Eredetileg azért kérdeztem mert augusztus 20.án jövök haza és ugye akkor itt ünnep van és a vonat Innsbruckból jó korán indul és már 1re itthon van.. és az ünnep miatt akkor aznap biztos sokan lesznek nem? Ezt a vonatot azért választottam mert a 165ös railjet-en mindig telt ház van és jobb ez a korai időpont is
Sziasztok! Majd augusztus vége felé jövök haza Innsbruckból a 49es railjet-tel. A kérdésem az lenne hogy ez elég kihasznált vonat, vagyis sokan vannak rajta? A másik kérdésem pedig az hogy szokott sűrűn késni? köszönöm előre is a válaszokat:)
Értem, köszönöm szépen a kielégítő választ. A picinek fel tudok mutatni születési anykönyvi kivonatot ami nemzetközi. Na de ezt ugyebár először honosítanom kell Magyarországon. Remélem ha egy ellenőrzésbe belefutnánk ezt "megértenék". Továbbá oltási könyvet, apasági nyilatkozatot is fel tudok mutatni, amik mind igazolják és nem szállítanának le minket vagy a legszörnyűbb nem vennék el tőlem. Nem tudom mit csináljunk. Ebben nem jártas véletlenül?
Értem. A migrációs ellenőrzés az EU-ba, illetve a Schengen-i övezetbe illegálisan beutazni szándékozók kiszűrésére szolgáló rendőri ellenőrzés. Mivel a magyar-osztrák határon 2007. vége, a német-osztrák határon pedig 1995. óta nincs útlevélkezelés, ezért az egyes államok rendőrségei szúrópróbaszerűen tartanak mélységi ellenőrzéseket a közlekedő vonatokon, időnként közösen is, az osztrák és a magyar rendőrség általában Győr és Bécs között. Legtöbbször talán az afgánok akadnak fenn ezen a szűrőn.
Érvényes személyigazolvány vagy útlevél nélkül mondjuk magyar állampolgárnak sem célszerű utazni, bár egy igazoltatásra igen kicsi az esély.
Hogy pl mi az a migrációs szakterület. És, hogy a rendőr mennyire fokozatosan ellenőriz. Csak azért kérdem mert kint élünk Németországban és kisfiam itt született. Útlvelet szerettem volna csináltatni neki a Müncheni nagyköveten, enyhén szólva elzavartak, hogy mit akarok és először anykönyveztessem le Magyarországon a picit. És tartok az utazástól, nem tudom, hogy lenne a legjobb haza jutni.
"De valami ellenőrzésnek lennie kell. Útközben gondolom felszállnak néha-néha."
Van többféle ellenőrzés menet közben (pl. vizsgáló főkalauzi, szolgáltatás-felügyelői), ami az utazószemélyzet munkája, illetve a szolgáltatási paraméterek ellenőrzésére szolgál. De ez igazából nem Railjet-specifikus, olyan mint bármelyik más vonaton. Ezen kívül a rendőrség is tart ellenőrzéseket, elsősorban a migrációs szakterületen, de ez is olyan, mint a többi vonaton. Igazából mire vagy kíváncsi, milyen speciális Bp. - München Railjet-ellenőrzésre gondolsz?
"A München-Budapest járaton van e határ ellenőrzés?"
Sok idő nincs rá, a magyar oldalon startos kocsivizsgáló futtatja a szerelvényt, a jegyvizsgáló meg menet közben nézi át, a határon nincs idő tételes átadás-átvételre.
Nem a repülőtér forgalma a kérdés, hanem a Frankfurti és a Frankfurt környéki vágánykapcsolatok!
Amúgy tényleg komoly infrastruktúra van ott, mert annó ottjártamkor (1992.) egy 3 vágányos állomás volt csak, amikor újra mentem arra (2004.), akkor épült mellé egy 4 vágányos is, és ha nem tévedek, akkor a 3 vágányos lett a regionális (Lokal), míg a 4 vágányos a távolsági (Fern) pályaudvar.
Szerintem nem ritka, Magyarországon az egyik délutáni páros szinte mindig fordított mozdonnyal jön. Emlékeim szerint valahol, valamikor ezen a topikon is ki lett beszélve az oka, de nem emlékszem már a magyarázatra.