Tudod mi az idő, Egyszerűen egy mértékegység. Nem kell agyon komplikálni. Ha azt mondod,hogy valami 100 éve történt, akkor tudod, hogy a Föld százszor kerülte meg a Napot.
„Nem a mozgáshoz kell a tér és az idő, hanem a mozgás miatt születtek meg a fogalmak.”
A végtelen nagy potenciának első megnyilvánulása, az energia mozgásában, a kiterjedtségben adja a teret, és az időt. Ennek a négy dimenziónak az együttes megjelenése a téridő. Ebből lesz minden más energiaforma, amit anyagnak nevezünk. Még a körhinta falova is, amire fordítva ültetett fel téged az anyukád.
Helyes a bőgés oroszlán. A helynek is időre van szüksége a létezéshez. Időtlenül nem létezhet más, csak a semmi. Az meg a tér-idő léte miatt kizárt.;-)
Én bolygókra , és ezeknek a keringésére és forgására gondoltam .Igencsak használják,hogy téridő keretein belül.Tehát akkor a téridő a Föld különböző pontjain mért időt jelenti?
De még ha öregkorára meg is bolondult volna, és vissza akarta volna hozni (valójában nem akarta), egy tudományos igazság akkor se egy tudós véleményére alapozódik.
Csak a te érveléseid állnak ilyen tekintélyelvi alapon. Annyit is érnek! Azaz semmit.
Mi a fene az a téridö?Többször visszatérsz erre a téridöre,és soha nem figyeltetek fel arra amit én irtam. Én csak ahhoz szólok hozzá amit értek. Nekem ez a téridő logokailag úgy hangzik, hogy többféle térnek többféle ideje van.Ezért különbözteti meg az időt a téridőtől.Az én gondolatmenetemben az idö kizárólag a Földre vonatkozik. Ha ez igy van minek lehet nevezni a többi tér idejét. TÉRIDŐ , Azért téridő, mert a térnek az ideje,
Az agysorvasztó egyetemen nem tanítják, hogy Einstein vissza akarta hozni a fényközeget, miután nagy sokára rájött, hogy anélkül nem terjed a fény.
De Einstein könyveiben benne van, amit pl. Jánossy Lajos és Székely László is észrevett.
Az 1952-es írását keményebb dió volt felderíteni, mert csak egyetlen egy újrakiadott Einstein könyv előszavában jelent meg. Azután gyorsan eltüntették.
Valószínűleg az egyetemi tanárok sem ismerik. De ha ismernék, valószínűleg akkor sem tanítanák.
Minek összezavarni a diákokat a valóságos tényekkel? ;))))))