Keresés

Részletes keresés

hungeri Creative Commons License 2011.06.14 0 0 71269

Nem biztos, hogy csak az lehet "minőségi" Olvtárs, akinek van otthon egy Ikarusa... Pl. nem tudom elképzelni, hogy a topiknyitónak lenne :)

Lényeg, húzzunk egy vonalat, a legtöbben értik, mi az elvárás, páran meg mindig is magasról tesznek erre, vagy adottság (unintelligencia), vagy emberi természet miatt. Az index fórum már csak ilyen...

Szóval itt a vonal, szóljon e topik ismét a magyar buszgyártás csodáiról és emlékeiről!

-------------------------------------------------------------------------------------

Előzmény: pmobilTB (71268)
pmobilTB Creative Commons License 2011.06.14 0 0 71268

Hűűű öcsém mekkora király vagy. És szabadidődben azt nézegeted, és élvezkedsz a számokon? Régen itt egy jó beszélgetős topic volt, most balf.sz gyászhuszárok gyülekezete. Talán nem is csoda, hogy egy veterán Ikarus busszal rendelkező egyén se ír ide.

(Ill egyről tudok, de ő is csak röhögni jár ide, ahogy már lassa csak én is)

Előzmény: SmallG (71245)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71267

hungeri válaszát tudnám csak ismételni. Remélem elég volt az az X hozzászóló aki ma délután kifejtette a véleményét a rossz minőségű fotók tömeges feltételéről.

Előzmény: Törölt nick (71264)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71266

Jó helye van annak a vinyódon is... :)

(ott legalább nem kritizálja senki)

Előzmény: hungeri (71265)
hungeri Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71265

Ez mind rendben van, de akkor minek osztod meg???

Nekem például ezernél is több szutyok fotó van a vinyómon. Holnaptól minden nap feltöltök ide nyolcat!

Előzmény: Törölt nick (71264)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71264

Azért mert:

1. Elsősorban vonatokat fotózok.

2. Busszal kb egy hónapban kétszer utazok, buszpályaudvarnak meg közelében se járok, ha igen max azt fotózom le, amiről vagy nincs képem, vagy selejtérett. Viszont 280-asból minden jöhet. Csak a Nap sose áll jól, mindig rosszkor járok buszközelben.

3. A gépemen már semmi sem működik lassan(ezért nem adom soha senkinek többé kölcsön). Plusz van egy repedés a lencsén, bár ez nem befolyásolja annyira a fotózást.

4. A legjobb fotótémák meg mindig el vannak rejtve

5. Általában csak akkor fotózok buszt, ha épp belebotlok. Tehát ha látom, hogy valami érdekesebb jön, előkapom a gépet, aztán lefotózom, ahogy tudom.

Előzmény: SmallG (71260)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71263

... és minden topicban majdnem ugyanaz a probléma.

(VÉGE)

Előzmény: SmallG (71262)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71262

Sajnos ez a probléma bizonyos időközönként kiújul.

Előzmény: ksly435 (71261)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71261

Az, hogy már éppen eléggé sokat beszélgettetek a "semmiről" és most még betetted ezeket a képeket...

Nem gondolod (gondoljátok), hogy már jó lenne ezt itt befejezni?

Előzmény: Törölt nick (71258)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71260

A BZ-t leszámítva mind oké. De akkor buszokat miért nem tudsz fotózni?

Előzmény: Törölt nick (71258)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71259

Várunk a Fotósuliban. :)

Az alap kép nem olyan rossz mint amit itt láttunk az utóbbiakban, de utómunka nem nagyon volt vele.

Előzmény: Törölt nick (71257)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71258

Erről mi a véleményed? Fotópályázaton 3. lettem vele:

Na és ezekről?

Előzmény: SmallG (71252)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71257

Megint lemaradt...

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71256

Jó estét!

Ikarus 350.02

ADG-582

(Ne szúrjatok le!)

DUD-615 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71255

Nem kell itt gyártani az ideológiát. Ha valamit akarsz mutatni, jogosan elvárható egy 72000 hsz felé tartó fórumban, hogy az igényes legyen.

Egy példa (az utolsó kép off): http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110813874&t=9102734.

Előzmény: Törölt nick (71250)
htibor Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71254

"Komolyan rosszabb itt a helyzet, mint a vasutas fórumban. Ott senkit sem bannolnak, csak mert lefotózott valamit, és feltette."

Mindez csak azért van, mert általában(van kivétel) bármelyik település központjához közelebb van az autóbusz-állomás, mint a vasútállomás, és a "Sulinet" nem arról híres, hogy némi utánajárást és fáradtságot venne akár 1-1 fotó elkészítéséhez. :)P

Így marad az, hogy mindenki agyba-főbe rakja fel némi észjárás és gondolkodás nélkül a fotóit a topicokba, és ahhoz is lusta és derogál egyesek számára, hogy mielőtt egy témában/topicban/közösségben hozzászól, akkor fogja magát 1 heti hidegélelemmel és ücsivel, de visszaolvasna a topic legelejére, és informálódna. Mert ő helyi helikopter, és ne szóljanak már be neki, és neki joga van stb... Utóbbi években valahogy megszűrve lehet azt is látni, hogy egy új topictag érkezése úgy történne, hogy "Sziasztok XY vagyok, Z éves, ezt és ezt csinálom/dolgozom/iskolába járok, ezért és ezért érdekel, és abc dolog miatt írok a fórumra, remélem hasznos tagja leszek a topicnak" vagy hasonló.

Kb. ezek a mi problémáink.

Nem az, hogy többen vannak a fórumon. Hanem az, hogy hogyan vannak fent.

(A félkövérítést azért követtem el, mielőtt a köv 50 hozzászólás arról szólna, hogy "Az nem úgy van, mert")

SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71253

"Hű de jó, gratulálok a táblázathoz!"

Én csak a VV kötődésű és a megyei járművekről vezetek táblázatot, de köszönöm szépen gratulációd. Neked is sok sikert a munkádhoz.

"Segíts ki kérlek, kértem-e valaha tanácsot abból a bizonyos adatbázisból?"

Hú de cseles kérdés. De ha így kérdezed akkor szerintem "Nem" a válasz.

"Gyere, cserélj egy kereket egy Ikaruson, leszervezem neked, mikor, hol."

Ezt én is le tudom magamnak szervezni ha akarom. De azért köszönöm szépen a lehetőséget.

"Szóval számomra igenis sulinetes marad az összes álmodozó és táblázatgyártó."

Úgy érzem ezt nem fogja mindenki szó nélkül hagyni.

Azt miért nem lehet megérteni hogy ha a fél fórumközösséget zavarja valami akkor lehet hogy el kéne gondolkodni azon hogy mi az amit rosszul csinál az illető?

Előzmény: 504LACI (71251)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71252

Persze, köszönjük a fotókat. De tényleg. Nagyon leköteleztél. Ezeket még a Google sem ismeri...

"Sehol sincs leírva, hogy csak ilyet lehet."

Lehet másmilyet is, de neked nincs meg az a készséged hogy jó fotókat készíthess. Ezért is ajánlottam a Fotósulit, de ha te nem akarsz fejlődni akkor nem fogunk segíteni neked. Legalábbis én nem.

"A Vértes Volános topik is tele van nem különleges buszok képeivel, de itt is akad jó pár."

A Vértes Volán topik egy lokális topik. Itt már az is különlegesség lehet hogy Evelin helyköziben jár, vagy hogy az egyik KMG-s BN18 átment Tatára. A VV topik meg nincs tele képekkel, max az én képtáram, mert elég sokat fotózom. De mindig csak 1-2 képet teszek 1 hozzászólásba. Plusz hozzá kell tenni azt is hogy a VV topikban kevesen vagyunk, és jól megvagyunk mi abban a baráti társaságban. Ha valakinek ott gondja van valakivel akkor meg tudjuk beszélni egymással, és nem a felháborodás megy.

"Egy fehér 256-osban meg sok különleges nincs, mert szalad pár még belőlük az országban."

Nem mindenki csak a típust nézi, sokan vezetnek ám adatbáziskezelőben állománylistát országos szinten. Az ő munkájukat is segítik ezek a képek.

504LACI Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71251

Hű de jó, gratulálok a táblázathoz! Segíts ki kérlek, kértem-e valaha tanácsot abból a bizonyos adatbázisból?

Gyerekek szoktak ilyeneket csinálni amikor sok az idejük. Rendben, elismerem ez is az érdeklődés egyik formája. De akkor se való semmire, már ami konkrétan kapcsolódik egy busz felújításához.

Mit érsz el vele, ha tudod az előző rendszámokat? Ettől nem vagy okos. Gyere, cserélj egy kereket egy Ikaruson, leszervezem neked, mikor, hol.

Vagy egy nyomócsövet hajtogass le szereld be és légtelenítsd.

Szóval számomra igenis sulinetes marad az összes álmodozó és táblázatgyártó.

Előzmény: SmallG (71245)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71250

"Mert ha valaki tölt fel akkor az felújítás utáni állapot, selejtezés utáni utolsó képek, új rendszám, valamilyen különlegesség, különleges eseményen való részvétel."

Sehol sincs leírva, hogy csak ilyet lehet. A Vértes Volános topik is tele van nem különleges buszok képeivel, de itt is akad jó pár. Egy fehér 256-osban meg sok különleges nincs, mert szalad pár még belőlük az országban.

A topik neve is: IKARUS FAN CLUB (Képek, hozzászólások)

A képek tág kategória.

Komolyan rosszabb itt a helyzet, mint a vasutas fórumban. Ott senkit sem bannolnak, csak mert lefotózott valamit, és feltette. Max akkor ha képen olyan van aminek nem kéne.

Tessék, JXZ-916-ról már nem fog semmilyen kép se készülni többet:

Ez különleges?:

Előzmény: SmallG (71243)
Tector Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71249

Kíváncsi voltam, hogy észreveszitek-e. :P :D

Előzmény: SmallG (71248)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71248

"ellenszeles"

SB+

Előzmény: Tector (71247)
Tector Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71247

Bizony régen nem arról szól.

Kb. onnantól fogva, mióta a sulinet betette a lábát az egész fórumra, és visszaolvasás helyett 383-szor megkérdez dolgokat, s mikor szólunk, hogy "öcsi, olvassámá' vissza", megsértődik, rohan a macerátorhoz.

199* beszúrják a lefortovói alagútban ostorozó IK435-öst.

És ez csak két hasonló horderejű téma a sok közül.

Mióta boldog-boldogtalan digitális fényképezőgépet foghat a kezébe (ahelyett, hogy azt fogdosná, ami vele egyidős, és az legalább valóban öröm lenne neki), orrba-szájba -már elnézést a kifejezésért- fossák a topikokba a megkomponálatlan, életlen, ellenfényes, ellenszeles, satöbbi fotóikat, olyanokat, melyeket néhány "öregebb" fotós eleve exponálásra érdemtelennek tart, vagy törli a gépről áttöltés után.

És jelentős részük nem tanul, mikor először finoman szólnak(-unk) neki, hogy az általa beszúrt pixelhalmaz még részletfotónak se megy el -mert igenis, részletfotókra is szükség van, de azok se legyenek technikailag kifogásolhatóak.

Amennyiben viszont egy fotót valaki életképnek szán, nem megmutatandó egy kocsi mostani állapotát, akkor azon a képen teszemazt ne a feszítettlemez fele, egy kandeláber, egy szemeteskuka és Rozi néni banyatankja legyen a fő motívum, hanem ezek mind, együtt, sokkal nagyobb látószögben.

Tehát -a magam részéről- nem vagyok ellene a beszúrt fotóknak, mert a topik címe is ez: Képek, hozzászólások.

Csak nem ész nélkül kellene nyomkodni a kioldógombot, ez itt a probléma, nem más.

Előzmény: 504LACI (71241)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71246

"Az ember esze megáll..."

Vagy épp alapjáraton jár. Energiakímélő üzemmód.

Előzmény: Törölt nick (71242)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71245

Aha tehát NDK.

"Nyomjad bátran a képeket, amelyik sulinetesnek nem tetszik az majd továbblép!"

Ne azokat sulinetezd le akiktől választ vársz majd kérdéseidre, akiknek több ezer rekordos excel/acces táblázatuk van.

SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71244

Épp ez lenne a célja a Fotósulinak. Hogy ezt ne itt tárgyaljuk meg. De aki meg akar maradni a nullszinten, az így járt.

Előzmény: BPI-553 (71240)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71243

"Ha többen nem szeretik, akkor meg miért tölti fel sok topikos a képeit?"

Mert ha valaki tölt fel akkor az felújítás utáni állapot, selejtezés utáni utolsó képek, új rendszám, valamilyen különlegesség, különleges eseményen való részvétel.

"Minek van akkor képfeltöltés gomb? Dísznek?"

A fenti esetek bármelyikének.

"A fórumközösség meg ha így bánik a fotósokkal, ott nulla a tolerancia." és "A fotósuliba meg nem teszek képet, mert nem érdekel ki mit mond rá."

A Fotósuliban toleránsak vagyunk, segítőkészek vagyunk, ahogy az a leírásban is szerepel. Ha valaki ott elkezdi verni magát akkor az vagy le van ugatva vagy törlésre kerül. Épp azért nyílt a topik, hogy aki szeretne megtanulni igényesen fotózni annak segíthessünk. Ha meg nem érdekel mások véleménye, akkor meg ennyit az igényességről...

"Indafotó? Sokra megyek vele!"

Igen, én is sokra megyek vele, elég sok funkciója van, sokan használják, gyors, megbízható. De ha Google segítségével picit körbenéznél nemcsak ezt a pár fotótárat ismernéd.

Előzmény: Törölt nick (71239)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71242

Na végre valaki mellémállt. Komolyan képek miatt bannolni valakit? Az ember esze megáll...

Köszi a biztatást! :) Így is fogok tenni, akinek nem tetszik, ne nézze, görgessen tovább!

504LACI Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71241

Ne húzd fel magad, nem éri meg. A topik már régen nem arról szól amiről kellene. A mostani fanatikusok hozzáállását a legjobban a 70944-es hozzászólásban fogalmazta meg a tisztelt topiktárs, sajnos nagyon helyesen :(

Nyomjad bátran a képeket, amelyik sulinetesnek nem tetszik az majd továbblép!

BPI-553 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71240

Ahelyett, hogy itt nyavajognál, nézd meg az ide feltöltött képek töbségét (Tomika képei kivételével), és hasonlísd össze a te képeiddel. Remélem feltűniik majd pár különbség.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71239

"Nem látni kell, olvasni. Többen nem szeretik a feltöltést. És volt is erre egy megegyezés. Nyitsz egy képtárat, és oda töltöd fel a képeket. Ide meg belinkeled az albumot. Én is ezt csinálom."

Ha többen nem szeretik, akkor meg miért tölti fel sok topikos a képeit? Minek van akkor képfeltöltés gomb? Dísznek? Semmi nem tiltja, hogy nem lehet képet feltenni. Aki meg nem szereti, ne nézze! Ennyi az egész! Nem kell azért bannolni valakit, mert feltesz ide 1-2 képet. Államellenes cselekményt követ el? A fórumközösség meg ha így bánik a fotósokkal, ott nulla a tolerancia. Én is elviselem sok sznob fotós litániáit... Nem hiszem, hogy ezzel a pár képpel bűnt követtem el.

A fotósuliba meg nem teszek képet, mert nem érdekel ki mit mond rá.

/Fotótárat nem nyitok, mert nem tudok jól angolul, képtár.hu pocsék, fizetős képtár se kell, meg olyan képtár se ahová fél évet kell várni, hogy tölthess fel képet. Van egy fotótáram amúgy, csak nem használom mert rossz. Flickr.com meg megint kiesik. Indafotó? Sokra megyek vele!/

Előzmény: SmallG (71225)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71238

Az szép! Nagyon szép busz!

Előzmény: SmallG (71237)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71237

De.

Előzmény: Törölt nick (71236)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71236

Kép esetleg van róla? Várj, nem tietek a piros P rendszámos?

Előzmény: SmallG (71235)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71235

2003-ra.

Előzmény: SmallG (71234)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71234

Elég sok ideig rohadt. Az 50 éves jubileumra újítottuk fel.

Előzmény: Törölt nick (71233)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71233

Hehe, tyúkol busz,ilyenről még nem is hallottam. Ugyanaz az Ikarus 30-as volt?

Előzmény: SmallG (71232)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71232

Jah, és volt tyúkól is.

Előzmény: SmallG (71231)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71231

Pedig a mi 30-asunk is méhészbusz volt. Meg raktár is egyben.

Előzmény: Törölt nick (71229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71230
A Mávaut kabrió városnéző is méhészbuszból lett visszahozva, meg valamelyik 311es is.
Előzmény: Törölt nick (71229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71229

Azért első ilyen veterán Ikarusomat élőben így látom. (Ezelőtt csak képeken láttam ilyeneket)

Pedig jó lenne egy ilyet restaurálni. Felrestaurált méhészbuszról még nem is tudok!

Előzmény: EAG E95 (71228)
EAG E95 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71228

Elég sok méh szokott ezen a területen repkedni,szerintem ebben tartják őket.

Különben elég régóta ott van már... :(

Előzmény: Törölt nick (71220)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71227

Aha. Szóval helyén vannak az ablakok. Ja. Hát a Havanna házaiban még biztosan.

Előzmény: Törölt nick (71220)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71226

Arra céloztam hogy ezt az autót hagyják szétrohadni, gondolom valami raktárnak vagy nem tudom minek használják. A bontás meg az hogy szétszedik, az anyagokat meg felhasználják. Ha több ideje ott van utóbbira kevés az esély. Esetleg akkor ha a háziasszony begurul és elviteti.

Előzmény: Törölt nick (71223)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71225

"Nekem különleges látvány, mert felénk a Kisalföld Volán kinyírt minden ráncajtóst buszt, ráncost erre te nem látsz."

Nem életfeltétel a ráncajtó. Bírom a KAV fórumot. Vagy a ráncajtókat siratják vagy a Citadell tesztjéről tesznek be 20-30 fotót, a Credo újdonságokat oda is belinkelik, lassan az lesz a Citadell fórum.

"Másrészt ez a topik nem arról szól, hogy az Ikarusról beszélgetünk, és mindenki felteheti a maga képét?"

Jó akkor folytassuk. Tomi válogasson színek szerint, te ajtók szerint, én is mindjárt összeszedek tök snassz autodel fotókat és feltöltök párat. Aztán meglátjuk hány tag fog kiakadni.

"Nem látom, sehol, hogy bármi is tiltaná azt, hogy én vagy akár más feltegye ide a képeit."

Nem látni kell, olvasni. Többen nem szeretik a feltöltést. És volt is erre egy megegyezés. Nyitsz egy képtárat, és oda töltöd fel a képeket. Ide meg belinkeled az albumot. Én is ezt csinálom.

"Nem lehet ám mindenki olyan profi fotós, mint Te!"

Én ezt hol állítottam? Mint írottam, én is max 1-2 képet teszek be ide, mert tudom hogy nem vagyok profi fotós.

"De látom, hogy sokan itt leszólják azokat akiknek nem sikerül olyan jól a képük, nem túl jó a beállítás, de mégis felteszik ide."

Inkább ide kéne betenni ezeket a képeket.

"Feltettem ide a képeimet, tán bűnt követtem el? Megállt az élet? Kötve hiszem!"

A fórumközösség felét zavarják az ilyen böffentések. Szerinted akkor minden úgy megy tovább ahogy volt?

Előzmény: Törölt nick (71222)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71224

Javítom, a rozsdát lehet alatta látni.

Előzmény: Törölt nick (71223)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71223

Tudom.

De a bontást úgy értettem, hogy nem látok benne motor. (vagy direkt van kivéve?).

A rohadás meg tudtommal azt jelenti, hogy már helyenként "lukacsos" lesz a kasztni (ami már számomra nagyon kemény), vagy jobb esetben kopik a festék, és látni alatta a rohadást. De ezen a buszon ha a képet elnézem, csak az ablak alatt, és mellett vehető észre a "rohadás". Inkább mállik a festék. :)

Előzmény: SmallG (71221)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71222

És?

Nekem különleges látvány, mert felénk a Kisalföld Volán kinyírt minden ráncajtóst buszt, ráncost erre te nem látsz.A faros meg nem nagy cucc, mert egy évbe ha 10-szer kidugja az orrát a telepről.

Másrészt ez a topik nem arról szól, hogy az Ikarusról beszélgetünk, és mindenki felteheti a maga képét? Nem látom, sehol, hogy bármi is tiltaná azt, hogy én vagy akár más feltegye ide a képeit. Ha nemtetszik, ne nézd, görgess tovább! Nem lehet ám mindenki olyan profi fotós, mint Te! Én különbenis vonatokat szoktam fotózni, csak néhány kocka-Ikarust fotózok le, mert ezeket szeretem. De látom, hogy sokan itt leszólják azokat akiknek nem sikerül olyan jól a képük, nem túl jó a beállítás, de mégis felteszik ide. Mert ez a topik erről, s nem egymás képeinek fikázásáról. Ilyen hülyeségeken veszekszünk. Feltettem ide a képeimet, tán bűnt követtem el? Megállt az élet? Kötve hiszem!

Előzmény: SmallG (71217)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71221

Tudod mi a különbség a bontás és a rohadás között?

Előzmény: Törölt nick (71219)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71220

Oops... Kép lemaradt

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71219

Találtam képet, OTT a pont! Köszönöm! 

Tudsz róla valamit? Egyáltalán bontásra van ítélve, vagy mi van vele?

Előzmény: hajdubus (71218)
hajdubus Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71218

Szerintem azt az öreg rozsdás Ikarust Dormándon láthattad egy udvaron.

Előzmény: Törölt nick (71213)
SmallG Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71217

De attól hogy neked különleges látvány attól még nekünk nem az.

Előzmény: Törölt nick (71216)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71216

Mindegy, azért lefotóztam, mert ezért az egy buszért nem fogok 200 kilométert utazni :)

S amúgy sem járok arra, csak kb. egy évben egyszer.

Előzmény: BPI-553 (71215)
BPI-553 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71215

Akkor nem kellett volna erőltetni a fotózást. Majd lefotózod máskor.

Előzmény: Törölt nick (71214)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71214

Tudom, csak eléggé be volt szorítva, vártam hátha elmegy előle az a fehér busz, de nem ment :(

Előzmény: BPO-105 (71212)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71213

Sziasztok! 1 hete Vasárnap jöttünk haza osztálykirándulásról Egerből. Hazafelé Jászapáti környékén egy ház mellett megpillantottam egy Ikarus 31-est. Nem volt túl strapás állapotban, arra emlékszek, hogy égkék színe volt, de fényképezőgépet későn kaptam elő, így nem készítettem képet. Mit tudtok róla, kié? Nem hiszem hogy bontásra lenne ítéve, mert még az ablakok is a helyükön voltak.

Ha valaki ismeri írjon már valamit.

Üdv: Egy 13 éves Ikarus fan.

BPO-105 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71212

Te, ne vedd nagy sértésnek, de pl. a ráncosokat egészben szeretem...:)

Előzmény: Törölt nick (71209)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71211

Kékek nincsenek :D Mindenkinek Kellemes Pünkösdölést!

Előzmény: -Husika- (71207)
DUD-615 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71210

köszönjük

Előzmény: Törölt nick (71209)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71209

Pénteken az Etele téren jártam:

blue_screen Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71208

:D:D:D

Előzmény: -Husika- (71207)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71207

Remélem, kékek nincsenek.

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71206

És a Sárgák :D

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 71205

Piroskák

P.stephenson Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71204

Pont öt éve fotóztuk körbe Szegecs mesterrel Kapuváron. :-)))

P.s

Előzmény: -Husika- (71189)
siófoki35 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71203
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71202

Üdvözletem mindenkinek!

A "Buszos kocsma" jó hely. Volt szerencsém - egy VOLÁN járat indulása előtt betérni oda.

Kiszuperált IK ülések - és kapaszkodó azt hiszem (lógó) nincs - de korlát az van! :P :)))

Tiszta retró - régi újságokkal van kitapétázva- és képekkel. Marha jó hely.
Ajánlom mindenkinek, aki Kecsón megfordul. Egy járat előtt jó oda betérni.

Üdv.

Zsolti

Előzmény: Italogyuri (71201)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71201

De eltöltenék ott egy szombat estét.

De tsak ha van bent kapaszkodó . ( A borocska miatt. )

Előzmény: siófoki35 (71197)
torqmatic Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71200

Köszi!

Előzmény: bandikaikarus (71196)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71199

Nem tudom sajnos .

Tector Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71198

De.

siófoki35 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71197

Ez nem kecsón van?

Előzmény: Italogyuri (71194)
bandikaikarus Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71196

Üdv!

A jelenleg fényezett, felújított kocsik sárgája RAL 1028. A régi, eredeti okkersárga RAL 1006 volt.

Előzmény: torqmatic (71184)
kopaszkapitany Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71195

Köszönöm!Mit összekerestem,hálás köszönet!!!!!

Előzmény: vt976 (71190)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71194
bobalt Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71193

FFFFÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!! Beillesztés. :-)

Előzmény: bobalt (71192)
bobalt Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71192

Az első íme:

Előzmény: D 20 (71182)
vt976 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71191

Kimaradt: ajánlom Tildy Tibor Úrnak is, hogy linkelheti az oldalára, mert van benne egy csomó Ikarus.

Előzmény: vt976 (71190)
vt976 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71190
-Husika- Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71189

Majdnem... FKC-806. :))))

Pont június 1.-jén lett róla felrakva kép ide, addig én sem ismertem.

Előzmény: boz-021 (71186)
SmallG Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71188

Tökre másról szól a nicknevem, amit nem tudsz azt ne feszegesd.

Előzmény: Kísérje be Biztos Úr! (71148)
EAG E95 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71187

Szerintem már 282-es sincs fenn maradva. :/

Előzmény: D 20 (71178)
boz-021 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71186

Talán FKB-406 ? 806 ? 

Csorna közelében láttam párszor - gyönyörű vas, nagyon egyben van.

cly-142 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71185

Ráadásul meglepően szép darab!

Előzmény: DUD-615 (71183)
torqmatic Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71184

Valaki meg tudná mondani a régi "Volán-sárgához" legközelebb álló szín RAL kódját?

DUD-615 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71183

AEX-117 sosemlátott kategória.

D 20 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71182

Ha már találtam ilyet is:

http://web.t-online.hu/molnar42/images/Ikarus%20t%E9len.jpg

Buszos cégeknél ritka, hogy így körbefotózzák a portékát: http://www.sebokbusz.hu/ikarus/fotok.htm

Nah, a rsz személyiségi jogai: http://www.kisstrans.hu/im_ikarus256.jpg

KTK-393 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71181

Oké, igazad van, én is megértem. De azt azért megtudhatom, hogy melyik kocsik élnek még?

Előzmény: Aron_son (71162)
D 20 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71180
D 20 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71179

(Bólogatós szmályli)

Előzmény: Oodzsii (71172)
D 20 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71178

Előbb egy 282-es replikát javasoljunk "barkácsra"... ^^

Előzmény: bi-02 (71174)
P.stephenson Creative Commons License 2011.06.12 0 0 71177

A múltkor még kifelét mondott, mester. :-)

P.s

Előzmény: zsitvica (71164)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71176
Előzmény: BPO-105 (71175)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71175

Raktak össze, Kubában. Van az az ismert felvétel egy Girón buszról...

Előzmény: nemeza (71173)
bi-02 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71174

Kellene még hozzá egy 284-es vagy egy 435-ös is az első csuklószerkezet miatt, aztán indulhat a barkács...

Előzmény: nemeza (71173)
nemeza Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71173

2 db 280-asból nem lehet összelegózni? (persze ki rakná össze, meg minek, de elméleti szinten..)

Előzmény: Oodzsii (71172)
Oodzsii Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71172

Ez-e az?

Előzmény: D 20 (71163)
Feri BPO-576 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71171

Nyilván senki nem tudhatta előre, hogy selejtezés után szét is vágják :S

Előzmény: blue_screen (71170)
blue_screen Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71170

A legjobb az lett volna, ha ki sem viszik Iránba.

ckg471 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71169

Igen. Az lett volna.

Előzmény: tezslam (71168)
tezslam Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71168

Nagy szám volna megszerezni, megvenni, hazahozni, feléleszteni... 

Előzmény: Törölt nick (71166)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71166

Nem, pár éves selejtezték Iránban.

A busz csak próbajáratként ment egy-egy kört a 61E és 7-es viszonylaton utasok nélkül.

Jómagam viszont a Boráros téren láttam felkanyarodni a Petőfi hídra 1989 tavaszán, PRÓBA rendszámmal utasok nélkül.

Szerintem ahol elfért, kipróbálták, de utasokat egyszer sem vitt/nem vihetett, nem volt engedélye rá.

Előzmény: EAG E95 (71165)
EAG E95 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71165

Létezik még a busz? Tudja ezt valaki?

Előzmény: zsitvica (71164)
zsitvica Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71164

A BKV-nál egy fél kört ment utasokkal, kifelé a 61E-n.

--------------------

Stimmel.

csak.

1./ Befelé.

2./ Feketén.

..............................:-)))

Előzmény: P.stephenson (71137)
D 20 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 71163

Valszeg törölve lett...

Ehh...

Előzmény: vt976 (71161)
Aron_son Creative Commons License 2011.06.10 0 0 71162

Szerintem azért nem túl segítőkészek, mert több ilyen "finomságot" megtaláltak a "műgyűjtők". Ezért aki tudja, hol van, nem terjeszti. És meg is értem.

Előzmény: Kísérje be Biztos Úr! (71093)
vt976 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 71161

"The requested URL /imgfrm/0/0/6/1/IMG_0009060061.jpg was not found on this server."

Előzmény: D 20 (71156)
P.stephenson Creative Commons License 2011.06.10 0 0 71160

Igen, utasok nélkül.

P.s

Előzmény: Törölt nick (71151)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71159

Biztos van még Romániában is valahol, Romániában minden van, ha leharcolt régi Ikarust keresel (pl. Tordán üzemeltek 2000 környékén vett példányok is, később azonban leállították őket, most nem tudom, mi van velük).

Posztszovjet területeken is találhatsz (ha nagyon-nagyon ügyes vagy...vagy csak rohadt szerencsés). Ráadásul nemrég a fórumon is feltűnt egy moszkvai példány.

Előzmény: KTK-393 (71080)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71158

Oh én nem rátok gondoltam nem szerettem volna személyeskedni. Sorry, ha annak vetted

Előzmény: -Husika- (71157)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71157

Ezt benézted, mert Gaben leszarja Polgárt, és ezzel lassan én is így leszek. (Eddig is csak a magam örömére jártam, nem spanolni.)

Előzmény: Tomikarus89 (71155)
D 20 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71156

Ok-ok:)

ó-293-at esetleg? :D

IK' 293: http://img.index.hu/imgfrm/0/0/6/1/IMG_0009060061.jpg

'szt lehet rá répázni... (^_^)

Előzmény: revel214 (71145)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71155

Na jó téged is olvaslak, mert olyan jókat írsz. Figyu engem zavar még valami az, hogy akiknek itt a legnagyobb a szájuk azok nem is csinálnak semmi érdemleges dolgot pl feújjítás terén aztán meg ők nyalják a legjobban a s.-et, mondjuk Polgáron, hogy fuh ilyen jó lett meg olyan jó lett. Velük mit lehet kezdeni szerited csak azért kérdezlek, mert biztosan tudod. Köszönöm a megtisztelő szavaidat egyébként csak nehogy irigykedjenek rám erre a sok szép dícséretre. OFF

Előzmény: GABEN352 (71153)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71154

Én csak azt olvasom el mostantól, amit te kiírsz ide mert az tuti, hogy jó és hasznos. Várom, hogy mikor olvashatok ismét tőled valamit. Szép napot mester

Előzmény: Tomikarus89 (71152)
GABEN352 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71153

Maradjunk annyiba, hogy mielőtt én is kezdtem volna, egy évig kussoltam és csak olvastam. Én nem szóltam a tengelyterhelés miatt, hanem, azért, mert egy valótlan képet hittél valósnak, ami valójában elképzelve egy oltári baromság. Az, hogy előttem is csak hülyeségeket írogattál, hát szíved jogod, Téged ítélnek meg ekkora *****-nak/nek. Igen, vannak segítőkész emberek, de ahhoz olyannak is kell lenni, hogy segítőkészek legyenek feléd. Nem az az égő, hogy ha valaki valamit tud, hanem az, ha f4szságot mond/írogat. Mi is köszönjük, hogy itt voltál! pápá OFF vége

Előzmény: Tomikarus89 (71149)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71152

:D Örülök neked hogy egyike vagy kedvenc fórumozómnak.Te tényleg olyan bölcs vagy

Előzmény: -Husika- (71150)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71151

És a 7-es viszonylaton is, tesztelték.

-Husika- Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71150

Alapvetően úgy vagyunk vele, hogy aki a montírozott emeletes 260-ast valódinak nézi, az inkább meg se szólaljon.

Ellenkező esetben méltán lesz szánalommal vegyes megvetésünk alanya.

Előzmény: Tomikarus89 (71149)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71149

Még szerencse, hogy nem neked irtam vissza. Igazán kedves vagy te is meg Tupoljev is. Itt csak az számít, hogy ki mióta van jelen a fórumban vagy valami szakmai oka is van annak, hogy lehurrogják egyes fórumtársak a tapasztalatlanabb fórumozót. Nem nagyon tükrözi szerintem az értékét egyes fórumozók reakciója,amit kellene ennek a topiknak. Lehet, hogy 20 éve valaki buszsofőr vagy éppen szerelő vagy mit tudom én, de ők sem úgy kezdték, hogy megmondták álukból fölkeve, hogy pl. egy 266-osnak mekkora a tengelyterhelése vagy mit tudom én. Igazából mikor ide beregisztráltam akkor azt hidtem, hogy akár segítőkész emberkék kommunikálnak egymással. Tévedtem és értelmesen nem teljesen lehet egy-egy témában fórumozni. Marad ez is csak információ szerzésnek vagy csak olvasni valónak, mert a piacot a NAGY SZAKEMBEREK uralják. Akik értelmes választ adtak segítségként innen azok inkább megírták mailben, mert úgy tűnik, hgy égő ide írni ha valaki valamiről tud, mert rögtön leoltják, főleg ha 100 %-ban helyes a dolog, mert akkor úgy érzik a szakik, hogy ki lettek ütve a nyeregből. Szép napot köszömöm, hogy hozzászólhattam.

Előzmény: GABEN352 (71131)
SmallG Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71147

Pont Csabi képével. :)

Előzmény: Rüby 2143 (71146)
Rüby 2143 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71146

Na ez fájt!  XD

Előzmény: revel214 (71145)
revel214 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71145

A havas kép nincs meg, de ez nem jó helyette? :D

http://vonalhalozat.lapunk.hu/tarhely/vonalhalozat/kepek/bpi_293_293i__pestszentimre__vasutallomas_.jpg

Előzmény: D 20 (71142)
Dante001 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71144

Típushiba. Megnyúlik a váz és lelóg a segge.

Előzmény: Csuklósbusz (71138)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71143

:D :D :D :D :D :D :D :D

Előzmény: Tector (71141)
D 20 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71142

Nah, ha már megint előjött a 293-assal való ismerkedés,

valaki tojja már be a havas képet 325x240-ben... ^^

Tector Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71141

Majd megállt egy dupla kávéra a monori 21 -es számú presszó előtt.

bop308 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71140

Nálunk a BPF-068-at meg elkúrták felúításnál és nem csak lefelé görbül, hanem jobbra is. Na az az igazi 266-os. :D

Előzmény: -Husika- (71139)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71139

Persze. Az üzemeltetésben nagyon nagy gondot nem jelent, épp csak nagyon hosszú távra nem lehet velük számolni. A legtöbb 266-osnak ilyen-olyan mértékben, de lóg a segge... Ebből a szempontból nem valami tartós konstrukció.

Előzmény: Csuklósbusz (71138)
Csuklósbusz Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71138

Ez nagyon durva! Egyáltalán biztonságos még így a busz?

Előzmény: bobalt (71098)
P.stephenson Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71137

Tesztelték a BKV-nál majd Pécsen az utóbbi városban konkrét vonala is lett volna de a főfelügyelet nem engedélyezte a forgalomba helyezését.

A BKV-nál egy fél kört ment utasokkal, kifelé a 61E-n.

P.s

Előzmény: 0225 (71136)
0225 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71136

IK 293 K 1 volt a típus pontos megnevezése.

A jármű 1988-ban készült el és 22680mm hosszú volt,hogy pontosítsak.

Tesztelték a BKV-nál majd Pécsen az utóbbi városban konkrét vonala is lett volna de a főfelügyelet nem engedélyezte a forgalomba helyezését.

A tesztelések után visszakerült az IKARUS-ba porosodni majd a nagy Iráni megrendeléseknél előtérbe került ismét és Irán lecsapott rá de ehhez át kellett alakítani.

A második ajtó előbbre került az új motor miatt és impozáns fényezést kapott a jármű,majd 1992-ben történt átalakítás után elhagyta végleg az országot.

Blindmouse Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71135

Akkor egész jól betájoltam az időkoordinátát :)

Előzmény: revel214 (71134)
revel214 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71134

A 293-as 1988-ban készült.

Előzmény: Blindmouse (71133)
Blindmouse Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71133

Hát.. 1986, és 1992 volt.. eeez biztos..

most így nem tudom pontosan mikor dobták össze ezt a járgányt, de olyan 1989-1990 környékére saccolnám az időpontot, valószinüleg akkor volt új a jószág..

Előzmény: Dzsaball (71116)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71132

Emeletes 266-os...váz...fotóboltos 260-as (ráadásul a cikk sincs összhangban a képpel)...mi van itt...

Végül is...Ikarus fan club ez, csak itt már a FAN a ventilátor szintjével megegyező agyat jelöli.

GABEN352 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71131

Könyörgöm fejezd be a hülyeségek beszélését! A berakott nem _nem valós_ és _nem_ nem bírja el!!

Előzmény: Tomikarus89 (71121)
tupolev Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71130

Köszönjük, mára elég volt belőled.

Előzmény: Tomikarus89 (71127)
tupolev Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71129

Annál sokkal rosszabb...

Előzmény: suraki1 (71128)
suraki1 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71128

Jáj, mint egy chat...

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71127
Sstatika nem pedig statisztika ez most akkor jó statisztikailag amit te küldtél?
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71126
Igen igazad van én sajna telón nyitottam meg s nem nagyon làttam.én értelmesebb àllapotú kocsi ràépítésére gondoltam nem ilyen leharcoltra
Előzmény: blue_screen (71099)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71125
Valami statikai megerősítést tuti lehet csinàlni legfeljebb teljes vàzcsere úgy h másfélszeres súlyt eltudjon kényelmesen vinni.nem vok karosszèria lakatos de minden megoldható feljavìthatò amit ember alkotott
Előzmény: blue_screen (71100)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71124
Itt is elbirja a vaz megoldottak akkor 266-ssal is meg lehet oldani
Előzmény: revel214 (71106)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71123
Ssajnos a hir nem is igaz a cikk vegen van irva vagy valaki talalkozott hsonlo szerzettel?
Előzmény: Tomikarus89 (71121)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71122

De YOo¤ volna csak egy napot végigdolgozni vele !

Előzmény: Dzsaball (71111)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71121
Itt is elbirja a vaz megoldottak akkor 266-ssal is meg lehet oldani
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71120
Valami statikai megerősítést tuti lehet csinàlni legfeljebb teljes vàzcsere úgy h másfélszeres súlyt eltudjon kényelmesen vinni.nem vok karosszèria lakatos de minden megoldható feljavìthatò amit ember alkotott
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71119
Igen igazad van én sajna telón nyitottam meg s nem nagyon làttam.én értelmesebb àllapotú kocsi ràépítésére gondoltam nem ilyen leharcoltra
Előzmény: blue_screen (71099)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71118
Sstatika nem pedig statisztika ez most akkor jó statisztikailag amit te küldtél?
Dzsaball Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71117

Lehet tudod, de azért leírom, hogy a hivatlaos tipúsa és megnevezése:

"IKARUS 293 többcsuklós autóbusz" volt

Előzmény: Tolszám (71108)
Dzsaball Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71116

Irigyellek érte!

Sajnos én kormoból adódóan, az ilyenekről csak az IKARUS könyvben tájékozódom, és legenda szintjén hallok róluk.Mikor Magyarországon voltak kamionversenyek a nyolcvanas években akkor még csak 4-5 éves voltam :(

Előzmény: Blindmouse (71115)
Blindmouse Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71115

Én egyszer anno még egy kamionverseny szünetében láttam a hungaroringen körbemenni élőben, azután soha többet :)

Előzmény: Dzsaball (71112)
Dzsaball Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71114

Írtam neked Email-t!

Előzmény: 0225 (71109)
ckg471 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71113

Szerintem meg vasérc a hegy gyomrában. :)

Előzmény: SmallG (71105)
Dzsaball Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71112

Ja és a BKV és Teherán között Pécsen is tesztelték.A kép amit te illesztettél be az konkrétan Pécsen készült.Itt egy kép a Gyárban is.

Előzmény: Dzsaball (71111)
Dzsaball Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71111

Eleintea BKV számára készítették.22,5 méter hosszú volt, 229 utast tudott szállítani.Ám kevés vonalon volt alkalmazható a mérete miatt, és a 250LE Rába MAN motor gyengének is bizonyult ezért a BKV nem tartott rá igényt.Egy MAN D2866-os motort rakta bele.Ehez a 2-es ajtót előrébb kellett helyezni, hogy elférjen.Kapott egy egyedi fényezést is, és 1992 Teheránba vitték saját lábán 3 sofőrrel.

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71110

...

0225 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71109

Átalakítás után 1992-ben Iránba került,ami átfényezéssel és egy erősebb motor beépítésével járt.

Tudtommal már selejtezték.

Tolszám Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71108

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy mi van ö vele létezik még? Vagy csak képként maradt fönt.

D 20 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71107

Az illusztrációként szerepeltetett retus kép több éves.

revel214 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71106

Talán még nem volt:

http://alterbmv.hu/FakeNews/magyarorszag/1272-emeletes-ikarus-260-asok-a-volannal

De nehogy elhigyje valaki :)

SmallG Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71105

Előzőleg is busz volt. :)

Előzmény: Törölt nick (71101)
zsig Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71104

Szerintem ezt bízd inkább a vasak tulajdonosaira, ha meg akarják osztani, hát megosztják. (A 86-67 él, a virulástól némileg távol áll, jelenleg semmi pénz nincs a további munkákra, talán jövőre)

htibor Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71103

Egy kis google csodákra képes...

Előzmény: Törölt nick (71101)
KTK-393 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71102

Hálás köszönetem! :)

Gaben: Megértem, mitől tartasz, de én sem fogom világgá kürtölni, azt meg mondanom sem kell, hogy nem áll szándékomban kárt tenni bennük...

blue_screen Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71100
A váz egyet sem bír el, ahogy látszik bobalt képén. :) Nem még kettőt...
Előzmény: Tomikarus89 (71092)
blue_screen Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71099
Nem kis váztörése van, de sajnos a Nógrád többi 266-osára is jellemző.
bobalt Creative Commons License 2011.06.09 0 0 71098

Itt a statisztika:

Előzmény: Tomikarus89 (71097)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71097

Valami értelmesebb statikában hozzám hasonlóan jártasabb vélemény van a 266-os vázszerkezetének teherbírásáról? ( "alsó szint"megerősítés nincs kizárva) A motorról viszont még így most sem tudok, hogy elbírná-e a 1,5 szeresét az átlagos 266-osnak?

Előzmény: Tomikarus89 (71096)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71096

:D Nagyon köszi az elismerést

Előzmény: -Husika- (71095)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71095

Kijárom neked a Nobel-díjat, ha azt a törésre hajlamos vázszerkezetet meg tudod úgy erősíteni, hogy elbírjon még egy szintet.

Szerintem írj sokkal, sokkal kevesebb droidságot.

Előzmény: Tomikarus89 (71092)
GABEN352 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71094

Aztán majd egy idő után boldog boldogtalan ezt fogja kajtatni...

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71092

Egy emelet ráépítés után szerinted nagyon kínlódna egy 266-os motorilag? Igaz fele akkora súly lenne még pluszban.

Előzmény: Italogyuri (71060)
EAG E95 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71091

Pedig majdnem elkezdtem magyarázni.:)

Előzmény: Tomikarus89 (71090)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71090

ja leesett ez a 646

Előzmény: Tomikarus89 (71089)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71089

?

Előzmény: EAG E95 (71057)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71088

Lesz valamilyen nyílt nap vagy rendezvény mostanában ?

Polgáron kívül, mert azt tudom.

KTK-393 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71087

Köszi, de nem hinném, hogy ők még megvannak :S

Előzmény: Virtualbus fan (71086)
Virtualbus fan Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71086

Itt van egy pár :)

Előzmény: KTK-393 (71082)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71085

októberben...

Előzmény: Törölt nick (71084)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71084

Dehogyisnem, persze hogy 94.

1990 ontóberben került a volánhoz, elég sokáig kék maradt.

Előzmény: 18-09 (71077)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71083

Sajnos elferdítették ezt a szót. Eredetileg BIKA volt.

Előzmény: Köny (71069)
KTK-393 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71082

Huhh, akkor ezek szerint megvan, az a lényeg. És újulgat is tovább szép csendben? :)

Előzmény: GABEN352 (71081)
GABEN352 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71081

Tökéletes helyen van, nem kell zaklatni :)

Előzmény: KTK-393 (71080)
KTK-393 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71080

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy BU 86-67 (http://www.old-ikarus.hu/bu-86-67.htm) él-e még és ha igen, merrefelé lelhető fel?

Továbbá 01-03-mat leszámítva van még trilexes-ráncos bkv-s 260/280 egyben valahol (és ha igen, merrefelé)?

Előre is köszi a segítséget!

bop308 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71079

Mármint a BKV-s 280-asok (ACH-445-6-7)

Előzmény: bop308 (71078)
bop308 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71078

100%, hogy '94, mert abban az évben jöttek.

Előzmény: 18-09 (71077)
18-09 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71077

Biztos '91? Nem inkább '94? Csak mert a háttérben ott van egy 415-ös:)

Előzmény: Törölt nick (71076)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71076

ACH-447, 1991-ben...

D 20 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71075
siófoki35 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71074

Üzemképtelen buszokat mozgatnak vele.

Előzmény: blue_screen (71073)
blue_screen Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71073
Ezt mire használják?
Előzmény: Törölt nick (71065)
D 20 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71072

CSAkisCSIgavérrel szabad vezetni:)

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71071

Vagy megtol !

Előzmény: ymuh (71070)
ymuh Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71070

Mint a málhás szamár, ami mindent elvisz. :)

Köny Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71069

Ez a CSACSI egy mozaikszó vagy a szamár?

Előzmény: Törölt nick (71065)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71068

Hogy ne lenne !

Előzmény: ttpityu (71009)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71067

Itt volt valaki ?

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71066

Sok érdekesség hangzik el ebben a videóban. ( 8:55-től. )

-- Számomra. --

siófoki35 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71064

Én is kérhetek? Köszi!

Előzmény: Virtualbus fan (71061)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71063

2:51-nél ott figyel az IKARUS a háttérben.

Nagyon 1 pillanatra.

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71062

Köszönet.

Előzmény: Virtualbus fan (71061)
Virtualbus fan Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71061

Este küldök mail-ba mert telepes a kép ... :-/

Előzmény: Italogyuri (71059)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71060

Nem bírná megtolni a jaffa motor.

Valami más kellene bele.

A "c" tengelyről lenne hajtva.

Úgy elképzeltem.

Előzmény: SmallG (71056)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71059

A " Csacsiról " van valakinek fotója ?

Nem azokra gondolok amiket google kidob.

siófoki35 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71058

Jól néz ki :)

Előzmény: torqmatic (71053)
EAG E95 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71057

210 vagy 646?

Előzmény: Tomikarus89 (71052)
SmallG Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71056

Igen.

Előzmény: Italogyuri (71054)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71055

De jól néz ki .

Kellene barkácsolni egy 211-es csuklóst.

Előzmény: torqmatic (71053)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71054

Mi ez a tolólapos szerkezet a Lengyeleknél .

Még üzemel ?

http://www.przegubowiec.com/cws/displayimage.php?album=1023&pos=98

torqmatic Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71053
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71052

Ikarus debütálása Eger Dobó terén

0225 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71051

Szerintem nem kell nekik típusidegen jármű,van nekeik éppen elég pontszámvariáció amit még fel lehet újítani.

Előzmény: masterboy69 (71037)
0225 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71050

Ez már nem lessz forgalmi kocsi hanem az egyesületé lessz.

Előzmény: Italogyuri (71048)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71049

Nem baj .

Annak tsak örülök, hogy megmentik !

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71048

Míért újítanak ?

Nem jó nekik a Solaris  ?

Előzmény: 0225 (71036)
Italogyuri Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71047

A képek gyönyörűek .

Köszö.net érte !

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71046

Ikarus 311-essel Egerben. Anyámmal egyidős a kocsi /1964/

Ep128 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 71045

Bár a dolog hurrá, de elgondolkodtató, hogy a "felújítás" (a kép alapján) a busz felének komplett kicserélésével járt... (Hát ennyire rossz állapotban volt? :-P )

GARAZSMENET Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71044

Kíváncsi lennék az A híd légrugótartóira, meg a vonószemeire milyen állapotban volt/van. Az az amit felújításkor nem nagyon babrálnak.

Volánsárga lesz a kocsi? Fehér kapaszkodó, budiajtó.....:)

Előzmény: Ikarus 280 fan (71039)
Virtualbus fan Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71043

Egy mai kép :o)

E95 Express Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71042

Trilex-ránc-szívó-prága?;-)

Előzmény: EAG E95 (71040)
Ikarus 280 fan Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71041

Az ám! ;)

Előzmény: EAG E95 (71040)
EAG E95 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71040

"múzeális" kocsi lesz? :)

Előzmény: Ikarus 280 fan (71039)
Ikarus 280 fan Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71039

Kecskeméten ugyanígy áll a JSZ-788 felújítása is. :P

P.stephenson Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71038

Biztos örülnének egy tipusidegen járműnek.

P.s

Előzmény: masterboy69 (71037)
masterboy69 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71037

Hát igen,Ők kicsit többre becsülik az Ikarusokat. 263-ast is kéne nekik adni.

0225 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 71036

A Lengyel kollégáknál szépen halad a 6330-as IK 260.73A felujítása.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71035

GA 13-29

GA 13-32

GA 13-63

GA 13-89

GA 14-01

GA 14-05

GA 14-06

GA 19-13

Ezek voltak azok.

Előzmény: FAV 20 (71033)
htibor Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71034

A készültekori rendszám próbarendszám, P-xxxxx.

Itt van egy dokumentum, amiben valamivel nagyobb méretben látható ugyanez a kép, bár nem éles.

Képlopó programmal kiszedhető, így a mérete kb. 720*420-as lesz.

www.kovet.hu/view/dl/61-146.html

A doksiban annyi van a busszal kapcsolatban, hogy:

"A Tetra Pak Oktatóbusz sok tekintetben maga is az újrahasznosítás = hulladékmegelõzés elvet
pédázza. A jármű magyar gyártmány, egy felújított Ikarus, amelyet elõzõ tulajdonosa
már a roncstelepre vitt volna. A belsõ berendezés a bútorok és a burkolat tektánból,
a Tetra Pak termékek apróra õrölt és összesajtolt változatából készült."

Előzmény: BX-62-08 (71032)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71033

Ennek a nyolc busznak tudod esetleg a rendszámát?

Előzmény: Mihál (71031)
BX-62-08 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71032

Üdv!

Kérdéseim: A kép készültekori rendszám, exrendszám, ha megvan még a kocsi, jelenlegi rsz,

alvázszám, motorszám, hol készült a kép, megvan-e nagyobb méretben retus nélkül a kép,

(^_^)

Mihál Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71031

A honvédségtől 1958-ban átvett 10 db Tr5-ösnek nem volt hátul süllyesztett peronja, ezekből készült a Mávaut számára 8 ITC-601 (hátsó ajtó nélküli helyközi csuklós) valamint az általad említett trolik utánfutói, bár ezeket én pályaszám szerint nem tudom pontosan.

Előzmény: FAV 20 (71011)
BSF-127 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71030

Nagyon szépen köszönöm.

Előzmény: BPI-553 (71029)
BPI-553 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71029

Ha jól emlékszem, 1980-as a kicsike. ;-) A többi infót majd a többiek...

Előzmény: BSF-127 (71028)
BSF-127 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71028

Szuper képek!

A JTA-810 es Ikarus eredete nagyon érdekelne engem,évjárat,előző rendszám,előző tulaj stb.

Segítségedet előre is köszönöm és természetesen más segítségét is szívesen elfogadom,aki tud erről a gépről valami infót nekem írni!

Előzmény: BPI-553 (70997)
Blindmouse Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71027

-Husika- Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71026

Köszönöm, jegyeztem! :)

Előzmény: Törölt nick (71025)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71025

256 . 50 E . 1987 . 0906

Előzmény: -Husika- (70960)
SmallG Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71024

Hopp, már látom. :S

Előzmény: Snake-Mojzi (71023)
Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71023

A '002-ben már betettem :-|

Előzmény: SmallG (71020)
SmallG Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71022

Közben megvolt a 71.000. :)

Előzmény: Snake-Mojzi (71000)
SmallG Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71021

698 készítette a képet. LINK

Előzmény: SmallG (71020)
SmallG Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71020

Előzmény: Italogyuri (70993)
0225 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71019

Ez a 211-es nagyon odavág!

Lehet tudni esetleg,hogy kinek a tulajdonában van?

BV-78-14 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71018

Megint sikerült padlóra vágnod a képeiddel... A 630 is,de a 256-os az még nagyobbat ütött...:)

Előzmény: Törölt nick (70963)
BV-78-14 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71017

Nagyon klassz lehetett élőben . Amúgy jól látom,hogy a 180-as a bal "A" tengely előtti ládatérnél meg van kókányolva egy kis másféle kékkel ..?

Előzmény: wszatyi (71013)
BV-78-14 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71016

Csodálatos kocsik ! Itt is látszik,hogy egy kis extra színezés mit tud tenni :)

BV-78-14 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71015

Hát ez kurv@nagy!!! Jól indult a reggelem,kösz ! :D

Előzmény: ksly435 (70994)
wszatyi Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71014

A4.-ik kép

Előzmény: wszatyi (71013)
wszatyi Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71013

Persze a képek természetesen lemaradtak!                                                                                                                                                                             

wszatyi Creative Commons License 2011.06.06 0 0 71012

Szombati találkozás

http://www.mmkm.hu/

FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71011

Köszi! Most meg beugrott, hogy a trolinál a honvédségtől vettek át 2 buszt és azoknak nem volt alacsony peronrésze. Talán a 450 és a 451-es volt.

Előzmény: Mihál (71010)
Mihál Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71010

Ik60 csuklósok utánfutói:

- a hátul 2 ablakosok Tr5-ből készültek, 1960-63 között (az M5 is 2ablakos volt, de abból nem készült csuklós!)

- a hátul 3 ablakosok Ik60-ból készültek, 1 db 1962-ben, a többi 63-67 között,

- a hátul 1 (ovál) ablakosok az Ik60-asok újabb évjárataiból (1958-59-ben gyártottakból) készültek, 1966-67-ben

- hosszított kivitelű (4 tengelyes) 1 db volt, az is trolibusz (T400), hátul 3 ablakos

- a Tr5 végűek (ITC-600, 601) hossza 15,0 m volt, az Ik60 végűeké (IC-660) kb.15,8 m (saját számításom szerint), a 3 tengelyes (IC-662T) kb.16,7 m.

Ik620 csuklósból a FAÜ-nél 1 db 3 tengelyes (1962-ben) és 1 db 4 tengelyes (1961-ben) készült (IC-620 ill. 622), a további IC-620 és 630-asok tudtommal a Mávautnál készültek.

Előzmény: FAV 20 (70985)
ttpityu Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71009

Hazairól sincs képed? :O

by-169 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71008

Debrecen troli telep.

Csuklósbusz Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71007

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ikarus_280,_stropn%C3%AD_nouzov%C3%BD_v%C3%BDchod.jpg

A fenti linken található képen látszik hogy 4 kar lenne, igaz csak a helye van meg, de akkor jól emlékeztem, 4 kioldókar volt amivel fullosan le lehetett szedni a tetőszellőzőt..

De viszont akkor a 256-osoknál miért csak 2 kioldókar van (egyik oldala nyitható) és a nyitható rész miért pont a menetirány felé néz?

Előzmény: Csuklósbusz (70991)
blue_screen Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71006

Megkaptam, köszi. :)

Előzmény: BPI-553 (71005)
BPI-553 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71005

Örülök, hogy elnyerte a tetszésed. :) Mail ment!

Előzmény: blue_screen (71004)
blue_screen Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71004

Az LGX-070-ről készült fotót el tudnád küldeni az email címemre? ikarus417 (kukac) gmail (pont) com

Köszi előre is. Amúgy háttérnek lenne, tetszik nagyon. :)

EAG E95 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71003

Itt a párja:

http://www.phototrans.eu/14,338710,0,Ikarus_280_02_BPC_777.html

Nekem VOLT egy ilyen képem a CTG-992-ről is,esetleg ha az meg van valakinek...

Előzmény: suraki1 (70998)
Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71002
Előzmény: Snake-Mojzi (71000)
Aron_son Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71001

Én az említett weboldalon található fotókra gondoltam, nem a jelenlegi veszprémi helyi buszok színeire.

Lásd pölö ezt: http://busztipusok.hu/280/280-48.jpg

Előzmény: siófoki35 (70999)
Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.06.05 0 0 71000
siófoki35 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70999

Télen már csak sötétkék-fehér színezésűt láttam.

Előzmény: Aron_son (70996)
suraki1 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70998
BPI-553 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70997

Pár mai kép...

Aron_son Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70996

Keress rá Veszprém helyi buszaira Gúgliban vagy a busztipusok.hu-n, ott talán még van 1-2 280-as olyan színben.

ksly435 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70995

Komolyra fordítva a szót...

http://www.fw.hu/tavolsag/cly814n.jpg

http://www.fw.hu/tavolsag/clu090n.jpg

A neten ezeket sikerült találni... talán 1-2 topictársnak van még róluk képe. (meg a többiről is)

ksly435 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70994

Nekem van. :D

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70993

Nincs valakinek NDK-s narancssárga és fehér színezésű képe ?

Italogyuri Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70992

Üdv mindenkinek.

Csatlakoztam.

Csuklósbusz Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70991

Az Ikarus tetőszellőzők amelyek vészkijáratként is használhatóak azoknál mindkét oldalon volt oldókar vagy csak az egyik oldalán??

Mert 256-oson láttam hogy csak az egyik oldal oldható ki, nem tom miért, de pont a menetirány felöli, de a lényeg az hogy teljesen kilökni nem lehet hanem így csak kinyitni mint egy ajtót.

De úgy emlékszem hogy a 280-asoknál meg mindkét oldalon voltak karok amivel oldani lehetett a rögzítést tehát teljesen lelehetett szedni a tetőszellőzőt.

Jól emlékszem, vagy minden busznál csak az egyik oldala volt az oldható??

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70990

A trolinál 1 kivétellel (400) az összesnek Tr-5 hátsórésze volt!

Előzmény: FAV 20 (70989)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70989

A trolibusznál is volt 2 Tr 5-ös hátsórész, emlékszem is rá. mert nem volt peron hátul, és alig fértem el, sőt nem láttam ki az ablakon. Viszon két kocka ablaka volt. Csak a 400-asnak volt 3 ablaka, de azt csak képről ismerem.

Előzmény: Törölt nick (70988)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70988

IK-60-as buszok többféle hátsó ablaktípussal készültek, ez megtévesztő lehet.

Alapjában véve csupán a lentebb írt 2 csuklós típus volt, de az ablakok változatai miatt talán ez többnek tűnhetett...

Előzmény: FAV 20 (70985)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70987

Majd megnézem a könyvet, és bemásolom amit írtak.

Előzmény: Törölt nick (70984)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70986

Még annyi, hogy IK-60/601-esekből a FAÜ-nek készült kocsikon kívül mindössze 33 darab készült, ebből 10 darab Tr-5 utánfutóval, a maradék IK-60-assal.

A volánok inkább a 620/630cs típust preferálták, ezért nem kellett ebből több.

Előzmény: zsitvica (70981)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70985

Azt tudom, hogy volt töbféle hátsórész az IK 60-as buszoknál amiket csuklósítottak. De melyik mi volt és mi volt a száma?

Volt Tr 5-ös ez volt az ovál ablakos, meg az M 5-ös?

Volt két kocka ablakos, mint a trolibuszok.

Volt 3 ablakos aminek a két széle kis ablak volt.

Voltak hosszabb változatok is.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70984

Akkor az valami félreértelmezés lehet, Miskolcon egy darab csuklós 620/630 sem készült.

Előzmény: FAV 20 (70982)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70983

Ez egészen pontosan így volt.

Még annyi, hogy a csuklós IK-60-asok két típusa az ITC-600 és az IC-660-as volt, attól függően hogy az utánfutórész Tr-5 vagy IK-60 volt-e.

FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70982

A MVK-tól kaptam egy könyvet ajándékba, mert segítettem alkatrészekkel a 620-as helyreállítását, és ebben a könyvben írják, hogy az első náluk készült.

Előzmény: Törölt nick (70980)
zsitvica Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70981

Így már stimmel.

Az Ik-620-as csuklósok első két példánya a Sallaiban készült.

Sőt még utána is ott készült pár db.

A Béke téren a sorozatgyártás folyt. Sokszáz db.

-------------------

Az Ik-60 csuklósok IK-600 ill. Ik-660 típusszámmal pedig a Sallaiban készültek.

Még az a pár Ik-601 csuklós is...............(talán 10 db lehetett ??)

Miskolcon se Ik-60 csuklós se Ik-620/630 csuklós nem készült.

Ott házi főjavítás volt lehetséges, bár az IK-600-as csuklósok fő-fő főjavító/felújító bázisa Pécsen volt.

Előzmény: Törölt nick (70980)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70980

Hát, nem Miskolcon készültek, az biztos.

Egyébként több mint 700 darab csuklós 620/630-as volt 1966-1981 között forgalomban.

Előzmény: zsitvica (70979)
zsitvica Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70979

Itt naaaagy a fogalmi, történeti zavar !

Előzmény: BPO-105 (70969)
zsitvica Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70978

???????????

Előzmény: FAV 20 (70971)
valya con dios Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70977

Köszönöm :)

Előzmény: Törölt nick (70976)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70976

Előzmény: valya con dios (70975)
valya con dios Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70975

Előzmény: Törölt nick (70974)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70974

PRÓBA 00-50, a fotó 1975-ös...

FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70973

Köszi! A rendszámos könyvembe vésem is bele.

Előzmény: faros1 (70972)
faros1 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70972

Igen.GF 16-65  és 16-66.Ezek voltak az elsők nálunk.Kék színű volt mindkettő.

Előzmény: FAV 20 (70970)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70971

Miskolcon készült az első csuklós 620-as, és ők újonnan gyártottak hozzá hátsórészt.

Előzmény: BPO-105 (70969)
FAV 20 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70970

Az is 256-os? Már mint a GF 16-65.

Előzmény: faros1 (70968)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70969

Nos, elvileg az IC-620 és IC-622 (a négytengelyes változat) is FAÜ-csuklós, csak nem kerültek sorozatgyártásba. A MÁVAUT viszont ezeket a gépeket (Ikarus 620, 630) előszeretettel alkalmazta a csuklósításhoz, és végül ez a konstrukció ott terjedt el igazán, Budapesten csak ez a két prototípus került városi forgalomba. Eleinte 2 buszból épült, majd később a csuklórészt már újonnan gyártották (legalábbis így olvastam valahol, de jelenleg nem tudtam megerősítést találni), de egész egységet nem gyártott az Ikarus, hanem ez is "házilag" történt (FAÜ-műhelyben 54 db, MÁVAUT-műhelyben, a 60/601-esek csuklósításával együtt kb. 200 csuklós készült el). A típus a gépes résztől függ (IC-620: 620 a gépes rész, IC-630: 630 a gépes rész).

Előzmény: saxi1982 (70964)
faros1 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70968

GF 16-49..megkaphatnám nagyobb méretben.Emai cím publikus. GF 16-65 első gazdája faterom volt,sajna színes fotó talán egy készült róla.Az kék színü volt.1978 októberi kiadás.

Köszi

KPK-299 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70967

Nézz át VB-be. :-)

Előzmény: MBen (70966)
MBen Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70966

Csak a volánbuszok normális fotózása ellen vagy beoltva? :)

Előzmény: KPK-299 (70965)
KPK-299 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70965

Tegnap visegrádról HDC-844

saxi1982 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 70964

Arról olvastam,hogy az Ikarus 620/630 csuklóst a FAÜ kezdte kialakítani, de az Ikarus gyártotta kimondottan sorozatban, szériában? Vagy csak "maszek" termékek voltak?

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70963

Ikarus-szépségek a hetvenes évek végéről...

-Husika- Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70962

És még fehér rendszámos is... Nem gyakori ám már ez. :)

Előzmény: verval (70961)
verval Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70961

Én is néztem nagyokat, legrégebbi rendszámok topikos gép! :)

Előzmény: -Husika- (70960)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70960

aas-947 - IKARUS 256 (1987) 
Vizsgálat ideje: Műhely neve: Műhely címe: Meddig érvényes:  
2007.03.20. 07:19 VV.ZRT. OROSZLÁNY OROSZLÁNY 2007.03.20.  
2009.03.12. 08:14 VÉRTES VOLÁN RT OROSZLÁNY 2010.03.12.  
2008.03.10. 10:27 VÉRTES VOLÁN RT OROSZLÁNY 2009.03.10.

Hát ez igencsak sosemlátott. Szép fogás! :)

Előzmény: verval (70959)
verval Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70959

Napi szegedi rakpart:

Cpt.Immortalis Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70958

Köszönöm a gyors választ.

Előzmény: Snake-Mojzi (70955)
bpo-169 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70957

Előzmény: bpo-169 (70956)
bpo-169 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70956

1995-ös fotók. Rendszámot, alvázszámot, évjáratot tudok mondani, ha valakinek fontos lenne.

Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70955

Nem.

Előzmény: Cpt.Immortalis (70954)
Cpt.Immortalis Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70954

Sziasztok! Ez egy Ikarus, amit emelnek ezen a képen?

http://aviationhumor.net/point-of-view/

ujfigura Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70953

Hát ez egész egyszerűen fantasztikus!!!

Előzmény: Virtualbus fan (70952)
Virtualbus fan Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70952

Csak annyit tudok mondani rá, hogy 2 éve vele mentónk osztálykirándulásra :)

Előzmény: Csuklósbusz (70945)
BPO-105 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70951

Azért bolygóajtós 260.06-os a Volánbusznál, na az aztán nagy lett volna...:) Végülis félig-meddig összejött nekik...

Aron_son Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70950

Köszönöm.

Előzmény: boz-021 (70949)
boz-021 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70949

ex BPV-014.

Előzmény: Aron_son (70948)
Aron_son Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70948

JSZ-502 előéletéről mit lehet tudni? Gúgli barátomat már kérdeztem, nem tudja.

boz-021 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70947

BRN-322 -> HLL-807 -> FLG-362 -> KTY-329 -> LIB-273.

hajdubus Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70946

Volt már róla korábban szó itt, és például itt is.

Csuklósbusz Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70945

Rendszám: LIB-273
Gyártmány: IKARUS
Típus: 260.06
Szin: SÁRGA
A jármű körözés alatt áll? NEM
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki.
Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van

-----------------------------------

A fenti buszról tud valaki valamit? Esetleg egy képet? Jász Plasztikos busz, mostanság tűnt fel tehát nem rég vehette a cég. Eléggé ex-volánbuszosnak tűnik.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.04 0 0 70944

Ez a topik attól "Ikarus fan club" , hogy kiderüljön az adott autóbusznak mi volt az előző rendszáma, mit evett a sofőr tegnap reggelire és ,hogy két éve hol parkolt szeptember 16.-án délelőtt 10:23-kor. 

Előzmény: zsitvica (70935)
KPK-299 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70943

Ma látogatását tette LJZ-139 Visegrádon.

Lehet kellett volna még egy kis zoom.

Daniiel90 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70942

:)

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70941

Gatad van, sőt az utána olvasás is rendben van, de az a baj, hogy nagyon sok minden nem jól van fönt a neten, mert valamelyik napmis egy nagy kavarba kerültem amit csak a honlap szerkesztője tudta nekem kigobozni, amiért ismét köszi. Így azért vannak egy kutatómunka kapcsán olyan adatok, amik hiányosan vannak meg. Sőt napról napra vannak meglepetések is. Köszi az intelmet  megfogadom a képfeltöltést. Gondoltam elbírja a fórum, de tévedtem sorry.

Előzmény: revel214 (70940)
revel214 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70940

Ha ez neked kimentés, akkor szívesen  :s

De ezért inkább gondold meg máskor, hogy sikerült-e olyan képet készítened amit érdemes feltölteni. Nekem is van képem a 620-asról, amikor Szentendrén járt, meg ráncajtós 280-as troliról a Dózsa György úton, mégsem "szemeteltem" ide őket, mert nem annyira jók. Én pl. tudom magamról, hogy érdemben sajnos nem nagyon tudok itt hozzászólni sokmindenhez, így inkább csak olvasgatom a fórumot, vagy ha kérdésem merül fel, akkor utánaolvasok a neten. Lehet neked is hasonlóképp kellene tenned?

Előzmény: Tomikarus89 (70937)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70939

de ott nincsenek buszok :D

Előzmény: nemeza (70936)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70938

köszi zsitvica

Előzmény: zsitvica (70935)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70937

Köszönöm, hogy kimentettél :D

Előzmény: revel214 (70934)
nemeza Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70936

off

Akkor az ég felé is fordíthattad volna a gépet.

on

Előzmény: Tomikarus89 (70922)
zsitvica Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70935

Ez nem az a topik amibe bármilyen Ikarust lehet? :D

----------------------

De igen.

Bármilyet csak Ikarus legyen.

A gondolatrendőrökkel, önkéntes zsebdiktátor jelöltekkel meg nem kell foglalkozni.

revel214 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70934

érdekesség lehet a viszonylatjelző jobb szélén a "sakktábla"

vagy hogy elírta az engedélyével szót

Előzmény: Virtualbus fan (70933)
Virtualbus fan Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70933

Ebben mi is olyan érdekes?

Ikarus 412-es a 277-esen mindennapi dolog. (A menetrendben is benne van...)

Előzmény: Tomikarus89 (70920)
KPK-299 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70932

Tudtam hogy ez még menni fog csak azt nem tudtam megtudakolni hogy mikor. Szerintem a BSK-533 is lassan működő képes lessz.  :-)

Előzmény: Virtualbus fan (70893)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70931

Értem akkor a jövőben jobban odafigyelek köszi az infókat.

htibor Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70930

Ész nélkül nem.

Ésszel igen.

Előzmény: Tomikarus89 (70927)
suraki1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70929

Vagy mondjuk a magán kocsikat, azoknak nincs szaktopikja.

Előzmény: ksly435 (70928)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70928

De... csak ide inkább az érdekességeket szokás tenni, az átlagos, mindennapi kocsikat pedig a saját topicjukba.

Előzmény: Tomikarus89 (70927)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70927

Ez nem az a topik amibe bármilyen Ikarust lehet? :D

Előzmény: ksly435 (70926)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70926

Lehet jobban járt, hogy ide tette...

Előzmény: Snake-Mojzi (70925)
Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70925

Meg ez amúgy sem az a topik...

Előzmény: ksly435 (70924)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70924

Adott helyzetben mire gondolsz?

A 277-esen a 412-es mindennapi dolog.

Nem gyulladt ki így mondjuk, lehet különleges... :D

Előzmény: Tomikarus89 (70922)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70923

Bocs tudsz segíten az oldaladon a 266-osok között a legutolsó példány /P-02057/ boztosan 266? Át van alakítva ennyire? Pontos jelenlegi tulajt nem tudsz mondani?

Előzmény: boz-021 (70916)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 70922

Csak, hogy bele ne kössenek. Nem a kép minősége és beállítása számít, hanem a pillanat, ami meg lett örökítve :D

Előzmény: ksly435 (70921)
ksly435 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70921

Végülis... egy ilyen képhez már kell engedély. :-/

Előzmény: Tomikarus89 (70920)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70920

Ikarus 412 autóbusz BPI-020 az Örs vezér terén /BKV ZRT. engedélyável fotózva/

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70919

Ikarus 412 autóbusz BPI-020 az Örs vezér terén /BKV ZRT. engedélyável fotózva/

BSF-127 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70918

Nagyon szívesen.

Előzmény: Tomikarus89 (70908)
Tector Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70917

Van; a vészkijárati verzió. Kívülről úgy néz ki, mintha rendes lenne, de az utastérben normálisan végigmegy a járóköz, mintha nem lenne ajtó, az ajtó mellett lévő üléspár egy pedállal előrebillenthető a vészkijárat használatakor.

Ha az ajtót kívülről nyitjuk, a padlószint alatt (a voltaképpeni lépcsőakna) egy tárolótér-szerűség van.

Előzmény: siófoki35 (70913)
boz-021 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70916

(Sok 250/256 jött gyárilag széthúzható ülésekkel, ezt halkan jegyzem meg.)

Előzmény: Csuklósbusz (70915)
Csuklósbusz Creative Commons License 2011.06.02 0 0 70915

- Szél"E"süléstáv

Ez az amikor kapaszkodsz egy üres ülésbe és egyszercsak egy nyikorgással megindul a folyosó felé? :-)

Előzmény: boz-021 (70898)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70914

Most az jutott erről eszembe, hogy a Cobra 11-ben is mindig lehetett tudni, hogy melyik autó fog balesetet szenvedni. Mi még azzal az Escorttal vagy Golf II-vel vígen örültünk, hogy szaladgálhatunk náluk meg már csak erre voltak jók. feltűnt a sorozatban egy régi furgo az tuti felborult vagy felrobbant. :D

Előzmény: D 20 (70912)
siófoki35 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70913

A hátsó ajtóknál van olyan ami gyárilag is használhatatlan, csak dísznek van?

Előzmény: boz-021 (70898)
D 20 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70912

Erről nem nyitunk vitát:)

Ez olyan, mint amikor amerikai gigaprodukcióban feltűnik 2percre valami magyar származású színész.

(...)

Előzmény: Tomikarus89 (70911)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70911

Kár a buszért az a lényeg.

Előzmény: D 20 (70909)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70910

Köszönöm az infót.

Előzmény: htibor (70906)
D 20 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70909

Tisztelt fanatico topiktársak!

Sz'al senki sem nézte tegnap este a kettes jelű kereskedelmi tv-n

az Utcai igazság című J. C. Van Dame nevével fémjelzett film alkotást.

A második harmad környékén feltűnik egy Ikarus 255-ös, amivel menekülnének,

de olyan szépen felrobban, mint általában a divat amerikai eksönfilmekben bármi.

Fehér-kék volt az autó, szegőlécek nélkül, ajtós oldalon fektetve a típuskorrekt indexlámpa

és az elején fekete volt a folyóírásos Ikarus felirat...

T'án honunkban forgathatták a film ezen részét? (Diduli is volt a filmben.)

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70908

Nagyon köszönöm a segítséget! Nagyon bele bonyolódtam.

Előzmény: BSF-127 (70904)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70907

Szép fogás, még sosem láttam!

Előzmény: Törölt nick (70905)
htibor Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70906

Boz bátyó különösen rövid idő alatt már javította az elírásokat.

Későbbiekben a honlapokon levő esetleges elírásokat inkább emailben jelezd a szerzőknek, vagy van külön "Buszos honlapok" topic - http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9046831 -, ahol az ilyen jellegű problémák jobban meghallgatásra találnak. Nem biztos, hogy minden honlapos időnként benéz ide.

Előzmény: Tomikarus89 (70902)
BSF-127 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70904

A JLZ-396(ex.BSE-911) el lett adva Romániába és ott mi lett a további sorsa az rejtély!?

A JLZ-439(ex.CCM-600)is el lett adva méghozzá Bajára magánkézbe és ő még forgalomban van most is,nagyon szépen megcsinálták.

Előzmény: Tomikarus89 (70897)
boz-021 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70903

Már nincs...

Egy egyszerű CTRL "C" / CTRL "V" dologgal nyúltam mellé, 3 perce már fent van rendben az összes kép, adat állomány, helyesen.

Előzmény: Tomikarus89 (70902)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70902

Újabb kavar a dologban, hogy a JLZ-439 rsz. egy olyan képen van rajta ami alá az van írva, hogy ex.: CCM-600 a fénykép viszont ugyanaz, mint az ex.: BSE-911-ének titulált. Tehát már nem tudom, hogy mi a CCM-600 újabb, BSE-911 újabb és a JLZ-439 és JLZ-396 ex. rendszáma. Vanaki aki jártas a Gemenc Volán buszain belül kérem segítsa kigobozni a dolgot. valami nagy elírás van a boz-021.extra.hu oldalon. Köszi a segítséget előre is.

Tector Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70901
Előzmény: 266-60 (70896)
boz-021 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70900

A busztipusok.hu - féle adat a jó, ez weblapomon kint lévő ex rsz. van elb....va.

htibor Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70899

Gemences témában talán a legautentikusabb forrás a Busport Online fotósoldal.

Itt megtalálod mindkettő kérdésedre a választ.

http://www.busport-online.hu/db_gv_jlz.html

Előfordul, hogy akár nálam, akár más topictárs oldalán egy-egy rendszám el van írva, de próbálunk odafigyelni az egymás oldalain levő adatokra.

boz-021 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70898

- Egyszerű 256-os

- "V"olán

- "V"olán"L"ux
- Szél"E"süléstáv

Nagyjából ilyenek. A belföldi, többezres nagyszériában gyártott gépeknél is sokféle varáció volt üléstávra, hátsóajtóbeépítésre.

Előzmény: 266-60 (70896)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70897

Sziasztok van egy problémám remélem tudtok benne segíteni. busztipusok.hu oldalon találkoztam az ex. BSE-911 frsz.-ú Gemenc Volános Ikarus 266-ossal aminek JLZ-396, viszont a boz-021.extra.hu forrás szerint pedig a BSE-911-nek a rendszáma JLZ-439. Akkor most a két eurós rendszámú tába közül melyik a valós? Esetleg tudja valaki, hogy forgalomban van még? Köszi a segítséget.

266-60 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70896

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: mi a kézzelfogható különbség a 256.50, 256.50V, 256.50V Lux és a 256.50E között?

Köszönöm

E95 Express Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70895

Igen, az. Ma kaptam egy 415-ös kézikönyvet és ezt írja pontosan:VOGEL licenc textil bevonattal EYBL 9035/001

Előzmény: Snake-Mojzi (70790)
-Husika- Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70894

Ez még él? A múltkor már azt vartyogták, hogy menthetetlen.

Előzmény: Virtualbus fan (70893)
Virtualbus fan Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70893

Nem mindennapi látvány egy Ikarus 365-ös Hüviben :-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70892

Nem az FLX-602 lett LME-823, hanem az egy harmadik járgány. A LOF-002 a negyedik, az LSD-823 az ötödik.

Előzmény: BPO-105 (70877)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 70891

Szabolcs Volán autóbusza Egerben.

-Husika- Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70890

Nem. Nincs viszonyítási alapom.

Előzmény: BPO-105 (70889)
BPO-105 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70889

Tényleg, az OFF SD202-esről nem tudsz valamit? Van egy sanda gyanúm, hogy az FLX-601-ből lett 602II valami módon.

Előzmény: -Husika- (70885)
Zahnrad Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70888

2. Ikarus találkozó Löbau

Második alkalommal rendezték meg a németországi Freundes Ikarus Kries (Ikarus baráti kör) szervezésében lezajló találkozót. A főprogramok a helyi közlekedési vállalat (KVG) telephelyén zajlottak. A szervezők igyekeztek a látogatók kegyeiben járni, így színes programokkal[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BPO-105 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70887

Kösz! Nagy segítség volt...

Amúgy a 809 belseje tényleg rózsaszín a fülkénél, vagy csak én láttam rosszul?

Előzmény: -Husika- (70885)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70885

Ne problémázz már annyit...

FKF-547 > LVY-809

FKC-027 > LVY-811

FKF-551 > LVY-813

Előzmény: BPO-105 (70882)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70884

Nem ez volt a kérdés.

Előzmény: gabesz919_II (70881)
blue_screen Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70883

Én is erre gondoltam. :) Csak akkor még nagyon sok tipust el kellett volna vinni. Reptéri PALT buszokat pl. (ha van belőle felújított esetleg.)

Előzmény: suraki1 (70874)
BPO-105 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70882

Akkor ezek szerint a rózsaszín gép egy másik. Esélyes akkor, hogy ez a 809 az FKC-027 lenne...

Van valakinek rendszámkeresője? Rámehetne az FKC-ra...

Előzmény: Aron_son (70880)
gabesz919_II Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70881

A nemrég Németországban megrendezett Ikarus találkozó, mivel az ex. Kapos Volános Ikarus 266-os is látszik a képen.

Előzmény: suraki1 (70872)
Aron_son Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70880

Van egy LVY-811-es is kabrió rózsaszín 250-es is. Clarkon parkol ált.

Előzmény: BPO-105 (70877)
DUD-615 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70879

Ha lefotózol valahol egy olyan Ikarust, ami nem BKV-s, vagy nem 435-ös, a legelső utad ide vezet?

Előzmény: ksly435 (70878)
ksly435 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70878

... és ami lemaradt. :S

Előzmény: ksly435 (70876)
BPO-105 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70877

LVY-809.

Nyitott Ikarus 256-os, Program Centrumos.

1. verzió: ex-FKC-027, és megvette a Program Centrum. Na csak azért, mert belül ótvarul rózsaszínes.

2. verzió: nem az FKC-027, hanem máris átfestették az új rózsaszínes-lilás szerzeményüket, amiről azt sem tudom, micsoda, csak egyszer láttam a Deák tér másik végéről, olyan a színe, mint a Renault FR1-esüknek.

Melyik az igaz? Esetleg a lilásrózsaszín az FKC-027, és ez máshogy egy másik?

Ráadás, OFF: közlekedik egy SD202-es Eurama-busz FLX-602 rendszámmal, a matrica is rajta van (eddig úgy tudtam, hogy az FLX-602-ből lett az LME-823). A 279-es drogjárat (azaz LSD-279) meg bepirosodott.

ksly435 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70876

Szegedről... :-)

P.stephenson Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70875

Végülis. Csak ahhoz hiányzik egy pár típus. :-)

P.s

Előzmény: suraki1 (70874)
suraki1 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70874

Nekem a Nyitott kapuk jutott az eszembe.

Előzmény: P.stephenson (70873)
P.stephenson Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70873

Mire teccik gondolni? Lehetne akár Sopron főtéren is.

P.s

Előzmény: suraki1 (70872)
suraki1 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70872

Erről nektek milyen képek jutnak eszetekbe?

http://www.phototrans.eu/14,491769,0,Ikarus_411_08_6550.html

D 20 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70871

A debói gázosokat vasár +10%-ért vagonra, hadd spanoljanak vele pl.:

http://www.alfaamore.hu/files/forum/00188/00188831.jpg          ^^

D 20 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70870

CCP-293 áldozatul esett a "kommerszesítésnek".

Még második forg. áll.-ban volt szerintem a legkorrektebb kinézetre.

Aztán már a harmadikban sem került rá egy betű sem, hogy na mi is ez a gép.

Sz'al most a negyedik állapotában van a cucc évek óta.

Nagy nyekergések lesznek majd amikor vágni fogják. (Ą'_Ą)

KaV-nál pl.: AFF-639-et "illett" volna elrakni...

Szombathelyiek meg állítólag kibelezték a 30+ éves egyenes műszerfalas 280-asukat...

(...)

Előzmény: Törölt nick (70868)
blue_screen Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70869
Csak kár, hogy viszonylag hamar leselejtezték.
Előzmény: siófoki35 (70864)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70868

Tetszik, hogy kétszer teszi be a hozzászólásaid egy részét :) Csokonai "A tihanyi Ekhóhoz" című verse jut eszembe róla. :)

AFF-648 témához: Eredetileg CCP-293 ráncajtós volt, miért lett bolygóajtós? Pedig ha már ő 200.000. Ikarus... Nekem valahogy a bolygóajtók nem tetszenek annyira. CCP-293 pedig úgy néz ki mint a többi győri 280-as, semmi sem utal a külső szemlélőnek, hogy különleges busz lenne.

Előzmény: siófoki35 (70867)
siófoki35 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70867

tudom, de attól még jól nézett ki :)

Előzmény: -Husika- (70865)
siófoki35 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70866

tudom, de attól még jól nézett ki :)

Előzmény: -Husika- (70865)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.31 0 0 70865

Igen ám, csakhogy az egy ideiglenes kényszermegoldás volt. 

Előzmény: siófoki35 (70864)
siófoki35 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70864

Ja, és az AFF-648 ráadásul bolygóajtós volt gyárilag, 

Na ez is ritka :) De a legjobb az a Vérteses gép volt aminek a gépes része bolsgó, az utánfutója ráncajtajú volt :) (t.i. a balesetben megsérült utánfutót egy másikkal pótolták)

Előzmény: -Husika- (70863)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70863

Ja, és az AFF-648 ráadásul bolygóajtós volt gyárilag, csak a vázcserekor lett átépítve ráncajtósra... A JXZ-916 meg ugye 280.03-ból lett átbarkácsolva háromajtósra. Na, ezért mondom, hogy különösebb értéket nem képviseltek a látszat ellenére sem.

Előzmény: -Husika- (70862)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70862

Többször is átépített gép volt mindkettő, különösebb eredeti momentum nélkül. Nem kár értük, ráncajtó ide vagy oda. Nem az tesz eredetivé egy buszt.

Előzmény: Törölt nick (70842)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70861

Meg se szólaltam. :) Amúgy arra, igen.

Előzmény: BPO-105 (70836)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70860

Az inotai műintézmény nem épp így néz ki. :)

Előzmény: Mwin (70850)
bodrostomi Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70859

És igen, a kettő között készült Berenténél. :)

Előzmény: MBen (70852)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70858

Emlékeim szerint D10-es mocival nyugdíjazták a Kapostól.

Előzmény: E95 Express (70855)
kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70857

"Egyébként szívós a laprugós?:-)"

Nem szívós a laprúgos:))))

Előzmény: E95 Express (70855)
kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70856

Aztaaaaaa:)

Előzmény: eMPet (70854)
E95 Express Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70855

Mi is terveztük, hogy kimegyünk, de nem úgy alakultak a dolgok, biztos nagy élmény lehetett.Egyébként szívós a laprugós?:-)

Előzmény: kopaszkapitany (70814)
eMPet Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70854

Háddevazze miről maradtam le! :-)

De azért Erfurt sem volt semmi, 55-ös, 311-es, 260-as és sok villamos.

Előzmény: kristoof (70838)
Feri BPO-576 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70853

Így van: az eredeti szebben néz ki :)

Több példány még akadálymentesítve is lett a 4. ajtónál - az már csak apróság, hogy a peronrész ablaka alá egy kicsi ablakot is beépítettek:

http://phototrans.eu/14,200818,0,Ikarus_280_92_2057.html

Neki ugyan eredeti a homlokfala, de a lényeg jól látható :)

Előzmény: blue_screen (70847)
MBen Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70852

Én inkább Kazincbarcikát (Sajószentpétert) mondanám.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70851

Jah, tényleg van ott egy hőerőmű!

Mwin Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70850

Inota.

Előzmény: Törölt nick (70849)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70849

Hol készült a kép? Tiszta Csernobil... :)

Előzmény: blue_screen (70848)
blue_screen Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70848

Pont a legjobb háttér előtt sikerült lefotózni!

Előzmény: bodrostomi (70840)
blue_screen Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70847

Érdekes, amúgy elég normálisan megcsinálták. De eredeti homlokfallal sokkal szebb. :)

Előzmény: Törölt nick (70844)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70846

Tiszta retró. :) Lályk!

Csak valami két betű négy szám típusú rendszám kellene rá.

Előzmény: bodrostomi (70840)
htibor Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70845

Ha jobban rá vagy állva a Pannon Volános verdákra, akkor van külön területileg illetékesebb topic is:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9193673

Előzmény: Tomikarus89 (70843)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70844

Szófiában a classic homlok és hátfal nem menő:

http://public-transport.net/bus/Sofia/sof_pic/280Tmod/8499_91.jpg

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70843

Nem én kezdtem! Normálisan kérdeztem egy fórumban és le vagyok hordva. nagyon jó. A fórum azért van tudomásom szerint, hogy az emberek, ha esetleg kutatnak egy témában akkor topik szinten kérdezzenek. Esetleg haverkodjanak a nem olyanokkal, mint te. Örülök, hogy a fórumtársam vagy.

Előzmény: SmallG (70834)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70842

Igazad van, de már nem fog futni többé, sajnos :( Pedig működőképesen kéne megőrizni, ez volt az utolsó harmonikaajtós 280-asa a KV-nak. AFF-648 szétvágása is hülyeség volt!

Előzmény: Törölt nick (70821)
MBen Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70841

Igen, idén év eleji selejt.

Előzmény: 89Ádám (70839)
bodrostomi Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70840

89Ádám Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70839

Köszönöm!Akkor gondolom selejt:-(

Előzmény: MBen (70823)
kristoof Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70838

SmallG Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70837

Na de amikor írtam akkor még nem volt meg ez a cikk. :)

Előzmény: P.stephenson (70835)
BPO-105 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70836

Hsz 70806-ra?

Ahogy elnéztem, még "álamfő" is lehetne...

Előzmény: -Husika- (70807)
P.stephenson Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70835
Előzmény: SmallG (70822)
SmallG Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70834

Vegyél vissza magadból.

Előzmény: Tomikarus89 (70832)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70833

:D bocs tény, hogy nincs forgalomban rendszám nélkül.

Előzmény: Snake-Mojzi (70810)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70832

Köszi, de tényleg, hogy ennyire ismersz. meg mondod nekem, hogy pl. Ikarus 55-ből hol áll minden utcasarkon egy. Én mikor ebbe a topikba bejelentkeztem úgy gondoltam, hogy elviselik az igazi busz szerelmeseket. Köszi a bíztatást. Szép napot neked

Előzmény: Snake-Mojzi (70809)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70831

sorry

Előzmény: SmallG (70808)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70830

Előzmény: vt976 (70829)
vt976 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70829

:-)Amíg én a linkkel "bajlódtam", Te már beírtad a választ az illetőnek...:-)

Előzmény: Törölt nick (70827)
vt976 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70828

Talán Csurgó(?).

Előzmény: siófoki35 (70818)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70827

Nagyatád - ezen belül Csurgó és környéke. A somogybükkösdi vonalon szolgált.

kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70826

Minden rendben volt a busszal,de hát mivel thaográfos az óra,így kénytelenek voltak betartani minden szabályokat.

Előzmény: SmallG (70825)
SmallG Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70825

Jó hát így is necces volt. :) De lagalább kiért. :)

Előzmény: kopaszkapitany (70824)
kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70824

Természetesen őt is fotózták:)Busztúráról sajnos lemaradt:(

Előzmény: SmallG (70822)
MBen Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70823

1981-es volt.

Előzmény: 89Ádám (70817)
SmallG Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70822

Mit szóltak hozzá ott kint? Mert még 1 fotóösszeállításban sem láttam. :S

Előzmény: kopaszkapitany (70815)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70821

Azt a gépet nem kéne bántani...:(

Előzmény: Törölt nick (70778)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70820

Tényleg gyönyörű lett!!!! Egyetértek az előttem szólóval kaphatna ködlámpát, de sárgát ám!!!:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70819

Passz. ACG-176 volt ha ez segít.

siófoki35 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70818

Szép lett! Előző életében melyik Kapos-telep lakója volt?

89Ádám Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70817

JOB-437 mikori évjárat?

Előzmény: -Husika- (70805)
BV-78-14 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70816

Gyönyörűséges lett ez a 266...minden elismerésem,valóban rá sem lehet ismerni,annyira helyre lett pofozva. (Még egy pár ködlámpa kellene rá,és már tökéletes lenne,de ez már csak az én hülyeségem.) Nagy élmény lehetett ott lenni !

...Tetszik a hozzászólásod száma is... (70814)  ; )

kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70815

De kint volt ő is:)igaz kicsit megkésve.

Előzmény: SmallG (70793)
kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70814

Kint voltunk,nagyon szépen megvolt tervezve minden,emelem a alapomat ő előttük is,fotómegállások is voltak,volt egy Német ürge aki kifejezetten figyelte a fotósokat és aki belemert sétálni a fotósok képébe(pedig voltak ott is birkák)hangosbeszélőbe belekiabált szószerint belekiabált szedd a lábodat és busznak a másik oldalára menj!Valaki felse tűnt hogy ő róla van szó,mégjobban belekiabált hogy a fél falu már hallotta mit kiabál,jókat nevettünk,egy szó mint száz nagyon jó volt!
Németek csodálták a buszunkat és első helyezést nyert!!!
Ik 266-os nagyon jó viselkedett külön gazdájának egy dícséret,nagyon szépen ment volt hangja is:)

Előzmény: torqmatic (70791)
SmallG Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70813

Érdekes látványt nyújt Tourismoval és Irizarral. :)

Előzmény: kopaszkapitany (70812)
kopaszkapitany Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70812
SmallG Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70811

Előzmény: Snake-Mojzi (70810)
Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70810

Ja egyébként meg:

"A PANNONNÁL RENDSZÁMMAL MIK VANNAK MÉG FORGALOMBAN"

Az NKH kérdése meg az volna, hogy nem tudjuk-e, hogy rendszám nélkül mik vannak forgalomban...

Előzmény: Tomikarus89 (70806)
Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.05.30 0 0 70809

Eddigi írásai alapján ("olyan büszke vagyok/büszkeséggel tölt el/jó érzéssel tölt el...ha látok egy Ikarust"-mintha nem hemzsegne minden utcasarkon) nem biztos, hogy minden rendben van...

Előzmény: SmallG (70808)
SmallG Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70808

Direkt játszod a hülyét? :) Kérdésedre a válasz, és légyszi kapcsold ki a Caps Lockot.

Előzmény: Tomikarus89 (70806)
-Husika- Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70807

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70806

BOCSI A JOB-386 FRSZ. IKARUS 266 NEM TUDJÁTOK, HOGY MÉG A PANNON VOLÁN ÁLOMÁNYÁBAN VAN? AOB-883 VOLT AZ EX RENDSZÁMA. FONTOS LENNE AZ INFÓ. ESETLEG TUDJA VALAKI, HOGY A PANNONNÁL RENDSZÁMMAL MIK VANNAK MÉG FORGALOMBAN IKARUS 266-ASOK KÖZÜL?

-Husika- Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70805

Nem, a JOB-420 az az ANS-694 volt. Azelőtt meg BY 27-28.

"Ja és, ha valakinek vannak adatai Ikarus 266-osok rendszámáról az légyszi tegye közzé."

Mellőzd a retardáltságot, még ha nehezedre esik is. A többiek nevében is köszi.

Előzmény: Tomikarus89 (70803)
htibor Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70804

http://busport-online.hu/db_pv_job.html

BY 27-28 -> ANS-694 -> JOB-420

"Ja és, ha valakinek vannak adatai Ikarus 266-osok rendszámáról az légyszi tegye közzé."

Buszos honlapok c. topicból nyugodtan kiindulhatsz, az ott levő honlapok fotóállományában szereplő Ik266-osok adatai jó időre le foglalják a szabadidődet :)

Előzmény: Tomikarus89 (70803)
Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70803

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? A Pannon Volános ma JOB-420 frsz.-ú Ikarus 266.25-ös régi rendszáma mi volt van egy tipp, de nem 100% esetleg ANS-691-es sárga rendszámos volt? Esetleg, ha valaki annyira szuper, hogy azt is tudja, hogy a még azelötti rendszáma mi volt annak nagyon megköszönném. Ja és, ha valakinek vannak adatai Ikarus 266-osok rendszámáról az légyszi tegye közzé.

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70802

Olyan büszke vagyok ezekre a remekekre. Jó érzéssel tölt el, ha látok egy gyönyörű Ikarust, s fájdalommal ha egy elhagyatott meg nem becsült darabot.

blue_screen Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70801

Jó busz, tényleg egyben van, ahogy mondtátok. :)

blue_screen Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70800

Így már érthető. Viszont itt ezek a buszok szaunaként működnek. :)

Előzmény: ckg471 (70788)
BX 73-69 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70799

Szép lett a 266, szinte rá sem lehet ismerni :-)

Tavaly Polgáron még kicsit ütött-kopott volt.

Előzmény: cly-142 (70797)
BPI-145 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70798

Sőt, a nagyon meleg helyre szállított buszokból a fűtést ki is hagyták.

Előzmény: ckg471 (70788)
cly-142 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70797

...beakadt a levegő...csodás gépek!

Szépen kicsinosították az ex-Kaposos 266-ost!

0225 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70796

Erre továbbra is azt tudom mondani,hogy Lengyel-Magyar két jó barát együtt harcol s issza borát.

Előzmény: Tector (70785)
0225 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70795

A velünk élő legendák,csodálatosak!

Tomikarus89 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 70794

Köszi  a tippet!

Előzmény: cly-142 (70771)
SmallG Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70793

S91-es nem volt kint?

siófoki35 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70792

http://www.vogelsitze.de/his-profilo200-1994.jpg

Ennek kicsit ZIU-ülés fílingje van.

Előzmény: Snake-Mojzi (70790)
torqmatic Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70791

Itt van néhány kép a löbai találkáról:

http://296486.forumromanum.com/member/forum/entry_ubb.user_296486.1178651541.1112041783.1112041783.1.ikarus_treffen_deutschland_loebau-maerkisches_eisenbahnforum.html

Külön felhívnám a figyelmet az ex-Kaposos 266-osra, amivel a magyar "delegáció" utazott ki oda :)

Snake-Mojzi Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70790

Féloff:

Az IMAG Halas ülés Vogel licensz volna?

http://www.vogelsitze.de/bus-hist.htm

(a lap alján)

Mihál Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70789

A helyközi Ik260.32 (Volán, kétajtós) már 82-től, a városi (BKV) Ik260 pedig 85-től volt bolygó. A 280-asok 85-86-ban mindkét fajtával készültek.(részletesen lásd honlapomon)

87 után az export-kocsik jelentős része továbbra is harmonikával készült (pl. NDK-ba Ik260, 263, 280)

Előzmény: 2203 (70768)
ckg471 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70788

Az óceáni behatású kontinentális éghajlat miatt alacsonyabb az átlaghőmérséklet. Tehát hidegebb van. Ergo nincs is rá szükség. Így pénzt is spóroltak, aminek egyébként a kéziváltó is szintúgy oka.

Előzmény: blue_screen (70786)
siófoki35 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70787

Biztos szeretik a szaunát (:

Előzmény: blue_screen (70786)
blue_screen Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70786
Tényleg nem semmi a magyar-lengyel zászló az ablakban.

Nem tudjátok, hogy az NDK-ba miért rendelték nagyon kevés nyitható ablakkal az Ikarusokat?
Előzmény: torqmatic (70784)
Tector Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70785

De figyeldoda, hogy a 411-esben a lengyel mellett ott a magyar zászló is a szélvédő mögött, és ez azért 10 pont.

Előzmény: torqmatic (70784)
torqmatic Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70784

Azért ez se semmi: '74-es gyártású 260-as forgalomban:

http://fotobus.msk.ru/photo/463175/

Eközben Löbauban jóval fiatalabb Ikarusokkal "nosztalgiáznak" :)

http://www.phototrans.eu/14,491420,0,Ikarus_411_08_6550.html

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70783

Akkor milyen Ikarusból lehetne motort szerezni belé?

Előzmény: D 20 (70779)
D 20 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70782

(^_^)

Előzmény: colossal404 (70780)
Tector Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70781

De igen.

Előzmény: colossal404 (70780)
colossal404 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70780

Nem az van benne eredetileg is?

Előzmény: D 20 (70779)
D 20 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70779

Fekvő motort 266-osba?

Előzmény: Törölt nick (70778)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70778

Szerintem JXZ-916 motorja jó lenne belé...

Előzmény: Törölt nick (70765)
vt976 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70777
suraki1 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70776

És a hasonló korabeli bolygóajtós proto-trolikat nem is említettük.

Előzmény: Törölt nick (70770)
SmallG Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70775

A topiktárs az FKL elötti rendszámra gondolt.

Előzmény: Dante001 (70773)
ckg471 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70774

Azt az FKL-809 után kapta. Az a mostani.

Előzmény: Dante001 (70773)
Dante001 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70773

Ott van a linkben...KTY-462.

ckg471 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70772

Egy exet tud valaki mondani erre?

cly-142 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70771

Kicsit meglepő ablaktőrlő "alkalmatosság"!

http://www.hajdubus.weboldala.net/magan/magan_KTY-462_02.jpg

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70770

Etióp megrendelésre 1978-ban már sorozatban készült bolygóajtós IK-260-as.

Előzmény: htibor (70769)
htibor Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70769

Kb. 1984 körül jelenhettek meg az elsó bolgyóajtós példányok.

De pl. az oroszok az utolsó években is favorizálták a harmonika ajtós kivitelt:

http://www.phototrans.eu/14,468407,0,Ikarus_280_33M_16450.html

Előzmény: 2203 (70768)
2203 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 70768

Mikor váltottak a 200-as szériánál harmónikaajtóról duplaszárnyúra?

Nem nagyon látok harmónikásat mostanában, habár tegnap a Dózsa György úton láttam egy ilyen trolit.

Köszi a választ előre is.

Mihál Creative Commons License 2011.05.27 0 0 70767

De ebben a topikban is le lett már írva: #63130

Előzmény: Mihál (70766)
Mihál Creative Commons License 2011.05.27 0 0 70766

Még ehhez képest is kicsit több közük van egymáshoz.

Az IKARUS eredetileg repülőgépgyár volt Zimonyban, ennek budapesti részlegéből alakult Trianon után az a hűtőgyártó cég, melyet Uhriékkal később összevontak és névadója lett a mátyásföldi Ikarusnak.

De a név Zimonyban, Szerbiában is tovább élt, és amikor egy idő után buszgyártással is kezdtek foglalkozni, akkor kezdődtek a bonyodalmak...

Ez az Index-cikk is erre utal (a Belgrádról szóló rész 2. felében).

Előzmény: torqmatic (70735)
Takszi55 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 70764

Ez a 622, a 623 csak a hokibotot kapta meg, a fehér színt nem. Utoljára 1999 májusában volt forgalomban, azóta áll, és már üzemképtelen. Viszont egyben van szinte teljesen hiánztalan, szerintem kis ráfordítással üzemképessé lehet tenni, ha megvan a szándék.

Előzmény: Törölt nick (70762)
ckg471 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 70763

Végre olyan, ami megvan...

Előzmény: jeff hill (70760)
KXM-020 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 70761

Hol???????

Előzmény: jeff hill (70760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!