Keresés

Részletes keresés

juci Creative Commons License 1999.06.02 0 0 849
Köszönöm a felvilágosítást tea-ügyben, remélem az uram nem kap tőle méhösszehúzódást.

Szerintem jó a Rapidgreg nevű teszt is, mer nem kell vele megvárni a reggelt.

Előzmény: Törölt nick (845)
bubu Creative Commons License 1999.06.01 0 0 848
Dear Mr Spock,
a "vizben szules"rol mi a velemenyed?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 847
gaboca

Téged már látlak, a többiek még a sűrű homályban. Nekem nem írt ki karbantartást, de a többi topicnál is kérdőjelek vannak. Majd még később is megpróbálkozom.

gaboca Creative Commons License 1999.06.01 0 0 846
piglet
En is csak kerdojeleket latok ne aggodj!
Az elobb nem tudtam belepni a forumba mert azt irtak,hogy karbantartjak.
Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 845
Az a helyzet, hogy momentán mindenki nick-je helyett csak kérdőjeleket látok. Ezért nem tudom kinek kellene írnom az allergia elleni teákról.

Én úgy hallottam, hogy a várandós kismamák nem ihatnak kakukkfűteát, mert méhösszehúzódásokat okozhat. Ezért nekik csak az útifűtea ivása és a kakukkfű---főzet beszippantása mehet. Mindenki másnak az útifű és kakukkfű teakeverék ivását ajánlom. Lehet filteres formában is kapni őket.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 844
Haho,
lehet hogy mar nem informacio, csak most nincs idom mindent vegigolvasni.

Tehat terhestesztek garmadajat lehet kapni Mo-n a patikakban, es asszem vannak peteerest mero tesztek is. A masodikban azert vagyok kevesbe biztos, mert meg sose akartam teherbe esni :-), viszont volt mar, hogy tartottam tole, azert ismerem jobban a terhesteszteket. A Nature Blue nevu a legmegbizhatobb a gyogyszereszek szerint, ez eleg draga, de nem a legdragabb. Egy eve 1000 Ft korul volt. Viszont mar kethetes terhesseget kimutat - a doksija szeri

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 843
Piglet, akkor most melyiket kell inni, és melyiket beszippantani? Érdekel ez a részemről offtopic, mer a férjem igen szenved.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 842
Kedves Nadi!

Sok sikert a tornához, remélem neked is fog tetszeni.

Allergia: Próbáld ki a lándzsás útifű teát, a torna közelében van egy gyógynövény-bolt, naponta 3szor 1 dl. Igazándiból kakukkfű teát is kellene innod, de azt mostanság annyira nemajánlják, ezért inkább csak inhaláld be a gőzét - nem a klasszikus módon törülközővel, hanem csinálj egy jó erős főzetet és lélegezd be. A párom allergiája ettől teljesen rendbe jött, pedig majdnem 20 évig gyógyszerezték, a teázás óta teljesen rendben. Ja és a sóbarlang is segíthet.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 841
Arduán!

Köszi a tájékoztatást, én is így emlékeztem, hogy nem ajánlott...

Rémusz bácsi!

Sajnos a tüneteim néha elviselhetetlenek. Vasárnap (vesztemre) piknikezni voltam néhány T.asztalos társaságában, ők is elmondhatják, hogy rémségesen szenvedtem (el is határoztam, hogy addig nem megyek kirándulni, míg a rám "veszélyes" pollenek "dühöngenek"), szerencsére zárt helyen elviselhetőbb a dolog, de hiányzik a séta a jó levegőn, pláne ilyen szép időben!
A diétázás kedvező hatásáról én is hallottam, gondolom azért, mert akkor kevesebb anyag ingerli a szervezetet. SZVSZ az alacsony százalékos tej is kiváló a kismamáknak, mert az a csökkentett zsírtartalmat jelöli és a kismamáknak a fehérje a fontos, nem a zsír (persze azzal a zsírban oldódó vitaminok is csökkennek).

Bugi bácsi!

Drukkolok Bugi néninek!
Irigykedem kicsit, mert nálatok legalább estére lehül a levegő. Nálunk ebben a párnapos hőségben délutánra 28-30C van és este is alig hül 26-28 alá, mi lesz később?? (mikor nagyobb lesz a pocakom és teljes erővel hosszú hetekre kitör a nyári kánikula!)

A csuklást érezni lehet tényleg, de hallani??? Az egyik könyv (azt hiszem a 9hónap) azt írja a 7. hónapban a baba mozog, iszik a magzatvízből, sír... tényleg sír???? na ezt én sem hiszem el!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 840
Szerintem is túlzás, ezért is kérdeztem rá, mert a kedves mama kijelentései, főleg amik egy múltbéli esemény felidézésére tesznek kísérletet, legalábbis erősen megkérdőjelezhetőek.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 839
Roppant aranyos. Kezzel kitapinthato a valla, es erezhetoen rangatja folfele. Olyankor meg tudnam zabalni. Bugi neni mindig szol, ha csuklik a gyermek, mert tudja, hogy nagyon komalom.
Hallani nem is probaltam.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 838
Hallani nem lehet, szerintem ez túlzás...
Viszont érezni nagyon egyértelműen, vicces egyébként.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 837
Anyósom annak idején azt mondta, hogy a csuklást azt lehet hallani is. Nem volt ez egy kicsit necces? Ti honnan tudjátok, hogy csuklik?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 836
Látom, másokat is érdekel a teherbeesés témaköre. Megpróbálom összefoglalni, hogy eddig milyen módszerek kerültek elő:
- egészséges életmód (no alkohol, cigi)
- megállapítani a megfelelő időpontot, vagy hőmérsékletileg (amire nincs pontos módszer, hogy mikorra jó) illetve pálcikás vagy ilyesmi (ami a patikában nem kapható)
- akkor próbálkozni, amikor az előző módszerekkel ideális
- lehetőleg másnaponta próbálgatni és akkor is csak egyszer (ráadásul érdemes 4-5 napot várni a max. koncentrációra) ...... vagy sokszor- sokszor próbálgatni????
- utána órákig ágyban maradni és nem rohangálni
- ne görcsöljek rá a dologra

Asszem ennyi. Van még egyéb vagy kihagytam valamit?
És azt is szeretném tudni, hogy mik azok az akadályozó tényaezők, ami miatt nem jön össze a baba.

Egyébkent meg a doktorbácsimat is kérdeztem, aki csak mosolygott és azt mondta ne is izgassam magam, mert egy egészséges 24évesnek minden esélye megvan a teherbeesésre. De persze ötletet nem adott. Amúgy aranyos és tényleg szeretem.

Szóval várom a további ötleteket, tanácsokat, tapasztalatokat!!!
Wayan

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 835
Koszonjuk meg egyben.
Bugi neni mar a szabadsagat elvezi, (igaz ma eppen bement dolgozni) es egyre kellemetlenebb Neki a meleg.
Este nehezen alszik el. Csak, ha mar kelloen lehult a szoba. Ejjelente sokat van ebren, Kisbugi nem mindig jo kisfiu. De imadjuk. Tegnapelott este megint csuklott.
UUUUGY VARJUK MAR!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 834
Hahó, Bugi család, hogyan vagytok??
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 833
Kedves Mr Spock!
Gombás fertőzések (pl. bőrön) veszélyesek lehetnek a magzatra?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 832
Kedves Nadi!

Nem t'om, mennyire súlyosak a tüneteid, de ha nem nagyon szenvedsz tőlük, azt javaslom, inkább ne kezeld semmivel. Van még egy dolog, ami nálam használt az allergiámra, igaz, hogy talán terheseknek nem annyira kedvező. Ez egy diéta, amiből ki kell iktatni (azt hiszem) a hisztamin tartalmú dolgokat, mint: tej (csak max. 0 egész valahány százalékosakat ittam) , kakaó, kávé, szénsavas dolgok, kóla, füstölt dolgok, savanyított dolgok, paprika. Ez tényleg tök jó volt, azon a nyáron nem jött elő a tüsszögés.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 831
A Zyrtec hatóanyaga: cetirizinium chloratum 10 mg/filmtabl.,
és terhesség, valamint szoptatás alatt nem javasolt a szedése.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 830
Kedves Mr. Spock és Rémusz bácsi!

Köszönöm a válaszaitokat. Korábban Zyrtec nevű gyógyszert szedtem (az összetevőjét nem tudom, mert a dobozát még nem találtam meg).

Időközben sikerült felhívni az orvosomat és őt is kikérdezni. Sajnos semmi kedvezőt nem tudott mondani:
-allergia gyógyszerrről azt mondta, hogy ezeket a szereket általában nem vizsgálták arra, hogy a magzatokra milyen hatásuk lehet (ergo inkább nem veszem be és megpróbálom kibírni);
-az orrsprékről határozottan lebeszélt mert azok ér-összehúzó hatásúak;
-a szemcseppekről sem volt jó véleménnyel; (ez hiányzik amúgy a legkevésbé...)
-a Calcium pezsgő tablettáról azt mondta nem szabad sokat szedni (max. 1-et naponta, ez 500mg-osból) mert "fájás erősítő" hatása van, -ha jól értettem- a méhösszehúzódást gátolja ill. azt mondta, ha rendszertelen görcsök jelentkeznek, akkor azonnal abba kell hagyni.

Egy kollégám javasolta:
-homeopátiás szerek (valóban alkalmazhatók???)
-vöröshagymára cukrot kell szórni és ami levet ereszt (borzalmas ízű!) azt kell lenyelni (állítólag a feleségének használt)

Mi a véleményetek az akupunktúráról? Terhesség alatt alkalmazható az allergia tüneteinek csökkentésére??

piglet!

Ma elmegyek megnézem a kismama-tornát ! :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 829
KEdves Thor!

Minden évben változtatja a TB a járulékbefizetés maximum felső határát, ezzel együtt nő a maximum táppénz, GYÁS és egyébb ilyen jellegű juttatások összege. Idén kb. akkora lesz a minimum, mint amit írtam.
Egyébként nem értem a kolleganődnél ez hogyan volt. Mert a barátnőm, aki az elsőt már több mint három éve szülte, az GYÁS-ként és GYED-ként (ő még az utolsó előző rendszerbeli GYED-esek között volt) jóval több mint 40.000,- Ft-ot kapott már akkor is.
Egyébként kivételesen elég pozitívan meglepődtem a TB-n, mert az áprilisi GYÁS-omat már meg is kaptam. Ez rekoridő, általában elüldögélnek rajta.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 828
Kedves Gabor,
ez a válasz nekem tökéletesen megfelel. Köszi!
berku
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 827
Kedves Nadi,

Pollenallergiás vagyok és ezekben a napokban nagyon nehezen viselem az
allergiámat gyógyszer nélkül. Ugye, te sem mernéd nyugodt szívvel javasolni egy kismamának (még az utolsó harmadban se), hogy szedje az allergia-ellenes gyógyszerét?

Az utolso harmadban? Attol fugg mi a gyogyszer. Az utolso harmadban, mar nagyon sok gyogyszert lehet biztonsaggal hasznalni. Igy altalanossagban nem tudom megmondani, mert mondom, attol fugg hogy mi a gyogyszer. Ne irjal gyogyszernevet, mert nem ismerem a magyar gyogyszerneveket, de ha van osszetetel a dobozon, a kemiai nevbol talan meg tudom mondani.

Kedves Remusz bacsi,

nálunk is ez volt a helyzet, és az allergológus még az orrspray-t sem engedte használni, nemhogy gyógyszert. Azt mondta, hogy a feleségem öblögesse az orrát sós vízzel

Ez azert tulzas. A leggyakrabban hasznalt nosespray-eket a terhesseg elso harmada utan teljes biztonsaggal lehet hasznalni. De megintcsak, nem ismerem a magyar gyogyszereket, ugyhogy biztosan nem tudom. En rendszeresen megengedem a pacienseimnek, hogy hasznaljanak Afrin spray-t, ami oxymethazoline HCL.

Kedves berku,

a hőmérséklet grafikon módszernél melyik nap a peteérés napja?? Én azt gondolnám, hogy az első magasabb hőmérsékletű nap, az orvosi lexikonunk szerint viszont a harmadik, de olyan zavaros az a könyv, lehet, hogy kellene vennem egy másikat. Szóval melyik
napra időzítsünk?

Ha hiszed, ha nem, a valasz nem 100 szazalekos, es kihagyom a hosszu es komplikalt magyarazatot. A tanacs: szex amikor latod a homerseklet emelkedest, es utana minden nap, legalabb 4 napon keresztul, de csak egyszer naponta. Nagyon pontosan merd a homersekletet, mert a valtozas atlagosan nem tobb mint 0.3-0.4 fok Celsius. Nem elegek a szamok, csinalj grafikont.

Gabor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 826
Nekem szerencsére semmilyen allergiám nincs, de a terhesség alatt állandóan fújtam az orrom: utánanéztem: nyálkahártya az orrban is (akárcsak máshol) vrrel telítettebb lesz, és ezért az ember horkol, náthásnak érzi magát.
Bár te biztos tudod, hogyez allergia, de nem minden nátha jellegű tünet az terhesség alatt...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 825
Kedves Nadi,

nálunk is ez volt a helyzet, és az allergológus még az orrspray-t sem engedte használni, nemhogy gyógyszert. Azt mondta, hogy a feleségem öblögesse az orrát sós vízzel vagy Salvussal, így valamennyire kitisztulnak belőle a pollenek (kis jóindulattal azt lehet mondani, hogy tényleg enyhítette a tüneteket).

Más: a juttatásokkal kapcsolatban most már tényleg előveszem a pontos jogszabályi előírást, csak lusta vagyok a jobb oldali kupacot lepakolni, hogy hozzáférjek, mert még a baloldal is tele van, és meg itten internetezek. De ígérem, most már hamarosan előrukkolok.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 824
piglet, ez komoly? Hurrá! Ezexerint emelkedett a plafon. Tudom, hogy hogyan vonnak és hogyan fizetnek, de az utolsó tapasztalatom a kolléganőm volt, aki tavalyelőtt szült és 40.000-et kapott (és ez évekig így volt azelőtt a többiekkel is). Nem akarta nekem elhinni előtte, mert mindenki 75%-ot mondott neki, és az kb. 80e körül lett volna. Aztán bánkódott, hogy igazam lett.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 823
Mr. Spock!

Mi a véleményed? Pollenallergiás vagyok és ezekben a napokban nagyon nehezen viselem az allergiámat gyógyszer nélkül. Ugye, te sem mernéd nyugodt szívvel javasolni egy kismamának (még az utolsó harmadban se), hogy szedje az allergia-ellenes gyógyszerét?
De mit tehetek? (zárkózzak be? szedjek Calcium-ot?)

Szívesen venném a jótanácsokat az esetleg hasonló cipőben járóktól!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 822
Mr. Spock,

a hőmérséklet grafikon módszernél melyik nap a peteérés napja??
Én azt gondolnám, hogy az első magasabb hőmérsékletű nap, az orvosi lexikonunk szerint viszont a harmadik, de olyan zavaros az a könyv, lehet, hogy kellene vennem egy másikat. Szóval melyik napra időzítsünk?
Köszi
berku

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 821
Kedves Thor,

Abban igazad van, hogy létezik egy maximált összeg a GYÁS kifizetésénél, de ez nem 40.000,- Ft. Hanem kb. bruttó 105.000,- ami nettóban kb. 71.000.
Ugyanúgy, ahogy amikor a fizetésedből vonják a TB járulékot, azt is csak egy bizonyos összeghatárig teszik. Ha ezt elérted, onnantól már nem vonják. Az az ember, aki nettó 200.000,- Ft-ot keres, annak kicsit kevesebb, mint 6 hónapig vonják a pénzt, utána már nem. Ennek megfelelően ugyanezen a maximált járulékalap szerint fizetik az összes juttatást - táppénz, GYÁS.
Ami maximáltan 45.000,- Ft körül lesz, az a jövő év január elsejétől bevezetni kívánt GYED. Ez állítólag a mindenkori minimálbér kétszerese lehet maximum.
Az viszont szintén ény, hogy a TB szeret ülni a pénzen. 90 napon beül kell kifizetniük. Mostanság azért már nem szokták kivárni ezt a max. határidőt.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 820
Kedves Arduan,

Az jó vagy nem jó, ha a peteérés körül naponta (esetleg többször is) próbálkozunk? Vagy jobb a kétnaponta?

Attol fugg, hogy milyen metodust hasznalsz a peteeres saccolasara. Ha a palcikakat, vagy a homerseklet metodust hasznalod, tehat nagy valoszinuseggel tudod a peteerest, elotte 4-5 nap tartozkodas, de amikor bekovetkezik akkor AKKOR, es egy nappal kesobb, talan meg egy nappal kesobb. Ha jol saccoltad a peteerest, utana mar mindegy, hiszen csak egy honappal kesobb lehet megint.

Ha csak szamolgatod a napokat, akkor erdemes 10-12-14-16-18 nap menstruacio kezdete utan probalkozni, vagy csak 12-14-16.

Ha nincs palcika, legalabb hasznald a homerseklet grafikon metodust, tenyleg emeli az eselyeket.

Gabor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!