a fúvóka 72-es benne. Úgy néz ki tényleg kifogy a benzin a karbiból valamiért. Menet közben hirtelen megáll, mintha levenném a gyújtást, utána
látom, hogy a benzincsőben rengeteg buborék van majd folyik le sok benzin a karbiba.
Utána elindul, de nem pörög fel a motor csak üresben, 1-esben fulladozik. Ha üresben üveghangra huzatom párszor, utána elindul és megy.
De olyan, mintha kicsit erőtlen lenne hegynek felfele, csökken a fordulat meg vissza kell váltani sokszor 1-esbe.
Lehet, hogy a tűszelep fent akad, nem tudom, ebben van valami rugó, ami nyitott állásra nyomja a szelepet, vagy csak a gravitáció miatt nyit ki,
ha az úszó hagyja? Azt sem tudom, hogyan kerül olyan sok levegő a benzincsőbe, a tank majd nem tele van.
Amúgy most régi 0,9-es tű van benne, vettem új tűt hozzá, de az 1-es és rövidebb fél centivel, mint a mi benne van, plusz a húzó lemez sem fér be a rovátkákba, így
Érdekes kérdés. Azonban mivel ezek a tengelyek már mind minimum 35 évesen, jó eséllyel már a legtöbb kapott valami "hozzáértő" kalapácsos rábeszélést.
És ezek menet közben törtek el, vagy szereleskor? Mert a probléma szempontjából nem mindegy, hogy az út mellett marad az ember, vagy csak "öröm boldogsag" szerelés közben otthon a garázsban.
Mikor így leáll, próbáld meg, hogy szivatóval élindul-e. Szerintem is olyan, mintha elfogyna a benzin, ha így van, szivatóval még indulnia kell. Persze gázt akkor is kell húzni, vagy mikor lefulladnq, már akkor húzd rá a szivatót.
Persze lehet akár gyújtás gond is, hogy megmelegszik, és nincs szikra. Ezt is érdemes lenne ellenőrizni.
Azt írtad, fúvókát cseréltél, az is trükkös tud lenni, pláne, ha volt benn mondjuk egy 70-es feliratú, amit cseréltél -mivel kormos volt a gyertya- egy mondjuk 67-esre, de valójában valaki azt a korábbit feldörzsárazta, ezzel téged megtevesztve.
Már volt itt szó róla, de gondoltam előveszem megint a főtengely törésének kérdését. Azért jutott eszmbe, mert a téli felújítás után rendszereztem az alkatrészeket, szétszedtem az összes felújítandó főtengelyemet is, és megint találtam egy repedt példányt a lendkerék reteszhornyából kiinduló anomáliával. Ez a harmadik, amit eddigi pályám során láttam. Egyet még a kilencvenes években már eltörve láttam, azt akkor a barbár motorkezelésnek tulajdonítottam. Egy nálam tört el pár éve röviddel a beszerelés után, és látszott, hogy repedt volt előtte. Azóta figyelek, így találtam meg a mostani hibáját is. Arra jutottam, hogy azon kívül, hogy vélhetően nemesített a gyári főtengely, ahol pedig az edzést és a megeresztést is el lehet rontani, nomeg a sarkos kimunkálású reteszhorony feszültséggyűjtése is lehet ludas, de van egy közös pont a törött tengelyekben: A lendkerék kúpja jellemzően még a horony előtt kapaszkodik erősen, azaz a lendítő erő átmegy a reteszhorony metszetén. Amelyik kúp végig jól illeszkedik a reteszen is túlnyúlva, ott nincs hiba. Nem egy gyakori hiba, de kíváncsi lennék, ki mennyi ilyen esettel találkozott már? Ebből fakadhat a tévhit, hogy a nagyobb köbcenti eltöri a főtengelyt, meg hasonlók. Annyi biztos, hogy a törés hamarabb bekövetkezik nagyobb teljesítménynél, de mindenképpen bekövetkezik széria állapotban is.
Gyárival megegyező kivitelt nem tudok, de volt Táborisom, aztán nemrég baleset érte, de már nem tudtam pótolni, már az se kapható. Egy olcsó típust szerkesztettem fel, alapvetően négyütemű több hengeres motorhoz való, egy kis kapcsolóval választható ki a hengerek száma. 8000 1/min-ig mér, de nem egy profi cucc, rázósabb úton ablaktörlőzik, mint a Táboris is anno. De egyébként jól dolgozik ettől eltekintve. Hat hengeres motohoz való pl. felszerkeszthető a gyári Simson gyújtásra, esetleg a számlap meghackelhető gyáriasra. Ilyen öteletet tudok adni.