Keresés

Részletes keresés

Burdi Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6309
Jó nyaralást! :-)))
Előzmény: Hairy (6308)
Hairy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6308
Kedves Burdi és Mindenki!

Úgy tűnik valóban többen már a szabadságukat töltik.
Én is megkezdem a jól megérdemelt három hetes szabimat, persze a Balaton partján és vízén.

Aug. 9.-14.-ig bajnokság, aztán túra, négykezes, majd láblógatás, pihi.
Ha előbb nem, akkor szept. elején újra itt leszek.

Mindenkinek minden jót!

Hairy

Előzmény: Burdi (6305)
Burdi Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6307
Burdi unatkozik!

Hercegnő a szívem csücske:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Burdiné vágtat a Gladiátoron.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Jó szelet: Burdi

Burdi Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6306
Yardstick-rendszer, persze hogy hülyeség!

Mondj jobbat. Pl. Becker 27-ből 3 db van az országban (tudtommal) és csak mi versenyzünk. (Csak ritkán van módunkban, de azt nagy örömmel tesszük.)

Előzmény: httpwww.sekli.hu (6302)
Burdi Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6305
Mindenki veled ment? :-)))
Előzmény: httpwww.sekli.hu (6304)
httpwww.sekli.hu Creative Commons License 2002.07.30 0 0 6304
Na, elmentem 2 hétre a napos Írországba, jó szelet mindenkinek, majd jelentkezek :)

www.sekli.hu

czy Creative Commons License 2002.07.27 0 0 6303
off
kilonewton megapascal
szegény mérnök
jól ráb...
on
Előzmény: Gróf Úr (6278)
httpwww.sekli.hu Creative Commons License 2002.07.27 0 0 6302
Ja mellesleg ha valaki akar írni egy kicsit arról hogy mekkora marhaság a Yardstick-rendszer (volt erről egy s.hu-s fórum), az is hívjon :)

Ja és készül az "új" hsbs, közel 6 hónapos abandonment után újrakezdtem a minap :) http://www.sekli.hu - kattintsatok a previewre.

Jó szelet!

httpwww.sekli.hu Creative Commons License 2002.07.27 0 0 6301
FIGYELEM MINDENKI!

Ha van egy oldalatok, ami a vitorlázásról szól, ingyenszerveren van elhelyezve és néha-néha látogatják is, és el akarjátok helyezni reklámmentes tárhelyen:

A sailing.hu társult oldala, a sekli.hu tárhelyet, subdomaint (teneved.sekli.hu) és e-mail címet (teneved@sekli.hu) biztosít minden jelentkezőnek egy gyors szerveren.

Ha érdekel a dolog, hívd a 70/2012480 számot vagy írj nekem a hsbs@sekli.hu-ra vagy Belonak a webmaster@sailing.hu-ra.

törpe_44 Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6300
A Kekszalagrol:

Jo volt, bar nem tul eredmenyes. Elindultunk Alsoorstol a reggeli zegernyeben reffelve, alap fockkal, azan jottek a cserek. Gross le, vihargross fel, fock le, viharfock fel. Igy ertunk Csopakra, ahol erosen fogyni kezdett a szel. Vihargross le, gross vissza, viharfock le, alapfock vissza, osszes csurom viz vitorla a kabinba. Mire elrajtoltunk tobbet szereltunk, mint egy egesz maratonon. Az eszaki parton vergodtunk vissza kb. Alsoorsig forgolodo szelloben. Addigra genua nelkul szepen harta is csusztunk. Csere, meg egy azott vitorla be a kabinba. Kenese utan kellemes raumban kergettuk a mezonyt, amely meg mindig kisse tavolodni latszott. Siofok utan kezdtunk elorebb keveredni. A nyugati medenceben vegig delen maradtunk. Jo volt latni az eszakin osszeomlo spinackereket, amig mi kellemes tempoval nyomultunk, mogottunk szivarvannyal. A Gyorokot 1 korul vettuk kulonbozo jokora hajokkal. Utana pedig rohanas pirkadatig spivel, majdnem a csoig. Ott a szokasos himbilimbi, alldogalas... Aztan meg nemi strapas szelcsik vadaszat a befutoig, 8:48-ig.
A kovetkezo szalag persze meg messze van, de mar varom!!!

Udv, torpe_44

Előzmény: Hairy (6299)
Hairy Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6299
Andrew1!

Igazad van, nem szeretném én sem, ha már vége lenne ennek a szezonnak. Csak a szalagon való eredményesebb vitorlázásra gondoltam.
Veled ellentétben nekünk sikerült igen jó helyen elrajtolni. Valahol a rajtvonal közepén, inkább kicsit a parthoz közelebb, ahol egy nagy lyuk tátongott a vonalon. Így azt céloztuk meg, és tiszta "szélben" 00-kor rajtoltunk el. A rajt utáni 10-15 percben az első 10 hajó között "vágtattunk". Ritka élmény volt, hogy elmentünk egy 70-es felett, mialatt Ő alig vánszorgott.
Alsóörsnél a már Siófok felé tartó repülőgépek látványa ébresztett rá minket a mezőnybeni valós lehetőségeinkre. Keneséig inkább a parthoz közelebb vitorlázva igyekeztünk nem sokat veszteni a pozíciónkból. (Nem nagyon sikerült.)
Innen futtatva Siófokig, aztán élesebben Tihanyig.
Félvíz és a déli part között Fonyódig, néha bliszterrel.
Hátra nézve az északi part alatt rengeteg spinakkert láttunk egy kupacban, ez remek érzés volt.
A lassan el-elfogyó szélben ránk esteledett.
Györöktől vissza az északin, spinnakert húzva szeltük kereszbe az éjszakát. Gyanús volt, mint mindig, hogy nem nagyon látunk árbocfényeket, mégis pirkadatkor egészen más hajók vannak körülöttünk, mint este.
Hiába volt közel a holdtölte, a felhők miatt nem sokat lehetett látni. Pedig milyen gyönyörű, amikor fantomként sötétlő hajók úsznak csendesen a remek holdfénytől csillogó vízen.

Hairy

Előzmény: Andrew1 (6298)
Andrew1 Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6298
Hairy: ne siettesd az időt... hisz még előttünk van egy bajnokság :)

Kékszalagról :
Irdatlanul rosszhelyen rajtoltunk. Le voltunk takarva .. a szél sem fujt rendesen. Keneséig kissé érdekes volt a mezőny közepén hajózni a teljesen más kategóriában. :) A kenesei fordulónál az "előkelő" 1xx-edik helyen lehettünk. :)
Kenese után spi Siófókig .. akkor elég sok helyet sikerült feljönni. Aztán keszthelynél már 31.nek fordultunk fél9 körül. Láttuk hogy néhányan az elöttünk lévőkből középvizen beragadtak visszafelé ezért lehúztunk a délipartra, de aztán ott mi ragadtunk be fonyód alatt úgy két és fél órára. Ez eléggé betettnekünk mivel láttuk hogy az északi oldalon azért van valami szél. Aztán megjött a frissülés azzal kicsit északabbra pozicionálva spivel be a csőig. Így aztán 42.nek értünk be hajnal 3óra19kor.

Üdv ..
A1

Előzmény: Hairy (6295)
Bebe Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6297
Holnap!
:-))

Bebe

Előzmény: Havária (6296)
Havária Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6296
Mi van skacok? Mindenki vizen van? :)))

Nekem már csak 9-et kell aludni.

Hav

Hairy Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6295
Kedves Gass!

Visszafele a cső előtt jobbra hátra nézve vettelek észre benneteket, amint kb félvizen jöttök valami (az álmosságtól nem nagyon láttam) piros-fehér(?) bliszterrel, vagy spinnakerrel. Az igazak álmát alvó legénységemből egyet-kettőt felrázva, "Ott jön a MENISCUS!!!" felkiáltással húztunk újra spinnakert, de már hiába erőlködtünk.
Úgy gondoltam, hogy nagyon lemaradtunk mögötted, így aztán meglepetésként ért az eredmények olvasásakor az a "csak" két perc.
A cső kijáratától a befutóig abban a forgolódó sz@rban jobban elfáradtam, mint addig egész úton. Legalább 2002-t kellett fordulni. Hol rohantunk 5,5-6 csomóval, hol meg gyökeret eresztettünk.

No majd jövőre! (Bár már ott tartanánk!)

Hairy

Előzmény: Gass (6292)
Bebe Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6294
Nem lehetett tök utolsó, mert a tök utolsók a barátaim lettek, akiknek a befutóban szurkolt egész Füred és a versenybírok, hogy ugyamán fussanak be és mehessenek haza aludni. Én erről a hajóról maradtam le legnagyobb sajnálatomra.

Bebe

Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (6293)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6293
Nem értem az elégedetlenségét, kedves Gass! Végülis ott lehetett és tökutolsóként láthatta az egész mezőnyt, ami valljuk be, szép látvány. Ehhez képest én egy esküvőn, majd az azt követő dögunalmas lakodalomban ábrándoztam arról, hogy milyen jó volna most barátaim rosszabbnál rosszabb poénjait alulmúlni még azoknál is rosszabbakkal egy kedves kis Scholtz 22-esen.

Tehát az Ön panaszai számomra dicsekvéssel érnek fel. Mázlista!

Előzmény: Gass (6292)
Gass Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6292
Hairy!

Jó kis Szalag volt! A rajt körüli horrort nem feledem egyhamar. Egy tutajba kerülni a Pleasure-el... Nem is tudtam elrajtolni, elmentem a zsűri alatt. Aztán visszavitt a lelkiismeret. Így csont utolsónak, több, mint 300 hajót magunk elé engedve, 20 perc hátránnyal indultunk. Mire Alsóörsre értünk, a boly, akivel amúgy menni szoktunk, már Kenesén volt. A kenesei bója után felhúztuk a spit, a T. Mancsaft rosszul, figyelmetlenül, lelkiismeretlenül stb. (persze adott pillanatban mást mondtam) kötötte be a halfejet, aminek következtében a vitorla vízbe hullot, a felhúzó fent maradt. Nna, addig sem az élen mentünk, de az ezt követő akció aztán végképp hátratett minket. Kiváló alkalom a kormányos lelkének acélozására és a jellemének erősítésére. Fock le, fockfallal felhúzni az extrém sportok kedvelőjét, fock vissza, szóval ilyen izgalmas dolgokat űztünk az unalmas spízés helyett.
Aztán a cső után megpillantottuk a Perdit, megint lett célja a versenynek. Kb. 5 km-el volt előttünk. Részsikereknek örültünk, amikor egy-egy B-15-öst, B-21-est lehagytunk. Aztán már Boss is hallótávolságban volt - mögöttünk. Leszállt az este (gyönyörű volt, turistaként biztos tetszett volna az együtt álló mezőnyben lenni) aztán vettük a györöki bóját és unalmasan végigspíztük az éjszakát.
Boss, biztos akkor előztél meg, mi? Hány csomóval jöttetek visszafelé?
Hairy, a cső után közvetlenül vettelek észre, nagyon izgultan az erkölcsi győzelemért. Tenni sokat nem tudtam, mert keretes történetként megint a forgolódó szélcsend tette próbára az idegeinket, na meg a befutó előtt útjogtalanként ránk ejtő 50-es.

Egy szó, mint száz, eredménytelen, fárasztó, csalódást okozó verseny után várom már nagyon a következőt...

Utolsóként gratulálok a KSzHV résztvevőinek és győzteseinek! Én a nevezési díjat a befutó után befizettem a sátor pénztárosának (többet adtam, mint ami járt...)

Pénteken kezdődik a családi túránk, ha ki tudunk futni a kikötőből.

Előzmény: Hairy (6291)
Hairy Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6291
Gass!
Köszönöm a kimerítő levezetést. Endem is elkeserít az "esélytelenek nyugalma".
Már megint ott tartunk, hogy csak vár(hat)juk a megoldást a szakmailag hozzáértőktől.

"....a Szövetség szakmai hozzáértését pedig eddigi ellenkező irányú tapasztalat hiányában nincs okom kétségbe vonni...."
Szerencsésnek miondhatod magad, ha valóban így van!
--------------------------------
Sajnálom, hogy csak ma olvastam a háziversenyre vonatkozó kezdeményezésedet, de akár így utólag is hajlandó vagyok benevezni és leinni azt.

Eredményeink:
MANUAL befut.idő: 03.19 pec; oszt: 15 absz: 42
PERDI 06.29 perc 17 148
MENISCUS 07.54 perc 23 165
PENG-Ő 07.56 perc 19 173

A GARDAZZURRA befutási ideje: 20.37 perc !!!
Ez úton is gratulálok neki!

Na ehhez számolj 30 %-ot!

Hairy

Előzmény: Gass (6240)
tamásbátya Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6290
Megjegyzem, ismereteim szerint létezik egy, az oroszok által hivatalosított tengeri mérföld is, amelyik = (a hidegháború mosolyogtató emlékeként) 1854 méter. :)))
Előzmény: Will Parker (6287)
Gróf Úr Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6289
Magyar Adria Yacht Club

Akkor ez valami revizionista társulat? :-DDD

Előzmény: Ethan Hunt (6288)
Ethan Hunt Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6288
Én is láttam, azt hiszem Magyar Adria Yacht Club. Ha jól láttam Sukosan-ban forgolódtak a hajóval a vágóképeken... Két pasi, a tulaj és egy skipper beszéltek, de egyikat sem ismertem és a nevüket sem jegyeztem meg...
Előzmény: Gróf Úr (6285)
Will Parker Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6287
Allia!
1 csomó = 1 tengerimérföld/óra 1tengerimérföld = 1852 méter ;(1 mile(angol mérföld)=1.6093km

Boss!
Nem vagy egyedül. Mi is kb 1óra 35 perc alatt száguldottunk át Kenesér?l Füredre eg y db genoával.
utánna korán ott voltunk ezért bementünk a Koloskába, ahol gondoltuk minek sietni ekkora huzatban 5 perc alatt kint lehet lenni a rajtvonalon. 9 15 kor elindultunk és az addigi 6-7es szél megszünt. valaki elzárta a csapot. a rjtra épphogy odaértünk. utánna északi part egy darabig jobbnak ígérkezett meg közelebb is volt így inkább arrafelé mentünk. mint kiderült rossz döntés volt. Kenesénél állítólag a Gardazzurával együtt B16, B18 és hasonló kaliber? hajók is fordultak. Sajnos a verseny hátralev? részeiben is mindig északit vagy inkább északit, mint délit húztunk így hasonlóan szerepeltünk mint Bossék. Pontosabban két órával rosszabbul.
De gyönyör? szivárványokat lehetett látni estefelé a ny-i medencében.
üdv

Will

Előzmény: Allia (6277)
Gróf Úr Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6286
Kapitányom!

Babráld csak, babráld, ha tetszik neki akkor nem önrobbanós, ha menekülni kezd akkor meg legalább tudod, hogy védd meg a Gladiátort szükség esetén :-DDDD

Előzmény: Burdi (6283)
Gróf Úr Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6285
Mi a nevük? Bármi egyéb infó? A TVben sajna nem láttam őket...
Előzmény: newsdesk (6284)
newsdesk Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6284
Sziasztok!
A hétfő esti Jó Estét Mao-ban a TV2-n volt egy riport egy (most indult?) adriai magyar chartercégről, tud valaki valami elérhetőséget hozzájuk?
Előre is köszi: nd
Burdi Creative Commons License 2002.07.22 0 0 6283
Akkor már értem, miért mondja az asszony, hogy neki nem kell mellény. Remélem neki nem az önrobbanósat ültették be.(A gyutacsokat már megtaláltam, de ezek után nem merem babrálni):-)))
Előzmény: Will Parker (6275)
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 6282
de hülye vagyok 0,52 m/s
oszatnom kellett volna 3,6-tal, ehelyett szoroztam, hülye vagy hadnagy
Előzmény: Kálámbó hadnagy (6280)
Allia Creative Commons License 2002.07.22 0 0 6281
Kösz mindenkinek. :-)
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 6280
1csomó = 1,9 km/h = 6,84 m/s = 1,2 mérföld/h

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!