Keresés

Részletes keresés

sue19 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 244
Ez a férjem egyik kedvence. Tényleg nagyon jó és könnyű kaja.
Előzmény: Sylvice (241)
sue19 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 243
Ez a lecsós szelet ugyanígy mehet csirkecombbal is?
Előzmény: Sylvice (240)
Sylvice Creative Commons License 2008.07.28 0 0 241
Pulykamáj szívvel.

A pulykaszíveket csíkokra vágom, és a sütéshez felmelegített AMC edényben lepirítom. Rászórom a kockára vágott hagymát, lefedem, takaréklángon a második pirosig melegítem, 15 percig párolom. Utána hozzáadom a csíkokra vágott pulykamájat bőven megszórom frissen őrölt borssal,összekeverem, visszafedem és még kb. 10 percig párolom, közben egyszer megkeverem. Sózni csak tálaláskor szabad. Krumplipürével és friss zöldsalátával nagyon finom.
Sylvice Creative Commons License 2008.07.28 0 0 240
Lecsós szelet

A megfelelő AMC edényt közepes lángon sütésre felmelegítem, az első pirosig. Az enyhén kiklopfolt hússzeleteket mindkét oldalukon lepirítom, sózom, borsozom ráteszem a felszeletelt hagymát zöldpaprikát, paradicsomot, lefedem, és takaréklángon felengedem a visiotherm második piros jeléig. Itt akár le is lehet kapcsolni a hőforrást, mire a mutató visszaér "12" óráig, el is készül az étel. Én párolt rizzsel tálalom.
Előzmény: sue19 (238)
John Zero Creative Commons License 2008.07.28 0 0 239
Én csak ennyit találtam, elsőre:

"Eredeti, vadiúj AMC Saphire edénykészlet áron alul eladó. Irányár: 220,000 Ft. (bolti ára most kb. 270,000 Ft.) A készlethez számos kiegészítő is tartozik."

Azt nem találtam meg a neten, hogy a készlet mit tartamaz, sajnos.

Mégis csak valami titkos földönkívüli technológiáról lehet szó :-)


http://209.85.135.104/search?q=cache:ksdaEQm_45cJ:forum.netmania.hu/topicmuta.xyz%3Ftopicid%3D5898+amc+ed%C3%A9ny+%C3%A1r&hl=en&ct=clnk&cd=8&client=firefox-a
"zöldi Válasz erre (105884) Privát üzenet 2008. január 15. 21:40:17
Nyáron elmentem Zepter edény ,árú bemutatóra, vácuumos üvegedényeket szerettem volna. Az én figyelmetlenségem, és a meghívó Molnár Tivadar kedves erőszakossága,majd késöbbiekben a munkatársa Kiss Dóraval eggyütt szándékosan becsaptak,egyszóval megkárosítottak.A tároló edényekből lett egy kukta is, ami a figyelmetlenségemnek köszönhetek( mivel szemüveges vagyok csak arra hagyatkoztam amit mondott, igy nem láttam mit írt a papirra, de sok mellébeszélés és rábeszélésre okét mondtam.)nem szerettem volna nagy banki kölcsönt. Az igazi meglepetés akkor ért amikor a banki szerződés összegét itthon számolgattam, ugyanis hozzáadták az AJÁNDÉK kozmetikumokat(30000Ft.) Megint jött a szöveg hogy a banknál nem lehet ,csak veszteséggel lemondai,(ez nem volt igaz mivel utánna bementem a bankhoz és még nem is került hozzájuk . Vagyis hazudtak)Mondták hogy kárpotolnak ajándékokkal. Kaptam egy késkészletet,ez ugyan nem kellet a háztartásomba,és igértek egy kávéfőzt és még hoznak majd valami értékes dolgot.Ezt elfelejtették.Emlékeztetőül még rendeltem kisebb dolgokat,de akkor is elfelejtették kivételezniÉn most azért irtam ezt a levelet, mert már a kedélyem és dühöm már egy kicsit alább hagyott, tudok már róla beszélni, Önök pedig utánna tudnak nézni- e ket nem egészen tisztességes módszerrel dolgozó munkatársuknak. juthasson ilyen Kérem vigyázzanak, mert becsaphatják Önöket is!"

Előzmény: sue19 (238)
sue19 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 238
Néhány napig nem voltam gépközelben, látom, ezt a topicot - a topicindító kifejezett kérése ellenére - teljesen eltereleik az eredeti céljától. Sebaj! Lényeg, hogy Te semmiképp se menj bele ebbe az idétlen levél-háborúba.
Az árak egyébként szerintem nem titkosak, de a topicindító kérte, hogy ezt itt ne. Szóval, akit vásárlási szándékkal érdekelnek az ártak, azok meg fogják találni az megfelelő AMC kapcsolatot, akikből meg a tehetetlenség dől, azokkal meg egyszerűen nem kell foglalkozni.
Mindenki azt ír ide, amit akar, Te pedig annak válaszolj, akinek érdemes. Közönséges provokációknak ne ülj fel. Annyira primitív erőlködés ez az egész az egyéb helyeken összeszedett frusztráció levezetésére, hogy én ebből nem csinálnék gondot magamnak...
Nekem sohasem jutott még eszembe, hogy fölmenjek mondjuk egy férfi magazin fórumára, és megpróbáljam cikizni az ott írogató pasikat, vagy az nlc-n a plasztikai műtétjeiket kitárgyaló csajokat. Mindenki más dolgot tart jónak, fontosnak az életében, ki az, aki veheti a bátorságot magának, hogy kioktasson másokat vagy ítélkezzen a dolgik fölött???
Nem gondolom, hogy különösebben foglalkozni kellene ezekkel az emberekkel. Megvan nekik a maguk baja, légy nyugodt!
Inkább csak írjad a jó kis recepteket, mi meg elkészítjük őket AMC-ben!
Előzmény: Sylvice (234)
ómájgod Creative Commons License 2008.07.25 0 0 237
Aaaaaaz ... űrbázis és szupppeeeeeer titkos... :P

De azért elég szemetek voltatok szegény utálatos főnöknővel, 2-3 napon belül majd hívni fogják, hogy menjen szeánszra....:P Milyen kérdőívre válaszoltatok? Egészségügyire? Mert akkor csodalámpa-bemutatón vehet részt jó eséllyel ... bár a címlisták kavarognak a cégen belül, úgyhogy akár mér porszívóbemutatóra is esélyes lehet ;)
Mellesleg ennyit arról, hogy a Zepter nem küldi ki kérdőívezni az "asszisztenseket". A leírásból ugyanis ráismertem, az egyik csajra, aki ott volt azon a tanfolyáson, amin én is részt vettem, és amelyen 3 nap alatt legalább 20* kérdezték meg, hogy "Ugye nem nekünk kell kérdőívezni meg boltokba járkálni?" És amire a válasz mindig egy hátarozott nem volt, a fő-főf igazgatótól kezdve az uccsó sameszáig :P No, ő így járt, mert maradt ... :P
Egyébként pont ma láttam a sparban némi serpenyőket, teflonybevonattal, meg hőtartással.. márkát nemtok, mert nem szoktam az ilyesmit figyelni .... a legnagyobb kapható méret, aszem 28 cm átmérőileg volt vagy 4e forint. Igaz, akcióban, teljes áron valami 7e valamennyi volt ... no, nekem ez az ár tökéletesen megfelel edényfronton. Palacsintát lehet benne sütni, omlettet is meg rántotthúst is ..... mi másra kell még egy serpenyő? Mert mit érdekel engem az olaj vagy zsír hőmérsdeklete adott szinten? :P
Jah, és mielőtt Sylvice (vagy a sokadnickjei, kebelbarátosnéi stb ...) nekem esne, ugyanez az értékesítési módszer AMC-nél is, elvégre a Szerb onnan szopta az ötletet. A különbség csak az, hogy az AMC csanakok alsó szinten is 25-30%-al drágábbak, mint zések ... "tudásban" (?) meg ugyanott ....
Előzmény: Otto Normalverbraucher (236)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.07.25 0 0 236

Mi ez, talán hipertitkos amerikai földönkívüli űrtechnológia, ami annyira titkos, hogy aki az árát ki meri ejteni a száján, azt kapásból lelövik?

 

:-DDDDDDDDDD

Sőt, az edényekről is csak az tudhat meg bármit, aki részt vesz a parasztvakításon. Nehogymá' véletlenül valaki tudatlanul, balga módra vegyen egy áemcét.... :-))

 

Tegnap délután a Ferenciek terén egy iszonyú lúzer, ágrólszakadt csaj (kb. 8 dioptriás szemüveggel, rózsaszín kardigánban) próbálta leszólongatni a buszra várakozókat. Zepter kérdőívvel a kezében. Persze mindenki továbbment, az emberek már csípőből elhajtják az ilyeneket. A feleségemmel egymásra néztünk, és és oda mentünk, hogy minket is megszólítson. Tényleg megsajnáltuk. :-( Válaszoltunk pár kérdésre, aztán a végén a nejem bemondta a régi nemszeretem főnöknőjének nevét és telefonszámát.

 

:-DDDDDDDDDD

Előzmény: John Zero (235)
John Zero Creative Commons License 2008.07.25 0 0 235
Sylvice:
"Árakat sajnos nem tudok neked mondani, ezt a cég üzletpolitikája nem engedi meg."

Már bocsánat, hogy ezt mondom, de teljese hülyének vagyok itt nézve?

Mi ez, talán hipertitkos amerikai földönkívüli űrtechnológia, ami annyira titkos, hogy aki az árát ki meri ejteni a száján, azt kapásból lelövik?

Nem egy kereskedelmi termékről van szó? Amit árulnak? Pénzért?

Nem fillérre pontosan kértem árat, csak nagyjából. Pl. én megmondom most neked, hogy 1 liter tej a sarki boltban kb. 320 Forint. Ettől senkinek nem lesz baja, senkit nem ölnek meg azért, mert ezt elmondtam. Ez egy tény. Lehet nálatok 250 Forint. Akkor te majd odamész, megnézed, hogy ugyanolyan (vagy hasonló) tejről van szó, és ha igen, megveszed 250 Forintért.
Előzmény: Sylvice (234)
Sylvice Creative Commons License 2008.07.24 0 0 234
Nos kedves John Zero!

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.

Nem ez nem reklámtopik. Ha elolvasod a topiknyitót, benne van, hogy tapasztalatcsere céljából nyittatott, de hát sajnos ez lett belőle.

Mint már előzőleg is írtam, az AMC-nél darabonként is lehet vásárolni.

Árakat sajnos nem tudok neked mondani, ezt a cég üzletpolitikája nem engedi meg.

Árakról azok kapnak felvilágosítást, akik részt vettek már kóstolón. Ha tényleg érdekel, és nem csak cikizni akarod azokat, akiknek már van, biztos találsz a közeledben AMC irodát. Vagy keresd fel a http://www.hu.amc.info/ honlapot.
Előzmény: John Zero (233)
John Zero Creative Commons License 2008.07.24 0 0 233
Sylvice:
Nem vagyok otthon az árakban, ezért érdeklődtem és kérdeztem, hátha te, vagy valaki más tud segíteni.

Látom nincs nagy segítőkészség senkiben, a többi kérdésemre se kaptam választ :-(
Előzmény: Sylvice (231)
Sylvice Creative Commons License 2008.07.23 0 0 232
Körömpörkölt, ahogy én készítem.

A körmöket alaposan megtisztítom, megmosom, konyhai törlővel szárazra törlöm.
A megfelelő méretű AMC edényt sütéshez közepes lángon felfűtöm(első piros jelig)
a körömdarabokat lepirítom, majd ha már kezd kisülni a zsírja, rászórom a hagymát, pirospaprikát, kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Sózom, borsozom, jól összekeverem, ráteszem a gyorsfőzőfedőt. A lezárástól számítva takaréklángon 40 percig főzöm.
Sylvice Creative Commons License 2008.07.23 0 0 231
Az AMC edényeket egyesével is meg lehet vásárolni. Keress meg egy lakóhelyedhez közeli AMC irodát, és mindenről tájékoztatnak kötelezettség nélkül.
Előzmény: John Zero (228)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.07.23 0 0 230

Ajjaj, konkrét kérdés.... ;-)

 

És ilyenkor lép be az amway-törvény: "Elűzte, mint ***-ügynököt a konkrét kérdés".

 

ROTFL! :-DDDD

Előzmény: John Zero (228)
tuutuu Creative Commons License 2008.07.22 0 0 229

A szalonnás csirkemájat szerintem hagyományos edényben is "zsír hozzáadása" nélkül készíted

 

Nem éppen, mert ugye a szalonnából kisül a zsír, dehát az a turbóedényben is ugyanúgy megtörténik...:}}

Inkább tekerjetek bacon-be aszalt szilvát, az az igazi...:}}

Előzmény: sue19 (224)
John Zero Creative Commons License 2008.07.22 0 0 228
Ez itt valami Zepter reklámtopic aminek a célja minél több Zepter/AMC edény eladása?

Egyáltalán, mennyibe kerül egy AMC edény, és mennyibe egy hasonló nem márkás edény?

Lehet-e AMC edényt egyesével venni, vagy kötelező az egész készletet megvenni elsőre?
sue19 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 227
Jól hangzik! Kipróbálom.
Érdeklődtem Rólad, nagyon dícsértek!
Jó főzőcskézést!
Előzmény: Sylvice (226)
Sylvice Creative Commons License 2008.07.20 0 0 226
"Meleg saláta" indiai módra

Egy nagy fej vöröshagymát csíkokra vágva, bármilyen zöldséget (cukkíni,padlizsán,krumpli, paprika, paradicsom, karfiol stb. vegyesen) nedvesen egy megfelelő méretű AMC edénybe tesszünk, megszórjuk indiai fűszerkeverékkel, őrölt gyömbérrel, kurkumával, közepes hőfokon az első piros jelig felfűtjük, majd takaréklángon melegítjük a második piros jelig, kb. 20percig pároljuk, majd ráöntünk egy doboz 10 % os főzőtejszint és zöldborsót teszünk bele, egyet rottyan, és már tálalhatjuk is. Önmagában is finom, de adhatjuk natúr husihoz köretként. Jó étvágyat!
sue19 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 225
Ezzel azért kell egyetértenem, mert bármilyen terméket nézel, legyen az tv, mosógép, de a ruhák és a kaják is, mindenből óriási választék van. Mindenki válogathat az igénye szerint. Lehet olyan is, aki azt mondja, hogy a Pick szalámi pusztán azért kerül a 10-szeresébe, mint a párizsi, mert rá van írva, hogy Pick, de azért én valahogy mégis jobban szeretem...
Előzmény: Sylvice (222)
sue19 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 224
Most olvastam el ezt a hsz-odat. Szerintem már az előbb elmondtam erről a véleményemet. A szalonnás csirkemájat szerintem hagyományos edényben is "zsír hozzáadása" nélkül készíted, de nekem nagyon erőltetettnek tűnik ez a dolog, nem létezik, hogy nem érted...
Ha a Ferrarid képes 300 km/órás sebességgel haladni, az nem jelenti azt, hogy 50-nel nem mehet! Annyival is tud.
Előzmény: kékhagyma (219)
sue19 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 223
Akkor csak rosszul jött le a dolog, nekem azért volt új, mert én még ilyet nem készítettem. Szoktam virslit baconbe tekerni, de a csirkemájat nem.
Az AMC-vel kapcsolatban meg csak annyit még, hogy ha az embernek nincs szüksége diétás ételekre, akkor nem kell azt ennie. Az AMC mindent el tud készíteni, az a lényege, hogy olyat is, amit a hagyományos edény nem.
Előzmény: kékhagyma (217)
Sylvice Creative Commons License 2008.06.25 0 0 222
Miért lenne rossz a hasonlat??? A bádogtepsihez képest azért az AMC valóban Merci.
De ez amúgy is meddő vita. Én nem bántom azt akinek WMF-e, vagy Fisslere esetleg Berghofja van, de engem se bántsanak azért mert nekem AMC-m van.
Szerintem mindenki döntse el maga, hogy miben főz.
Előzmény: kékhagyma (221)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.24 0 0 221

Nagyon rossz ez a Trabant-Merci hasonlat. :-)

 

Ugyanis az AMC meg a WMF is kb. VW Passat, csak az AMC-re Ferrari van ráírva. :-D

Előzmény: Sylvice (220)
Sylvice Creative Commons License 2008.06.24 0 0 220
Na de ezek szerint te sem bádogtepsiben sütsz, és nem zománcos fazékban főzöl.
Nem értem miért kell cikizni azokat, akiknek AMC-jük, vagy Zepterük van?
Ez olyan, mintha beszólnánk a Merci, vagy Audi tulajdonosoknak, hiszen a Trabantal is ugyanoda el lehet jutni.
Én 15 éve főzök AMC-ben, a gyerekeim már így nőttek fel, és érdekes módon ők érzik a különbséget a hagyományos módon elkészített, és az AMC-s étel között.
Előzmény: kékhagyma (219)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.24 0 0 219

Ki kell ábrándítsalak, mert voltam. 2x is. Egyszer még az AMC hőskorának hajnalán, abszolút naív, információhiányosként. Másodszor meg egy barátnőmet kísértem el, mert nem akart tök ismeretlen emberek közé egyedül menni.

 

Én semmi olyan ízt nem tapasztaltam, amit ne tudnék itthon sokkal finomabban megfőzni normál (de ugyanolyan szendvicstalpú, rozsdamentes) edényben.

 

Szánalmas próbálkozás volt, mikor megfőzték vízben az ellenteszt krumpliját, az AMC-sbe meg belecsempésztek egy kis gerezd fokhagymát meg még valamit. És triumfáltak, hogy "nagy ugye mennyivel jobb íze van az AMC krumplinak???".

 

Ha akarnék, én is tudnék olaj nélkül főzni a WMF lábasomban. De nem akarok, mert kifejezetten szeretem az olívaolaj ízét. És egy kiskanál olaj nemhogy egészségtelen, hanem éppen kedvező hatású az egészségre.

 

Az előbb említett szalonnás csirkemájat meg még értelmezni sem lehet, hogy miért kéne zsiradék hozzáadása nékül sütni. :-D

Előzmény: Sylvice (218)
Sylvice Creative Commons License 2008.06.24 0 0 218
Amíg valaki nem tapasztalta a különbséget egy AMC-ben elkészített és a "hagyományos" módszer szerinti étel között, nem is fogja megérteni. Javaslom menj el eg AMC kóstolóra- minden kötelezettség nélkűl- és sok mindent megtudhatsz, akár 1 óra alatt.
Előzmény: kékhagyma (217)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.15 0 0 217

Csak úgy írtad, mintha ezt csak a csodaedényben lehetne elkészíteni, és valami "különleges" étel lenne.

Ezért csodálkoztam, hogy egy bádogtepsiben elkészíthető ételhez minek 100e ft-os csodaedény?????

Előzmény: sue19 (215)
sue19 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 216
Ma pl. vajpuha tojásossültet készítek, ez egy Frank Júlia recept és kb. 20 éve főzöm már én is.
Az AMC használatánáé az elkészítés módja változik, nem az ételek lesznek másak, és az ízük sem. Legfeljebb jobb, mert jobban kijönnek az eredeti ízek.
Mellesleg én pontosan azért vettem AMC-t, hogy ne kelljen változtatni az étkezési szokásainkon.
Előzmény: sue19 (215)
sue19 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 215
Kellene, hogy az legyen???

Egyáltalán, az AMC-ben miért kellene MÁST készíteni, mint amit megszoktunk? Az a lényege, hogy az ízvilágon nem szükséges változtatni...
Előzmény: kékhagyma (214)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.10 0 0 214

és ez miért AMC-specifikus étel? :-O

Kb. 30 éve csinálja ezt anyukám, sima zománcos tepsiben. :-)

Előzmény: sue19 (213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!