Keresés

Részletes keresés

JÉGmadár Creative Commons License 2005.12.22 0 0 355

Sziasztok!

 

Sajnos ma be kellett jojjek a mhelyemre. ahol nincs futes, kabatban uldogelek, de szerencsere mindjart megyek el.

Erdekes volt olvasni, amiket a csaladrol meg a karacsonyrol irtatok. Pont tegnap gondoltam bele, hogy ez lesz az elso karacsony, hogy egyetlen verrokonommal sem talalkozom es ez nagyon furcsa. Mondjuk nagy csalad sosem volt, talan meg amikor kicsi voltam es a nagyszuleim is eltek plusz meg nem Pesten laktunk, de akkor sem voltunk tul sokan. Most meg 2 eve mar csak anyukam volt nalunk (apukam mar nem el), viszont iden beujitott es Samu mama szuleihez hasonloan elment a baratjaval nyaralni. Persze en azt akarom, hogy erezze jol magat, de attol meg furcsa nagyon...

Persze a ferjemnek vannak rokonai, ok jonnek, megyunk is. 24-en este viszont kettesben leszunk, eletunkben eloszor es egy jo darabig utoljara remelhetoleg :)

Ami vigasztal, hogy sok-sok barattal talalkozunk. Ha mar csaladom nemigen van, legalabb baratok vannak :)

Mikolt, remelem, hogy lehiggadnak azert nalatok a viszonyok 24-re...

 

Anzan, Zsejkee

mar tisztara be vagyok izgulva, ugyanis 1/4 3-ra megyek a MOM parkba!!! Kicsit le kell nyugtatnom magam (azert is irok :), mert annyira beleeltem magam, hogy nalunk is kiderul a neme, hogy ne legyek nagyon csalodott, ha megsem. Nalunk is karacsonyi meglepetes lesz a dvd, remelem Anzan megbocsajtja nekem, hogy lenyultam az otletet. Egyebkent nem ertem, hogy az AFP-d (marmint meg mindig Anzane) miert 2 het mulva lesz csak meg, nekem tegnap vettek le es azt mondta a dokim, hogy penteken 2-kor hivhatom az eredmenyert. Persze, tok jo lesz 23-an meg ezen parazni, remelem O.K. lesz, nekem csak 1 kg-val irt tobbet sulynak, de azt vszeg en tippeltem neki a multkor :)

Zsejkee, egyebkent a korom a egnapi UH alapjan ma pont 16 het! Ezzel most beertelek vagy elhagytalak? :) (mar meg sem merem nezni, hogy tabla van-e meg vagy sem, nekem annyira nem fontos, de ha mar van/volt, nem akartam kimaradni :)

 

Cserge,

hogy "megvigasztaljalak", 27.heten jaro baratnom hasa nem sokkal nagyobb az enyemnel (pedig az enyem sem nagy). Az 1.babajaval is igy volt, aztan szep 3,5 kg-s lett. Persze o rogton kozolte, hogy az ove hatalmas, az enyembol meg nem latszik semmi, de sztem en objektivebb vagyok :) Azert biztos nemsokara belehuzol!:)

 

Meg egyszer mindenkinek boldog unnepeket kivanok Mindenkinek!

 

devil_vs_angel Creative Commons License 2005.12.22 0 0 354

lányok, megváltozott a topikcím? miért is?

Anzán Creative Commons License 2005.12.22 0 0 353

Ez már jobban hangzik! :-)

A topic tanulsága nekem is ez volt:

-Apukámat beállítjuk főzni.

-Anyukámat élelmiszerbeszerzőnek és vasalásra.

-Férjem átveszi egy ideig a takarítás nagy részét.

Én meg babázok. :-) És amikor baba alszik, akkor én is. :-) 

Előzmény: Mikolt (351)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.22 0 0 352
amugy en 2 honaposan biztam eloszor masra zalant 2 orara, de az egesz mozi alatt azon jart az eszem, hogy mikor megyunk mar erte:) de en olyan keveset vagyok vele, hogy amikor nem melozok mindig velem van (mint azt mar lathattatok:))
Előzmény: Mikolt (351)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.22 0 0 351
az nem baj, ha beleolvasol, csak azert ne hidd, hogy minden vegigmegy rajtad:) ott a bajok nagy resze abbol adodott, hogy nem keszultek fel az anyak. pl. az "engem ne latogasson senki 6 hetig" mentalitassal lehet a legjobban kitolni magunkkal. kell a latogato, aki viszont mosson, fozzon, takaritson, hogy te csak babazhass. kesobb meg vigye el setalni a dedet, hogy kialhasd magad. es azt felejtsd el, hogy nem vagy jo anya, ha nem 7/24-ben csak teged lat a gyerek.
Előzmény: Anzán (349)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.22 0 0 350
vigasztaljon az a tudat, hogy en a felet nem eltem at annak, amit Caitlin irt:) amit meg igen, azt is egymas utan, nem egyszerre. nagyon sok megelozheto (mellgyula, depresszio, kapkodas), tobb masra meg az a megoldas, ha elfogadod, hogy nem mindent neked kell egyedul csinalnod. KELL segitseget kerni. nekem volt, es a gyermekagyas idoszak szamomra faklyasmenet volt.
Előzmény: vidramam (347)
Anzán Creative Commons License 2005.12.22 0 0 349

Kösz, elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam a gyermekágyas topicba... Azért vagyok így letaglózva ez ügyben. :-)

Én mondjuk hamar tervezem vinni mindenhova, mert kiakadok az otthonüléstől. (védőnő meg tépheti a haját, hehe!! :-) ) Remélem, kölcsönösen alkalmazkodunk majd egymás igényeihez.

Előzmény: Mikolt (348)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.22 0 0 348
ugyanmar, azert az nem 24 oras szolgalat. egyreszt nagyon sokat alszik a kolok egy nap, masreszt meg azert ra is lehet am bizni a dedet egy-egy mozi vagy szinhaz erejeig a nagyszulokre, baratnokre. en pont 2 hete pattantam fel este 8kor, hogy 10kor kezdodik a harry potter, nezzuk meg:)
Előzmény: Anzán (346)
vidramam Creative Commons License 2005.12.22 0 0 347
Detto. Én is inkább attól félek, ami utána jön. Attól is, ami közvetlenül (betapintás, szülés utáni ellátás, gátseb), meg attól is, ami kicsit később (tejbelövellés, mellgyulladás, kisebesedett mellbimbó, nemalvás, tanácstalanság, életmódváltozás, stb.) Főleg, hogy nemrég gyerekágyas téma volt az Szt3-ban. Elég rémisztő, de hát ilyet is olvasni kell, nem lehet nem tudomást venni róla, még mindig jobb, ha az embert felkészülten érik ezek a dolgok, és tudja, miként lehet enyhíteni pl. a sajgó gátseb fájdalmát... Ej, haj, a szülés nem egy fáklyásmenet!!! :(((
Előzmény: Anzán (346)
Anzán Creative Commons License 2005.12.22 0 0 346

:-) Na, ez biztos!

Mi is mostanában olyan dolgokat csinálunk halmozottam, amit később tuti nem lehet majd egy darabig...Pl. fogjuk magunkat és hirtelen ötlettől vezérelve elmegyünk este 10-re moziba...és társai.

Érdekes, én a szüléstől egyáltalán nem félek, csak attól tartok, ami utána következik... A kialvatlanságtól és a 24 órás szolgálattól. Majd előre próbálunk kieszelni "segélyhaditervet": Apukám főz majd ránk egy darabig, stb...

Előzmény: vidramam (345)
vidramam Creative Commons License 2005.12.22 0 0 345
Hát, az viszont már egy másfajta felhajtás lesz... Azt hiszem, idén engedhetem meg magamnak utoljára ezt a fajta luxust, hogy egy egész napot töltsek 8 ajándékcsomag elkészítésével. Legalábbis biztos, hogy hosszú ideig nem lesz már rá lehetőségem. Ettől egy kicsit tartok is, hogy hogy fogom bírni. Mindig nagyon kényes voltam arra, hogy mi kerül ki a kezem alól. No, de 7 hónapi kialvatlanság "csodákra" képes. :)
Előzmény: Anzán (344)
Anzán Creative Commons License 2005.12.21 0 0 344

Naná, hogy ízlett; merészelt volna reklamálni...! :-)  /nagyon édesszájú a Főnök/

 

Persze, hogy nem vagy komplett!! :-)) De legalább nem vagyok egyedül. :-)

Jobb is, ha megszokod a felhajtást pörgést, mire Boti megszületik! :-))

Előzmény: vidramam (340)
Anzán Creative Commons License 2005.12.21 0 0 343

Móka, de jó, hogy mégse tűnsz el!!! Hurrá!! :-)))

Jó pihenést!

Előzmény: Moka25 (338)
vidramam Creative Commons License 2005.12.21 0 0 342
Na, elmegyek én is, megnézem a tyúkjaimat, jól vannak -e! Jó éjt!
vidramam Creative Commons License 2005.12.21 0 0 341

Jaj, de jó!!! Örülök, hogy mégis mjaradsz még egy ideig!

 

Már miért ne lenne fogyókúrás? Csak a tejszín, ami hízlal benne, de az csak 2 dl. A többi tiszta gyümölcs, meg narancslé... Na, ilyenkor rémülök el igazán a fogyókúrától, mikor kiderül, hogy még egy ilyen narancsleves is hízlal. :((

 

Na, akkor Móka, légy szíves, áruld már el, hogy végül is Te melyik mézeskalácsot gyúrtad?

 

Hogy milyen csomagolás? Növényeket kapnak, cserepestül, nyolcan vannak. A 9 órában benne van az is, hogy a kaspók és a cserepek véletlenül nem passzoltak össze, így némelyiket át kellett ültetni. Ehhez le kellett gurulnom a gazdaboltba földért (2 kg 47 kemény magyar forint volt!!!) és agyaggolyóért. Aztán egy tévésdobozból kisakkoztam 8 kisebb dobozra valót, a majdani külső felét leragasztottam csomagolópapírral, majd kivágtam sniccerrel (úgy dobtam le magamról közben a pulcsit, hogy ihaj - a karton majdnem 1 cm vastag volt!) Utána kiigazítottam őket, hogy doboz lehessen belőlük, és kétoldalú ragasztóval összeragasztottam. Bele a cserép, körbeteker papírzsinórral. A növények kilógó részét csomagolópapírsüveggel rejtettem el, ehhez ki kellett vágni a papírt, a dobozra újabb 2oldalú ragasztó, majd ráapplikálni a papírt. A végén a papír tetejét behajtogatni, leragasztani. És akkor már csak az volt hátra, hogy ráírjam a neveket a dobozok sarkába ezüst filccel. Röviden (?) ennyi. Erősíts meg a hitemben, hogy nem vagyok komplett! :)

Előzmény: Moka25 (338)
vidramam Creative Commons License 2005.12.21 0 0 340

Legalább ízlett Neki?

Köszi, bár néha nagyon kiakadok, van, hogy tényleg kellemes, de ma estére pl. eléggé idegroncs lettem... Azért persze szeretem ezt a felhajtást, pörgést, sürgés-forgást. Olyan furcsa, mikor elmúlik a karácsony, és minden elcsöndesedik.

Előzmény: Anzán (337)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 339
Jaj, lemaradt:
Anzán, Cserge, ne haragudjatok, nincs most energiám a mailekre válaszolni, már nagyon fáj a szemem az álmosságtól. Majd holnap este.

Jóéjt Mindenkinek!!
Moka25 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 338
Sziasztok, szép estét Mindenkinek!:)

Egyelőre még vagyok, most még csak szabira küldték Páromat, úgyhogy eltűnés majd vszű januárban várható.

Vidramam,
jól hangzik ez a narancsleves!! De ahogy elnézem, nem vmi fogyókúrás!;)))) (Hallod, Cserge?;)) Remélem, már beszerezted a hozzávalókat!;)))
Azon viszont szemem se rebben, hogy "otthonülő kismamiként" nem volt időd megírni a képeslapokat!!;))) Én most szedem össze a címeket, holnap reggel fel kéne adni....:S

Hókifli nyamm!!!:-P Köszi az ötletet!!!:)) (Nem is tudtam, hogy kelttészta...)

Jófej öregek: képzeljétek, úgy örülök, ma barátnőmnél nézegettük az esküvős képeket, amiken Nagypapám is rajta van. Kérdezgettem, mennyinek gondolja, aszonta, úgy 80 körül!!:o)) Koppantak az állak, mikor mondtam a 91-et:)

Vidramam,
milyen csomagolás az, ami 9 óráig tart???!!! Jesszusúristen...
Előzmény: vidramam (317)
Anzán Creative Commons License 2005.12.21 0 0 337

Na ez ismerős. :-) Én a főnököm névnapjára éjjel 1-ig sütöttem a sütiket...

 

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni holnap jógára; kellemes karácsonyi készülődést!!

Előzmény: vidramam (336)
vidramam Creative Commons License 2005.12.21 0 0 336

Nem vagyok normális... Kereken 9 órán keresztül csomagoltam a munkatársaknak az ajándékot. Valójában déltől csináltam mostanáig, de levonok két órát kajára, hátpihentetésre, pisilésre, táncolásra, stb. Nem is érdemlik meg. Nem is fogják tudni, hogy én ebbe ennyi melót raktam. Csak hát ha egyszer az ember valamit kitalál, és elkezdi csinálni, félúton már nem lehet azt mondani, hogy basszus, ez így túl pepecs, máshogy csinálom. Ehh, mindig beleesek ebbe a csapdába: kifundálok valamit, hogy az majd milyen gyors lesz, és mégis milyen különleges, aztán egy nagy fenét lesz gyors (a különleges azért úgy 70%-ban be szokott jönni).

 

Na, úgyhogy ma sem mézeskalácsozás, sem ünnepi levélírás-képeslapszerkesztés nem volt. Mikor fogom ezeket bepótolni??? :((( Sóóóóhaj.

Mikolt Creative Commons License 2005.12.21 0 0 335
gyerek, hetvege, unnepek, ezmegaz. nem utalom en ot, olyan kis egyszeru.
Előzmény: Cserge. (331)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.21 0 0 334

Végre itt is látlak...;))

 

Tedd fel a kérdést Gábornak itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041994

Előzmény: NormaC24 (333)
NormaC24 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 333

Sziasztok!

 

Tegnap 1 óra 50 perces volt a jóga, igy már pláne megéri.

Nálam is okés minden, mint Csergénél, baba jó méretű meg minden stimmel amiről tudunk. Annyi gáz van, hogy kiújúlt a méhszáj-gyulladásom. Van esetleg ötletetek, hogy mivel lehetne segiteni rajta? Doki felirt Betadin kúpot, de ez tapasztalatom szerint 1-2 hétre enyhiti a tüneteket aztán visszaáll a régi rend.

 

Norma

Cserge. Creative Commons License 2005.12.21 0 0 332
Hova tűnt alább a hivatkozás???
Előzmény: Mikolt (328)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.21 0 0 331

De miért is kell Neked 3 éve minden nap beszélned az exikével? =)

Samu mama Creative Commons License 2005.12.21 0 0 330
Kösz a recepteket!
devil_vs_angel Creative Commons License 2005.12.21 0 0 329
ajjaj :D
Előzmény: Mikolt (328)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.21 0 0 328
nezd devil, ha neked kene velem 3 eve nap mint nap beszelned, te is hozzaszoknal egy ido utan a stilushoz:)
Előzmény: devil_vs_angel (327)
devil_vs_angel Creative Commons License 2005.12.21 0 0 327
na és hogy fogadta? megnéztem volna az arckifejezését;))
Előzmény: Mikolt (326)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.21 0 0 326
persze, hogy megmondtam:)
Előzmény: devil_vs_angel (325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!