Ha valaki lát egy használt 2,5-ös automata magentist nem több mint 3 millért nem több mint 3 évesen és nem több mint 50e km-el, azt kéretik jelezni nekem!
semmi gond, simán leszámlázza Neked az saját ügyintézésének a költségét (futkosás okmányirodába, stb) az üzembehelyezés költségeit mindíg szigorúan szerződéskötés előtt kell letisztázni, különben azt fizettet ki veled, amit nem szégyenl!
A cee'd motorja sokkal jobb. A 2 autó teljesen más karakter. A cee'd könnyedebben mozog, fürgébb,d e a beltere ridegebb. A Bravo testesebbnek tűnik, de ezzel együtt nehézkesebben mozog és közel sem érezni olyan kifinomultnak, precíznek a pedálokat, váltót. Viszont a formavilág, az alkalmazott anyagok, színek jobban hatnak az emberre. Otthonosabb és főleg sportos.
Az ajánlott ára valóban kicsit van csak 4 mill alatt, viszont több helyen is odaadják 3,5-ért. Zalaegerszegen legalábbis biztosan, és nem is kell mellé szar hitelt bevállalni.
Amúgy sehogy sem egy kategória a két autó. Sztem nem is lehet összehasonlítani.
A swift kimondottan pörgetős városi és szerpentinbetyár, rövid váltóval, sportos futóművel egyáltalán nem országúti túrázáshoz való.
Egyrészt a Sport Swift 125 Le az 1,6-os VVT motorral a Ceed 1,6 CRDI 115. A Swift 1070 kg (önsúly) a Ceed CRDi 1367 kg (önsúly). Katalógus szerint a Swift városi fogyasztása 9 liter, nekem 7000 km után most ha széttaposom sem megy 5,2 felé/100-on.
A garancia és méretparaméterek illetve különbségeik ismertek!
A két kocsi nem hasonlítható össze, mert nem egy kategória.
Hasonló kg/Le arány talán a 2.0-ás 143 lovas benzines Ceednek van az már gondolom kicsit megizzasztaná biborköpenyes kollégát, de még az is csak 10,4 sec alatt van 100-on szemben a 8,3-al.
Ja és a Sport Swift ajánlott ára a hivatalos honlap szerint 3.970.000 Ft. Azt hiszem ehhez már tényleg fanatikusnak kell lenni, mert ezért én üzembehelyezve megkaptam az 1,6 CRDI LX-et metállal.
2 dolog után nyomozok most, korrekt beszállítót keresek xenon és tempomat ügyben. Utóbbira 95 a kapott ár beszerelve, karral együtt: http://riasztos.hu/images/bbal.jpg
Szkuzé kolléga, de finoman fogalmazva pukizni sincs időm az esküvőig... gyorsulásba esélyem nincs a kis méregzsák sport-swift ellen, ha 0-100-on nézzük, de rugalmasságban megeszem vacsira, az tuti... :)))))
1. A 128 Nm sem kevés, 110-115 körül persze indokolt lenne ilyen különbség érzésre 2 Nem a nyomatékcsúcs a lényeg, a görbe. Attól, hogy a csúcspont alacsonyabb, a görbe jelentős részén még lehetne magasabb, akár hamarabb emelkedő vagy tovább kitartó diagramm. 3 Váltóáttételezéssel sokat lehet javítani ill. rontani a gyorsuláson, rugalmasságon, így ez is meghatározó.
A felszereltségekről persze tudom, nem minden fenékig tejfel. Összességében korrekt a lista.
A csont alapot itt sem nagyon veszik majd, de abba is csak 50 ezer az oldallégzsák, a függöny viszont csak 5 mila körül széria, az plusz 60 ezer.
Ez a Fiat is olyan autó, mint az Alfa. Nem racionális érvek alapján vásárlod, érzelmekre hat. :) Ja az a fránya szerelem.
Jah igen, részválasz: szóval atomstabil volt, tompa jobbkanyar a pályán, és pici emelkedő... szélzajt nem vettem, de "szólt a pendrive" rendesen... :))))))))))))))
Semmi extra zaj... :))) A bömbi, mikor a sok teherautó után lehúzódtam, mellém érve nagyon megnézte, gondolom, mert 120-ról kigyorsítva állva hagytam... igaz, ha számít rá, hogy tolom, lehet nem így lett volna... :))) Bejön a kicsike rugalmassága még ezen tartományban is... jah és hagytam 5-ben, semmi visszagang... :)))
Áhh már nem féltem annyira, jójü, nem vadállat mód megyek, de többször fogattam már városban dinamikus közlekedés mellett főleg, 1-2-ben 3500-at, előfordult a 4000 is, de oda már-már csak lendületből megy fel a mutató, mert mindíg elváltom... :) Nem kínlódik tőle amúgy, és ez bejön... :)
Az 1.4-es 90LE-s motornak 128Nm a nyomatékmaximuma, ne csodálkozz hogy nem megy. Az 1.4-es 120LE-s verzió tűnik majd a legjobb vételnek, mert 300e lesz csak a felára, kár hogy ezzel még nem rendelhető. Az extralista tényleg szép, csak 1-2 dolog kicsit drága benne ( tolatóradar 70e, riasztó 80e) de van pár ami viszont elég jó (pl. ESP+ASR+MSR+hill holder=100e) Ja, ami viszont durva hogy alapban 2 légzsák van... A Cee'd mellett ez az egy amin én hezitálok, csak az a fránya olasz minőség...
Rossz hír: A válasz, hogy nincs kimenet a rádión. :(
Bár szerkesztőségi vallatáson még nem volt nálam, de egy körre ma elhoztam azért az új Bravot. Mivel az Auris már "bizonyított" kíváncsi voltam akad-e ellenfele végre a cee'd-nek.
Nos: Az olaszok kitettek magukért, csodaszép a kocsi, belül jó minőségű, tapintású anyagok, szép forma. Bazi nagy a csomagtér (400 liter). 1,4 literes motor 90 lóval nagyon szánalmas, olyan érzésem volt, mint a Corsa 1,2-ben. Masszív, testes autó, jó biztonságérzet, de utastársamnak mindannyiszor mondani kellett, hogy most épp padlón gyorsítottam ám:). Alapjáraton csendes, kevés vibrációval, megrúgod a gázpedált és abban a pillanatban felpörög, piszkosul veszi a fordulatot. Amíg nem engeded fel sebességben a kuplungot. Minden Bravoban 6 sebességes a váltó, ami a 90 lóerőnél inkább nagyvonalú, mint használható megoldás. Az 5. ugyanolyan hosszú, mint egy ötös váltónál, a hatodik nagyon hosszú, 2.000-nél 85 km/ óra, jellemzően 70-et mennek ötödikben a kompaktok. Jó, 17-es kerekeken sem ráz, csöndes futómű, jó kormány, majdnem úgy kapaszkodik az útba, mint a cee'd. A kuplung vacak. Rosszul megtervezett kinyomó rendszer, nem egyforma a pedálúton az szükséges erő, rossz karakterisztika, mint a régi autóknál, amikor változott a beakasztott rugónál az erőkar felengedés alatt. A váltó nem rossz, kicsit több mozgást enged, kevésbé pontos a megvezetése, mint a Honda vagy KIA, esetében, a franciáknál azért sokkal jobb, ha nem vezettem volna távol-keleti kocsit, elégedett lennék. (Bár a Corolla- Auris váltó már rég nem japános)
Nagyon érdekes, csörgés szerű turbulencia hang az A-oszlopnál 60 körül, bizonyos fordulaton lemez vibráció a középkonzol táján. Mondtam, az olaszok kitettek magukért. :)
Összességében nagyon karakteres, érzelmekre ható, szerethető autó, elnézhető, megszokható gyengeségekkel, javítható bibikkel, de véletlenül sem ezzel a motorral. Jönnek az 1,4-es turbó motorok, a nagyobbik, 150 lovassal is csak 4.390 e, és az már nem alapfelszereltségű. Ez versenyképes.
Ami tetszik, hogy szinte bármit beleválogathatsz, nem csomag-szerű mint a KIA esetében. Csak az alapban nincs bőr kormány és váltó, de abba is csupán 25e. A tempomat 30e, ülésfűtés 50e, 205/55 R16 alufelnin 80e!!!, elektromos tükörbehajtás 30e, Bluetooth + USB 60e, Audio vezérlés a kormányon 25e, stb. Szóval lehet legózni. Ezt irigylem.
Ez az egyetlen konkurens kompakt, amelynek a vásárlását a ceed ellenében - megérteném, a bravo ott van nálam a dobogón ha a hibastatisztika nem csúfol meg. Nemsokára itt a lépcsőshátú verzió. A Linea, állítólag 3 millióhoz közelítő belépő áron jön. Nagyon kellene már a ceed SW, remélem az augusztusi gyártásból szeptemberben érkeznek az elsők.
És messze volt még a vége , hogy érezted? No meg mennyire volt stabil meg szélzaj meg ilyenek. Mondjuk ha pillnatnyi gyorsulás volt akkor gondolom nem volt idő ilyenekre figyelni.
Én tavaly egy offtopic 1.3-as kocsira kértem árajánlatot, ahány márkakereskedés annyiféle lett volna az üzembehelyezési dij, ja és úgy általában 90e körül jött ki mindenhol és az csak 1248 cm3-es kocsi volt. Ott keresnek rajtad ahogy tudnak, mit kell ezen csodálkozni, Magyarországon vagyunk...
A múltkor tételesen leírtad nekem, hogy mi mennyi üzembehelyezés kapcsán. Ezért nem értem, hogy a kereskedők mit akarnak még a vevőre terhelni, és pláne milyen jogcímen, ha fix áras minden?????? Vagy csak tájékozatlanok, és mondanak egy számot? Az biztos én csak azt fizetem ki amiről van számla!!!
Szerintem neki nem kellett kiszednie a rádiót a helyéreől. Legalábbis nekem úgy tűnt a leírása alapján. De lehet hogy ki kellett szednie csak nem tért ki rá a szövegben :-)
"ahányszor teszek egy kis túrát a városban mindig ingerem van, hogy utána ide beírjak egy kis dicshimnuszt, aztán lebeszélem magam, mondván, hogy Ti úgyis tudjátok... "
Ilyenkor gondolj azokra, akiknek még nincs, de szeretnének és érdekli Őket (engem is), hogy mik a tapasztalatok! :)
- 1.6 benzines - 1000-2000 km futás közötti fogyasztása országúton (nem sztráda) következetesen és mindig 6.1 l/100 km.
Ebből a bejáratott sztrádafogyasztás 5.5 l-re várható.
- GPS mért adat: az óra a sebességtől függetlenül _mindig_ a valós sebesség mínusz 5-7 km-t mutat. (egyébként sok más kocsinál is, mintha ez gyártói előírás lenne).
- Nekem senki semmit nem mondott/nem tudott mondani a szervizciklusokról. A kocsi szervizkönyvét és használati utasítását "áttanulmányozva" tudom levonni azt a következtetést, hogy benzinesnél normál használat esetén a ciklus 15.000 km / 1 év. A baj az, hogy ha a szerviz mást tekint normál használatnak mint én, vagy a kismillió táblázatból más következtetést von le mint én, akkor semmi akadálya nincs annak, hogy azt állítsák, a ciklus túllépése miatt elvesztettem a garanciát. Miért nem lehetett a szervízkönyvbe beírni - mint minden más típusnál - hogy mikor kell a kocsit felülvizsgálatra vinni ?
- ahányszor teszek egy kis túrát a városban mindig ingerem van, hogy utána ide beírjak egy kis dicshimnuszt, aztán lebeszélem magam, mondván, hogy Ti úgyis tudjátok... Most csak annyit, hogy számomra vmi hihetetlen a gép kanyarstabilitása, tisztára sínautó jellegű a dolog, pedig nem kímélem...
Forgalomba helyezésről: 1. Adjon tételes ajánlatot rá, látszik hol száll el a kereskedő, nem szabadárasak a költségek 2. Számlát ad róla, azon ott a frankó.
OFF: Hét végén az új C220-al 170 ló / 400 Nm) hasítottam, ma épp pesten.
A Motor hangja tolakodóbb a cee'd-nél, hasznogépjárműves, kemény orgánum, rezgés a kormányon és váltón. 2 ezer fordulat alatt nem sok, onnan nagyon tol, mégsem éreztem sokkal többnek egy Magentisnél (310 Nm). Vártam a nyers erőt, hogy feltekeri a betont, de nem. Megy tiszteséggel de semmi több. A magentis kifinomultabb, könnyedebb. Jobb váltó, kellemesebb lágyabb motorhang és szinte null rezgés.
No nem újdonság, de én is útálom ezeket, ráadásul most is csak a második próbálkozásra jött az anyag az általa felkínált random szerverről, ergó megbízhatatlan, és macerás... ezzel nem is volna gond (mivel ingyenes), ha nem volna sokkal kultúráltabb megoldáshegy is a neten... node mostmár ne offoljunk, xar, és ez van...
1. A fórum oldalán kiválasztod a letölteni kívánt fájlt. A fájlt bemásolod a böngésző címsorába (Ctrl+C, majd Ctrl+V), ENTER. 2. A böngésző címsorában a bemásolt elérési út, és betöltődik az általa hivatkozott oldal. 3. Az oldal alján a Free gombra kattintva egy új oldal töltődik be. 4. Az új oldalon a következőket olvashatod: You have requested the file [Fájlnév] ([Fájlméret] KB). This file has been downloaded [letöltések száma] times already. Download-Ticket reserved. Please wait [a letöltés elkezdéséhez szükséges várakozási idő]. Avoid the need for download-tickets by using a PREMIUM-Account. Instant access! 5. Ha a várakozási idő nullára ér a következőt láthatod: No premium-user. Please enter [kód] here:[ide kell átmásolni a kódot a kis képről] 6. A kód átmásolása után a "download from..." feliratú gombra kattintva elkezdődik a letöltés. Ha már ingyen van, szenvedj meg érte :D
Azóta egy kicsit változott a fogyasztás, valószinüleg a lábam is egy kicsit nehezebb lett. Most 7.1 bár ebben sok a város és autópálya. Valaki kérte a fordulatszámokat 1,6 Benzines:
Április 30-án mentünk ki az autónkkal (1.6 EX benzines) Olaszországba. Az útvonal: Kalocsa-Dunaföldvár-Simontornya-Veszprém-Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Lendorf-Lienz-Sillian-Bressanone-Bolzano. 800 km, ebből 250+50km autópálya. A sebességhatárokat betartva +10km/h pluszban ahol lehetet. Graz és Kalgenfurt között még mindig sok a terelés és a max 60-80 az autópályán. Az alagutakból is van vagy 2 tucat, ahol le kell lassulni 100-ra. A 100 és 49-es utakon Ausztriában és Olaszban nagyrészben konvojban haladtunk a nagy forgalom miatt. Az eredmény 9:36 perces menetidő 83 km/h átlagsebesség és 6.3l átlagfogyasztás computer szerint a 800 km-en. Elégedett vagyok az autóval, mert még megpakolva sem vesztett az erejéből. Légkondi csak az utolsó 250 km-en ment. Az autóban ketten utaztunk és a hátsó ülések le voltak hajtva, mert megpakoltuk csomagokkal rendesen. Mondhatom, hogy rajtunk kivül legalább 250kg-ot nyomtak a csomagok. fokozat-sebesség-fordulat arányok: 5. - 120 - 3500 5. - 130 - 3800 5. - 140 - 4100 pillanatni fogyasztást nem tudok írni, mert az A2-esen ausztriában nem igazán van sík terep vagy fel vagy le mentünk :D.
Hazafele egy 1.6os 55kw-os seat cordoba-val jöttem, most már értem, hogy sokan miért nem akarják lecserélni a 8 szelepes autójukat. Nekem nagyon bejött az a motor is. (ott 145 körül volt a 4000-es fordulat).
"Az első 1000 km után a fedélzeti alapján 7.0 l lett a fogyasztás, saját mérés 6.8 l. Ebből kb. 400km autópálya, persze szigoruan 130-as tempó (jó néha 140, 4000 fölé nem mentem) 300km egyéb út, a többi város."
Megosztanék veletek egy hasznos táblázatot, ez azt mutatja, hogy milyen széles felnire, milyen széles papucsokat lehet húzni... nem célszerű átlépni az ebben szereplő adatokat... :) Esetünkben nyilván az érdekes pl, hogy a 16"-os gyári gumma alá, ami ügye lemezen feszül, és jó kis gumma, mondjuk 7"-nál szélesebb felni nem faxa feltenni, még ha pl a startgumi símán bekínálja is a 7,5"-ost, ajánlott gummaméretnek meg a 205-öst... bullshit!!!
noja, az meg 1.4... majd most a szélesebb papucs jól megfogja, és akkor lesz az 8-8,5 is városban, bár nem akarlak hergelni... :)))))) Milyen papucs is feszül rajta? Amúgy van kép így a gépről?
A gyári felni mérete 15"x5.5JxET47 a gumi méret 185/65 R15 (1.4 LX). Gumit nem, csak felnit cseréltem. (15"x7JxET38) Azért kellet az ET 38, hogy ne érjen semmihez a felni belső pereme. (gumifékcső,abs vezeték,teleszkóp) Ha rendelsz felnit és mondod a tipust, akkor ők is "tudják" a felrakható méretett a kocsidra, ha nem jó felnit kapsz, akkor cserélik. Ahol én szoktam vásárolni, ott ha kell 1db gumit felszerelnek a választott felnire és megnézheted a kocsidon is. Én a pogácsának nem vagyok híve, nyírja a csapágyakat rendesen, mivel nő az erőkar, és jobban terheli azokat. Hogy ne keljen számolnod. ET Calculator Érdemes megnézni a 7"-t ET47-43-38-al is, jobban érezhető a különbség.
És tegyük hozzá, vélhetőleg az Ő motorja se érett még meg, ahogy az enyim is még csak pedzegeti a csíziót... majd ha az autók mentek 5000km felett, akkor lehet érdemben nyilatkozni...
Nos nehéz kérdés, ha azt veszem, hogy a kolléga full városban 8-9litert mond, akkor mondjuk pici országúttal megtoldva legyen mondjuk 8 liter a benyás... ez meg kerekítve 6... az inkább két litykó... :) Persze ez most nagyon nagyságrend...
ha 7x16"-ost vett, akkor célszerűbb a gyári 16"-os méretből kiindulni, ami 6J-s, és ET43.... (205/55R16 gumma)
ergó, a vásárolt felni a 6j-j-jét figyelmen kívül hagyva cirka 1 collal szélesebb, ami azt jelenti, hogy:
1 coll (inch) = 2,54cm = 25,4mm, ez kifelé és befelé is ennek felével, azaz cirka 12,7mm-el szélesíti a felnit, viszont ET 43 helyett, ET 38-at szerelet, ergó nyert 5mm-t kifelé...
vagyis a felni eltérése befelé: 12,7-5 = 7,7mm
a felni eltérése kifelé: 12,7+5 = 17,7mm
persze itt jön még a válaszott papucs, és annak oldalfalának öblösödése (ha van), de mivel az a gyári méretnél is van, így ez érdemben nem befolyásolhatja a dolgot. 7,7mm plussz befelé, pedig nekem egy ilyen autónál, amit 17"-os felnivel is lehet venni, nem lehet probléma... kifelé meg terpeszt rendesen, biztosan dögösen áll, kérdés, a futómű mit szól hozzá hosszútávon, mert ügye az erőkar magnőtt, a rugózó tömeg megnőtt, a terhelés nyilvánvalóan nagyobb...
Na jó, visszamegyek aludni, remélem nagyságrendileg jól számoltam... :))))))))))))))
Nagyon szépen köszönöm az infót, hétfőn fel is vesszük a kapcsolatot a Renault kereskedéssel, hogy ez most akkor hogy is van. Azért annyit elvárna ilyenkor az ember, hogy értesítsék hogy megváltoztak a szervízperiódusok és a meghibásodások elkerülése végett ajánlott elvinni 20E kilóméterenként...
Olyan vezetési élményt nyújt, hogy ezentúl, ha a pénztárcám engedi csak dízelt fogok venni. Egyszerűen a dinamikája összehasonlíthatatlan egy 1,4 vagy 1,6-os benzinessel.
Igen a Renaultok is visszaáltak 20 000 kilóméteres szervízperiódusra (dízelben), mert a turbójuk nem bírták. Az egyik legérzékenyebb pontjuk a korszerű dízeleknek a ma már kis fordulaton is dolgozó turbójuk, ezért nagyon fontos a kenésük. A sok meghibásodás miatt a Renaultnak vissza kellett állnia 20 000 km-re. Ajánlom neked is (ezt tanácsolta Renault szervízes barátom is) a sűrűbb olajcserét!
Sziasztok én még új vagyok itt,én álltam pénteken a Mester utcában.Az én aútom 1.6 ex és abyss blue szinű.Nagyon jó a futómű a motor nagyon rugalmas és a gyári cd is nagyon jól szól.Usb-n mindent felismer.A fogyasztás 8-9 liter klimával és 4 személyel városban.Nekem egy szokatlan van amikor emelkedőre felfelé húzatom érezhető egy kis rezonancia valahonnan.Ezt érezte már valaki?
Én kizárnám, hogy rossz felnit raktak fel a gyárban. A szerviz is 10 perc után adta ezt az infot, nem tudták ők sem. Ez olyan mint amikor átvettem az autót és senki sem tudta, hogy hol van az alvázszám, mert én össze akartam hasonlítani a forgami engedélyben szereplő adatokkal. Én megtaláltam, de másnap a szalon azért felhívott, hogy lekérték a KIA magyarországtól a pontos helyét az alvázszámnak. És KPM vizsga alkalmával sem hiszem, hogy megnézte volna valaki.:)
Én tegnap két Cee'd-et láttam Budapesten, és mind a kettő bézs színü volt. Az egyik a Szentendrei úton jött velem szembe (~15:00), a másik az M0 környékén (18:30).
Igen-igen láttalak és meg is jegyeztem itthon az asszonynak, hogy egyetlen egy Ceed-et láttam ma és többet sem. Egyenlőre ritkán vagyunk,és jólesik látni egy másikat az úton. .Egyébként elég sokan meg is nézik pl. a Pólusnál álltam a parkolóban több emberen láttam hogy csodálkozva n ézegeti. Egy idősebb úr pl azt mondta a feleségének " Nézd anyukám itt az uj KIA ezt mondtam neked, hát nem gyönyörű" Majdnem eldurrantam a büszkeségtől amikor ezt hallottam :)
oh, ez tuti? 20k a diezelre? nekem a romániaba azt mondták diezel 10k benzin 15k...most diezelre 20k - érdekes akkor ennek is jobban utána kell járjak.
Az pont én voltam a fekete crdi-vel :) és a poroszkálás azért volt mert akkor még csak 250 km volt a kocsiba . De most estére már feltornáztam 400-ra:)
Észre vettem én is mikor elküldtem.:( Itt miért nem lehet szerkeszteni a hozzászólást? Több mint 5 éve regeltem ide, de nem nagyon használtam ezt a fórumot. Vannak elég buta megoldásai a fórumnak sajnos.
Az imént (18:40), az Árpád-hídon, Budáról Pestre, együtt haladtam, majd együtt jobbra fordultam a Vácira, és a Dózsa Gy-ig követtem (ott én balra mentem) egy beige 1.4LX-et KRA-053... :)
Egyre többet látok magunkfajtát, ma már ez a második típustárs... :)
Az ET számmal lehet játszani, és bizonyos esetekben kell is, hogy a kerétárcsa ne érjen bele bizonyos futómű alkatrészekbe. (Pl: féknyereg,lengőkar,teleszkóp...) Ha a keréktácsa szélességét növeled, akkor lehet csökkenteni az ET számot. Az ET szám a keréktárcsa széleségének a felétől a tárcsa felfogatásának a belső oldaláig mért távolság miniméterben.
Próbálom szemléltetni:
I-------x-----i--I 5.5" ET47
I---------x----i-----I 7" ET38
I= Kerétácsa széle
x= Keréktárcsa közepe
i= ET érték miniméterben
"15x7vagy6,5 5x114,3 ET42"
Ezek az adatok mit is jelentenek?
15"- A keréktárcsa átmérője
7" - A keréktárcsa szélesége
5x114,3 - 5db csavar (anya) rögzíti a keréktácsát az agyhoz, és a csavarok által behatárolt osztó kör átmérője 114,3mm
12:30 körül M3 beveztőn jöttünk vissza, és egy fekete, (szemre CRDI EX) poroszkált párhuzamosan, a záró-felüljáró előtt 500m-el előztükmeg, mint a villám... :)
Wiw-en jelöltem a megadott júzert... :) Jó gondolat...
ET-ről, meg felniparaméterekről volt egy hasznos leírás, megpróbálom előkeresni... amúgy egyszer kell megérteni, az egész felni-históriában az a kulcs, hogy keverednek, az SI, és a birodalmi mértékegységek... :))))))))))
Készleten van nekik, csak nem a szegedi kereskedésben, úgyhogy majd át kell szállítaniuk ide. Meg kértem még hozzá par dolgot, amit külön be kell szerelni, úgyhogy az is eltart még egy kis ideig, így cirka 2 hét lesz a dologból az ígéretük szerint.
Tegnap egyébkent megrendeltem a verdát. 1.6 EX piston nem volt raktaron, ami meg volt, az nem tetszett, igy maradt az 1.4 EX piston. Elvileg 2 het ( max. 3) es megkapom. Nagyon kivancsi vagyok már rá. :)
Köszi az infókat! Pancelos is 70 körül mondta! Ezzel szemben nekem 85-öt emlegetnek holott ha jól tudom ezek hatósági áras dolgok, és mindenütt ugyanannyi kellene, hogy legyen /+- 1-2 ezer/ !!!
Illeték: 25.128.-Ft Forgalmi+Tőrzskönyv : 12.000,- Ft Rendszám: 5.500,- Ft Zöld kártya : 7.300,- Ft Reg.matrica: 320,- Ft Műszaki vizsga : 9.400,- Ft KRESZ csomag : 8.400,- Ft összese : 68.048,-Ft
Az ezüst középkonzollal kértem én is EDY-t, mert nagyon feldobja a belsőt. De, úgy láttam az átvételkor volt ott még kettő LX és már abban is ezüst konzol volt.
Kinek mennyi volt az üzembehelyezés? Pancelos leírta nekem a múltkor, csak kíváncsi vagyok,hogy mennyi a való életben, mert engem furcsa számokkal akarnak vakítani!
Aki ért hozzá leírhatná nekem, hogy melyik a jó felniméret, és mire kell figyelni vásárláskor! Én eddíg ezt vettem alapul 15x7vagy6,5 5x114,3 ET42. Ezek szerint az ET lehet kisebb is? És mi az az ET?
Ez hasznos infó volt, köszönjük! Hol vetted? Volt raktáron, vagy várni kellett rá?
Azért némi hiányérzetem van ám!!!! Mi az, hogy csak így snassz ideveted az infót??? És hol van a fényképes dokumentáció, vagy a rajzos magyarázat? :-))))))
Pénteken mikor cseréltem a felniket, akkor belenéztem a fékekbe is. Nem spóroltak az biztos, a nagy méretü elsőtárcsák és fékbetétek nem csak a jó fékhatásról gondoskodnak, hanem a magas futásteljesítményről is. Egy dolog viszont feltünt, hogy a gyári felniméret pontosan 15'' x 5.5'' ET47. Nem ET 43!
Tegnap vettem az LX-emhez ezüst középkonzolt, 4500 ft-ért. Utána megkérdeztem mikor tudnák beszerelni, azt mondták hétfő 11.
Kérdezem mennyi a bszerelés ára? Erre azt mondja 6500 ft.!!!!!!!!!!!!!!
Közöltem, hogy akko otthon szerelem be. Mondta, hogy nem fog menni mert nagyon nehéz kiszedni a régit, nekik is eltart 1 órát ezért ennyi az ára.
Mindegy hazahoztam és útközben kitaláltam, hogy szedem ki a régit.......mert Ők bent azt mondták, hogy nézzem meg az új konzolon hol vannak a tartó fülek és ott vékony csavarhúzóval nyuljak alá. Gondoltam nyuljál te magadhoz csavarhúzóval, de ne az én műszerfalamhoz. :))
A terv a köv. volt:
Cipőfűzöt kell bedugni a felső(fix) szellözőrostélyba annak is a felső-belső lyukbába, horgolótűvel kihúzni a mellette lévőn...összekötni. Ugyanaz a másik oldalon is.
Ekkor van két azonos hosszú hurkod, egy fémrudat átdugsz a két körön és két kézzel erősen megrántod és már kint van a felső 4 patent SÉRÜLÉS MENTESEN!!
Utána már kézzel aláférsz az alsó 4 patenthez. (20perc volt az egész átszerelés)
Ezeket azért IS írom, mert aki hifit szeretne építeni annak ezt a konzolt le kell szednie.
2db volt belőle, de még rendelhető. (fehér, arany) A régi Toyotákon is ugyan ilyen matrica volt. Ennek a matricának az elején szerepel még egy 4WD felírat is, de mivel gyárilag osztott így nem kell szétvágni.
- Nincs az a négyhengeres dízel, ami alapjáraton zajtalan és rezzenéstelen. Ha nem is tolakodó, ott a dízezel hangtónus és csillapítottan ugyan de a vibráció. A benzines villanymotor hozzá képest. Városban a műszerről tudod a lámpánál, hogy jár.
- A cee'd benzinese nagyon jól fogyaszt, amíg egy SUV-nál lehet 3-4 liter különbség benzines és gázolajos között, itt ez max 1-2 fogyasztásban.
- Aki nem jár hosszú távon nagyokat, esetleg főleg városban űzi, nem tudja kihasználni a dízel forgatónyomatékát.
- A dízel nehezebben melegszik, és ezalatt bizony nem olyan jó a fogyasztás
- És ott ugye a már említett 500 ezer.
Ezek bizony megalapozott, racionális érvek. Ja és a benzinest sem nagyon kell forgatni, 1,6-os módjára, mélyről húz, köszönhetően a nagyon okos áttételezésnek.
Jól gondolom, hogy az alvázszámban az utolsó pár szám jelenti a gyártási sorszámot? Ha igen akkor az én autóm volt a 39155-ik. Pörögnek odaát rendesen!
Tisztelettel jelentem , ma én is átvettem az autómat :):):)
Ha nem említettem még akkor ez egy fekete CRDI EX Limited :) Szóval nagy a boldogság a családban , de sajna most sem tudok kint üldögélni és nézegetni mert szakad az eső . Holnap egy 300 km-es ismerkedési napot tartunk és majd beszámolok.
Élelmes az aki árulja vagy hülyének nézi az estleges vevöket. A hirdetésből kiderül,hogy egy 1.4 LX. Ennek a listaára újonnan 3.413ezer. Ehez képest használtan 1020km-rel 3.550ezer. ÜGYES!!!
Akkor üdvözöllek a majdani benzinesek táborában! Azt azért áruld el, hogy miért nem racionálisan döntöttél, ha tudod, mi a racionális? Mivel olyan jól megindokoltad.
Ez a dízel olyan csendes, hogy hihetetlen, az igen ritka (eddig két) tankolások alkalmával mindkét helyen a 95öst akarták a kutasok leemelni, aztán persze ledumáltam róla őket... :)
Más, az imént (15:09-kor) láttam egy sötétkék Cee'd-et a Mester utcában, közel a Haller-hez... parkolt, és pakoltak a fenekében... sajna elsuhantam, nem tudtam megfigyelni mást (felszereltség, egyebek), esetleg innen valaki? :)
"Tehát azt gondolom, tényleg lenyomhatnák a DÍZEL árát egy kicsit..." - ez nagyon jó lenne :-D
Nem 20-30 évről van szó, hanem 4-5, amikor eladom akkor a külömbséget ugyanugy megtartja a diezel, nem hiszem hogy akkor majd a diezel olcsobb vagy ugyanannyi lenne mint a benzines és közben spórol is nekem, most a szerviz valamit enyhit a benzin javára de a diezelel csak költségkimélőbb.
"130 km/h, hiszen ennél gyorsabban nem lehet menni." - hidd el lehet menni 130 nál is gyorsabban :)
"a "kerregést" meghagynám a traktoroknak" - kipróbáltam a 1,6 diezelt az utastérbe semmi kerregés nem észleltem, gyorsitásnál lehetett hallani valamit de elenyésző.
Nem értek veled egyet, azzal hogy ki vesz benzinest M.o-n, mert a dízel józanabb döntés. Nem tudom, hogy kiszámoltad-e, hogy mennyivel "drágább" a dízeles autó FENNTARTÁSA, most ne csak azt nézzük, hogy olcsóbb és kevesebb üzemanyag kell, illetve mikor térül meg a jelentős (több mint 10%-os) felára? Igazad van, lehet hogy megtérül a dízel. Végsősoron "valamikor" minden bizonnyal, de ne felejtsd el: ma az emberek nem 20-30 évre vesznek autót, hanem idővel eladják, és újabbat vesznek (pl. azelőtt hogy többet kellene rá költeni, mint amennyit ér maga az autó), tehát mondjuk legyen ez 10 év (most a használtautóvásárlókat NE vegyük figyelembe). Nem mindegy tehát ez. Még egy dolog: én sem értem, miért vesznek az emberek olyan autót, aminek a sebessége nagyobb, mint 130 km/h, hiszen ennél gyorsabban nem lehet menni....
Én 20,000km/évvel NEM dízelt választottam, a mai árviszonyok mellett fel sem merült bennem (+ a "kerregést" meghagynám a traktoroknak, és nem szeretek "nyomatékból" sem autózni, inkább pörgetem). Tehát azt gondolom, tényleg lenyomhatnák a DÍZEL árát egy kicsit...
3,5 sok egy benzinesért, gondolom az :) Én nem is értem itt Mo ki vesz benzinest, a diezel sokkal - de sokkal józanabb döntés még akkor is ha 10K km mész évente.
Kicsit azért lenyomhatnák annak a benzinesnek az árát, figyelembe véve hogy a regadója is kevesebb, igyaz az árat nagymértékben a piac határozza meg, tehát ha veszik akkor az ár marad vagy emelkedik :)
Aszem Ro-ba is lessz áremelés, álitólag a készletet, 80 autót szinte teljesen elkapkodták, 40 et megvett az orange, céges autonak...még maradt pár diezel és egy 1,4 -es EX sárga benzines :) De a diezel ott irracionálisan drága és csak 90LE.
Az előzőre nekem is az Aegonnál volt. Meglátjuk most mit mondanak, szét nézek egy pár helyen és győzzön a jobb! A Garanciánál 8700 körül mondták előzetes számítás alapján.
Most kaptam egy listát a stock-ról, azaz 2 féle készlet van 1 ami náluk van bukarestbe és ami slovákiába van, amire ma tettek alvár, motor számot és arra 3 hetet kell várnom de nincs piros, ugyhogy nem tudom még gondolkodnom kell,
dakar yellow -ez kinek kellene :)) abyss blue -nem oil blue -nem hike green -uff zőldes, nem nem black pearl -- szép, kellene de nagyon kényes machine silver --akkor ezt választanám ha más nincs, de lássam milyen jó ajánlatot kapok innen.
Tegnap kötöttem kötelezőt a gépre /előre/ döbbenetesen alacsony havi díj jött ki a Garanciánál. Várnék egy-két javaslatot casco ügyben, hol érdemes próbálkozni!?
Egy nagy piros - kék - zöld - fehér stb... FELTÜNŐ SZINÜ zászlót kössél az antennára! Nem vicc ! Arról hátha megösmernek.... Meg fessél rá valami CEED feliratot temperával a motorháztetőre. Azt lemossa a H2O :-))
Ha valaki egy szürke Wagonnal letúr az útról (ha tud:), és őrülten integet, akkor én vóóónék. :-)
Jó lenne valahogy megismerni egymást.
Döglött macska a motorháztetőn (anyós is jó:) vagy vmi matrica, ilyesmi.
Ha látok egy Ceed-et őrülten fürkészem, higy valyon melyik topiktárs lehet, ők meg értetlenül néznek vissza, hogy ki ez a hülye Suzukis, és mit akar? :-)
Nagyon dögös lett a gép! Nem túl hivalkodó, pont jó!
Igen igen azt az akciós felnit tegnap már kibeszéltük! Nekem se kellett ma túl messzire mennem, az első helyen találtam olyat, ami tetszett /meg az asszonynak is, igaz még folyik a puhítása/ és árban is úgy tűnik jó lesz! 90000-re mondták a 4-et komplett cserélve a gumma, szereléssel stb. A típus RR Rimini.
Rákérdeztem erre a 18900ft-os árra, és a válasz a következő volt. A szezon előtt érkezett 600db akciós felni az Alessio-tól ami már részben elfogyott, az enyém már új rendelésből származik. (Made in Germany) Az új bruttó ára 32xxx ft.
Te fehérvári vagy? :-) Milyen ótód is van? Remélem benzines mert még olyat nem sikerült vezetnem :PP És igen az a szándékom, hogy szeretném kipróbálni, ha egyáltalán belemész ilyenbe...
"mikor- hogyan szeretnék értékesiteni." Húbazz. Nagyon régi kereskedő dinasztia lehet az :D Ha végképp nem tudnak túladni rajta, én vállalom, hogy az elfekvő készlet egy részét 10-12 évig megőrzésre és "tesztautóként" való üzemeltetésre átveszem :)
Mondom velük végeztem, de a ceednél csak maradnék, most más utat taposok remélem bejön valami. Itt Mo szeretném megvenni, és kiszálitom Ro ba és ott regisztrálom be. A nagy pappas (elég hülye nevük van :) ) elzárkózott, "ők ilyet nem csinálnak". Mondom ha nem kell a pénzem akkor máshova megyek, és most folyamatba van az egyik kereskedésnél, akik nyitottak és tapasztalatuk is van ilyen téren.
Kezdődik a 3dik felvonás. Most kaptam levelet, hogy van 40 ceed készleten, de még nem tudják, hogy mikor- hogyan szeretnék értékesiteni. :))) De jövő héten többet tudnak mondani. Ilyet látott már valaki? :)))
Összenéztem őket... hát a Ceed 1.4-esnek ez a 100 lovas VW motor nem ellenfél. 2500 fordulatig a VW erőtlen, egyébként egész jó a görbe. Persze a Ceednek minden fordulaton kb. 15Nm-el több nyomatéka van, alul is jóval erősebb. A vócvágen nagyon hajlamos lefulladni kis gáznál. :-) És ami meglepő, hogy az 1.4-es és az 1.6-os ceed motorok közt nem sok a különbség. Úgyhogy akinek elég az 1.4 is, költse nyugodtan a pénzét kiegészítőkre. Legalábbis szerintem.
Na néztem pár grafikont. 1.4-esekből a VW csinált egy 101 lovas motort, ez az egyik legjobb 1.4-es. http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=336 Ehhez kéne összenézni az 1.4-es Ceed diagramját...
1.6-os viszonylatban a Corolla meg a Ceed 1.6-osa nemsokban különbözik, szerintem mindkettő isteni http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=737 http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=543
De a Xsara 1.6-os mocija talán még a Corolláénál is jobb. Csak az összeszerelés minősége ugye... :( http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=45
Rágódtam az 1,6-oson is, aztán meggyőztem magam, hogy elég lesz az 1,4-es. A mostani 1,1-es (43kW) kis kocsim után az 1,4-es is nagyobb előrelépés lenne, szinte dupla teljesitmény és nyomaték, pedig városon belül a mostanival is jól elvagyok. Szóval az 1,4 mellett döntöttem, de most neked köszönhetően megint rágódok az 1,6-oson. :) Az 1,4 EX piston grey raktáron van náluk, tehát 1-2 hét alatt meglenne. Megkérdezem az 1,6-ost is, ha az nincs raktáron, akkor tényleg elégedett leszek az 1,4-essel.
Cee'd 1.6 benzines rajzolt és valós teljesítménygörbe: http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?Flap=Graph&ChartsID=737 A Corolláéhoz képest még istenes.
Sajnos nem jó méret egyik sem, és plusz anya. (gumibolt.hu) Én is hívtam őket mivel pénteken megyek Pestre, és nincs nekik.
5x112 15x7 et42 18 990,-4x114.3 15x7 et42 18 990,-
És még ma jobban felhuzott, - azt mondja hogy rendeljem meg ujra mert 1,5 hónap és megkapom, mondom ok, de ha nem kapom meg akkor mit válal be? 1,5 nekem ne mondjon ilyet, mert májusban összeszedik a rendelést és május végére adják le Szlovákiába 1-2 hónap g yártás 2 hét szállitás 2 hét macera, na az mennyi, nekem nem mondjon ujabb baromságokat..
Amit én láttam a szalonban azon biztosan nincs. Rá is kérdeztem mert a dizel LX és a benzines EX között vaciláltam. Aztán lett dizel EX limited amiben szintén nincs.
Igen Alessio F1! A lista ára: Alessio F1 34.740,- de én 22500ft-ért kapom meg. Plus KIA logo lesz rajta. Mivel nem akarok gumit cserélni és nem vagyok híve a peres gumiknak ezért a mérete.
Úgylátom a német ajánlatról amit felraktál te is letettél. Megkerestem mailben a kereskedőt és kiderült, hogy a 10.650 Euróért kínált autó az bizony klíma nélküli azaz Base, igaz ESP vel. A 10650 EURO +361000regadó az már három feletti Base. Ennyiért itt is volt. Ha jól gondolom akkor a román beszerzés mellett azért döntöttél mert ottani forgalombahelyezéssel akartad a kocsit megvenni. Mennyi lett volna az ár, ha nem titok?
Én is az 5 küllőst részesítem előnyben, mivel könnyű takarítani és megfelelő merevséggel rendelkezik. Én MIM párti vagyok, csak nehéz mostanság beszerezni. Az elődön MIM Amalfi volt.:)
Persze tudom mire gondoltál! Ha lett volna 1,6 LX én is azt vettem volna inkább. De szerintem az 1,4-el sem járunk rosszul, pláne annak függvényében, hogy többször elhangzott, hogy nincs olyan óriási különbség a két moci között! No de ízlések és pofonok....... No meg igények és lehetőségek......... :-)
Köszönöm! Jó ez a felni, én is 5 küllősben gondolkodom, van is már pár jelölt! Ez az Alessio F1 ? Mennyiért jutottál hozzá? Ja és a méretek? /Sokat kérdezek mi?/
Az azért mindenképp bizonyos, hogy bármely azonos fordulaton is hasonlítjuk a két mocit, mindenhol az 1,6-osé a több lóerő és nyomaték! Valamikor voltak már belinkelve a motorkarakterisztika görbék, meg kellene keresni. Biztos, hogy jóval alacsonyabb fordulaton tudja már ugyanazt a teljesítményt-nyomatékot, mint a kisebb moci. Illetve ha kell, akkor egy kövér gázzal jóval többet a nagyobbik. Én ezt sem nevezném nagynak azért :-)))
Nem! Azt gondolom, hogy az árban megjelenő kevesebb mint 200e Ft (5%) nem indokolja, hogy a kisebb motort válassza az ember! Legalábbis én úgy gondolom, hogy egy 1,4-es mocinál mindenképp kellemesebb egy 1,6-os! Ezt tapasztaltam 1,4 vs 1,6 astrával, most épp 1,3 vs 1,6 swifttel. De pl mikor az opel senatoromat vettem, akkor is otthagytam a 2,5-ös mocival szerelttet, mert ha már nagy és mindenképp sokat fogyaszt, akkor hadd örüljek már a 3000-es motor élvezetének!
De mégegyszer, az 5% árkülönbség miatt nem értem elsősorban!!!!
Én most voltam Szlovákiában és egyetlen egy fekete Cee'd-el találkoztam csak.:( Nekem is van egy kis örömöm, ma megjött a felnim és holnap fogom felszerelni. Remélem jól fog mutatni a kocsimon.:)
Ezt tőled hallom elősször! Mármint, hogy városban nem akar menni. Én próbáltam több helyen, több szituációban nem volt gond. Az bizos, hogy egy nyers motortól nem kell csodát várni! A Nm/kg meg nem minden, nagyon sok múlik a motor karakterisztikáján. Az biztos, hogy a crdi egy másik dimenzió!
Megvan a Piston, ha érdekel feltettem a képeket a kiaceed.info képgalériába romvi néven. Király a gép. Lehet fikázni az 1,4- es benzinest, de egy Felicia után álom. :)
Vezetési élményre legalábbis ne nagyon. Városban az 1.4-es úgy ment kb. mint az 1.2 8V 60LE-s Puntóm, ami nem csoda mert a Nm/kg arány városi tempónál a Cee'dnél a súly miatt még rosszabb, pedig a Puntóm se nagyon megy. Városon kívül sajna meg nem nagyon lehetett próbálgatni. Aki vezetési élményt akar az vegyen dizelt, igaz az meg drága és úgy látszik a fogyasztása se túl alacsony. Volt munkatársam Offtopic Renault Megane sedan-ja 1.5 dCI 100LE-s 4,5-öt eszik átlagban, igaz neki 6-os váltója is van. Ha nem francia lenne én is azt vennék.
Kiváncsi lennék rá, hogy van-e érzetre számottevő különbség az 1.4 és 1.6 benzines között. Ha a Cee'd 1.6-os benyása is leadná 4000 körül a max nyomatékot mint pl. az Astra H 1.6-osa akkor biztos lenne jelentős különbség de igy, hogy elég magasan csak 5200-nél adja le a max. 154 Nm-t igy nem hinném. Igaz még nem találtam olyan kereskedést, ahol lenne mind a két benzinesből tesztautó.
Könyörgöm, inkább az 1,6 EX-esek táborába állj be!!! 4 milles kocsit veszel, de meg akarsz spórolni évi párezret, ahhelyett, hogy élveznéd az autózást???
Régóta olvasgatom már ezt a topicot, és úgy tűnik lassan én is beállok az autóra várók sorába. Ma kaptam ajánlatot az 1.4 EX-re, és a kereskedő állitja, hogy tartozik hozzá bőr bevonatú kormány + sebváltó gomb, pedig a kiamotors oldalan lévő felszereltségi listán oda van irva, hogy 1.4 kivételével. Erre hivatkozva rákérdeztem mégegyszer, és állítja, hogy minden motorhoz adják. Szerintetek létezik ez? Vagy beleélem magam, aztán a végén szorongathatom a műanyagot?
Embereeeeek!!! Meeeg vaaan aaaa géééép!!!! Ma hívott a kereskedő megérkezett a drágaszágom!!! Már csak egy pár nap és átvehetem! Hú tökre rá vagyok izgulva piszok nehéz lesz kivárni! De ezt már azért is kibírom! :-))))))
Az én 1.6-os benzines Meganém (98-as évjárat, 8 szelep) 160-nál 4000 körül forog. Ehhez képest már a céges Seat Cordoba is pörgetve van mint állat, mert az autópálya tempó környékén forog 4000-et. Pedig nagyjából egy évjárat a renómmal. Viszont már többször írtam itt, egyedül a Ceed motorja volt az, amivel hasonlóan nyugis tempóban is lehet autózni, mint a mostani renómmal. A többit forgatni kell, mint állat, és mégse megy. Hiába erősebbek, mint a mostani autóm, 200kilóval nehezebbek is, a súly/lóerő arányuk rosszabb, ráadásul magasabb fordulaton élednek csak fel. Nagyon meg kell becsülni a Ceedben lévő változó szelepvezérlést, mert az ilyen motor még mindíg ritka, mint a fehér holló. Ez még talán a Toyota VVT-nél is jobb, mert az mintha csak két üzemmódot ismerne, a Ceed pedig inkább folyamatosan változó VVT-nek néz ki. Nézd csak a csoda Corolla 1.8 VVT-t Corolla
Fogyasztás... tekintve, hogy immáron az 1500km-t átléptem az autóval, volt már tankolásom is, és mértem is... a fedcomp az átvétel óta 5.9, éa 6.0 átlag közt inog, attól függően, hogy éppen mennyit tötymörgök városban, de ez így is úgy is igencsak tetszik...
tankoltam mikor átvettem, aztán múlt pénteken, igaz, akkor még nem lett volna muszály, de mert a hosszú-hétvégén csalinkáztunk, jobbnak láttam telerakni... ezt a fogyit felírtam ugyan, de nem számoltam ki még... ma viszont újra tankoltam 813,3km megtétele után... (Bp-Mosonmagyaróvár-Szigetköz-(Bp-n át)-Szeged, ott ingázások, aztán vissza Bp, és ma még kimentem Zsámbékra, és ott tankoltam az OMV-nél... )
Na szóval summa summárom, elfogyott a 813,3km-re 47,41 liter (első kattig), ami 5,8litert jelent átlagban... ez még elvileg javulni fog, bár mostmár azért néha kicsit odalépek a pedálnak is... :)))
Minden más benyomásom is igen pozitív, csak azt a nyúlós vészvillogó-gombot tudnám megszokni... :)))))))))))))))))))))))))
Ugyanmár, a fordnál is hallottam ám szép sztorikat, én is kibírtam a várakozást, hát persze, ha sürgős az más, de ne ülj fel, annak, hogy más márkánál mennyivel jobb a helyzet, noha azt aláírom a KIA-nak van még mit finomítani az ógyfélkapcsolatain...
Akkor meg azért olyan alacsony a fordulat 130-nál, mert 8 szelepes. A 8 szelepesek alacsonyabb fordulatnál hozzák ugyanazt a sebességet, mint a 16 szelepesek :)
off na, én ugyanígy (na, jó hasonlóan) jártam tavaly nyáron a Forddal, 3 hónapot (vagy így utólag még többet asszem) kellett VOLNA a fusion-ra várnom. Mondtam én is a kicsillagozottakat, azt átmentem OFF Colt-ot venni. Bő 1 hét alatt a valagam alatt volt a verda. Nem járnál jobban, ha rögtön te is odamennél? ;-DDD
Azt a kib***t ku****a KIA lo***sz márkakereskedés...ilyet.. Most hivtak fel, hogy a rendelésemmel gond van, mert nincs készleten hanem csak ha rendelem ami 2-3 hónap. Erre mondom de mikor ott voltunk akkor volt, mi történt, hogy valamit összekevert a számitógépen..bazzzzz.
Nah ennyi, nem kell KIA nem szeretném ha ez folytatódna, sajnos sok időmet elvett ez az egész nem szeretnék a jövőben is igy járnék.
Megyek a fordhoz 2 hét alatt kapok egy fokust árban egy 1000euroval több igaz ott usb sincs de sebaj..a ford gari is most 4 év full gari és assitancejuk is van.
Hát a románok odacsapnak az autós műsoroknak, - cikk -de ott tényleg eltulzott a dolog a multkor láttam az Auris bemutatását, a toyota képviselője mutatta be és tényleg ugy hogy "ez az az autó amire vágytunk, mutassa be nekünk..."
Én nem tudom mi kell mi nem, de igy hogy gondolják, hogy kereskedhetnek.
De lagalább ne mondana hülyeségeket ha nem tudja, mert szinte minden mondatát megcáfoltam. Különben jól "sarokba soritottuk" a tesómmal :)) -- röhely volt, lehet ezért mondta a 300 Euro kedvezményt, amit később visszamondott .
Szerintem ehhez nem kell román díler. Ezt szinte bármelyik magyar autószalonban megtapasztalhatod, márkától függetlenül. Külön keresni kell a kivételeket.
Egy kis tapasztalat: Ilyen hozzánemértést, melyet a hétvégén tapasztaltam a Romaniai KIA dielernél, még nem láttam. A garit rosszul tudták, szervizelést is, diezelre 10K km re mondták, habár 15K a többiről nem is beszélve. Egyszer megigértek 300Euro kedvezményt azután telefonon visszamondták, most meg a szállitási idővel variálnának, álitólag julius végére kapnám meg, UFF .. Közben felhivtam a KIA közpöntot és panaszt tettem, erre megigéték hogy segitenek és készletből szálitanak nekem 1 autot, és megadját a kedvezményt is riasztó és távirányitó formájában.
Kérném a tagokat, hogy mielőtt feltöltenék képeiket jelezzék, milyen néven és leírással készítsek könyvtárat számukra. Plusz meló nekünk utólagosan áthelyezni a képeket. Ha viszont elkészítettem a saját könyvtáratokat, akkor már közvetlenül oda tölthettek fel, vagy akár törölhettek. Jöhet mélben vagy innen: http://kiaceed.info/index.php?option=com_contact&catid=12&Itemid=53 Köszönöm!
Szerintem felesleges még ilyenkor cserélni. Én 5-7000km futásteljesítmény után javaslom a cserét. Azt már sikerült megtudnom, hogy Shell olajat használ a gyár, de a pontos típusát csak később tudom meg.
A díszléc kétoldalu ragasztóval (3M) van rögzítve. Nem kell fúrni faragni, csak tiszán és zsír mentesen tartani a ragaszás előtt a felületett. Ha majd megnézitek a díszléc alját, a ragasztó szalag a végeken nem mindenhova került felragasztásra, én ezeket pótoltam. Így nem kerülhet kosz a díszléc alá. Nem tudom mi okból csinálták így. :F
Igen, Rider minden. Az első ajtó alsó élétől 240mm magasra van téve a díszléc. A hátsó díszléc helyzetét, egy hosszú lécel az első felragasztása után átvetítve lehet a legjobban meghatározni. Így tuti egyvonalban fut a díszléc.
Hidd el, nem keresem a hasonlóságokat, nem keresek fogást a cee'd-en. De vannak elég nyilvánvaló dolgok. Bárki aki megnézi alaposan a két képet rájön, hogy elég sok ponton vannak hasonlóságok. De ez nem szégyen, ízléses, harmónikus forma lett az eredmény, akármilyen ötletekből is építkezett a cee'd.
Mondjuk a Mazda3 feneke nekem valahogy nem jön be. Talán az első kompakt, amiben a sedán szebb, de itt sokkal. Sokkal jobb lett a cee'd 5 ajtós "befejezése"! :)
Na igen, a BMW kétfeltöltős 6 hengerese a világ jelenleg legjobb dízele, elverte a fél - egy literrel nagyobb Audi és Merci motorokat :) Na de nem is 4 milla! :)
Attól függetlenül egy Rio CRDi chipelve, megközelíti teljesítmény/tömeg arányban a legjobbakat és rugalmassábban szinte bármit megszorongat! Csak ne jöjjön a kanyar vagy oldalszél :)
Nem támadásnak szántam csak rá akartam világitani, hogy még köztünk is jellemző aza gondolkodás, hogy mindíg azt nézzük, hogy mit honnan találunk ismerősnek.
Tegnap volt alkalmam menni a BMW új feljesztésű biturbós 3 literes dízelével egy x3 testel.
580 Nm és 280 lóerő.
Kicsit meggyőző volt :)
6.6 alatt volt százon, és 160 nál is olyan mint más autó 50 nél nagyon állat.bsüppedtem a bőrfotelbe rendesen :)
nem is ezt várom a ceedetől, de ahogy az 1.6 crdi vitte a kasznit, annál még gondolom jobb lessz a 2.0 crdi na meg ugye ott 6 sebes a váltó... Na majd ha hasznűáltan lehet olyat kapni sw kasznival...
Hello! Jók a képek nincs velük gond, mint ahogy a díszléccel sincs! Szerintem teljesen vállalható, nem rövid az annyira, mint ahogy először tűnt! És tényleg sokat dob a kocsin, a hasznosságáról nem is beszélve! A magasságát jól eltaláltad, én is oda valahova fogom tenni! A tálcád is riderautós ugye?
Én a Sportagben és a Magentisben vezettem a 2 literes dízelt, mindkettőt elég rendesen viszi a motor. A Magenstisnél természetesen azért jobban meglódul a nyomatékcsúcs elérésénél, ha "csak" ennyit tudna a cee'd, akkor is elégedett lennék, de biztosan többet. :)
Nem kell védekezni, nem támadás volt, én is FUN vagyok :). A tény az tény, a KIA nem lesz egy lépésben a leginnovatívabb designer, ezzel a múlttal Európában nem is engedheti meg magának (még) a formabontó megoldásokat. Nem csak én állapítom meg, számos cikk is, hogy a cee'd számos már alkalmazott részletet használt fel, ötvözött egyébként ízléses harmonikus módon. Attól még a cee'd az egyik legkifinomultabb technika. :)
S teljesítmény a nyomaték*fordulatszám. Ezért fokozzák a fordulatot, piaci kényszer, meg az euro 4 - környezetvédelmi kényszer. Így lesz 90-115 ló az 1,4 moci (régen 75-90 is jó volt) Sokan vagyunk, kinek a harmonikusan hangolt max 5200-at pörgő, 8v-s moci jobban tetszik, mint a kiélezett 16v.
Amúgy sok benzinesre igaz (jó, nem 2000 felettire, V6-ra, stb) 3000-nél előforduló sebességek 1-5 fokozatban, kb: 20-40-60-80-100. Más kérdés, hogy sok nem pörög ki 5-ben 6000-ig, azaz 200-ig.
Ezektől függetlenül a Cee'dnek jó egyenes a nyomatékgörbéje, sok bentines megírígyelheti. Ezek a görbék padlógázra igazak, amivel meg nem igen megyünk...
A dízel (turbósak ugye manapság) meg 2-3000 között 2-300 NM, ez más, soknál alatta semmi, fölé meg minek, ha felváltok újra maxon a nyomaték.
Ebben a kategóriában igen jó kompromisszum a Cee'd, mormél utazó tempóban alíg hallani a hangját, finom a kormány-futómű-fék.
Dízelt nem próbáltam, lehet nem is akarnék kiszállni, de az évi max 10000 meg a hosszú utak aránya (nekem minden gépem jól fogyaszt, nem hajtok, autópálya meg kevés), 1szóval nem éri +.
Akkor nézd már meg a P307-ert 2001 ből. Ma minden autó hasonlít egymásra. Ma egy opel Corsa vagy Astra jobban hasonlít egy pezsóra (407, 207) mint az egy generécióval ezelőtti saját magára. Csak ha az opel vagy a mazda vagy a ford lop akkor az természetes, ha a KIA akkor micsoda skandalum és famtáziátlanság. Egyszer még megérjük azt is, hogy ha ehy kia és egy opel vagy ford.... hasonlít egymásra akkor azt fogják mondani, hogy a KIA ról másolták. Szóval názd meg a 307 et 2001 ből:
Persze örülünk hogy Miklósunk ott van, de azért... Érdemes megnézni az A oszlop, gépház, sárvédő találkozásnál az íveket, éleket. :) Egyszer talán eljön a saját út, a merész, kreatív időszak is. :)
Az ED a gyári típuskódja a Cee'd-nek, nem a KPM adta neki. A baloldali ajtó oszlopon (B) van a másodlagos azonosító (típus tábla), ott is ED szerepel. Így tudva az autónkat lehet szidni és Ed-nek becézni is. :)
Kértetek képeket a díszlécről, és a csomagtér tálcáról. Sajnos későn értem haza és így csak esti képek vannak vaku nélkül. (ISO 800) Ha kell, akkor holnap csinálok képeket ismét, de szerintem a lényeg jól látszódik. Link
Csak dízelek jönnek, benzines nem. Érdekes az árlista az akciós ár drágább. Az árkülönbség 28 ezer, ennyivel nőtt a regadó idén. Valszeg csak a lista utólsó oszlopához adták hozzá az emelkedést.
Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de elég magas fordulaton dolgoznak ezek a mostani benzinesek. 2000 köbcentis Renault 21-em 135-140-nél forog 3000-et.
A Ceratot nem váltották le, csak nem hozzák európába mert ide a Ceed készül. Az aAmerikai és azu Ázsiai piacokra ugyanúgy gyártják tovább, sőt pont most volt ráncfelvarrás a Ceraton-n. Képek az új Ceratóról
bár még nem érkezett meg, a kereskedőm azt mondta, h a sötétítés csak a hátsó ablakokra vonatkozik. az elsőkre nem. a csomagtartó ablakot nem tudom, gondolom az is sötétített, különben elég hülyén nézne ki.
Még valami: az 1.6-os benzines 154Nm nyomatékmaximuma 5200-es v. 4200-es foprdulatnál van? Mert pár helyen 4200 szerepel, csak nem tudom hogy ez elirás-e vagy nem, mert ha nem, akkor jóval jobban kellene mennie az 1.4-esnél.
Aki rendelt elektromos csomagot meg tudná mondani, hogy a sötétített üvegezés tétel mit takar? csak a hátsó ablakok sötétebbek mint a csomag nélküli változaton vagy valamennyivel sötétebb a 2 első oldalüveg is?
Még egy dolog, ami az értéktartást befolyásolja: A Cerato már leváltott modell, hiszen a cee'd az utód. (Bár még van az árlistán.) Ez nem csak a műszaki tartalmára utal, szerintem formailag sem illeszkedik a mai európai világba, ahogy a (Rio, cee'd, Sorento). Ez pár év múlja még súlyosabban éreztetheti a használt piaci árát.
A Rio alacsonyabb kategória, viszont újabb konstukció. Ez oda vissza lehet érv.
Menetteljesítmények?
Milyen motorral? A Cerato nehezebb, ebből lehet következtetni. A Rio 1,5 CRDi megveri az erősebb Cee'd 1,6 dízelt. Viszont a cee'd 1,4 literese dinamikusabb, mint a Rio benzinese. Sok tényezős a dolog.
Noja, az ED engem is meglepett a forgalmiban, de láttam már másikat, amiben ugyanez volt, így nem izgattam magam... valami okos bürokrata, vagy adatrögzítő nyílván elqrta, amit el lehetett... :)
Nagyon köszönöm! Már kezdtem idegeskedni - az előző autómnak elírták a nyilkvántartásban a típusát, egy csomó utánajárásba került a dolog, ehhez képest most amikor megnéztem a nyilvántartást és azt láttam, hogy a kocsi bejegyzett típusa "ED" azt hittem, ugyanez ismétlődik meg...
Durva lenne 1 éves - vagy bármelyik - szervíznél leszedni a turbót! :)
Amint megindul a hazai forgalmazás, úgyis lesznek műszaki adataink, de aki nagyon akar, nyomozhat. A válasz továbbra is, hogy motorvezérléssel nyomták le a teljesítmény és nyomaték görbét. Nem gyártanak le 2 motort.
Teljes a káosz még szerviz-alkatrész vonalon, hiányos, állandóan updatelt CD-ket küldözgetnek, hétről hétre.
Találtam egy német nyelvű, látványos reklámfilmet a cee'd-ről, jó nagy kézifékes füstölgéssel, közben persze hivatkozik a 7 év garira. Hát ez így nem lesz érvényes a fékbowdenre. :D
Nézd meg a Citroen C4 pikasszó meg a Ford S-Max 2.0 dizeleit. A motor dettó ugyan az, mégis a Fordé erősebb, nyomatékosabb, kicsit más fordulatszámtartományokon adja le a nyomatékot...
Mindez szoftverfüggő csak, a VAS ugyanaz! Ennyit lehet játszani az elektronikával.
Sőt, elhet őket mégtovább húzni, de gondolom akkor az élettartam a felére csökken, és általába garivesztéssel is jár. De aki mégis ismerek olyat, aki tuningoltatja a vadi új 2.0 dci-jét :))) (pedig 32mp alatt éri el a 200-at...)
Azért azt ne feledd hogy a Ceed súlyban mennyivel is? 150 kilóval több mint a G asztra?! Ennek ellenére ha jobbnak érzed tőle a dinamikáját az komoly eredmény.
Letöltöttem a Közlekedés Felügyelet áltak KIA Motors számára kiadott cee'd általános forgalomba helyezési engedélyét.
Típus: ED Kereskedelmi név: cee'd :)
Benne van a két dízel: D4FB-L 66 KW D4FB 84,6 KW
Amit kerestem, az az 1,4 és 1,6 benzinesek váltója. Jelentem eszerint nem azonos, az 1. és 2. fokozat, valamint a végáttétel hosszabb az 1,6-osban, ez jó hír.
A hatodik azért még hiányzik nekem :)
De itt vannak olyan adatok is, mint a különböző kerekek legördülési sugarai :).
A 11. sz. melléklete a vonóhorog rögzítési pontjai. Sajnos nem a legjobb PDF másolat, megszerzem az eredetit - ha ez jó Tettesnek! Elküldtem neked.
Átléptük az 1000-est jóócskán, kicsit bátrabban dolgozik mostmár a fordulatszámmérő, meg a jobb szélső pedál... :)
Sok autópálya is volt, és a fedcom átvétel óta 5.9-es átlagot mutat... tankolva még nem számoltam, bár adatom már van, csak lusta voltm összesíteni... :)
Múltkor nekem is produkált ilyen hibát az oldal de IE7 alatt. Most jó...
Azért irigylem most a Ceed tulajokat, ilyen szép időben legszivesebben én is kocsikáznék valamerre... De se Ceed, se kocsi... :( Remélem év végére összejön, addig meg drukkolok a leeendő tulajoknak, hogy mihamarabb jussanak autójukhoz, a tulajoknak meg a hibamentes és élvezetes közlekedésért. :)
Kedvencek közül kiválasztom Opera-ban: http://kiaceed.info/index.php és ezt látom:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 193.0.0.135:43 in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php on line 531
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 200.160.2.15:43 in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php on line 531
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 196.216.2.1:43 in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php on line 531
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/includes/joomla.php on line 1414
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 250
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 251
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 252
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 253
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 254
majd utána bejön az oldal is. Az IExplorer-ben ugyanez a hiba. Tehát közvetlen a kezdőlapon van a hiba.
A pendrive-t a csatlakozón hagytuk és nem pendrive üzemmódban(CD) kapcsoltuk ki, majd úgy kapcsoltuk be az audiót, hogy a pen még rajta volt. Tehát ez a feltételezésedet erősíti.
Feltételezem a www.kiaceed.info oldalról van szó. Ha igen, a "valaki" helyett leginkább én tudok válasszal szolgálni, de segítség lenne, ha vázolnád mikor, melyik helyen és műveletnél, milyen hibajelenséget tapasztalsz.
De ott az oldalon van kontakt hatékonyabb oda jelezni. :)
A Rider dílertől vettem, mivel jár hozzánk. Számlával ~8700ft volt és kb ennyi volt a csomagtér tálca is. A festésről lebeszéltem magam, viszont felrakni nem volt egyszerű. Nem volt viszonyítási alap mivel a két él nem párhuzamos egymással ezért nehéz volt belőni a pontos helyzetet. A lenti kép szerinti helyzet nem volt ideális, és nem is nézet olyan jól ki mint a képen. Végül is az ajtó alsó élével (küszöb) párhuzamosan lett feltéve, és nagyon jó lett. Tetszik, és sokat dob az autón. :-)
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 193.0.0.135:43 in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php on line 531
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 200.160.2.15:43 in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php on line 531
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 196.216.2.1:43 in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php on line 531
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 250
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 251
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 252
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 253
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/verdaautohaz/kiaceed.info/components/com_joomlastats/joomlastats.inc.php:531) in /web/verdaautohaz/kiaceed.info/index.php on line 254
A 128 Nm szerintem nem röhejes, normális 1,4-es alapmotor, megszokott a kompakt kategóriában. De kicsit elmentünk konkurenciafikába :)
A Fiat tényleg igyexik, nézzétek meg a 15-20 évvel ez előtti autókat és a most futó, megjelenő modelleket. Ismerjük el, hogy szépségdíjasok és egyre jobb anyagokból építkeznek.
Tény, hogy én is választanék egy nagyobb szívót, mint egy kifacsart kis feltöltőset, nagy turbólyukkal. Én már szeretek finoman, nyomatékból autózni, cirkálni. Ennyi mazsola között a forgalomban nehezen érvényesíthető a fordulattal produkált teljesítmény.
1. Mert nincs kisebb épkézláb dízelük, a fél világot az olaszok látják el ezzel az 1,9-es blokkal.
2. Mert nem akarnak messze elmaradni a legdurvább kompakt címtől, de ez már csak státusz (Auris 2.2)
3. Mert a hosszú váltóval szerelt bazi motor 3 autót is kiszolgál majd, ami persze az új autó tulajdonosát nem motiválja :D (Az Aurissal 130-at mentem 2.200 fordulaton :) )
Az ár egyébként nem rossz, kérdés, hogy vajon összerakják-e rendesen végre. Az a csodaszép Alfa kasztni is recseg a kanyarban. :(
így igaz. egész pontosan PSA (1.6-os HDi) motor, ami citroen, peugeot, ford, volvo, mazda, stb. kasztnikban muzsikál. nekem az erősebbik (110LE-s C4) van: változó geometriájú turbó, intercooler, más vezérlés.
érzésem szerint ebben a löktérfogatban még ez az a teljesítmény, ami nem károsítja a motort. Ezt még fel lehet húzni (eljárástól függően) elektronikával +16-20LE-t, de én azt már nem vállalnám be. lehet többet veszítenék vele meghibásodáskor/javításkor, mint amennyit mentálisan adott volna a többlet.
Nincs, de az engem nem is érdekel, persze ez izlés és pénztárca dolga. Nekem az a lényeg, hogy jól menjen ne egyen sokat és elfogadható felára legyen. Ennek a kritériumnak a Cee'd turbódizelje pont megfelel. Nekem nagyon tetszik a Bravo, de nincs olcsó dizelje, (Igazán kihozhattak volna egy 1,5-1,6-os Multijetet hozzzá hasonló felárral mint a Cee'd dizelje) az alapbenzines a 128 Nm nyomatékkal azért elég röhejes 1,2 tonnához. Igaz, a Cee'd 1,4-ese is csak 137Nm, de 1.4-estől több Nm-t még nem láttam. Biztos jó lesz a 150LE-s turbós benzines a Bravóhoz, de mivel nagyobb nyomatékot a 120LE-shez képest csak gombnyomásra produkál, ezért ha ilyen motorra vágynék inkább megvárnám ősszel a 120LE-s benzinest. Igaz, ez alapján a felár alapján az is lesz legalább 400e-el több az alap benzineshez képest.
"...A 90 loerós diezel ma tudtam meg softal butitják..."
Persze lehet hogy VALÓBAN így van, de rendszerint más a feltöltő is rajtuk (és sok márka még más levegőhűtőt is betesz). Ha csak SW kérdése lenne, akkor az a + (vagy éppen -) 25LE nehezen jöhetne össze. Szerintem. De ettől még lehet minden motort "húzni" egy kicsit elektronika oldaláról.
A képhez hozzátartozik, hogy a teljes mondat így néz ki:
A Bravo összesen négyféle motorral, hétféle változatban lesz kapható Magyarországon. A két alapváltozatba a Stilóból már ismert 1,4 literes, 90 lóerős négyhengeres kerül csak ilyen motorral tartható négymillió forint alatt az árcédulán szereplő összeg és ugyanennek a motornak a 150 lóerős turbóváltozatával, illetve a jól ismert 1,9 literes turbódízel 120, vagy 150 lóerős kivitelével is kérhető az autó. A turbómotor felára 600 ezer, a gyengébbik dízelé 1,1 millió, az erősebbé pedig 1,4 millió forint, persze nem az alapkivitelhez, hanem a gazdagabb felszereltségű, 3,79 millió forintos 1.4 16V Dynamic változathoz képest.
Tehát a 150 lóerős turbó (beny persze) = 3,79 + 0,6 = 4,4 M.
Ennél drágább 500e vel a gyengébb (1.9) turbódízel.
Más kérdés, hogy mia f**nak egy ekkora autóba ekkora motorokat rakni.
Hülyének lehet, nekem nem: a Cee'dnek a turbódizel felára ennyi, aminek nagyobb a nyomatéka mint a turbós benzinesé és nem mellesleg a felár jó része még vissza is jön a kisebb fogyasztással...
Még a hülyének is megéri ! Azért a dízel - benzin felárhoz képest, ez nagyon barátinak tűnik, ismerjétek el. (OFF ha kiszámolom, hogy a Colt 1.3-as 3 M, a CZT 4.3 M, nagyon örültem volna ilyen ajánlatnak a Mitsunál).
Egy szoftver felülírás, mint technikai megoldás költsége nem hiszem, hogy párhuzamban van a marketingesek által pozícionált árral. Nem beszélve arról, hogy az importőr nem hiszem hogy az Upgrade-t nagyon szorgalmazná.
Akkor tisztázzuk, mi a problémád a hosszával. Tehát a hátsó ajtó lévő nem ér ki peremig. Jól értelmezem? Nos, az előzőekben a gyárit szerintem ugyanabból az extrakatalógusból néztem (nekem 14. oldal P82701H030 cikkszám), és én úgy láttam, az sem ér végig - mintha az ajtóban ott lenne a sárvédőív, nem? És addig meg a gyári.
Amúgy már értem, mi a problémád a nem végigérő gumicsíkkal -- nyilván egy szűkebb helyen, amikor a kölyök kib*ssza az ajtót, nem a közepe fog csattanni a melletted állón v. a falon v. bármin, hanem az ajtó pereme.
FYI A 90 loerós diezel ma tudtam meg softal butitják :) az is VGT-s és nincs semmi más ugyan anyyi szelepes stb. A soft upgrade 600 euro tehát ha Mo lenne ennyivel lenne olcsóbb gondolom.
Akkor jó lenne egy kicsit beszélni a szervizről, azt hiszem itt lenne még mit javitania a KIA-nak. Most lehet felhozni példát, hogy nekem, ismerősnek semmi gondja nem volt stb. de az összkép nem ezt mutatja, sőt.
Most jött ki az ADAC reportja is és a KIA a picantojával nagyon-nagyon rosszul áll, opel, renault, és fiat után, ami sajnos a KIA-t minősiti. A garanciáról még azt mondják, hogy nagyon drága, sőt egy sima tükör is 500 euro, egyik kolégám ismerőse mondta a rionál ennyibe kerül az eredeti.
Ha előbb volt, akkor meg pláne nem értem ezt a rögtön jövünk dolgot... no de mind1... :) Nem kell mndennek müxenie...
Hétvégén nagyszabású tartósteszt követkzik, ma kora délután elindulunk BP-ről, első körben Mosonmagyaróvárra, aztán onnan vissza szombat este, és egyből délnek, majdnem Szegedig... igyexem majd változtatni a fordulat-tartományt, szerintem mire kedd estére visszaérünk Bp-re, olyan 1500km-t fogom elérni... kíváncsi leszek... már volt pályázásom, az ülésre nem lesz panasz, marha kényelmes hosszútávon nekem (184cm)...
Az egyetlen dolog, amin kiakadt, az a régi 256MB-os kingston pen (tuti az, nem hamis, ahogy az új is), de ott is játszotta a zenét, aztán minden átmenet nélkül kuss, de más funkciók működtek... a zsír 1GB kingstonnal símán megy, mostmár hosszabb távon teszteltem, és akadásmentes...
teljes fejegység-fagyás nekem nem volt... rá kéne jönni, miként lehet a fejről szoftververziót lekérdezni...
Van egy olyan gyanúm, hogy a pendrive vezérlését/érzékelését utólag applikálták az audio-rendszerhez, és ez okozza a hibát, elsősorban akkor, ha a pendrive-t a csatlakozón hagyva - nem pendrive üzemmódban - kapcsolsz ki, majd úgy kapcsolod be az audiót, hogy a pen még rajta van... Írjátok meg, hogy kb. így akadt fenn, vegy sem.
Így ne is csodálkozz, ha ott nem véd semmit! Ha megnézed az autó oldalát láthatod, hogy nem abban a magasságban a legdomborúbb! Márpedig ott véd a legtöbbet ahol a legszélesebb.
Ma nálunk is hibázott a hifi egység. Párom unta a pendrive-ot, tett be cd-t, majd hallgatta (azt mondta csúnyán ciripelt is), de következő indulásnál nem kapcsolt be a hifi, és nem is lehetett bekapcsolni . Mivel olvastalak benneteket, egyből gondoltam, hogy megoldom magam, biztosíték ki és vissza. Elsőre nem, ment (a motortérben lévő biztosítéktábla jelzései között nem találtam semmi audióra utalót (biztosíték fedél belsejében van az ábra és egy célszerszám is :D, a könyvben semmi). Aztán tovább nézegettem a könyvét és rájöttem, hogy a baloldali ajtónál a műszerfal oldalát kell levenni, mert ott is van egy biztosítéktábla. Nah ott van 2 olyan 15 A-es (kék) biztosíték, amit 1 zöld műanyag segítségével egyszere lehet kihúzni ( hosszú idejű állás esetén kell ezeket a biztosítékokat kihúzni, az akkumulátor lemerülés megelőzésére a szervízköny szerint). Ezt a 2 biztosítékot kell pár másodpercre kihúzni, majd visszatolni . Nem kell megijedni, mert kicsit nehezen jár. Utána minden rendben működött.
A pendrive-al kapcsolatban megjegyezném, hogy nem minden Kingston, ami annak látszik (tapasztalat). Jelenleg én is egy újabb típusú (datatraveller II) Kingston-t használok, de semmi probléma vele.
Az alvázszámot tekintve pedig 1398 a vége, ha jól emlékszem. Majdnem az első ezerben, de így sem rossz :D.
Fogyasztás: 6.8l nagy átlagban 3200km többség rövidtávon város. Rövid mérés: 20 km, 80-90 km/h, 4.9l :D 1.6 EX benzines
Mára elég ennyi. Jövőhéten beszámolok egy hosszabb túra tapasztalatairól (800 km).
Nekem is megane van, de még a régi, 98-as, ráncfelvarrás előtti. Szerintem jobban adagolható a fékje, nem csak fékezésre, hanem lassításra is használható. Bár lehet, hogy egy vészfékezésnél nagyon meg kell taposni. Szerencsére még nem kellett kipróbálnom.
Monnyuk én hogy ebben nőttem fel, (vag még talá fl sem nőttem:)) ez a megszokott.
de mikor havernak a 27 éves zsigáját vezettem akkor sem volt gondom vele, taposni kell, taposni kell, istenem, akkor taposom, tehát én ilyntéren elég igénytelen vagyok, úgy csinálom ahogy az autó kívnya azt jóvan :)
Szerintem jó lesz az az ABS, bár OFF: a suzukiknál is sokat fejlődött, az új swift ABS-e elég fincsi műszer... mondjuk az ignisé kicsit darabos volt, és hangja is volt, de azért nem dúrva...
Mondjuk az ABS-t nem igazán van kedvem tesztelni így 640km óraállásnál... :)
A fék olyan franciás, gyorsan meg lehet szokni, és szerintem nagyon jól adagolható. Én majd az ABS-re leszek kiváncsi, remélem nem Suzuki szinten fog dolgozni. (hang)
Remélem ez a 800-at terveztek, nem azt jelenti, hogy a többit a németekhez viszik, és a 801. autó majd januárban jön be. Annál remélem több esze és rámenőssége van az importőrnek.
Nem ült még 1.4-es 80 lovas Focusban :D Szerintem a fék is nagyon harap. Nekem túlságosan is. Mentem már vele próbaúton vagy 20-30km-t, de nekem nem tetszett az a fékezés, hogy csak hozzáérni kell a pedálhoz, és fogjam vissza magam, nehogy 1 centinél előrébb tegyem a lábam, mert akkor lefejelem a szélvédőt. Egyáltalán azt sem veszem észre, mikor érek a pedálhoz. Vagy ezt mezítláb kell vezetni? Igaz, én még a 10évvel ezelőtti technikához vagyok szokva, a bowdenes gázpedálhoz. Nekem egyik autóban sem tetszik az, hogy csak rá kell lehelni a pedálokra. Szutyuki SX4-ben a kuplungra kell annyi erő, mint nekem a gázpedálhoz.
A mi családunkba is lessz egy ceed: Még a szine a kérdéses, látom van itt már, kékes szürke, bézs stb.. Akkor változatosság végett mi pirosat vagy vöröset választunk: vöröskéske
Lentre pakolták a karosszéria bemélyítésének felső vonalára - és sztem valójában oda is való. Ha megnézed az extra katalógusban - ahol a fényképen a lökhárító-sarkokkal egy szintben van feltéve - akkor láthatod (főleg az első ajtó gumijának belépőélén), hogy valahogy nem természetes abban a magasságban, igazából lejjebb kívánkozik. Látványban mindenképpen. Hasznosságban, háát ....
És szerinted a gyári elég hosszú? Így képről nézve kb 10 centi lehet a különbség a gyári javára -- igaz, a lökhárító sarokvédő megoldása sokkal szebb. Mondjuk 4x annyiba is kerül (mármint az oldal+lökhárító együtt).
Szombaton Én leszek a 600 valahányadik az biztos, akkor rendelném meg a drágaságot. Lehet 666? , ohhh nem lenne szerencsés :) vagy igen? 2-3 kereskedőnél voltam de oda megyünk ahol a legjobban fogadtak :) mivel látom a kedvezmény alkudozás ugy is mind 1, valami kis csecse becsét meg mi is kérünk.
Holnap (csütörtök) megyek felrakatni a (z utángyártott) díszlécet. Nézem itt ezt a képet , és azon töprengek, hogy nincs túl magasan az oldalsó csík? Ma délután figyeltem a forgalomban a díszléces járműveket, és a 90%-uknak egy vonalban vannak a lökhárítón lévő és az oldalt lévő gumicsíkok.
Ha ez a KIA Motors Hungary statisztikája, akkor az csalóka, mert a kereskedéseknek leküldött, de valójában el nem adott autók is szerepelnek benne... de persze jól hangzik... :)
Más. Tapasztalat, öreg pendrive-ot nem szereti a fejegység USB-je... hiába kingston, egy régi 256MB-os pennel leakadt rendszeresen... ma voltam nagykerben, vettem egy gigás kingstont, azzal símán megy, és erre már legalább jó sok zene fér... :)
Érdekes ez, valójában teljesítményt vásárolnak az emberek, de nyomatékkal autóznak. Ki a tököt étdekel, mit ad le 6.000-nél, vannak motorok, egész életükben nem lépik át az ötezret. :).
Nekem is kétszinű belsővel jőtt a Piston, és én úgy voltam vele, ha fekete lesz nem veszem át. A kedvezmények tényleg szükmarkúak. Riasztó, ablak felhúzó funkcióval + szönyeg+KRESZ tartozék+ezüst középkonzol. Ezeket tudtam kiharcolni.
na ilyet se láttam még, német tesztben japán nyert: http://www.autobild.de/heftarchiv/
Ja és nem mellékesen a 9-es mezőnyből a Cee'd a 3. lett. Nekem egyébként az Auris nem jött be, most már tuti hogy Cee'd lesz nálam a befutó, csak még nem volt időm körbejárni a kereskedéseket. A világos szinű kárpitozással egyetértek, sokat dob a beltéren, a tiszta feketének nagyon gyászos belseje van, bár persze ez izlés kérdése.
Ne aggódj nincs gond az ízléseddel! Mint a múltkor megbeszéltük és is azon izgulok, hogy kéttónusú legyen! Egyébként mitől koszolódna annyira? Rugdosni nem rugdossuk, meg gondolom szenet sem akar vele senki szállítani!? :-)
Ebből a szempontból a Moszkvicsunk volt az igazi. Ha vastagon áll rajta a por, sár, vagy ha frissen volt mosva, mindegy volt neki, ugyanolyan volt matt vajszíne volt :)
Akkor már ketten vagyunk "ízlésficamosak" :) mert nekem is a kétszínű belső volt a kifejezett kívánságom én már eleve úgy rendeltem . Sztem tisztántartás szempontjából tökmindegy, hogy fekete vagy szürke.
"Tán kocsolódik, vagy randa a szürke- fekete belül?"
Hát még nem, de elég rövid az idő, meg nagy a lelkesedés a tisztán tartásra. Van viszont egy 8 meg egy 6 éves gyermekem...
Mondjuk franc se tudja... igazából lehet, hogy a világosszürkén jobban látszik a szennyeződés, viszont az is lehet, hogy a feketét nehezebb tisztítani. A por/hamu az mindenképpen rosszabb a feketének, azonnal látszik a legkisebb pötty is. Jobban meggondolva lehet, hogy jobb a világosszürke, csak nyilván rendszeresen és alaposan kell tisztítani.
És nem, egyáltalán nem randa. Bár ez nyilván ízlés dolga is.