Keresés

Részletes keresés

Leslie07 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158148

Az embernek van egy leke, egy szelleme ,amelyet az Isten teremtett a keblébe.

 

Ez az emmberé. Aztán benne van a testében még az Isten élteto szelleme.

 

Ez arra is szolgál, hogy Isten kikutassa általa, az ember rejtett titkait, buneit.

 

Ez a szellem Istentol van, és az állatok testében is benne van mindaddig, amíg a test

 

halála be nem kovetkezik. Ekkor az Isten szelleme elhagyja a testet és visszatér az Istenhez,aki adta volt azt.

Előzmény: Törölt nick (158143)
polária Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158147

Az ószövetségi Bibliához képes maga Jézus is reformer volt sok tételén TULLÉPETT. Nem igazán lehet szószerint venni :))) Egyes részek mint például hogy a házasságtörő asszonyt halálra kell kövezni / a férfit nem ? / RETTENETES sületlenség. A Bibliához komoly méretü józanság szükséges egybevetni a modern TUDOMÁNY igazával !

A szentkönyvből persze lehet kiszedni értelmességeket is de nem igazán a szószerinti olvasatábol !

Jézus állitotta hogy Keresztelő Jánosban ujratestesült Illés. Könnyen lehet hogy a lélek többször is testesül e földön.Ez VITAKÉRDÉS. Sem a szentkönyvek nem egyértelmüek sem a tudomány !

Én az életsorozat  valószinüségét látom bizonyitva !

 

Előzmény: Törölt nick (158145)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158146

" Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test;"

 

Itt félrefordításról van szó. helyesen a fordításnak így kellene hagzania: ne maradjon az én szellemem

orokké az emberben.

 

Figyelj oda egy kicsit, hogy mikor mit írsz.

Előzmény: Törölt nick (158145)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158145

Köszönöm a välaszod! :) 

Felmerült itt kérdésként, hogy van-e az embernek halhatatlan lelke. 

 

1 Mózes, 2:7 - És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.

 

 

1 Mózes, 6:3 - És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.

 

 

 - Van-e valakinek olyan ismerete, amely szerint a test halálakor Isten lelke is meghal? 

Előzmény: polária (158144)
polária Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158144

Az ember háromságos egyetlen :  

test lélek és szellem.

 

A szellem latinul spiritus görögül pneuma  a velünk kapcsolatos bennünk lévő egyetemes univerzális isteni : Jézus mondta : mindnyájan istenek vagyunk.Ahogyan a viz cseppje illeszkedik az oceánnal,az oceán a cseppjeivel.Kapcsolodunk a Közössel ez a szellem.

 

A lélek  görögöl psziche latinul anima az ember egyéni lénye : gondolkodás érzelem akarat képzelet vágy illetve tudat és tudatalatti. Természetesen egyetlen.

Mindazáltal lehetnek lelki betegségek a lélek hasadása vagy idegen lény általi etikátlan behatolás......ilyen esetek orvos-pszichologus illetve démonüző/szabadito segitségét igénylik.

Előzmény: Törölt nick (158143)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158143

Kérlek benneteket,- valaki mondja meg nekem, hogy hány lelke van az embernek? 

Leslie07 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 158142

Ha csak a Biblia ószövetségi részét vesszük figyelembe, akkor szerinted hol vannak azok az idézetek, melyek azt bizonyítják, hogy az embernek a fizikai testén kívül van egy halhatatlan lelke? Mert szerintem ez a kérdések kérdése."

 

Erre a kérdésedre a választ itt ebben a topikban számtalanszor megkaptad. Ennek ellenére újra és újra felteszed.

 

Az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai gyakran idézik a lélekkel kapcsolatban az Ezékiel konyve 

18. fejezetének a 4. versét, ahol ezt van leírva:

 

Ezékiel 18:4Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; amely lélek vétkezik, annak kell meghalni!

 

Habár Ortornyosék ezt az idézetet azzal a céllal idézik, hogy bizonyítsák általa, hogy a lélek is meghal,

alapjában ez a kijelentés bizonyítja nem csak azt, hogy az atyáknak és fiaiknak van lekuk, hanem azt is,

hogy nem minden lélek hal majd meg. Ortornyosék szándékosan nem veszik figyelembe, hogy az ÚR kijelnetése nemcsak onmagának az ember lekének a létezését igazolja, hanem azt is, hogy csak azok a lekek halnak majd meg , amelyek vétkeznek. 

 

Ortornyosék ugyelnek arra,hogy még véletlenul se folytassák az idézetet az Ezékiel 18. fejezetében a 4. verset koveto részében, hisz ott épp arról van szó, hogy az a lélek, amely igaz nem hal meg.

 

Olvasd csak!

 

5És ha valaki igaz lesz, és törvény szerint igazságot cselekszik;6Ha a hegyeken nem eszik, és szemeit föl nem emeli Izráel házának bálványaira, és felebarátja feleségét meg nem fertézteti, és asszonyhoz tisztátalanságában nem közeledik;7És senkit nem nyomorgat, az adósnak a zálogot visszaadja, ragadományt nem ragadoz, az éhezőnek kenyerét adja és a mezítelent ruhával befödi;8Uzsorára nem ád, kamatot nem vesz, megvonja kezét az álnokságtól, igaz ítéletet tesz a felek közt;9Az én parancsolatimban jár és törvényeimet megőrzi, hogy igazságot cselekedjék; ez az igaz, ő élvén él, ezt mondja az Úr Isten.

 

Ha majd egyszer veszed a fáradságot és alázattal végig olvasod azt, amit az ÚR az ezékiel 18. fejezetében 

kozolni akar, akkor észreveszed, hogy még a gonosz lekeknek sem kell meghalni, amennyiben megtérnek.

 

Ezékiel 18:18Atyja, mert nyomorgatást követett el, ragadományt ragadozott atyjafiától, és ami nem jó, azt cselekedte népe között: ímé meghal a maga vétkéért.19És ti ezt mondjátok: Miért ne viselje a fiú az apa vétkét? Ám a fiú, törvény szerint és igazságot cselekedett, minden parancsolatimat megtartotta s cselekedte azokat: élvén éljen.20Amely lélek vétkezik, annak kell meghalni; a fiú ne viselje az apa vétkét, se az apa ne viselje a fiú vétkét; az igazon legyen az ő igazsága, és a gonoszon az ő gonoszsága.

 

Ezzel osszhagban írja Jakab tanítvány, hogy akik a bunost térítik meg, a lekuket mentik meg, hisz a testuket nem menthetik meg a haláltól.

 

Jakab 5:20Tudja meg, hogy aki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez.

 

Mivel az ember testében lakozó lélek sorsa az ÚR kezében van, csakis O donthet arról, hogy meghal-e majd a lélek az ítélet naján, vagy nem hal meg. Egy felol azonban Ezékiel által biztosította az embert, ha igaz

cselekedetei lesznek ill. ha megtér a gonosz útjáról, akkor nem hal meg a leke.

 

Ezzel oszhagban tett ismételt kijelentést az ÚR, amikor emberi testben tanította kovetoit:

 

Máté 10:28És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

 

Lukács tanusága szerint az ÚR kulon választja a tetet a lélektol. A lélekrol azt írja, hogy azt csak a gyehennában lehet elveszíteni.

 

Amikor Kóréról és házanépérol kijelentette, hogy ezek a maguk leke ellen vétkeztek, ezeket a lekeket nem veszítette el a gyehennában, hisz az az ítélet napján lesz elkészítve, hanem egyssdzeruen alászálltak a Hádeszbe.

 

4. Mózes 16:32És megnyitá a föld az ő száját, és elnyelé őket és az ő háznépeiket: és minden embert, akik Kórééi valának, és minden jószágukat.33És alászállának azok és mindaz, ami az övék, elevenen a pokolra: és befedezé őket a föld, és elveszének a község közül.38Ezeknek temjénezői, akik a magok lelke ellen vétkeztek. 

 

 

De mielott erre sor kerult volna Mózes és Áron arcra borulva Izrael Istene elott kijelentették, hogy

Isten minden test lekének Istene.

 

Érted ugye? Isten nem a mulandó érzéki test Istene, amely test a halál beállta elott elhagyja a testet,

hanem a testben lakozó lélek Istene.

 

4. Mózes 16:22Ők pedig arcukra borulának, és mondának: Isten, minden test lelkének Istene! nem egy férfiú vétkezett-é, és az egész gyülekezetre haragszol-é?

 

Ezért szólott az Úr ,amikor emberi testben tanított Ábrahámmal kapcsolatban, akirol tudjuk, hogy foldi teste meghalt, mint élorol.

 

Máté 22:32Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene.

 


Az ember lekérol, mint a testtol kulon álló életrol való tanítás számos helyen jelen van az Ó szovetség konyveiben. Ezért nem értem a kérdésedet, amellyel azt sugallod, mintha csak az Újszovettség konyvei

tanítanák a léleknek és a testnek, mint kulon dolognak a létét.

 

2. Sámuel 1:9Akkor monda nékem: Kérlek állj mellém és ölj meg engem, mert dermedtség fogott el engem, pedig a lélek még teljesen bennem van.

 


Jób 14:22Csak őmagáért fáj még a teste, és a lelke is őmagáért kesereg.

 

Jób 19:22Miért üldöztök engem úgy, mint az Isten, és mért nem elégesztek meg a testemmel?26És miután ezt a bőrömet megrágják, testem nélkül látom meg az Istent.

 


Jób 27:3Hogy mindaddig, amíg az én lelkem én bennem van, és az Istennek lehellete van az én orromban;

 

Jób 33:21Húsa szemlátomást aszik le róla; csontjai, amelyeket látni nem lehetett, kiülnek.22És lelke közelget a sírhoz(Hádeszhez), s élete a halál angyalaihoz.

 

Zsoltárok 16:9Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik.10Mert nem hagyod lelkemet a Seolban; nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.

 

Zsoltárok 49:16Csak Isten válthatja ki lelkemet a Seol kezéből, mikor az megragad engem. Szela.

 

 

 

Előzmény: Bibliakutató (158141)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.18 0 0 158141

Kedves C.istvan! 

 

Ha csak a Biblia ószövetségi részét vesszük figyelembe, akkor szerinted hol vannak azok az idézetek, melyek azt bizonyítják, hogy az embernek a fizikai testén kívül van egy halhatatlan lelke? Mert szerintem ez a kérdések kérdése.

Előzmény: c.istvan (158140)
c.istvan Creative Commons License 2017.06.18 0 0 158140

Kedves Bibliakutató, ha majd újjászületéssel üdvözülsz és elfogadod a Szentszellem vezetését akkor fogsz az igazság ismeretére eljutni.

 

Addig a bibliakutatásoddal ide-oda tévelyegve, valamiféle emberi bölcsességig juttat el a megtévesztés gonosz szelleme.

 

Ezzel a vélaszoddal: " Szerintem halottan születtek, amiképpen Ádám óta mindenki. " közel jártál az igazsághoz.

 

Ádám nem született halottan. Teremtve lett, kebelében örökéletre képes (ember)szellemmel. 

Ez az (ember)szellem nem rendelkezett önmagában (örök)élettel, ahogy más teremtett szellemi lény sem. Isten Szelleme (a Szentszellem) tette élővé.

 

Bűnbeesés napján ez az (ember)szellem halt meg (a bűn zsoldjaként) ahogy Istem kijelentette.

Azóta mindenki az örökéletre képtelen, halott állapotban születik. 

Ezért, Isten egyszülött Fiát adta (úgy szeretve e világot), hogy aki HISZ Őbenne, visszanyerhesse az örök életet.

 

Szóval, a bűnbeesés óta mindenki halott (ember)szellemmel születik, hústestben élve, amiben (Isten kegyelméből, Krisztus Jézus érdeméért, a Szentszellem által)

lehetősége van hittel, szellemében újjászületve, üdvözülnie (megmekülnie a bűnbeesés kárhozatától)...

 

Szép napot, jó pihenést. 

 

Előzmény: Bibliakutató (158134)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 158139

Még mielott bárki is toporzékolna Énoch konyve ellen, hogy az így apokrif, meg úgy apokrif, hadd figyelmeztessek arra a tényre , hogy az Énoch konyvébol Júdás levele szóról szóra idéz.

 

Sot a Mózes 3. konyvében olvasunk Azázelrol, akirol az Enoch konyvében is szó van, mint a lázadó istenfiak vezérérol.

 

3. Mózes 16:6És áldozza meg Áron a bűnért való áldozati tulkot, amely az övé, és végezzen engesztelést magáért és háza népéért.7Azután vegye elő a két kecskebakot, és állassa azokat az Úr elé a gyülekezet sátorának nyílásához,8És vessen sorsot Áron a két bakra; egyik sorsot az Úrért, a másik sorsot Azázelért.9És áldozza meg Áron azt a bakot, amelyre az Úrért való sors esett, és készítse el azt bűnért való áldozatul.10Azt a bakot pedig, amelyre az Azázelért való sors esett, állassa elevenen az Úr elé, hogy engesztelés legyen általa, és hogy elküldje azt Azázelnek a pusztába.

 

Arra a kérdésre, hogy ki az az Azázel, és miért kellett egy áldozati bakot Azáelnek pont  a pusztába

kuldeni csakis az Énoch konyvébol tudhatjuk meg.

 

4. És Rafaelnek pedig azt mondta az Úr: „Kösd meg Azázelt, kezét s lábát, és vesd őt a sötétségbe: vágj egy nyílást a sivatagba, amely Dudáel-ben van, és oda vesd őt.

5. És helyezzél rája durva, éles köveket, s takard őt be sötétséggel, és hadd lakjon ott örökké, és takard be orcáját, hogy ne láthasson világosságot.

6. És az ítéletnek nagy napján tűzre lesz vetve.

 

Énoch konyve egészen a templom i.sz. 70-ben torténo elpusztulásáig a Septuaginta Szentírás részét képezte. Valamikor i.sz. 90-ben a zsidó farizeusok úgy dontottek, hogy más konyvekkel egyutt eltávolítják

azt a Szentírásból. Sajnálatos módon a késobbi idoben magukat keresztényeknek valló egyházak is kovették

Krisztus Urunk legnagyobb ellenségeinek az útmutatását. Ennek kovetkezményeként ma a protestáns

fordítók által fordított bibliákban , koztuk a Károlyi fordításban sem találjuk meg az Énoch konyvét.

 

Igy amikor a Mózes 3. konyvében arról olvasnak, hogy miért kellett Azázelért egy áldozati tulkot feláldozni

és azt miért épp a sivatagba kellett irányítani nem értik. Ellenben az Énoch konyve pontos tájékoztatást ad

Azázel személyérol, és arról, hogy hogyan kerult a sivatagban vájt nyilláson keresztul a mélységbe.

Előzmény: Leslie07 (158138)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 158138

Ezek szerint a démonok olyan szellemtestek, melyeknek már nincs fehér ruhájuk?

 


Azok az Isten fiak, akik fellázadtak a Mindenható Isten teremtett világával szemben, még ennél is rosszabb helyzetben vannak.

 

A Virrasztók lázadása és bukása

Az összeesküvés

61. És lőn abban az időben, miután az emberek fiai megsokasodának a földön, hogy leányaik születtek, akik bájosak és szépek voltak.

2. És amikor az angyalok, az egek fiai látták őket, kívánkoztak utánuk, és így beszéltek egymás között: „Menjünk és válasszunk feleségeket magunknak az emberek lányai közül, és legyenek gyermekeink tőlük.”

3. Erre Shemjáza, aki a vezérük volt, azt mondta nekik: „Félek, talán mégsem akarjátok majd véghezvinni e cselekedetet,  úgyhogy egyedül én fogom e nagy bűn terhét viselni.”

4. Azok, válaszolva neki, ezt mondták: „Mindannyian megesküdünk; és fogadalommal kössük magunkat közös átkok alá, hogy ezen a terven nem változtatunk, hanem véghez visszük azt.”

5. Ezután mind megesküdtek és a reá jövő átkok alá közösen kötötték magukat.

6. Teljes számban kétszázan voltak, akik Járed idejében alászálltak az Árdiszra, ami a Hermon hegyének csúcsa. Azt a hegyet azért Hermonnak hívják, mert annak csúcsán esküdtek meg és vetették magukat közös átok alá. 

7. Ezek a vezéreik nevei: Shemjáza, aki (fő)vezérük volt, Uraklbárméel, Rámláel, Kokábel, Támiel, Rámuel, Dánel, Ázákéel Baráqjéel, Asáel, Ármáres, Bátráel, Anánel, Szeráquel, Szamszávéel, Szatárel, Turel, Jomjáel, Száriel. Ezek voltak a tízek vezérei.

 

Az arkangyalok megbízatása

101. Ekkor megszólalt a Magasságos, a Szentséges és Hatalmas, szólt, és elküldte Urielt Lámek fiához, mondván neki:

2. „Menj el Noéhoz, és nevemben mondd neki – rejtsd el magad –, és nyilvánítsd meg számára a közeledő véget: - hogy az egész föld el lesz pusztítva, és özönvíz fogja elborítani az egész földet, ami elpusztít mindent, ami azon van.

3. És ezért utasítsd őt, hogy megmenekülhessen, és magja megmaradjon a világ eljövendő nemzedékeiért.”

4. És Rafaelnek pedig azt mondta az Úr: „Kösd meg Azázelt, kezét s lábát, és vesd őt a sötétségbe: vágj egy nyílást a sivatagba, amely Dudáel-ben van, és oda vesd őt.

5. És helyezzél rája durva, éles köveket, s takard őt be sötétséggel, és hadd lakjon ott örökké, és takard be orcáját, hogy ne láthasson világosságot.

6. És az ítéletnek nagy napján tűzre lesz vetve.

7. És gyógyítsd meg a földet, amelyet az angyalok megrontottak, és hirdessétek a föld gyógyulását, hogy felgyógyuljanak a csapásból, és nehogy kipusztuljanak az emberek összes gyermekei a titkos dolgok miatt, melyeket a Virrasztók tártak fel, és tanítottak fiaiknak.

8. És az egész föld megromlott munkáikon keresztül, melyeket Azázel tanított: (ezért) ellene jegyezz fel minden bűnt.”

9. És Gábrielnek pedig mondá az Úr: „Menj a fattyúk és a semmirekellők ellen, a paráznaság gyermekei ellen: és pusztítsd el a Virrasztók gyermekeit az emberek közül: Küldd egyiket a másik ellen, hogy egymással harcolva pusztuljanak el: Mert nem adatik nekik hosszú élet!

10. És a kérelmeknek nem fogsz engedni, melyeket hozzád intéznek apáik azok érdekében; mert örök életben reménykednek, és azt hiszik, hogy ötszáz évig fognak élni.”

11. És mondá az Úr Mikháelnak: „Menj, add tudtára Shemjázának és társainak, akik egybekötötték magukat az asszonyokkal, megfertőzve magukat minden tisztátalanságukkal, hogy velük (ti. asszonyokkal) pusztulnak el összes tisztátalanságukban.

12. És amikor fiaik leölik egymást, és látták szeretteik pusztulását, (akkor) kösd meg őket szorosan, hetven nemzedék idejéig a föld mélységeiben, amíg eljön az ítéletük napja, végezetük idejéig, - amíg be nem teljesedik rajtuk az örök ítélet.

13. Azokban a napokban tüzes szakadékba vezetik őket: kínok közepette bebörtönzik őket örök időkig.

14. S attól a naptól fogva, ha valakit a vágy tüze hajt és romlottá lesz, velük együtt lesz az megkötözve az összes nemzedék elmúltáig. S örökre eltűnnek majd, midőn ítéletet hozok a végső napokon.

15. És pusztítsd el a semmirekellők lelkeit, és a Virrasztók gyermekeit, mert rosszat tettek az emberiséggel.

16. Pusztíts el minden erőszakot a föld színéről, és legyen vége minden gonosz munkának: Mutatkozzon meg az igazság, és az igazságosság kinyíló növénye: és áldás legyen az; mert el lesznek ültetve az igazság és igazságosság munkái örömben mindörökké.

17. És akkor megmenekülnek majd mind az igazak, és élni fognak, amíg gyermekek ezreit nemzik, fiatalságuk és öregkoruk [szombatjaik] minden napját békességben töltik be.

18. Azokban a napokban az egész föld igazságosságban lesz majd megmunkálva, és fákkal lesz az teleültetve, mert áldásokkal fog megtelni.

19. És kívánatos fákkal és szőlővel ültetik be: és az elültetett szőlő bőséges termést fog hozni. Minden mag, amit elvetnek, ezerszeresét termi, és egy mérőnyi (47 liter) olajbogyó tízkádnyi olajat ad.

20. És tisztítsd meg a földet minden elnyomástól, minden igazságtalanságtól, minden bűntől, és minden istentelenségtől, amit elkövettek rajta! És pusztítsd el a föld színéről mindazt a tisztátalanságot, amely elterjedve betöltötte azt.

21. És az emberek gyermekei mind igazakká válnak, és minden nép hálát ad, engem hirdet királynak, és mindannyian imádattal hódolnak nekem.

22. És a föld meg lesz tisztítva minden undokságától, minden bűntől, és minden csapástól, és minden gyötrelemtől, és ezeket többé soha nem hozom rájuk, nemzedékről nemzedékre mindörökké.”

 

http://enok.uw.hu/

Előzmény: Bibliakutató (158133)
bethsabé Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158137

 

 

-Én, pedig még nem találtam olyan vallásos és igazságszerető embert, Aki megértette volna valóban Isten szavát és komolyan el lehetne vele beszélgetni Isten dolgairól. Szerintem nincs ilyen itt

Magyarországon. Ti, pedig a határon túlról írtok ide Leslie07, keresés, és Te.

Előzmény: Bibliakutató (158136)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158136

Figyelj! Ez az én fórumos módszerem. Egyszer reád hangolódok és érveimmel bombázlak, egyszer Leslie-re, vagy valaki másra, azért, amiért Genfben (CERN) is részecskéket felgyorsítva egymásnak ütköztetnek. Az ütközések feltárják az anyag belső szerkezetét és rejtett törvényszerűségek válnak láthatóvá. Én erre használom a fórum lehetőségeit. Szerintem a fórum őszinte és igazságkereső emberek körében egy fantasztikus pozitív eszköz lehetne. De sajnos az emberek korátoltsága ennek is gátat szab. De azért valamit mégiscsak ki lehet csiholni belőle.

Előzmény: bethsabé (158135)
bethsabé Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158135

 

 

 

-Ahogyan  elnézem a Bibliai érvelésed, a hited, a rugdalózásod és a kapálózásod, a Te ítéleted is a szent szellem elleni vétek lesz, (gyehenna) melyből nem lesz feltámadásod, (mert ezt tudatosan teszed), de amint tudjuk, ezt Te nem is nagyon bánod. -P.

Előzmény: Bibliakutató (158129)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158134

"De mikor haltak meg ezek az emberek szellemileg, akik hústestben mégis éltek?"

 

Szerintem halottan születtek, amiképpen Ádám óta mindenki.

Előzmény: Leslie07 (158131)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158133

"Tehát nem maga a ruha a szellemtest, hanem a fehér ruha a szellemtest oltozéke."

 

Ezek szerint a démonok olyan szellemtestek, melyeknek már nincs fehér ruhájuk?

Előzmény: Leslie07 (158130)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158132

Ez tényleg érdekes indoklás. Ezt te találtad ki?

Előzmény: Leslie07 (158130)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158131

"hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat"

 

Itt szellemi halottakról van szó. Ebben szerintem mindenki egyeért. Az eltérés csak ott lehet, hogy ki mit ért a "szellemi halott" alatt."

 


De mitor haltak meg ezek az emberek szellemileg, akik hústestben mégis éltek?

 

Előzmény: Bibliakutató (158128)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158130

 Ezek szerint ez a szellemi test valami ruhaszerű dolog volt, ami elfedte meztelenségüket? Valami olyasmi, mint az aura?? A meghalás pedig az aura meghalása??

 

 

Nem. a ruha a szellemtesthez tartozott. A szellemtesttel egyutt a kulonleges fehér ruhát is elveszíteték.

 

A szellemtestek nincsenek ruha nélkul.

 

Ezt a kulonleges fehér ruhát látta János az Égbe elragadott nagy sokaságon, továbbá azokon,

a lekeken,akiknek fejuket vették azért, mert a prófétsaág szellelme az Isten lakozott bennuk.

 

Máté 17:

.2És elváltozék előttök, és az ő orcája ragyog vala, mint a nap, ruhája pedig fehér lőn, mint a fényesség.3És ímé megjelenék ő nékik Mózes és Illés, akik beszélnek vala ő vele.

 

Jelenések 6:9És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.10És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?11Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek.

 

Tehát nem maga a ruha a szellemtest, hanem a fehér ruha a szellemtest oltozéke.

 

Jelenések 1:13És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érő ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve.14Az ő feje pedig és a haja fehér vala, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tűzláng;15És a lábai hasonlók valának az izzó fényű érchez, mintha kemencében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása.16Vala pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélű éles kard jő vala ki; és az ő orcája, mint a nap amikor fénylik az ő erejében.

Előzmény: Bibliakutató (158126)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158129

"2Pt 3,8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap."

 


Látod? Ezt Péter mondja, több ezer évvel Ádám után. Tehát ő is utólag mondta ki ezt a bölcsességet, ami ráadásul nem is passzintható pontosan Ádám "1 napos" életére, ugyanis ez nem olyan szabály, amelyet minden esetben alkalmazni kell. Ez egy olyan gumiszabály, amit akkor kell alkalmazni, amikor máshogyan nem tudunk indokolni. Egyébként egy emberi nap (24 óra) az Isten szemszögéből 1000 v is lehet. Majd egyszer lehet, hogy ezzel is lehet valamit indokolni. Például azt az elméletemet, amely szerint az ember halálakor az utolsó másodperc az ember számára 60x60x24x1000 évet (éves fogcsikorgatást) is jelenthet :-))

Előzmény: bethsabé (158117)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158128

"hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat"

 

Itt szellemi halottakról van szó. Ebben szerintem mindenki egyeért. Az eltérés csak ott lehet, hogy ki mit ért a "szellemi halott" alatt.

Előzmény: Leslie07 (158127)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158127

 Ha csak Mózes könyveinél maradunk, akkor más következtetésre nem igen juthatunk. "

 

 


Ugyan már! Hol volt még akkor Mózes konyve, amikor Ádám és Éva holtak lettek.

 

Még nem válaszoltál a kérdésre: "

 mit jelentett a számukra a meghalás, továbbá,

hogy miért tekintette az ÚR Jézus holtaknak azokat, akikrol a Máté 8:22-ben így nyilatkozik:

 

 hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144231156&t=9003631

Előzmény: Bibliakutató (158123)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158126

"Az az Ádám,aki a parancsot kapta valóban meghalt. Pontosan azt tapasztalhatta meg, hogy az a dicsoséges amely a testébol korábban sugárzott, elhalt belole. Pontosan úgy, ahogyan a Mózes arca ijesztoen megváltozott azután, hogy elhagyta azt az Isten dicsosége.

 

Ha Ádám nem tapasztalt volna a testével kapcsolatban semmi változást, akkor nem bújt volna el szégyenében az Isten elol. Ádám és Éva azonnal megtapasztalták, hogy az ÚR Isten intelme nem volt 

túlzott, mintahogyan azt a Sátán eloadta, és ahogyan azt te magad is tulzásnak minosítettél."

 

Ebben is van logika. Ez valóban megindokolná azt, hogy a bűnbeess után miért szégyelték magukat. Ezek szerint ez a szellemi test valami ruhaszerű dolog volt, ami elfedte meztelenségüket? Valami olyasmi, mint az aura?? A meghalás pedig az aura meghalása??

Előzmény: Leslie07 (158121)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158125

Te ezt szintén egy láthatatlan dolog létezésével indoklod, a láthatatlan szellemi test létezésével, ami szerinted még aznap meghalt.

 

Mibol gondolod, hogy láthatatlan. KI beszélte ezt be neked?

 

Azok, akik elvesztették a szellemtestuket, azok nem látják, de attól még nem láthatatlan.

 

Az Isten képére alkotott szellemtestet csak azok képesek meglátni, akiknek az megadatott. Akikben a Szetszellem lakozást nyert. 

 

Máté 17:1És hat nap mulva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvivé őket magokban egy magas hegyre.2És elváltozék előttök, és az ő orcája ragyog vala, mint a nap, ruhája pedig fehér lőn, mint a fényesség.3És ímé megjelenék ő nékik Mózes és Illés, akik beszélnek vala ő vele.

 

Ádám és éva a dicsoséges testukhoz dicsoséges ruhával is rendelkeztek.

 

Miután meghalt az érzéki testben lakozó szellemtestuk, elveszítették az ahhoz tartozó fehér ruhát.

 

Ennek kovetkezményeként láthatóvá lett a halandó testuk rútsága , ami miatt szégyelni kezdték

 

magukat. Ezért készített a számukra az Úr Isten ruhákat.

 

Miután az Szellemtol újjászuletett igazak lekei az elso feltámadás alkalmával ismét visszakapják

dicsoséges szellemtestuket, úgy fénylenek majd, min t a Nap, hasonlóan Mózes orcájához.

 

Máté 13:41Az embernek Fia elküldi az ő angyalait, és az ő országából összegyűjtik a botránkozásokat mind, és azokat is, akik gonoszságot cselekesznek,42És bevetik őket a tüzes kemencébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás.43Akkor az igazak fénylenek, mint a nap, az ő Atyjoknak országában. Akinek van füle a hallásra, hallja.

 

 

Előzmény: Bibliakutató (158119)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158124

"a pneumát tévesen léleknek fordítók esetében a (nagybetűs) Lélek az Szellem. Persze te ezt tudod, de azért írtam, ha valaki nem tudná..."

 

Erről én is olvastam, Csia Lajos Bibliai lélektanában.

Előzmény: c.istvan (158120)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158123

"Ismételten a hústest meghalására alapozol."

 

Ebben igazad van. Ha csak Mózes könyveinél maradunk, akkor más következtetésre nem igen juthatunk. Tehát lényegében, amíg Mózes könyvein kívül nem voltak más szent könyvek, addig nem is igen gondolhattak másféle indoklásra. Lényegében akkor te is vallod azt a tételt, amely szerint a megvilágosodás fokozatos (a teljes délig), csak éppen te a fokozatosság alatt azt érted, ami Mózessel kezdődött és a Jelenések könyvével végződik; (vagy szerinted azon túl is tart?)

 

 

Előzmény: c.istvan (158118)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158122

KOszonom , hogy kihagsúlyoztad. Ez egy fontos tényezo a dolgok megértéséhez.

Előzmény: c.istvan (158120)
Leslie07 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158121

 jogosan gondolhatta, hogy Isten csak túlzott, csak fenyegetett, mert lám, ő a második napon is életbe maradt. 

 

 

Mikozben más szekták tévelygését kritizálod, te magad is azokhoz hasonlóan tévelyegsz.

 

Sehoil nem olvasod, hogy Ádám az Isten intését, miszerint azon a napon meghal túlzásnak,

esetleg meg nem torténtnek tekintette volna.

 

Az az Ádám,aki a parancsot kapta valóban meghalt. Pontosan azt tapasztalhatta meg, hogy az a dicsoséges amely a testébol korábban sugárzott, elhalt belole. Pontosan úgy, ahogyan a Mózes arca ijesztoen megváltozott azután, hogy elhagyta azt az Isten dicsosége.

 

Ha Ádám nem tapasztalt volna a testével kapcsolatban semmi változást, akkor nem bújt volna el szégyenében az Isten elol. Ádám és Éva azonnal megtapasztalták, hogy az ÚR Isten intelme nem volt 

túlzott, mintahogyan azt a Sátán eloadta, és ahogyan azt te magad is tulzásnak minosítettél.

 

Az ÚR Jézus holtaknak nevezte azokat az embereket, akik nem szulettek újjá a Szellemtol.

 

Máté 8:21Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.22Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.

 

Mikozben a lélektagadó tévtanítókhoz hasonlóan azon lovagolsz, hogy mit jelentett azon a napon meghalnia az elso embernek, inkább azon kellene elgondolkodni, hogy mit jelentett a számukra a meghalás, továbbá,

hogy miért tekintette az ÚR Jézus holtaknak azokat, akikrol a Máté 8:22-ben így nyilatkozik:

 

 hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.

 

 

 

 

 

Előzmény: Bibliakutató (158114)
c.istvan Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158120

Kedves Leslie07, csak annyit kiegészítésül, hogy a pneumát tévesen léleknek fordítók esetében a (nagybetűs) Lélek az Szellem. Persze te ezt tudod, de azért írtam, ha valaki nem tudná...

 

Szép estét

 

Előzmény: Leslie07 (158111)
Bibliakutató Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158119

Ádám tehát a harmadik napon is élt. Te ezt szintén egy láthatatlan dolog létezésével indoklod, a láthatatlan szellemi test létezésével, ami szerinted még aznap meghalt. Én ezt a Bibliából nem tudom kiolvasni. Én ezt olvasom: "Orczád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz. " (1 Mózes 3:19) Szerinted a szellemi test lesz por??

Előzmény: Leslie07 (158111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!