Keresés

Részletes keresés

Mr Spock Creative Commons License 2008.07.30 0 0 26489
A legmélyebb sajnálattal jelentem, hogy ezt a topikot be kell zárnom.
Semmilyen kérdésre hogy "miért", nem fogok valaszolni, email-ben sem.

Végül szivem mélyéből megköszönöm Segitőim közremüködését.


Gabor
4tissimo Creative Commons License 2008.07.29 0 0 26488

A legmélyebb sajnálattal olvastam ezt a posztot. Kedves Gábor, sok-sok társam nevében köszönjük sokéves, fáradhatatlan munkádat, a hasznos tanácsaidat.

:(((

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (26486)
coriella Creative Commons License 2008.07.29 0 0 26487

Személy szerint én nagyon sajnálom.

 

És szeretném megköszönni Neked, Gábor, amit itt ismeretlenekért tettél, időt, fáradtságot nem kímélve. Köszönjük!

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (26486)
::minicsipesz:: Creative Commons License 2008.07.28 0 0 26485
Kedves Gábor!

Szeretnék kérni egy táblázatot.

Utolsó menstruáció: 2008. június 6.

E-mail cím: minicsipesz kukac indamail.hu  

Köszönöm!

Mikolt Creative Commons License 2008.07.28 0 0 26484
attol fugg, hogy az elso trimeszterben mikor tortent. ha szerencsere koran, akkor az elhalt magzat felszivodik nyom es gond nelkul, az esetek tulnyomo tobbsegeben ez tortenik. a sajat orvosod tudna ezt leginkabb megmondani, aki be tud nezni a terhes meh uregebe, es meg tudja mondani, hogy mi ujsag odabent.
Előzmény: Monca (26483)
Monca Creative Commons License 2008.07.28 0 0 26483

Kedves Gábor,

 

első trimeszterbeli magzatelhalás után továbbviselt ikerterhességnél (egy magzat elhalt, egy él) vannak-e ebből adódó kockázatok a továbbélő magzat számára vagy az anyára? Mennyire nő pl a trombózisvezsély? Ha van különösebb rizikó, azt meg lehet-e előzni valahogy? Nálatok végzenek-e ezzel kapcsolatban valamilyen megelőző kezelést vagy szűrést?

Előre is köszönöm, ha válaszolsz.

Monca

hannipanni Creative Commons License 2008.07.26 0 0 26482
Igen, ezért is fogok váltani orvost, mert úgy érzem, hogy félvállról kezel. Az első dolgom az lesz a másik orvosnál, hogy elmondom, hogy úgy írták fel a fogamzásgátlót, hogy nem végezték el a szükséges vérvizsgálatot. Ha nem ajánlja fel, akkor erősködöm, illetve felállok. És nem állok meg a 2 gyógyszernél, mert legalább még egyfajtát megpróbálnék és utolsó esetben a gyűrűt, mert egyelőre még húzodozom tőle. Ja amúgy az orvosom a Cerazettet akarta felírni. Kérdeztem, hogy ezt nem szoptatós anyukáknak írják? Mondta, hogy főleg nekik. Ekkor mondtam, hogy akkor inkább szünet .
Köszönöm a segítséget, Mikolt, tudom, hogy a másikban kellett volna, de nézzétek el ezt most nekem, sziasztok!
Előzmény: Mikolt (26481)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.26 0 0 26481

meg mindig erdemes kerni ezt a vervetelt. habar rutin lenne, nagyon sok orvos nem csinalja.

 

nem igaz, hogy csak a yadine es a mercilon letezik, es ez a ketto mindent lefed. ki lehet probalni meg pl. a huvelygyurut, ami helyileg hat, joval kevesebb mellekhatasra panaszkodnak a hasznaloi, illetve a haromfazisu tablettakat is, amiknel a cikluso kulonbozo napjain kulonbozo osszetetelu tablettat szedsz be. ezen felul meg a sima osztrogen-progeszteron fix kombinacioju gyogyszer (mint pl a mercilon es a yadine) is kulonboznek egymastol. van variacios lehetoseg, probalkozni lehet es kell is. mindenki meg tudja talalni a neki megfelelot.

Előzmény: hannipanni (26480)
hannipanni Creative Commons License 2008.07.26 0 0 26480
Amúgy annyira szomorú az, hogy én egy évvel ezelőtt irattam fel a fogamzásgátlót, akkor volt először szűrésem is. A tablettát vérvétel nélkül írta fel a magánorvos. Nagyon furcsállottam, már akkor is, mert azzal a tudattal mentem magánrendelőbe, hogy sokkal jobban odafigyelnek majd rám. De mivel ő az orvos, nem szóltam, nem vagyok az az okoskodó típus.
Már voltam itt panaszkodni, hogy nincs jó hatással rám a fogamzásgátló, teljesen átformált, páromat nem kívánom és nagyon hangulatingadozós lettem, egyik pillanatban még a mennyekben, másikban a pokolban. A mercilont és a yadine tablettákat szedtem (ez utóbbi nagy sláger a nőgyógyászoknál, úgy tapasztaltam). Amikor kértem az orvost, hogy írjon fel másikat, mert abszolúte nem változott a helyzet a második (Yadine) tabletta szedése közben sem, akkor azt mondta, hogy felesleges, mert ez a két gyógyszer lefedi a többit, azaz más összetételű gyógyszer nincs is.
Most új orvost keresek. Nem tudom, hogy ő ajánl-e majd valami más tablettát vagy szintén az abbahagyást tanácsolja-e. Viszont szerintetek is érdemes megkérnem, hogy csináljunk vérvizsgálatot?
Előzmény: Mikolt (26477)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26479

20 evesen meg sok lehetoseged van elkerulni a visszereket, felesleges megijedned. az a baj, hogy a modern eletmoddal jaro kenyelmes dolgok bizony nem tesznek jot mindig a szervezetunknek. azzal pl, hogy cipot viselunk es meleg ruhakat, valamint hogy nagyon sokat ulunk es keveset mozgunk megovjuk a borunket azoktol az ingerektol, amik pl. segitik az erek rugalmassaganak megtartasat celzo osszehuzodasokat.

 

fontos a mozgas, pl uszas, az egeszseges eletmod, hogy ne dohanyozz. nagyon sokat segit, ha nincs tulsulyod, illetve ha minden egyes zuhanyzasnal 10 percet forro es hideg vizes valtott vizzel tornaztatod a labaidat. amikor csak teheted, tedd fel a labad (ahol a szamitogep van otthon, van egy kanape, aminek egy resze meg van kopva, mindig kerdezik, miert. hat mert most is oda van felteve a labam, ahogy ezeket a sorokat irom), ne viselj (tul sokat) magassarku cipot. massziroz(tas)d a labaidat bokatol felfele a sziv iranyaba. amikor csak modod van ra, hordj kompresszios harisnyat. nekem foleg ez utobbi, es a valtott zuhany tett nagyon-nagyon jot.

 

fogamzasgatlot a nogyogyasszal irass fel, es csinaltasd meg ezt a vervizsgalatot.

Előzmény: Tigrisszem13 (26478)
Tigrisszem13 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26478
Mikolt!, köszönöm a választ:)

Kicsit megijedtem, de gyakran szoktam. NEM akarok visszeres lenni, 20éves vagyok, még hódítani akarok a lábaimmal! Nem lehet ezellen valamit tenni?! Másik étrend, kenőcs, mozgás, micsoda?

Nem volt meg a vérvizsgálat, sőt még rákszűrés sem, bőrgyógyász írta fel. Félelmetes mit meg nem tenne, hogy elmúljon a pattanásom. Sotretet szedtem 6 hónapig, miután abbahagytam, újból felírta volna...nem hagytam.
Mikolt Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26477

a trombozisra valo hajlamot egy vervizsgalattal szoktak szurni mielott a nonek barmilyen hormonalis fogamzasgatlot felirnak. ha ez nalad nem tortent meg, az hiba, potold. a vizsgalat megtortente utan lehet donteni a fogamzasgatlasrol. ha nincs meg a hajlam, akkor gyakorlatilag barmelyik gyogyszert szedheted, ha megvan, akkor csak progeszteron tartalmut.

 

huvelygyuru: NuvaRingnek hivjak, osztrogent es progeszteront is tartalmaz, tehat ha trombozisra valo hajlamod van, azt sem hasznalhatod. elonye, hogy nagyon alacsony dozissal mukodik, ami a huvely nyalkahartyajan keresztul szivodik fel (nem a mehben), igy nem irritalja a gyomrot. nem felejted el soha bevenni, mert fel kell csak helyezni egyszer, aztan 3 het mulva levenni. persze, hogy tudod egyedul hasznalni. kepzelj el egy olyasmi gyurut, mint a feltekert ovszer, csak eppen ez ures kozepen, tehat csak egy gyuru. valamivel nagyobb az ovszernel, kb mintha a nagyujjadat es a mutatoujjadat gyurube akarnad hajlitani, de egy centi hujan nem erne ossze az ujjad. ezt a gyurut megfogod, es felteszed a huvelybe. ha helyesen rakod fel, akkor ugyanugy nem erzed, mint a tampont. gondot akkor okoz, ha koszos kezzel fogod meg, illetve ha elfelejted kivenni/betenni, vagy ha allergias vagy ra. az ara eleg borsos, egy havi adagja par eve pont a normal fogamzasgatlo ketszerese volt.

 

ha faj a labad, szerezz be kompresszios harisnyat, az sokat segit.

 

 

Előzmény: Tigrisszem13 (26475)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26476
nem kell vele foglalkoznod.
Előzmény: keroppi (26474)
Tigrisszem13 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26475
Kedves Gábor!


Szeretnék tőled tanácsot kérni fogamzásgátlással kapcsolatban. 2 éve szedek fogamzásgátlót - Diane35-öt, a problémás arcom miatt. Úgy érzem ez mit sem segít és a fogamzásgátlónak rendkívül sok mellékhatása lehet. Nyáron nagyon tudok izzadni, eddig ilyen nem volt, nem emlékszem (20 éves vagyok). Anyukámtól örököltem a visszerességre való hajlamot és egy ideje fáj a lábam és látom a zöldeskék csíkot. Nagyon megijedtem és emlékszem, hogy a fogamzásgátló növeli a trombózisra való hajlamot. Ez igaz? Meddig szedhetem a fogamzásgátlót biztonságosan? Melyik fogamzásgátlót ajánlaná nekem?

A barátom húzódik az óvszertől. Hallottam egy ismerősömtől a hüvelygyűrűről, erről szeretnék érdeklődni. Azt én is fel tudom helyezni? Valóban érzem, ha bennem van? Nem okoz odabent gondot?Mennyibe kerül? Azt hallottam róla, hogy azért jó, mert CSAK a méhben fejti ki hatását, nem az egész testben, helyi hatású.

Előre is köszönöm a választ!
keroppi Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26474

Kedves Gábor és Segítők!

 

30 év, 0 gyerek, 1. terhesség, betöltött 10. hét.

Most csináltattam teljes laborvizsgáálatot. Minden eredményem jó, kivéve az eozinofil granulocita alacsony számát. Ez milyen betegségre, állapotra utalhat? Tegyek-e valamit addig, míg egy hónap múlva leközelebb mennék a nőgyógyászhoz?

 

Köszi és üdv. 

 

Mikolt Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26473

valamennyi folyadek a Douglas-uregben normalis lehet, hiszen minden izzadmany, savo, folyadek ami arrafele kepzodik, az a legmelyebb pontra, azaz a D-uregbe csorog le. pl. a tuszorepedes utan a pete koruli folyadek, ami szetfesziti a tuszot. ha problemat okoz a folyadek, akkor kezdenek vele valamit.

 

a vizsgalatokat pedig legjobb, ha az orvosoddal beszeled meg. keresd fel a hazidokit, mondd el neki, hogy ezek es ezek a problemaid, es szeretnel beutalot egy endokrinologushoz. o tudni fogja, mit kell tenni. magarol a pcos-rol a www.pco-szindroma.hu oldalon olvashatsz tobbet, habar hangsulyozom, hogy a diagnozis mindig az orvos feladata, de ha eszlelsz tuneteket, celiranyosan kerhetsz vizsgalatot.

Előzmény: m.nori (26472)
m.nori Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26472

Köszönöm szépen a választ!

 

Most megkersetem a leleteket és a folyadékot  Douglas-uregben írják,igaz nekem hasüreget mondtak. Akkor ez nem jelent problémát ugye?

Nekem van problémám a cukrommal, voltam már cukor terheléses vizsgálaton, és kiderült hogy a szervezetem nagyon hamar feldolgozza a cukrot, a cukorterhelés után a vércukorszintem nem nőtt hanem csökkent. Előszokott fordulni, hogy leesik a cukorszintem és elkezdek reszketni. Ez összefügghet az ön álltal említett PCOS nevu betegseggel?

Előzmény: Mikolt (26471)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26471

a punkcio leszivast jelent. valoszinuleg az tortent, hogy leszivtak a ciszta tartalmat szovettani elemzes celjabol, es az nem volt rosszindulatu, igy most varjak, hogy hatha felszivodik magatol. igazandibol a muteti zarojelentesed sok kerdesedre valaszt adhatna.

 

az a folyadek biztosan a hasuregedben volt, es nem a Douglas-uregben?

 

a kesobbi gyermekvallalas nem fugg egyetlen cisztatol, nagyon sok viz lefolyik addig meg a Dunan.

 

en a helyedben endokrinologushoz kernek beutalot terheleses inzulin vizsgalatra. a nehezen leadhato tulsuly es cisztasodas utalHAT egy PCOS nevu betegsegre, ami megfelelo kivizsgalas utan nagyszeruen karbantarthato ugy, hogy siman lehet gyereked, es megelozhetsz vele sok egyeb kellemetlenseget a jovore nezve, pl cukorbetegseg.

Előzmény: m.nori (26470)
m.nori Creative Commons License 2008.07.25 0 0 26470
Kedves Gábor,

Én 21 éves vagyok május végén kiderült, hogy van a jobb petefészkemben egy 74x57 mm-es vékony falú, sima belfelszínű, echomentes bennékű,  ciszta melynek a felső pólusában 20 mm-es kis fiókciszát tartalmazó res volt. Mivel fájdalmat okozott így úgy döntöttek, hogy meg kell műteni, mivel jól helyezkedett el így hüvelyen keresztül oldották meg. (UH vezérelt punctio) Most voltam kontrollon ahol kiderült, hogy a ciszta még megvan csak kisebb ( 15x 11mm) nem mondtak semmit hogy ez mit jelent csak menjek vissza 3 hónap múlva, ha pedig panaszom van akkor hamarabb. Azt szeretném kérdezni, hogy ez most mit jelent, a műtétnél el kellett volna mindnek tűnni? Most kellene valamit tennem vagy várjak? Olyat is hallottam, hogy megeshet az is hogy nem lehet gyerekem, ez valóban így van? A cisztával összefügghet az, hogy mostanában nagyon hízékony vagyok és akármit teszek, nem tudok fogyni? Az lenne még a kérdésem, hogy a kivizsgálások során több helyen említették, hogy folyadék van a hasüregembe, de semmit nem mondtak ezzel kapcsolatban. Ez mindenkinek így van, vagy ezzel menjek el orvoshoz?

Köszönöm szépen a segítséget! Tudom túl sok a kérdésem, de annyira tanácstalan vagyok.

Mikolt Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26469
minden szakman belul van olyan, aki kettessel vegezte az iskolat, es olyan is, aki otossel.
Előzmény: kerdes4 (26468)
kerdes4 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26468
Köszönöm szépen a segítséget. Sajnálom, hogy ilyen orvosok vannak ma Magyarországon akik ilyezgetik az embert a nem tudásukkal. :(

Előzmény: Mikolt (26467)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26467
annyiban zavar be, hogy amennyiben oltast kapsz, ki kell varni, amig az osszes lezajlik.
Előzmény: kerdes4 (26466)
kerdes4 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26466
Még egy utolsó kérdés, álitólag fél éven belül 3 db oltás a hpv elleni oltás. Na már most ha én ezt most elkezdem, és októberben szeretnénk inditani a baba projektet, akkor ez mennyiben zavar be? Ha esetleg összejön a baba akkor lesz valami káros hatása? Vagy ne is probálkozzunk addig?
Előzmény: Mikolt (26465)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26465
akkor nincs teendoje.
Előzmény: kerdes4 (26462)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26464

ez hulyeseg. nemi uton terjed.

 

ettol fuggetlenul beoltathatod magad, mert kart nem okoz, csak sokba kerul.

Előzmény: kerdes4 (26463)
kerdes4 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26463
És még azt is mondta a doki, hogy bőrőn keresztül is elkaphatum Anyudtól,és hogy azzonnal oltassam be magam.
kerdes4 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26462
A rákszürése P2 lett csak  Hpv-t is kimutattak. 
Előzmény: Mikolt (26461)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26461

lehet, hogy ez a szakmaja, de most tevedett.

 

en edesanyad helyeben most nem tennek semmit, ha jo lesz a rakszures eredmenye. ha nem lesz jo, az megint mas kerdes. altalaban elmulik, nagyon ritkan marad meg sokaig.

Előzmény: kerdes4 (26460)
kerdes4 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26460

Köszönöm szépen gyors válaszodat. Én is utána olvastam az interneten , és én furcsának találtam amit tegnap mondott az orvos, de hát neki ez a szakmája. :((((

Mi akkor a teendő anyával? Deritsük ki, hogy milyen tipusú a hpv, vagy tényleg elég csak a féléves controll? Ez a hpv egyébként tényleg elmúlik vagy ez már mindig igy lesz?

 

Előzmény: Mikolt (26459)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.24 0 0 26459

biztosan nem kaphatod el az anyadtol a HPV-t (egyaltalan hogyan tudtak azonnal megmondani az eredmenyet?). akkor erdemes magad beoltatni, ha vagy te, vagy a partnered mas partnerekkel is eltek nemi eletet (bocsanat, de igy szol a teljes koru tajekoztatas), mert igy valoban fennall a veszelye annak, hogy elkapod. anyukadtol max akkor, ha nemi eletet elnetek egyutt, vagy ugyanazzal a partnerrel, ami nonszensz.

 

anyukadat kezelni valoban nem lehet, majd elmulik, am edesapadnak priman atadja majd vedekezes nelkuli nemi elet soran, es apukad visszaadhatja neki. ferfiaknal joval konnyebben gyogyul, 2-3 honap alatt lelokodik az erintett borfelulet a nemi szervrol, de a nok anatomiaja miatt ez nokben joval nehezebb.

 

a hpv amugy hajlamosit a mehnyakrakra. ez nem azt jelenti, hogy anyukad rakos, hanem azt, hogy mehnyakrakos noknek feltunoen gyakran van hpv-juk. a tipust a nogyogyasz meg tudja allpittatni, kerni kell tole.

Előzmény: kerdes4 (26458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!