Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Utóbbi időben egyre jobban zavar SIXX stílusa... :(
mindamellett, még a "nyuggerzene" kifejezéssel sem értek egyet. Lehet, hogy lapos, unalmas, és jellegtelen. Meg feleslegesen túlértékelt, de nem hisszem, hogy az idősebb korosztály kedvelné...
Adhat el sokmillió lemezt, írhat elképesztően fülbemászó slágereket, Adele egy angol zenész szívébe soha nem fogja belopni magát. Noel Gallagher, az Oasis egykori gitáros-énekesét soha nem lehetett azzal vádolni, hogy meggondoltan nyilatkozik, ne adj isten vesz egy nagy levegőt, és elszámol húszig, mielőtt elküld valakit a picsába, szóval azon sem nagyon lehet meglepődni, hogy amikor Adele-ről kérdezték, azt felelte, hogy
"Mostanában elég sokan kérdezik, mi a véleményem róla. Hát, ha ennyire akarják tudni, elmondom, basszameg. Nem azért, mert bajom van vele, vagy hisztit akarok, csak van véleményem. Egészen pontosan az, hogy nem értem a felhajtást körülötte. Nem szeretem a zenéjét, szerintem kibaszott nyuggerzene."
Köszi, ezen morfondíroztam. Pontosabban már nem emlékeztem, hogy miért és lesz jövőre más az igazolványkészítés... úgyhogy jó, hogy linkelted a cikket. És megerősítettél, maradok én is a réginél :))) amíg lehet...
- Sosem jó, ha valami ennyire centralizált (sérülékenység, mint a hálózatoknál általában), ráadásul a "nagy testvér" feeling is ottfigyel, ugye.
- Valamiért nem nagyon bízok én ebben központosított magyar bürokráciában (fene a gyanakvó pofámat)... Mindig jobb az, ha szívni kell, ha ártani akarnak nekem.... ;)
Én minél előbb csináltatnám, hogy minél "régebbi" legyen, ne ez az új összevont "Big Brother"-es, bár ennek is lehet előnye (csak én a hátrányát jobban utálom, mint a lehetséges előnyét).
1500ft az illeték, nem sok. Ár miatt nem érdemes várni, már csak az marad, hogy jövőre valami más típust adnak ki... de arra jutottam, ha bemegyek, akkor úgyis tesznek javaslatot, hogy várjak-e, szerintem az okmányirodában....
Kiderült, hogy lejárt a személyi igazolványom... még novemberben :))))) tegnap Horvátországba mentem, de azért szerencsére átengedtek (és a határnál derült ki...)
Azon gondolkodom, hogy megvárom a januárt, és csak akkor cserélem le. Nem tudom, most mennyibe kerül, ráadásul a határnál a magyar oldalon azt mondták, nekik még egy évig el kell fogadni. Nem tudom, most mennyibe kerülne...
winrar programmal hogyan tudok kibontani tömörített fájlt? Már jó ideje nem volt rá szükségem, sőt ezen a jelenlegi gépemen nem is volt telepítve a winrar progi... ráadásul angol.
Gondolom erre az alábbira gondolsz: igen nagyon bírom.
Az Opera Sauvage-ról már linkeltem a Flamants Roses szám (második felét), nyilván a jobb albumok között van, viszont időrendben haladok és még nem tartok az egész album meghallgatásánál.
Nekem is vannak kedvenceim tőle. Valamelyikőtöknek biztosan eszébe jut a "harmadik" akkor ismert egyén akit JMJ és Vangelis mellett játszottak, talán japán. A rádió játszotta a lemezüket, én meg magnóra vettem, de most nincs mivel lejátszani a kazettát, meg meg is kellene keresni.
[1971] Vangelis - Fais Que Ton Reve Soit plus Long Que La Nuit: lehetett volna jó kis hangulatos album, de a hosszú szöveges, zajos betétek tönkrették. Ki lehetne őket editálni esetleg, de annyit nem ér az egész.
[1971] Vangelis - Hypothesis: ez hulladék számomra
[1973] Vangelis - Earth: egyetlen egy olyan track nincs rajta, amit még egyszer meg akarnék hallgatni. De a rettenetes Vangelis-felhozatalban, még az elfogadhatóbbak között van.
[1973] Vangelis - L'Apocalypse Des Animaux: tök unalmas halál felesleges album.
[1975] Vangelis - Heaven and Hell: az eddigiek alapján messze legjobb album, bár felesleges töltelék erre is jutott rendesen.
Ha ez így megy tovább, feladom a Vangelis-erölködést.
Részben egyetértek, plusz gyorsabban is hozzájuthatunk a friss filmekhez a legális csatornákon keresztül is. A részben azért, mert nem egyszerre kellene majd bevezetni.
Sixx páratlanul értelmetlen cikket írt, de a tény maga érdekes.
Én maximálisan támogatom, a szinkron ideje lejárt, gazdaságilag is, gagyimentességileg is, szinvonalilag is, élvezeti érték növelésileg is a szinkron-mentességé a jövő.
"Az Omega klasszikus ötösének tartott felállás valójában 1971-től a kilencvenes évekig létezett. Azóta a csapathoz tartozók hol játszanak, hol nem" - nyilatkozta az MTI-nek Kóbor János, az Omega frontembere. Kóbor név szerint említette Mihály Tamás, a zenekar egykori basszusgitárosának a nevét is, mondván, a kilencvenes évek közepétől Mihály és Molnár György gitáros, valamint Benkő László billentyűs nem kapott fontos szerepet, ellentétben Szekeres Tamás gitárossal és Gömöry Zsolt billentyűssel.
...
Ez az előadói jogok semmibevétele,hazudozás,hitelrontás. Ezért bizony felelni kell!!!
...
Nem ez az első alkalom, hogy Mihály nekiment az együttesnek, pontosabban Kóbornak. Legutóbb az Omega felcsúti koncertje miatt fakadt ki. Mihály akkor azt mondta: az Omegának nem lenne szabad fellépnie a Pancho Arénában, mert "az politikával átitatott hely, olyan, mint Waterloo, Sztálingrád vagy Vichy."
Persze mi más lenne, ha az egyik kedvenc szófordulatom - "hozzáadott érték" - ennyire középpontban van benne.
"Kicsit" magyarázatot kapunk, hogy attól még, hogy sok köznapi mutatóban jó egy iskola, attól még az ország teljesíthet rosszul a PISA-felmérésen.
Ahogy data science-ben is menőnek számít egy cég megítélésében, hogy mennyi lóvét tudott beszedni, holott érdekes lenne tudni, hogy mennyi "hozzáadott értéket" teremtett az ügyfeleinél.
Ahogy a Microsoft is mind a bevételben, mind a világ leggazdagabb embere embere mutatóban jól teljesít, aztán elég csak a windowsra ránézni ;)
Nyilván egy Fazekas és Trefort nem lebecsülhető, hiszen tehetséget kiválasztani tudni kell aztán fontos nem elrontani sem őket.
Ha magam életére gondolok az Eötvös, ahová jártam kifejezetten gyenge iskola volt, egy-két tanár-kiválósággal és nagyon sok tanár-selejttel.
De ha egy Fazekasba jártam volna (amire egyébként esélyem nem lett volna), ott tuti "meghaltam" volna.
Szóval nagyon nehéz kérdés ez a gyerekeket iskolákra szétszórni, pláne szegregálás kontextusában, ahogy a mitől jó egy iskola is ugyanígy nehéz kérdés.
Az nem világos csak, hogy miért nem induló PISA-felméréshez néznek következő PISA-felmérést? Sokkal jobban és egzaktabban megragadható szerintem a hozzáadott érték.
Semmint a szülők anyagi helyzetére vonatkozó "bevallásos" kérdőív.
"+Alberto Chines Glad to know (I now see that your name is in the title; I only had looked at the description!). I am especially impressed with your control in the phrasing throughout, and especially in the cadenzas. To my year, there is a perfect balance of rhythmic structure and freedom. It is an inspiration for me. I'm looking forward to listening to many more of your interpretations. Thanks to you!"
Valszeg az ilyen beszólásokért sem bírtam sem őt, sem amit produkált (perdöntő többségben).
Persze olyat nem először nem másodszor látunk, hogy egyébként zenében kiváló ember verbalizmusával rongálja az image-t, csak Harnoncourt esetében egyik sem jött össze (nálam).
Csak maga mögött hagyott valami irdatlan mennyiségű túlhype-olt számomra élvezhetetlen felvételt.
- Egyik kezével oszt (befogad), másik kezével visszavesz, sőt "vindikál" tekintélyével. Meggyőzés fontosságából nálam nem következik a meggyőzés és helyesség ekivalenciája.
- Logikus, érthető, hogy toleranciát próbált keresni az extremitásaival.
- Tolerancia jegyében nem kéne összemosni a vállalhatatlant a vállalhatóval. Én az egyenes beszéd híve vagyok, a vállalhatatlan nevesítve is legyen vállalhatatlannak.
- AT is mindig előrébb helyezte ameggyőzési módszert az "igazságnál" (annak keresésénél). Számomra előrébbvaló a helyes és igaz, és a meggyőzés utána jön (sőt nálam nullához konvergál, mivel senkit nem akarok semmiről meggyőzni)
Az előadásban a meggyőző erőt kell keresnünk, nem pedig a helyeset vagy a helytelent, s akkor sokkal toleránsabbak leszünk azokkal az eltérő véleményekkel szemben is, amelyeknek alapjául ugyanez a szellem szolgál. Más lapra tartozik, hogy a legmeggyőzőbb előadás többnyire a leghelyesebb is.
Borzasztó dolgok vannak az albumon, pl. a Jon Anderson-os track (Mike Oldfield jobban tudta használni ezt a hangot, szvsz)
De ez az alábbi részlet azért már bejövős (pedig a tétel eleje nagyon nyögvenyelősre sikerült), távolról és pillanatok erejéig némi bartóki ízeket is felfedezni vélek.
Viszont az albumról lejön, hogy zongorázni azért tudott :)
Vangelis - Heaven and Hell (1975) Symphony to the Powers B
8, 9, 14(?), 17(?), 19(?), 29, 38(?), 41, 42(?), 44 csak a frizura, 46, 47
Nagyjából ennyi. Néhol lehet, hogy csak a beállítás rossz, a közeli képek sajnos torzítanak. Ahol kérdőjel van, ott a ruha nem egyértelmű, de az arca a frizurája tetszik.
A ruhái nagyrésze rossz választás... a sorozatban sokkal jobb, pedig jóval hétköznapibb, egyszerűbb.
Ami egyébként még tetszik az Elementaryban, hogy minden évadban megoldódik az évadon átívelő téma problémája is :) elsőben Moriarty, másodikban Sherlock bátyja, idén az új 'segéd' lány története... legalábbis a legutóbbi két rész alapján egy időre :)
Egyre jobban kedvelem a főszereplő srácot. Nagyon jól alakít, a legkisebb mozdulataiban is :) bírom őt.
A kérdező is nagyon jó, nagyon felkészült (volt segítője), az indexes főmufti Stöckertet is bőven übereli nálam.
Azon tudományos alapú vizsgálat (miszerint ebben a cikkben nagyságrenddel kisebb a nyelvtani hibák; az értelmetlen szóhasználat; az elütések és szótévesztések száma, stb. mint más cikkekben) alapján hozott feltételezés, ugye, fel se merülhet, hogy a segítő volt valójában a kérdező, aki saját szakmai fejlődése érdekében beszélgetett a professzorral és az indexes emberke hatalmas szellemi erőfeszítéssel képes volt a diktafonra felvett felvétel egy részét leírni? :-)))
Erre senki se reagált, pedig valaki kereshetne valami statisztikai adatot, hogy Szeged környékén mennyi lehet az egy km2-re jutó embercsempész csoportok száma. (Esetleg összevetve az ukrán szakasszal.)
A Rákóczi-szabadságharc után tiltották be és törték össze a rejtegetett példányokat.
A leányzóéknál volt egy iskolai fejtágítás, miszerint a labancok sikeresen kiirtották a kuruc lázadókkal együtt, és mivel túl bonyolult volt, később már nem akadt senki, aki újra felélesztette volna, illetve a cigányzenészek jobb formációt alkottak.
Most rákerestem, a wikin is hasonlót írnak, csak az 1850-es évektől akarták visszahozni, de a cigány zenészeket nem érdekelte, később pedig rossznak tartották, még Kodály is lenézte és mellőzte, a kommunisták pedig valami nacionalista jelkép miatt tiltották.
Amúgy azt se értem, hogy miért "egyedi magyar hangszer", ha valójában a törökök által behozott sípról van szó.
(remélem, ezek a megjegyzések végre megérnek annyit, hogy szakavatottnak mondott egyének válaszra méltassák.;)
A bagna cauda jellegzetes piemonti étel, különösen télen foigyasztják, lehetleg szombaton, hogy hétfőre már emberek közá is lehessen menni utána, ugyamnis a bagna cauda egy szardellával összefőzött fokhagymás mártogatós, amin egyesek tejszínnel enyhítenek, amitől ugyan a szánkban kevésbé érezzük a fokhagymát,de a bőrónkön ugyanúgy párolog. Szóval igazi vámpírvadász kaja, de igenis nagy élmény a tipikus agyagedényekból zöldségekkel tunkolni.
...
Lehet folytatni a sort, én mindenesetre most megnézem, hogy hogy állunk itthon szódabikarbónával.
YT-zóként sajnos van egy másik nagyon erős és rossz tapasztalatom. A gasztrófasisztázáshoz nagyon hasonlatos módon/eszköztárral viszonyulnak a historikusosok a nem historikusokhoz. Odajönnek csomószor videóimhoz habzó szájjal fikázni, csak mert nem historikusos. Nekem eszembe nem jut dislike-olni menni nemhogy Ton Koopman videókhoz, de még Schiff Andráshoz sem, vagy Kis Grófohoz sem. Ez náluk valahogy valamiféle küldetéstudatos harc.
Te nem ilyen vagy (és ez pozitív!), de vannak sokan is ilyenek. A doktrinérség a "másik oldal" némely képviselőjére is éppoly jellemző. (:
"Stravinsky szerint Vivaldi ugyanazt a hegedűversenyt írta meg élete során háromszázszor"
"Nigel Kennedy elég keresetlenül fogalmaz. Pedig már visszavett abból az álproli, keménykedő, fiatalos hangvételéből, ami korábban jellemezte. Elég jól érzi, hogy közel hatvanévesen már nem áll annyira jól neki. Kevesebbet bazdmegel, de még mindig úgy beszél, mint egy külvárosi vagány."
És miért választotta a hegedűt? Hallott valakit játszani? Yehudi Menuhint?
Menuhin a mentorom volt, de nem találtuk a közös hangot igazán.
Elvitt bennünket, a tanítványait pingpongozni, de én nem annyira szerettem a pingpongot, nem értettem, miért lenne ettől lazább a csuklóm, mire jó ez egész, mi a fene köze van Mozarthoz.
A másik mániája a jóga volt. Azt hitte, levitálni fog, mindenféle kunsztokat gyakoroltatott velünk, elég idegesítő volt. Szerintem teljesen erre ment rá mint zenész. Úgyhogy én el is határoztam, hogy hagyom a fenébe ezt az egészet, az egészséges életmódot meg mindent.
Inkább a vodka?
Abszolút.
Ha szerzői szándéknál tartunk: mi a véleménye a régi zenés előadásokról (hogy korhű módon adják elő régi és újabb korok zenéjét KL)?
Ez is csak egy divatirányzat, semmi más. Most pont ez kell, hogy több lemezt lehessen eladni. A divatok a komolyzenében is változnak. Régen azt mondták, amikor én kezdtem, hogy az megy el régi zenésnek, aki nem tud egy rendes hangot meghúzni a hegedűn. Ma már nem ez a helyzet, ma már szinte nem rendes zenész, aki nem bélhúron játszik.
...
A régi zenés előadások többnyire szépelgőek.
...
Biondi arra megy rá, hogy úgy játssza a Négy évszakot, ahogy még senki nem játszotta. Fel sem lehet ismerni a művet, úgy, ahogy ő adja. Azt se tudom, mit játszik.
...
Ember, nem érdekel a régi zene. Nekem van elképzelésem arról, amit játszok, és az elképzelésemet nem a zenetörténészek alakítják, hanem a saját gyakorlatom, meg az, amit a jazzből tanultam, mondjuk, meg amit az olyan kurva nagy zenészektől, mint Jimmy Hendrix.
...
Ha van hangzás, ami bejön nekem, az a Hendrixé: abban van szabadság, kraft, élet, mindaz, ami nekem fontos ebben az egész rohadt zenében. A régi zenéből nekem ez mind hiányzik, úgyhogy hagyjuk szerintem ezt.
Azért túlzásba sem kell esni :) szerintem egy a lényeg, hogy amint elkészült a tejhab, ki kell önteni. Én néha nem hangolom jól össze, akkor kicsit benn marad. Aztán, ha nem is mosod el azonnal, akkor is ki kell öblíteni, vizet belerakni. Én sosem szoktam szárazra törölni. Fejreállítom, hagyom kicsöpögni
nagyjából épp 1 éves. Nyáron kevésbé használtam. Inkább hideg tejes kávét ittam. Ilyenkor viszont napjában többször is.
A gumi a fedőjén van (legalábbis gondolom, hogy arra gondolsz) azt nem sok dolog érinti
A belseje is bírta eddig. Néha leragad egy pici felületen a hajlat mellett, de nem tudom, nem figyeltem meg, mitől... talán, ha nem azonnal öntöm ki belőle a felhabosított tejet.
Nekem az "tetszett", amikor Petyus a múltkoriban rákérdezett az egyik írásban valami részletre (santur-cimbalom) és nem akarták elhinni, hogy a kérdést komolyan tette fel... :)
A válasz úgy kezdődött: "amennyiben valóban érdekli a téma" :)))
Nem is azt vitatja senki. Inkább azt próbáltam bizonyítani, amit Eref mondott. Hogy egy nő tud jó lenni abban amit csinál, tud magasra is jutni benne, de az igazán (végletesen) kiemelkedők mindkét irányban (pozitív, és negatív) azok inkább a férfiak.
Épp az a lényeg, hogy a nők általában tudnak jók lenni bármiben
Szakácsok, főszakácsok nők is szoktak lenni. Azokra gondolok, akik díjakat nyernek.... akik valami módon "művészi szintre" emelték a szakácsművészetet.
Van egy topik, ahol pont ilyen kérdéseket szoktak feltenni. Régebben szerettem ott segíteni, tök jó élmény kitalálni ennyiből, hogy milyen nótáról lehet szó :)
Viszont úgy az elmúlt tíz évben már nem hallgatok egyáltalán rádiót (néha autóban, de akkor sem önszántamból)
Olyanok tántorítottak el, amikor a November rain-t nem adta le végig az adó, meg kívánságműsorban nem azt adták le, amit kért dalt, hanem annak valami szörnyű feldolgozását adták le. Folyton lekeverték a zenéket a reklámok miatt, belebeszéltek, és az új sláereket napjában annyiszor leadták, hogy a végére megutálta az ember... ha csak egy egyszerű YT lejátszási listát készítek, is ezerszer jobb, és csak azt játssza, amit szeretek :)
Nem hiszem, hogy van pozitív diszkrimináció a művészetben... de egy zenekar tagjának lenni ahhoz szerintem nem kell kiemelkedőnek, hanem egyszerűen jónak kell lenni, és abban sok esélye lehet egy nőnek is.
Hajlok arra, amit Eref reagált, hogy inkább szórásbeli a különbség. Pontosabban férfiak esetében erősebben vannak jelen a végletek, míg a nők nagyjából hasonló képességekkel rendelkeznek, de sem túl rossz, sem túl kiemelkedő nincs köztük...
Ha az egyik legáltalánosabb munkára gondolunk, a főzésre, tán az a legszemléletesebb.
Legnagyobb részt a nők főznek, ez részben társadalmi tradíció is.... és végülis a nők nagyrésze jól főz. A férfiak viszont sokan egyáltalán nem tudnak főzni, mégis a legtöbb mesterszakács, szakácsművész férfiak közül kerül ki :)
Én a politikát nem keverném bele, szerintem az teljesen más.... főleg a mai világban.
A bíró közölte, a koszovói hatóságoktól beszerzett bizonyítékok egy része a garanciális feltételek meglétének hiánya miatt a magyar eljárásban nem volt felhasználható, másik részük pedig komoly ellentmondásokat tartalmazott.
Hangsúlyozta, több bizonyíték is arra mutat, hogy ezen az éjszakán
több jól szervezett embercsempész csoport volt jelen a röszkei határszakaszon, egymást részben átfedő területeken, ezért tevékenységük nehezen elkülöníthető.
Volt olyan tanú, akinek a vallomása szerint aznap éjszaka három csónak kelt útra a Tiszán, és kettő partot is ért
Nem, mivel az valami dj vagy más keverés volt és rádiókban ment. Az agressziv változatban mintha "Ollé"-zas is lett volna.
A ritmus nagyon agressziv volt, magyaros kiejtéssel valami ilyesmi (a bumm az erős dobütest imitálja): de ném of the gém bumm, bumm de ném of the gém bumm, bumm de ném of the gém bumm, bumm olééé, olé, olé, olééé, we ár de cseeeemp, we ár de cseeempjonsz
és ez ment blokkonként, mindig picit másképp. Mivel rádióban sokszor leadták, reméltem, talán kislemez, vagy valami készült belőle, és megmaradt, de úgy latszik, eltünt az éterben.
hogy a tárogatót miért sikerült kiirtani és miért nem volt senki képes visszahozni annak ellenére, hogy súlyos történelmi szerepe volt?
Ezt PETYUS biztos jobban tudja. A Rákóczi-szabadságharc után tiltották be és törték össze a rejtegetett példányokat. S miért sikerült? .... Visszahozták: korszerűsítették, elterjedt, valóságos tárogató-reneszánsz van, szerintem nincs ezzel gond. Itt pl. Peter Brötzmann tárogat:
Valahol olvastam, hogy egy adott képesség mérőszámát tekintve a nők és a férfiak átlaga nem különbözik, de a szórása igen: a férfiaké szélesebb, azaz több köztük a zseni, de az ügyetlen is.
Egészen más kategória jómódú arisztokrata kisasszonyként relatíve nagy százalékos arányban otthon zongorázni, mint világot megbolondítani, hogy elkapkodják a jegyeket egy pianista koncertjére.
Nagyjából, mint a tömegsport és élsport.
Nyilván vannak genetikai okból eredő áthághatatlan különbözőségek. A nők például mindig jobbak lesznek szülésben, mint a férfiak, ahogy egy boxmeccs is nagyobb (pénz)tömegeket mozgat meg férfiak esetében.
Nyilván vannak történelmi meg hagyomány oldali magyarázatok a nők háttérbe szorításáról, tanulás vagy zene terén, noha semmi indokolja ezt az éles különbségtételt (durva beavatkozás).
Jobb női zongoristák símán körözhetik a gyengébb férfiakat (lásd Schiff Andrást, akinek ugye szellemi-lelki értelemben nem sok köze van az általa játszott zenékhez az én értelmezésemben, pedig fickóból van és ünnepelt státusszal bír).
Aztán, hogy az élzongorázásban patikamérlegen kimérve mennyi a genetika (ami a boxmeccsre hajaz inkább), mennyi a rossz meghaladandó történelmi hagyomány, az szerintem kimérhetetlen, statisztikai relevanciával.
Én egyébként hajlok arra, hogy több jó férfizongorista van, ami mezőnyből több tud jobban kiemelkedni, mint a nők mezőnyében: "objektíven" nézve (ami persze szó szerint véve hülyeség, talán elfogulatlanságot kéne mondani).
Az biztos, hogy mint a politikában úgy a zenében sem kellene pozitívan diszkriminálni valakit csak mert nő, mert az (másik oldalról) durva, igazságtalan és egészségtelen beavatkozás a teljes rendszert nézve.
Egyedül a tehetségnek kéne számítania (gének és tanulás eredőjeként).
És bizony ez nők esetében szignifikánsan hosszabb bejárandó utat foglalhat magába.
Fura amit írsz... :) valahogy a zongorát mindig női hangszernek gondoltam. Hiszen a híres zeneszerzők mindig lányokhoz jártak órákat adni, és a lányok elfoglaltsága volt zenét tanulni .... de belegondolva, ha neves zongoraművészeket akarunk felsorolni, hát inkbb csak férfiak neve jut eszünkbe...
Kemény bírálat. Az eleje jól összeszedett, és egyet is értek vele :)
Jó a kérdésfelvetés, miért kell egy saját divatmárka a visszafogott öltözködéshez...
A végére kicsit elkalandozott, úgy érzem.
Egyébként az az érzésem, hogy ez az egész arra kellett, hogy felfigyeljenek rá. Mai konzervatív kormányzás, a plakátok... a keresztény szemlélet hangsúlyozása, mind olyan amibe kapaszkodni lehet, amivel középszerű divattervezőt felkarolja esetleg valaki....
Emberileg nem bírom Woody Allent de voltak nagyon jó filmjei a sok rossz mellett. A rövid egysorosai között is több remek van.
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
"A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is."
"Foglalkoztat a jövőm, mivel a hátralevő napjaimat ott szeretném eltölteni."
"A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést."
"'Az összes szeretet közül az számít igazán, amit nem viszonoznak."
"Nem vagyok nagy ivó. Szilveszterkor két martini után megpróbáltam elrabolni és Kubába téríteni egy liftet."
"Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé."
"Szeretni annyi mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi mint szenvedni, nem szeretni annyi mint szenvedni, szenvedni annyi mint szenvedni. Boldognak lenni annyi mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól."
"Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat."
"Élhetsz száz évig, hogyha feladod azokat a dolgokat, amik miatt száz évig akarsz élni."
"Az Isten hallgat. Bárcsak az ember is befogná már a száját!"
"A különbség szex és szerelem között az, hogy a szex oldja, míg a szerelem okozza a feszültséget."
"A főiskolán a metafizika órán puskáztam: belenéztem a mellettem ülő fiú lelkébe."
"Az agyam a második legkedvesebb szervem."
"Elmentem egy masszázsszalonba. Sajnos önkiszolgáló volt."
"Rosszabb dolgok is vannak a halálnál: aki valaha is együtt töltött egy estét egy biztosítási ügynökkel, tudja, hogy mire gondolok."
"Sokkal inkább, mint valaha, az emberiség válaszút előtt áll. Az egyik ösvény a kétségbeeséshez és a végső reménytelenséghez vezet. A másik a teljes pusztuláshoz. Imádkozzunk, hogy bölcsen a helyes utat válasszuk."
"- Annyiszor bebizonyítottad, hogy a lélek halhatatlan! - Az hát! Elméletben. Tudod, így áll a dolog a filozófiával: mihelyt kilépsz az iskolából, mindjárt nem működik."
"Végül is kétségtelen, hogy a "valóság" egyetlen jellemzője, hogy híján van a lényegnek. Amivel nem azt akarom mondani, hogy nincs lényege, hanem hogy híján van neki."
Idézetek, párbeszéd-töredékek és szállóigék a ma 80 éves Woody Allen-től, minden idők egyik legnagyobb művészétől! Isten éltesse sokáig- még ha Ő nem is hisz benne,- az embert, aki nem a művei által akar halhatatlanná válni, hanem úgy, hogy nem hal meg!
Nem hiszek Istenben (...). Mert ha Isten létezik, akkor mondd csak, bácsikám, miért van szegénység és kopaszság?
Kemény dolog a házasság. A feleségem simán megcsókolja a kutyánkat, de nem hajlandó a poharamból inni.
Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
Mosolyogni annyi, mint magunkról elfeledkezni mások kedvéért.
Mindig hálás vagyok a nevetésért, kivéve, amikor az orromon jön ki a tej.
Nem mintha félnék meghalni. Csak nem akarok ott lenni, amikor bekövetkezik.
A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is.
Foglalkoztat a jövőm, mivel a hátralevő napjaimat ott szeretném eltölteni.
A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést.
"Miután egy amerikai szövetségi bíró úgy ítélkezett, hogy a demokrata elnökjelölt Hillary Clintonnak nyilvánosságra kell hoznia a 2011-2013 közötti levelezését a Válasz.hu egy magyar szempontból is figyelemre méltó levelet talált. A 21365 levél között több tucat olyan is van, amiben a magyar politikáról, vonatkozásokról esik szó, de a Válasz szerint ez egy olyan, amiben a hazai liberálisok közvetlenül az amerikai kormányzatnál jelentgetik fel az aktuális magyar vezetést. A levelet Fischer Iván karmester írta a Clinton család ügyvédjének, Vernon Jordannek, hogy adja tovább az éppen Magyarországra készülődő akkori külügyminiszternek. A levél a Válasz elképzeléseinek és várakozásainak megfelel, és arról szól, hogy Orbán Viktor éppen lebontani készül a demokráciát, és az emberi jogokat, a szólásszabadságot nélkülöző rendszert épít ki. Fischer úgy tűnik, nem bízott meg az akkori nagykövetben, Eleni Kounalakisban, akit Orbánhoz közelállónak fest le, és szerinte nem ad teljes képet az itthoni történésekről. Fischer egyben aggodalmát fejezte ki, hogy ha Clinton nem szól a demokrácia leépítése miatt egy autokrata rezsim támogatójának tűnhet fel. Clinton amúgy akkor nem is hagyta szó nélkül a magyarországi folyamatokat."
Megkóstoltattak velem egy kis forralt bort, mondtam, hogy egész jó, csak alacsony az alkoholtartalma és hiányzik belöle a szegfüszeg, mire körülröhögtek, hogy sima almalét és szölölét forraltak fel. Nem tudtam, hogy ilyen egyszerü hamisitani.:-(
Keresek egy diszkós dal feldolgozását, annyit tudok róla, hogy többszörösen van benne egy dinamikus rész, valami ilyesmi:
The name of the game - mire a tömeg kiált valamit erös dupla dobütésre, majd hatásszünet jön.
Ez ismétlödik 3x-4x, majd diszkózenéhez hasonló valami folytatódik, és lényegében ez a blokk megy párszor.
Talán késöbb volt egy még vadabb feldolgozása is, akkor már rap-es vagy más stilussal és akkor már a blokkok különbözö dalrészletek feldolgozását kapcsolták össze.
Ha már újságirásra ugrottam, törném el a kezét mindazoknak, akik MTI hireket a saját értelmi szintjükre, azaz értelmetlen zagyvaságokra silányitanak csak azért, hogy csináljanak valamit.
Ha már megveszik az anyagot, csak egy pici ész és jóindulat kellene, hogy értelmes módon hasznositsák, dehát mindig az derül ki, hogy akinek pénze van rá, az nem képes pár értelmes mondatot se összeállitani, és ezért nem szereti az értelmes mondatokat a maga közelében.:-((
Ha már a múltat idéztem, jó néhány wikileak-szes hir ismerös volt, hogy ezt valamikori történelemkönyveimben olvastam, söt meg is kellett tanulnom némelyiket, vagy csak megjegyeztem. A hirek döntö része nem titkos, csak nem publikált hir volt, amiböl nekem az jött le, hogy az amerikai forrás évtizedeken át saját magának gyüjtögette az anyagot. Ha szépen elkülönitette volna a titkositott anyagoktól, értékesebb lehetett volna a gyüjtemény, és a botrányos részböl kimaradhatott volna.
"A listán az első helyet Orbán Viktor érdemelte ki; az indoklás szerint azért, mert egyszerre előidézője és szimbóluma annak, hogyan tolódott el a menekültekről szóló közbeszéd a Hogyan fogadjuk be őket?-ről a Hogyan tartsuk távol őket? irányába.
Európa vezetői egykor ki akarták őt közösíteni, ma ő a mainstream jobboldal talizmánja írja a lap a miniszterelnökről..."
Sokan szeretik, ha elhallgatják előlük a híreket Interjú Matthew O. Jacksonnal, a Stanford Egyetem professzorával
"A csalók vagy terroristák viselkedése speciálisabb, elképzelhető, hogy a rendőrség hamarosan a hálózataik alapján képes lesz megmondani, hogy kik gyanúsak. Egy új kapcsolatnál sokat számít, ha van egy közös barátunk, aki egyfajta biztosítékként szerepel, az országok pedig általában hülyeségből háborúznak, pontosabban jelentős részben a vezetők torz ösztönzői miatt, mondja Matthew O. Jackson stanfordi professzor."
Csak ez az egy beszélgetés zsebrevágja Albert-Barabási legutóbbi Villanásos könyvét, annyi érdekesség, információ van benne, olyan éles témákban is, mint menekültkérdés.
A kérdező is nagyon jó, nagyon felkészült (volt segítője), az indexes főmufti Stöckertet is bőven übereli nálam.
A nekem legfontosabb mondatok, amiket persze tud az ember, de más, ha leírva is látja.
Mennyire fontos s beágyazottság, a terjedési sebesség, a tömegesség, teljesség (részletekbe-elmerüléssel szemben)
"Volt egy mikrohiteles kutatásuk is Indiában, ahol az egyik eredmény az volt, hogy hiába tájékoztatják a falvak vezető személyiségeit, csak ott terjednek el az új hírek, ahol ők egyben szociálisan is beágyazott figurák, sok barátjuk, ismerősük van."
"Vannak nagyon alap taktikai elemek, ahogy egyes terroristasejteket azonosítani lehet, vagy milyen pontokon lehet a legtöbb információt megtudni a működésükről. De sokkal fontosabb és alapvetőbb azt feltérképezni, hogy miért csatlakoznak emberek, hogy hogyan terjed az egész."
"Az amerikai tapasztalatok alapján tehát kevésbé jó ötlet egy nagy tömbben tartani a bevándorlókat, úgy kell elhelyezni őket, hogy egyediek legyenek a környékben."
"A bankok pedig ezen belül elkezdik akkor a legnagyobb haszonnal kecsegtető kötvényeket megvenni, azaz a görög kötvényeket. Ez utólag kiderült, hogy nem volt tökéletes ötlet. Ha nem az egész rendszert vizsgáljuk, hanem csak egyes szereplőket, akkor elég sok mindent el lehet rontani. Tehát igen fontos a tudatosság, a hálózaton belüli interakciók folyamatos ellenőrzése, és akkor meg lehet előzni a nagyobb bajokat. Ha már tudjuk, hogy mire kell figyelni, és van is elég információ, onnantól ez egyébként elég egyszerű feladat."
A Sky és a BT Sports a 2016-17-es idényre 5,13 milliárd fontot fizet
...az angol profiligának: az 5,13 milliárd font 7 282 532 434 euró (jó, forintban is megadjuk, 2 265 606 350 424 forintról van szó): azaz
...7,200 ezermillió (milliárd) euró 2,265 ezermilliárd(billió) forint, amit úgy osztanak fel a 20 csapatos bajnokságban, hogy még
...az utolsó helyezett csapat is 99 millió fontot kap (140,58 millió euró),
...az első pedig több mint 150 milliót (213 millió euró).
Ezzel szemben a német Bundesligában jelenleg 850 millió eurót, azaz kb. 600 millió fontot osztanak szét az első két osztály 36 csapata között, és
...ebből a tévészerződéses bevétel mindössze 696 millió euró. ...A Bayern München évek óta elégedetlenkedik a rájuk kényszerített tévés szerződés miatt, mondván, ha ők maguk értékesítenék a meccseik közvetítési jogait,
...140 millió fontos (~200 millió euró) bevételre tennének szert.
Ezek ugye éves szintű adatok!
Ez bizony 10+ -szeres szorzó, egy nagyságrend (liga-szinten)
Mindebben nnincs benne a marketing-haszon, ami miatt egy Beckham-Ronaldo 100 millió eurós játékosvásárlás akár első évben hasznot tud produkálni.
Ahogy a banki hitelezős/tartozós pénzek (Reál Madrid) illetve arab vagy orosz olaj és egyéb jövedelmek outlierei is kívülesnek (semmi pénz nem drága).
Orbánt is fertőzhetik ezek a számok, mert brutális számok ezek a "kecsegtető" oldalon.
"Nem kell hozzá" tőke, "csak" tudás meg pár jól kinevelt focista.
A pályán meg úgysem pénzkötegek játszanak, szokták mondani (aminek hatóköre nézetem szerint erősen korlátos), vagy másképp szólva a pénznek nincs szaga
A statdiónépítésre (ami egyszeri beruházás csak( volt tervezve 20 milliárd forint, ami egy százaléka az éves angol ligás bevételnek.
Az FTC-Videoton-Debrecen éves költségvetése meg mozog 1-4 milliárd forint tartományban, mint legígéretesebb támogatott csapatok.
Szóval
- akár reális elképzelés is lehetne a futball-beruházás (persze csak megfelelő peremfeltételek mentén).
- de a hatótényezőket (szükséges összegek, évek) azért nem ártana tudni súlyozni, és Orbán jogász látnivalóan nem tud számolni (szvsz).
- tényleg érteni kéne a focihoz és építkezéshez, kellene valós szellemi tartalomnak lenni egy esetleg hosszútávon versenyképes futballkultúra - mondhatni nulláról való - felépítéséhez.
- pedig lenne potenciál a pénz mostani domináns uralmának valamelyest leépítéséhez, mert perpillanat tényleg a pénzek versenyeznek egymással hosszútávú relevanciával, és nem sport/kultúra-értékek.
Amit egy korrupcós (centralizált magyar) közeg - korrekt decentralizáltság rovására - már a kezdeteknél lenulláz.
Azaz végsősoron teljesen irreális a foci-őrület elképzelés (szvsz).
de ilyenkor nem fog tudni halat fogni. Tavasszal a legkönnyebb neki. Olyankor még nem álmosak a halak, és szeretik a sekély vizet. Könnyű kifogni őket. Azidőtájt szokott is néhány áldozatul esni.
Rapport Ricsi óriásit játszott egy erős hullámvölgy után az EB-n, állítom az aranyérem sem volt elérhetetlen, pedig előzetesen az éremre sem sokan fogadtak volna (Polgár Judit kapitányként meg kifejezetten jól debütált, számomra azért kicsit meglepő módon).
Nem is kell a vg-s véleménnyel foglalkozni, mert látnivalóan orbitális marhaság: adatrendszerezési szinten keveri a szezont a fazonnal, a fontosat a lényegtelennel ebben az egyébként valóban nehéz - kívülről is sokféle torzuló hatásnak kitett - esélyegyenlőségi témában.
Lehűlt a víz, és kitisztult. A halak viszont lehúzódtak alulra, de jobban látszanak, mint nyáron. Semmiképp nem tudna onnan kihalászni egyet sem. Csak amikor a sekély részen vannak tavasszal.... :) egyébként rengeteg halunk van, és nagyon kicsi a pusztulás... szerencsére :)
"A gazdasági és a politikai élet között önerősítő folyamatok működnek a nemek közötti esélykülönbségek mérséklésében. A kezdeményezés pedig a politika, ezen belül pedig elsősorban a politikai elitben lényegesen nagyobb arányban képviselt férfiak felelőssége. És persze egyúttal esélye: Magyarország ugyanis világelső abban is, hogy a nők és a férfiak várható élettartama között nálunk a legnagyobb a különbség. A mai esélyegyenlőtlenség tehát a férfiakra is súlyos következményekkel jár."
erre az utolsó bekezdésre gondolsz.
Megvallom, már háromszor olvastam, - lehet a szövegértésemmel van a gond - de én nem is értem magát a mondatot.... :)
Legyen off is itt: Múlt héten olvastam egy magát régóta elemzö szakértönek hivott valakinek az irását a vg-n, nagyon helyesen a vélemény részre irt, és egy ideig bántam, hogy egyáltalán elolvastam, mert nem értem, ha valaki nöket akar bevonni a politikába, akkor arra miért a halálozási arány a legjobb érve.
A mai napig nem tudom felfogni, mi az összefügges a nöi miniszterek száma, valamint a férfiak és nök halálozási arányának közti különbség között. Nem hiszem, hogy azt akarta volna leirni, hogyha több nöi miniszter lesz, akkor a férfiak tovább fognak élni, vagy a nök nem fognak olyan sokáig élni, mint most.
Tudom, nem férfitéma... :) van pl. a Mark&Spencer nevű angol ruházati bolt hálózat. Teljesen korrekt, minőségi ruhák, nem kihívóak, és tényleg szépek. Az angoloknál amúgy a legócskábbnak számít. Azaz, ha egy angol azt mondja, hogy a M&S-ből öltözik, az olyan, mint nálunk a Tesco...
Ha itthon bemegyek, akkor rosszul vagyok az áraktól, mert egy ócska póló tízezer ft....
Ja, és ami így itthoni szemmel a legmenőbb, hogy pl. nadrágból tudsz találni rövid tömzsire, vagy hosszú vékonyra való méretet is....
Egyébként ez a valóságban úgy működik, hogy az igazán stílusos ruhák nem kihívóak, de ennél jobb minőségű anyagból vannak, árban hasonlóak... azaz nem a fiatal korosztályt célozza, vagy nem az alsóközéposztályt...
Na igen, az a hosszú estélyi, az még tényleg szép. Ott látszik, hogy mennyit jelent az anyag esése pl. Ott a dekoltázs is épp megfelelő. Én személy szerint utálom a nyakig érő ruhákat, nagyon elcsúfítanak, összenyomják a felsőtestét a nőnek; és ékszert sem lehet felvenni hozzájuk.
A fekete csipkefelsős is lehet mutatós, de az a kép kevés nekem a megítéléshez. Egyébként az olyan jellegű , illetve a bemondónőn lévő hasonló csipkebetétes jelenleg divat, és hasonlókkal tele vannak a boltok.... azaz azok meg az egyeditől vannak messze :)
A cikket magát nem olvastam el, csak a képekhez fűzött feliratokat.... de szörnyűnek tartom :(
A ruhák erősítenek, fazon és anyagok és szabás miatt. Amellett még öregesek is. A fiatalosság nem csak a színen múlik. Én értem, hogy ezeket alkalminak szánták, de az ilyen jellegű fényes anyag nem is divat.... sehol :(
Furán gyűrődik... na rettenetes, és amellett drágák is. Nem tudom, ki a célközönség.... ha lenne lányom, nem adnék rá ilyen ruhát, az én korosztályomat meg már nem kell attól félteni, hogy a csúnya bácsik megrontanak :)))
Két filmrészlet is eszembe jutott, nem tudom YT-on fenn van-e. Az egyik a Tanu-ból az elvtársnő, aki tán a vacsorához invitálta Virág elvtárssal főhősünket.
Na ez egy borzasztóan érdekes topik (számomra), ugyanis nem tudok egyértelműen igazságot tenni saját szempontrendszerem szerint.
Adva vagyon egy elviselhetetlenül primkó borzasztó nóta minimál zenével.
Továbbá adva van két videó egy "eredeti" minimális és egy "feldolgozás" 20 millás+ nézettséggel (meg még amit pluszba generál Böde Dani videó vagy Irigy hónaljmirigy és társai révén)
Ez csak youtube-oldalról és csak eddig lehet 200.000 USD (60 millió magyar forint), erre jön rá az Artisjusos felosztható és (cd-díjból származó) felnemosztható szerzői jogdíj.
Legyek akármennyire szerző jog ellenes, meg becsüljem bármilyen mértékben nullára a produktum értékét nem tudom elvitatni, hogy szerzői jogdíjat KELL fizetni a szerzőknek (ezután a hulladék után is), azaz nem tagadható meg.
A nagy kérdés kinek milyen arányban.
Tényleg 60%-40% arány a helyes (zeneszerző és szövegíró között) avagy mondjuk 5%-95%, hiszen a szövegíró-előadó-menedzser ennyivel többet tett, (gazdasági értelemben) "sikeresen" felöltöztetett egy nulla értékű cuccot, ami szellemi értelemben továbbra is nulla értékű.
Bevallom érzésre az utóbbi 5%-95% áll hozzám közelebb (ha már kell fizetni), persze jogilag nyilván alátámaszthatatlan módon.
És akkor merész huszárvágással nekem idevág Ránki Dezső 70-es évekbeli Pathetique szonátás felvétele kottás videója, a maga 1.3 millás megtekintésével (ami már nem nő tovább, pedig akár nőhetne is, főleg akár - YT-aljasságok alóli mentesség esetén - progresszív haladvány szerint).
Én azt gondolom - meglehet helytelenül -, hogy a világ sokkal jobban elfelejtette ezt a zseniális felvételt a hatalmas áradatban, míg az én videóm brutálisan köztudatba hozta: persze csak a maga műfajában értékelve a dolgot (nem Gangnam Style léptékben).
Ismertebbé tette Ránki nevét, rajongót szerzett neki, a felvételnek, a magyar előadóművészetnek (most az én hasznomról nem beszélve: kottás videó műfajának terjedése, saját ízlésvilágom képviselése).
Csak YT pénzértékben számolva: 12.000 dollár (3.6 millió magyar forint, továbbgyűrűzések nélkül, jelen állás alapján).
Mindezt úgy, hogy semmi ráhatásom nem volt a történésekre szándékom szerint sem, talán potenciálisan sem. Sőt utólag sem tudom magyarázni a dolgot, nemhogy reprodukálni.
Holott az én oldalamról sem művészi vagy bármilyen érték növelés, sem költség nem merült fel (vagy mondjuk így epszilon tart a nullához):
A fenti arány Ránki és köztem tisztán 100%-0%, az én korábban már vázolt rigorózus szempontrendszerem szerint.
PS: Igaz másik oldalról viszont helytelennek tartom azt is, hogy én minden legelemibb YT-tevékenységemmel is azonnal kockára teszem minden addigi tevékenységem szummáját ("életművemet") egy visszataszító orosz rulett keretében, míg mindenki más (YT/Google/szerzői jogi szervezet/etc) akárhányszor akármilyen léptékben hibázhat büntetlenül.
El is felejtettem mondani, hogy mostanság fedeztem fel az e-mentesnek hirdetett "Gazda" joghurtot.
Ez is olyan mint a Cserpes, felül natúr joghurt, alul vastag(abb) gyümölcs-réteg.
A kiszerelés picit kisebb ugyan, de a Cserpes 269 Ft-ja helyett 159 Ft nálunk, nekem nagyon finom, egyedül az almás-verzióért nem vagyok annyira oda, de az se rossz.
Tud valaki olyan (lehetőleg online és még lehetőlegebb ingyenes) képbuheráló programot, ami rendelkezik azzal a funkcióval, mint a Facebook profilképháttérátszínezős izéje? Tehát feltöltök rá egy képet, aminek egy általam meghatározott színkombináció lesz az áttetsző háttere (lásd még szivárványos és franciazászlós FB-bélyegképek).
- Ugye nem gondolod komolyan te sem, hogy ennyi beszólongatás után majd el kezdek itt neked megfelelni egy valódi elemzéssel... ;)
Az elemzést soha nem nekem kell elvégezned, hanem saját magadnak, vagy ha nem megy, akkor ne elemzésnek nevezd, hanem véleménynek.
Azt nem értem, hogy amikor felvetettem a témát, néhány részletkérdésbe azonnal mélyelemzésbe belementél, majd a végén érzelmi következtetéseket vontál le, és amikor rákérdeztem, vérig sértödtél.
Akarsz róla beszélni? ;)
A klasszikus kérdés a te esetedben több értelmü. Visszatérhetünk a részkérdésekhez és tárgyilagosan beszélhetünk róla, és akkor kiegészithetjük egymás információit, vagy maradhatunk érzelmi-poénkodós szinten, amire átváltottál.
Na, hallod már, hogy milyen hangosan pattog a labda a térfeleden? :-))
mondjuk az valóban plusz magyar sajátosság, hogy óriási adagokat készítünk, és azt hssük, ha valaki "csak normális" mennyiséget eszik, akkor nem ízlik neki :)))) talán a mi korosztályunk már túljutott ezen.... Szülői szinten még mindig így van nálunk is
Az alapanyag minőség pedig rengeteget számít. De már ehhez is hozzászokunk, és néha a valódi már a fura.
Annó, amikor jártam udvarolni egy lányhoz, vasárnapi ünnepi ebédet főzött a lány mamája, aki eszméletlen jól tudott főzni.
Rajtam látszott, meg tudott is volt, hogy a jóféle kaját mindig is nagyon szerettem.
A mama nem is tudom hány fogásos ebédet csinált, fogásonként komplett családnak egy hétre elég adagot.
Én, aki Pesten egy lábosnyi(!) rakott karfiolt meg tudtam enni egy ültő helyemben, ott ugyanebből kvázi pár kanál után annyira jól laktam, hogy levegőt alig bírtam venni
(épp hogy meg bírtam enni az "óvatosan" kiszedett adagomat).
Merthogy a mama nem elég, hogy jól, de brutálisan tartalmasan, legjobb házi alapanyagokból dolgozott.
Amikor nem kértem repetát, a mama mindig rákérdezett: "tán nem ízlik?"
És sehogy sem tudtam elhitetni vele, hogy ízlik, csak becsődöltem, ráhazudtolva előzetes "hírnevemre". :)
Cserpes több termékére is mondják, hogy túlárazott. A tejfölje nekem kimondottan rossz :(
Én azt a három termékét szeretem, amit írtam, a tejet nem kóstoltam eddig.... csak gondoltam :)
Azzal a hozzáállással viszont nem értek egyet, hogy "kár belém" :)))
Azt gondolom, mindenkinek el kell döntenie, mire mennyit költ. És arra kell, amit fontosnak tart. Ha te jó tejet akarsz inni, akkor miért ne vehetnéd meg magadnak a jó tejet :)
Mi egy ideje a kenyéren nem spórolunk. ...
Egyébként épp az elmúlt hetekben volt nálunk egy érdekes történés :)
Keresztanyámtól vidékről kaptunk csirkét. Pörköltnek akartam, de fiam kérte, hogy a mellét inkább süssük ki, ahogy a boltit is szokta, mert kíváncsi a különbségre.
És olyan szinten van már hozzászokva a bolti tápos, gyorsnevelésű csirkemellhez, hogy zavarba jött az igazi házitól :)
Túl ruganyos volt az állaga, és kevesebbel is jóllakott :) Mondhatni nem ízlett neki....
Egyébként a Cédrus piacon van egy másik tejes is, ő kimérve is ad tejet, 1,5l-es palackban. És nála lehet kapni kecsketejet is (még nem próbáltam) viszont a kecskesajtjai isteniek :) Van gomolya, natúr, és ízesítettek, amit nagyon szeretek, és van egy érlelt kemény fajta, na az csúcsú :)
ez a zöldfarm bio tej finom. Főleg a 3,5%-os, de szörnyen drága (nekem ennyit nem ér)
Piacon nincs feléd kimért házi tej? Nálunk szoktak árulni, igaz, tán hétvégén van csak a tejes. Aztán felénk van egy olyan is, aki házhoz szállít megrendelésre. Szintén igazi, házi.
Ja esetleg próbáld ki a Cserpesét. A Nagycsarnokban van standjuk, de az Őrsön a Cédrus piacon is.
Mondjuk én a Cserpestől a joghurtjait szeretem, aminek az alján van gyümölcs, fölül natúr. A kedvencem a kefirjük, messze a legfinomabb, legjobb állagú. És újabban van homoktöviese ivójoghurtjuk, azt is kedvelem
A hétvége szenzációja volt, hogy Mondok Yvette énekesnő jóvoltából sikerült hallanom felvételről is a korábban említett áriáját felvételről (Rossini: "Tanti Affetti" a La Donna del Lago-ból)
Így felvételről is szenzációsan jól szól, ráadásul a felvétel minősége is nagyon jó.
Egy gáz van a zenekar nem szeret YT-ra publikálni (ezt sem engedi), úgyhogy nagyon kell drukkolnom, hogy az énekesnő sikerrel vesse latba kérő/meggyőző tehetségét.
Pedig már kottám is lenne és mivel 15 percnél rövidebb a nóta (kb.: 8 perc) így még dec.22 elött tudnám publikálni.
Óriási (bár nagyon nehéz) élvezet volt (minden szempontból: borzasztó minőségű sok photoshopot igénylő induló kotta, nehéz illesztés, nehezen befogadható darab.
Az ember azt gondolná, hogy Bartók ilyen típusú darabjai könnyebben befogadhatók, de szerintem ez egy kifejezetten nehéz mű (befogadásilag, értelmezésileg).
Alberto szenzációsan játssza egyébként a darabot.
Amely darabban (időtartamra vetítve) kb. 1.5-szer annyi hangjegy van, mint Beethoven Op.22-es szonátájában... ;)
-Játszásiból elgondolkodtam, hogy egy index.hu vagy bármely online lap a "ma is tanultam valamit" mintájára be tudna-e fogadni választéknövelésként kottás videókat, ismeretterjesztési/közösség(építési)i céllal.
-És arra jutottam lenne benne potenciál, még külföldről is vonzhatna nem magyar nyelvű olvasókat (ahogy egyébként a sakk is "nemzetközi nyelvű")
-Gyakorlatilag lehetne ingyen tartalom, heti/napi 1-2 videóval, nulla verbalizmussal (maximum infó jelleggel, oly sok gondot okozó szubjektivitás nélkül).
-Ha én szervezném/csinálnám én tuti közösségépítési jelleggel csinálnám.
-A legfontosabb konkrétum ez ügyben: az olvasók javasolhatnak a listára kottázandó műveket, előadásokat és szavazhatnának a meglévő listára (publikálási sorrendre), illetve fiatal előadóművészek (akiknek nem derrogál így is megjelenni) nevezhetnének saját felvételekkel.
-A nyertesek pedig nyerhetnének, játszásiból kisebb ám értékes nyereményeket.
-Én tuti képes lennék saját ízlésvilágomon felülemelkedni (maximum vétó-lehetőséget tartanék fenn magamnak és/vagy nem a legtöbb csak második-harmadik legtöbb szavazatot kapót részesíteném olykor előnyben)
-Viszont semmiképpen nem mennék szembe a közösségi igényekkel (pláne nem konfrontative: arra ott van a saját csatornám), nem oktroljálnám rá ízlésemet senkire, épp ellenkezőleg számomra ismeretlen hatásoknak engednék, vizsgálnám be, csak annyira, hogy bevállalhatók-e.- -Hiszen sokkal több a jó, mint a rossz: dőzsölni lehet a jóságokban.
-Illetve nekem szempont lenne, hogy egyszerre jelenjen meg a hangrögzítési archivumból ma is vállalható jó, meg a XXI.századi aktualitás (jó minőségben), akár két külön csatornán futtatva a két minőséget.
-Ugyanis azt sejtem/vélelmezem, hogy a klasszikus zene ízlés/vélemény világa aggregálható. Minél többen mondják, hogy jó valami, annál biztosabb, hogy selejt nem választódik ki.
-Nyilván kellene hozzá a kotta, hogy legyen az egész mögött munkafedezet: abban semmi truváj nincs, szvsz, hogy YT-url -ekre lehet szavazni, tök érdektelen (ráadásul dinamikusan pusztulnának el a linkek).
-Az én koncepciómhoz semmi más nem kéne mint egy jó minőségű hangsáv és egy kotta (szerző-, mű- és végül előadócentrikusan).
-Szerzői jogilag is biztosan tudná rendezni egy nagyobb erőterű médiafelület (amire rajongói szinten nincs esély), hiszen mozifilmek tudnak megjelenni egy index.hu-n.
-Az egészben az egyetlen költség, hogy kicsit programozni kéne a dinamikusan változó szavazási-listát (illetve valamiféle rendezett videó-katalógust), de azt gondolom ez elenyésző az eredeti tartalomban lévő potenciálhoz/értékhez képest.
Közben lement az Eagles-edző Chip Kelly sajtótájékoztatója is a Lions elleni kisebb katasztrófa után, és remek volt a hangulat, itt egy rövid kivonat Ian Rapoporttól:
- Úgy gondolja, minden játékosa 100 százalékon teljesített? - A játékosaim odatették magukat, igen. - Mindegyik? - Igen. - Szóval ha a játékosok 100 százalékon teljesítenek, akkor nem maga a probléma? - Nem tudom, erre nem tudok válaszolni.
bár mióta nálunk is dívik, én betartom, de megvallom, pont ezen szoktam morfondírozni, hogy semmi értelme. Hogy lassítja a forgalmat, ha csak egyik oldalon áll mindenki, és nagyon keveset nyer rajta, aki siet... igaz, ellenben én kikerülöm a sort, és bevágódom a sor elejére (kivéve a nagyon hosszú lefelé irányba, ott mindig várok valakit magam elé, még üres időszakban is (tériszony)
A megtekintésszám "kicsit" messze jár Adele Hellójának 525 millió+ -jától (csak 88.000), pedig régebb óta van fenn, de nekem nagyon bejön.
Ki tudja hanyadszor hallgatom meg a tökéletes ifjúkori nosztalgia jegyében, amikor szerettem Jarre-t (utoljára).
Rövid, velős, tökéletes album-nyitó darab, a műfaj legjobb hagyományain alapul.
Végre tökéletes a hang(zás)technika, ami az Oxygene-hez képest persze trivialitás, de akkor is meg kell jegyezni.
Így a teljes új 2015-ös Jarre-albumot végighallgatva már csak egy számot nem bírok; ki is vettem a lejátszási listából: 03 - Close Your Eyes (Feat. AIR)
Nem emlékszem ennyire teljes és jól hangzó komplett albumra elektronikus zenét illetően.
És, ha jól tévedek, ennek megfelelően kétféleképpen görbülhet ez a "Doppelschlag", merthogy nem mindegy, hogy a magasabb avagy mélyebb diszítőhang van előbb
Nálunk a vidékiek nem értek be a suliba vagy 3 napig. Mikor a leghidegebb volt -20°C, de annyinak nem éreztem, hazafelé (az út közepén) engem kerülgetett a lánctalpas. ;)
Elméletben az összes plasztikai sebésznek így kéne működnie, és akkor tán kevesebb gond lenne (pontosabban kevesebb ilyen szörnyella) csak az a baj, hogy hiába irányítja el a doki, akkor megy másik ilyenhez a megfelelő hely helyett... és előbb-utóbb talál olyat, aki elvégzi rajta a műtétet...
De ha a plasztikás doki korrekt lett volna, akkor elirányította volna a megfelelő kollégához. Azzal ő elesett volna egy jól fizető pácienstől, viszont a páciens esetleg jobban járt volna. De az inkorrekt dokinak nem az az érdeke, hogy a páciens jól járjon.
Szerintem nem (feltétlen) akkor már inkább a média, vagy a csuda tudja, ki sugallja, hogy így jobb lesz neki.
A plasztikai sebészet alapvetően fontos része lenne az orvostudománynak, csak épp jelen esetben nem arra használják, ami a célja volt eredetileg :(
Talán A Doc Hollywood c. Michael J. Fox filmben mondta a doki neki, mire végre eljutott a neves kórházba, hogy mennyi zsírt kell leszívni gazdag nőkön ahhoz, hogy egy valódi torz arcból tudjanak rendeset alkotni... (nem szó szerint)
A nő tényleg kimondottan szép volt a műtétek előtt. Önértékelési hiba (azaz a fejében van a bibi), ha nem látta magát szépnek....
De akkor, ha később ez a router máshová kerül, vagy a gép kerül más úton a hálózatra, akkor a mac-klónozást meg kell szüntetni, mert ha két eszköz azonos mac-címmel jelenik meg a hálózaton, abból gubanc lesz.
Ha egy géppel lehet használni, akkor routerrel is lehet. A routernek kell eljátszania a hálózat felé, hogy ő egy gép. Ezt a routerek tudják.
Lehet, hogy a szolgáltató úgy oldotta meg, hogy a gép MAC címéhez rendeli hozzá azt az egy db ip címet, amit az ügyfélnek kiosztott.
Ez esetben a routeren be kell állítani a MAC-cím klónozást, és akkor a hálózat felől nézve úgy látszik, mintha ugyanazt a gépet dugták volna rá a madzagra, mint az előbb.
Adele-nek van három sorlemeze (19,21,25) meg a Skyfall-nóta. Ezt habosították fel 15.5 órás diszkográfiává jelen állás szerint (Vinyl, ep, single, live, featured opciók stb.)
És ő a legmenőbb énekesnője a világnak, a hírek szerint.
Mert elszorítottad a lábadban a vérkeringést, a sok zoknival... az kb. ugyanazt jelenti, mintha kevés lenne rajtad.
Én aznap vizsgáztam, ha jól emlékszem geotechnika nevű tárgyból :) és mind kibuktunk, ugyanis nem hatotta meg a tanszéket a havazás, időben kezdték a vizsgát. Nem is tudom, hogy értem oda, de nem sokat késtem...
Igen, ezt tudom, még a szerelő sem tudta otthon tegnap, digit meg akkor nem tudtuk elérni... csak arra gondoltam, valami módszert mégis :)
meg leginkább kiírtam a problémámat. A lényeg egyébkéntis az volt, hogy azt hittem, én vagyok annyira ügyetlen, hogy még a routert sem vagyok képes csatlakoztatni a rendszerhez :))))
Ekkora voltam katona, leszerelés elött pár héttel.
Emlékszem az első durva havazásnál előző nap éjjel éjszakai lövészetre mentünk (karácsony elötti napokban; elképzelhető milyen örömteli esemény volt).
Olyan farkasordító hideg volt, hogy a sorozásnál kapott összes ruhámat magamra eröltettem, alig tudtam mozogni, meg a sok zoknis lábamat a bakkancsba eröltetni.
Így is majd megvert az isten hidege, a lélek is kifagyott belőlem, pedig sosem voltam fázós fajta.
Aztán emlékszem alig tudtam hazamenni, a metró is alig közlekedett a nagy havazásban.
Az biztos, hogy engem visznek málenkij robotra az oroszok a voronyezsi -70 fokba, az első hullák között lettem volna.
Kiderült, nem én vagyok béna, amikor nem tudtam a routert csatlakoztatni a digi modeméhez... :)
A digi nem adott alapértelmezett átjárót. Jelenleg is csak egyetlen egy géppel tudjuk használni vezetéken keresztül. Saját szerelő megnézte, ő mondta, hogy nem lehet a routert csatlakoztatni, nem nekem nem sikerült :) nem oszt hálózaton belül ip címeket a rendszere, csak egy fixet ad...
Én voltam láma, mentségemre legyen mondva, az ingyenesen hívható 80-as számon lévő ügyfélszolgálat sem tudott segíteni, ami egy ekkora forgalmú cégnél szerintem szégyen.
Elment az életemből egy óra (mert brutális sort kellett kivárnom), de legalább megoldódott.
Európában drasztikusan romlik a munka-élmény, itt láthatjuk a legnagyobb (85 százalékpontos) zuhanást a dolgozói elégedettségben.
Ez főleg a rendelkezésre álló erőforrások, munkaeszközök, a kommunikáció, ügyfélközpontúság, valamint a vezetés emberközpontúságánál szembetűnő. Világszinten a munka-élmény 28 százalékponttal csökkent, különösen a felhatalmazást, a hatáskört, felelősséget, valamint az önmegvalósítást illetően lettek kritikusabbak a dolgozók."
A Win7 frissítéseinek határidejét már adagolja a MS, szóval a nyárig még ingyen jöhet le, lehet addig a HW-t is újítani kellene. Durva lenne ha már csak a 10-re fejlesztenének a gyártók, legfeljebb jobban futnak majd rajta.
Windows XP-t sem igazán szívből támogatják a fejlesztők (hiszen plusz és nehezen megtérülő költség csak a tesztelése is).
Viszont a jó hír, hogy a winxp-win7 távolság sokkal nagyobb, mint a win7-win10 között.
Szóval az "automatikus" kompatibilitás azért egy erős potenciál lehet.
Másfelöl, ami szoftvereket én használok azok jók voltak winxp-s korábbi verziókban is, csak a win7-ért tényleg érdemes volt váltani.
Ami win10 (hiánya) esetén egyedül fájhat a "legalitás"-on túl, hogy minimum 10 évig ad rá garanciát az MS, mint eddig soha (és ez tuti több lesz 10 évnél az eddigi gyakorlat szerint).
PS: Jogos az észrevétel: a 3 full-install-os "legalizálós" lehetőség is ki tudja meddig fog élni, valóban.
Én attól félek, hogy: egy idő után az újabb szoftverek nem lesznek Win7-kompatibilisek, csak win10-en futnak majd. Akkorra viszont az már csak fizetős lesz. És a win7 támogatása, biztonsági frissítései stb. megszűnnek. Hm?
- sosem kér frissítést az ember a windows-ától, hanem mindig kézzel maga csinálja meg, amikor alkalmas neki (legkevésbé ajánlott opció a windows update centerben)
- nem teszi fel, avagy leszedi a p*csába a KB3035583 frissítést. Ekkor el is tünik a quick launch bar-ról is az ms-erőszakoskodás. (Viszont figyelni kell a kikerülésére minden frissítésnél)
Nemrég dobta fel hogy frissítsem Win 10-re, nem az x-et nyomtam hanem hogy később, erre most látom 99%-on áll a frissítés, persze leállítottam, most egy kicsit bezavart a Win.
Ez például egy olyan dolog amiben egyetértünk, szerintem is a win7 az utolsó jó verzió, pedig közben volt ugye win8, win8.1 is.
Az megvan mindenkinek, hogy a win7-et jegyző kimondhatatlan lengyel? nevű fickót (projektvezető), már elbocsátották (azon a címen, hogy az Iphone ekkorát tarolt az MS meg lemaradt kütyük terén). Állítom perdöntően miatta lett jó a win7
Itt a topikban meséltem már: mostani munkahelyemre belépéskor új gép új telepítés címén gondoltam villantok egyet és a cégben elsőként telepítek win8-at.
Én úgy még soha semmit nem bántam meg az életben, mint ezt a melléfogást.
Egyik ügyfél VPN-jéhez konkréten nem lehetett csatlakozni win8.0-n keresztül (gratula), csak úgy, ha feltettem egy virtuális gépet win7-tel (amin viszont az erőforrászabáló programok kellemetlenül lassúak voltak, sok swapelés miatt).
A win8.1 upgrade sem segített, csak hozott elő még furcsább hibajelenségeket, pl.: Oracle-nél.
Akkora hulladék mindkettő, hogy környezetszennyezési adót kéne behajtani rajtuk.
Windows10-re pedig úgy sem vágyom, hogy ingyen legális lenne örökre :)
Nem zenéröl, hanem videóról volt szó. Ez ötletes történet, kár, hogy a gyerekek ennyire komolytalanok voltak. Egy jobb csapattal érdemes lenne rendesen leforgatni, és akkor a középsö részt is meg lehet filmesiteni.
Igen, az elsö két sort tökéletesen és tisztán értettem, egyértelmü volt számomra, hogy egy politikus szeretöje panaszkodik, igy az ötszöri ismétlés is érthetö, ugyan az a szellemi szint.
A zene meg talán a D.I.S.C.O. és egy másik ritmusú dal zenéjének összevetéséböl van, az utóbbi sajnos nem jut eszembe, de ismerös az is.
Ettöl gyilkos hangulatba tudok kerulni.:-( Miért nem tudják ezt a föszerkesztönek látszó seggfejt megtalálni a terroristák, aki egy mondatot se képes értelmesen leirni?
Bármikor :) rajtad múlik. Nálam időnként már elég erőszakos jelzi. Főleg a win8.1-es gépemnél.
Egyébkéntis, móta kicsi fiam HDD-je tönkrement, amin a legálisan vett win futott, és kiderült, hogy hiába a valahány frissítési lehetőség, amit nem is használt fel soha, az egész ugrott ki az ablakon :( azaaz hiába veszem meg legálisan, olyan, mintha a vincseszter tartozéka lenne a win, és együtt lehet kidobni őket.
Klubunk az alábbi közleménnyel szeretné elejét venni a középpályás státuszával kapcsolatos további híreszteléseknek. A Norvégia elleni sikeresen megvívott Eb-pótselejtezőt követően került a szélesebb közvélemény számára is reflektorfénybe a nyár óta a Videoton FC második csapatával készülő Kleinheisler László. A 21 esztendős középpályás ügyében folyó tárgyalásokat klubunk továbbra is a labdarúgó és a Videoton FC belügyének tekinti, ugyanakkor továbbra is azon dolgozunk, hogy a válogatottban is bemutatkozott játékos helyzete minél hamarabb, mindkét fél számára megfelelően rendeződjön. Amennyiben bármilyen, Kleinheisler László karrierjét érintő változás történik, arról a Videoton FC hivatalos médiafelületein tájékoztatjuk szurkolóinkat és a média képviselőit."
PS: Egyébként az az érdekes számomra, hogy a zongorista fickó remekül veszi ki a nótából a brutális giccset, csak halvány - értsd HAL(L)vány ;) - utalásokat hagy meg; azokat is elnyomva a domináns, hangsúlyos motorikus részek által.
"Igen, a Talamba ütősegyüttes és Horgas Eszter fuvolaművész már elég régóta jó kapcsolatban van egymással, több közös koncertjük is volt (a Bors szerint tucatnyi), és közös lemezt is adtak ki, a produkció értékelésekor Horgas sem tagadta, hogy imádja a debreceni ütősöket. Akik nem mellesleg nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és nagyjából a 4. másodpercben már világos volt, hogy simán továbbjutnak, a mezőnyt ismerve pedig az is nagyon valószínű, hogy döntősök lesznek. Horgas Eszter azonban nem bízott semmit a véletlenre, és rányomta az aranygombot a Talambára, így a zenekar közvetlenül a döntőbe jutott."
Írtam kommentet is:
"Ennél még inkább visszás jelenségek voltak a Virtuózokban, ahol a zsűri tán elnöke: Szenthelyi Miklós tanítványai mekkora túlsúlyban voltak a hegedűnél különböző korosztályokban. Ott nem egy nem kettő ilyen volt. Egyéb összefonódásokról nem is beszélve, amik aztán végül különösen taszító jelenségekben kulmináltak. A dolog kvintesszenciája az volt, hogy a zsüri által végig előtérbe tolt zsűritag (volt)tanítvány Gyöngyösi Ivett a legvégén pont a közönségnél vérzett el (és pont amikor egyébként mindenkinél másnál jobb volt, szvsz).
Amikor szóvátettem itt a blogon Sixx is annyit bírt csak reagálni, hogy "valakim" biztos kiesett azért fortyogok, de általános is volt az a bloghangulat, hogy Magyarország kis piac, mindenki ismer mindenkit, pláne komolyzenében.
Ha objektíven nézzük, nehéz igazságot tenni, főleg, hogy egyfelöl komoly tétre megy egy ilyen verseny (óhatatlanul vannak vesztesek is), másfelöl mégis csak nehéz valakit "igazságosan" kiemelni, objektíven mérhető relációk hiányában (amire még csak kísérlet sem történik a mindent elvakító SHOW fényében: pedig tisztán komolyzenében, szerintem nem lehetetlen a dolog, még én is nekiveselkedtem egy ilyen irányú publikus együttgondolkodásnak).
És hogy ontopik legyek, igen, durva túlzás meg ízléstelen volt az aranygomb megnyomása Horgas Eszter részéről (Show részeként?), de sixx az ilyen jelenségeket, akkor is koherensebben és összefüggéseivel együtt kellene nézned. Ami alól nem "mentség", hogy érzékelhetően jellemzően "csak" blogban írsz."
blog frequently and I genuinely thank you for your information. This great article has really peaked my interest. I am going to book mark your blog and keep checking for new information about once a week. I opted in for your Feed too. Hadoop Online Training
Azt hiszem, tán úgy a 2000-es évek elején hagytam abba a slágerdalok hallgatását, amikor a zene elkezdett annyira hallgathatatlanná válni, hogy csak félmeztelen lányokkal készült klipekkel lehetett eladni... azóta megvallom nem áll rá a fülem az ilyen zenére.
Nem hiszem, hogy egy könnyűzenei nótának túl mély mondanivalója lenne, bár rock részben még néha előfordul. Az ének inkább egy zenei aláfestés, ráerősít a dal alaphangulatára. túl nagy mélységekre nem kell számítani :)
Még egyszer - és legalábbis remélem - utoljára(?) kikerült a blogposztom a blogketrecbe.
A 150+ blogposztomból ez a második vagy holtversenyes első kedvencem, akkor is, ha a téma nagysága miatt annyira kellett tömörítenem, hogy az érthetőség rovására is ment olykor.
"Nem vagyok egy politikai elemző, csak egy újságolvasó, ezt azért rögzítsük. De szerintem úgy jött az egész menekültügy, mint az égi manna. Fordított a népszerűségén a kormánypárt. Az ügy a könnyű verbalitásra épült, a plakátkampány is sikeres volt, ebben tényleg profik.
...nyilván a politika szempontjából ez egy erős kártya, amit a bizonytalan szavazók és a külföld felé is ki lehet játszani. A nyilatkozatok alapján az biztos, hogy a magyar kormány részben földrajzi közelsége okán hamarabb fogta föl, hogy sokkal nagyobb bajról van szó annál, mint amit az európai szalonokból egy whisky és egy szivar kíséretében meg lehet majd oldani."
- Ugye nem gondolod komolyan te sem, hogy ennyi beszólongatás után majd el kezdek itt neked megfelelni egy valódi elemzéssel... ;)
- Mint említettem volt oka van (sok és megbízható adat szükségessége), hogy ennyire keveset írok és nem fejtek ki jobban semmit sem.
- Ez a fórum szórakozásra van, nem pedig melóra.
- Az elemzés nagyban hasonlatos a tojáshoz: meg tudod mondani, hogy záp-e, de tojni nem tudsz jót helyette.
- Könnyebb elemzést kritizálni, mint kiállni egy konszenzussal elfogadható jóval. És mivel elemzés-készítésben magamat nem a jobbak közé számítom, így kritikában erősebbnek gondolom magamat. ;)
- Lehet csupán csak számokkal dolgozni elemzés során (domain-független) és lehet tárgyi tudással kiegészítve (domain-függő). Ez egy rabló-pandúr játék, ahol az utóbbi mindig egy vagy több lépéssel előrébb jár az előbbinél.
- Amiről szó volt az nagyrészt a politológia témájába tartozik, kell-e mondanom külön is, hogy tök láma vagyok hozzá: ezért is maradok csak a trécselés szintjén, nem is értem, hogy ez hogy nem esett le neked eddig.
- A valódi elemzés értelmezésemben, megbízható adatokon alapuló tárgyspecifikus alkotói tevékenység, aminek a végén kieshet valami nem triviális hasznos információ (ami adott esetben akár nagyon fontos is lehet). Mi ettől nagyon messze járunk itt a topikban.
- Bizony szerencse is kell az adatok mögött meglátni a lényeget.
- Végezetül az elemzés egyfajta alkotói folyamat, egyáltalán nem garantált a siker a végén. Maga az alkotó is dobhat el és/vagy szeretheti másik elemzését jobban a többinél.
és van még egy nagyon jól összeállított klip, nem ez az eredetije, ahhoz több idő kell, hogy megtaláljam, de ezzel a nótával aláfestésnek szerintem tökéletes:
Ennyit nem ért a szövegem reakciója ;) Pláne, hogy ennyire áttekinthetetlen lett korábbi "érintetlenül" hagyott szövegem bennehagyásával.
Nono, elvtikém - ahogy egyik piti fönököm mondogatta anno - sokkal korábban kellene felkelned, ha ki akarsz fogni rajtam. Gyerünk, állj elö a csodaprogramod és csodamódszered elemzésével! Utána kirakhatod máshova is, ahova irogatsz, meg gyüjtögetsz akármiket, de mi itt epekedve várjuk a csodát.:-))
Úgyhogy kereshetsz kifogásokat, mert kérhetsz újabb pontositásokat, de csak akkkor, ha az alapállitásokból végre produkálsz egy elemzést. Punktum! :-))
Nyilvánosan ment, napi hirek voltak róla, mert Orbán volt az elsö, aki azonnal felállt, hogy ezt aztán nem. Azért érdekes, az alkoholista szálat nem vetette fel, pedig állitólag azzal sikeresebb lehetett volna. Na igen, de miért? Juncker nyilván nem volt Orbán-fan, eros emberként okozhatott eloreláthatólag komoly perceket Orbánnak. De ki más volt alternatíva, aki sokkal jobb lett volna Orbánnak, hogy felvállalja érte az eleve vesztes konfrontációt? Ha meg egy másik kekeckedo Junckers-alternatíva volt képben, akkor nem mindegy? Azt el tudoom képzelni, hogy Orbán tudott valami annyira kellemetlent Junkcersrol, amiért nem akarta ot, és a vesztes konfrontációval tompítani akarta a "személyválogató (aka Orbán, mint szenvedo alany)" kekeckedést
Szerintem a legjobb lenne, ha rákeresnél, biztosan találsz rá megoldást. Nekem valami rémlik Benelux országok adóelkerülési ügyeiröl, meg offshore-os személyek és cégek adatainak begyüjtéséröl, majd publikálásáról, illetve részbeni amnesztiákról, de csak halványan.
Amúgy szinte biztos vagyok benne, ha megkeresed a Szijártó gyereket, hogy egy fontos elemzést csinálsz, hogy bebizonyitsd, hogy Eu és J mennyire betett Orbánnak, minden szükséges infot azonnal és bérmentve megkapsz.
Nem tudtam, hogy alkoholista Junckers, csak azt, hogy kretén. :)
Nem tudom, hogy alkoholista, csak azt, hogy "komoly alkoholproblémái" voltak EU-s források szerint, ezért a jelölése problémás volt, de amint a két fö támadó fellépett, azonnal megalakult a "csakazértismegmutatjuk" ellentábor és gyözött.
A fö kérdést azonban nem nem úszod meg, várjuk a listát, mely országok voltak ellene és milyen követelésekkel szerelték le öket.
Skót függetlenedés brit kiválás fényében. Értem, tudom, számomra ettol még kérdés, hogy brit kiválás esetén, jönne a skót függetlenedés. Szvsz nem ennyire egyszeruen "matematikai" a kérdés.
Skót népszavazási felmérés a függetlenedésröl mindig 45%:55% körül volt. EU támogatottság 80% felett van.
Egyértelmüen az EU-ban maradnak, igy az elszakadás egyben jobb EU-s költségvetési poziciót is jelent számukra.
Ja, ha elfelejted, hogy az olaj, meg a gáz is ott van... Köszike ;) Nyilván tudok tudok róla, de hogy van az még önmagában semmit nem bizonyít se pro se kontra.
A kinaiakkal aláirtak egy vezeték lefektetési szerzödést, és régóta tervben van egy változat tankereken szerbeken és horvátokon keresztüli EU ellátásra. Olyan apróság esetleg, hogy ukránokra mutogatással elzárják a csapokat, és nekünk a "szerb testvéreken" keresztüli árat kell fizetni, esetleg ...? ;)
Én is így emlékszem/tudom. Csak az nekem ennyi még kevés Orbán emlegetett "menekülési útjának". Nagyobb és harcosabb csirkefogó o ennél. Akkor már közelebb áll hozzám az a levezetés, hogy a miniszterelnökség nagyon fárasztó, nem véletlen hogy Navracsicsot 2010-ben ennyire maga mellé felhúzta. Míg az eros köztársaság elnökséggel, jóval kevesebb fáradsággal jóval többet tud beavatkozni, olyan témákban, amikben o akar.
Ezzel azt mondod számomra, hogy Merkel és környezete IQ-ja kb.70 alatt van. Ezt nem hiszem el és ezért fenntartom Merkellel kapcsolatos értetlenkedésemet.
Ez a te félreértelmezésed. Amúgy emlékszel még olyan, "átkosból" származó kifejezésre, mint például a "szönyeg alá söprés"? Egy hónapja volt hir, hogy az EU azt tervezi, hogy az afrikaiakat és az ázsiaiak egy részét visszatoloncolja és akkor a többieknek több helye marad a menekülttáborokban, az EU elégedetten mondhatja, hogy "továbbra is tagállami kérdés az ellátásuk" és a németek tovább mazsolázhatnak, hogy csak IT szakembereket, stb. fogadnak be. Másik hir - amit egyébként németeknél lévö megbizható magyar újságiró is mindig elmond - az, hogy a németeknél egyre erösebb a szélsöjobb és a német sajtó és a politikusok nem gyözik elhallgatni a ténykedéseiket.
Nem alacsony az IQ-juk, csak azt gondolják, hogy a szélsöségesek olyan alacsony részvételüek a választásokon, hogy nem érdekesek. Azt az apróságot most kezdi észrevenni, hogy az Elbától nyugatra 30-60%-os választási részvételek voltak, és most, hogy egyre több a menekült, 70-80% mondja, hogy elmenne szavazni, mert elege van abból, hogy milyen tömeg jön a nyakukra.
Csinálhatnál egy kimutatást, hogy melyik EU országban mikor lesznek választások, és most mik az elörejelzések, akkor mindjárt tisztábban látnánk. Ha akarsz, kottát is tehetsz mellé.:-)
EU vezetök csoportos fényképeszkedésekor mindenki a mellett áll, akivel éppen akkor beszélt. EU vezetök csoportos fényképeszkedésekor Orbán szinte mindig ugyan azon EU vezetök közelében áll. Ennek kapcsán mibol mi következik, ami érdekes elemzésileg? ;)
Jól értem, hogy tölem vársz elemzést? pl. hogy Orbán mindig ugyan azokkal beszél vagy csak bizonyos személyeket enged maga mellett állni az EU-ban is? Most én vagyok az elemzö vagy te? Ha én, akkor kéne nekem valami fizetség lassan, drága az órabérem.;)
Ja, nem, köszönöm, a halott macskádat nem kérem. ;)
Nyilván a németek másképp állnak hozzá, mint Orbán a minden ízében elkeseríto Szurgutnyeftegaz-as részvényvásárláshoz. De hogy ebbol mi és hogyan követekezik az számomra nem világos továbbra sem.
Te vagy az elemzö, nem én, töled várom a választ. Én csak leirtam a tényt, hogy a németek ekkor vetették le a kérdést EU szinten,
A baj az amire szépen rávilágítottál az elején, hogy Orbán ezt megfejeli még "a saját érvrendszerének megfelelöen csoportositja a tényeket és arra összpontosit, hogy az ellenérveket eltéritse.", hogy a durvább torzításokról ne is beszéljünk.
Nekem csak az Enigma tetszik. A quennél az Omega Pillangója is jobb szerintem. A gunsnál nem értem, ha a férfi esik el, miért a nö hal meg. A rem-eset sajnos az idióta vágó és rendezö tönkretette, pedig jót is csinálhatott volna. Nagy kár érte.:-(
Érthetö, ez 10-15 éveseknek készült, ez az új kereskedelmi marketing iránya a tiniknek, odavannak érte, érdekes, hogy a cola cégek kimaradtak belöle.;)
A Zeneakadémia nagytermének a mennyezet kialakítása miatt ún. csörgővisszhangja van, ami a terem közepén a legerősebb. Nem célszerű hát odaülni, de úgyis ott van a folyosó.
Boltban nekem anno azt mondták, csak külsőben különböznek... :)
Kívülről egyébként a termoszos tán könnyebben tartható tisztán, a fémes borításon jobban meglátszanak a vízcsöppek. Megvallom, azzal nem foglalkozom minden alkalommal, de napi szinten azért igen (napjában többször használom, használjuk.
Nálam fontos, hogy könnyen tisztántartható legyen :))) Aztán mivel egyben van, nincs olyan gond, hogy elválik a ragasztás, és elkezd csöpögni az alján (turmixgéppel jártam már úgy)
Igen, elégedett vagyok, nagyon szeretem :) Régebben a kávéfőzőmben volt egy kis cső, ami elvileg habosított, de azzal soha nem sikerült ilyen minőségű habot készíteni.
A készüléket a márkaboltjukban vettem, az Andrássy úton (Operával szemben)
20 000ft-ba kerül. Kerestem a honlapjukon, azt, amelyiket én vettem nem találtam most, de akkor mégegyszer rákeresek.
Akkor is volt a másik típus is. A különbség csak a külsőben van, az enyém fém színű, és van fogantyúja, a másik olyan külsőre, mint egy termosz. AZ elv ugyanaz.
Melegíti is a tejet, de lehet vele hideg tejhabot is készíteni. És lehet úgy tejet melegíteni, hogy nem habosítod.
Rákerestem már oldalon is. Szerintem mégiscsak ugyanaz... a csoki készítés azért elég macerás vele, inkább csak magát az elkészült forró csokit habosítja.
Na, újraolvastam a kérdésed, mert közben arról megfeledkeztem :)))
Ezek a fajta tejhabosítók ezerszer jobbak, mint a csövesek. És könnyebben is tisztántartható.
Olyan, mint egy bögrét elmosogatni :)
A csövesnél meg víz is megy a tej mellett az italba (a gőz abból van)
Ez úgy működik, hogy van benne alul egy fémtekercses habverő, ami mágneses. Nem központi, hanem excentrikusan helyezkedik. Áram hatására kezd el forogni.
Egy fontos dolog a tisztántartásához, hogy azonnal jó elmosni, különben beleszárad a tej.
az enyém belseje ilyen:
( nespresso tejhabosítóm van)
Azért nespressot vettem, mert azt már ismeretem valaki által, és tudtam, hogy jól működik. De jobb áron is kapni
Tudtok olyan forrócsoki masinériáról, ami jó, nagyon kevéssé kell tisztítani és/vagy kis csövön keresztül lehet vele tejet melegíteni/habosítani gyorsan.
Ez tetszene, de nem csövön keresztül melegít és így azt sejtem sok a macera vele.
Ahhoz képest, hogy néhány nap múlva koncert, a műsor is jó, - a nézők szeretnek Rahmanyinovot hallgatni - a jegyárak sem drágák, elég sok szabad hely van még...
Igazán megosztó személyiség érkezik Budapestre egy világhírű zongoraművésznő személyében. November 25-én a MÜPÁ-ban lép fel Valentina Lisitsa, akit híressé és hírhedtté tett az internet.
[...] Bővebben!Tovább »
Vásárló az eladónak: - 1 kiló kenyeret kérnék. - Sajnos, nincs kenyerünk. - Akkor egy liter tejet kérek. - Sajnos tejünk sincs. - Ha semmijük sincsen, akkor be is zárhatnák a boltot! - Kulcsunk sincs... 2 skót turista a svájci Alpokban túrázik. Egyszer csak mindketten becsúsznak egy mély gödörbe. Néhány óra múlva egy mentőcsoport érkezik a helyszínre. A csoportvezető odakiált nekik: Maguk azok a skót kirándulók, akik pár órája eltűntek? Igen, azok vagyunk! Nos, mi a Vöröskereszt Segélyszolgálattól jöttünk. Hát akkor menjenek csak nyugodtan tovább, mert mi nem adományozunk!
Ennyit nem ért a szövegem reakciója ;) Pláne, hogy ennyire áttekinthetetlen lett korábbi "érintetlenül" hagyott szövegem bennehagyásával.
A Cameronos kiegészítést köszönöm, ez egyáltalán nem volt meg nekem korábban..
A tényrol tudok, azt viszont nem tudom, hogy Orbán miért volt ennyire Juncker-ellenes, ennyire nyiltsisakkal, szembeszéllel.
Orbán-Junckers affér meg a kártyakeverések továbbra sem tiszta számomra.
Amit írsz "gazdasági szakció" az már Junckers beiktatása után volt, emlékeim szerint (ha előtte, akkor meg a fókusz súlyozása az érdekes/izgalmas).
Amiről én beszéltem eredendően, az meg még Junckers Európa Bizottság elnöki megtorpedózása körüli Orbán-ellenállás.
Ezt valamivel ki kellett "érdemelnie" Junckersnek.
Így amit válaszoltam jelen infók alapján ("akarja tartani a költségvetési egyensúlyt") azt fenntartom.
Junckers "sehol" nem volt még, amikor ez alapvető prioritás volt már Orbánnak.
Illetve Junckers "gazdasági szakciói" sem perdöntően a költségvetési egyensúly topikkal korrelál (hanem ez EU-támogatásokkal való szívózás, ami be is következett)
Nyilvánosan ment, napi hirek voltak róla, mert Orbán volt az elsö, aki azonnal felállt, hogy ezt aztán nem. Azért érdekes, az alkoholista szálat nem vetette fel, pedig állitólag azzal sikeresebb lehetett volna.
Na igen, de miért? Juncker nyilván nem volt Orbán-fan, erős emberként okozhatott előreláthatólag komoly perceket Orbánnak.
De ki más volt alternatíva, aki sokkal jobb lett volna Orbánnak, hogy felvállalja érte az eleve vesztes konfrontációt?
Ha meg egy másik kekeckedő Junckers-alternatíva volt képben, akkor nem mindegy?
Azt el tudoom képzelni, hogy Orbán tudott valami annyira kellemetlent Junkcersről, amiért nem akarta őt, és a vesztes konfrontációval tompítani akarta a "személyválogató (aka Orbán, mint szenvedő alany)" kekeckedést
Nem tudtam, hogy alkoholista Junckers, csak azt, hogy kretén. :)
Skót függetlenedés brit kiválás fényében.
Értem, tudom, számomra ettől még kérdés, hogy brit kiválás esetén, jönne a skót függetlenedés. Szvsz nem ennyire egyszerűen "matematikai" a kérdés.
Ja, ha elfelejted, hogy az olaj, meg a gáz is ott van...
Köszike ;)
Nyilván tudok tudok róla, de hogy van az még önmagában semmit nem bizonyít se pro se kontra.
Hiszen akkor akkor van csak jelentősége, ha ebből Magyarországnak haszna származik, származna (mindent bekalkulálva, eredőként)
Én annyit láttam a publikus hírekből, hogy a hosszútávú orosz-magyar gázszerződésből, ami Paks2 elött járt le, a magyarok a legrosszabbul jöttek ki, míg az oroszok a legtöbet rajtunk keresték.
Miből kéne azt gondolnom, hogy ezt a trendet Orbán "zsenialitása" alapvető módon fordította meg, főleg, hogy annyit titkolóztak?
Nekem sajnos a titkolózásokból csak konteós (1) zsarolás és/vagy (2) korrupció jön le semmi más [mármint annak kapcsán, hogy az oroszok kilóra megvették Orbánt]. (Amik kontókat egyébként alapvető módon kerülök, hiszen inkább legyen sok infó és kevés megbízható következtetés, mint néhány és/vagy homályos hitelességű alapinfó és durván indokolatlan konklúzió ~elemzési alaptörvény, axióma).
Nem tudjuk, hogy az orosz Paks2 ajánlat mennyire kedvező
Én kételkedem benne, hogy ez a nehéz atomerőmű a jó irány giga költségvetéssel, csomó kockázattal (arra a feladatra amire szánják: nekem a német hozzáállás jobban tetszik például).
Továbbá a palaolaj olcsósága és egyre nagyobb szelete is gyengíti az oroszoknak való lefekvés nagyszerűségét és kizárólagosságát.
Egyszerűen nem vagyok meggyőzödve, hogy az EU-n belüli harcokhoz ki kellene játszani a roppant mód veszélyes orosz kártyát.
Végül: Putyin egy g*ci mondanám, ha ez nem lenne foglalt már. G*cimus maximus? Macskám tetemének elásását nem bíznám rá.
Pedig talán még a hvg is megirta, hogy nemcsak a magyar és orosz cégeknél voltak váratlanul erös részvényvásárlások, hanem orosz cégek elkezdtek offshore cégeken keresztül német energiaipari cégekben is részesedést szerezni, márpedig ott 5% felett már igazgatótanácsba is be lehet kerülni.
Nyilván a németek másképp állnak hozzá, mint Orbán a minden ízében elkeserítő Szurgutnyeftegaz-as részvényvásárláshoz.
De hogy ebből mi és hogyan követekezik az számomra nem világos továbbra sem.
Mindketten jól tudnak érvelni és mindketten elhallgatják azt, ami kényelmetlen nekik, ezért nem birnak egymással és kerülik a nyilt vitát. Ha beszélniük kell, akkor mindig csak jelzik a másiknak, hogy "ugye tudod, hogy..?" és témát váltanak.
Ez a nyilvánosságnak szánt kommunikációjuk, hogy mi van a háttérben, hogyan keménykednek egymással, az számomra nem látszik.
Egyébként is politológiai axióma: nehéz kérdésekben nem belemenni őszintén az adok-kapok-okba, a részletek szintjén pláne.
A baj az amire szépen rávilágítottál az elején, hogy Orbán ezt megfejeli még "a saját érvrendszerének megfelelöen csoportositja a tényeket és arra összpontosit, hogy az ellenérveket eltéritse.", hogy a durvább torzításokról ne is beszéljünk.
Most nem emlékszem, hogy akkor volt-e szerencséje a svájciak bekavarása miatt, amire azonnal ö lett "a fene egye meg, ö tényleg elöre látta" ember és leszálltak róla.
Én is így emlékszem/tudom. Csak az nekem ennyi még kevés Orbán emlegetett "menekülési útjának".
Nagyobb és harcosabb csirkefogó ő ennél.
Akkor már közelebb áll hozzám az a levezetés, hogy a miniszterelnökség nagyon fárasztó, nem véletlen hogy Navracsicsot 2010-ben ennyire maga mellé felhúzta.
Míg az erős köztársaság elnökséggel, jóval kevesebb fáradsággal jóval többet tud beavatkozni, olyan témákban, amikben ő akar.
Olvass utána. Amig Orbánt szidták, mindenki sziriai menekült volt. Amikor az osztrákoknál és a németeknél megteltek a táborok, rájöttek, hogy csak a töredékük sziriai, és volt egy erös kijelentés, hogy például afgánok el se induljanak a görögöktöl, mert öket automatikusan vissza fogják utasitani és az örményekröl is megjelent egy cikk, hogy egyre nagyobb maffiát épitenek ki a németeknél csak azalatt a rövid idö alatt, amig megkapják az elutasitó választ.
Ezzel azt mondod számomra, hogy Merkel és környezete IQ-ja kb.70 alatt van.
Ezt nem hiszem el és ezért fenntartom Merkellel kapcsolatos értetlenkedésemet.
EU vezetök csoportos fényképeszkedésekor mindenki a mellett áll, akivel éppen akkor beszélt. EU vezetök csoportos fényképeszkedésekor Orbán szinte mindig ugyan azon EU vezetök közelében áll. Ennek kapcsán miből mi következik, ami érdekes elemzésileg? ;)
Ne csigázz tovább! Epekedve várom a csoda számitógépes csoda szakértö csoda szakértö programjának csodás elemzését, csak azt ne mondd, hogy ehhez csoda kellene.;)
Én csak néhány alapállitást adtam, hogy legyen miket sorbaállitva kihozni egy elemzést. Bár párat összekevertél, azokat elöbb sorba kell állitani:
Orbán autokratikus vezetö. Nem kérdés, nyilván igen. Gondolom ez volt a bemelegíto kérdés. ;)
Nem kérdés, tényállitás. A kérdés végén kérdöjel van. Legalábbis az én "szemantikai kódolásom" szerint. :-)
Felkészültebb vagy a témában, mint én.
Egyáltalán nem, csak ezekre emlékeztem újságolvasás révén.
Amiket igeneltél, azokat kihagyom, a többire reagálok:
Juncker leiskolázta Cameront. Így van, nem kérdés.
Cameron nyilvánosan lejáratta magát az EU elött. Nem tudom mire gondolsz, de el tudom képzelni.
Pedig ez a kettö összefügg! ;) Cameron azt hitte, otthon van, és óvodás módjára üvöltözött Brüsszelben, és mindenki döbbenten hallgatta, mert EU alapértékeit akarta megszüntetni a saját idióta költségvetési problémái miatt. A végén szépen megkapta, hogy majd akkor beszélnek vele, ha képes lesz felnött módjára viselkedni. Merkel meg megüzente neki a sajtón keresztül, hogy neki külön megengedik, hogy bármikor kilépjen az EU-ból, ha akarja, megmutatja neki, hol az ajtó. Hatalmas szerencséjére akkor volt valami német alkotmánybirósági döntés, az egyik embere elöhalászta és bedobta a sajtóba, és erre hivatkozva úgy módositották a törvényeiket, hogy a 8+2 új EU tagországból jövök ne legyenek jogosultak segélyre. (Ami nem sokat ért, választás után volt és nem volt költségvetési hatása, mert ök ázsiaikat és afrikaikat fogadnak be tömegével)
A tényrol tudok, azt viszont nem tudom, hogy Orbán miért volt ennyire Juncker-ellenes, ennyire nyiltsisakkal, szembeszéllel.
Olvass utána, hónapokig ment a huzavona Mo ellen, ami elbukott, majd volt néhány gazdasági cikk, és ha jól emlékszem, a Reuters és talán FT is lehozott egy cikket, hogy Orbánt csak gazdasági szankcióval lehet megállitani és J megigérte, hogy ezt megteszi. Szépen halad vele, elöször az új támogatási sémákat nem fogadták el, majd a lezárultakat elkezdték alaposan elemezni és talán jövöre jönnek sorban a birósági ügyek vagy a visszafizetési kötelezettségek.
A háttérben folyó kártyakeverésbol semmit nem érzékelhettem, infóiány miatt.
Nyilvánosan ment, napi hirek voltak róla, mert Orbán volt az elsö, aki azonnal felállt, hogy ezt aztán nem. Azért érdekes, az alkoholista szálat nem vetette fel, pedig állitólag azzal sikeresebb lehetett volna.
Ezek után már gondolom, ezt is másként válaszolnád meg:
Orbán túlélése az ország költségvetési egyensúlyának fenntarthatóságától függ. Ezt nem látom ennyire kritikusnak, de fontosnak mindenképpen. Nyilván Orbán intenzíven húzogat gyufát kifele EU-szerte és ha ilyen kérdésben is ellenszegül, akkor ráhúzhatják a vizeslepedot. Azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy 2010-tol kezdodo gazdasági konszolidációs törekvéseiben magára hagyták, és ekkor fogalmazhatta meg, hogy akkor egyedül is megcsinálja külso segítség nélkül, és majd ott üt vissza, ahol az EU-nak fáj. Az alapveto "élni és élni hagyni" elvet totálisan ignorálta az EU Orbánnal szemben, ezzel meg is lett a durva szivatósdi alapvetése.
Skócia csak EU tagként tud létezni, ha a britek kilépnek, azonnal függetlenné válik GB-töl. Na ezt az implikációt nem látom ennyire tisztán és egyértelmuen. De ez lehet az én hiányosságom is. Nem kérdés vannak eros függetlenedési törekvések Skóciában, de hogy ez mire és hogyan elég egy brit kiválás után: fogalmam sincs.
Nincs erös függetlenedés, mert belsö korrupción alapszik az egész, páran jobban akarnak élni, de nincs eszük hozzá. Azonban a skótok az EU-tól többet kapnak, mint az angoloktól és pl. EU országokból ingyenesek a skót egyetemek, mig az angoloknak magas tandijat kell fizetni és hitelt se kapnak rá.
Cameron (ahogy korábban is) csapdába csalta saját magát, az EU-ból való kilépésröl szóló népszavazással az EU-t nem tudta zsarolni. Ez így volt, nem kérdés.
Egyetlen EU vezetö se bir Orbánnal. Na ez az elso amivel nem tudok azonosulni. Mit értünk azon, hogy nem bír? Orbán durván konfrontatív, foleg azután, hogy 2010-es választások után tömeges léptékben durván szivatták maastrichti kritériumok kapcsán. Én ennek is tudom be azt (részben), hogy ennyire bedurvult Orbán (1998-2002-höz képest). Ehhez jön, hogy jelentoségéhez képest jóval erosebb "sakkozó", mint bármely EU-potentát, messzebbre és jobban számít. És végül ehhez jön az elképesztoen vakmero pofátlan nagyképusége (miközben az iszonyatos pénzmozgások nagy haszonélvezoje, korrupciós csatornákon is). Lássuk be ez egy robbanásveszélyes elegy, kb, mintha sakkjátszmában valaki beáldozná a tisztjeit és egy kopasz bástyával készülne mattolni (és ha elmarad a matt, akkor kínos vereség fog következni). Nyilván van neki ellensége az EU-ban, sot a liberálisok egyenesen kizárnák az EU-ból Magyarországot, ami nem történt meg. Hogy ebbol milyen egyenleg/konklúzió vonható le, azt viszont nem én fogom vázolni.
Merkel lekezeli Cameront. Errol nem igazán tudok semmit. Merkel lekezeli Orbánt vagy nem? ;)
Nem, ahogy irtad is:
Orbán és Merkel elbeszél egymás mellett. Jah :DDDDDD
Mindketten jól tudnak érvelni és mindketten elhallgatják azt, ami kényelmetlen nekik, ezért nem birnak egymással és kerülik a nyilt vitát. Ha beszélniük kell, akkor mindig csak jelzik a másiknak, hogy "ugye tudod, hogy..?" és témát váltanak.
Orbán ki van szolgáltatva Putyinnak energiaellátás terén. PAKS2-vel mindenképpen és egyre jobban. De PAKS2 elott 1-2 évvel nem ezt válaszoltam volna. Hogy hogyan mitol van a pálfordulás, arról csak sejtéseim vannak, és talán jobb, hogy csak sejtéseim.
Ja, ha elfelejted, hogy az olaj, meg a gáz is ott van...
Az EU új energiapolitikája (mindkét változat) tabu téma lett, mert az oroszok a német piacra is beléphettek volna. Ezt így ahogy van passzolom. A taburól sem tudok, pláne nem ilyen orosz kontextusban.
Pedig talán még a hvg is megirta, hogy nemcsak a magyar és orosz cégeknél voltak váratlanul erös részvényvásárlások, hanem orosz cégek elkezdtek offshore cégeken keresztül német energiaipari cégekben is részesedést szerezni, márpedig ott 5% felett már igazgatótanácsba is be lehet kerülni.
Orbán elökészitette a menekülési útját egy erös köztársasági elnöki pozició kiépitésével. Ez terve neki régóta. Nyilván egy gyenge köztársasági elnöki pozició nem pálya neki. Azt viszont nem tudom kell-e menekülnie, én ilyen okot nem látok perpillanat.
Pedig volt, a választások után nem sokon múlott a gazdasági csöd, gondolom, nem véletlen, hogy beleegyezett az alaptörvény módositásokba és lassan sikerült a deviza árfolyamokat is uralni. Most nem emlékszem, hogy akkor volt-e szerencséje a svájciak bekavarása miatt, amire azonnal ö lett "a fene egye meg, ö tényleg elöre látta" ember és leszálltak róla.
Merkel mindig csak pozitiv igéreteket vázol fel, tények elöl kitér, nehézségeket figyelembe se akar venni. Így van, és nem is nagyon értem. Vetélytárs nélkül, jelentos pozicióban, jelentos hátországgal, miért kell neki ezt ennyire látványosan elovezetnie. Egyet tudok elképzelni, hogy valaki(k) valahogy zsarolják politikailag és nem akar támadási felületet egy egyébként sok mindentol nagyon nehéz helyzetben.
Szerintem ö mindig is ilyen volt, ehhez a kommunikációhoz szokott hozzá. Valamelyik cikkben "okos lány" néven jellemezték - szerintem nagyon találóan.
Merkel mindig a "minden menekültet befogadunk" szlogent hangoztatja, a kitoloncolásokat alacsonyabb beosztású belügyi vezetök jelentik be, más negativumokról nem akarnak beszélni. Így van és ezt sem értem igazán. Merkel szidta Orbán plakátolását, kegyetlen álláspontját a menekültkérdésben, majd a németek is elkezdtek a minap plakátolni, meg visszatoloncolni. Mi vaaaaaaaaaaaan?
Olvass utána. Amig Orbánt szidták, mindenki sziriai menekült volt. Amikor az osztrákoknál és a németeknél megteltek a táborok, rájöttek, hogy csak a töredékük sziriai, és volt egy erös kijelentés, hogy például afgánok el se induljanak a görögöktöl, mert öket automatikusan vissza fogják utasitani és az örményekröl is megjelent egy cikk, hogy egyre nagyobb maffiát épitenek ki a németeknél csak azalatt a rövid idö alatt, amig megkapják az elutasitó választ.
EU vezetök csoportos fényképeszkedésekor mindenki a mellett áll, akivel éppen akkor beszélt. ????
Ezen mit nem értesz?
EU vezetök csoportos fényképeszkedésekor Orbán szinte mindig ugyan azon EU vezetök közelében áll. Lehet, nem figyeltem meg. ;)
Pedig érdemes ilyen "apróságokra" figyelni.;)
Az ország költségvetésében az EU-s támogatások és az EU-s (döntöen német) kereskedelmi tevékenység eredménye domináns. Nem kérdés, hogy igen. Sajnos.
Cameronnak a következö választáson mennie kell, de nincs reális utóda a saját pártjában. Ezt nem érzékelem, tudom.
Na, akkor most te mesélj, honnan és mit tudsz?
Cameron az újraválasztását nem nyerte meg, az ellenfele veszitette el. Ezt sem. Cameronban nem vagyok otthon.
Pedig nagy pofáraesés volt, napokig irtak róla. Hónapokig várták, hogy jön az új munkáspárti vezetö, és a választásnál kiderült, hogy kis pártok hirtelen Cameronra szavaztak mondván, hogy inkább a régi ...-t, mint az újat.
Cameronnak nincsenek elvei, amik mellett kiállna és nincsenek határozott tanácsadói sem. Nem tudom.
Pedig újságcikkekböl szépen látszik. Szinte minden, nagy hangon bejelentett állitását órákon, vagy napokon belül visszavonja, mert kiderül, hogy nem egyedül van a világon.
Nagy-Britannia egyre súlyosabb költségvetési problémákkal küszködik, egyedül a háborús kiadások jelentös növelése segithet elkerülni az egyre valószinübb gazdasági visszaesést. Azt tudom, hogy komoly költségvetési gondjai vannak. A háborús kiadásokkal való eros korreláció számomra kérdés, jelen állás szerint.
Ezt én nem értem, milyen korreláció és milyen állás?
Sőt, így arra is lehet játszani, hogy mire esetleg egy normális kérdés csak eljutna a népszavazásig, addigra érdektelenségbe fullad az egész, mert a nép ebbe is beletörődik.... Egy dologgal nem számol a kormány, úgy hiszem. Ha mégis lesz, bármikor is normális népszavazás, és mégis elmennek az emberek, már csak tüntetési céllal is, az minél közelebb esik egy következő választáshoz annál fontosabbá is válik, és nagyobb valószínűséggel csökkenti a jelen kormány esélyeit. Vagy arra játszik, hogy a népszavazás eredménye szerinti visszaállítást úgy élik majd meg az emberek, hogy milyen jót tett velünk a kormányunk? :)
Igen, tudom. DE ő adta hozzá a nevét, úgy, hogy esetleg át sem gondolta, talán fel sem fogta, hogy mit csinál... ő lehet a bűnbak.
Egyébként meg valóban nem ő, hanem az, aki ott ül benn a választási hivatalban, és ezt a semmitmondó, mindennél rosszabbul feltett, kimondottan értelmezhetetlen kérdést megfelelőnek, népszavazásra alkalmasnak nyilvánította.
Mindamellett sajnos tisztában vagyok azzal, amit a linkelt cikked ír :((((
Tudom, és meg is értettem. És ezért írtam, hogy innentől a hölgyet lehet szidni majd....
A kérdéseiddel is egyetértek, csakhogy azok feltételére volt egy erre hivatott apparátus, egy bizottság, akiknek pontosan az lenne a feladatuk, hogy az általad leírt kérdéseket feltegyék akár önmaguknak, akár a kérdés megfogalmazójának. Ezt valaki megtette, és megfelelőnek ítélte, aláírásával (legalábbis gondolom) hitelesítette, és továbbengedte!!!
Ha én lennék a főnöke hozzánemértésért, és jelentős anyagi kár okozásáért azonnali hatállyal elküldeném...fegyelmivel.
Viszont jelen esetben annyit tehetünk, hogy nem írjuk alá a népszavazási papírt.
Ha mégis képesek kiírni erre népszavazást, mert összejön az aláírás, a mi adóforintunkból, akkor viszont a három lehetőségem közül a nemet fogom választani. Teljes tudatom birtokában.
-Ha nem megyek el:
"érdektelenségbe fúlt a téma, nincs tovább erősködni rajt
-Ha igennel szavazok, marad minden így, és másik szavazást gondolom nem engednek kiírni a témában, mivel a nép már véleményezett.
Igaz, akkor marad minde így, hiszen eddig sem volt kötelező vasárnap nyitva tartani a boltoknak
-Ha nemmel szavazok. Talán lesz rá esély, hogy akiket ez hátrányosan érint majd (mert azok már nem a multik lesznek, hanem épp a kiskereskedők, akik talán most előnyét élvezik) tesznek ellene....
Apropó: mennyi idő alatt kell összegyűlnie az aláírásoknak?
Átverős a kérdés. Aki nemmel szavaz, az arra szavaz, hogy minden kiskereskedőnek kötelező vasárnap nyitva tartani. Én erre nem szavaznék, hanem inkább feltennék helyette szavazásra egy olyan kérdést, hogy mit érdemel az, aki ilyen faramuci módon megfogalmazott kérdést akar megszavaztatni.
Megkérdezném azt is, hogy milyen célra akarja felhasználni a szavazás eredményét. Mit akar megindokolni vele?