Sajnos nem tudom hány méteren van a nyugalmi vízszint. Talán még azt lehetne kipróbálni, hogy átalakítom 1/2 coll-ról 1coll-ra a kimenő ágat, és ha nincs annyira "lefojtva" akkor mennyi lenne az áramfelvétele.
Most jut eszembe, hogy van a családban egy 0.75KW-os Leo hidrofor amivel 50 méteres 1/2-es slaggal locsolnak órákon keresztül. Az még nem égett le a 12 év alatt amióta locsolnak vele, az is gaz hogy szinte 2* akkora teljesítményű mint ez a kis pedrollo. Bár arra kíváncsi lennék, hogy a Leo mennyire melegszik fel 2 óra locsolás után, ráadásul egy kicsi zárt aknában van 12 éve ahol még a levegő sem jár.
Már csak az a kérdés, milyen termikus védelem lehet benne. Visszakapcsol-e vagy sem a lehűlést követően.
Van egy orosz káma szivattyúm is, és egy tavaszi indítás során csak búgott mert megszorult a tömszelence, persze le is oldott a védelem, de visszakapcsolt a védelem a lehűlés után.
Egy segitségre lenne szügségem egy lámpa kapcsolásához kettő darab vezetéknélküli kapcsolóval. Olyat hogy egy helyröl többet találtam de a folyosó két bejáratától egy lámpát a( vezetékezés kizárva )olyat nem találtam.
Sziasztok Urak! Én voltam korábban az új kondenzációs kazán kontra AVK kontra szennyvíz átemelő szivattyú probléma korábban. Nagy szavakban leírnám a megoldást sok-sok hibakeresés után ( szabálytalan időközönként leoldott a Fí relé, a kazán felszerelése után, ami eddig hibátlanul.mukodott)
- EPH ugye meg lett bontva a kazán felszerelés után
-kiderült,hogy az EPH jegyzőkönyv kiállító (regisztrált villanyszerelő az úriember) a bejövő gázcsövet használta PEN kötéshez a szekrényben, úgy hogy az egyébként szintén vas bejövő vízcsovet nem kötötte be EPH-ba
- a most kihívott villanyszerelő mester földelő szonda leütése után után ( pincében 2 méter foldeloszonda tehát már 4 méter mélyre) az arról jövő zöld sárgát vitte fel PEN-hez és szekrényből a kazanhazig az EPH zöld sárgákat vitte. Érdekesség,hogy kondenzációs kazán kijövő víz , és még EPH nem bekotott bejövő vas vizcső között potenciált mért . A garázsba vezető (foldkabelt) a szekrény AVK-rol levalasztotta és a garázsban lévő elosztó doboz AVK-t tett be.
A hiba megszűnt!
Látom,hogy friss posztokban a víz potenciál vezető tulajdonságairól beszéltek, az én esetem is alátámasztja ezt.
Szvsz a legfontosabb info-t nem látjuk még: mekkora a szivattyú és nyugalmi vízszint közötti távolság a szívó/emelő oldalon.
Mert ha az ott mozog az elméleti maximumon - 8-10 m - akkor szerintem semmi csodálkozni való nincs azon, hogy a szivattyú az elméleti maximális teljesítményén pörög.
Ez a típus - eredeti pedrollo - megfelelő üzemeltetési paraméterek mellett kb az elpusztíthatatlan kategória.
Nem tudjuk, mert azt nem tudjuk, hogy a max teljesítmény az a tengelyen leadottra van-e értelmezve, vagy a felvettre. A névleges teljesítménye az a 0,37 kW, az a tengelyen értelmezendő. Szerintem az áramfelvételét tekintsed irányadónak.
Erre mondta anno a készülékes tanárom, aki nagy fej volt, egy időben a Kandó főigazgatója is volt, hogy az sosem biztos, hogy ott lesz a legmelegebb, ahová a szenzort helyezték.
Az adattáblán látható szivattyúval kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Jelenleg locsolok ezzel a kis szivattyúval, bár lehet erre a célra nagyobb kellene. Szóval fél óra locsolást követően, 70C fokra melegszik fel a motor külső része. Igaz hogy 1 coll a bemenő és kimenő csatlakozás, de nekem le kellett szűkítenem 1/2 coll-ra, és egy 20 méteres slag van rákötve. Ma már méregettem kíváncsiságból, és a locsolás közben 521wattot ír ki a fogyasztásmérő. Az adattáblán szerepel az "520W max" felirat. Ez így normális működés? A melegedés miatt csak 20-30 perceket használom, + még egy külön ventillátorral is fújatom. A könyvében az szerepel, hogy S1-es működési osztály, mely folyamatos működést jelent ha jól látom. Használhatom én folyamatosan is ,vagy inkább szakaszosan? Folyamatos működés mellett hány C fokra melegedhet fel? Nem akarom leégetni.
Az S1-es működési osztálynak utánaolvastam, és azt írja:
S1 Állandó üzem
1."A motor hálózatra kapcsolva állandó terheléssel üzemel. A működés ideje elegendő ahhoz, hogy a motor elérje hőegyensúlyi állapotát."
2."A gépet névleges teljesítménnyel terhelve tetszőleges ideig igénybe lehet venni anélkül, hogy melegedése a szabványos értéket túlhaladná"
Mi az a hőegyensúlyi állapot? Mi a különbség a teljes terhelés és a névleges teljesítmény között?
Köszi. Arról van-e tapasztalati vagy elméleti adatod, hogy hány métert érdemes lefektetni tól-ig? Nyilván helyi adottságoktól is függ, de biztos van valami hossz, ami fölött már érdemben nem csökken az ellenállás.
Igen - bár a szabvány szerint korrozió védett kivitelnek kell lennie.
Ha a végére hegesztesz egy ilyen földszondát , meg van a kivezetése is.
Ebből az utólsó 1m -t gyantás zsugorcsóvel felviszed az épület falán lévő csatlakozó dobozig. Min. 100x100mm.
A dobozban ilyen csatlakozókkal összekötheted , a Réz zöld/sárga vezetővel . Ennek a mérete 6-10-16mm2 (A kismegszakitó függvényében )Ezeket a villanyszerelőnek is ismernie kelle-ene.