Sziasztok. itt új vagyok, de azért egy kis segítséget kérnék. Rákerestem a "sífutógép"-re és ebben a topicban találtam néhány idevágó hozzászólást. Gondom, hogy mára teljesen elromlott az út nálunk, ezért már nem nagyon fogok kimenni biciklizni. A futkározáshoz sajnos a boka és térdizületeim nem túl stabilak. Hallottam a fentebb említett szerkezetről, de használati tapasztalatot még nem túl sokat. - milyen hőmérsékletű helyiségben célszerű használni, csak hobbi szinten mennyi a napi adag, melyik jobb, a szalagfékes, vagy mágneses???? célszerű-e beöltözni, az intezív izzadásért??, mennyire mozgatja a felsőtestet, derekat???, van-e valamilyen hátránya?? érdemes-e ilyen masinába beruházni a napi mozgásigény kielégítéséhez??? van-e látható alakformáló, vagy fogyasztó hatása???
bocs a sok hülye kérdésért. válaszokat köszönve: üdv. gy.
Ez a sütid ismerős nekem. Csak úgy nem mint a csacsifüle.
Hát az én sütim, nem gyors. A hólabda-ujjnyi vastag piskótaszerű megsült tészta, kis pogácsa szaggatóval van kiszaggatva. Kettö db-ot össze rakok, fele főzött fele kikevert vajaskrémmel, majd már a kettö oldalát is körbe kenem krémmel, és kókuszreszelékbe meghempergetem. De jó sokáig tart.
A másik, meg kis sütőformába teszta bele nyomkodva, majd a diós hab bele.
Most valami pogácsát, meg azt hiszem ananásztortát csinálok hétvégén.
30 dkg. liszt 15 dkg. margarin, 2 dkg. élesztő, cukros meleg tejbe felfuttatva Ezeket összedolgozod gyorsan, én a kenyérsütőgépbe dobom, 12 perc alatt megkeveri helyettem, majd lisztezett deszkán kinyújtom vékonyra, kb 1 mm-es lapra és nagyobb szájú pohárral kiszaggatom. Minden köröcske közepébe sütésálló lekvárt, vagy diót, esetleg mákot teszek, félbe hajtom a korongokat és jól összenyomkodom a széleit mint a derelyének. Sütőt 220 fokra melegítem, a sütiket kivajazott, kilisztezett tepsibe rakom be a sütőbe és amikor szép sárgás színük lesz, forrón vaníliás porcukorba forgatom őket. Sütés közben kétszeresére kelnek. Tulajdonképpen nagyon hamar készen van, és nagyon finom omlós a tészta, de a cukorbetegednek nem ajánlom, mert annyi cukor van rajta, hogy felér egy lórugással.
Szegénykém. Én is másféléve cseréltem a gépet, de ugyan olyanra mint a régi volt. Siemens. Strapabíró.
Én is pulyit sütöttem , meg franciasali és hasáb buri, meg egresszószt.Nem szeretjük a halat. De mán itt van a hús, meg minden a torkomba.))) Lehet, hogy én sem ettem sokkal többet, csak most nem futtába)))És csak mindig csipegetek, ebböl is, abbol is ))))))
Az a legszebb a karácsonyba, hogy ilyenkor együtt a család, és van idönk egymásra.
Rossz lehet mindig keresgélni, hogy melyik diét lesz hatásos.
De téged így fogadtak el, és az a fő, hogy a párodnak megfelelsz. Ne aggodj, ha nem megy már le annyi kiló.
Mi az a csacsifüle? ))))
Én is mindenkinek kivánok nagyon boldog és békés új esztendőt.
Egyben sikeres diétákat is kivánok.
NEKED IS H-G.!!!! Remélem az oldalpárnácska már nincs meg.)))))
Szép a Karácsonyunk az idén! Még az sem tudja tönkretenni, hogy leégett a szemét mosógépem és naponta mosom kézzel a ruhákat, hogy ne gyüljenek össze. Nem akarok részletre venni gépet meg a most divatos INGYENHITEL-re sem, mert ugye olyan csak a mesében van, és csak januárban lesz egyösszegben pénzünk egy jobb minőségűre.:( Nos addig bőszen énekelgetem a kád fölé hajolva Iluska dalát: ...a kispatakba a leányka.... Egy gesztenyés pulykát sütöttem, csináltam hozzá franciasalátát, majonézeskrumplit, és kukoricás, füstöltsonkás tojásos salátát. Sütöttem csacsifülét, és frissen isteni vajaskifliket, végre volt időnk egy-egy csésze finom holland kakaót elkortyolgatni, egy -egy illatos teát elszürcsölgetni. Senki nem akart beiglit enni, mindenkinek ég a gyomra a diótól is, a máktól is, így inkább kihagytuk. Van egy csomó finom "friss" salátám még, meg meglehetősen fini illatú sajtom, sajátmagam álltal érlelt kefírem, úgyhogy ha valaki megkívánja ilyen salit is lakmározhat. A hűtő ugyan tele, de nem eszünk szerintem most sem többet, mint amennyit más napokon. Sajnos mostanában nem fogyok már, de tulajdonképpen nem is tettem érte semmit, így nem is csoda.:))
A fesztiváli fellépés megvolt. Nagyon jól éreztük magunkat, bár nekünk mindegy, hogy hol táncolunk, mindíg jól érezzük magunkat, csak táncolhassunk. A csoportom azt modja, hogy rendkívül jól sikerült a szólóm és nagyon látványos volt a színpadi fényekben a fekete csupakő ruhám a hatalmas üvegszálas bordó szárnyakkal. Nem tudom, mert nem volt kísérőnk, így nekem most nincs videófelvételem.:(Majd januárban megpróbálom megkeresni azokat a csoportokat, akik videófelvételeket készítettek, hátha megtudom szerezni valamelyiküktől. Ha vége az ünnepeknek,megint belevetem magam a fogyókúrába, mert muszály lesz még néhány kilótól megszabadulnom a szezon kezdetére.:(Pedig már nagyon utálok fogyózni!!!
Na puszi Nektek és nagyon boldog Újesztendőt minden idelátogatónak!!
Ma már az uccsó nap a karácsonyból, de azért mindenkinek-
Boldog Karácsonyt.
Remélem mindenki jól belakmározott a fini ételekből, és a sütikékből.)))))
Zahrácska , hogyan haladsz a fogyival?
Igen naon sok volt a melóm, -fuj- fuj - fuj a sok rongyba.
Nem volt léböjt, mert kellett az energia.
Másfél napom maradt a nagytakarításra,- hát tudod mit tudtam ennyi idő alatt megcsinálni.
Sütöttél sütiket?
Hát én má tegnap estére mindenféle étellel torkig tele voltam.Anyuskáméknál ebédeltünk, ma is oda meünk. A hüttö meg itt is ful tele. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Most inkább én se állok mérlegre.)))))Bejglit ,hólabdát, meg dióskosárkát csináltam.
Szia! örülök, hogy nem sértődtél meg:). centizni próbáltad magad? Lehet, hogy súlyban nem de centiben fogytál, nekem is voltak ilyen időszakok. Meg volt amikor szintén nem ment le semmi, pedig keveset ettem és mozogtam, akkor beírtam ide, egy hetemet, hogy miket eszek, és azt tanácsolták még kevesebb szénhidrátos cuccot egyek, és tényleg használt. Én is úgy éreztem, tök keveset eszek és mégsem fogyok aztán nagyjából kiderült, hogy mi volt a baj. Ami igazán használ, az az este nem evés, sajnos ezt nagyon nehéz megállni. Du 4-5 körül ettem aztán elmentem dolgozni kb. éjfélig (mint pincérnő) na akkor kezdtem fogyni rohamtempóban. Most, hogy a vizsgák miatt nem dolgozok most nagyon odafigyelek én is. Próbáltad a 90 naposat? Lehet, hogy az beindítaná a fogyásodat.
Azért annyira nincs időm parázni a 3munkám és 1 gyerekem mellett, de azért feszengek a reggeli öltözésnél - meg a fürdésnél, de nem a tükör miatt, hanem amit magamból látok :-) A 10 kiló meg nem 10 kiló, hanem 15, mert én 58 kilósan sem voltam vékony, csak normális, valszeg azért mert hurkapálcából vannak a csontjaim, és persze tudom, hogy egyszer majd sikerül, és nem is percenként mérem magam, hanem 5 naponta kb, de már majdnem 3 hete nem változott semmi, pedig keveset is eszem + mozgom is. Csak azért írtam ide, hogy valahol őszintén nyafoghassak a súlyom miatt (a közvetlen környezetem nem hiszem, hogy megértő, mert egyől egyig vékony emberekkel vagyok körbe bástyázva..... na még ez is :-) Karácsonykor meg nem szoktam hízni, mert nem szeretem az édességet meg úgy általában a karácsonyi kajákat. Rám a Húsvét veszélyes, de az még messze van :-)
Rajtad, kb. 10kg plusz van, az átlagos heti 1 kilóval, mondjuk 3 hónap alatt megvan. Tavaszra karcsú leszel, ez miért nem jó? Ehhez napi 1200kcl és mozgás. Az éhezéstől ki megy 1 pár kiló, ami után megint enni fogysz, legkésőbb karácsonykor, és a 2x-ét fogod visszaszedni.
nagyon türelmetlen vagy, és nagyon lefoglal az alakod. Nem akarlak bántani, de nem minden a kinézet. Belenézel a tükörbe nem tetszik, OK. elhatározod, hogí lefogysz. életmódot váltasz stb. OK. Aztán nem kell naponta 6x felugrálni a mérlegre. heti 1 kiló ha lemegy az tök jó. Csináld meg minden nap, és egy hónap múlva már látod az eredményt. Én nem sztárokhoz akarok hasonlítani, hanem jól akarok kinézni magamhoz képest. Persze most sem gondolom, azt hogy ocsmány vagyok, csak mert van rajtam x kiló plusz. majd lemegy, addig tartom magam a kialakított dolgokhoz, és közben tanulok, meg szórakozok stb. nem minden gondolatomat ez teszi ki, és nem minden estémet ez keseríti meg.
Pedig már épp akartam javasolni, hogy Jenny Craig oldalán még egy kereső motor is van, ami alapján kereshetsz magadnak "motivációt". Persze azok amerikaiak :-)
Most már annyira bemérgesedtem, hogy inkább beiktattam egy pár napos léböjt kúrát. 3 naposra tervezem, úgy tűnik az elsőt kibírtam. Ha ez alatt se változik semmi, akkor körbe nézek, hogy nem rejtett-e el valaki 3 féltéglát a bőröm alá.....
Én sajnos ruhában is és anélkül is egészen rosszul nézek ki, komoly sokkot szoktam kapni minden fürdéskor.
Csinos és szép meg éppenséggel túlsúlyosan is lehet valaki, nem mossuk már össze ezeket a dolgokat legalább itt. (A botsáskák úgyis bizonyára összemossák a Barbi-topikjaikban :)
Én meg úgy értettem, hogy vissza fogsz hízni, és jövőre ugyanott tartasz majd, ahonnan most indultál, ha nem még följebb, már bocs'... Ezekkel a turmixokkal (amik könnyebbé és egy kis rost- meg vitaminpótlással vmivel egészségesebbé tett koplalást jelentenek) nem lehet véglegesen lefogyni, ellenkezőleg, remekül nekiindítanak a jojózásnak. Tudom, mert legelőször én is DietQuick segítségével "fogytam le".
"Az elhízáshoz vezető út fogyókúrákkal van kikövezve."
Köszönöm a bíztatást Neked is:). Hát igen akaraterő kérdése, csak nekem is az van, hogy eleve sportoltam mindig és mikor abbahagytam akkor kezdtek feljönni a kilók, szóval nem olyan egyszerű, mert soha nem ettem túl sokat, inkább az volt a baj, hogy rászoktam a nasira még pluszban, szóval elég nehezen megy le a "cucc", de azért megyeget. Az arcomon nekem is látszik, érdekes pedig kilóban nem olyan sokat fogytam. Van egy nyári fotóm, az lesz az "előtte":))))
Köszi! Már találtam egy lányt aki hasonló testalkattal "küzdött" mint én és sikeresen lefogyott, szóval ez nagyon belekesített. Soha nem voltam dagadt, csak olyan telt (nőies alkat), de nekem nem tetszik. Már ami lement az háj volt, szóval egész jól nézek ki ruha nélkül is:), de szeretnék tényleg vékony lenni. Én már hónapok óta küzdök és tényleg van amikor nem megy le semmi hetekig ezen ne rágódj, csak a kitartás segít:), ez tényleg így van. Most a kaja csökkentéssel próbálkozom, a mozgás megvan.
Köszi a gratulációt. :)) Amúgy az arcom is fogyott, sőt, ott vették észre először a rokonaim. A kajáláson nagyon sokat változtattam! De ehhez hozzá kell tenni, hogy 201cm magas vagyok tehát eleve többet ettem az átlagosnál, de tudom, hogy mit rontottam el. Például azt, hogy mértéktelen mennyiségű édességet ettem, és akkor is ettem valamit amikor nem voltam éhes, az ízek miatt ettem, nem azért mert éhes voltam. Mag a sok pizza! Húú...pl. vacsorára megettem egy hatalmas pizzát, utána meg egy tábla csokit. Na ez az ami sok volt. :)
Úgy kezdtem a kajáláson a változtatást, hogy elhagytam az összes édességet, a kávét is édesítószerrel iszom azóta is, de már meg is szoktam és cukorral már nem is ízlik. Az elején úgy volt, hogy csak ebédeltem, akkor sem ettem tele magam, utána meg gyümölcsök, ásványvíz, tejeskávé (ezt azért is, hogy valami eltelítse a gyomrom, bár nem tudom mennyire egészséges). Esténként futás, sosem vittem túlzásba! Amennyit bírtam, de hamar fejlődtem és 5 perc futásról 35 perce jutottam, a vége felé pedig beálltam egy 20 perces körre. 3 napot mentem, 1 pihenő, utána megint 3 nap, megint 1 pihenő és egész nyáron így csináltam. Még ősszel is, és azt vettem észre, hogy minél kisebb a súlyom, annál nehezebb futnom. Most télen nem futok, egy hete voltam kint de a hideg levegőtől a torkom is fájni kezdett, meg a távot sem bírtam...annyi távot tudtam lefutni mint a legelején májusban! 1,5 hónap alatt elszoktam a futástól, de tavasszal újrakezdem, ilyen hidegben nem megyek.
Az evésről még annyit, hogy az elején amikor esténként éhes voltam és bár úgy volt, hogy du. 5 után már nem eszek, volt, hogy ettem egy paradicsomot pár szelet párizsivel, tehát mindig igyekeztem elkerülni azt, hogy ne éhezzek mert az nem egészséges.
Ma már néha megeszek egy kisebb csokit, de nem annyit mint tavasszal. A felét sem annak a mennyiségnek. Egy ismerősöm úgy adott le 15 kilót, hogy kevesebbet evett, szinte csak megfelezte az ételadagjait, de nem mozgott semmit. Szóval gondolom mindenkinél más, hogy hogyan reagál a szervezete a fogyókúrákra. A lényeg a kitartás. :)
En nem vagyok mely, mert olyan 172-173 centi vagyok, es sajnos a terhesseg alatt sikerult hiznom ....oooo.... vagy harminc kilot. Az elejen lement gyorsan 10 (marmint a gyereken felul, ugye), vissza is jott valamennyi, aztan az elmult honapban igyekeztem komolyan venni a dolgot es igy 80-rol 74 lettem. Viszont most azert keseredtem el, mert ez a 74 mar ket hete nem valtozik, es ez probara teszi a turelmemet.....
Es foleg az, hogy szeretnem hordani a regi ruhaimat, mert azota nem igen vettem magamnak semmit, es eleg topan nezek ki, de nem akarok divatos duzzadt lenni.....
Egyebkent meg dietazom - foleg a South Beach elveket tartom es Pilatesezem, ami jo kombinacio lenne, ha rendszeresen lenne idom mozogni.
Szivesen betennek valami elotte-utana fotot, csak az elrettentes vegett :-)))) De elottem van elo pelda is, az egyik ismerosom kozepkoru anyukaja nem reg fogyott vagy 30 kilot, eg es fo, iszonyatosan jol nez ki!!! O biciklizett es keveset evett, a startlapon szerepelt valami versenyen, ott jo sok elotte/utana foto van, na mar csak a lelkesites miatt irom.
A fejnélküli futó:)). Tényleg nagyon látványos, gartulálok!!! Sajnos utálok futni, de szobabringázok töretlenül, hát csak lefogyok egyszer... A kajáláson nem is változtattál? Én néha már úgy érzem magam, mint 1 núbiai táncösnő:))), de aztán megint meglátom a fényképeimet, és kész:(.
Kicsit eltűntem mert tönkrement a számítógépem...:( De már oké. :) Ja és új nevem van. :)
96 kilónál megálltam, pedig nem eszek többet, igaz nem is futok. Egy hete elmentem futni egy hónap kihagyás után, hát nem volt kellemes...nem is tudtam lefutni a távot, de mentségemre szóljon, hogy hideg is volt és a hideg levegőtől elkezdett fájni a torkom is. De akkor is 28kg lement május óta. :)))) Beteszek egy képet is, inspirációnak. Ha nekem sikerült akkor bárkinek sikerülhet, eddigi életem sokrán nem az akaraterőm nagyságáról voltam híres, de ezt a fogyást tényleg meg akartam csinálni. Itt az eredménye képben: :)