Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

_Yasin_ Creative Commons License 2013.10.17 0 0 3342

Tisztelt navi guruk!

Arra képes-e a Columbus (vagy RNS-510), hogy a GPS-jel alapján számított valós sebességet kiírja, esetleg a MaxiDot-ra is? Mivel kommunikáció van oda-vissza, elvileg nem lenne akadálya...

-Yasin-

fourmotion Creative Commons License 2013.10.17 0 0 3341

Sziasztok.nem tudja véletlenül valaki,hogy a 3c-s passat könyöklőjébe milyen telefon van gyárilag.etkában csak olyat találtam,hogy nokia 6021 de szerintem azt nem megy be oda.

fepeti001 Creative Commons License 2013.10.16 0 0 3340

Történt valami előrelépés?

Előzmény: gergely.tamas (3338)
aas Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3339

Szerintem a gyári SD kártyát vidd vissza az autóval, hogy ők keltsék életre és mutassák meg, hogy működik...

Előzmény: gergely.tamas (3338)
gergely.tamas Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3338

Köszönöm a válaszokat, de sajna már mindent megpróbáltam.

Frissítést is letöltöttem a NAVTEQ oldalról. kb. 10 óra volt. (minden úgycsináltam, ahogy az utasításokban volt)

A kártyát, amit kaptam a Skodától (fontos, hogy eredeti és logós) azt még formázni sem tudom, mert fel se ismeri a számítógépem.

Saját kártyával is próbálkoztam- Erre tettem fel a frissítést, amit letöltöttem. Ugyan az a helyzet, hogy nem tudja olvasni az autó kártyaolvasója. Itt viszont a számítógépem tudta olvasni a cuccot.

Én már csak arra tudok goldolni, hogy egyszerre két dolgot kellene csinálni az autón, mi szerint bedugom a kártyát, közben az autóval egy külső egységgel kommunikálnia kellene, így a kettő jelenlétében aktiválódna a navi.

Akkor Ti is tanácstalanok vagytok.

Előzmény: fepeti001 (3336)
aas Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3337

(A számítógépem a kártyát fel sem ismeri, mintha nem is lenne benne semmi.)

Nem lehet, hogy a kártya SDHC, a kártyaolvasód meg nem tudja csak az SD formátumot ?

Előzmény: gergely.tamas (3334)
fepeti001 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3336

Kedves Tamás!

Érdekes amit írsz. Nekem is ilyen van, csak be kell tenni a kártyát a helyére és működik. A számítógép gond nélkül olvassa, az előbb megadott linkről letöltött frissítéseket simán rátöltöm és működik. Elég rejtélyes. Esetleg próbáld meg letölteni a legfrisebb verziót, (a kártyán úgyis régit találsz), egy másik kártyára formázás után rámásolni. Ha az olvasó jó, működni fog. 

Ha Budapesten jársz -és van kedved-  kipróbáhatjuk az enyémmel.

üdv

aas Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3335
gergely.tamas Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3334

Segítséget kérnék egy szakembertől!

A szituáció a következő:

- 2 hete vettem át az új gyártású (2013.04.-) Skoda Octavia Combi autómat.

- Gyárilag Amundsen navigáció van benne

- Rögtön az átvétel után vettem észre, hogy nem adtak hozzá navigációs SD kártyát.

- Ezt a nyíregyházi Platán autószalon pótolta 1 hét múlva. Eredeti!

- Betettem az SD2 kártyafoglalatba a kártyát és a kijelzőn hibát jelzett, miszerint nem tudja olvasni a kártyát. (A számítógépem a kártyát fel sem ismeri, mintha nem is lenne benne semmi.)

- A kártyaolvasó működik, mert a médiakártyámat szépen, hiba nélkül lejátsza.

- Visszavittem a szalonba, kaptam egy újat, amivel ugyanaz a helyzet mint a fentivel, nem olvasható visszajelzést kaptam. Szerintük csak be kell digni a kapott kártyát a foglalatba, majd el kellene indulnia a navinak. Teljes káosz a szalonban, senkinek fogalma sincs róla mit is tegyen.

Van-e valakinek valamilyen ötlete, hogy végre működhessen ez a navi.

Kell-e valamilyen segédeszköz, vagy szoftver, hogy élesbe állítsam a navit?

Előre is köszönöm a segítségeket, ha tudtok egyáltalán segíteni.

Gergely Tamás

ckerti Creative Commons License 2013.10.02 0 0 3333

Szia!

Éppen ám reggel hivott a szerelő, hogy megtalálta a hibáit, tökéletesen javítható és utána szoftvert is frissít.

Ha megvan vele, akkor tudok részleteket mondani, de gondolom a legújabb szoftvert teszi fel.

A készülék amúgy nem LED-es, de mivel most szervizelik, tuti hibátlan lesz.

A beszerelésben tudok segíteni, de nincsen olyan kábelem, szoftverem a laptopon, amivel az összehangolást meg lehet tenni. :-(

ellenben ismerek olyan Skodást akinek van és egy jó beszélgetésért, esetleg söritalért megcsinálja, ha összehozunk egy találkozót. :-)

Szerintem először legyen kész a szerelő (remélem, ez csak 7-10 nap), utána küldöm a részleteket és megbeszéljük a találkozót.

Előzmény: _Yasin_ (3332)
_Yasin_ Creative Commons License 2013.10.02 0 0 3332

Az milyen változat, milyen térkép van rajta, illetve beszerelésben (főleg a Can-Bus beállításban) tudsz-e segíteni?

Előzmény: ckerti (3331)
ckerti Creative Commons License 2013.10.01 0 0 3331

Nem írom be ujra, a lényeg úgyis az volt, hogy az én típus ismereteim már nem naprakészek, mert kb. 4 éve elégedetten használom a Columbust a gyári kihangosítóval és a hátsó monitor vezérlésehez szükséges RGB-RCA átalakítóval és kivezetéssel, azóta nem bújom a netet ebben a témában.

Amugy az RNS-510 teljesen azonos a Columbussal, csak annyiban tud többet, hogy a szinvilag (talán skin-nek hívják szaknyelven) 3 hangulatú lehet ill. a gombok megvilágítása piros és a kezdő képernyő VW-s.

A "K" verzióról és az éppen aktuális szoftver ill. térkép verziószámokról nem tudok nyilatkozni.

(ellenben nekem éppen most van szervizben a 2., hibásan vásárolt Columbusom, javítás után az eladó lesz, ha tudsz rá várni)

Előzmény: _Yasin_ (3330)
_Yasin_ Creative Commons License 2013.10.01 0 0 3330

Pedig arra kíváncsi lettem volna...

Az oldal nem rossz. Az RNS-510 minden szempontból megegyezik a Columbus-sal, csak az előlap felirata meg a gomb-világítás tér el?

Az ebay-en már "K" verziót is kínálnak, ez miben jobb a korábbiaknál?

-Yasin-

Előzmény: ckerti (3329)
ckerti Creative Commons License 2013.09.30 0 0 3329

Előbb hosszú hsz.-t írtam, de elveszett...

Nézz körül itt:

http://www.my-gti.com/category/in-car-entertainment/rns-510-in-car-entertainment

Sok hasznos dolog van itt leírva, igaz nem magyarul.

Előzmény: _Yasin_ (3328)
_Yasin_ Creative Commons License 2013.09.30 0 0 3328

Erre valaki?

Előzmény: _Yasin_ (3307)
fourmotion Creative Commons License 2013.09.30 0 0 3327

nem.csak rsap-ot tud.

Előzmény: bigrip83 (3325)
pallerti Creative Commons License 2013.09.29 0 0 3326

Sziasztok, van valami pénztárcabarát módja Audi A3-ason (új, 8V modell) az MMI navigáció aktíválásának? A navigáció előkészítés természetesen benne van (Connectivity Paket) az antennával és minden hardver elemmel együtt, van "NAV" gomb is a kezelőpanelen. Egy német fórumon láttam (http://www.motor-talk.de/forum/navi-freischalten-t4300237.html), hogy valami €600-ért kapcsolja be a szervíz (persze ebben benne van a térkép is SD kártyán) – azt azért nem kicsit sokallom.

bigrip83 Creative Commons License 2013.09.29 0 0 3325

iphone csatlakozast tudja? vagy ez a nokias?

Előzmény: fourmotion (3324)
fourmotion Creative Commons License 2013.09.28 0 0 3324

Sziasztok.Eladó egy gyári bluetoth modul rns 510-hez 5n0 035 730, a száma.Egy 2008-as passatban volt.ólcsón!!!!!

Draganovic Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3323

Koszonom az infot hasznos volt !

Előzmény: bigrip83 (3320)
eszkimo37 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3322

Tőlem azt írsz ide amit akarsz, engem nem zavar...a témagazda írta, hogy elvileg itt a gyári cuccokról megy a diskurzus.

Azt meg, hogymennyire jó - és ezt most írom le 5434. alkalommal - olvass vissza, hogy a kollégám minként vélekedett róla, amikor a kínai high tech cucc elfüstölt - szó szerint - és azon gondolkodott, hogy vajon van-e poroltó a kocsijában, ha esetleg a cucc ki is gyullad.

Előzmény: bigrip83 (3318)
bigrip83 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3321

Szoval ha nem adom el a kinait akkor a kocsi azzal lesz eladva.. Es az RNS-t kulon adom el mert igy tobbet er.. A kocsiert ugysem kapok tobbet  csak az RNS miatt..

Előzmény: bigrip83 (3320)
bigrip83 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3320

amikor megvettem a kocsit volt benne egy kinai utangyartott. Tok halvany volt a kepe. 90 ezerert kicsereltem egy kinai 2013 modelre. Amit meg mindig arulok..

viszont a kepe jobb lett de meg mindig tukrozodik a naptol. Rengeteg elonye van: iphonnal osszekapcsolhato, magyar navi ami mindig fejlesztheto stb..stb..us. Csatl. Alapvetoen szeretheto.. Viszont a kommunikacio csak egyiranyu: csak olvassa a kocsi adatait. nem irja ki az mp3-t, se a navigaciot a fokonzolra.

egyik nap total felidegesitett ahogy a fokijelzo visszatokrozpdott. 220.000 ert belerakattam a LED RNS510-rt. nincs iphone csatlakozas csak ha veszel egy 60.000 ert egy bluetooth atalakitott. Angol/nemet zart navigacio. De kijelzo imadni valo, es a fomenun is visszaadja a navit.

sok tevedessel elentetesen sem a kinai, sem a gyari a B6 miatt nem fog tudni grafikus kijelzest adni a tolatasnal hol csipog, illetve a klimat sem. Sajna a kocsi nem tudja. Viszont mindket fejegyseg tudja.

Osszesegeben mi a kulombseg: 130.000 forint es esetleg egy bluetooth adapter 60.000 ert.

Mindenki eldontheto hogy kinek mi fontos Es mit enged a penztarcaja.

az biztos, hogyha nem adom el a kinait 

Előzmény: Draganovic (3319)
Draganovic Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3319

Neked mi a tapasztalatod az utangyartott cuccrol?

Előzmény: bigrip83 (3318)
bigrip83 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3318

En naponta jarok ide.. Olvasgatni .. mindig lehet valami ujjat talalni..

De nem ertem mi ez a hatalmas GYARI ragaszkodas.. napok, hetek mennek el a forum hasznalatatol.. Hol mashol ha nem itt kellene egymast segiteni akar utangyartott akar gyari navaigacioval. Nekem momentan mindketto van. Es itt a forumon sok segitseget kaptam mindketto hasznalatarol..

A vegeredmeny: mind a kinai - mind a gyari egy kocsiba fog mukodni..

Szoval nem ertem miert nem lehet itt mas - nem gyari navigaciokrol beszelni..

Vagy akkor teljenek el hetek a forum hasznalata nelkul es akinek nincs penze 200.000 forintos gyari fejegysegere az meg kapja be?

eszkimo37 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3317

Olvass itt vissza szerintem. Nem ajánlja itt senki a kínai navigációkat, sok a probléma velük, sokszor gagyi megoldásokat tartalmaz. Nem véletlenül drágábbak a drágábbak..mint ahogy valszeg kínai autót sem szívesen vennél...gondolom...

Előzmény: Draganovic (3316)
Draganovic Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3316

Ez a "Jajjj" mit takar celnak megfelel vagy tonkre megy tole a vilagegyetem ha berakom?

Nem ertek hozza szivesen olvasnek velemenyt nekem csak zenehallgatasra es navigaciora kell semmi extra

Előzmény: eszkimo37 (3303)
Draganovic Creative Commons License 2013.09.26 0 0 3315
Előzmény: pberencz (3305)
harzol Creative Commons License 2013.09.26 0 0 3314

Írhatnál a többiről is, ha már egyszer ilyen sok térképet és alkalmazást volt alkalmad összehasonlítani.

Előzmény: aas (3312)
Varshi Creative Commons License 2013.09.26 0 0 3313

Én ha az RNS-510 nem talál műholdat, akkor időnként előveszem a telefont, de rájöttem, mikor olyan intézményeket, iskolákat kellett felkeressek, amik a megadott postai címet követve néha 500-600 méterrel is arrébb vannak a térképen szereplő ponttól, az autóval való megközelíthetőséget nem is említve, na ilyenkor tök jól jön, hogy a WAZE szépen odaírja a "zöld területekre" az ott található nevezetesebb pontokat, pl. ovi, iskola, egyéb.

Tudtam, hogy 5 saroknyi távon belül kell legyen a cél, szépen húztam párat jobbra meg balra a képernyőn, és meglett.

Ja, és ha összeomlik az alkalmazás (ratyi Android gyenge hardveren), akkor restart után ugyanonnan folytatja, míg mondjuk a Google navi nem.

Előzmény: aas (3312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!