Keresés

Részletes keresés

Kaposvaar Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14197
Na de honnan  tudjuk, hogy amiket Te írsz, az az igazság. Számomra Te sem vagy hitelesebb, mint az a Báhidszki. Te sem támasztottál alá semilyen kijelentésedet bizonyítékokkal, csupán csak azt szajkózod, hogy azok a tények, amit Te mondasz. Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nem. Ha pedig igazad van, mert miért ne lehetne, akkor miért nem úgy áltál ki, hogy elmondod, hogy mik azok az elvárásaid, aminek hiányában nem szervezed meg azt a rendezvényt. Én azt látom, hogy itt valmi eddig nem említett okok miatti sértődöttség lehet a háttérben, és talán Te eleve nem is akartad azt a rendezvényt, aztán utólag megpróbáltad ezt a dolgot megtámogatni vélt, vagy rész igazságokat tartalmazó érvekkel.
Előzmény: kaposvar (14196)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14196
Az igazságot nem nekem kell felfednem, arra mindenkinek maga kell rájönnie. Egyelőre még sikerül egyben tartani a dolgot, de ez nem marad sokáig így, a Simsonális lesz a vízválasztó. Marci nem győzi teleírni a veztopicot, hogy mennyire lusta dolgozni, és nincs is ideje, és mégegy akkora balekot nem fognak találni, aki megszervez nekik egy országos találkozót! :)
Előzmény: Rezorr (14194)
Rumcice Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14195

"A legnagyobb teljesítmény a legoptimálisabb keverékképzésnél van."

Nem, ott a legnagyobb a nyomaték.

Előzmény: Rxdns (14168)
Rezorr Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14194

Akkor már tudjuk mi a pálya. Ide kellene olvasni az ottlakóknak. Már csak az a kérdés hgy lehet ezt elérni.

Szted ha én beírnám a főfórumba hgy nézzen be ide mindenki azt meddig hagynának ott? :-DDD

Végülis nekem teljesen mindegy. Nem ítélkezhetem mert már rég kimaradtam az egészből. Csak itt lehetne egy nyilvános moderálatlan fórum.

Viszont a másik oldala a dolgoknak hgy akkor ez a fórum pörögni pörögne csak nagyon OFF lenne. És a régen itt levőknek nagyon megmérgezné a légkört. Míg az ottaniaknak talán sok pénzt spórolna.

Vagy csak nyitni kellene itt az indexen egy új topikot egy figyelemfelkeltő címmel. Ezt Te is megteheted és ott kiderülhetne az igazság.

De aszem igazságot nem lehet tenni :-(

Előzmény: kaposvar (14193)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14193

"Persze Marci biztos másképp mesélné"

Nagyon egyszerű kideríteni az igazságot: 1, Szedtek regisztrációs díjat a helyhasználatért? IGEN/NEM 2, Fizettek bérleti díjat az önkormányzatnak? IGEN/NEM. Nem rendőrségi ügy a dolog, mert a polgármester segítségével kaptuk meg a helyszínt. A tré az, hogy mégis a srácoktól szedtek belépőt. Persze kellett a 40E ft-os serlegre a pénz. Minek? A piaci ár dupláját fizették érte, csak mert haver csinálta. De ezt a költséget miért a tagoknak kell megfizetni?

Azt írja egy srác a Somogy topicban, hogy személyesen kellene megbeszélni. Hónapokat vagy talán éveket ültem a konferenciákon, s Gylabbal meg talán egy két emberrel kértük, hogy készüljön pénzügyi kimutatás. Nem készült, s Marci senki felé nem számol el. Most meg azt hazudja, hogy minden oké, pénz van. Persze, csak Lenkefi rántja ki zsebből.

Mindenki megy utánuk, de idővel lekopnak a emberek. Ahogy Petstar, Gyapó és én is. Mi eddig bírtuk, ők tovább. Ezt nem lehet megmagyarázni, hogy miért, csak annyi a válasz, hogy hülyék vagyunk. Lehet, de legalább becsületesek. Az SKM fórumon azt hazudnak, amit csak akarnak, de itt nem tudják kimoderálni a nekik nem tetsző igazságot. Ott voltam a konferenciákon, a saját szememmel láttam, a saját fülemmel hallottam, hogy mi hogy megy. Talán csak tudom.

Előzmény: Rezorr (14192)
Rezorr Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14192

Nem vagyok egy nagy fórumozó de azt azért undorítónak tartom ha kitörlik a HSZ-t. Moderálni kell az rendben van. De egy klub belső ellentétét nem lehet a saját fórumán megbeszélni az modortalanság. Ha már 3 ember van egy csapatban már akkor előfordulnak viták és meg kell beszélni közösen. Nemhgy egy ilyen nagy létszámú csapatban. Nem szabadna kimoderálni a bíráló szavakat! Hanem választ adni rá mindenki előtt :-(

De furcsa a tagság. Látják hgy menni HSZ van moderálva. Látják hgy anarchia van. Mégis jó így ez nekik? Tipikus egy juhász és a nagy nyáj. Csukott szemmel megyünk a főnök után: birkaeffektus ;-)

És körlevelet sem tudsz küldeni a "báránykáknak" ? Akik enélkül sosem tudhatják meg mi folyik ott?

Különben ha igaz amit írtál a sátorozásról akkor az már a rendőrségre tartozik mint csalás! AZ már nem kamaszbuli hanem szabálysértés. És nagyfoku pofátlanság.

Persze Marci biztos másképp mesélné. Talán a klubban elvégzett munkájáért kapott fizetést látja az ilyen pénzekben :-)

Előzmény: kaposvar (14191)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14191

Az alábbi szösszenet az SKM Fórumról való:

"Én is a klubban vagyok pár éve, közelebbről a vezetőségben, de ezek a dolgok, amelyekről a "Kaposvár" fedőnevű, valódi nevét bátran vállaló úr ír szerintem HAZUGSÁG! Felfulrul tőle a gyomrom ..."

Érthető, hogy te is véded őket, mert te is benne voltál, ugyanúgy, ahogy én. Én kiszálltam, tehát nem kell tovább sumákolnom. Ti csináljátok nyugodtan tovább, nekem már nem kötelességem.

A hozzászólás közepét mivel indoklod? Hogy 3 egyással semmilyen kapcsolatban nem lévő ember ugyanazért hagyja ott a klubot? Ugyanúgy megelégeli az átveréseket? Az a válasz, hogy minden a legnagyobb rendben? Majd jön a következő, akkor is minden rendben lesz, el lesz annyival intézve, hogy meghülyült még egy ember. Aztán a vége az lesz, hogy Marci egyedül csücsül majd a klub tetjén, és magát moderálgatja. Mit gondolsz Csabi, Sibi, Jana miért tűntek el?

kaposvar Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14190

"Látom megkeseredtél az utóbbi 2 évben :-("

Nem így mondanám. Eddig én is őriztem azokat a titkokat, amikről sosem szabad beszélni. Hülyének néztek, nem éreztem tovább szükségét annak, hogy csendben maradjak. Most próbálják menteni, ami még menthető, de nagyon sokáig talán nem lehet becsapni ennyi embert.

Marci szent meggyőződése, hogy a klubban minden rendben van, az tökéletesen működik. Azt nem veszi észre, hogy rövid időn belül 3 egymástól teljesen független, egymástól teljesen különböző ember gyakorlatilag ugyanazért lép ki a klubból. Nekem Petstar nem volt a szívem csücske, annak idején még én is kőkeményen kiálltam a klub mellett, Gyapót nem is nagyon ismertem, így akkor inkább csenben maradtam. 3 különböző ember, ugyanazon dologért lép ki az SKM-ből. Marci szerint minden rendben. Ha ő mondja, akkor biztos így van. A tények makacs dolgok. Ez már akkora klub, amit becsülettel kell vezetni, nem pedig piti kis trüközésekkel, hogy néhány tizenéves srácból pénzt szedjünk ki...

Az SKM már réges rég nem a Simsonokról vagy a motorozásról szól... Én tudom, mert benne voltam a kellős közepében. Még közre is működtem benne. Sajnos...

Előzmény: Rezorr (14184)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.11 0 0 14189

Nem baj, ennyi hatalmuk van, hadd örüljenek neki.

Mondok még egy érdekeset:

Tavaly a Simsonálison regisztrációs díjat szedtek. Ehhez nekem nem volt közöm, mindent Marci és Somi intézett abban a sátorban. Az volt a szlogen, hogy a regdíjért cserébe sátrohelyet kapsz, karszalagot stb. Úgy begyűjtötték ezt a 100.000-150.000 Ft-ot, hogy semmit nem kellett a pályahasználatért fizetni. Magyarul lejöttek KSZH-ra és belépőt szedtek egy vadidegen helyen vadidegen emberektől. Asszem holnap én is kimegyek a Szabhídra vámot szedni!

Természetesen a pólók és bögrék függetlenek voltak a regdíjtól, hiszen azt klubos termékként árulták, s mind el is fogyott. Tehát kétféle bevétel volt, egy a regisztrációs díj, egy meg a termékek. Csak Marci előszeretettel keveri össze a kettőt, hogy mindenki senki ne lássa át. Sebaj, lesz egy kis időm, mindent le fogok írni világosan, átláthatóan és logikusan, hogy mindenki lássa, mi történik az SKM-ben a beszedett tagdíjakkal.

Ennél már csak Lenkefi faxa nevetségesebb! :)))

Előzmény: x20fan (14187)
x20fan Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14188
Most olvasom az SKM Somogy topicját, azért pár embernek már kezd nyiladozni a szeme. :) Mit is akartok eltitkolni, szólásszabadság, demokrácia, ilyesmi. Majdcsak kikel az a mag amit elvetettünk.
x20fan Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14187
Ja, nem olyan könnyű ám ott megszólalni, ha nem vagy szimpi a moderátoroknak. Árgus szemekkel ülnek a monitor előtt, az ujjuk remeg a del gomb fölött, és alig várják, hogy egy kicsit nagynak érezhessék magukat. :)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14186
Sajnos minden hozzászólásom törlik, mert a köz ellensége vagyok. Felderítem azokat a dolgokat, amiről eddig mindenki hallgatott.
Skoda110L Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14185
Ok de majd kipróbálom a 76-os fuvókát is mer az is van, és egyébként még milyen karburátor típusok vannak amik ilyen tuningosak?
Rezorr Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14184

Látom megkeseredtél az utóbbi 2 évben :-(

Nem tok mit szólni ehhez. Én már nem jöttem át az új fórumra a gyakorlati részbe. Annyit tok (soha életemben nem gondoltam volna rá de így most eszembe jutottak a régi dolgok) hgy Marci vett egy Trabit amit felajánlott a klub hasznára. Még arra is emléxem hgy vkitől erre kölcsönkért. Már nem tom kitől és arról is lemaradtam hgy visszafizette-e a kölcsönt. Most meg azt olvasom hgy a simsonos srácok pénzén van trabija. Nem értem de nem is akarok másodszor is belefolyni a dolgokba :-)

Politika meg nem való ide ;-)

Azt ajánlom -ha gondolod írd meg odaát is- hgy az ott meghasonlott srácok jöjjenek ide vissza. Pörögjön a fórum mint régen. Biztos sok embernek van csomó leírása,képe,gépkönyve, vagy találmánya amit ingyen megosztana a most kezdő szinyós srácokkal :-)

Előzmény: kaposvar (14183)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14183

Valóban, kívűlről így tűnhet.

Marci ezt azért csinálja, mert azt gondolja, hogy így majd lesz vki. Az élete olyan amilyen, azt nem illik senkinél minősíteni, de úgy tűnik, hogy az életben nem becsülik eléggé, s itt próbál feltűnösködni. Ez persze szubjektív, de ismerem annyira a részleteket, hogy véleményt formáljak.

Az anyagi része a klubnak valóban rázós. Én tudom, mert benne voltam a kellős közepében. Annak idején még Gylabbal együtt kezdeményeztük, hogy legalább a pirosbetűsek kapjanak vmilyen elszámolást. Most Gylab is a mást mond. Marci meg azt hazudja, hogy minden a legnagyobb rendben, a pénzügyek szigorú szabályos szerint működnek. Hát kérem, ekkora pofátlan hazugságot csak a politikusok tudnak mondani! Apám, ott voltam azon a konfin, amikor azon a vitatkoztunk, hogy a Trabira költött százpárzer forintot hogyan könyveljük el, hogy ne tűnjön fel senkinek. 50E Ft kértem a Simsonális szervezésére, forgatták a szemeiket, hogy az milyen sok, biztos felét lenyúlom. Magukból indultak ki.

A hiba ott van, hogy monopól helyzetben van az SKM, ez van, ezt kell szeretni. Lehetne ezt sokkal jobban is csinálni, csak becsület kéne hozzá. Az meg sajnos hiányzik.

Előzmény: Rezorr (14177)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14182

Olvastad, hogy megy a "szeressük egymást gyerekek" szöveg? :)

Most mindenki heppi, ki lett írtva a "reakció", nem kell félni, hogy esetleg vkitől nem kapják meg 2000 Ft-jukat! Én optimista vagyok, előbb-utóbb a többség is belátja majd, hogy mire megy ki a játék, de egyelőre nincs más alternatíva, aki simsonos akar lenni, az megy a Simson.hu-ra, ha látni is akar, akkor fizet 2000-et. MIKI-t nagyon sajnálom, mert ő az, aki megteremti a szellemi hátterét az oldalnak, amiért valóban érdemes 2000-et (vagy akár többet fizetni), de a lóvét Marci vágja zsebre. Gyapó tortúrája után ott sírt a monitorja előtt, de mondta, hogy megéri. Akkor nem értettem, hogy mire gondolt most már tudom. Nem baj, az idei, általuk szervezett Simsonális meg fogja hozni az eredmény. 3 variáció van:

1, méregdrága lesz a regdíj, akkor lehet számolni a színvonallal, de kevesen mennek el

2, olcsó lesz, de szar.

3, Lenkefi kidob párszázezret, s abból megcsinálják. Nekem mondjuk ehhez a variációhoz nem lenne pofám.

Előzmény: x20fan (14181)
x20fan Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14181
Hülyeség, nem a keménykezűségről van szó. Ha valaki keménykezű, az csak annyit jelent, hogy betartatja a szabályokat. Itt viszont indoklás nélküli törlések vannak, csak azért, mert nem tetszik a stílusa, az érvei vagy mittudomén mi. Bele kellene venni a szabályzatba meg a regisztrációkor megjelenő üdvözlő szövegbe, hogy amennyiben a moderátoroknak nem tetszik bármi amit írtál, akkor indoklás nélkül belejavíthatnak a szövegedbe vagy az egész regisztrációdat törölhetik. Ezt persze nem merik kiírni, de megteszik.
Előzmény: Rxdns (14178)
kaposvar Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14180

Sajnos nem így van. LLaci erre a kiváló ellenpélda, minden ok nélkül törli az ellenvéleményeket.

Én is tagja voltam a vezetőségnek, tudom, hogyan zajlanak a pénzügyek. A Trabant Marci tulajdona, igaz a klub pénzén lett vásárolva, a klub pénzén lett a nevére íratva, a klub tartja fenn és a klub javíttatja. Ez nem lenne probléma addig, ha nem lenne ennél 1001 olcsóbb megoldás. Természetesen ez így kényelmes, ott áll a ház előtt, bármikor bele lehet ülni, és lehet vele menni. A tények makacs dolgok, ezekkel Marci nem tud mit kezdeni, ezért választja a törlést.

Így most vegetál a klub, mert ilyen anyagi háttérrel (~250 kártyás tag), olyan programokat kéne csinálni, hogy az emberek nem győznék kapkodni a fejüket. De a mentalitás nem ez, hanem az, hogy "csinálunk vmit, hogy ne szóljanak, és örüljenek, hogy egyáltalán "ingyen" dolgozunk. Mondják ezt úgy, hogy önként vállalták a feladatukat, de hősként próbálják magukat beállítani. A honlap egy "FOS" (Idéztem B. Mártontól), de nem javít rajta, mert az sok idő, és sok fáradtság.

Itt majd szépen lassan összegyűlnek azok az emberek, akiket onnan kiutálnak, mert nem tudnak ezzel a mentalitással azonosulni. Azok az emberek meg ottmaradnak, akiknek úgyis mindegy, hogy befizetik-e a 2000 Ft-ot, mert többek között Varga Pétert az sem érdekli, hogyha Marci zsebrevágja az egész lóvét.

Előzmény: Rxdns (14178)
SinyóFighter Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14179
Tudom hogy a sok benyátol már fullad a gép...ezért is irtam h, 50-esbe 72eset max mer nekem is az van benne és egyáltalán nem fullad....sőt ezzel a 72-essel  jobban dönget mint a régebbi 65-ös fuvokával.....ja amugy ezt egy boltos nézte meg a simson könyvbe h, 72-es kell az S51-esbe(mer akkor még nem tudtam h, milyen kell)....ugynézki eltévedt egy picit...
Rxdns Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14178
Hülyeség, ok nélkül nem szoktak keményen fellépni. Ha valamit moderálnak, törölnek, annak oka van.
Még vitatkozni is lehet velük, ha legalább a netikett alapjait betartod...
Előzmény: x20fan (14176)
Rezorr Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14177

:-DDD

Szal Marci még mindig ilyen keménykezü főnök? :-)

Pár éve elvitázgattam vele emiatt (akkor még itt volt) de utólag el kell ismerni hgy rengeteg munkája fexik benne és nagyon a toppon van. És vigyáz a csapatára, nem hagyja szétzülleszteni :-) Különben az a pár forint amit fizetni kell az bőven visszajön a talikon.

Ja nem vagyok se a barátja és nem is fizetek tagdíjat :-)

Előzmény: x20fan (14176)
x20fan Creative Commons License 2006.02.10 0 0 14176
Oda csak akkor menjetek, ha olvasni akartok, de akkor csak az információk egy részét láthatjátok, a többiért sajnos fizetni kell. :( És ha írtok is valamit, akkor könnyen törlik a regisztrációdat, ha nem tetszik a vezetőségnek a búrád.
Előzmény: trioda (14175)
trioda Creative Commons License 2006.02.07 0 0 14175

Így van nézz át a www.simson.hu -ra, megéri. Ott jóval pörgősebb a fórum.

A legáltalánosabb tuningok azok, amiket az alább leírtam. 50-es hengert bármelyik szaki fel tud fúrni 60-asra, aki ilyennel foglalkozik, 70-es hengert pedig lehet boltban kapni. Plusz felömlőket már jóval kevesebben tudnak csinálni.

Az optimális benzin-levegő keverék előállítása a karburátor feladata. Ezt viszont be kell állítani.

Előzmény: Skoda110L (14173)
Rxdns Creative Commons License 2006.02.07 0 0 14174
www.simson.hu
Előzmény: Skoda110L (14173)
Skoda110L Creative Commons License 2006.02.07 0 0 14173
Hogyan lehet plusz felömlőket csinálni? 70-es hengert hol lehet beszerezni akár boltokban is? Hogy lehet beállítani, megcsinálni hogy 1kg benzinhez 15kg levegő kerüljön azaz a legjobb legyen az égés? A keveréket kell olyan pontosan keverni vagy mi? Jah és milyen tuningok vannak még simóhoz ami +erőt ad?
trioda Creative Commons License 2006.02.05 0 0 14172

Javaslom, hogy nézz szét a neten a 2 ütemű motorok témájában. Azt hiszem a szoci.motoros.hu-n van is cikk a 2t motor működéséről.  A felömlő szerepét megtalálod, de azért elmondom, hogy a motor a forgantyúsházba szívja a keveréket a dugattyú alá. Az ide beszívott keverék a felömlőkön keresztül kerül a dugattyú fölé, az égéstérbe. A felömlők bővítése (szaporítása) esetén több keverék tud az égéstérbe "felömleni". Ez által nő a motor teljesítménye. Tuningként a gyári 2 felömlő mellé szoktak még 2-t vagy 4-et szerkeszteni. Így lesz a 2-ből 4 vagy 6 felömlős motor. Ezenkívül szokták még a motor hengerürtartalmát növelni. A széria hengert 50ccm-röl fel lehet fúrni 60ccm-re. Ezenkívül Lehet kapni 70ccm-es hengert.

Az optimális keverék aránya 1:15. Ez azt jelenti, hogy a motor számára a legkedvezőbb, ha 1kg benzint 15kg levegő kíséretében éget el. Ezt lehet még szegényíteni akár 1:16-ig, ekkor még kielégítő a motor működése. Ha 1:15-nél kisebb arányú a keverék, akkor sok a benzin a levegőhöz képest, ettől fuldoklik a motor, ha 1:16-nál nagyobb, akkor hörög és erőtlen, mert kevés a benzin. Tehát az optimálistól nem éri meg eltérni.

Előzmény: Skoda110L (14171)
Skoda110L Creative Commons License 2006.02.04 0 0 14171
ja és mi az a felömlő és hogyan ad több erőt ha turbósítva van? ja és Rxdns mit értesz
legoptimálisabb keverékképzésen?
Skoda110L Creative Commons License 2006.02.04 0 0 14170
Na akkor mondjon vki vmit hogy hogy tudok nagyobb erőt kihúzni egy felfúrt hengerből? Milyen karbik vannak amik jobbak vagy milyen fuvókákat ajánlatos használni vagy bármi más "tuning" -ot mondjatok minden érdekel!
cam aro Creative Commons License 2006.02.04 0 0 14169
"mer nem akarok jaratni".azt én is tudom h, ugy a legjobb ha bevan járatva..."

es ez itten a te irasod.egyeb kerdes?
Előzmény: SinyóFighter (14164)
Rxdns Creative Commons License 2006.02.04 0 0 14168
Ez nem igaz. A legnagyobb teljesítmény a legoptimálisabb keverékképzésnél van. Egy idő után csak azt éred el az egyre nagyobb fúvókákkal, hogy fullad majd a gép a sok benyától.
Előzmény: SinyóFighter (14166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!