Nálam is meg volt a szrvas bögés. A fotókat nem olgoztam még fel.
Sajnos nem tudtam kint aludni az erdöben, de talán nem is olyan nagy baj. Hideg zuhogó esöben mire a helszinre értem, mindenem elázott. Inkam másnap újra kimentem.
Szóval szép hely és ki is váltott 5-6 tarvad, meg két őz napnyugtára, de messze voltak. Ám kb. az van amit mondtatok. Két traktor, egy motoros, négy személyautó és egy lovas jött a sötét beálltáig. Csak a méreg! Bőgés nem jött, de én azért megpróbáltam.
Akkor nem iszok a sátorban még egy pohár bort se. Máskülönben képes vagyok horolni.
Aztán lehet, hogy megpofozom a sz---t ezzel és tényleg a közelbe se jönnek. Jövö héten beszámolok majd a csúfos kudarcról. Most még tele vagyok reménnyel.
Sajnos itt is ez a helyzet. Fakitermelés, vadász, gombász, hallgatózó, pedig eldugott ismeretlen terület a Cserhátban. A kisforgalmú főút melett van ez a paradicsom, kb 300m hosszú a rét, majd kb 120m erdő és itt egy szintén kb 120m átmérőjű kisebb rét (most kitermelt fával telepakolva, de tavaly volt itt ilyen: https://www.flickr.com/photos/kunpusztai/53343055180/ )
A hely megfigyelése, felfedezése olyan reményteli izgalommal jár, majdnem mint a vad megjelenése a közelünkben: na emelje már fel a fejét, bőgje már el magát stb :)
Merre mész ott kb? Hajós, Jánoshalma magasságában vannak ám! :)
Én most indulok az 51-es főút-tól keletre az alföldi rész erdeibe, ahol találtam egy tisztást harsogó lucernával. Délben kinéztem, nyom rengeteg van, de nem friss. Azért bele bőgtem a sűrű akácba...., erre semmi.