Heló mindenkinek.Egy kis segítségre lenne szükségem.Van egy grand scenikem és néha elmegy a fényszóróm nem tudom felkapcsolni de olyankor a ködlámpám sem működik.Aztán egyszer csak megjavul.Mostmeg a tompított nem kapcsolódik fel.Esetleg tud valaki segíteni mi lehet a baja?
Az ott kaphatóak közül szinte mindegyik elektromos, ami nem azt jelenti, hogy motorosan behajtható. Olyet ott sem találni, az elektromos a tükörlap mozgatására vonatkozik.
Sziasztok! Scenic II 2.0 dci A hangvezérlés folyamatosan bekapcsol., a Cabasse fejegység nem szól benne az autótelefonra váltva a mikrofon adja a jelet tehát a hívott fél hall engem de én nem hallom őt. Lehetséges a fejegység kiváltása?
Ötletelésben kérek egy kis segítséget. 2006-os 1.6-os bezinesem van. Hosszabb ideig szerelőnél volt, vontatni kellett, ezért manuálisan kellett oldani a rögzítőféket. Most visszakaptam a kocsit és a műszerfalon szerviz üzenetként rögzítőfék hibát jelez. Hibakódja nincs a kocsinak, a rögzítőfék működik, behúz, utánahúz és rendesen ki is old. Akksit lekötöttem, majd vissza, hátha eltűnik, de nem. Esetleg Valaki tud-e nekem tanácsolni valamit, hogy eltűnjön a hibajelzés? A válaszokat előre is köszönöm.
Hol vettél motorosan behajló tükröket? (Bontott nem létezik, nem is akarnék.) Nekem a jobb oldali van szétkopva, becsukás után nem hajtja ki, vagy alig.
Nekem 1.6 b automata van. 2006 - os évjárat fogyi lábfüggő. 7.5 alá még nem sikerült menni 9.5 fölé se vegyes 30 -70% úthasználat főút a több faluról megyeszékhely és vissza napi 40 km átlagban. A váltóban van 2 db mágnes szelep ezek szoktak idő előtt elkopni. Ilyenkor rúg egyet a váltó és beáll biztonsági üzemmódba. Motor lekapcs ujraindít után egy darabig jó. Én a 3. eset után vittem szakihoz Pestre 120 ezerbe fájt. Ez másfél éve volt azóta semmi baja. Most 155 ezret mutat a km óra. 2 év vagy 40 e km olaj csere. Szaki ezt ajánlotta.
amikor csurig tankolsz eldugítod a tank szellőző csövet is meg lehet a kaniszter szelepet is ezért rángathatott állt le, ha kitisztult a cső már nem lesz gond valószínűleg
1 katanásra tankolunk mindig betolt pisztollyal, nyáron főleg hisz a földben lévő tartályból 10fokos üzemanyag jön ami majd a tankba melegszik 30 fokosra esetleg ami meg szeret tágulni
Ma ijesztö estèn volt! Túlzásba vittem a csurig tankolást,azt vettem èszre a benzinkúton hogy csöpög az üzemanyag vezetöoldal mögötti ajtó alatt.... Elindultam,pár száz mèter után le is át a motor...pont megálltam a buszmegállóban. Alánèztem,nem csöpögött már,viszont nehezen indult be. 2 ik inditásnál padlógáznál beindult. Aztán kb 150 km-n át enyhèn rángatózott,vègèn már annyira nem. Közben a pillanat fogyasztásmèrő furán számolta. Autópálya elött benzinkuton megálltunk pihenni. Induláskor pöcre beindult,vègig autópályáztunk szèpen ment. Itt felèrve pesten ugy èrzem,erőre kapott a scenic,nyomatèkosabb lett.... Viszont 230km-t megtettünk 14 liter üzemanyaggal ami kevesellem....autópályán odalèptem pedig. 1.6benzin Grand Scenic 2005
A 4 sebességes renault váltót nem dicsérik a váltó szerelők. Hol lesz használva? A 2 literes kicsit többet fogyaszt és jóval ritkább benzinesben. Automata váltóval párosítva még ritkább (lehet), főleg külföldön vehették.
Segítséget szeretnék kérni autóvásárlással kapcsolatban. 1,6 v 2,0 benzin automatát szeretnénk venni a páromnak. Melyik a jobb választás főleg a váltó szempontjából?
Az se jó megoldás ha távra zárja, PUG407C így csinálja kinyitod a távval kinyitja becsukod a távval behajtja. Ja csak a garázsba ha nem férsz be gomb nincs a behajtásra és ezt a funkciót ki se tudod kapcsolni csak szervíz diagnosztikával, télen azért megy a para be van-e fagyva vagy nincs.... és nekem pl jobb behajtott tükörrel beállni ezt a Scenicen meg tudom csinálni a PUG-n nem tudnám
Parkolóházba azt szoktam beállok kinyitom az ajtót megvárom amíg a másik oldal kinyílik vagy már be is zárják és csak akkor zárom a gombbal így 1 ki/be zárást megspórolok. Nem tűnik soknak, de ha folyamatosan van használva 7 év alatt nekem elkopott :(
Sziasztok! Ma megvettem az elektromos behajtós tükröket,elèg hülyèn van megoldva gyárilag. Ha belül elforditom behajtja. Ka kinyitom az ajtót akkor kinyitja,majd ha ujra becsukom,behajtja....Azt hittem akkor hajtja be amikor lezárom a kocsit....
Van egy gyári könnyűfém felni szett az autón (+1 lemez pótkerék).
A felni küllőin menetirányban megjelentek a "táskásodások".
a) egyenként elszedem és magamnak házi körülmények között rendbe rakom.
b) felújítattom a felniket (homokszórás + festés - szintert még nem láttam szépet) kb felninnként 10-14 E FT. És totál új felnik lesznek. Ekkor kell kérnem egy garnitúra gumit amig felújítják (van másik autó de mégsem lehet téglán... :) )
c) kis szerencsével már vehetek 4 használt felnit gumival 60-65 E Ft-ért (lehet jobb állapotban van mint az enyém) és gumit lejárva új gumikat kap a régit meg elvesztegetem mondjuk 20-25 eft-ért a garnitúrát.
Oldalról nézve nincs sérülés (csak normál karc ahogy hozzáért valami), küllők belső oldalán vannak kb 20 forintosnyi foltok a gumi közelében...
off autómban úgy működött a skandináv funkció, ha be volt húzva a kézifék akkor nem égett a tompított ha járt a motor, ha kiendgedtem igen, de csak a tompított, hátum semmi nem világított..
Ez engem is erdekelne. Az enyem nemet. Szabadkezes, elektromosan becsukhato tukrok, gyar navi, tempomat 2 opcioval, borkormany, digit klima, fenyre sotetedo tukor. De nincs benne ulesfutes es tolato radar.
Nekem egy 2005-ös ,Privilege felszereltsègű Scenicem van ami 7 szemèlyes. 1.6b motorral felszerelt,fèlbör belső,meg rengeteg extra.
Neten nem igazán találom ilyen listát.Azèrt keresek,mert akitől vettem a kocsit,arra használta,hogy beül ès megy vele.Nincs kèt hónapja,hogy vettem tőle,annyit mondott,hogy van benne klíma,tolatoradar. Közben felfedeztem,hogy szabadkezes,fènyre sötètedő tükör,elektromosan behajló tükör,ülèsfűtès,stb ezeket elöző gazdája nem tudta :-)
Ezèrt keresnèk listát,hogy összehasonlitsam,hogy minden van-e benne,ugyanis furcsállom,hogy nincs benne tempomat meg guminyomás jeladó....
Ezek alapján is nehéz belőni, pl az enyém (2006.12. hó, Facelift): ezüst kilincsek, szabadkezes, full bézs belső kárpit bézs bőr betétekkel (ajtókárpitok full), középtámasz, eső, fény érzékelő, 12V több helyen, kormány szürke műanyag (volt, már bőrre cseréltem), tempomat és sebesség határoló, első fényszórómosó, motorosan behajló tükrök, ABS, hátsó rolók, viszont nincs tolatóradar, kipörgésgátló.....
a megane klub oldalon 10 éve fent van, hogy kel megcsiszolni a gumit mert bedagad az alkoholos mosótól, de én se kezdtem neki vettem egy újat kiszerelve meg működik gyönyörűen, elraktam tartaléknak az újat meg beraktam ha már ott jártam
Mi a siker abban, hogy nem oldódott meg a gond, ha helyben talál autósboltot ahol van, mert sok márkához ilyen motor van akkor az a siker. Dugattyúgumit nem talál az tuti, max legyártatni lehetne tömetésesnél, de ugye az sem lesz sokkal olcsóbb mint egy új. Ha nincs közelében lehetőség venni akkor valszeg dugattyúra sem tud gumit venni, így online rendelés utánvét, szállítás még szarabbul jön ki egy sima gumival, ami egy öregebb alkatrészben lesz.
hát nem tudom Pesten mi a helyzet, de Miskolcon 2-3hónapra van időpont a fóliáshoz, már 10éve is így ment nála és nem a megvárható beavatkozás, illetve lehet de kb 4-5 óra 1 nap ketten 2 autót csinálnak meg ha jól tudom.
van valakinek jo tapasztalata kapcsolata Grand Scenic autouvegfoliazas kapcsan? Hatso uveget sotetitenem foliaznam illetve lehet elore csak sima hoallo foliat tennek.
Budapest, del, buda esetleg kornyeke ha keso delutan odavihero es megvarhato..
ERA 465029 Csatlakozók száma: 2 Feszültség [V]: 12 Mosóvízszivattyú, Szélvédőmosó Ablakmosó szivattyú/motor Kisker ár 2.774 FtKülső raktár(+1 nap)16:00-ig leadott rendelés esetén az áru másnap délelőtt érkezik a megrendelőhöz
Köszönöm a tanácsot. Kihúztam a rádiót (csak fizikailag, csatlakozókat nem) és ettől kb 5-6 mp-re visszajött a kijelzés a klímavezérlő kijelzőjén, lehetett állítani is a gombokkal és megfelelően fújta a levegőt.
Azonban után újra csak üres lett a kijelző és nem működik semmi. Próbáltam a rádió nyílásán keresztül mozgatni a kábeleket, enyhén ütögetni a panelt, de egy pillanatra sem jött újra vissza.
Le fogom szerelni a műanyag középkonzolt és megnézem közelebbről.
Ha bárkinek van még tippje, nagyon szívesen hallgatom :)
Amikor megfelelő volt az időjárás akkor nem volt időm, amikor meg volt, akkor szakadt az eső de hétvégén szétszedtem a hátsó spricninél a csövet.
A csőben nem volt dugulás csak a spricniben. Tisztítás után ez a rész jó.
Viszont a szivattyúnál a düzniben a gumi már annyira rossz állapotban van, annyira morzsolódik, hogy elfogyott és most előre is nyomja a vizet, amikor csak hátra kellene.
Automata klímás Scenic II-esen a keringetés szabályozó kijelzője néha elment 1-2 percre (üres kijelző) és ilyenkor a keringetés is leállt, gombokra nem reagált, majd egy-egy gyorsítás után visszajött és működött minden.
Később két incidens történt, bármilyen fokozatba kapcsoltam a keringetést (kijelző és gombok végig működtek):
- az maximális sebességen ment, amit az autó újraindítása oldott meg
- egyáltalán nem ment, majd másnap magától működött újra minden
Ma már nem megy a kijelző és a keringetés sem, azonban ha úthibákra hajtok, akkor 1-1 mp-re felvillan a kijelző és ilyenkor reagál a gombokra is (de a keringetés ennyi idő alatt persze nem indul be).
A teljesítmény szabályozó elektronikának lehet ehhez köze? Nem olvastam itt olyat, hogy a kijelzés is elmenne a keringetés szabályozónál.
A biztosítékoknál ellenőriztem a 40A (ventilátor) és a 20A-es biztosítékot is (egy rádió ikon van mellette, de ahogy hallottam az felel a digitális klímásoknál a vezérlésért és tényleg működik nélküle a rádió).
Most jön majd a kuplung szett és lendkerék csere...
okosok modják, hogy mindent cserélj bent. Szimeringet, csapágyat, kinyomót.... Nem minden nap bontod szét, de ha gáz van (lenne) szeretnek arra hivatkozni, hogy valami a sorban nem lett cserélve és azért ment tönkre (az már érdekesebb kérdés, ha a csere eredményeképpen szivárog az olaj vagy valami hasonló) és pont az teszi tönkre.
Megkaptam a tükör keretet. Mégegyszer köszönöm szépen.
Vett már le (ki) valaki tükörlapot úgy hogy egyben maradt? Néztem yt videókat - félénken rá is próbáltam - de nem folytattam tovább. Nem örülnék ha lapot is kellene cserélni.
Na megszünt a vezérlés csere utáni kerregés (hang) és az ereje is magához tért, újra csinálták a beállítást. Azt mondta, hogy kértek egy új beállító szerszámot mert a régi így ahogy nézte elkopott ami okozhatta a pontatlan beállítást... És a főtengelyen is tudott valami állítani még... (úgy mondta, hogy előbb volt a befecskendezés ...)
Most jön majd a kuplung szett és lendkerék csere...
Sziasztok! Köszi a segítséget, az autó pöccre indul, egy fő bizti ment ki. Újabb hiba jenetkezett viszont: Nem kapcsol a belső szellőztető ventilátor, se klímával, se anélkül. Mivel az összes biztosítékot cseréltem, azok tehát jók. A bekapcsolás digitális visszajelzője működik, de nem fúj levegőt. Tipp valakinek?
és ha az ember rendesen megnézi az adatlapokat kiderül a +1xy% csoda égők is csak 1500-1550lument tudnak mit a standard, de esetleg 10x annyi ideig működő harmadába negyedébe kerülő égők...................
jó napot Fórumozók, ismét felteszem kérdéseim, hátha tud valaki segíteni!
"segítségért fordulok hozzátok, 1,5 dci, Grand Scenicem van, 2005-ös, 120e már elmúlt szegény, kezd köhögcsélni, alapjárati hiba-szerű jeleket tapasztalok, gyakran elejti a fordulatot, rendkívül ritkán már volt, hogy le is állt, befecskendező nem lehet, mivel gyorsul szépen, emiatt gondolom az EGR-szelep sem koszolódott, akkor viszont mi lehet vele, említettek üzemanyag-levegő keverési fúvóka gondot, ez vajon orvosolható?
a másik meg, az ablakemelőgomb nem világít, ez javítható vagy csere szükséges?
nincs valakienk egy elfekvő jobb hátsó prizmája?
ha van valami ötlet, esetlen szakvélemény, köszönettel olvasom"
Sziasztok! Köszönöm az eddigi javaslatototkat,tippeket.
A következő az lenne: vezetőoldalon az ablakemelő kapcsolóknál milyen izzó van benne? Led? Mert 4 ből csak 1 világit sötètben,a többi ajtónál nem világítanak.
Ha emelt fényerejűt raksz az jóval kevesebb ideig birja általában. Nézheted a szinhőmérsékletet is - a kékes fény nagyon vagány tud lenni, de esőben és sötétben alig látni valamit.
2-es ford focusnál (facelift előtti) ha kilencszer megnyomtad a biztonsági öv kikapcsoló gombját egymás után akkor ki lehetett kapcsoni a figyelmeztetés az öv bekapcsolására (facelift után már nem működött)
szintén fócusnál (de ez már az egyes) a kis kijelzőn lévő gomb hosszas megnyomása és talán gyújtás (már régen volt) be lehetett lépni a menübe és extra dolgokat mutatott:
- digitális fordulatszám
- digitális sebesség+
- olajhőmérséklet és sok más amiről nem tudtam micsoda
Egy volt olyan mint a te altalad irt, a tobbi gyujtas utan ami evidens es nem olyan mint a te autodnal, vagy szar, vagy egyedi szeria, alapbol ilyet nem lehet. Ismetlem, enyem magyar auto , leallitas utan CSAK gyujtasra lehet kiengedni.
Szia, én ha leállítom a motort és behúz automatikusan a kézifék, nem nyitom ki az ajtót, nem veszem ki a kártyát és simán ki tudom engedni manuálisan -kart kihúzva gombot benyomva- a rögzítőféket. Ha leszedted a fékmunkahengert forgatni kell a dugattyúját, így tudod csak visszanyomni alaphelyzetbe. Gondolom erre voltál kíváncsi. Ha nem akkor tárgytalan amit itt irkáltam.
Na szóval,jár a motor,meghúzod a kart,behúz a kézifék,majd ismét meghúzod a kart es nyomod a gombot,nem engeded el,hanem leallitod az autot,igy nem húz be.
Már egy ideje nem megy hátra az ablakmosó folyadék. Ma szétszedtem a szivattyút és a kis düznit vagy mit megkezeltem de sajnos kiderült, hogy nem az a hiba. A cső van eltömődve.
Járt már valaki így? Hogyan érdemes nekiállni a dugulás megkeresésének?
Az ügyfél által hozott alkatrészek beszerelése előzetes árajánlat szerint kerül felszámításra, viszont nem minden ügyfél által hozott alkatrész beszerelését vállaljuk, például kuplungot, vezérműszíjat, stb., az ügyfél nem hozhat, nem vállaljuk a beszerelést! Az ügyfél által hozott alkatrészekre nem vállalunk garanciát!
"Pár napja céges autót vittem szerelőhöz,előttem zavartak el egy embert mert hozott anyaggal nem dolgoznak. "
Skoda márkaszervizbe olajcserére. Ráakarták irni a munkalapra, hogy hozott anyagra nem vállalnak felelősséget.
Jó mondtam, de akkor azt is irják rá, hogy a hozott anyag szállítója (márkája) ugyanaz amik ők is forgalmaznak és nem vállalnak érte felelőséget.
Rögtön nem akartak ráírni semmit.
Egy 700.000 Ft-os javításról beszélünk. Ami lehet nem is márkaszerviz, mert ott tök mindegy, hogy valami 1 óra alatt jön le vagy egy napig imádkoznak rajta. Fix dija van.
Vannak olyan szervizek akik bizonyos márkákra szakosodtak és hozott anyagból is dolgoznak. De egy megbízható szerviz (márka független) sem jelent ebben az esetben nagyobb kockázatot mint egy márkaszerviz. Nem sok speciális dolog kell hozzá.
Mégegyszer mondom az autó értékének 30 (ránézve és összeadva 50) %-át kitevő munkáról van szó.Szét kell nézni a körnéyken hol van nagy mozgás, hol vállalnak 2 hétre javítást. Na ott a sok kuncsaft miatt valószínűleg meg vannak elégedve a vevők.
Ha szétnézel a neten a munkadij 50-70 e ft között szór. (Ki vannak irva a honlapon.) Az alkatrész esetében pedig sok beszállító van.
Vedd figyelembe, hogy az autód piaci ára max 1.500.000 Ft. Erre költenéd az autó árának a 30 %-át.
Márkaszervizes ajánlatan gondolnám, de ennek meg ellentmond, hogy ott nincs jelentősége, hogy a csavarok be vannak-e rohadva vagy sem, munkanem re van ár.
Ha cca 200.000 km van a kettős tömegű lendkerékben és közel 100.000 Ft a munkadij én mindenképpen cseréltetném, mert ha azt is cserélni kell akkor ugyanennyire szét kell szedni.
meg annyit, hogy legzsakos hattamla eseten e huzat hatramla feleceso resze (ahol ulsz) az oldalrol merolegesen csatlakozik muanyag kes szeru dolgokkal az ulesbe. A legzsak rakaro resz medeig menetiranyaban hatrafele.
Ez a legtsakos oldalnal erdekes, a jobbos ulesnel minden forditva ertendo.
Vezetőoldali kilincsem szép lassan hétről hétre elkezdett szorulni. Nyitáskor kinn maradt, ilyenkor vissza kellett tolni, mert nem záródott be az ajtó. Gondoltam a visszahúzó rugó eltörött.. Szétszedtem, csináltam fotókat- nem a rugó tört el.
A kilincs egy fekete nyitó mechanikát mozgat (ezen van a rugó), ez egy kb 4-5 cm hosszú 3-4 mm vastag kis tengelyen fordul. Na ez a tengely rozsdásodott meg nekem, így befeszült rajta a mechanika- hiába a rugó, nem bírta visszahúzni.
Tisztítás, zsírzás után prímán működik.
A tengelyt csak egy irányba lehet kiütni, fotón látszik honnan kell, kicsit vésni is kellett a műanyagot.
Le kell szerelni az ajtókárpitot, majd a kilincset, aztán a zárszerkezetet. A fotón látható nagy fekete egység ilyenkor még az ajtón marad, ezt csak ki kell "pattintani". -Ebbe az egységbe van "beakasztva" a kilincs.
Most szinte újszerűen mozog a kilincs. Megcsinálom majd az összes szerkezeten a zsírzást..
- a sinen a négy csavart (sinek mindkét végén 1-1, összesen 4 db van kiveszed)
- lekötöd a légzsákot (padlóban van a csatlakozó, a zöld pöcköt kell elmozdítani rajta az oldáshoz)
- a baloldali műanyag burkolat 3 helyen van rögzítve.
- baloldalt hátul a műanyagban a sinnen párhuzamosan (hátulról látszik, a műanyag burkolat ívében van a sinnel párhuzamosan, ez csavar
- oldalt a magasság állító kar mögött, ez csavar
- bal oldalról nézve a kerek műanyag rész mögött egy patent (ez jó esetben el fog törni.) ezt most még nem kell kivenni, csak ha ki van véve az ülés.
- óvatosan hátulról megfeszítve a műanyagot a kör alakő résznél mögötte hozzáférsz a biztonsági öv patronját/feszítójét tartalmaző sinhez. Ezt hátul egy csavar előtte egy fém stift pozicionálja az ülésvázhoz. Kicsaavarod a csavart (hasonló mint ami a síneket rögzíti.).
- a feszítő elektromos csatlakozoján a sárga pöcköt felfelé húzod, igy a csatlakozó lejön.
- óvatosan átbújtatod (forgatni kell) a feszítőt a biztonsági öv nyílását ami az ülés műanyagjában van (vizszintes bevágás, gumi betét van benne a háttámla vonalában)
- ha kint van az ülés akkor a jobboldali műanyag burkoatot is egy csavar rögziti oldalt. A másik csatlakozása szintén ehhez a fém csőhöz hasonlító feszítőn van. Egy a közepén a csőnek egy kiágazás van belőle felfelé kb 45 fokban egy pedig elöl a csövön. (Kb úgy képzeld el, mint ami a központi fűtés csöveket rögzíti a falhoz).
A műanyag burkolatotkat nem kell levenni az ülőlapról, mögötte kibujtatható a huzat.
A háttámla esetében a gerinc támasz esetében le kell venni a csavarót (csak le kell húzni.)
Felül a huzatot át lehet bujtatni a fejtámla csatlakozóin.
A tálcát hátul popszegecs rögziti, az le kell fúrni. Nem kell megijedni a huzaton ki van hagyva a helye, tehát könnyen visszarakható.
Amire figyelni kell és célszerű képet készíteni bontás előtt.
Oldalat a posztó vagy micsoda trükkösen van elvezetve. Nézni kell, hogy hol megy a vázon kívül és hol megy belül. Hátul a forgóknál szintnén készíts képet. A csavarra (háttámla csavarra) van illesztve egy lyukon keresztül, ugyanakkor a vason belül van bujtatva és alul tépőzár rögzíti (közvetlenül a forgó rész előtt. Ezt oldalt és alulról is fényképezd.
A huzat műanyag sínekkel van ráfeszítve a vázra, illetve az ülőfelületen és a háttámlán tépőzárak vezeteik meg a mélyedésben.
Nekem kárpitos csinálta, kb 4 óra volt (ebből a szétszedés és összerakás 3 óra, 0,5 óra a kivétel és 0,5 óra a varrás, szabás.
Jófogáson keress rá, tetőkárpit cserét hirdet, Abonyban van.
Megnéztem az autodoc-ot. Korrektül nem tudom összehasonlítani, mert itt ate csak bevonatolt tárcsával van.
DE a komplett háutlja 183 eur átszámolva, amit linkeltem (de az nem bevonatolt) de mindkettő ATE készlet, hogy össze tudjuk hasonlítani az 124 eur. Különbség 20.000 Ft. Nem sok, de ha valaki több mindent rendel akkor hatványozottan más.
Jelen példában például egy komplett olaj és szűrőcsere ára a különbözet és még tankolásra is marad valami.
Most 178 Eur, úgy hogy most 322-es árfolyammal számoltam, akkor meg 321-el.
És közben lett 24 % kedvezmény, ami testéverek között is 140 eur környékén kellene lennie.
3 db 1.9 dcim van jelenleg, kozel 750 e km osszfutassal kutya bajuk, varost is birjak meg a dpf-s is.
Igaz 10 e km nel olajcsere, purflux szurok, palyan ha megalok visszahutom oszt csok.
"Tehát az 1.9dci is megvehető, és nem kell csapágyazni sem, csak az előszűrőre kell figyelni/kiiktatni"
Sok a varosi legenda, a tulaj a legnagyobb rizikofaktor, nem a kocsi.
Az is, hogy 15-10 éves más markanal nincs gond.
Semmivel nem macerasabb a renault mint a tobbi, de ezeknek lelke van.
A rancfelvarrottaktol se varj csodat 10 eves a legfiatalabb.
Olcsón jót nem talalasz 2004-s 1.9 t 500-600 e korul kapsz, enyemet 900-t adnam 200 e km felett van, de bontoba megy csak a haztol, majd 10 ev mulva kb.
Ja es a fogyasztas nem keves, varos telen 8, nyaron 7,3, tudom vannak akik 5 literbol kihozzak, de en telennem fazok, ha 20 percig varakozok is futok, nyaron hutok. Orszaguton, palyan verhetetlen mas motorizacioval szemben, vege 220 korulvan optimalis esetben, normalisa, 5,8-6 liter 140 nel. Nem porog letiltasig mint a benzines, vagy gyengecske az emelkedokon, mint a kisdieselek. Elozni, haladni lehet.
neked kel eldönteni kel az 1.9/2.0dCi plussz ereje vagy megelégszel az 1.5dCi-vel
vásárlás után mindegyiken meg kel ejteni azt amit eddig leírtunk preventív karbantartást.
Diesel problémamentes motor az VW1.9tdi-je meg az Opel 1,7tdi-je volt utoljára onnantól nincs márka ahol ne lenne 1-1 motorral akár típuson belül is némely motorkóddal valami probléma. Az előny az hogy ma már tudjuk melyiknek mi a nyűgje mire kel figyelni.
1.5dCI csapágycsere 10e/Km olajcsere a belevaló Rn0710 minősítéssel rendelkező olajra és nyugodtan alszol
1.9dCi az emlegetett turbó szűrő csere és szintén az olajcserék
2.0dCi itt nagyon nincs semmi egy márkaszervizes mondta 1x a befecsfej lehet probléma ha meghal mert drága felújított nincs.
2006 környékén a dieselnek majdhogynem nem volt felára, sokan azért vették a dieselt mert szinte egy árban volt a benzinessel, ettől függetlenül igaz ami nem magyar ott 20e/év ami magyar ott 10-15e/év lehet számolni a futást
Alapvetően a "csoda" futásteljesítményű autók kerülendőek, ez ezeknek az autóknak a nagy rákfenéje(de amúgy ez a probléma nem Renault specifikus). Tisztelet a kivételnek, de az alacsony óraállású autók szinte 100%-ban tekertek.
Érdemes megnézni a HAHU kínálatát pl. 2006-2008 dCi motorral mi van. A következő lehetőségek vannak:
- Rendszám kitakarva. Azaz vagy tekert(hiszen ma már rendszám alapján azonnal és ingyen lekérdezhető), vagy frissen külföldről behozott és még nincs neki, ami megint csak majdnem biztos tekert
- Friss magyar rendszáma van, ahol megint komplikált az előéletet ellenőrizni, naná hogy 12 évesen csak 140.000 van benne
- Magyar nyilvántartás szerint is tekert. Van olyan, amiben 3 éve 285.000 volt, most meg csak 200.000
- Régebben, de gyanúsan alacsony óraállással behozott
- És van néhány darab, ami magyar forgalombahelyezésű, ami talán igaz.
Figyelembe kell venni, hogy a dízel jelentős felárát az fizette meg, aki azt akarta, hogy az meg is térüljön.
Az is fura, hogy ha valaki a dCi-s autóját maga hozta ki a magyar szalonból és karbantartotta, akkor több százezer kilométernél sincs semmi baja, más autóknál meg már 150.000-nél megvolt a turbó, kettőstömegű, kuplungszett, befecskendező és egyéb csere.
És hát ha szeretnél venni egy 2006-2008 közötti magyar 2.0-ást, akkor pontosan 2 db autóra szűkül a találati lista.
Én imádtamaz 1.9dci-met míg a turbó meg nem adta magát. Az meg elkerülhető lett volna ha jobban odafigyelek/ráérősebb vagyok/jobban értek hozzá stb stb.. Az nemaz autó hibája volt.. Haa körülmények olyanok lennének azt vennékvagy 2.0-s benzinest...
most volt teljes vezérlés cserém, és ékszíjnál is cseréltek egy görgőt és szíjat. (kb 250 km el ezelőtt)
Azóta néha és nem mindig a motor hangon felül hallok egy "kerregő" hangot (pl gyorsítók és kicsit magasabb fordulatszámtól ~2000 fölöttől főleg amikor a gázt elveszem (mint egy követő hang).
Ez a kerregő nekem utóhang, engem kicsit egy öreg dízelekre emlékeztet. (Vezérlés csere előtt nem volt ilyen!)
Lehet ilyesmi jelenség egy vezérlés cserét követően? (~150 km autópálya után mintha tompulna a jelenség de nem szünt meg)
Ez egy par ezer ft-os csavar integralt szurovel. Egy ido utan en a hdi motornal kiszedtem belole a mikro szurot. Egyebkent olajcserenel illo lenne cserelni, de sokan nem teszik.
ahogy leírták 2.0dCi majd az 1,5 86Le a 106Le is jó csak a csapágyakat ki kel cserélni a vezérléssel együtt és hibamentes lesz cserébe kb -1L a 2.0dCi-hez a fogyasztása.
Ami ismert hiba arra mind van megoldás már tehát nem problémásabb mint a többi márka típusai.
Sokat számít ebbe a korba mennyire tartották karban és itt nem csak a szűrők cseréjére olajcserére gondolok.
pl.
ez 2016 szerintem a 9évi trutyi benne
ez pedig a mai állapot
ha ez nincs időnkét kitakarítva eldugítja a lefolyót mint az első képen és jön a beázás elektronikai hibák tömkelegével
Elolvasod az összes népitéletet. Elolvasod a fórumot.
És továbbra sem leszel okosabb. Ugyanis nem tudod, hogy hány scenic van forgalomban (vagy lett forgalomba helyezve) és a meghibásodások hány %-át irja be a tulajdonos.
Pl. Van scenic Mo-n. 300.000 db. Ebből fórumozik kb 2 %. És a fórumozók 50 %-a (vagyis 1 %) irogatja be ide a hibákat, a többi simán szervizbe viszi, nem kérdez, fizeti a számlákat.
A másik:
Ezt ugye 2009-ben (vagy akörül) leállították a gyártást. Vagyis jó 10 éves autókról beszélünk. Reálisan ha dizel, akkor minimum éves szinten 10.000 km (de szerintem a duplája)van benne.
Nem a face lift a fontos, hanem milyen változtatások voltak.
Pl:
- a gyengébb 1,5 dci motorok jobbak voltak. Az újabbaknál szinte "kötelező" a hajtókar csapágysor csere.
- van-e benne részecskeszűrő
- van-e benne kettős tömegű lendkerék.
- a problémás befecskedezők hamarabb adják meg magukat, de olcsóbban javíthatók. A megbizhatóbbak tovább birják, de drágább a javításuk.
- volt-e turbó már cserélve. Sima vagy változó geometriájú (scenicnél nem tudom, hogy van-e kétféle).
Hogy grand vagy sima tök mindegy. Kicsit hosszabb.
Tudni kell az autóról, hogy tele van (az átlagostól több) elektronikával. Ezek okozhatnak meglepetést. Nekünk ez a harmadik francia autónk. Tény hogy sokat kell fórumozni, mert a szervizek nem mindig tudnak segíteni.
Egy példa: Citoren C4 Grand Picassóban nem működött az üvegtető alatt a roló (korábban ment). Szervizek már a kárpitot akarták levenni és motort cserélni. Én se találtam rá megodlást. Erre jött a vevő és azt mondta, hogy 3-6 másodpercig kell nyomni a gombot és újra inicializálja magát. Igy is lett és úgy adtam el, hogy már működött.
Sok elektromos problémára megoldás lehet (első körben) az akkumulátor lekötése 1 órára.
Hali. Ilyen felnit tennék a kocsira, sajna csavarok nincsenek hozzá, azt vennem kell. Mindegy milyet? Jó a síma kúpos, vagy jobban ajánljátok a forgókúpost? Csavarhossz?
Üdv! Milyen modellt "szabad" venni Scenic 2-ből? Ami a legmegbízhatóbb? Gondolom, a facelift utániak jobbak. Dízelmotorok közül melyik a legstabilabb? És egyáltalán, mennyire megbízható egy G.S. 2 dci?
Csaladom valamelyik tagja a garazsban ugyesen (maradando fuggoleges horpadassal ) ranyitotta az ajtot a masik autora. Szerintem a hatarolo mar nem tokeletes benne. Szetszedheto ez vagy csak bontott van? Kiszerelt allapotban hogy derul ki hogy jo?
Nemet jofogas oldalan hegyekben van 25-40 eur kozott, mivel az autok jelentos resze mar itt vsn Mo-n. Mar csak azt kell kifogni, hogy a sogorom koteleben legyen.
Nos megoldódott a P0300 hibakód probléma trafócsere (és bármilyen kiadás) nélkül. Sőt a kódokban is okosabb lettem. Nem mindegy, ha cseréni kell, hogy ki kell-e kétszer annyit adni érte.
Na, kocsi indul. A 25 amperes bizti adta meg magát.
Kicsit hosszúra sikeredett a gyógyulás (akksi csere, önindító csere, illetve hogy tudjam hol-hogy cseréljem ezt a biztosítékot - illetve így ünnepek alatt szerezni). Egyedűl az önindítócserére "elbaxott" időt sajnálom, nem volt a legegyszerűbb mutatvány.
Köszi a választ, tempomatom nincs, klímát meg tavaly kompletten cserélték szűrővel, kompresszorral mindennel. Gázpedál potmétert mondta egy ismerősöm, de ő csak raktáros a márkaszervizben és ráragadnak dolgok, csak vele tudtam beszélni telefonom. Nyilván elviszem szervizbe, de pár napot még ki kellene bírnia.
Köszi, erre álmomban sem gondoltam volna. Mi az összefüggés, mert a féklámpám meg müxik? Valami átmeneti ellenállása lesz? Ettől még megy pár száz kilométert gondolom :-)
Erről már sokat írtak itt, én is, olyan, mintha hiába nyomnád a gázt, semmi nem történik. A megoldás a féklámpa kapcsoló, a fékpedál tövébe fent van egy kis kb. 5-7cm-es kapcsoló, a jelenséget ennek a meghibásodása okozza. Kicseréltem, a probléma megoldódott. Nálam más hibát is produkált, a tempomat magától kikapcsolt, ez is annak volt betudható.
Azért írok, mert rám ijesztett a boci. Ma kb. 3 szor azt csinálta, hogy lassulás utáni gázadásnál nem történ semmi 4-5 másodpercig, mintha leállt volna a motor, de utána normálisan dolgozott. Ez vajon valaminek az előjele? Nem szeretem az ilyen jelenségeket.
2006 1.5Dci 105LE 110 ezer km folyamatosan márkaszervizbe hordott autó, eddig komolyabb hibáktól mentes.
Sziasztok, van egy 2004. 1.5 ös scenikem.A broblèma a következő. Elektromos kèzifèk bontott bowdenekkel csere.Rendessen müködik,de amikor behúzott,utánna mèg mintha húzni akarna,ès borzalmas keregő hangot ad Tudtok e segitese?
136eKm-nél volt motorfelújításom akkor a váltó olaj is le volt engedve, szerelőmnek mondtam cseréljük azt mondta felesleges mert szép tiszta, ettől függetlenül most 215ekm-nél cserélni fogom az élettartam olajat
van valami altalanos hiba 2007 koruli 1.5 dci Grand Scenicnel ami miatt a kovetkezoket erzekelhetem?
1. Jobb elol foleg a lab alatti szonyegbe rejett kis tarolo elegge nedves
2. Nagy esozes utan ha bekapcsolom a ventillatort (mindwgy hogy klimaval vagy anelkul) akkor olyan gluggyogow szurcsogos hangot hallani majd egy darabig mintha a lapat a ventillatorban pancsolna ....
Sziasztok! Miért van,hogy mostanában 5 helyett csak 2 gomb müködik a bezáráshoz? Eddig müködött 4 gomb ,most csak anyós felöl vagy csomagtartó gombbal tudok bezárni? (kártyával semmi baja)
igen beállítod a kívánt hőfokot onnantól mindent intéz magától keveri a bejövő levegőt a megfelelő hőfokra állítja az irányokat és vezérli a fordulatszámot is
Klímát magától kapcsolja be ha kel akkor látod is az AC feliratot a kijelzőn ebbe az időbe érdemes rá figyelni mert 10-13 fokba is klímát kapcsol 20-22fok belsőhöz ami szerintem felesleges. Ilyenkor én megnyomom az AC gombot kikapcsolom a klímát de a többi funkció automata vezérlés alatt marad. Ha a ventin kapcsolsz annak az irányítását veszed át az automatikától ha a befúvás irányát akkor azt, szóval mindig amibe beavatkozol és addig úgy is marad amíg az Auto gombot újra meg nem nyomod.
Másik kérdés: Honnan tudom,hogy az autó rendelkezik kipörgésgátlóval vagy menetstabilizátorral? Elözö gazdája nemsok mindent tud,csak garázsban hagyta a kocsit
Digi klima: AUTO funkció ugy értsem,hogy beállitok egy fix hömérsékletet,mondjuk legyen 20 fok,teljesen magától tartja állandó 20 fokot? Ez klima folyamatosan megy vele? Nem fogyaszt igy többet? Vagy mi ennek az AUTO pontos müködési elve?
Nem találok benne ahol a képeken van. Az ESP hiba mindig az check engine után jelentkezik ( de nem minden chenk engine után van. Vagyis önmagában nincs, csak ha előtte volt check engine, de nem minden chenk engine jelzés után van.. Húú de bonyolultan irtam le. )
DE mig a check engine elalszik egy idő után az esp nem , csak motor újraindítás után.
Na,igazad van,elkövettem egy hibát. Olyat vettem bontottan ami nem motoros behajtóst,hanem simát.... az eredeti motoros jobb oldali tükör amugy sem müködött már.
A bal oldali össze volt törve a külsö ill háza is...(igy vettem)
Gyújtáskimaradással kapcsolatban: VW Polon tanulva: Torque alkalmazés csak néhány hibát mutat,semmi többet. Polon is volt váratlan gyujtáskimaradás majd visszaállt. Elvittem az autóvillamossági szervizben,ott a diagnosztikájuk megmutatta,kezdödö trafó-haldoklás jön...javasolta,hogy sor csere legyen(4). Sokalltam igy csak 1-et cseréltem. 2 hónap muvla elszállt a második,2 hétre rá a 3ik trafó. 3ik trafónál kicseréltem a 4ik-et is. Azóta primán jár.
Trafóbaj esetén ne nagyon hazsnáljuk az autót,jobban kárositja a motort mint gyertyahiba esetén....
Elviekben igy működik. Vannak autók ahol gyujtás levétel után nem aktivizálódik van ahol igen. A törlés ütemét (néhány autó a sebességét is) változtatja.
Kiolvastam a hiba kódot P0300. Na ezzel nem lettem előrébb.
Álló helyzetben minden trafóról lehűztam a vezetéket és visszatettem. Hiba megszűnt. A következő városi körben megint előjött 30 másodperce (érzésre nem is megy minden henger) majd eltűnik.
Kérdések:
Androidos torque alkalmlazással olvastam ki. (Ebből még nem látom, hogy melyik henger). Milyen alkalmazást javasoltok (Bluetotth OBD2 csatlakozóm van.)
Menetközben hogy teszteljem? Járó motornál simán lehúzom a trafóról a vezetéket, vagy mindig állítsam le, húzzam le és beindít. És ha nem változik akkor az a hibás, ha rosszabbodik az alapjárat akkor az a jó henger?
1 hónapja van nálam a Grand Scenic.Ma esős időszak van...hogy működik ez az esőszenzor?
1:Kikapcsolt állapotban nem kapcsol be magától...
2:1-es fokozatban ugy nèz ki,esőmennyisèg alapján megy a sebessègfokozata,valamikor gyorsan törli,valamikor lassan.
3:1-es fokozatban rajtahagyva ha leállitom a kocsit,majd ujra ujramegyek vele,nem dolgozik eső alapján,csak ha kikapcsolom majd ujra 1-es állásba kapcsolom...
az enyém automata nem tudom mikor melyik fokozatba fúj :) de ha kézzel állítom 8 fokozat van 4 környékén már hang is van és akkor kezd el érezhetővé válni a huzat
Elhoztam az autót! Mivel akksi ki lett véve,igy elfelejtettetett pár dolgot. Óra,ablakemelö,ezeket csináltam meg. Van még valami amit ujra kell tanitani?
Ez tènyleg igy van. Mindenesetre működik,ez a lènyeg.
Viszont Scenicnèl normális hogy ventillátor 2-es fokozatnál mèg nem fújja igazán a levegőt? Ugy èrzem,enyhèn fújja,3 felett már tolja rendesen....vw polomon 2-esnèl szèpen fújja kifele a levegőt az utastèrbe....
Sziasztok! Lentebb irtam,hogy nem kapott áramot a klímakompresszor. Nos kiderült,hogy rossz volt a nyomáskapcsolo,elektronika letiltotta a klimát,hiába lett kicserèlve újra a nyomáskapcsoló,de tárolva volt a hibakód. Na,diagnosztika alatt kitöröltèk a hibakódot,újra működik a klíma.
Ha netán valamikor valaki beleesik hasonló problèmába....
1-2x nekem is sikerült már olajszűrő le/felszereléskor zárlatolnom a generátornál. Legutóbb a nagy 400A: bizti ment ki, de akkor se kép se hang nem volt amíg ki nem cseréltem utána megjavult minden.
Egy próbalámpával ki kel mérni, hogy mind a 4 izzítógyertyába van-e delej.
Nekem a vezérlőnél volt egy kis kontakthiba a csatlakozóba.
Tankolás, rövid 15 km kör a környéken. Semmi gond.
Frissitettük a naviban a térképet és két hiba üzenet fogadott:
- ég a check engine lámpa és mintha menne minden henger abgassystem pruefen felirat jelenik meg.
- majd kicsivel később megjelent az esp pruefen felirat.
- később a chenck engine lámpa elaludt, esp maradt.
Az autó egy helyben állt.
Persze lesz diag kiolvasás. Valami tapasztalat? (Az akksi nem tetszik benne, takarítás közben a nyitott ajtók leszivták, úgy hogy előtte egy éjszaka töltőn volt.)
Üdv mindenki! Sajnos egy olyan eset történt, hogy a generátor pozitív kivezetése véletlenül le lett testelve egy pillanatra a motorhoz, szikrázott egyet.A motor nem járt közben. Indítás után kb. 10 perc és "LOW BATTERY" felirat jelenik meg mellette piros "STOP" felirat és a töltés jelző. ECU-ban P0381-es hibakód. Az autó igazából nem produkál semmit, jön megy semmi változás, csak 10 perc elteltével ez a hibajelzés. Izzítógyertyák kicserélve, akkumulátor pozitív saruján lévő biztosítékok kimérve, jók. Generátor feszültségszabályzó cserélve, folyamatosan van töltés. A hiba nem szűnik... Valakinek valami ötlete?Köszönöm! Az autó egy 2006-os Grand Scenic 2 1.5 dci 78 kW.
és csak teletankolás után, vagy random nem indul az autó?
Ha csak teletankolás után csinálja párszor akkor próbálj meg csak 3/4-re tankolni. Ez nem a megoldás csak hogy tudjuk mindig csak a teletank okozza mert akkor ahogy emlegették. Tankszellőzés. aktívaszénszűrő és hasonlók környékén kel majd nézelődni a következő szerelődnek.
Utolsó esély!!! Egy Renault Scenic 1.9 DCI Évj. 2005.01 ajánlok figyelmetekbe megvételre! Osztrák papírokkal, szép belsővel, sok extrával, jó aksi, jó téli gumikkal, újszerű féktárcsákkal, felújított motorral, új turbóval! Ami gond: kuplung nagyon fent fog valószínű cserére szorul, kipufogó gáz CO, túl magas érték (talán részecskeszűrő csere,tisztítás?) Autó menetkész, de alkatrésznek ajánlom elsősorban megvételre! Fix Ár: 200.000-ft vagy 600 Euro-
Ha bekapcsolod a klimat par masodperc mulva elindul a hutonel a ventilator? Egyaltalan az mukodik? Nekem masik autonal ez volt a hiba, raadasul ott ket venti volt. Es ha nem ment az egyes akkor a kettes se ment. Igy a klima sevment. Mondjuk nyaron varosban rogton kibukott mert melegedett a motor.
Olyan problémám van a Scenic 1.6-os 16V autómmal, hogy már másodszor fordult elő, hogy tankolás után (telitankoltam) elindul, majd pár méter után leáll és utána nem hajlandó elindulni. Az önindító pörög de nem tud beindulni, mintha nem kapna üzemanyagot. Hibát nem ír ki semmit sem. Mindkétszer szegény apósomat riasztottam, aki megérkezés után (kb 20 perc elteltével) beült, majd simán, elsőre beindult neki az autó. Kicsit fura hangja volt és alacsony volt az alapjárat, de pár km után helyreállt minden és jól működik. Az első alkalom pár hónapja volt, a szervizben nem tudtak vele mit kezdeni, mivel ott nem jelentkezett a probléma. Azóta többször is tankoltam már tele, semmi baja nem volt, de ma megint előjött és megint tankolás után. Majd kb. 20 perc (és egy hisztiroham :-D ) után megint simán beindult.
Sziasztok! Ma Grand Scenic-em szerelöhöz került,klímajavitás miatt. Eleve ugy vettem,hogy tudtam,hogy nem jó a klímája,eladóval megyegyeztünk,hogy a klíma javitását még bevállalja.
Nem kapcsol be a kompresszor.Vezérlön bekapcsolom a klimát,megjelenik az AC felirat,de nem megy a kompresszor. Biztositék jó,Nyomáskapcsoló ki lett cserélve,mágneskapcsoló jónak tünik.... holnan átnézi a kábelköteget,nem-e van megtörve valahol. Ugyanis nem kap áramot a kompresszor. Talán vezérlö a ludas?
Megnéztem az autodoc-ot. Korrektül nem tudom összehasonlítani, mert itt ate csak bevonatolt tárcsával van.
DE a komplett háutlja 183 eur átszámolva, amit linkeltem (de az nem bevonatolt) de mindkettő ATE készlet, hogy össze tudjuk hasonlítani az 124 eur. Különbség 20.000 Ft. Nem sok, de ha valaki több mindent rendel akkor hatványozottan más.
Jelen példában például egy komplett olaj és szűrőcsere ára a különbözet és még tankolásra is marad valami.
Én elég sok alkatrészt vettem VW Polo-mba alkatrészeket innen www.autodoc.hu , egész jó minöségüek. Renault alkatrészeket olaj,olajzurö szettet onnan vásároltam....
hamisítványra kb ugyan az az esélye mint itthon a Láng vagy Unixnál stb esetén, bár nem tudom a hamis cuccok hol kerülnek be a kereskedelmi láncba, nagyker kisker importőr?
én is nézegettem sokáig az e-bayes komplett szettet ezt amit te is linkeltél. Az eladót is néztem rengeteg eladás jó értékelési arány nem hinném hogy hamisítványokat forgalmazna tudatosan.
Beleolvastam fordítóval a negatív értékelésekbe is és kicsit ott tántorodtam meg, úgy tűnt a reklamációs ügyfél kezelésével már nem akaródzik foglalkozni.
Korabban linkeltem a nemet ebay-rol ate fektarcsat es ffekbetetet. Mo-ra is szallit. Vagy 20 eft-al olcsobb a teljes hatso szett (kb 44 eft csapaggyap, abs gyuruvel, tarcsakkal es betettel) mint itthon. Az ate elviekben nemet. Jellemzo a hamisitvany ezekben vagy nyugodtan rendelheto. A sogorom egyebkent is kint dolgozik.
Ha már az esztétika szób került. Nálam a szélvédő gumiperem áll el fent a sarkokban. Visszafejtettem de még nem sikerült tökéletesen ráilleszteni. Valami technikája van? Láttam rajta a próbálkozás nyomokat.
Ahogy nézem fel kell venni az egész oldalt, fent beilleszteni és a lefutó részt visszailleszteni.
Sziasztok! Nekem is ajtó gondom van de nem lóg, hanem magasabban áll a jobb hátsó, egy rossz tolatás következtében.
(Értsd: valaki - nem én :) - nyitott ajtóval tolatott és útban volt egy oszlop)
Épp csak annyira áll rosszul, hogy az ajtón lévő felső szigetelő részt kimozdítja. Ha kézzel visszanyomom, akkor egy ideig ott marad de néhány becsukás után ismét elnyomódik.
Lehet állítani, szabályozni valahogy az ajtó zsanérokon?
ajtó kinyit ajtó élén 1v2 csavar kiszeded a fekete műanyagot leveszed, de lehet pattintani kel vagy csak kihúzni már nem emlékszem, utána belülről már hozzáférsz a 2 v 3 anyához és már lent is a tükör
adja magát minden
de ne attól remeg
a hőmérőhöz meg felesleges leszedni ahhoz szétszedni kel a helyén ahogy a videókon van
ha motoros behajtós attól remeg hogy elkopott, nem fogsz vele tudni csinálni semmit
csonk a forgató mechanizmussal
1 csavar fogja a mechanikát a csonkba ahol a sárga kábel kijön ott egy rúgó feszítés van a tengelyen hogy a forgó rész behajtáskor meg tudjon emelkedni a határolókon, a motor fektetve abba a részbe van ahol fogom
Sziasztok! Van valakinek,vagy talált valahol neten képet vagy videot a Scenic visszapillantó leszerelésröl? Jobb oldali rezonál,meg nem jó a höméröje. Azt akarom kiszedni,szétszedni.
Bal első ajtóm lóg..kikoptak a csapok a zsanérban. Ezek cserélhetőek, vagy kompletten kell a határolóval együtt? Új, (gondolom) utángyártottat láttam 22-25 ezerért, vagy bontóból 5 ért lenne érdemes venni? És egy oldalon egyforma az első és hátsó ajtóé? (mintha ezt olvastam volna valahol..)
2 db nal, 30 e Ft a kulonbseg, 4-8 e a csapagy keszlet darabja kisker aron manapsag.
110 e km nel csereltem ures tarcsaba, 200 korul vettuk ki ujra, kutya baja nincs es nem is volt soha.Amikor elsot csereltem dupla ennyi volt a tarcsak ara csapaggyal, csapagy nelkul nem.
ez majdnem olyan mint az első lengőkarba talpast cserélni, és a szilent mennyit kapott mire a talpas szétment, ráadásul gumi ami eleve öregszik sós vizet kap stb
Hol kezdjem húzni a külső karimát? (A mozgató fül le-le esik, de minden darabja meg van.)
Az hogy spórolok, vagy ugyanazért a minőségért kevesebbet adok az más dolog. De ha minőségben ugyanazt veszem akkor a különbözetből elmegyek a családdal valahová (néha még egy wellness is ki jön ha nem márkaszerivzben vásárolsz)....
ha fiam nem talál a neten "valamit" akkor érdekes lehet. Navi és műszerfal magyaritás sem fontos megy az angol. (Német nem). A magyar térkép a kritikusabb.
Külföldön sem drága egy mezei multiméter, megmérhetnéd pl a nagy biztiket jól e, indítóáramra, a töltésre amit most adtál az akksinak azzal ránézhetnél stb.
Nagyon vacak innen találgatni, ,pláne ha nincs minden ideírva.
Tehát a fenti sorrendben a legolcsóbb hátsó tárcsa (1db) + hozzávaló betét, vagyis egy oldal ára.
A keresési sorrend is ez.
brembo: 34; 36,7; ----- ; 28,3
ate: 34,9; 35,6; 35,7; 32,7
textar: 30,1; 30,5; -----; 27,4
trw: 31,3; 32,3; -----; 34,3
Persze vannak más márkák is. Ismertebbeket próbáltam keresni. Minden tárcsához márka azonos betétet kerestem és nem tettem különbséget a bevonatolt és sima tárcsa között, csak csapágy és abs gyűrű legyen hozzá.
Arra mindenképpen jó volt, hogy a korábban általam prererált boltnál van olcsóbb is - ha a jelenlegi akciókat nézem. Esetemben ez a hátsó fékeknél (teljes hátulja) 4-11 e ft megtakarítás jelentkezhet. Azt sem néztem, hogy hol lehet bankkártyával fizetni és a szállítási költségek hogyan alakulnak.
Nálam fel lett töltve gázzal,akkor sem indult el a klima kompresszor,igy azt mondták,hogy nyomáskapcsolo a ludas. Jövöhéten szerdán meg lesz csinálva....
Tudtok olyan helyet, ahol alvázszám alapján lehet az autótipust beazonosíani és gyári alkatrészek cikkszámát keresni robbantott ábra alapján? Nem márkaszervizre gondoltam, de a Citroen, Peugeotnak van ilyen elérhető programja.
lehetetlen nincs csak a megfelelő szakembert kel megtalálnod, de minek navis műszerfal a gyári navik térképe általában régi és nincs online útinform ami néha jól jöhet
Dettó ugyanazz a helyzet nálam is (2005,1.6b) bár én ugy vettem,hogy tudva,hogy nem jó a klima,tavaly még müködött. Jövöhéten szerdán viszem megcsináltatni,de eddigi feltételezés szerint nyomáskapcsoló lehet a ludas....
Ma reggel odébb álltam az autóval mert útban volt. Később vinném gyereket a bölcsibe, beül, kuplung, start nyom, aztán nem indul az autó. Önindító meg se tekeri a motort... Hibajelzés nincs.
Korrábban ferrrodo (31,5) termékeket vásároltam (árban és minőségben bevállt) de a szokott helyen ez drágább mint a brembo (23), ate(25,5), textar (23,3) trw (25,2)..
igen elnéztem beljebb kerül 6mm-el fordítva adtam meg az ET számokat
Miért akarsz 215-ös gumit?
Amit meg tudsz nézni hogy a kerék felett benyúlsz és megméred a gólyaláb és a gumi között mennyi a hely.
a feli 6mm a gumi pedig kb 5mm ad hozzá amennyivel beljebb lesz a gumi széle. A doblemeznél szerintem nem okoz gondot, de 2 irányba kitekered a kormányt és azt is tudod ellenőrizni
Próbáld úgy, hogy közben valaki mozgatja a kormánykereket ide-oda, mindenképp ki kell herélni a nyelvet belőle, ha nincs eltörve, igaz ekkor nem lesz kormányzárad, de nem ragad be. A csavart ehhez ki kell venni a dobozzal együtt.
Párat már kötöttem ki, nyelv nélkül is működik, bár ha zárva marad ( jut eszembe kattan , mert ha igen és ennek ellenére zárt marad akkor eltört ) érdekes miért indul, áll le.
Na oda pont vissza kell vinni számlád van, nem hagyni a dolgot. Van panaszkönyv, fogyasztóvédelem, ütni a vasat amíg meleg. kb 2 óra munkadíjat számolhatnak ( most nem néztem a normát, hiszen semmi mást nem kell leszedni )
. Én egy alkatrész kifizetésbe egy munkadíjmentes számlával kiegyeznék. Sok ismerősnek elmondom bármely szerviz, szerelőnél a kocsi átadásakor készítsen videót az átvevő jelenlétében, a mai telefonokkal ez már nem ügy és a hasonló dolgok könnyen rendezhetőek.
"300 km-rel az olajcsere után"
Igen, ez a dolga, amúgy aha jól látom 9 éve van meg most tűnt fel elsőre?
A szomorú az, hogy márkaszervizben csinálták és rá akartak beszélni, hogy a korábban nem tapasztalt remegés normális, nem zavaró. De ha mégis erősködöm, a zselés bak cseréje kb. 100.000 Ft, mert csak saját alkatrésszel dolgoznak, amit ráadásul előre meg kell rendelniük.
Még egy kérdés: normális az, hogy kb. 300 km-rel az olajcsere után, ami kb. 1 hónapja volt, az olaj a nívópálcán megnézve fekete (kormosnak tűnik), és égett szagú?
Köszönöm a válaszod, de ha jól gondolom akkor nem kijjebb, hanem beljebb kerül a felni belső széle, illetve a 215 széles abroncs újabb 5mm-el beljebb tolja a kerék belső oldalát.
Azt tudom, hogy a 205/55 R17 a gyári ajánlás, ha minden igaz a 205/60 R17 is elfér a kerékjáratban a nervasport felnivel, de a 215/55 elfér-e az a kérdés.
Úgy érted, hogy ha be is indul a motor, a kormányzár nem old ki?
Akkor le kell szedni a kormány burkolatokat, elvileg ott van a kis dobozka, amiben van egy villanymotor+fogaskerék, azt kell lebontani a kormányoszlopról. Egy fekete doboz.
a kisebb cm3-s motoroknál sokszor folyik kifelé a víz, a suzuki swifteknél sokszor látni, hogy folyik ki a víz. Gondolom a kis motoros autókat nem annyira tapossák a gazdáik, jobban telítődik vízzel. Ha nincs magas fordulat, nem ürül a kipufogó, de egy idő után annyi víz van benne, hogy csak kivisz valamennyit az áramlás.
Nekem a 0 km-es benzines is gőzölög reggelente, a visszapillantóból is látszik.
Köszönöm az infot! Reméljük,eddig nem láttam,hogy fogyott volna a viz,vásárlás óta több mint 1500km-t megtettem. Ennyi idö alatt észrevehetöen csökkent volna a hütöviz,nemde?
Gondoltam a párára is,van mellette egy VW Polo is,nála hideginditáskor köpi a nedvességet,vizet. Scenic inkább fehéres füstöt enged kifele....vizet nem köpi.
Ha csak hidegen csinálja, és nem fogy a hűtővíz, akkor ne aggódj. A benzines kipufogórendszerében sokszor van páralecsapódás. Hideg motornál a kipufogón kilépő gáz hőmérséklete viszonylag alacsony, a kipufogóból kilépő gáz tovább hűl, és kicsapódik a nedvesség belőle. Ezt látod fehér füstnek. Ha már átmelegedett a rendszer, akkor egyrészt kiforralhatta már a kipufogóban lévő vizet, másrészt a kilépő gáz hőmérséklete jóval magasabb, így a hideg levegővel keveredve a kipufogótól sokkal távolabb éri el a harmatponti hőmérsékletet, és addigra már annyira szétterült a pára, hogy nem is látod a kicsapódást.
Néha húzasd ki rendesen a végfordulat közeléig, hogy a kipufogóból kijuthasson a víz. Persze csak üzemmeleg motornál.
Az olajkupak tiszta,semmi kávéhabszerü. A hütöviz nem mozdult el,1 hétvége alatt lenyomtam 715km-t, autópályán,autóúton,hegyen felfele.... ennyi km-nél böven el kellene mozdulnia. Mint irtam amikor felmelegszik a motor,nem gözöl,füstöl...
Sziasztok! 2 kérdésem lenne megint :-D Elsö kérdés inkább benzinesekhez szól. Hideg inditásnál normális,hogy enyhe fehéres füst jön ki a kipufogóbol? Mondjuk délutáni melegben is hideginditáskor fehéres füst jön...Ahogy melegszik a motor,elmulik.
Második kérdés: Ajtónyitáskor az a szakaszos "fékezös" dolog azt kézzel be lehet állitani? Mert bal oldali vezetöajtó nyitáskor szinte kicsapódik,nem lassitja le a rugó vagy mi...
2008-as grand scenincem van, sikerül hozzájutnom 4db szép állapotú nervasport 17"-os 6,5" széles Et49 felnihez.
A kérdésem az lenne, hogy 215/55 abroncs jó lesz a 6,5" széles felnire, elfog-e férni kényelmesen a kerékjáratban a kerék, Et értéke nem túl nagy a felninek, nem lesz nagyon bent a kerék, mert most a 16"-os felnim Et43-as?
lehet nem a helyére került vissza a motortartó bak,kicsit meg kel lazítani megrángatni a motort vagy esetleg óvatosan meni vele 1 kört és utána lehúzni
A bakok minősége sajnos nagyon eltérő ami a meganeklubban bevált már nem kapható a többi meg lutri vagy jó lesz vagy nem.
Nekem tolatáskor a felső kitámasztó bak miatt rángatott.
Hazafelé menet azt éreztem, hogy alapjáraton nagyon remeg a karosszéria, illetve később még azt tapasztaltam, hogy tolatáskor rángat az autó. Amúgy megy normálisan.
Ezek a problémák a szerviz előtt nem jelentkeztek. Lehet egy vezérlécserének olyan következménye, hogy egyenetlenné válik az alapjárat?
Mivel ilyenkor le kell venni a motorfelfüggesztés egy részét ("hidrocsapágy") is, lehet, hogy ez az alkatrész megsérült? Mondjuk már 10 éves, lehet hogy cserés lett?
A szervizben csak ötletelnek, hogy mit kellene cserélni, persze az én bőrömre. Egy hidrocsapágyra kb 80.000 Ft-ot mondanak, de én a neten kb 20.000-ért is láttam, igaz, hogy FEBI-t. Megfelelő minőségű ez szerintetek? Aztán szóba került a kettős tömegű, de az volt már cserélve, kb 30.000 km van benne. Mi a tapasztalatotok?
Csak nekiveselkedtem az EGR kivételének és tisztításának, youtube-os videók alapján el is jutottam a célig, tehát így néz ki, 143e km van benne, az állapota szerintem praliban van a km-rel.
Sziasztok! Leteszteltem tegnap a Scenic-et,44 főút,M5-M0-M1 autopálya. Főúton 90-100km/h tempóval szèpen ki lehet hozni 7-7,5 ös fogyasztási átlagot(ekkora súlyú autónál egèsz szèp fogyasztás),autópályán tartósan 135km/h-nál viszont 8,5 körül eszik,nyilván nagyobb a szèl ellenállás,meg ugye fordulatszáma már közel 4 ezernèl pörög.
Tatabányán felmentünk a Turulmadárhoz,emelkedőn 3ikban vigan felment,meg sem èrezte az emelkedőt.Turulmadár után esti órákban beèrtünk Budapestre,bekerültünk a nagy dugóban,9km-es utat 34 perc alatt tettünk meg. Ideèrve 320km-t megtève 7,4 literes átlagfogyasztást mutatott a műszerfal. Elöző autóm egy vw polo volt,ehhez kèpes Scenic-et magasabb fogyasztásra számitottam,de 7,4 literesbe kellemeset csalódtam. Ma elmegyünk meég Pajkaszegrre majd onnan hazafele.
Hello.ma hazafelé egy hosszabb útról nemsokkal megérkezés elött leállt a műszerfalam (senic I 1999) se visszaajelzők sem óra,csak az inditásgátló led működött.Átnéztem az össze biztositékot és semmi.A szivargyújtóról vittem egy gyújtás pluszt,átkötöttem bele és minden müxik újra.De ez csak ideiglenes megoldás.Valakinek,valami ötlet esetleg mi szálhatott el?....
Sikerült szert tennem Németországból magánszemélytől egy vezetett szervizkönyves, 1 hónapon belül műszakizott és szervizelt autóra (Nem is értem, német mentalitás, műszakiztatja, szervizelteti és eladja?) 2007-es évjárat 1,6 Scenic II 140 ekm. (Második autó volt, asszony hordta a gyerekeket a városon belül, ennek megfelelő belső kopásnyomokkal főként vezetőülés, azon van egy szakadás. Kormány váltó normál kopás.)
Rögtön lenne néhány kérdésem:
- a navigáció nyelvét (hangját) sikerült átállitani angolra. A board computert hol lehet állítani németről angolra (gondolom magyar nincs).
- mintha szorulna a kézifék. Ez állítható valahol? Rozsdássak a féktárcsák 3 heti állás után,bekopás után ez eltűnik?
- Friss műszaki van rajta. Az első fékben talán 10 ezer km lehet, a hátsó szinte gatya. A friss műszaki ellenére kötözködhetnek a honosításnál?
Tegnap éjjel hozták tréleren és még pakoltak rajta maradt a világítás. Nem is indult be, csak bikáztatás után. A garázsban 6 órát töltöttem és ma egésznapos takarítás (ajtó nyitogatás után megint nem indult. Ennyire leszívná a rengeteg ajtó világítás vagy ennyie gyatya az akksi?
nem, a vezérműtengelyen van a vezérlésmódosító kerék.
Ez szeret időnként kerepelni aminek csere a vége, de mivel a vezérműszíjat is le kel venni a cseréjéhez érdemes most megcsinálni mint 1-2éve múlva így a szerelési költséget megspórolod. ~50e az alkatrész.
Sziasztok! 2 hete Renault Grand Scenic tulajdonosa lettem. 2005-ös,1.6benzin 113 le-s,Privilege változat. Ha valakinek van kedve,tanácsa,tippe,figyelmeztetése,bármije,szivesen elolvasom,mindig saját tapasztalat a biztosabb.
(olaj+szürök cserélve,vezérlés 1 hónapon belül cserélve lesznek.)
Igen. Több autómba is építettem be. Teljesen tökéletes. Táp + szálát a tolatólámpa +-ra kötöd és kész. Semmi extra. A befúrős érzékelőnél meg figyelj arra hogy "lássa" az utat. Ne lógjon bele vonóhorog vagy egyébb eszköz.
Gyakorlatilag az utólag beépíthető sípolóstól a kijelzősig mindent kapsz. Nagyságrendileg 4.500 .- Ft -tól 55.000.- Ft ig bármit kapsz. Mind ugyan azt tudja.
valakinek van tapasztalata az utólag beépíthető tolató radarokról? Céges autó, sokat nem költenék rá. DE elöl van benne távolságérzékelő (ami adott esetben bele is fékez), de hátul kifelejtették a tolató radart. Sokat nem áldoznék rá de nem is fényeztetém a lökhárítót saját pénzen.
A családi autókon van és tolatásnál megszokásból várom a csipogást, de néha csak kopp jön helyette
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata a tükör behajtási hibájával? Az enyém egyre többször kinyitáskor nem a megfelelő helyre áll vissza, hanem túlnyílik, majdnem párhuzamosan az autó hossztengelyével. Ezt hogyan lehet javítani? Köszi előre is a segítséget!
Offtopic autón jártam úgy, hogy az utánfutó zárlatos lámpája megolvasztotta az autó biztosíték dobozát. Ennél az autónál javítható volt a kiolvadt biztosíték foglalat. Fontos, hogy az utánfutón meg legyen keresve a zárlat. Nálam az alján futó rendszám világítást vezetékét tépte ki a kölcsönvevő, majd hogy ne tűnjön fel, amikor visszahozta visszadugászolta a csatlakozóba, ahogy sikerül alapon.
Utána került a kocsiba külön biztosíték a lámpától az utánfutóhoz menő vezetékekbe.
De mivel a 2009-es Scenic canbus-os, simán lehet, hogy csak letiltotta az áramkört a vezérlő elektronika. Pl. ugyanígy letiltja az ablaktörlőt túlterhelés esetén, pl. lefagyáskor. De ez csak egy tipp. Én olvastatnék egy hibakódot.
Csak azért kérdem mert azért az nem egy elromló alkatrész hisz foglalatok bennük biztosítékok és kész, nem igen van benne minek elromlani.
Ha megolvadt akkor meg kel keresni mi az oka és azt javítani utána mehet egy bontott nyugodtan. Ha beázás miatt korrodált akkor a beázást kel megszüntetni. Én ezt gyanítom ha sose volt még takarítva az esőelvezető az ablak alatt.