Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2003.09.05 0 0 499
Hagyd azt a szegény campanyt, az helles, csak kólát nem szab irni! :-D
Előzmény: Jissi (498)
Jissi Creative Commons License 2003.09.05 0 0 498
Istenem, mekkora LOL vagy, ne hagyd abba! Ha valaki észreveszi ezt a Pepsi-nél a világ legnagyobb ellenkampányát indíthatná Rád alapozva, mint Coke-fogyasztó fanatikusra.

A kóla (remélem elnézed így parasztosan, k-val) egyébként a karamell miatt olyan színű amilyen, Te kis vegyészmérnök, anélkül fel sem ismernéd olyan lenne.

CAMPANY, beszarás, üdvözlöm Malvint! :)))

Előzmény: VANILLECoke1886 (483)
vicc Creative Commons License 2003.09.05 0 0 497
akkor ez a szerencsétlen atlantából távvezérelt vzombi ezért szereti:) (meglátja, hogy coca cola co. termék, és rögtön jó neki:)
Előzmény: putyi (496)
putyi Creative Commons License 2003.09.05 0 0 496
A Nestea is Coca Cola termék...
Előzmény: Széllovas Tomika (495)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.05 0 0 495
Most már tudom ki vagy, mert idáig egy emberrel találkoztam, aki a NESTEA nevű feketeribizlis műszart meg tudta inni! Attól még a Coca-Cola termékek is jobbak!
Előzmény: VANILLECoke1886 (485)
vicc Creative Commons License 2003.09.05 0 0 494
úú, az a ribizlis nestea az kimondottan egy nagy hányás volt, hihetetlen mű-íze van - akkor inkább a kóla:)
Előzmény: alexandrosz (493)
alexandrosz Creative Commons License 2003.09.05 0 0 493
A Nestea ribizlis nálam brrrr...:)
Azt viszont nem értem, miért nem árulják nálunk a narancsos verziót. Kellemes.
Előzmény: VANILLECoke1886 (485)
Vegetable Creative Commons License 2003.09.05 0 0 492
Minek irsz ileneket? A kokacserjét is biztos coca(cserjeangolneve) kell irni magyarul :-D
Előzmény: NemethA (491)
NemethA Creative Commons License 2003.09.05 0 0 491
ne mondd, hogy ugyanabból készül, mint 1886-ban! akkor miért nincsen az összetevők között kokalevél vagy kokakivonat, kóladió vagy kólakivonat??? mert pl. a pick téliszalámi vagy az unicum receptje is titkos, de minden összetevője rajta van a csomagoláson. na erre varrj gombot! ;)

(a CAMPANY meg Company, de mindegy...)

Vegetable Creative Commons License 2003.09.05 0 0 490
Fözöl jó erős mentateát, beleraksz még száritott gyümölcsöket is, pl. szeder, sárbabarack... Leszüröd, hozzákeversz kevés mézet, berakod a hütőbe, és az igy keletkezett csodás, cukor, izesitő és szinezőszermentes ICE Teát beöntöd egy flakonba... Nem veri egyik cég se :-D
Előzmény: VANILLECoke1886 (485)
Vegetable Creative Commons License 2003.09.05 0 0 489
Te irod: „Vegetable:a COLA szót soha ne ird K-val!!!!!”
Ellenben:
Kóladió
a Sterculiaceae növénycsaládba tartozó Cola [latin szó!] nemzettség, melynek fajai a tropikus afrikai erdővidéken honosak. A Cola nitida [latin!] és acuminata magja a legbecsesebb négercsemege a kóladió. A Cola nitida [latin!] Libériában, az Elefántcsont-parton és az Aranypart vidékén honos, a Cola acuminata [latin!] Togóban, Dahoméban, Nigériában, Kamerunban és a Kongo-vidék egy részén. Azonban mindkettőt régóta ültetik is, mert a kóladió fontos kereskedelmi cikk, melynek kivált Szudánban nagy értéke van. Az évi világtermés 20.000 tonna, legtöbbet termel az Aranypart és az Elefántcsont-part vidéke. A K.-fa magasabbra nő 15 m.-nél, törzse 2 m. kerületűre is megvastagodik. A termés csillagosan álló 4-5 tüsző, melyben több nagy mag van. A magvakban nincsen fehérje, az egészet a sziklevelek töltik ki. Némely néger törzs szeletelve, esetleg sózva és paprikázva fogyasztja a magot.
A kóladió szerepe Afrikában ugyanaz, mint a kokáé Amerikában, vagyis frissítő, üdítő szer. A kóladiót hatóanyaga azonban a kávé és a tea versenytársává avatja, mert 1-1.3 % koffeint tartalmaz. Ezenkívül még nagyon kevés teobromin és betain is van benne. A koffein azonban nem szabadon van a kóla-dióban, hanem mint koffein-kolatin vegyület s csak rágás közben lassanként válik szabaddá a nyálerjesztők hatására. Ugyanekkor egy vörös festék is előáll, mely rágás közben az ajkakat vörösre festi. Éppen, mert a koffein csak rágás közben áll elő, a kóladió élvezetének hatása sokkal tartósabb, mint a kávéé. De csak a friss magvakban van lekötve a koffein; ha a magvak megszáradtak, azokban is felszabadul, s így rágáskor gyorsan eltűnik a hatása. Éppen ezért a kóladiót Afrikában nagy távolságokra igyekeznek frissen elszállítani, friss, nagy zöld levelekbe csomagolják, minden 5-7 napban megnedvesítik és új levelekbe csomagolják.
Európába csak a XVI. sz. végén jutott el a K. ismerete, szállítani pedig csak a XVIII. sz.-ban kezdték, anélkül azonban, hogy mindmáig számottevő piacot sikerült volna neki biztosítani. Ennek egyebek között az is a magyarázata, hogy Európába csak szárazon jut el, olyan módon tehát, mint Afrikában, nem élvezhető. Újabban úgy igyekeznek a koffein-kolatin eredeti vegyülékét a magvakban konzerválni, hogy meleggel v. alkohollal roncsolják el a bontó erjesztőket. Európa és É-Amerika együttesen évente 1000 tonna kóladiót fogyaszt. Ezt a mennyiséget nagyrészt a kávékoffein pótlására fordítják, kivonat, pasztilla, tabletta, cukorkakészítmények alakjában, valamint likőrökhöz is.
A kóladió mérsékelt élvezete, miként a többi frissítő növényi anyagé is, megakadályozza a fáradtság érzetének kifejlődését, s könnyen legyőzhetővé teszi az éhség és a szomjúság érzetét. Ezért valószínű, hogy a katonaság, turistaság és sport körében emelkedni fog a fogyasztása. A négerek átlagban naponta két darabot fogyasztanak, ott és azok, akik hozzájutnak.
Forrás: Tolnai Nagylexikon"

Ez a forrás nekem nálad „kissé” autentikusabb… :-D

putyi Creative Commons License 2003.09.05 0 0 488
Maradnék én is az eredeti pepsikólánál, de sajnos olyat még nem láttam, mert nem létezik... :)))

A Coca Cola az igazi!!!

Előzmény: zago (487)
zago Creative Commons License 2003.09.05 0 0 487
a kokakóla szerintem inkább valami cukrozott löttyre hasonlít - maradjon mindenki az eredeti pesi kólánál!
EyeScream Creative Commons License 2003.09.04 0 0 486
Ez így olyan mulatságos. :-)
VANILLECoke1886 Creative Commons License 2003.09.04 0 0 485
MELYIK A LEGJOBB JEGES TEA??
EIS TEE?ICE TEA?
The best szerintem a:NESTEA COOL ücsik!
az új feketeribizlis az nagyon nagyon finom!
nyáron,dög melegben a legjobb!
régen a Rauch volt a jobb de mióta van nálunk NESTEA azóta az ver mindent!
VANILLECoke1886 Creative Commons License 2003.09.04 0 0 483
v peti:"Ma felfedeztem a METRO-ban, hogy van még PEPSI BLUE! Ha jól láttam, akkor szeptemberben jár le a szavatossági idejük".

jó gusztusod lehet hogy ezt a kék vegyszert megbirod kostolni,inni.nem véletlen szünt be hiszen televolt vegyszerrel,meg a kutyának sem kellet a pepsi ideiév legnagyobb beégése volt és nagy bukása.még reklámkampányt sem kesztek neki hiszen nem volt olyan ember aki ezt az üzletébe megrendelte volna!amugy amire a legjobban hasonlit az a lámpaolaj kék változata amit lehet kapni a kertészeti boltokban!
De ki volt az a félrongyidióta aki kékre festi a COLA-t???Remélem a Soproni ászok nem fogja pirosra festeni a sört!!!

VANILLECoke1886 Creative Commons License 2003.09.04 0 0 482
Széllovas Tomika:"Igazán megmagyarázhatnád azt is, hogy Fanta Citromnak mi köze van a citromhoz, mert olyan, mintha cukrot oldanék fel vízben, és sárgára festeném!

Egyébként a Mountain Dew nem rossz, de a Schweppes üdítőket egyik cég sem körözi le."

Válaszom:Nem mindegy?????a lényeg az hogy finom és hogy oltsa a szomjuságot!
Kérdem én!A schweppes mennyivel több gyümölcsöt tartalmaz mint a FANTA???
És egyik cég sem körözi le??A schweppes-et??
Nem nehéz mivel sok köze nincs semmihez az üditő piacon.

Tigger6:a Mountain Dew-t NEM A Coca-Cola gyártja!
Az egy "B" kategoriás ital és az nem a COke
terméke!az pepsi termék.OLYAN IS!!!!OLYAN SZAR!

EyeScream
"A Mountain Dew-t is a Coca-Cola készíti."

Ezt a baromságot hol hallodtad??????Mert ez nem igy van!

goyko14 :mivel az elsö JEGES TEA,Eis TEE-t a RAUCH hozta be hozzánk és mivel a RAUCH az német cég és a RAUCH szó is annak tünik(hülye is tudja)
igy a helyes irása:Eis TEE!!!Na szóval akkor helyesen van irva?NEM!De a többin PL:NESTEA a legfainabb jegestea ital.

UV pót Creative Commons License 2003.09.04 0 0 481

Huh... Ezt nevezem beégésnek... Szinte érzem a szagát. ( ::
Előzmény: VANILLECoke1886 (464)
v_peti Creative Commons License 2003.09.02 0 0 480
Ma felfedeztem a METRO-ban, hogy van még PEPSI BLUE! Ha jól láttam, akkor szeptemberben jár le a szavatossági idejük.
Florance Creative Commons License 2003.09.01 0 0 479
>Versenyezzenek csak, az néha nekünk is jó.

de legtobbszor a ket cegnek inkabb..;)

flo

Előzmény: goyko14 (478)
goyko14 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 478
Sziasztok!

VANILLECoke1886-nak:
No most nem reagálnék stílusra meg helyesírásra meg ilyesmikre, de egy apró dolgot azért hadd osszak meg veled: (cola vs kóla témában érvelsz ezzel)
"Jó példa erre amikor bejött hazánkba az ICE TEE (mindegy kié)akkor mi bunkó magyarok már ugy irtuk mindenhól hogy ICE TEA-----)ennek mi értelme???Egy angol szo meg egy magyar is van benne!most akkor ha nagyon helyesnek kéne lenni akkor:JEGES TEA lenne vagy rendesen maradva gyökereknél:ICE TEE

Mielőtt mégegyszer ezzel égetnéd magad (nem tűnik helyesírási hibának ui), pls tartsd szem előtt, hogy a "tea" az nem csak magyarul, hanem angolul is tea. A "tee" az német. Azt, hogy "ice tea", szerintem még a bunkó angolok/amerikaiak is úgy írják. Mit tehetnének mást - nekik meg így van a szótárukban. Lehet, hogy az ice tee a "gyökér", de max csak a németeknél (azt hiszem, ők meg inkább az Eis Tee-nél maradnának, ki tudja miért). Keress valami más példát vagy csiszold ezt egy picit.

Hogy kicsit ON legyek:
A topikcímbeli vitába nem tudnék érdemben beleszólni, mert nekem a Coca Cola inkább bejön, mint a Pepsi Cola meg egy-két Fanta sem rossz, de pl a Schweppes termékeket is nagyon bírom meg mondjuk Canada Dry is üti a Kinley-t nálam. Szóval nem teszem le egyik cégre sem a voksom. Versenyezzenek csak, az néha nekünk is jó.

Előzmény: VANILLECoke1886 (464)
v_peti Creative Commons License 2003.09.01 0 0 477
Schweppes: Nekem a kedvencem a narancsos volt. De most már csak "Orange" van, az meg mintha kissé más ízű lenne. :(
(Régen "Schweppes Narancs" volt a címkére írva, de most új arculata van, és az Orange szó is szerepel rajta. De úgy tűnik, hogy az arculattal együtt az íze is megváltozott.)
Előzmény: tigger6 (475)
crazyBMW Creative Commons License 2003.09.01 0 0 476
Coca Cola
tigger6 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 475
Viszont a Schweppes-et több országban megvásárolta a Coca-Cola.
tigger6 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 474
Bocs igaz, összekevertem véletlenül a Powerade-del. :)
Előzmény: EyeScream (473)
EyeScream Creative Commons License 2003.08.31 0 0 473
Előzmény: tigger6 (472)
tigger6 Creative Commons License 2003.08.30 0 0 472
A Fanta Citromnak szerintem citromos íze van.

A Mountain Dew-t is a Coca-Cola készíti.

A Schweppes üdítők tényleg nem rosszak, de számomra a Coca jónéhány terméke lekörözi.

Előzmény: Széllovas Tomika (471)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.08.29 0 0 471
Szerintem mielőtt megtanulnál helyesen írni, végezd el az általános iskolai olvasás és szövegértelmezés tárgyakat is. Én nem rád írtam, hogy reklámozod (más kérdés, hogy nem kell szó szerint venni), rád csak a provokáció vonatkozik.
Igazat is adok neked, nekem feltűnési viszketegségem van. Esetleg kire célzok?
A kokakólát direkt írtam így, mert ez felér egy sértéssel.

Igazán megmagyarázhatnád azt is, hogy Fanta Citromnak mi köze van a citromhoz, mert olyan, mintha cukrot oldanék fel vízben, és sárgára festeném!

Egyébként a Mountain Dew nem rossz, de a Schweppes üdítőket egyik cég sem körözi le.

Előzmény: VANILLECoke1886 (467)
putyi Creative Commons License 2003.08.29 0 0 470
Egészségedre! :)
Előzmény: Mustársárga Porrongy (469)
Mustársárga Porrongy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 469
csak ásványvízet iszom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!