Keresés

Részletes keresés

Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182940

Az baj, hogy a lehet és a drága üti egymást.

8 g és 15 g között cirka 50 %

Vagyis havi 1 kg nyereség lenne, simán jó lenne de sajnos kételkedem.

 

Előzmény: öccse (182939)
öccse Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182939

A Reneka-nak van 8g-os szűrője, állítólag egész jó kávékat lehet készíteni vele. Cserébe jó drága.

Előzmény: Mzéperxuq (182935)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.30 0 1 182938

Igen, csak keveréket iszom, mint a Trabant. És csak dupla szűrőt használok, de most, hogy felhoztad ezt a kérdést, előkotrom valahonnan azt az egy adagosat, és kipróbálom, működik-e még:)

Előzmény: Mzéperxuq (182937)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182937

Most , hogy oldod meg ?

Vagy nem iszol arabicát csak keveréket?

Előzmény: Giuseeppe (182936)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182936

Régebben egy adaghoz a(z utángyártott) La Marzocco szűrőt használtuk sokan, azt nem tudom, hogy arabikával is működik-e. Annak van egy mélyített középső része, ahova kb 7-9 grammot lehet besűríteni. Hátránya, hogy kell hozzá külön tömörítő, és valamilyen magasító, ami lehetővé teszi a kávé betöltését. Ebben a kávékorzós cikkben van róla szó pl.

Előzmény: Mzéperxuq (182935)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182935

Vettem egy kis mérleget és most döbbentem rá, hogy 15 g- ból iszom a szimplákat :-O

GYorsan rendeltem is egy baristapro IMS 8-10 g szűrőt de 12-13 g alá nem tudom vinni.

Valaki tud ez alatt iható produktumot varázsolni magának arabicából ?

Ja, és milyen szűrővel ?

 

bdani9891 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182934

Előzmény: bdani9891 (182933)
bdani9891 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182933

Screenshot az említett részről.

Előzmény: bdani9891 (182932)
bdani9891 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182932

Ez egy elég hiteles oldal itt is olvastam, egy elég részletes anyag van róla, tesztekkel, pl ha alulra rakod a papírt vagy felülre milyen hatásai vannak stb. Copy paste védelemmel van ellátva az oldal így nem tudom kimásolni a pontos részt. 

 

https://www.baristahustle.com/blog/espresso-with-aeropress-filter-papers-above-and-below-the-coffee-bed/

Előzmény: Horyk1 (182931)
Horyk1 Creative Commons License 2022.12.30 0 0 182931

Szerintem gondold át mégegyszer!

Egy vékony papír hogyan csökkentené a púderra őrölt kávé áteresztő képességét!?

Az arra kell hogy a mikro szemcséket felfogja.

 

Előzmény: bdani9891 (182930)
bdani9891 Creative Commons License 2022.12.29 0 0 182930

Sziasztok,

Kezdő de lelkes kavé készítőként szeretnék kérni egy kis segítséget aeropress filter témában.

Több helyen is olvastam, hogy aeropress filter használata a szűrőkosár aljában, finomabb őrlést tesz lehetővé, ezáltal növelni lehet a kivonatolást espresso készítésnél. (A logika az lenne a finomabb őrlés mögött, hogy a papír miatt nem tömődnek el a szűrőkosár furatai, így könnyebben átmegy rajta a víz.)

Gondoltam kipróbálom ezt a technikát de nálam teljesen ellenkező volt a jelenség, aeropress filter nélkül 18gr 30sec 45gr végeredmény, filterrel ugyanaz setup egyenlő totál befulladás, percekig várhattam volna a 45gr-ra, ergo jóval durvábbra kéne állítanom az őrlőt nemhogy finomabbra…

A gép egy Gaggia classic v2( amit kerülni kell:D) opv 8-9 bar, őrlő graef cm800. Pre-infusion-ra nincs lehetőség ennél a gépnél, az aeropress filter nedvesen került az IMS kosár aljába.


Esetleg valakinek valami tipp, hogy miért nem az elvárt eredményt hozza a papír szűrő?

coffein2 Creative Commons License 2022.12.29 -1 1 182929

Kedves minszoló!

 

Ne bújj a névtelenség sötét burka mögé.

Vállald bátran véleményed, kíváncsi vagyok rá .

Vagy nem vagy elég tökös hozzá?

Akkor adj még egy minuszt!

Előzmény: coffein2 (182916)
öccse Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182928
Előzmény: Scholl4 (182918)
öccse Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182927

A képet nem tette be.

Előzmény: Scholl4 (182918)
öccse Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182926

Ez szerintem jobb. Forró levegővel működik, csak az időt tudod állítani, de egész jó kávékat pörköl. Sajnos kicsit drága.

Előzmény: Scholl4 (182918)
H_G Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182925

Te értsd viszonylag rendes kávénak :)

 

Előzmény: ogrEicsab (182924)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.12.28 0 2 182924

Az automata kávégép és a "rendes kávé" nem említhető egy lapon :)

Előzmény: Törölt nick (182919)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.12.28 0 0 182923

Nekem volt, elállási jogot gyakoroltam és vissza vittem. Nagyon nem pörkölte homogénre a kávét. A forgó kar alatt akkora hézag volt, hogy elfértek a kávészemek, tehát volt amit nem mozgatott, hanem csak égetett. Viszont kesudióval és mandulával lehet, hogy jól működne, nem tudom...

Előzmény: Scholl4 (182918)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.28 -1 0 182922

Kapszulás szerintem jobb választás.

Előzmény: Törölt nick (182919)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.27 0 0 182921

Kössz.

Előzmény: Giuseeppe (182920)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.27 0 0 182920

Itt ritkán kerülnek szóba az automata gépek, szóval nem biztos, hogy kapsz majd választ. A kavekorzo.hu-n van egy viszonylag aktív automatás topic, talán ott több infóhoz jutsz.

Előzmény: Törölt nick (182919)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.27 0 0 182919

Szeretnék venni egy megbízható automata kávégépet, de tejhabosítóra semmi szükségünk. Elveszek a rengeteg fajta között. A lényeg, hogy mikor szeretném tudjak gyorsan főzni egy rendes kávét. Kérlek benneteket segítsetek választani!

Scholl4 Creative Commons License 2022.12.26 0 0 182918

Használt már valaki ilyen pörkölő masinát zöld kávé pörkölésére?

 

Én főként kesudió és mandula pörkölésére használnám, de kíváncsi lennék, egyáltalán érdemes-e próbálkozni vele?

Kukába valónak nem szeretnék zöld kávét venni. Mire kell figyelni a használatánál?
A képen nem látszik, de egy átmérő hosszúságú kar elvileg folyamatosan keveri a babokat.

vinjo Creative Commons License 2022.12.26 0 0 182917

Attól függ, melyikre kattintottál. :-)

Az egyik egy doboz, rajta a vízlágyító tasak fényképe. A tasakot kell a víztartályba tenni.

A másik egy műanyag vízlágyítót tartalmazó "patron", ezt a szívócsőre kell feltenni, majd a víztartályba lógatni.

Nem olyan bonyolult azért...

Előzmény: SLX-350 (182914)
coffein2 Creative Commons License 2022.12.25 -1 1 182916

Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.25 0 0 182915

Rég láttam ilyen képet itt, talán kiment a divatból:) Bristot Crema Oro (60/40) és Gaggia Classic együttműködés.

SLX-350 Creative Commons License 2022.12.22 0 0 182914

Rákattintottam az "ilyenre", de ott csak a csomagolás látható. Ez valamilyen vattára emlékeztető megjelenésű szűrő?

Előzmény: vinjo (182901)
svedmalac Creative Commons License 2022.12.18 0 0 182913

Nekem van Aquaphor Quattro vízszűrőm (K7b 0,1um szűr!), az ezen kifolyt vizet háromszor forralom fel vízforralóban, mindig megvárva, míg kihűl.

Kb két nappal azelőtt kezdem, amikor látom, hogy a tartály ki fog fogyni.

Első osztályú, finom, vízkőmentes. 

Előzmény: heted7 (182898)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.12.16 0 0 182912

Az árakhoz nem értek, csak nosztalgikus lettem öregkoromra. Egyébként, tekintve, hogy az új ára 60 ezer felett van, ennyit szerintem megér, sőt. Azt persze te tudod, hogy milyen állapotban van.

Előzmény: Mzéperxuq (182911)
Mzéperxuq Creative Commons License 2022.12.16 0 0 182911

Hátamegett van az utóda, reális lehet ez az ár ?

Vagy adjam olcsóbban?

Előzmény: Giuseeppe (182910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!