A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Egy ilyen adta be a kulcsot a munkahelyen, nem bírta az alaplap a thermoblokk folyamatos fűtését (rendszeresen elfelejtettük kikapcsolni volt, hogy napokig ment). Ha esetleg nem sikerül megoldást találni, alkatrésznek átveszem. Illetve ha van valakinek ötlete eme rendkívül bonyolult szerkezet javítására, azt is jól jön.
Vettem egy ilyen gépet, de sajnos az eladó nem küldte a víztartályt, így csak némi ügyeskedéssel azt tudtam leellenőrizni, hogy gőzt gyárt, de a nyomás nem emelkedik és folyik valahol.
Tartályt rendeltem hozzá, de azt meg a forgalmazó nem küldte (sem a pénzem).
Nem tudom, mert már félig szétszedtem és belül gyári újnak tűnik, csak kb annyira értek hozzá, mint a harangöntéshez.
Ha esetleg így ránézésre valaki mondana valamit, illetve megköszönném, ha kapnék egy tippet, hogy Budapesten ki foglalkozik ilyesmivel.
Köszi előre is.
(nekem gyanús, hogy valami nincs bekötve)- a bilincset én szedtem le, hátha le tudom szedni a szilikon csövet.
Én ittam ezt a Zicaffet Szicíliában és tök jó volt, vettem is egy csészét emlékbe szokás szerint. :-) /az eddigi így beszerzett legdrágább csésze volt, ugyanis általában ingyen oda szoktak egyet adni ha visszajár az ember inni, de itt 6 euro-t kértek érte/
Az egyik legmeghökkentőbb tapasztalat szintén ehhez a helyhez/márkához köthető, egyik reggel a szokásos eszpresszót kikérve az aktuális "barista" képes volt az előző napi lepotyogott őrleményt beleügyeskedni a karba és arra egy kis friss darálmányt, hát fos is lett a végeredmény. Ilyet még nem láttam az olaszoknál...:-O /többi nap mind jót adtak, minden nap más volt a pultban, ha nem repülő/kis hátizsák kombóval utazunk, akkor hoztam volna egy kilósat olyan jólesett reggelente/
Ugye azt nem mondod komolyan, hogy még magyar nyelvű webshopotok sincs, csak egy email-cím, meg egy fórumos regisztráció? Minden marketingköltséget elvitt az innovatív kiszerelés? Ma már nem keltem fel hiába.
PID et szeretnék a gaggia classic gépembe beépítetni, lehetőség szerint minél gyorsabban...kérem, aki el tudná vállalni legyen szíves jelezze. Köszönöm szépen!
Láttam többféle ilyen kézihajtányt, én köszönöm szépen, anno dolgoztam eleget karos asztali lemezollóval meg golyóspréssel.
Ha már kézibabrálás, akkor esetleg a házi kávépörkölést kipróbálnám, de ilyen kézi kávé-pumpára nem vágyom.
A 'van lollinám' kicsit erős :) múlt héten vettem és 4-5 pod ment át rajta eddig. Csak nem ti hoztátok el online a pirosat :( ahogy jött a szállítmány rögtön mentem, de már nem volt. Így fehér lett.
Miért nem megy át a podon bármennyi forró víz ? ( nem mintha jó ötlet lenne ) Te kapcsolod le a pumpát. Vagy leáll magától egy idő után ? Van lollinám, de eszembe sem jutott még 30-40ml-nél többet csapolni :) még öblítéshez sem kell több.
La Lollina megérkezett, teszteljük. Egy kérés érkezett eddig, hogyan lehet ezzel hosszú KVt főzni? Kiderült, hogy amíg a kapszulán gond nélkül áttoltak bármennyi forróvizet, a podnál ez nem megy. Ami egyébként jó, mert így nem tudják elkeseríteni a KVjukat. Elsőre azt mondtam, vegyék ki a lefőtt podot, és engedjenek hozzá forróvizet, aztán elkezdtem hosszúKV podra keresni. Egyet találtam, de csak külföldi forgalmazónál (https://www.epoca-caffe.com/en/product/epoca-deca150-pods/)
Eladó egy régi szerzeményem, ha esetleg valaki meglátja benne a fantáziát!
Olasz belpiacos ritkaság! Kb. 3dl réz bojler , Ulka vízpumpa , masszív ipari karral , két szimpla kosárral , szimpla és dupla kifolyókával , vendéglátós víztartály (=nehezebben/nem lesz állott bene a víz) , egybe fém tamperrel , erőteljes Rancilio Silvia gőzkarral. Már így is szépen dolgozik , de nyilván lehet még rajta tuningolni. Mérete: 21 cm széles , 25 , 5 cm mély (+gombok 2cm) , 33 cm magas
Ezt persze megtehetné, de letudja annyival, hogy küldj át rajta 200g előfőzött rizst. Csakhogy az amerikai "minute rice" sokkal puhább a magyarnál, a hazait nem lehet ledarálni vele (próbáltam), így marad a kávé. Szívás....
Azért az a kérdés még mindig ott van, hogy miért nem a gyártó járatja be. Egy forgalmas kávézóban, egy elektromos géppel pillanatok alatt lemegy a 10 kg, de egy otthonra szánt, kézi működtetésű őrlőt, pláne 1000 dollárért adhatnának úgy, hogy a vásárlónak már csak az élvezet jusson.
Pedig gyártói ajánlás ennyivel bejáratni a késeket, ettől függetlenül pedig 6-800 kg-ot bírnak. Pl. a Fiorenzato a mérleges őrlőjénél sem garantálja a megfelelő pontosságot az első 10 kg leőrléséig.
Mert olyan őrlőt kapsz ami motoros kivitelben akkor még nem létezett, és azóta sincs 2500 usd alatt. Egyedül a Niche ami megjelent azóta olcsóbban hasonló tudással és olcsóbban.
A kések meg lazán bírják 800kg-ot, így vsz nem kell cserélni otthoni használatban soha. Elromlani meg nem nagyon tud, max 1-1 csapágy, fogaskerék kophat meg, de néha megzsírozva vsz az is kiszolgál. Nem való mindenkinek ez tény, de nekem bejött, akárcsak a mellé állított kávéfőző, amiben (most kapaszkodj meg, mert itt megint van a turpisság) pumpamentes, neked kell saját erőből előállítanod a 9 bar-t, pid sincs benne.
1000 Dollárért "ultimate barista tool" szöveggel hirdetve olyan őrlőt kapsz, amit még külön kell kurblizni egy ideig ahhoz, hogy megfelelően működjön?
Itt valami turpisság van.
És ha 10 kg kávé után érezhető változás állt be a szerkezetnél, akkor nehéz elképzelni, hogy 100 kg nál többet kibírnak a kések.