Keresés

Részletes keresés

konczeyb Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9645

A babysittert azért ajánlom, mert nekem is nagyon felszabadító, hogy ennyire jól bánnak vele a bölcsiben, imád ott lenni, és nem egész nap én küzdöm vele. Sokkal jobban érzem magam vele, a maradék időben. De ha már van, vagy ez valamiért kizárt, akkor mindegy. Persze idő kell hozzá, hogy valakit megszokjon.

 

Előzmény: konczeyb (9644)
konczeyb Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9644

Figyu, nálunk is állandóan megy a követelőzés, vagyis inkább kérésnek mondanám, mert már egy csomó elképzelése van, állandóan kitalál valamit, amit nem tud egyedül megvalósítani, utánozni, és segítséget kér. Sajnos ez nálunk is egyelőre visítás formában megy általában, pedig már sok mindent tud mondani. Én állandóan mondani szoktam neki, hogy gyere, mutasd meg. Abban reménykedem, hogy pár hónap múlva sokkal jobban tud majd beszélni, kifejezni magát, ügyesedik is, és akkor talán nem mindig visít majd. Hihetetlen fárasztó tud lenni, hogy állandóan kitalál valamit és visítva követelni, de ezeken csak úgy lehet segíteni, hogy minél inkább úgy alalkítjuk ki a lakást, a dolgokat, hogy elérje amit szeretne. Már amit lehet... mert nálunk is állandóan csapozna, gyertyát gyújtogatni, stb.

Talán elgondolkozhatnál azon, hogy néha egy babysitter vigyázzon rá pár órát. Ezzel szokja, hogy más is, van a világon, és te is kicsit ki tudsz kapcsolódni.

 

Az idegen helyektől való félelem nálunk úgy jön elő, hogy ha olyan helyre akarom bevinni, ami szűk, és sok ember van benne, akkor félni kezd, megtorpan és sír. De ez a saját családomra is igaz, ha hirtelen beviszem egy emberekkel teli szobába. Ezt én már tudom, és általában megállok vele az ajtóban, vagy a kezemben marad, és bemegyünk az egyik sarokba, hogy távolról szokhassa, csak szegény nagyikám (neki dédikéje) nem képes ezt felfogni és állandóan jön, pedig ilyenkor senkit nem enged a közelébe. Kell vagy 5-10 perc, hogy feloldódjon és elkezdjen játszani a sarokban és további 10 perc, hogy másokkal is kapcsolatot teremtsen. Szerintem ez teljesen normális, nem ő kéri, hogy ezekbe a helyzetekbe kerülhessen, hanem egyszer csak oda visszük valami számára ismeretlen, félelmetes helyre...

 

A másik, hogy imádja a buszokat, mutogatja őket, minden mesében azt keresi, van is neki pár játékbusza. Amikor jön a megállóba a busz, akkor mutogat vigyorogva, hogy szálljunk fel, de ahogy felszállunk zokogásban tör ki, és kapálódzik, hogy szálljunk le, és csak akkor nyugszik meg, ha elhagytuk a járművet (általában leszállunk, mert nem is kéne busszal mennünk). Nem tudom ez miért van, fél a busztól, fél a metrótól. Igaz, nem szokta meg őket kiskorában, mert mindig autózunk. Remélem majd elmúlik, de egyelőre nem vagyunk rákényszerítve.

Előzmény: MissEarnshaw (9639)
konczeyb Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9643

Egyébként azt érzem, hogy a bölcsiben, amiatt, hogy elég fix a napirend, meg ugye egy teljes közösséget kell rendben tartani, sokkal egzaktabbak a szabályok, és ehhez sokkal jobban tud igazodni. Amikor mi itthon vagyunk  hétvégén, este, akkor mindig mást csinálunk, másképp alakulnak a dolgok fürdésig, másképp van leterhelve, néha semennyire, néha nagyon, és telán ezért sokkal nehezebb ragaszkodni bizonyos rendhez. Ha nem eszi meg idejében az uzsonnáját, akkor az ember elindul vele vásárolni, vagy ahova megyünk, aztán útközben kap valami mást, ez nem jó, de nem állhat meg az élet azért, mert ő éppen akkor nem hajlandó valamit megcsinálni. Hasonló dolog a pakolás. Ha indulni kell, és nem hajlandó pakolni, akkor nyilván összedobálom a dolgokat, mert nincs idő szórakozni. Nehéz ezekben a dolgokban az egyensúlyt megtalálni.

Előzmény: konczeyb (9641)
konczeyb Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9642

Ja igen, általában kettő közül választhat. Ez most az utóbbi pár napban nagyon bejött. Elég friss még ez a hiszti dolog, és mivel egy hétig itt volt az anyósom, aki nem viseli el, hogy a gyerek bármiért is sírjon, mellette elég lehetetlen bevezetni új fegyelmezési szokásokat. Persze ha már be vannak vezetve, akkor ragaszkodom hozzájuk, de mondjuk őt rávenni elég nehéz, mert azt érzi kínozza a gyereket, ha bármit megtagad tőle. Például már azt is nagyon nehezen viseli, hogy ha mondjuk felvágottas kenyeret eszünk reggelire, akkor nem engedem, hogy magában egye a felvágottat, hanem, ha leeszi róla, akkor után egy falat kenyér, vagy sajt, vagy más kell jöjjön. De van, hogy előbb leeszi a felvágottat, akkor utána jön az üres kenyér és azt is megeszi, csak ki kell várni, ragaszkodni kell hozzá, max duzzog 10 másodpercet. A virslinél is ez van, képes lenne egy halom virslit magába tömni minden más nélkül. Ilyenkor mondjuk 1 perc tiltakozás árán, néha még anélkül is szépen rá lehet venni, hogy egy felváltva a virslit és után sajt / kenyér / uborka, vagy más. Tök jól működik, csak anyósom képtelen rávenni magát. Mintha nem nevelt volna fel egy gyereket, és nem az lenne a családi csúcssztori, hogy a nővére a saját gyerekét leszorította a konyhapultra és úgy tömte bele a spenótot. Nyilván ez szélsőséges példa, mert egyébként normálisan nevelték őket, de nyilván fegyelmezték is. Ugyanígy ha visít a pelenkázás miatt, akkor inkább nem pelenkázza át és néz rám, hogy "dehát sír és nem szeretné". Mondom, miért, annak idején a páromat se pelenkázta át, ha visított? kétlem.... Én ezekkel úgy vagyok, hogy megpróbálom szép szóval, cselekkel, de ha nem megy, akkor pelenkázás van és kész. Amellett, hogy próbálom figyelembe venni az igényeit, demokratikusan neveleni, stb, azt nem szeretném hagyni, hogy ez a folyamat teljesen eluralja az életünket.

 

Mostanában kitalálta, hogy nem szeret reggel felkelni, még bent akar feküdni, ülni az ágyában és vagy duzzog és fetreng, vagy jókedvűen olvasgat, de nem jön ki. Nyilván én sem szeretem, hogy kelteni kell a bölcsi miatt, de ez az élet rendje. Azzal próbálom oldani a dolgot, hogy 10 perccel előbb keltem mint kéne, és akkor van ideje kiteljesedni az ágyban, míg mi jövünk-megyünk körülötte. De ha ezután már végképp öltözni kell és ő nem akar, akkor már nincs apelláta, menni kell. Ez van, ha visít, ha nem. Persze ott is megpróbálok taktikázni, ami néha bejön, néha nem.

Előzmény: franciacsibe (9637)
konczeyb Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9641

Érdekes módon ez itthon már egy hónapja alakul, mármint egyre rosszabb, bár az utóbi két napban jobb lett egy picit, de ezalatt a bölcsiben meg dícsérték, hogy egyre aranyosabb és egyre jobban alszik, és én is látom rajta, hogy mennyire imád bemenni, és mindenkit hogy ölelget. Semmi gondja nincs bent.

Előzmény: franciacsibe (9637)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9640

Azért jó olvasni, hogy Lili is tud tombizni. :) A pelus furcsa, nálunk is most kezdődött újra, hogy harc kicserélni. De én kakifób vagyok, nem merem úgy hagyni, már hogy pelenka nélkül...

Előzmény: franciacsibe (9636)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9639

De csak egy kicsikét lenne jó... egy icipicit. :D Én nem tudom, mi lesz, ha megszólal, mert már most nem értjük egymás szavát tőle, mert mindig dumál. Komolyan. Ha ébren van, minden percben szeretne valamit és ugye nyög, nyikorog, őőőő-zik. Tegnap beszéltünk az anyósommal msn-en, ő mindig védi jó nagyiként, hogy biztos most ezért nyűgös, biztos most azért, de tegnap miután 5 percig nézett / hallgatott minket, bevallotta, hogy hááát, ezt tényleg elég idegtépő hallgatni, mert peti hozta a formáját és egyfolytában követelőzött. Hogy vegyünk fel, vigyük ide-oda, adjunk oda ezt-azt, most mégis inkább amoda menjünk, odavigyük és így tovább. 

És tudom, hogy türelmesebbnek kéne lenni, de nem bírok már parancsolni magamnak, mikor tényleg egy percet nem ad, mondjuk hogy ebédeljek. Főleg így gáz, hogy éjjel is szarul alszik. Mondjuk most még jó volt, 10 után aludt el és fél 7ig aludt. Tyű. És ennek még örülünk, pedig mi éjfél után fekszünk mindig, hiszen ő is 10 után alszik el. 

Ez a félelem az idegen helyektől másnál nincs? Kiscsirek látta is, mikor náluk voltunk, csak hosszas unszolásra maradt a lakásban, akkor is sírt, ha levettem a sapkáját, mert tudta, hogy azt jelenti, hogy akkor maradunk...

Előzmény: franciacsibe (9636)
franciacsibe Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9638

ugyes :)))

Előzmény: MissEarnshaw (9634)
franciacsibe Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9637

Igazad van, hogy nem lehet mindenben engedni, sot. Viszont el kell fogadni hogy negativ erzesei (harag, stb) vannak emiatt es hogy ezeket kifejezi, jogaban all. Ahogy Missnek irtam, en inkabb igyekszem elkiserni ebben, sosem magara hagyni, ha hadonaszik, stb, nem tudom karba venni, akkor is mellette maradok, amig kiabal/sir/duhong. Es gfoleg nem szidom le miatta hogy "hogy viselkedsz lanyom, meg leszel buntetve" vagy hasonlok.

Az elkerules jo, de pl a sok kozul valasztas ilyen korban nem megy, az tul sok neki, az agya keptelen ra es ismet frusztralva erzi magat. Max. ketto lehetoseget kinalj hogy valasszon (nekunk pl oltozesnel a nadrag vs ruha, es maris jobban oltozik). Meg amit lehet csinaljon egyedul, sok dicserettel, Lili pl egyedul oltozik, a gombokat kiveve, meg a pelenkat, epp ezert valt szreintem a pelenka problemas pontta.

(igaz pl a kabatot forditva veszi fel, a hatat elore :DDD de megdicserem hogy megprobalta es raadom rendesen)

Meg egyaltalan mindent ami onallosag, batoritani, sokkal tobb sikerelmenye lesz es csokken a hisztik szama  a tapasztalataim szerint :)

A sajat tanyerjukat-evoeszkozuket pl elo tudjak venni, az asztalra tenni.Bervasarlasbol konnyebb dolgokat hordani. A zoknijukat elpakolni, hazaereskor levetkozni, kabatot felakasztani (en direkt tettem lentre egy akasztot neki). Indulaskor maga szedi ossze a cuccait, igy elterelodik a figyelme, nem problemazik azon hogy megyunk/hazaertunk. Jatekokat egyedul elpakolni. A jatszohazban ahova jarunk 15 perccel a vege elott a gyerekek csengetnek kis csengettyuvel, es utana mindenki nekiall pakolni. Soha egyetlen gyerek sem hisztizett hogy el kell tenni a jatekokat, gondolom mert van egy szimbolikus vege a dolognak (csengettyu) amit ok maguk "jelentenek be", es mert hagyjuk oket a pakolasban segiteni.

Ezek persze nem mindig mukodnek, de neha igen.

Lili mar jopar honapja mond nem-et vagy igen-t, egyes dolgokban, ami nem fontos, elfogadom a nemjet, ha meg fontos,"targyalunk", es ha veszelyes akkor persze nincs appellata (de akkor altalaban fizikailag cselekszek, felkapom es elviszem onnan).

 

Alvas: nekem ugy tunik, a biztonsagerzete borult meg, a bolcsiben nem tortent esetleg valami? Amit nem ereztek fontosnak a gondozonok, de magyarazhatna ezt? En megkerdeznem. Mikor otthagyod, hogy viselkedik?

Veled szemben ilyen ambivalens (ne nyulj hozza de legyel ott) vagy az apjaval is?

Az unnepekkor mennyire volt nyugodt vagy kicsit rangatva volt jobbra-balra?

 

 

 

Előzmény: konczeyb (9630)
franciacsibe Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9636

jok a fotok :)

 

Miss, szerintem meg epp hogy normalisan fejlodik Peti, nekem epp a tul jo - tul szofogado vagy szobanoveny tipusu (leteszed a sarokba es ottmarad, eljatszik, leteszed az agyaba es nem szol semmit, stb) gyerekek a "gyanusak", az a gyerek aki lemondott arrol hogy az igenyeit kifejezze..

 

Nalunk is kezdodik a dackorszak, eleg eros akarata van a kisasszonynak, de ezt eddig is tudtuk, ez meg majd jol jon neki, nem a meghunyaszkodo tipus. Konkretan a nyaralas/teleles alatt pl amikor oltoztetni-pelenkat cserelni akartam, nekiallt uvolteni, a foldon fetrengeni, a fejet a padloba verni, odaig hogy habzott a szaja vegul. Ijeszto. Es olyankor a karomba sem tudtam venni, mert csak utott maga korul :(( (a karbavetel, csendes suttogas azelott azert megnyugtatta)

Es azert erosen mantraznom kellett hogy csak az erzeseit nem tudja kezelni.

Es igaznak bizonyolt, mert azert ilyen szinten ez itthon nem ismetlodott, tehat eleve az utazas+kornyezetvaltozas miatt reagalt ennyire hevesen.

Bar itthon ha nem akar pelenkat, nem adok ra, csak megkerem hogy szoljon ha pisilni/kakalni kell. Igy reggel altalaban 1-2 orat pelus nelkul tolt es a jelek szerint ez eleg ahhoz hogy a nap maradek reszeben elviselje.

Remelem sikerult a kovetkezo evet ilyen-olyan cselekkel atveszelnunk, hogy van amiben engedek, van amiben nem, es lassan megtanulja jobban turni a frusztraciot is (bar a 6 evesem pl eleg rosszul turi meg mindig, sokat duzzog vagy duhong, ugyhogy biztos a gyerek termeszetetol is fugg... bar neki nagyon szigoru apja van aki sokat kiabal es kiskoraban a kezere-fenekere is csapdosott, szoval lehet innen is jon a dolog)

 

Előzmény: MissEarnshaw (9633)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9635

Timi is elkezdte mondogatni a "nem" szócskát (igen-t még sosem), de szerencsére még csak ritkán, és nem durva szitukban... de már érti, tudja, használja - és ez ijesztő.

Nálunk a nappali alvás ami nem mindig megy, de pihenni pihen 1-2 órát a szobájában, és ilyenkor kihúzza este 6 fél7-ig, olyankor korábban megy csicsikázni...

Esti alvással nincs gond. 7-kor pizsi-osztás.

Kb 5  napja alszik nagyágyban, eddig nem mászkált kifelé, most már délután szabadjára engedi magát, de csak szobán belül (pedig a kilincset simán eléri, használja). Esti alvásnál egyáltalán nincs gond, rögtön befordul és alszik.

Éjjel jól műxik, nagyon ritkán felriad, sír egy mantrát (én a hátsó fogakra gondolok, vagy rossz álom), de általában ki sem nyitja a szemét. Reggel 7-ig alszik, akkor szól, hogy anya, apa (kedvfüggő).

Hiszti - kezd nálunk is megjelenni, egyelőre nem vészes mennyiségben, de van néha, hogy 10-20 percig semmi sem jó, csak bevonul egy sarokba, szék mögé, valahová  és csendben duzzog és/vagy bőg. Szerencsére nem őrjöng, nem tör-zúz, azt nehezebben tudnám kezelni. Ilyenkor vagy hagyom (ha tudom, miért duzzog), vagy odamegyek, vigasztalom, érdeklődök, általában eredménytelenül, aztán megint kis szünet, aztán megpróbálom elterelni a figyelmét, legtöbbször (még) sikerül.

Szerintem ez szepi-szori féle, szóval fejlődési ugrás, remélem, hamar elmúlik. Jó lenne mondjuk, ha február végére elmúlna, mire megszületik a hugi.

A karácsonyi ajándékok közül a telitalálatokkal még mindig nagyon jól elvan, van, hogy sokáig le tudja kötni magát egy-egy játékkal, főleg szerep-játékokat játszik, konyha, babázás... Réka nem volt anno ennyire önálló, no de nem is állt előtte a példa...

 

MissEarnshaw Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9634

ja, viszont nálunk is egy "jó" hír, múlt héten először "szimbolikusan" játszott: egy tányért tekergetett, mintha kormány lenne és brümmögött hozzá. :)))

Előzmény: MissEarnshaw (9633)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9633

Nagyon csinosak a lánykák és a szögegyenes fiúcska. Mi is a bongyorokat gyarapítjuk... Egy karácsonyi bontogatás:

 

Én nevelés ügyben nem tudok nyilatkozni, totál megfeneklettünk, úgy érzem, van egy kezelhetetlen, félős, borzasztóan alvó rosszcsontunk. (Mióta hazajöttünk, egy hete kb minden este 10kor fekszik és 4kor felkel. Napközben fetreng a földön, olyan álmos, ásítozik, szenved és MINDIG akar valamit, egyfolytában zeng a ház tőle.) 

konczeyb Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9632

ja és az utóbbi időben elég ugrásszerűen fejlődött az én-én tudata, és a beszéde is...

konczeyb Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9631

Kinél mikor szűnt meg a délutáni alvás? Vagy tekintsem ezt átmeneti zavarnak, mert valami játszódik benne, ami most felborítja? Csak már egy hónapja romlik a helyzet...

konczeyb Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9630

Na most van időm kérdezni.

Szóval Máté 22 hónapos, de nagyon durva kezd lenni. Ha valamit nem kap meg azonnal meg a sziréna, és üvölt, zokog, mint a fába szorult féreg. Ez mennyire lehet már az eleje a dackorszaknak? Mondjuk a nemet is elég jól és sűrűn kezdi használni :( Hogy kell ezeket a helyzeteket lekezelni. Gondolom nem lehet neki mindig mindent odaadni... Persze megy a figyelemelterelés, meg a válasszon egyet a sok közül módszer, de azért elég durván akaratos kezd lenni.

 

A másik, hogy éjjel rendszeresen nyöszörögve ébred, de amint bemegyek (vagy ha nem, akkor is), rákezdi és ez után vagy 10-20 percig süvölt, mint akit nyúznak. Mondjuk kijött hátul egy 5-ös foga, és már félig kint van a másik, de az a fura, hogy néha ki lehet zökkenteni, aztán folytatja. Ilyenkor olyan, hogy folyamatosan üvölt, nem lehet vele kommunikálni, vegyem ki az ágyból, de ne nyúljak hozzá, odarángat maga mellé, de ne nyúljak hozzá és egyébként is menjek már arrébb, menjünk apához, de ha benyitok hozzá, akkor még jobban visít, kér vizet, de ellöki, ha kap. A délutáni alvása is kezd teljesen felborulni, alig tudom délután is, meg este is elaltatni, de ha mondjuk délután elalszik, akkor otthon képes 3,5 órát aludni, na ezek után meg fektessem le este emberi időben. Egész eddig tök normálisan elaludt magától idejében. Arról ne is beszéljünk, hogy totál cumi és kispárna függő lett. Szóval ez most, fog, vagy fejlődési ugrás, vagy valami egyéb változás benne, vagy mi a nyavaja. Elég kikészítő éjjel a legváratlanabb időpontokban egy megnyughatatlanul szirénázó gyerekre ébredni :(

konczeyb Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9629

mindkettőnek ...

 

auz enyimnek szögegyenes :))

 

Előzmény: konczeyb (9628)
konczeyb Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9628

Nagyon édes bongyor haja van :))))

Előzmény: Zsuzsa89 (9624)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 9627

Nagyon csinos, tiszta bátyja!

Előzmény: toria78 (9626)
toria78 Creative Commons License 2011.12.25 0 0 9626

   Nati pózol   ( az öv hátul lett megkötve, de még így is folyton piszkálta:-))

Előzmény: toria78 (9625)
toria78 Creative Commons License 2011.12.25 0 0 9625

éééédes!!!!

Előzmény: Zsuzsa89 (9624)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.12.25 0 0 9624

Ja, és Karácsony alkalmából voltunk profi fotósnál a gyerekekkel, nagyon jó képek lettek, hoztam Timiről egyet :))

Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.12.25 0 0 9623

 

Remélem, mindenkinek jól telnek az Ünnepek :))

Nálunk jól sikerült a Karácsony - leszámítva, hogy Timi 24-én reggelre belázasodott (persze, mikor, ha nem most?)...

Szenteste nagy pillanat volt, Timi annyira megilletődött, szinte félt a fa közelébe menni, az ajándékokra eleinte nem is figyelt, csak a szép fát bámulta, és kereste az Angyalkát (aki előtte csengetett, és csillagszórót gyújtott).

Az ajándékok telitalálatok voltak egyébként, főleg az Ikea konyha, 2 napja süt-főz a drágám :))

Ezen kívül babázik (baba és kiságy) és legózik...

Egyébként nem tudom, mi baja, mert lázon kívül semmi, amikor éppen hat a lázcsillapító, akkor kimondottan jókedvű... szóval semmi más tünet nincs, fogra gyanakszom esetleg, de nem engedi megnézni... majd kiderül, meddig tart...

MissEarnshaw Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9622

Nem lehet, hogy fel van pörögve az újdonságok miatt? Most a nyaralás alatt Pepe is 40 perceket aludt napközben, egyszerűen felébredt ennyi idő után. Viszonyt éjszaka fél 10től 8ig aludt. Lehet nálatok is sok az inger.

Ja igen, fel lehet állítani az ágyat, semmi gond nem volt azzal, csak a méret... :D Olyan nagyok már basszus! És mondjuk Lindus szerintem magasabb... Nem?

 

A szállást majd mondom. :)) 

Előzmény: kiscsirek (9620)
kiscsirek Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9621

Miss, orulok hogy jo volt az agy, kicsit aggodtam mert itt nem tudtam ugye kinyitni de akkor gondolom sikerult.  Hat majd kiprobalom hogy belefer e, bar masikat tuti nem veszek 2 nap miatt, akkor majd ki kell talalnunk valami mast :(

 

Majd elkerem a pontos cimet, aztan ha ugy alakul hogy megyunk valahova, feldobom otletnek mint "kiprobalt es bevalt" helyet :)

Gondolom Peti is elvezte a kiruccanast! :)

Előzmény: MissEarnshaw (9615)
kiscsirek Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9620

Az alvas nalunk romlott most az elmult ket napban, egyszeruen nem votl hajlando elaludni napkozben, 1 orat szenvedtem vele aztan meguntam, igy reggel fel kilenctol este 9ig folyamatosan. Elvolt bar este mar nyugosebb volt. Ma meg kint a kanapen bealudt a tej utan rogton, szinte ulve :D edes volt,  tejes volt a szaja is :) Fel sem ebredt amikor az apja bevitte az agyaba.

Azter remelem nem allandosul ez, mert igy hogy itt vagyunk tobben most nem olyan gaz elvan, de ha egyedul lennek vele es nem lenne az az egy ora pihim, szerintem rovid idon belul kikeszulnek :))

Nagyagy meg nincs tervben nalunk, talan keteves kora korul, kivancsi leszek mit szolna hozza. Attol felek ott nem aludna el, tuti lemaszna mindig.

kiscsirek Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9619

 Sziasztok! En is Kellemes Karacsonyt kivanok mindenkinek!

MissEarnshaw Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9618

Jó telelést nektek még! Mi hóról nem is álmodunk. :( 

 

(Peti az úszópelus látványától kap 10-20 perces üvöltőgörcsöt, mint az eszement úgy fél tőle. A vízben már imád lenni, de míg levetkőzünk - felvarázsolom a pelust... No azt nem kívánom senkinek.)

Előzmény: franciacsibe (9617)
franciacsibe Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9617
En is kellemes unnepeket kivanok mindenkinek!

Mi most epp telelunk, a francia alpokban egy siparadicsomban vasarnapig :) terdig ero ho, hegyek, igazi karacsonyi hangulat. Mondjuk en nem sielek Lilivel, de a szankozast is nagypn elvezi, allandoan kint lenne :)
Viszont az oltozkodes az uvoltos-magat foldhoz veros hisztikkel jar :(

Nagyagy: gondolom megszokas kerdese is, Lili a szuletese ota a mi agyunkon aalszik es delutan meg este ejfelig egyedul es meg sosem esett le.
Igaz mostanaban egyre tobbszor megy a sajat agyaba de annak sincs oldala. Vagy ami uj hogy a tesokkal alszik idonkent, hosszu tavon ugyis ez a terv ;)

Roviden ennyi, a telefonrol nem egyszeru potyogni :))
KicsiManci Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9616

Sziasztok!!!

 

Nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánunk Nektek!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!