Keresés

Részletes keresés

toloba Creative Commons License 2017.07.26 -3 1 182

De nem jön, erről már határoztak...egy következő olyan határozat, ami szerint jöhetnének, előbb az EiT-ben fogalmazódhat meg, ott viszont Orbán vétózhat és akkor nem jön senki. Bár eddig Orbán ott mindent megszavazott...

Akik most jönnének az az 1294 menekültügyi eljárásban résztvevő ember, néhány hónapra...

Előzmény: Aurelius Respectus (181)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2017.07.26 0 3 181

Miért örülsz ennek ? Annyira utálod Orbánt, hogy inkább jöjjön a muzulmán-néger invázió Magyarországra ? 

Előzmény: Bakter. (179)
toloba Creative Commons License 2017.07.26 -2 0 180

a belügyminisztereknek a menedékkérők rendkívüli helyzetben történő áthelyezésére vonatkozó határozata felülírta volna az állam- és kormányfők ettől eltérő iránymutatásait."

 

Ezzel érvelt volna a magyar állam?

Szegénységi bizonyítvány...

Előzmény: Bakter. (179)
Bakter. Creative Commons License 2017.07.26 -2 0 179

Kreténke!

Yves Bot bírósági főtanácsnok indítványában ízekre szedte a magyar és a szlovák érvelést, és hét pontba foglalva verte vissza a felperesek kifogásait. Nem adott helyt sem az eljárási, sem a tartalmi fenntartásaiknak. Véleménye szerint a menedékkérők EU-n belüli szétosztására vonatkozó 2015. szeptember 22-iki határozat alkalmas arra, hogy enyhítsen a frontországokra nehezedő nyomáson. Az áthelyezések nem azért haladnak döcögve, mert a döntés helytelen volt, hanem azért, mert egy sor tagállam — köztük Magyarország és Szlovákia — részlegesen vagy teljes mértékben nem hajtják végre. “Ez ellentétes a szolidaritással és a terhek igazságos megosztásával kapcsolatos azon kötelezettséggel, amely a tagállamokra vonatkozik a menekültügyi politika területén” — magyarázta Yves Bot. (Az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott kimutatása szerint mostanáig a tagországok 24,676 menedékkérőt helyeztek át.)

A főtanácsnok vitatta azt az álláspontot is, amely szerint a belügyminisztereknek a menedékkérők rendkívüli helyzetben történő áthelyezésére vonatkozó határozata felülírta volna az állam- és kormányfők ettől eltérő iránymutatásait. Erre gyakran  hivatkozik Orbán Viktor miniszterelnök is. A bírósági szakértő rámutatott: a belügyminiszterek 2015. szeptemberében két határozatot hoztak 160 ezer menedékkérő EU-n belüli szétosztásáról. Az első döntés 40 ezer, nemzetközi  védelemre szoruló ember befogadását szorgalmazta szigorúan önkéntes alapon. Yves Bot szerint az uniós vezetők egyéni felajánlásokat szorgalmazó állásfoglalása erre a határozatra vonatkozott, s nem arra az egy héttel később hozott döntésre, amely 120 ezer további menedékkérő kötelező betelepítéséről rendelkezett. Magyarország és Szlovákia csak ez utóbbi határozatot támadta meg az Európai Bíróság előtt.

Előzmény: Kolossy Eugén (172)
Bakter. Creative Commons License 2017.07.26 -3 0 178

Egyelőre megbukott a magyar és a szlovák érvelés a “kvótaperben”. Yves Bot francia főtanácsnok szerdán elhangzott indítványában azt javasolta, hogy a testület ősszel várható ítéletében utasítsa el Magyarország és Szlovákia keresetét a menedékkérők ideiglenes áthelyezésre vonatkozóan.

toloba Creative Commons License 2017.07.26 -3 0 177

Elsőre kiszúrtam...Völner szerint Orbán Viktor is Soros embere...benne van a szövegében egyértelműen.....

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.26 0 2 176

Nehogy bevérezzen a szemed a nagy erőlködéstől, balliberált...

Előzmény: toloba (175)
toloba Creative Commons License 2017.07.26 -4 0 175

Örömmel olvasom, hogy Völner Pál nekiment Orbán Viktornak....

Előzmény: Törölt nick (171)
Kolossy Eugén Creative Commons License 2017.07.26 0 3 174

Prejudikált.

 

Ezt így hívjuk.

 

"Virág elvtárs, ez már az ítélet!"

Előzmény: Bakter. (173)
Bakter. Creative Commons License 2017.07.26 -1 0 173

Kreténke. Az itéletet előkészítő munkacsoport veztője nyilatkozott

Előzmény: Kolossy Eugén (172)
Kolossy Eugén Creative Commons License 2017.07.26 -1 4 172

Vajon mi szükség van erre a főtanácsnoki indítványra, ha nem az, hogy politikai iránymutatást adjon a bírói tanácsnak az EU kretén balliberális vezetése felől?

 

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.26 -1 2 171

Minden uniós intézmény a Soros-terv végrehajtásán dolgozik az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint. Völner Pál arra reagált, hogy a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben az Európai Bíróság főtanácsnoka.

 

Völner Pál ezt arra reagálva mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Yves Bot, az Európai Bíróság főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben. A főtanácsnoki indítvány nem köti a bírákat, a tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az ítéletek többnyire megegyeznek az előzetes állásfoglalással. Az ítélethirdetés ősszel vagy legkésőbb télen lehet. Az államtitkár úgy fogalmazott: sajnos a legrosszabb feltételezéseiket igazolta a főtanácsnok indítványa, Yves Bot mintha a Soros-terv részeként csatlakozott volna az előtte felszólalókhoz, az Európai Bizottsághoz, az Európai Tanácshoz. Hiszen a nyilatkozat fő elemei politikai tartalmúak, és gyakorlatilag ezekkel akarja elfedni a jogi érvek hiányát – tette hozzá. Azt mondta, az állásfoglalás tartalmaz „kényszeredett jogi érvelést”, de nem döntötte meg a Magyarország által a keresetben kidolgozott jogi érveket.

Völner Pál szólt arról is, a mintegy százoldalas anyagban „sűrűn fordul elő” a szolidaritás, a rugalmasság, a sürgősség kifejezés, ez azt jelenti, hogy „ott hiányoznak a jogi érvek a Magyarország által lefektetett állásponttal kapcsolatban”. Mint mondta, a főtanácsnok hivatkozik a sürgősségre, de megfeledkezik arról, hogy az EU működéséről szóló szabályokban le van fektetve a sürgősségi eljárás menete, vagyis ez az érv sem állja meg a helyét. Felidézte: Magyarország arra hivatkozik, hogy egy jogalkotási folyamatról volt szó, ennek tényét a bíróság egy más ügyben hozott, 2015-ös döntése is megerősíti. Közölte, a főtanácsnok nem oldotta fel azt az ellentmondást, hogy vagy a dublini egyezmény módosításáról volt szó, amelynek nem tartották be a formai kereteit, vagy ha nem erről, akkor a hozott döntés ellenétes az egyezménnyel.

Megjegyezte: a főtanácsnok megkerülte azt a kérdést is, hogy az Európai Tanács állásfoglalásainak, következtetéseinek van-e kötőerejük. Leszögezte: Magyarország jogi álláspontja változatlan, és ha jogi alapon dönt a bíróság, akkor bizakodóan várják az ítéletet. „Nagyon sajnálnánk, ha a politikai folyamathoz a bíróság is csatlakozna” – mondta Völner Pál, hozzátéve, hogy ez alapjában kérdőjelezné meg azt, hogy az unió fórumai betartják-e a szabályokat, amelyek alapján működniük kellene. Az államtitkár jelezte: biztatónak tartják, hogy a közelmúltban három olyan döntés is volt, amikor a főtanácsnoki indítvánnyal szemben döntött a bíróság.

Kolossy Eugén Creative Commons License 2017.07.26 0 2 170

"Dimitrisz Avramopulosz EU-biztos"

 

1. görög

2. zsidó

3. EU-s

 

Mindhárom minőségében kuss a neve migráció, kvótarendszer terén.

Előzmény: Bakter. (167)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2017.07.26 0 1 169

fogalmam sincs

Előzmény: Glavingojn (168)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.26 -9 0 168

S mi lesz akkor veled?

Előzmény: Aurelius Respectus (161)
Bakter. Creative Commons License 2017.07.26 -2 1 167

Az Európai Bizottság júniusban indította meg a jogsértési eljárást a 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó mechanizmus ügyében, amelyet az uniós tagországok belügyminiszterei minősített többséggel fogadtak el 2015 szeptemberében.

A kormányok az eljárásoknál bevett két hónap helyett csupán egy hónapot kaptak, hogy megválaszolják a brüsszeli kifogásokat. A magyar, a cseh és a lengyel válaszlevél azonban nem elégítette ki a testületet. A kapott válaszlevelekben szereplő érvek – például a menekültügyi kvóták ellen indított, folyamatban lévő per, valamint a szolidaritás más módon való kifejezése – egyike sem igazolta a kötelezettségvállalások elmulasztását.

A három országnak mostantól egy hónapja van arra, hogy lépéseket tegyenek jogi kötelezettségeik teljesítése érdekében, különben a bizottság az Európai Bírósághoz fordulhat.

A bizottság bízik abban, hogy ez még elkerülhető. "Ha az áthelyezésre vonatkozó uniós megállapodást elutasító tagállamok változtatnak álláspontjukon, az Európai Bizottság készen áll arra, hogy együttműködjön velük fennálló aggályaik kezelése érdekében" – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős biztos Brüsszelben.

Kolossy Eugén Creative Commons License 2017.07.26 0 3 166

És amikor idebaszta nekünk a német a szemetét, akkor egészen el volt ájulva a balliberális, hogy milyen szép tiszta Németország, és mi milyen koszosak vagyunk. Aztán elpöccintette a csikkjét a buszmegállóban, és felszállás közben a sofőr arcába fújta a tüdejében maradt füstöt.

 

Előzmény: cheesh (163)
Mlle Beauchamp Creative Commons License 2017.07.26 -2 0 165

persze.

ebbe azért annyira ne lovalld bele magad, mert a valószínűsége nagyon kicsi

Előzmény: Aurelius Respectus (161)
cheesh Creative Commons License 2017.07.26 0 4 163

Volt már rá precedens, hogy a németek bálákban hozták ide a szemetüket. Ebből többet nem kérünk.

Előzmény: Kolossy Eugén (162)
Kolossy Eugén Creative Commons License 2017.07.26 -1 5 162

Bőven megérne ennyi büntetést, hogy ne legyünk muszlimisztán, de nem fizetünk védelmi pénzt, nem fizetünk zsarolóknak, bűnözőknek, gaz"embereknek".

 

Coki Brüsszel seggébe.

Előzmény: Bakter. (137)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2017.07.26 0 2 161

dehogy jó, nincs légüres tér, a kipusztuló keresztény és ateista európaiak helyét a muzulmánok veszik át, Európa egy iszlám kontinens lesz néhány évtized múlva

Előzmény: Mlle Beauchamp (160)
Mlle Beauchamp Creative Commons License 2017.07.26 -2 1 160

ez inkább jó mint rossz, kivéve a mecseteket, azokra sincs semmi szükség, itt meg pláne nincs

Előzmény: Aurelius Respectus (159)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2017.07.26 0 2 159

dehogy erős, egész Európában haldoklik, Oroszországot kivéve, üresek a templomok nyugaton, egymás után zárják be őket vagy mecset lesz belőlük, már papnak sem megy senki szinte

Előzmény: Mlle Beauchamp (157)
toloba Creative Commons License 2017.07.26 -1 1 158

 

Rengeteget adtunk el januárban is a magyar letelepedési államkötvényekből: összesen 375 darabot. Első blikkre örülnünk kéne, hogy több devizaforrást tudunk bevonni, de sajnos van velük egy-két igen kényes probléma. Például az, hogy a törvényileg garantált két százalékos hozam már felülmúlja a piaci árazást, vagyis a konstrukción az állam folyamatosan veszít.

 

 

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/kotvenypiac/rengeteget_adtunk_el_az_ertelmetlen_aru_letelepedesi_kotvenyunkbol.4.209866.html

 

Most hozott, hogy öt év után sokkal többet vigyen...

 

Előzmény: ötmilliárdkevés (153)
Mlle Beauchamp Creative Commons License 2017.07.26 -4 1 157

a kereszténység elavult. bizonyos szempontból még mindig túl erős.

mint ahogy minden vallás

Előzmény: Aurelius Respectus (147)
cheesh Creative Commons License 2017.07.26 0 0 156

Könyörgöm ne tedd. Csak maradjon itt az "index bohóca" hozzászólása :)))

Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.26 0 1 154

Már jeleztem a moderációs topikban. Zagyva, alpári, irreleváns hozzászólás.

Előzmény: Törölt nick (152)
ötmilliárdkevés Creative Commons License 2017.07.26 0 1 153

Hozza.

 

Előzmény: toloba (133)
blue rocket Creative Commons License 2017.07.26 -2 0 151

Nem vagy komplett.

Előzmény: Aurelius Respectus (150)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2017.07.26 0 2 150

Ahol rengeteg muzulmán él és házasságot köthetnek a buzik ? 

Előzmény: blue rocket (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!