Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Godap889 Creative Commons License 2014.02.20 0 0 64948

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek! Hatalmas segítség lenne, ha ezt az autós kérdőíveket kitöltenétek! Max . 2 perc,de még talán annyi se!

Kérdőív 1.:

https://docs.google.com/forms/d/1Mbr0ZfJWBdUh7ZMNMe-Ri50X5LyVvIYHDbI9v-ROXfM/viewform

Kérdőív 2.:

https://docs.google.com/forms/d/11I8a2z6gvmUho68ERthWX1pQk24j8xLFSdW1UuFWq2Q/viewform

Hálás köszönet a kitöltőknek! Kedvesek vagytok! Többiektől elnézést!

Köszönettel,
Godap8909

Menydörg Creative Commons License 2014.02.20 0 0 64947

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.Van egy 99-es g astra-m X14XE,motorkóddal.KB 3 hete generátort cseréltünk,mert tönkre ment.Viszont amit most tapasztalok az nem nagyon tetszik.Igen megnőtt a fogyasztása a kocsinak.Ugye 50 literes tankja van.Én a hónap elején teli tankoltam,eddig mentem vele 370 kilométert,és az óra szerint már igen kevés a benzinem.Kiszámoltam és 13 litert eszik meg 100 kilométeren.Ez rendkívül sok.Tavaly nyáron akár elmentem vele 700 kilométert is,télen pedig 650 kilométert.Ugye a télen más viszonyok között autózunk mint nyáron.Ez a fogyasztás nagyon bosszantó.Beszéltem már egy két szerelővel,de sajnos igen sok oka lehet ennek a hibának.Ha valaki tapasztalt már ilyen hibát akkor írja le legyen szives.

Előre is köszönöm a segítséget!!!!

Üdv.:Tomi

diagnet Creative Commons License 2014.02.19 0 0 64946

Márkaszervizben az életben nem fogják letiltatni az EGR-t tech2-vel.

Egyedül a Z14XE(2003-2004) motoron lehetett kikapcsolni gyári jóváhagyással hengerfejhiba miatt.

Előzmény: ha4nz (64943)
B.GY Creative Commons License 2014.02.18 0 0 64945

Erre gondoltam én is.

Előzmény: imi972 (64944)
imi972 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 64944

Értem.

Köszönöm!

Előzmény: ha4nz (64943)
ha4nz Creative Commons License 2014.02.18 0 0 64943

Márkaszervízben Tech2-es célműszerrel letiltják az AGR szelepet, és így nem vezérli a motorvezérlő. Tisztítás evidens, a pergetés meg azt jelenti hogy 2-3ban járunk a városban emelt fordulaton vagy elmegyünk gyakrabban hosszabb útra és élvezzük, hogy kiég a trutyi a rendszerből.

Előzmény: imi972 (64942)
imi972 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 64942

Szia!

"programoztasd le.Vagy tisztítsd ki,és pergessed a motort."

Ha kifejtenéd bővebben azt nagyon megköszönném. (Ugyan ilyen Astrám van és az elmúlt két hónapban kigyorsítás közben kétszer is bedadogott.)

Üdv: Imre

Előzmény: B.GY (64941)
B.GY Creative Commons License 2014.02.17 0 0 64941

Vegyél új EGR-t vagy programoztasd le.Vagy tisztítsd ki,és pergessed a motort.

Előzmény: koroseck (64939)
kolcsar Creative Commons License 2014.02.17 0 0 64940

Az EGÉR szelephez menő csövet ami a kipufugóbol jön,és a tovább menöt ami a szivósorhoz megy azt is kipucoltátok fém tisztára??

Mert ha nem akkor ugyan úgy gyorsan tele megy és eldugul a rendszer.

Előzmény: koroseck (64939)
koroseck Creative Commons License 2014.02.17 0 0 64939

Sziasztok!

Autó: Opel Astra G Twinport 2006-os

motorkód: Z14XEP

Az autó rángatott, trafócsere után jött az EGR szelep, amely megtisztítás után kb. 3/4 évet szépen elment, majd jött újabb tisztítás, kb. 1/2 évig megint jó volt az autó, most újból rángat. Levakítottuk, de sajnos nem jött be a dolog, mert a rángatás most megint előjött.

Véleménytek szerint vegyek új EGR szelepet, vagy használtat, esetleg tisztítsam meg megint, és imádkozzak, hogy bírja valameddig?

Köszönöm a válaszokat!

Nikolaj Luminescu Creative Commons License 2014.02.16 0 0 64938
O V B 98 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 64937
O V B 98 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 64936

Sziasztok!

Most szépítgetünk egy 98-as vectra b-t. Segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudom beszerezni a képen látható króm színű elemeket? 

Illetve létezik-e a fedélzeti számítógép kijelzője köré ilyen króm elem?

Köszönöm a választ előre is!

buazs. Creative Commons License 2014.02.15 0 0 64935

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem. F Astra-m van c14nz, és már elég rég óta direkt szűrő volt rajta. Most visszaraktam a rendes légszűrőt, és nem emlékszem rá, hogy a légszűrőházon levő szelepet hova is kell bekötni. Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.

Gergice- Creative Commons License 2014.02.15 0 0 64934

Üdvözletem!

Van 4 db gyári 15"-os Opel felnim eladó. Ha esetleg valakit érdekel, az alábbi hirdetésben megtalálhatja a részleteket és az elérhetőségeimet.

http://aprod.hu/hirdetes/4-db-5x110-r15-gyari-opel-alufelni-ID1KR29.html

Üdvözlettel:

Toldi Gergő

Gumikacsa77 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 64933

Kedves Opelosok!

Tudja-e valaki a Vaterán lévő 'Opelsuzuki' nevű eladó elérhetőségét?

Fontos lenne!

ha4nz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 64932

Írd már be a forgalmidból a motorkódot!

Szerintem vidd el egy olyan helyre ahol autodiagnosztikával kezdenek és élőadatokon nézik, hogy mi történik, ha állítanak pl az előtöltésen.

Amiben tudunk segítünk, de aki olyan szerelő hogy állít valamin a talán reményében az nem tud hibát keresni, mert nincs elég infója a motorban lejátszódó folyamatokról.

Ez a csörög, sebaj, majd bekopik hozzáállás ma már csak a dunaújvárosi vasműben van elnézve, de ott még mindíg szocializmus van...

Előzmény: zarkava (64931)
zarkava Creative Commons License 2014.02.11 0 0 64931

-1.7 szivódízel opel astra caravan f

-adagoló nem tudom milyen fajta ( de még a gyári van rajta)

-hidegindító berendezésről még nem is hallottam, csak max hidegindító sprayről de azt inkább a traktornál használjuk.

tegnap továbblépés történt az autóval

a szerelőknek együttes erővel sikerült kitalálni, hogy nagyobb előtöltést állítanak az adagolón

most indul a motor, de kopog eléggé... (remélem ettől nem fog károsodni a hengerfej)

és majd 100 km múlva vissza fogják állítani...........

hát nem tudom

itt szerinted van-e olyan lehetőség hogy a szelephézagokon állítanának kicsit (szűkebbre).

vagy az is valamilyen károsodást okozna hosszútávon?

üdv:b

Előzmény: 409 (64928)
briger_ Creative Commons License 2014.02.10 0 0 64930

Hello,

kissé elfogult vagyok, így én is az elsőre szavaznék. Messziről nem néz ki rosszul, persze nem mind arany ami fénylik. Mondjuk a jobb oldali lámpa az nem fénylik, mondhatnám matt, de lehet a fotó hibája.

Nekem vegyesben kb. 9,5 a benzin fogyi, gázzal 12 környéke, sok autópályával, haladósan... Mondjuk nem automata váltós.

250e felett járok most, kéregeti az olajat. Előtte 2.5 V6 volt, az is kéregette, de nem durván.

Imádom.

Mire kell figyelni? Hát hogy nehogy átk..janak:D

briger

Előzmény: ha4nz (64929)
ha4nz Creative Commons License 2014.02.09 0 0 64929

Sziasztok!

Talán ez a legalkalmasabb topic, autóvásárlás előtt állok, erősen nézelődök. Eddigi tapasztalatok voltak astrával, vectrával, de omegával még nem.

Példaként 3 kiszemelt áldozat:

http://www.hasznalta...utomata-7595673

http://www.hasznalta...utomata-7566745

http://www.hasznalta...legance-7374911

Talán ez lenne a sorrend is.

Ami mindenképpen kellene, sok extra, talán tetőablak, ha nagy motoros benzines akkor meg gázos legyen. Kényelmesen lehessen 5 emberrel nyaralni menni, vagy maszekoláshoz beférjen a sok szerszám hátra.

Mire kellene figyelni vásárláskor? Főbb tipushibák, melyik motorkód hogyan viselkedik, esetleg olajzabáló-e, stb...

Előre is köszi!

409 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64928

"-fehéres szürke füst jön amikor önindítózzuk."

Akkor üzemanyagot kap, csak az nem gyullad meg.

Milyen adagoló és hidegindító van ezen?  (még mindig nem tudni, melyik motorról beszélsz!!  :-//)

Előzmény: zarkava (64927)
zarkava Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64927

szia,

-NGK gyertyák lettek beleépítve. (ettől pontosabbat nem tudok róluk, régebben sokat kísérleteztünk a gyertyákkal bosch, stb de igazán és tartósan az NGK vált be), nem tudom hogy ez a gyárilag ajánlott -e.

-fehéres szürke füst jön amikor önindítózzuk.

-többszöri (2x ráizzítok utána indítok) izzításra sem indul.

viszont másodszori önindítózás után egy jó 10 másodperc után indul, de ilyenkor a gázt kicsit nyomni kell nem lehet rögtön elvenni mert akkor kicsit bedadog.

viszont egy 15 másodperc után el lehet venni a gázt akkor szépen van alapjárat és onnét minden ok, nem füstöl feketén sem kéken.

és amikor mentem vele, a nagy dombon is simán felment 4-be , a motorjavítás előtt 2-ben sem  nagyon ment fel.

köszönöm hogy elolvastál, és a választ is

Előzmény: 409 (64926)
409 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64926

"...mennyi az optimális kompresszió ?"

Annyi, hogy az összesűrített levegő felmelegedjen annyira, hogy meggyújtsa az üzemanyagot....  Szóval ezt így nem lehet megmondani, erősen fordulatszám függő. A gyárban nem az indítóval forgatják a motort amikor meghatározzák a megfelelő értéket, ezért aztán nem is adják meg pontosan. Azt mondják, valahol 18.5-34.5bar között......

Hogy jelen esetben mi a bánata a motorodnak, azt nehéz megmondani, de ha ennyi a végnyomás, és az előtöltés helyesen van beállítva, valamint megfelelően* működik az izzítás, annak indulnia kell, ha üzemanyagot is kap. Természetesen a megfelelő indítási fordulatszám esetén. (miután azt sem tudjuk, hogy a végnyomás mérése, milyen motor állapotban történt!  ?? )

* remélhetően a belevaló és nem a ~3napig működő gagyi gyertyák lettek beépítve. ?

Indításkor milyen színű füst jön a kipufogón???? (mármint amikor nem indul)

Többszöri izzításra sem indul?

Előzmény: zarkava (64922)
kolcsar Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64925

Az elsö még 1991-be volt egy Opel Ascona dizel amivel igy jártunk,mi is elöször végig játszotuk,adagoló,hengerfej,ha már lent van akkor gyürüzük meg nem volt olyan nagy a kopás,hidegen vagy nem indult,vagy félórás közelharc után nagy nehezen,aztán melegen úgy indult csak ránéztek a kulcsra:)) Utolsó nekifutásba már más választás nem volt levetük az öninditót,és mikor szétlet szedve derült ki,hogy a perselyek kivoltak kopva,és a fogaskerekek megvoltak szorulva,aztán akkora áramfelvétele volt,hogy az adagolón lévő leálitó mágnesnek kevés volt az áram nem nyitott ki.  De nem csak Opel volt ilyen egy Corandó is annál is mindent cseréltek a szervizbe,adagolót,izzitó elektronikát,ha olyan kedve volt indult de legtöbször nem akart.Behuzásra-tolásra indult,annál külön adtunk az adagolónak másik kocsirol áramot mikor forgatuk abba a pillanatba indult,de ha saját aksin volt annyira kis áramot kapott az adagoló, a mágnes szelep nem kapott elég áramot.

Előzmény: zarkava (64924)
zarkava Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64924

köszi szépen hogy válaszoltál

és hogy adtál egy kis reményt, hétfőn meg fogom nézetni ezt is

Előzmény: kolcsar (64923)
kolcsar Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64923

Nem akarok nagyon bele szólni,de 10-böl 8-nál jártam úgy már mindent cseréltek (sok mindent feleslegesen) márkaszervizböl,gépmunka után is adagolót javitotak,csak egy alkatrészre senki nem gondolt.Opelokba elöszeretetel alkalmazták az átételes öninditókat,elméletileg úgy volt hallható jól forgatja a motort,de nem igazán érte el az inditási fordulatot,csak sok tekeréssel,érte el mint a lendkerekes autók.Nagyon sokszor ezeknél az autóknál másfél,kétmétert löktünk,és beindultak.Volt olyan is amit gépmunka után olyan kompresszió volt mint amit leirtál,aztán öninditó javitás után felment 26-28 bar végnyomásra. Kikopnak a perselyek,és a müanyag kerekek szorulnak benne.

Előzmény: zarkava (64922)
zarkava Creative Commons License 2014.02.08 0 0 64922

szia,

igen dizel, elnézést hogy elfelejtettem ideírni (szőke nő vagyok!  :-)

1992.12. havi, motorkódot nem tudok, mert nincs most itt az autó és így a forgalmi sem amiből kinézhetném.

elvittem pécsen a kis-dizel kft-hez, mert az eredeti szerelőm így adta vissza motorfelújítás után hogy nagyon nehezen indul, és csak annyit tett hozzá hogy jártassam az autót úgy 200 km-t utánna vigyem vissza hozzá akkor majd előtöltést fog állítani az agadolón és akkor jó lesz. (na ez nekem nem volt túl meggyőző)

ezek után kis-dizelnél, mondtam keressék meg az okát hogy nehezen indul az autó.

első lépések egyikeként kompressziót mértek (nem voltam ott , nem tudom hogy padlógáznál mérték-e vagy hogy hogy)

ők mondták hogy 22-24 bar a mért, és minimum 25 nek kellene lenni de 28 az optimális.. ezzel én nemigen tudok mit ellenkezni ők a szakemberek erről hétfőn kiadnak egy számlát amire rá is írják.

mennyi az optimális kompresszió ?

közben felhívtam a gépészt aki csinálta a motor felújítását, (nagyon jó híre van a városban , tökéletes munkára törekszik mindig) aki azt mondta hogy nem nála van a hiba oka, ő jól megcsinálta

gépészhez a szerelőm vitte a motort, nem én. (tehát az ő felelőssége nem az enyém)

gépész azt mondta még hogy esetleg kitámaszthat valamelyik vagy az összes hidrotőke és attól lehet a gond.

ezzel nekem laikusnak csak az a gondom hogy hosszas tekerés és tekerés , után amikor elindul a motor (egyszercsk váratlanul elindul, egyenletes gyorsan teker végig) akkor szépen jár, nem dadog. és melegen utána már pöcre indul.

kis-dizelesek azt mondták, ahhoz hogy tovább tudjanak lépni le kell bontani a motort (minimum hengerfej levétele, és akkor ugye jönnek az új tömítések egyéb költségek)

így mivel garanciába az eredeti szerelőm meg kell csinálja, visszamegy az autó inkább őhozzá. de mivel visszaadta így hogy nagyon nehezen indul, hogy remélhetném hogy most rá fog jönni a hibára...

amúgy ha az elején mondta volna hogy szét van kopva a motor bele sem kezdünk az egészbe, (kerregett a motor és nem volt benne erő) de mivel először találgatott hogy ez vezérműtengely kopás azt megcsinálta (másikat raktunk bele) himbákat is cserélt azt mondta hidrotőkék jók motor ezután is kerregett, aztán azt mondta adagoló van oda fel lett újítva az is, még mindig nem volt jo a motor aztán izzítógyertyákat cserélt akkor már benne volt sok pénzünk, mire elvitte valahova ahol megállapították hogy szét van kopva a motor, akkor már nem volt más választás mint folytatni mivel sok pénz már benne volt:(((

<egyébként jóindulatú a szerelő, nem szándékosan b*szott ki velem , hanem hozzá nem értésből pedig már 50 feletti a pasas nem kezdő..>

tanácstalan vagyok és nagyon elkeseredett

köszi hogy válaszoltál

Előzmény: 409 (64921)
409 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 64921

Ha ezt rejtvénynek szántad, akkor annyit már sikerült megfejtenem, hogy diesel motorról beszélsz.  :-// Miből gondolod, hogy van élő ember az indexen, aki tudná, hogy milyen motor van az autódban????

Mire alapozod, hogy kevés a kompresszióvégnyomás?

Előzmény: zarkava (64920)
zarkava Creative Commons License 2014.02.07 0 0 64920

sziasztok,

20 éves opel astrám, nagyon nehezen indul.

teljes motorfelújításon esett át, meg lett fúrva a motor stb..

adagoló fel lett újítva, új vezérműtengely, új himbák.

mindezek után nehezen indul, ma elvittem egy másik szervizbe ahol kompressziót mértek 22 és 24 bar körülit mondtak.

mitől lehet hogy alacsony a kompresszió, ilyen előzmények után.???

jelenleg ott tartok hogy hétfőn viszem vissza a szerelőhöz, garanciába, de bizalmam megrendült benne, hogy esetleg nem jól lett összerakva vagy nemtudom..

szerintetek mi okozhat ilyet?

jah és ha elindult a motor szépen jár, nem dadog, mennek rendesen a hengerek nem füstöl..

és melegen már jól indul.

légyszi segítsetek

lazsoma Creative Commons License 2014.02.01 0 0 64919

Köszi szépen  az infót ,nincs mit. Én se sokat  érek rá .

Még egyszer kösz.

Előzmény: ZsoZol B. Good (64788)
409 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 64918

Alapból nem kell légteleníteni, de a gázos részt csak Te tudhatod.

Előzmény: arpipapa6107 (64916)
409 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 64917

Van köze a kipugáznak is hozzá, de azokat a komponenseket amiket ez érint, nem mérik a vizsgálat alkalmával.

Azért kapott piros helyett kéket, mert az 1996-tól gyártott autók a nemzetközi előírások alapján magasabb kategóriába tartoznak, de ezt a hazai bürokrácia leszarta, és megszokásból a régi besorolást írták a forgalmikba kb 2006-ig.Ennek a jelentősége a 2010-es változásnál került felszínre.

Előzmény: masterflash (64915)
arpipapa6107 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 64916

Sziasztok!

Egy X16SZR motorkódú F Astrával lenne némi problémám. 2 éve beszereltettem a gépbe a gázt, azóta a hűtővízszintet nem néztem a kiegyenlítő tartályban. 3 napja hol van fűtés benne hol nincs, és a reduktor is lefagy, hiába üzem meleg a motor. Persze a tartály üres. Szóval ma vennék fagyállót és feltölteném a tartályt. A kérdésem annyi lenne, hogy elég feltölteni és majd lelégteleníti magát vagy légteleníteni kell? Ha igen akkor hogyan csináljam?

Köszönettel,

Árpád

masterflash Creative Commons License 2014.01.31 0 0 64915

A corsa akkor világos.

Az 1999-es astra piros ról kékre pedig el volt cseszve? 1013-ban volt cserélve a matrica.

A kipufogógáz összetételének akkor semmi köze hozzá, az vagy megfelel, vagy nem!?

Előzmény: 409 (64914)
409 Creative Commons License 2014.01.30 0 0 64914

Mert 2010. 01. 01.-én megváltozott az egész rendszer. (addig kettő fajta, sárga és zöld matrica volt, onnantól négy) Ráadásul volt egy halom rosszul kiadott besorolás is, ami a régi rendszerben mindegy volt, de az újban már nem. Ezeket próbálják még most is helyrehozni.

Előzmény: masterflash (64912)
mr.zorko Creative Commons License 2014.01.30 0 0 64913

Sziasztok!

Segítséget, tippeket szeretnék kérni egy hibával kapcsolatban.

Opel Astra x14xe 2000/08 havi autóról van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=kVlMoGRh6Uc&feature=youtu.be

Amióta 5 °C alatt vagyunk, pláne amióta mínuszok vannak hidegen ezt játsszuk 1-2 percig, aztán minden beáll, bár az alapjárat picit (100 fordulatot) ingadozik lefelé.
Check lámpa nem világít soha, víz nem fogy, olaj nem fogy, nem füstöl, nem fullad, jól fogyaszt, néha 2.-ban kicsit torpan, de semmi megfogható hibát nem produkál.Néha sztem megáll az egyik henger a többit látod a videón.
Következő indulásoknál semmi, de ha áll fél napot a hidegben akkor megint prüszköl.
Valami tömítetlenségre gyanakszom...de én nem vagyok szaki!
Ha valaki találkozott ilyennel, megköszönöm a segítségét.

masterflash Creative Commons License 2014.01.30 0 0 64912

Sziasztok!

A környezetvédelmi besorolást jelző matrica színe mitől változik egy járművön adott járművön?

Volt egy A corsám, azon 2011 előtt zöld volt, majd vizsgáztattam, kéket kapott.

A mostani g astra 99-es az autókereskedőnél piros volt rajta a szögletes címke, most vizsgáztatták, most kék van rajta!

Mért kibocsájtás alapján adják meg a címkét, vagy típusfüggő?

Qkorica Creative Commons License 2014.01.28 0 0 64911

A márkakereskedőt érdemes megkeresni, ahol az autót eladták. Náluk megvannak az ilyen jellegű adatok (immo kód, rádiókód, stb.), és ha igazolod, hogy jogos tulajdonod a masina, akkor elkészítik az új kulcsot, stb.

Előzmény: SzGerg (64908)
Moonclown Creative Commons License 2014.01.27 0 0 64910

Hát összesne 3, kettő szakaszos 1 meg az állandó.

Előzmény: 409 (64907)
409 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 64909

Van benne transponder, mindkettőt "tanítani" kell.

Előzmény: SzGerg (64908)
SzGerg Creative Commons License 2014.01.26 0 0 64908

Sziasztok! Opel Astra G-hez szeretnék beszerezni még egy távirányítós kulcsot. Mi a menete? Van benne immo chip is, vagy csak az elektronikát kell tanítani? Hol érdemes nézelődni ez ügyben? 
Előre is köszönöm

409 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 64907

"az ellenállásos fokozatok"

??? Mennyi fokozata van annak a szakaszos és a gyorson kívül? 

Előzmény: Moonclown (64905)
attticska Creative Commons License 2014.01.25 0 0 64906

szia nem tudom megoldódott e a problémád de én 2 évig jártam úgy az autómmal hogy elvolt rakva a vezérlése egy fogat igy vettem, most cseréltettem rajta vizpúmpát és vezérlést ég és föld az autó viselkedése a fö tengelynél volt elrakva a vezérlés egy fogat

Előzmény: ZsoZol B. Good (64597)
Moonclown Creative Commons License 2014.01.25 0 0 64905

Na jó de csak az ellenállásos fokozatok nem jók.

Előzmény: 409 (64900)
pete roland Creative Commons License 2014.01.25 0 0 64904

És persze hogyan lehet levenni?

pete roland Creative Commons License 2014.01.25 0 0 64903

Szervusztok! A segítségeteket szeretném kérni! Van egy 2008.-as G astrám, és sajnos ki kell cserélnem  az első lökhárító vasat. Azt szeretném kérdezni, mennyire egyszerü levenni ehez az első lökhárítót. A segítségeteket előre is köszönöm.

Ikarus 260.03 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 64902

Köszi!  :)

Előzmény: 409 (64897)
legcsi Creative Commons License 2014.01.23 0 0 64901
Az új dobok voltak vacakok! Köszi :-)
Előzmény: legcsi (64828)
409 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 64900

"mit kell csinálni?"

Megkeresni a hibát...

Emlékeim szerint abban is 3kefés motor van, az ilyen nem ellenállással csökkenti a fordulatot.

Előzmény: Moonclown (64899)
Moonclown Creative Commons License 2014.01.21 0 0 64899

Hát nem tudom, 2 helyen olvastam, az ablaktörlő csak a felső fokozatmentesben működik.

Ha nem ez akkor mit kell csinálni?Abalktörlő kapcsoló csere?

Előzmény: 409 (64898)
409 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 64898

Biztos vagy benne, hogy van abban olyan??

Előzmény: Moonclown (64894)
409 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 64897

Igen, ott.

Előzmény: Ikarus 260.03 (64896)
Ikarus 260.03 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64896

Egy kérdésem lenne nekem is, üdv. mindenkinek.

Klíma nélküli G Astrában is a kesztyűtartó mögött van pollenszűrő?

Ikarus 260.03 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64895

Az a rádió kuka, a végfok elment már benne, többe kerül a javítása, mint amit maga ér a rádió.

Előzmény: SebyHun (64889)
Moonclown Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64894

Hello tudja vki f Astrában hol van az ablaktörlő előtét ellenállás?Az ment el és csak a legmagasabb fokozatban töröl.Viszont azt tudom hogy 100 ft-s tétel elvileg.

mantec Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64893

T kolcsar!

Köszönjük!

A GM (Opel) kb 14 éve saját olajkövetelményt használ.

Előzmény: kolcsar (64892)
kolcsar Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64892

A leirt számok bármilyen adalékolt olajnak a hideg türö képeségét,és a meleg türő képeségét jelöli, 0W- az -40fokon való dermedését jelenti,a második szám az a 100C fokon való szivatyúzhatóságát.

http://www.k-v.hu/blog/Autos_tanacsok/2012/06/21/Mit_erdemes_tudni_a_motorolaj_jelolesekrol

De ezt is érdemes elolvasni.

http://www.olajinfo.hu/index.php/fogalomtar/7-mit-jelent-a-viszkozitas

masterflash Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64891

Legközelebb rakjak Dexos2-es jelölésűt az x14xe motorba, vagy annak ez ártana?

Előzmény: mantec (64890)
mantec Creative Commons License 2014.01.20 0 0 64890

T masterflash!

"... 10W-40 ..."

Semmi baj nincs az olajjal. Mint a karburátorral, a dinamóval, és a diagonál gumiabronccsal sem. Csak eljárt felette az idő.

Előzmény: masterflash (64888)
SebyHun Creative Commons License 2014.01.19 0 0 64889

Sziasztok!

Vásároltunk egy 1997-es Opel Astra F 1,6 16V típusú személygépkocsit. Eddig Opel kocsink nem volt ezért keresek Budapesten, megbízható szerelőt aki kézbe venné a kocsit és amit szükséges azt cserélje ki, javítsa.

Eddigi problémák:

Rádió nem megy, megnyomom a bekapcsoló gombot ami elkezd világítani, de hang nincs.

A vezető oldali ülést cserélni kell, az oldal támasz eléggé gyenge már.

Illetve természetesen a kötelezőket szeretném megnézetni.

Ajánlatokat, címeket e-mail címemre várok.

Köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:

SebyHUN

masterflash Creative Commons License 2014.01.19 0 0 64888

Azt áruld el légy szíves, hogy a gyakorlatban mi a különbség a ACEA A3, B3, API SL/CF, SAE 10W-40 és az említett Dexos2-közt?

A Dexos2 esetében nincs is változat a vizkozitás és a szivattyúzási ellenállás terén?

Én eddig azt hittem, hogy a 10W-40 az csak ezekre az értékekre vonatkozó megjelölés!?

Nem vagyok felkészült a témában, ezért érdeklődöm, hogy mi a tudományos alátámasztása annak, hogy mi mibe való?

Legközelebb rakjak Dexos2-es jelölésűt az x14xe motorba, vagy annak ez ártana?

Előzmény: mantec (64887)
mantec Creative Commons License 2014.01.19 0 0 64887

T Masterflash!

"... Opel márkaszerviz ..."
Ha a Szerviz 4+ programra gondolsz -  a reklámanyagon szerepel az említett szervizműveletnél a * (csillag).

A lábjegyzetben pedig az értelmezés:
*Motor típustól függően tartalmazza a csomag.

Csak nincs olyan motor amibe ez termék való.

A reklámanyag feladata a figyelemfelkeltés.

Előzmény: masterflash (64886)
masterflash Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64886

Opel márkaszervizben.

Előzmény: mantec (64885)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64885

T masterflash!

"... A GM mégis ezt ajánlja ..."

Hol? Mikor?

Előzmény: masterflash (64880)
B.GY Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64884

Le kell venni a lökhárítót.Alatta is van csavar.

Előzmény: masterflash (64882)
B.GY Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64883

Engem mondjuk pont nem érdekel,hogy ki milyen olajat rak a kocsijába.Felőlem Botondot is tehet bele,hiszen az is jó valamibe.Nyilván nem fogok olyan olajat keresgetni,ami 2001-ben jó volt A Z motorkódú Opelba.Minden második olaj Dexos2-es akkor minek keresgéljek mást?Már nem is nagyon van olyan amire GM-LL... van írva.

masterflash Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64882

Astra G lámpáját szeretném lefóliázni, mert megette a nap, és le kellene csizsolni, meg felpolírozni, a fóliázás előtt.

A kérdés az, hogy a két felső csavaron kívül még mit kell kiszedni, hogy ki tudjam venni?

A lökhárítót is le kellene vennem? A helyén nem tudom megcsinálni.

Maki1971 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64881

Ok Mester, igy lesz XD

Előzmény: masterflash (64877)
masterflash Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64880

"T peti325!

Az említett olaj semmilyen GM (Opel) követelményt nem teljesít ezért GM (Opel) motorba nem való."

Ezt írtad, és már vagy harmadszor írtam le, hogy mire gondoltam, a végén nem idéztem pontosan!

GM olaj, ami nem teljesíti a Gm követelményeket, és nem jó a GM motorokba!

A GM mégis ezt ajánlja sok gm motorba!

Ezt nem értem, hogy is van ez?

Előzmény: mantec (64879)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64879

T masterflash!

"... semmihez nem jó ..."
Ilyet én nem írtam.

"... mire ..."
Ahol ACEA A3, B3, API SL/CF, SAE 10W-40 a követelmény.
És a tulajdonos/karbantartó nem akar/tud/képes korszerűbb/drágább motorolajat használni.

Előzmény: masterflash (64878)
masterflash Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64878

A kérdésemre nem válaszoltál, ha semmihez nem jó, akkor mire gyártják?

Előzmény: mantec (64876)
masterflash Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64877

Csináltasd meg a generátort, és nem lesz ezzel akkor semmi gond!

Ha cseréltetted a vezérlést, és nem folyik a hűtővíz a vízpumpánál, a motorod is jó darabig elmegy még, ha ilyen állapotokról tudsz beszámolni.

Lehet, hogy az előző tulaj valami autóbuzi volt, és mosogatta a motort slaggal, vagy nem tudom, mitől rohadt így össze a generátor.

Szerintem a kadettet felejtsd el, vagy kezded előről a szenvedést vele is.

Én csak azért cseréltem le az A corsát, mert a kaszni teljesen szétrohadt, és már nem akartam kockáztatni a biztonság rovására.

Motorja 230000 felett volt, mert gyanítom a kereskedőnél a 97000 nem volt reális.

A motorja hibátlan volt, és azért toltam neki.

Előzmény: Maki1971 (64875)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64876

T 409!

"... csak 2010-ben ..."

Én értem, hogy szeretnéd, ha ezt mondanám/írnám.

De nem ezt mondom/írom.

Sajnálom, hogy nem érted meg.

A sértegetést - mint az érvelés eszközét - én nem értem.

Előzmény: 409 (64874)
Maki1971 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64875

Meg annyit a kis Corsarol, hogy jaro motornal levettem az olajbetolto tetjet. Lathato fustot, gazt, kopkodo olajat az ellenorzes utan nem lattam. Adtam nagyobb gazt, es akkor sem valtozott semmi. Gondolom ez azert jo jel:) A szomszedunkban lattam egy elado valo 82-es 1.2S-es,5 ajtos,  zold szinu Opel Kadett csodat. A tulaj rokona gondolkodik a tavaszi eladason, mert nagyon sok autojuk van. Mire lehet szamitani egy ilyen veteran verdanal? Nyugisan vezetve varos/orszaguti fogyasztas (80-90 km/h) 

Előzmény: masterflash (64839)
409 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64874

Tudom, hogy az orbitális szemellenződ úgy sem engedi felfognod, de megrögzötten azt szajkózod, hogy az Opel pl. 2000-ben olyan motorokat gyártott, amihez majd csak 2010-ben lesz megfelelő olajminősítés. Sőt, hogy még nagyobb legyen a marhaság, ez olyan szabványt vált fel, ami szintén nem volt előírás 2000-ben. Hogy egyszerűen fejezzem ki magam, ez egy ordas nagy faszság! 

Persze értem én, manapság marha nagy divat mellet döngetve a más farkával verni a csalánt, hiszen a hozzá nemértők jelentős tábora áhítattal tekint "nagyságodra".

Plusz kíváncsi lennék, hogy a csudában voltak képesek ezek a motorok 400-500ezerkm-t megtenni jelentős javítások nélkül az általad kötelezőnek aposztrofált olajakat sosem látva??

A válasszal ne törd magad, azt nem fogom látni, mert rányomok a fejléced negyedik gombjára, aminek a hasznosságát most értettem meg.

Előzmény: mantec (64869)
henna35 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64873

B.Gy, Mantec koszonom szepen!

mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64872

T masterflash!

"... nincs kopásteszt ..."
Nincs.
Gyártóművi aktuális követelmény van.
Ilyen egyszerű.

Előzmény: masterflash (64865)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64871

T 409!

"... sem jelenti azt ..."
De, bizony azt jelenti.

Előzmény: 409 (64864)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64870

T 409!

"... 10évvel ..."
Ez igaz.
De ez az aktuális követelmény.

Előzmény: 409 (64862)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64869

T 409!

"... minimál követelmény ..."
Tárgyi tévedés.
A Z motorkódú motorok gyártáskori követelménye GM-LL-A-025, GM-LL-B-025.
Ezt váltotta fel 2010-e modellévtől a GM Dexos2. Ez az aktuális gyártóművi olajkövetelmény.

Előzmény: 409 (64859)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64868

T henna35!

"... Ez jó ..."
Nem.
Nem teljesíti a gyártóművi követelményt.
A követelményt GM Dexos2-t teljesítő motorolaj.

Legolcsóbbak:
Geniune GM Motor Oil 5W-30 Dexos2

Eurol Fluence DXS 5W-30
Eni i-Sint MS 5W-30

Előzmény: henna35 (64855)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64867

T B.GY!

"... abba jó ..."
Nem jó. Csak az X-es motornál még nem volt tiltva.

Előzmény: B.GY (64851)
mantec Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64866

T masteflash!

"... tényleg ..."
Semmi hókusz-pókusz.

Nem teljesíti a gyártó által előírt gyártáskori és aktuális követelményt sem.

Előzmény: masterflash (64850)
masterflash Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64865

Elolvasod a dolgokat, vagy csak válaszolsz valamire?

Én erre kérdeztem rá! :

"

T peti325!

Az említett olaj semmilyen GM (Opel) követelményt nem teljesít ezért GM (Opel) motorba nem való."

Motorkódról szó sem volt, itt az van kategórikusan kijelentve, hogy a GM olaj szar!

Én nem tudom, hogy az-e, vagy nem, ha tényleg az, akkor én sem fogom használni a továbbiakban.

Cak mindenki mondja a tutit, hogy milyen olajat kell használni, mi a tuti, márkanévimádatból, vagy megérzésből, vagy mert ezt hallotta!

Nincs semmiféle reális összehasonlítási alap!

Nincs kopásteszt, surlódási ellenállás, kenőképesség változás, aminek ugyanazok lennének a körülményei.

Innentől kezzdve mindenféle olaj ajánlgatása csak érzésre történik, ami meg elég szubjektív dolog!

Előzmény: B.GY (64860)
409 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64864

Na ácsi! Az, hogy kompatibilis, távolról sem jelenti azt, hogy csak az való bele!!  Márpedig ex katedra ezt jelentetted ki.

Egyébként a GM-LL-....  is későbbi mint a "Z" kód kezdete, tehát még ez utóbbi kijelentés sem fedi a valóságot.

Előzmény: B.GY (64863)
B.GY Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64863

A GM Dexos 2 szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 szabványokkal, tehát mindenütt használható, ahol ezeknek a korábbi szabványoknak megfelelő olajok vannak előírva.

Előzmény: 409 (64862)
409 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 64862

"A Z-s motorkódúba nem jó. Abba Dexos2-es való."

Honnan veszed ezt a szamárságot??  A Dexos2 10évvel később jelent meg mint a "Z"-s motorkód.

B.GY Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64861
B.GY Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64860

Ha GM 10W-40-es az olaj akkor jó a régebbi Opelokba.A C-s meg a X-es motorkódúba.A Z motorkódúba kell 0W vagy 5W-s.De majd jön Mantec és megmondja,ő jobban ért hozzá.

Előzmény: masterflash (64852)
409 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64859

Amennyiben az az olaj megfelel az API SJ / ACEA A3 követelményeknek és legalább félszintetikus, akkor megfelel. Ez a minősítés annak a motornak a hazai éghajlati viszonyok mellett a minimál követelménye.

Előzmény: peti325 (64847)
peti325 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64858

Köszönöm a segítő szándékot! Elnézést kérek de lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan az olajat illetően! A GM alatt én a gyári Opel olajat értettem, gyári olajat kapott az elmúlt néhány évben. Az is tény, hogy az előző tulaj sem kímélte nagyon a gépet (mint utólag megtudtam) és hát nálam is előfordult, hogy a pálca aljáig lefogyott az olaj. Ha meleg a motor, akkor sokkal hangosabban csattog mint hidegen, indítás után. Napközben ajánlották még a motor tisztítását és az olajhoz adagolandó hidrotőke (javító?) fogyadékot. Mégegyszer köszönöm a segítséget és ha lenne még ötlet, azt is szívesen veszem. Üdv.

vectra c 2.2 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64857

Üdvözlet!

Nekem lenne egy problémám és szeretném ebben a segítségeteket kérni.
Van egy 2.2dti c vectrám,ami hidegben tökéletesen izzít és pöcre indul.
De ha megállok vele és egy kis idő múlva beszállok az autóba,akkor nagyon nehezen akar beindulni.
Tudnátok nekem segíteni,mi lehet a baj?
Előre is köszönöm..

henna35 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64856

henna35 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64855

Nekem Z12XE a motorom. en ilyen olajat toltogetek bele,(foton)mert sajna mindig folyik. Ez jo bele? opel corsa C.Voltam az opel szalonba,ott mondtak,hogy kellene egy olajszurohaz tomites es elso fotengelyszimering+agyresz csere. de meg nem javitattam meg:((

lacikap910 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64854

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy vettem én balfék egy D corsát aminek szerintem kukára volt törve az eleje..és most nincs benne esőszenzor se automatikus fényszóró Bekapcsolás, a tetőkárpiton van egy kis vágás ahol gondolom menne valami vezeték a sötétedő tükörhöz. És a világítás kapcsolón sincs jele.ja persze kodlampa. ?.szerintetek vissza lehet építeni. De vezetéket nem találtam az a oszlopban

henna35 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64853

A motorkodom: Z12XE

Előzmény: B.GY (64842)
masterflash Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64852

De itt nem típusra volt írva, hanem semmihez nem jó.

A miértek érdekelnének, ami alapján sokan mondják a GM olajra, hogy szar.

B.GY Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64851

A tied X-es motorkódú abba jó a 10W-40 es.A Z-s motorkódúba nem jó.Abba Dexos2-es való.A 10W-40-es nem tudja ezt a követelményt.

Előzmény: masterflash (64850)
masterflash Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64850

Érdekelne, hogy ezt a véleményed mire alapoztad?

Érzed, tudod vagy mérted?

Nekem is ez van a kocsiban, némi metabondal kiegészítve, de ha tényleg valami tudományos infóval meggyőzöm magam, akkor nem veszek többet bele!

Ez nem csak egy városi legenda?

Előzmény: mantec (64849)
mantec Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64849

T peti325!

Az említett olaj semmilyen GM (Opel) követelményt nem teljesít ezért GM (Opel) motorba nem való.

masterflash Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64848

Hidrotőke?

peti325 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64847

Üdvözletem mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni mert tanácstalan vagyok, hogy mivel kezdjem az autó javítását. Van egy 2005-ös, 1.4-es, G Astrám Z14XEP motorkóddal, 130 ezer km-rel, GM 10-40-es olajjal. Hibája, hogy sok olajat fogyaszt és hangos a motor, "csattogós" hangja van - többen kérdezték, hogy dízel-e az autó... Előre is köszönöm a segítséget!

masterflash Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64846

Még annyi jutott eszembe, hogy a gyertyákat vedd ki először, ha kormosak, akkor a túl dús keverék lehet gyanús, természetesen, ha a motor nem elhasználódott.

Ha szép világosbarnák a gyertyák, akkor én az üzemanyag hiányára gondolnék, természetesen második körben lehet ezer más dolog is.

A lamdaszondát meg nem kell ész nélkül cserélni, egy egyszerű multiméterrel meg kell mérni, ha jól emlékszem, 0,8Vnak kell lennie a mért értéknek, amit járó motornál és megfelelő kipufogógáz összetételnél mérni kell. Kérdezz utána, hogy a pontos típushoz milyen érték tartozik!?

Előzmény: muriati (64843)
masterflash Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64845

Alapjárati motor, vákumcsöveket nálad is érdemes lenne megnyomkodni a repedések végett.

Visszaolvasod amit írtam, nekem a fojtószelepházon volt egy repedezett cső, ami az üzemanyagnyomásszabályzóhoz ment, ugyanezeket a hibákat produkálta a kocsi.

A corsaval is volt ilyen problémám, ott az AC összekötőcsöve hasadt fel, és nem lehetett észrevenni, mert a benzinben elég lágy volt, és összehegedt. AC-t is érdemes megnézni, mert lehet, hogy halódik.

Lehúzod az injektorfejről az üzemanyagcsövet és megnézed, hogy van e nyomás.

Valaki biztosan megsúgja, hogy mekkorának kell lennie, nekem 0,8bar volt, de írták, hogy az újabbakon 2,5 körül van.

Előzmény: muriati (64843)
Maki1971 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64844

Az auto "original" kulfoldi:) Itt nincs beiirva motorkod. Te lenyegesen jobban jartal a Corsaval mint en. Koszi a tippeket. Ha enyhul kicsit a hideg es a szel, megnezem a burkolat alatti dolgokat. Egyenlore igy is megy az auto, max neha kikapom az akksit belole feltolteni. 162k-t mutatott az oraja amikor megvettem. A szamlalo szep egyenes vonalban mutatta a szamokat. Trukkozes, tekeres jele nem volt lathato. Ebben a regioban nem divat kis autoval nagyon sok kilometert menni. Arra veszik a nagyobb kat. gepkocsikat. Most 210k kornyeken jarunk az autoval. Szerintem jobb a helyzet mint feltetelezzuk. Barmikor elmernek vele indulni akar Afrikaba is. XD Parszor csinaltam 4-5k-as utakat vele. A szalszakadt gumin kivul szepen teljesitette a tavot. Inkabb bosszanto, hogy mindig kell bele valamit venni. Azert rendes, mert altalaban hazai palyan kezd nyugos lenni nem utkozben cseszik ki velem. A csoveket is at fogom nezni. Lehet itt megy el nemi teljesitmeny, es ugye a 45 menesnel nagyon szamit ha par darab elmegy kozuluk nyaralni. A legjobb lenne venni egy donort, csak sajna nincs lehetosegem itt tarolni, es Mo-n sem.

Előzmény: masterflash (64839)
muriati Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64843

Üdv Mindenkinek!

Van tippetek mi az oka a corsa x10xe  alapjárat egyenetlen járása + terheletlenül rángatásnak? Az egr-t már levakoltam. A bontóban cserélgettem jó pár légtömegmérőt, lambda szondát. Lehet, azok se voltak jók?  Bármelyik, előbb említett három alkatrész fajtánál is a lehúzott csatinál se volt változás.

Várom a tippeket! 

Előre is köszi! 

B.GY Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64842

Nem tudom hogy láncos-e a vezérlés vagy szíjas.Motorkódot nem írtál.A szíjast szokták kicserélni vásárlás után.A láncost,csak akkor ha már hangja van.

Előzmény: henna35 (64841)
henna35 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64841

koszi:) olajcsere megvolt, de vezerlest nem csereltettem. Nemis nagyon nezettem meg.

Előzmény: B.GY (64832)
nandi190 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64840

Szia. Erről a csavarról lenne szó.

Előzmény: masterflash (64837)
masterflash Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64839

Nem teljesen világos, ha magyar forgalmi van hozzá, akkor van motorszám, annak az eleje a motorkód. Ha a a kocsi is külföldön van, akkor nem tudom, de nem is annyira lényeg.

Én 12évesen vettem az A corsát, a szelepfedelet, légszűrőházat leszámítva ugyanaz.

22 évesen lett eladva, ez idő alatt egyszer néztem bele a hűtőbe, sose töltöttem utána, vezérmű cserénél fel lett töltve, és semmi nem fogyott belőle.

Ezt a rozsdát nem magyarázza az utcai tárolás, és szerintem a pára sem, de ha külföld, akkor nem ismerem a körülményeket.

A generátorcsapágyak be vannak nyomva kenőanyaggal, én nehezen tudom elképzelni, hogy a párától megrohadnának.

A vezérműszíj burkolata alá kell nézni, azért a biztonság kedvéért és ilyet kell keresni, a gyanús foltal.

https://www.google.com/search?q=v%C3%ADzpumpa+sziv%C3%A1rg%C3%A1s&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=mLTXUuLOJcbMkQf704DADQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=920#facrc=_&imgrc=b_lTscJZ_yMAMM%253A%3BUfPMfN5U85ixQM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu%252Fimages%252Fautos-kepek%252Fvizpumpa%252Fvizpumpa_2n.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu%252Findex.php%253Fpage%253Dautos-kepek%3B800%3B600

Nem akarlak elkeseríteni, de hiába vetted nem alsó árkategóriába, nem tudom, hány km-el az órában, a leírtak alapján ez egy széthajtott autónak tűnik.

Szintén rövidtávok, 1,5km, 10-30 perc pihenő majd vissza, 4 sebességes váltó, 7l-es fogyasztás városban. És lomhának nem mondható, legalábbis a 960kg-os tömeggel, a C-t nem tudom, milyen nehéz.

A 10 év alatt alkatrészre nem költöttem 100e Ft

Féktárcsa, fékbetét, gyújtókábel, vezérmű szett, kézifékbovden , kuplungbovden, egy külső féltengelycsukló. 22 éves autóra nem sok, a karosszériára ment rá 120e mert már ment volna bontóba, de én is rászaladtam az átverős eladóra, ezért meg kellett csináltatnom még két évre.

Szerintem méressél kompressziót a hengerekben, az sokat elárul, meg ha járó motornál nívópálcánál, és olajbetöltőnél sapka nélkül erős kipufogógáz szag van, és erősen füstöl, akkor már a végét járja valószínűleg. Ezt te is meg tudod nézni otthon, de a bontóst is megkérheted, hogy néze meg, hogy mi a sok meg kevés kartergáz!?

De lehet, hogy csak hasonlóan hozzám egy 300ft-os vákuumcső szivat a magas fogyasztással, meg a lomhasággal.

Nézz át minden csövet, nyomkodd meg őket, látsz e repedéseket rajta?

A generátor viszont tuti csapágyas, nem tudom, megéri e csapágaztatni, ha nem tudod magad megcsinálni, akkor a bontóba ráfizetéssel cseréltesd be, ha lehet.

Előzmény: Maki1971 (64838)
Maki1971 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64838

Mivel "gazdasagi menekultkent" most kulfoldon elek, a feltetelek, szabalyok, javittatasi koltsegek teljesen masok mint Mo-on.

A forgalmiban nincs bejegyezve motorszam, motorkod. Ismerek egy opel bontost, es a heten talan el birok jutni hozzajuk.

Az elviselhetetlen nyirkos, nedves, esos klima miatt rozsdasodhat ennyire. Nyilvan auto es auto kozott akad kulonbseg. Az enyem sajna rozsdas.  Valamint szabadban all a kocsi es nagyon rovid utakra van hasznalva. A vipumpa elkepzelhetoen szivaroghat, bar szemre nem csopog sehol. Hutofolyadek szaga nem erzodik ugyan az utasterben menet kozben, de ettol meg szivaroghat. Egy ilyen idos autonal nem tudom mennyire normalis fel evente 1 liter hutofolyadek utantoltese. Kb. 1.5 eve jart Mo-on a verda vizsga elotti felkeszitesre. Nehez olyan szerelot talalni aki becsuletes, megfizetheto aron dolgozik, az auto mellett lehet allni szereles kozben, tovabba gondosan at bir nezni mindent az auton. Pl. lat egy kezdodo rozsdas ekszijtarcsat es mar elore figyelmezteti a tulajt a csere szuksegessegerol. (ha tudsz/tudtok ilyen szerelorol Bp.tol max 100 km tavolsagig, priviben kernem az elerhetosegeit XD) Vezerlest csereltek rajta 1.5 eve. Markas szijak kerultek az autoba. Azota keveset futott. Talan evi 8000-10000 km. A szerelok mindig rohannak, tulterheltek, stresszesek. 

Ha beadja a kulcsot, megy szepen a bontoba, es veszek egy Toyotat :) Erre az autora mar ra kellett koltenem a kocsi teljes vetelarat, pedig nem az also arsavban talalhato hirdetesekbol valasztottam. Az auto nincs hajtva, vigyazva van ra, es ennek dacara....... Birom amikor "olcson fenntarthato autonak" kialtanak ki egy ilyen kis Corsat. A fogyasztasa telen varosban, rovid utaknal eleg sok: 8.5-9 liter, csereben nem megy, lusta mint a dog :)

Regen egy diesel AX-et hajottam. Annak a szemet is kinyomtam. Szinte alig kellett rakolteni valamit.

Előzmény: masterflash (64836)
masterflash Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64837

Szerintem neked kellene képet betenni, hogy egyáltalán miről beszélük, mert nem fog senki látatlanban fotózgatni.

Előzmény: nandi190 (64833)
masterflash Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64836

A motorkód a forgalmiban lévő motorszám eleje, nekem A corsa volt, nagyon hasonló motorral, C12NZ motorkóddal.

Ami látszik az utolsó képen!

Az ékszíjad nem a nagyobb akkumulátortól szakadt el, azzal semmi gond, azt simán fel tudja tölteni.

A generátorod ékszíj tárcsája tiszta rozsda, és mint mondtad, nem tudod kézzel megforgatni, ami annyit jelent, hogy a csapágyak korrodáltak, és beálltak. Csapágycsere, vagy bontott generátor.

Ami jelenleg nagyobb probléma az az, hogy mitől ilyen rozsdás, nekem 22 év után semmi rozsda nem volt rajta.

Valószínűleg a vízpumpád szimeringje ereszti a hűtőfolyadékot, ami azért veszélyes, mert a vízpumpa csapácsát is kinyírja, és ha az megáll, akkor mindent összetör a motorban, szelepeket, dugattyúk megsérülnek, hajtókarok.

Mikor volt vezérmű szett cserélve benne, elvileg 60000km után cserélni kellene?

Én ezt nem indítanám be, és nem vinném saját lábán szervizbe, mert bármikor beadhatja a kulcsot, és akkor százezres nagyságrend a javítás.

Előzmény: Maki1971 (64834)
Németh András12 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64835

Sziasztok!

F Astrával van egy olyan problémám, hogy indításkor nagyon alacsony a fordulatszám, majd 1-2 gázfröccs után nagyon magas. Ez ilyenkor pár percig így is marad, sőt utazás közben is előfordul néha, ha mondjuk megállok piros lámpánál, nagyon magas fordulatszámon pörög a motor. Alapjárati motor most volt benn cserélve, ez nem oldotta meg a problémát. Tudja esetleg valaki, hogy mi okozhatja ezt?

Maki1971 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 64834

Mi a motorkod? Jo lenne tudni. A forgalmibol nem derult ki. Ledlampaval vizsgalva a motort egyetlen azonositot nem talaltam rajta. Alaposan atneztem minden oldalon a lehetosegekhez kepest. Egyes helyeken rozsdas a kicsike, es talan oda volt beutve a motorkod amit mar az ido mulasa "atkodolt"

96-bol valo katalizatoros, es 1.2-es az tuti. Ami meg eszembe jutott a generatorrol a nagyobb akksi miatt fellepo hiba. Elvileg 55 A-es kraft jon/jott ki a gencsibol. Az akku amit vettem fel eve, egy 62 A-es. Valahogy elkerulte figyelmem az 55 A-es generator kisebb teljesitmenye. A regi "kicsi" akkuval viszont gyakran lemerult, mert rovid utakra hasznalom.

Egy autoalkatreszes webaruhazbol kimasolt motorkodok szerint mindenkeppen a masodik sorbol kene valogatni, a katalizatoros kodok kozul. Az elso sor kat. nelkuli motorkodot ir.

Ekszijat ne keressel, mert "elparolgott" :)

Előzmény: masterflash (64826)
nandi190 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 64833

Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni?Opel astra (F) kombi 1,7TD 96-os évjárat.

Lóg az első lengőkar. Szerintem nem belevaló a rögzítő csavar. Nem tudna valaki egy képet küldeni, méretekel,

Hogy milyen van benne? Köszi.

B.GY Creative Commons License 2014.01.15 0 0 64832

Vásárláskor nem lett átnézetve?Vezérlést,olajat,szűrőket szoktak cserélni vásárlás után.A fékeket sem árt ellenőrizni.

Előzmény: henna35 (64831)
henna35 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 64831

Sziasztok! 1eve vettem a 2004es opel corsa c-met:) az elozo tulajt nemtudom mit javitatott ..de nemis lenyeg... A kerdesem az lenne, hogy ideje lennem atnezetni? mit kerjek a szerelotol mit nezzen meg,ami fontos es ne o beszelje ram?! bocsi megint a hulye kerdesert,de toletek okosodok:)koszonom:) udv: Heni

elkoulali Creative Commons License 2014.01.15 0 0 64830

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség! Márkaszervíz ügyben, megbizható és nem átverőset keresek :)

Lassan itt az 1 éves szervízelés!

Budapesten melyik márkaszervízt érdemes meglátogatni?

Kötelező oda vini ahol vetted az autót? mire jó az opel garancia?

Előre is köszönöm a válaszokat!

üdv

b.

kolcsar Creative Commons License 2014.01.15 0 0 64829

Én arra irtam mielött komolyabban belemerülsz,és mint sokan a fél autót kicserélik otthon,mert a szomszéd ezt mondta ahaverja azt mondta nekik ugyan ez volt a hiba,és kicserélték jó lesz!!

De ezt már hobbybol is megcsinálhatod kocsma helyett:))

Amiket csináltál az legalább értelmes dolog volt!

Előzmény: masterflash (64827)
legcsi Creative Commons License 2014.01.15 0 0 64828
Sziasztok!

A problémám ,hogy darál a hátsó fékem fékezéskor szerintem mindkét oldalon,az autót is rázza rendesen üzemi és kéziféknél is. Szerelő cserélte a munkahengereket,dobokat,pofákat első körben.Már utána is ez volt a gond.Azt mondta,hogy vacak a pofa és kicserélte.Ezután is ez a helyzet áll fent.
Mi lehet a gond? Anyaghiba,vagy szerelőhiba? Köszi
masterflash Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64827

Miért kezdtek olyat belemagyarázni abba, amit mondok, ami nincs benne??

Nyilvánvaló, hogy ha nem tudok jól körülhatárolható hiba okot találni, akkor nem fogok elrohanni a Cromaxba, és lesz, ami lesz alapon bevásárolni  EGR szelepet, lamdaszondát, gyújtáshidat, főtengely jeladót.

Ésszerűen olvasok, és kérdezősködöm, tavaly augusztusban vettem használtan, nagyjából azóta informálódom és nézelődök rajta, meg alap dolgokat megcsináltam.

Olajcsere, olajszűrő, pollenszűrő, gyertyacsere, hátsó műanyag dobbetét beszerelés, váltózár beszerelés, amiket megcsináltam én , még fékbetéteket kell cserélnem, de az csak tavasszal.

Vezérmű szett lett cserélve, azt nem vállalom be itthon, mert a két év teljes garancia 60000Ft-ért nem alternatívája az összetört motornak.

De miért rohanjak minden szirszarral egyből  7-8e Ft-ért motordiagnosztikát csinálni, mielőtt az itthon elvégezhető ésszerű dolgokat nem jártam végig?

EGR, fojtószelepház, alapjárati motor kimosása petróleummal  ráfért, mert volt vagy 2mm vastag lerakódás az alapjárati motoron, és a fojtószelep ház is elég sáros volt.

Alapjárat 1500-ra pörgetése teljesen elmúlt, közben előkerült a repedezett üzemanyag nyomásszabályozó vákuumcsöve, csere anyag volt itthon az elődből, ez a művelet a fojtószelepház, EGR kiszerelésével együtt négy órámba került.

Megszűnt az erőtlenség indulásnál, nem rángat a motor melegen alacsony fordulatokon gázadásra.

Szerintem a 13l-es fogyasztás is megoldódott, de ezt majd a következő tankolásnál meglátom.

Ha nem sikerül 8-9l alá mennie a mostani használati szokások mellett, akkor tényleg nincs más hátra, mint a szerviz.

De tényleg baromság ezt végijátszani? Ha ezt szervizbe viszem egyből, azt 20 alatt megúsztam volna?

Így meg  150mm cső, 2ld petróleum, 4 óra munka.

Ja és csak olvasni kell, hogy hogyan fizetnek ki szakszervizekben úgy százezreket, és a fórumban keseregnek azon, hogy két napig jó volt, de megint előjött. Mindenféle jeladó, lamdaszonda gyújtáshíd cserebere után, mert a szerviz is csak találgat. Lásd totálkár rejtett hiba bújj elő című cikkét. Tanulságos olvasmány volt nekem is.

Előzmény: kolcsar (64824)
masterflash Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64826

Mi a motorkód?

Elszakadt az ékszíj, vagy csak csúszik, ha jár a motor?

A generátort szíj nélkül próbálod tekerni, és úgy nem megy, mert akkor beállt, ha rajta van a szíj, akkor a főtengelyt is forgatnád, az meg elég nehéz lenne kézzel.

Mi lenne, ha csinálnál fényképet és beraknád, hátha okosabbak lennénk?

Előzmény: Maki1971 (64825)
Maki1971 Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64825

Sziasztok!

Tudom nem ez a Corsa B reszleg, de valahova kellett irnom help ugyben. Oda ritkan erkeznek valaszok ahogy neztem. A legnagyobb Opeles forumba nem enged irni.  " művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal." 

Szoval egy 96-os, 1.2-es benzines Corsat B-t hajtok. Mar nem karbis valtozat. 22 nap piheno utan a repterrol megerkezven, inditas utan hatalmas fust tort elo a motorterbol. Azt hittem extra tuzijatekkal koszont az uj ev. 

Sajnos szereloi tapasztalatok hianyaban a kovetkezoket tudom elmondani az autorol. A toltes lampa vilagit mint allat. Nana, hiszen az ekszij elfustolt viszont az auto konnyebben megy :) Ejjel a sotetben inditaskor szinte semmit nem lattam a motorterbol, de masnapra kiderult a turpissag. A kerdesem kovetkezo lenne: Amennyiben csak ekszijat kell cserelni, mit/miket kell lebontani hozza? Ugy neztem nagyon kicsi helyet hagytak a mernokok ilyen mukalatok elvegzesehez.

A generatort izombol megprobaltam elforgatni, de meg sem nyikkan.  Mit kene neznem rajta? Kezzel el kene tudjam forditani? A szereles eleg nehezkes lesz. Csillaggarazs, minusz -2, -4 fok ahol lakom. 

kolcsar Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64824

Nem hiba kiolvasást kell csinálni,hanem diagnosztikát!!!!

Amibe bene van a hibakód olvasás,élöadat megjelenités,értelmezés(normális helyen)

ahogy irták egy üzemanyag nyomást-szálitási menyiség mérés. Szerintem a feleslegesen ráköltött pénzek,idö nem ér neked meg egy normális diagnosztikát,te tudod.Lehet találni nem a sarki kocsmába aki csak hibakódot olvas értelmezni nem tudja,egy korsó sörért vagy kétezerért,az felejtös. De van aki ért is hozzá,és ki is megy lehet találni a neten is ha nem márkaszervizbe akarod vinni,kiszálásal,olyan 7000ft-ért amibe 1 óra munka is van számolva,és megvan hozzá a felszerelése tudása is.És akkor nem kéne mellé fogásokkal kinlódni.De mindenkinek szive joga mire költi a pénzét,és a szabad idejét:))

Előzmény: masterflash (64823)
masterflash Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64823

Igen, ebben igazad van, csak mielőtt a semmire kiadok pénzt egy hibakilovasásra, megteszem, amit itthon meg lehet próbálni. Ehhez információ, ha van hiba, az is, meg ha nincs az is.

EGR, folytószelepház, alapjárati motor kitakarítva, közben észrevettem, hogy az üzemanyag nyomásszabályzó vákumcsöve teljesen szét van repedezve, át is lyukadt a belső réteg is.

Szerintem végeredményében ez lehetett a felelős a magas fogyasztásért a rángatásért és a kormos gyertyákért, de most kicsit várni kell a fogyasztási adatokra.

Előzmény: kolcsar (64822)
kolcsar Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64822

Elkéne felejteni ezt a vakitást,hogy kilehet villogtatni.Ha van mit kivilogtatni akkor már nagyob gond van,számtalan esetbe nincs hiba kód,és mégse úgy müködik összeségébe a rendszer mint kéne,ilyenkor,élöadatbol lehet következtetni,és akkor is csak mérésekkel lehet megbizonyosodni.De ha van tárolt hiba kód amit kilehet villogtatni akkor is érdemes kimérni a hibás egységet,mielött beruházna drága pénzen,mert lehet,kábel gond,csatlakozó gond,vagy egy másik jeladó ugyan értéken belüli,de mégse jó értéket adó jele ami meg bolonditja a rendszert,ez is sok estbe csak élö adatból következtethetö.

Előzmény: masterflash (64821)
masterflash Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64821

Ez egy g astra, és ebben nincs olyan ikonos kis lámpa, de megnéztem a fatrét, az ugyanez az évjárat, abban sincsen ilyen ikon.

A gépkönyvben meg is van csillagozva, hogy nem mindegyik típusban van.

Bovdenes a gázpedál, ezért ha működik, akkor a csatlakozó 5-6-os lába működik, a gázpedál benyomásos módszer nem. De megpróbáltam azt is, nem megy.

Tehát akkor ennek villognia kellene akkor is, ha nincs hiba, ha lehetne ilyet csinálni vele!?

Előzmény: vezeték (64819)
B.GY Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64820

Ez a módszer csak elektromos gázpedálos Astránál működik.Szerintem az X-esek még bowdenesek

Előzmény: vezeték (64819)
vezeték Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64819

Úgy értelmezem,g astráról van szó,de ennek elnentmond,hogy nincs "villáskulcs lámpa".

Gázpedál teljes,és fék lenyomása egyidejűleg,utánna gyujtásráadás.Írtad,hogy nincs autóba állított villáskulcs embléma,de hátha villogni kezd valami.

Előzmény: masterflash (64800)
kolcsar Creative Commons License 2014.01.14 0 0 64818

Mielött bármit vennél elöte kikéne próbálni,mert az utóbi idöbe a még a clon (csajna)

Op-Com-ok se viték az X14NZ,és az X14XZ kódos motorokat.

Előzmény: masterflash (64817)
masterflash Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64817

1999-es évjárat.

X14XE

Van értelme ehhez venni valami műszert OP2 vagy mit emlegettek!?

Előzmény: 409 (64816)
409 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64816

Ha a 6-os lábat testeled (akár egy próbalámpán keresztül) és nem történik semmi a gyújtás ráadása után, (nem villog a MIL) akkor az az autó nem vilogtatható. (miután azt nem tudjuk, hogy mikori)

Előzmény: masterflash (64815)
masterflash Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64815

Miért akarnék villogni azzal, hogy gépészmérnök vagyok!?

Csak már azonnal felmegy a pumpám azoktól a homároktól, akik egy nem szerelő által feltett műszaki kérdésre rögtön azt a választ adják, hogy vigyed szerelőhöz!

Erre nem vagyok kíváncsi, azért, mert a számítógép előtt ülő elméleti főokos nem tudja elképzelni, hogy vannak olyan emberek, akik némi célirányos műszaki információ után meg tudnak oldani bonyolultabb feladatokat, még ha az nem is a szakmájuk.

Ezért írtam, hátha rájönnek, hogy nem cukrász vagyok, és talán össze tudok kötni leírás alapján két érintkezőt a diagnosztikai csatlakozóban!

Csak nem tudom, hogy minek kell történnie ezután, ha nincs hiba, mert ezt a fajtát nem ismerem, mert az előző autóm nem ilyen volt, azon már tudtam!

Ebből van elegem itt a fórumon, hogy olyan emberek adnak semmit sem érő tanácsot, akik a TV távirányítóban is szerelővel cseréltetik az elemet.

És nem rád írtam, mielőtt még magadra vennéd!

Az egyik ajánlott oldalt már bogarásztam, és találtam sok hasznos infót, köszönöm a tippet!

Előzmény: kolcsar (64814)
kolcsar Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64814

Kis segitség hogy könnyeben találd meg a Novoth Tibit,neki is több alap szakmája van,és tanult tovább http://novothauto.hu vanak fenz videoi,meg Totálkáros cikkei:))

De sorolhatnák még párat,ha hozzájuk fordulsz és nem úgy hogy te gépészmérnök vagy még segitenek is,de lehet találsz beirásokat a másik fórumokba.

Elnézést a villogtatásba nem segitek,mivel nem érdekelt,mert nem használtam 98-óta,azután már a Tech-1,Bosch KTS-et haszáltam vagy elég régen az Op-Com teszter,nem a csajna változatot:))

Előzmény: masterflash (64812)
kolcsar Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64813

Gratulálok amit megcsináltál:))

De ahogy félre érteted a dolgot,nem lehülyézni akartalak,hanem csak arra figyelmeztetni,nem kell lenézni az itt lévöket,és nem reklámozni,gépészmérnökséget:))

Azért irtam van itt a fórumba ha nem is az Opel-ba nagyon sok akinek megvan a BME járműgépészeti diplomája,vagy a Györi Szécsényi-böl,és elöször sokan szakmunkásként kezdték,onan tanultak tovább estin,levelezön mert rájötek annó a 80-as évek végén kevés a tudásuk már az akkor bejövö autókhoz,ha benne akarnak maradni a sorba,és fenn maradni nem elsülyedni.Magam példájábol tudom mikor olyan céghez kerültem bejöttek az akkor nyugatinak nevezett kocsik mennyivel volt másabb a Lada,Dácia,akkori Skoda szinthez képest.Mondtam tanulni kéne képezni sokan azt mondták minek azt mig élnek böven lessz a régi verdák aztán azok a szerelök vagy kikoptak,vagy gányolnak,vagy más területre mentek öregkorukra vagy semmi nincs.Én is túl vagyok a nyugdij korhatáron,és mégis érdekelnek az ujdonságok nem akarok lemaradni,csinálgatok dolgokat,azért a szkmába sokan ismernek.Ide leginkább csak olvasgatni néztem be,a Vag-Com,Autódiagnosztika,Autószerelömühely fórumokba vagyok:))

Nézd meg kicsit a http://injektor.hu oldalt,a Besze Sanyi is igy kezdte annó vagy ott van a novothauto név alatt i kollega neki is van a honlapja,ha idöd engedi nézegesd öket:

Előzmény: masterflash (64812)
masterflash Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64812

Így van, teljesen igazad van, a főiskolát minden hülye elvégzi!

Mellesleg szerszámkészítő az eredeti szakmám, és dolgoztam is benne, azok meg nem a fakezűségükről híresek!

Nekiálltam beszerelni egy váltózárat a kocsimba itt:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=300&na_step=30&t=9004268&na_order=

Meg lehet nézni a segítőkészséget, minden voltam, csak szép és jó nem, büdös népellenség, elveszem a munkát a cégektől, úgyis szar lesz, elb-majd.

Jó lett?

3 óra és ingyenben raktam be magamnak!:)

Tegnap eltört a laptopom töltőkábele a dugónál, lefejtettem a burkolatot, levágtam és visszaforrasztottam a dugót rá, és visszaraktam a burkolatot, a kis dudoron kívül látod, hogy le volt bontva!?

Tudom, hülye gyökér gépészmérnök vagyok, minden hülye elvégzi a főiskolát, ezért egy csomóan nem alacsonyodnak le odáig!:)

Tényleg nem lehetne, leakadni a másik képességeinek látatlanban történő fikázásáról, és arra válaszolni, amit kérdez, degradáló megjegyzések nélkül!?

Előzmény: kolcsar (64811)
kolcsar Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64811

Elnézést a beszólásért,de nem kéne reklámozni a GÉPÉSZ mérnök mivoltot!

Sajnos találkoztam pár hasonlóval,behozta a szervizbe a BMW-t,és adta hozzá a legépelt utasitást mit kell csinálni rajta.Nem irom le mind a 15 pontot csak az elsöt.

A FÁRADT OLAJAT LE KELL ENGEDNI,ÉS A FELTÖLTÉSI MENNYISÉGNEK MEGFELELÖ BENZINEL FELTÖLTENI AZ OLAJ TERET,BEINDITANI,ÉS ÚGY ÁTMOSNI AZ OLAJ JÁRATOKAT::))

Másik a régi idöbe felhivott minket egy ember,mennyiért veszünk ki két 6-os csavart mert nincs hozzá szerszáma?Mondtuk ha bejön ingyen kivesszük,nem tart sokáig ha nem olyan,hogy beletörik,mondta ingyen nem kéri,egy 100-ast adna rá, másnap jött a Zasztavával,thermosztát cserére,mondtuk mennyibe kerül,erre elkezdett hisztizni,mi azt mondtuk ingyen is kiveszük neki,és megegyeztünk egy 100-asba,ö megnézte a könyvbe azt két csavar tartja,ért hozzá mert gépész mérnök.Mondtuk neki ha ami körülötte van azt kiszedi,és utána feltölti,légteleniti,istenbizony ingyen cseréljük.

Másik két gépészmérnök Opel Kadet 1.6d cserélt vezérmüszijat,szerencsére csak 4db himbát törtek,mivel a dizeleknél a himbák nyak része könyitet volt ha valami gond van ne a motor sérüljön hanem csak a himba törjön.

Azzal együt van sok aki nem reklámozza autószerelö inasként kezdte,de végigjárta az iskolát és közlekedési mérnök lett vagy elektromérnök,és mégis szerel a mühelybe.

Előzmény: masterflash (64810)
masterflash Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64810

Akkor nagy bajban vagy, mert szorgalmasan írogatod a minden információ nélküli kritikáidat!

Ne haragudjál, de elegem van az ezekhez hasonló, hogyan nem fog sikerülni, meg hogyan nem lehet megoldani valamit stílusú hozzászólásokból!

Ha nem tudsz segíteni, vagy nem akarsz, akkor nem ez a te fórumod, ott a politikai topic, az a legjobb ilyen hozzáállás mellett!

Mivel nem vagyok autószerelő, és most cseréltem le az A Corsát, vannak újdonságok a G Astrában, és nem tudom pontosan pár dolog helyét, és pontos szerepét, ezért utána olvasok, kérdezek, és majd az előbbi járműhöz hasonlóan megtanulom.

Lehet, hogy az autószerelők pontos típusismerettel születnek!?

Szerintem egy gépészmérnöknek nem okoz problémát egy fojtószelepház kiszerelése, kitisztítása, és visszaszerelése, ezért meg is csináltam. Ja és az EGR szelepet is kitisztítottam, ez tényleg nehéz volt, ez két autószerelőt is igényelne, mert két csavar van benne!

És képzeld elmúlt a rángatás, igaz vakmerő módon kicseréltem egy olyan elrepedt vákuumcsövet is aminek fogalmam sincsen, hogy mi a szerepe, lehet, hogy gyárilag repedezettnek kell lennie!?

Bár lehet, hogy tényleg buta vagyok, mert nem úgy születtem, hogy tudnám, pontosan mit kellene villognia a hibajelző lámpának, összezárt 5-6-os érintkezőknél!?

Előzmény: Qkorica (64808)
Ordenary Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64809

Biztos tanultak a körzeti orvosomtól. Múltkor felhívtam, hogy itt fáj. Szíveskedjen lehozni, jött a válasz.

Szóval írj egy levelet. Nekem.

Előzmény: Moonclown (64799)
Qkorica Creative Commons License 2014.01.13 0 0 64808

Azt szokták mondani, az a legveszélyesebb, ha a szorgalom a butasággal társul....

Előzmény: masterflash (64807)
masterflash Creative Commons License 2014.01.12 0 0 64807

Na ezt a megállapításodat mire alapoztad?

Ha te értesz hozzá, akkor a kérdésemre adott válasszal többet segítettél volna, ha meg nem értesz hozzá, akkor ne tegyél megállapításokat úgy, hogy semmit nem tudsz a műszaki felkészültségemről!

Előzmény: Qkorica (64806)
Qkorica Creative Commons License 2014.01.12 0 0 64806

Kérdéseid alapján inkább menj el egy szerelőhöz.....

Előzmény: masterflash (64800)
409 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 64805

Egyrészt nem mindnek indul a pumpája gyújtásra, másrészt nem tudjuk milyen motor van benne, így az üzanyomás "nagysága" is több esélyes.

Előzmény: bgly (64804)
bgly Creative Commons License 2014.01.11 0 0 64804

Ha ráadod a gyújtást,de még nem indítózol, akkor hallod az AC-t dolgozni.

Ha nem akkor először a biztosítékot, majd a reléjét kell megnézni (jobb A oszlop tövénél), aztán a pumpát,

Persze ha megy akkor sem árt nyomást mérni, kb 3 atm. nyomással kell nyomni a benzint.

Egyébként attól, hogy nem volt töltés miért kellene elromlani a szivattyúnak?

Előzmény: Moonclown (64797)
runner 125 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 64803

Sziasztok,

Van egy 2000-ben újonnan vásárolt kombi F Astra a háznál. 1.4 benzin (talán 60LE), 230.000km-rel.

Motorikusan soha nem volt semmi gondunk vele, igazi igásló, hétköznapokban használjuk, de sajnos mostanra már elburjánzott rajta a korrózió, pedig garázsban volt tartva folyamatosan.

Nyilván nem kell bemutatni, a legtipikusabb helyeken ütötte fel a fejét; két hátsó sárvédő ív közepe, hátsó ajtón a rendszám fölötti műanyag elem tövében (csak jobb oldalt), üzemanyagbetöltő nyílás jobb oldala, illetve a jobb első sárfogók alatt, hozzáteszem pár éve már le is vettem a sárfogókat.

Nézegettem neten, 4-5-6.000ft-tól találtam már javítóelemeket.

Kérdésem: vajon mennyiből lenne javítható az említett 5 elem? S, akkor már gyanítom célszerű lenne egy teljes alsó váz és üregvédelem is.

Köszönöm!

sörivóvagyok Creative Commons License 2014.01.10 0 0 64802

Köszönöm a ÚRNAK aki felhomályosított, hogy az ajtóban lévő kábelkötegnél van a hiba.

(annak aki LÁTATLANBA 30000 f t - os javítást mondott, na annak NEM KÖSZÖNÖM!)

Előzmény: sörivóvagyok (64791)
409 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 64801

Jobb lenne előbb üzanyomást mérni. Amúgy, mint a többinek is, a tankban van a pumpa.

Előzmény: Moonclown (64799)
masterflash Creative Commons License 2014.01.10 0 0 64800

Szeretném kivillogtatni a hibakódot az X14XE motorból.

Átolvastam már egy rakás leírást!

Összekötöm az 5-6-os lábat, hallom, hogy járatja az alapjárati motort, de a kis motorblokk embléma nem villog, csak folyamatosan világít.

Akkor az mit jelent, hogy nincs hiba?

Nem kellene ennek valami olyat villogni, amiből látható, hogy üzemkész a diagnosztika?

Ja és nekem nincs benne olyan lámpa amin autó van egy villáskulcsal.

A kartergáz szellőztető szelepet merre kell keresnem?

Moonclown Creative Commons License 2014.01.10 0 0 64799

Nem, én:)

A szerelő telefonos ötlete volt az aC pumpa ami a hátsó ülés alatt van szerinte (ez egy nagyon régi szerelőm, kicsit alkesz, de hirtelen csak őt értem el)

A többi fel sem veszi, vagy húzzam oda...

Előzmény: Ordenary (64798)
Ordenary Creative Commons License 2014.01.10 0 0 64798

Ezt a szerelő kérdezi?

Előzmény: Moonclown (64797)
Moonclown Creative Commons License 2014.01.09 0 0 64797

Hello

93-as F astra elszakadt az ékszíj, hazaértem töltés nélkül, de azóta nem indul hiába van fullra töltve az akksi.Szerelő szerint talán AC pumpa.Ebben egyáltalán hol van?Ideiglenesen van nálam nem igazán ismerem a típust.

Vagy próbálkozzak mással?

masterflash Creative Commons License 2014.01.07 0 0 64796

Sziasztok!

Mi okozhat olyan hibát, amitől a motor alacsonyabb fordulatokon rángat, és melegebb motornyál fokozódik a probléma?

Gyújtás kimaradásra gyanakszom, mert a gyertyák is indokolatlanul kormosak.

Főtengely jeladó, vagy a mindenki által közkedvelt lamdaszonda nem gyanús, föleg az első!?

Van ebben egyáltalán főtengely jeladó, vagy vezérműtengely jeladó van csak?

Melyiket hol találom?

X14XE

PvD Creative Commons License 2014.01.07 0 0 64795

Köszi :) Én naívan azt gondoltam, hogy csak tárcsaféknél alkalmazzák az ABS-t de most felvilágosítottak hogy dobféken is.

Előzmény: Nick_X14XE (64794)
Nick_X14XE Creative Commons License 2014.01.07 0 0 64794

1. Két külön dolog, ABS simán lehet rajta gyárilag. Tárcsafék meg ezen a példányon nincs sztm.

2. Az engedélyezést nem tudom, viszont ezekkel a tuning-Angeleye cuccokkal sokan megjárták már, szarabb lesz a fénye.

Előzmény: PvD (64793)
PvD Creative Commons License 2014.01.07 0 0 64793

Sziasztok,

lenne néhány kérdésem :) Opel Astra F-ről lenne szó.

1. Azt olvastam néhány helyen, hogy csak az 1.8-as és 2.0 motorokkal szerelteken van/lehet hátul is tárcsafék és ABS. Ehez képest 1.4-es alap Astrához is hirdetik az ABS-t: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_f/opel_astra_f_1.4_classic_start-7476675

Létezik, hogy 1.4-re is már tárcsaféket tettek hátra? Vagy utólag buherálta bele valaki?

2. Ha mondjuk sportfutóművet teszek be és/vagy kicserélem az első/hátsó fényszórókat tunningra (pl. Angel Eye) akkor kell valami külön engedély/vizsga/ bármi? Vagy ezek tök szabályosak és nem lehet gond ha megállít a  rendőr.

Köszi előre is, Üdv.

Kombis Laci Creative Commons License 2014.01.07 0 0 64792

Üdv Mindenkinek!

Van egy 2006-os Opel Corsa C 1,3CDTi autóm aminek műszerfalán megjelent a kis világító villás kulcs..  G Astrámon van egy technika amivel otthon is kiolvasható a hibakód(gáz+fék pedált nyomva kell tartani és számolni kell a hiba lámpa villogását és egy táblázatból meg tudjuk a kód jelentését) Ennél az autónál ez sajnos nem működik, esetleg ezen mást kell nyomva tartani?

sörivóvagyok Creative Commons License 2014.01.06 0 0 64791

Sziasztok!

Astra H 2008 1.3cdti.

Probléma: az ajtók becsukása után is világít (egy darabig csipog) a visszajelző lámpa az óracsoportban. Az ajtók rendesen zárva.

Mi lehet a gond? Házilag javítható? Ha nem, kb mennyiért csinálják meg?

Előre is köszönöm.

RobertZ Creative Commons License 2014.01.05 0 0 64790

Sziasztok!

Családunkban van egy F Astra (C16NZ motor) 92-es vagy 93-as. Egy ideje alacsony fordulatról intenzíven gyorsítva rángat 1-2 másodpercig, és csak utánna indul meg. Nem mindíg kb. 10-ből 2,3-szor.

Tavaly rendbe lett szedve kicsit, rossz volt az alapjárati motor és a tengelyállás jeladó is így egy komplett bontott befecskendezőt cseréltem rajta. Ezzel is csinálja, szóval ezt kizárnám. Gyertyák, üzemanyagszűrő volt cserélve még.

Mi lehet az oka?

A válaszokat előre is köszönöm!

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2014.01.05 0 0 64789

tboy-nexxt !!

Ha olvasol, kérlek dobj rám egy mailt. Műszerfal LED lenne a téma.
Ha valaki tudja a kolléga elérhetőségét, kérem írja meg nekem.

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2014.01.05 0 0 64788

Helló lazsoma!

Nem vagyok gyakori fórumlátogató, így csak most tudok válaszolni.

A csel annyi volt, hogy a második kiszerelve látható tartóelem csövéből kellett levágnom, hogy mélyebbre ülhessen a napellenzőbe, ezáltal közelebb kerül a túlsó tartó a helyéhez (picit nagyobb a Vectráé, mint az Astráé.)

Előzmény: lazsoma (64701)
szabi981 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 64787

Sziasztok, Tegnap megjött a Német  után gyártott EGR szelep, összesen 22000 ft-ban van. Most jó megint minden, nem rángat és a szelep is működik.

http://mullerautowebshop.hu/opel-astra-g/41-opel-astra-agr-egr-szelep.html

gyártó:

http://www.automega.biz/en/home.html

Köszönöm a hozzászolásokat!

Előzmény: szabi981 (64781)
Bodó Kornél Creative Commons License 2014.01.04 0 0 64786

Ok köszi, akkor fából rakok máglyát :)

Előzmény: x25xe (64785)
x25xe Creative Commons License 2014.01.03 0 0 64785

Buék! Én is szívtam vele, bár nekem cali v6 van. Megtudtuk úgy oldani hogy előrebuktattuk a motort ès úgy kifért de ugye a cali az keresztmotoros az omega meg hosszmotoros. Biztos szopóroller a kiszedése de azért ne gyújtsd fel mert drága a benya!  :)

Előzmény: Bodó Kornél (64784)
Bodó Kornél Creative Commons License 2014.01.02 0 0 64784

BÚÉK mindenkinek!

Segítség kellene, 2.5 v6 omegából kellene kivenni a kormányművet. Már le van bontva, de sehogy nem fér ki a helyéről. Tud valaki valami trükköt, vagy csak motor kivétele után lehet hozzárférni? Bár akkor inkább felgyujtom.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.01 0 0 64783

Sziasztok!

Először is B.U.É.K. Mindenkinek!

Ismerősöm autójába keresünk alkatrészt (Vectra B/1997-évj eco-tec 2.0 16V Automata váltó/ABS.)

A szervódobra lenne szükség, de csak ATE tipus jöhet szóba, a következő gyári számmal:3.7747-1501.4

Akinek van ilyen kérem írjon a: v539gfg@gmail.com címre.

Köszönöm!

karnor Creative Commons License 2014.01.01 0 0 64782

BÚÉK!!

azt szeretném kérdezni hogy mitől van az hogy ha 95 fok fölé megy a víz hőfok akkor elmegy a fűtés ha visszahűl 95 alá megint jön a meleg levegő

motor 20 cne + gázos  a viz nem fogy!

szabi981 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 64781

Sziasztok, Kipucoltam, de nem lett jobb, pedig alaposan átmostam benzinnel. Lehuztam a csatlakozoját aztán így most jó.

Előzmény: Qkorica (64777)
logi22 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 64780

A csövek is pucolva voltak.

Egyébként új korától kezdve az autó a váltásoknál teljesen rendszertelenül enyhén meghőkölt, mint amikor valaki túl gyorsan felengedi a kuplungot, rendkívül idegesítő volt éveken keresztül, az EGR kiiktatással ez is megoldódott. Sztem egy felesleges alkatrész (tudom környezetvédelem..), csak plusz hibalehetőség, én biztosan soha többet nem kötöm vissza. Persze ahány ház annyi szokás..

Előzmény: kolcsar (64779)
kolcsar Creative Commons License 2013.12.30 0 0 64779

Ha kipucoltad volna az EGR szelephez menö csövet a kipufogótol,és az EGR-töl a szivósorig akkor nem lenne gondod még mindig.Legnagyob hiba az mikor csak az EGR-t tisztitják,vagy csak cserélik újra nem cserélik a csöveket vagy legalább tisztitanák mert ami oda lerakódik az tovább megy a szelephez!

Előzmény: logi22 (64778)
logi22 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 64778

Nekem is ugyanilyen gondom volt, először tisztítottam az EGR, utána jó volt még 1 évig. Aztán megint elkezdte, de akkor már a tisztítás sem segített. Úgyhogy egyszerűen lehúztam a csatlakozót és így járok vele 3 éve, semmi rángatózás, a motor ketyeg mint a svájci óra. A motorkontroll lámpa valóban világít, de ezt megszoktam. Ha ez utóbbi zavar, akkor valahogy le lehet vakolni is az EGR-t, de erről a hozzértők tudnak nyilatkozni, hogy hogy kell.

Előzmény: szabi981 (64776)
Qkorica Creative Commons License 2013.12.30 0 0 64777

http://astraferi.freewb.hu/feltolt/jellemzo_meghibasodasok.kepek.pdf

Benzin, petróleum, bármi, ami oldja zsírtés az olajat....

Előzmény: szabi981 (64776)
szabi981 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 64776

Még azt elfelejtettem megírni, hogy a mozgó alkatrész nem volt megszorulva, könnyen és akadálymentesen mozog.

Előzmény: szabi981 (64775)
szabi981 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 64775

Szia, levettem a szelepet, de nem volt igazán koszos. Nem az lehet a gond, hogy nem akkor nyit amikor kellene? Mivel lehet kitisztítani? A dugattyút kell? Kösz! A Tekercsei nem öregedhettek el? 14 éves az autó és 204000 km van benne.

Előzmény: Qkorica (64774)
Qkorica Creative Commons License 2013.12.29 0 0 64774

A tisztítás egy kicsit olcsóbb....

Előzmény: szabi981 (64773)
szabi981 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 64773

Sziasztok, Közben meg lett a hiba! Ha az EGR szelep csatlakozóját lehúzom, akkor nem rángat, de a motorhiba jelző lámpa természetesesen világit. Veszek egy új szelepet bele.

Előzmény: szabi981 (64772)
szabi981 Creative Commons License 2013.12.28 0 0 64772

Sziasztok, Segitséget szeretnék kérni a következőben. Jelenség a következő, Opel Astra G X14XE motor, hibakód nincs csak rángatozás. Mikor gyorsitok minden rendben, de ha tartom a sebbeséget állandó értéken el kezd rángatozni a motor. legjobban 90-nél 5. sebbeségben csinálja. Olyan mintha útógyújtása lenne vagy kihagyna a gyújtás. Kis gázadásra megint elmúlik a rángás. Lamdaszoda most 2 éves, a gyertyák pár hónaposak, gyújtótrafó 1/2 éves. Minden alkatrész gyári új. Opel szervizben  cserélték. Úgy egy éve elkezdett sokat enni, átlagban 7,8l/100 km 75% közúti 25% városi közlekedés mellett. Üzemanyag okozhat esetleg ilyen próblémát? Most MOL üzemanyaggal megy. Mi lehet a gond? Cseréljek esetleg megint gyertyákat? EGR szelep csinálhat ilyet? 204000km van az autóban 1999-s évjárat. Segitségeteket előre is köszönöm! Boldog Új Évet minden kedves fórumtársnak! 

lazsoma Creative Commons License 2013.12.28 0 0 64771

Tisztelt fórum olvasók!

Először is

SOK BALESET MENTES KILOMÉTERT KÍVÁNOK MINDENKINEK  2014-BEN,és még sokáig !

Érdeklőnék hogy valaki használ-e ilyen  hátsó dobbetétet?

Milyen véleménye van a  használata megvédi a belsőrész ? vagy inkább tartja a koszt?

Válaszokat előre is köszönöm.

lazsoma Creative Commons License 2013.12.28 0 0 64770

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.25 0 0 64769

Sziasztok!

Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Ismerősöm autójába keresünk alkatrészt (Vectra B/1997-évj eco-tec 2.0 16V Automata váltó/ABS.)

A szervódobra lenne szükség, de csak ATE tipus jöhet szóba, a következő gyári számmal:3.7747-1501.4

Akinek van ilyen kérem írjon a: v539gfg@gmail.com címre.

Köszönöm!

lazsoma Creative Commons License 2013.12.23 0 0 64768

x25xe Creative Commons License 2013.12.21 0 0 64767

Meglett a hiba oka: az akksi alatt a vezetékköteg össze oxidálódott( valószínűleg az akksisav miatt) és ott zárnak rövidre a dolgok, mert ha csak hozzáérek már be is indúl a venti,,,,,,

x25xe Creative Commons License 2013.12.21 0 0 64766

Manuális klima,amikor bekapcsolod(benyomod a tekerőjét és az középen világítani kezd)Ezt csinálja persze anélkül hogy hozzáérnél a kapcsolóhoz. Beindúl a klima ventilláltor és világít a gomb. Akárhogyan nyomogatod vagy tekered akkorsem kapcsol le. Sőt múlt éjszaka leszívta az akksit is.

Előzmény: 409 (64763)
Infomaker Creative Commons License 2013.12.21 0 0 64765

Srácok, ha eladó kocsikat nézem, és Isuzu kell akkor,

G Astránál és Corsánál az 1.7 DiT motor az ugyanaz a legendás Isuzu amit mindenki szeret? 

Vagy a G Astránál az már egy másik valami?

henna35 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 64764

Szia! Koszonom szepen,tenyleg nemtudtam linkelni. Hat mit mondjak,eleg draga az a "kupak":(( Nem mertem vissza menni szolni,itthon vettem eszre. Biztos azt hittek nobol vagyok es ugyse figyelem mi van a kocsimon:( Azert koszi. Kellemes ,Boldog Karacsonyt!Heni

Előzmény: Nick_X14XE (64760)
409 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 64763

Ez így elég kusza kérdés!

Mit nem lehet leállítani? (az, hogy a klíma megy sok mindent jelenthet)

Manuál, vagy automata?

Előzmény: x25xe (64761)
Nick_X14XE Creative Commons License 2013.12.20 0 0 64762

Úgy látom nem lehet linkelni.

A lényeg, hogy 0122933 a cikkszám, és kb. 1500Ft.

Előzmény: Nick_X14XE (64760)
x25xe Creative Commons License 2013.12.20 0 0 64761

Üdv! Tudom hogy ez opeles fórum, de lenne egy fordos kérdésem; adott egy ford mondeo mk2  1.6. 1998 évjárat. Azt produkálja hogy gyújtás nélkül is megy a klima és nem lehet járó motornál sem lekapcsolni. Kérlek ha valakinek van valami ötlete az írjon. Köszönöm

Nick_X14XE Creative Commons License 2013.12.20 0 0 64760

Lehet "olcsón megúsztad", de azért nem természetes hogy 1 dolgot megcsinálnak, közben egy dolgot elcsesznek egy másikat meg elcsórnak. :-/

Szerintem ez a kupak való a B oszlopba:

http://www.patacsi.hu/index.php?sid=27ah4r5svdr1terie4stn9nm80&catf=7

Előzmény: henna35 (64759)
henna35 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 64759

a foto:)

Előzmény: henna35 (64758)
henna35 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 64758

Sziasztok! Keszen lett a kirobbant ablakuvegem:))) olcson megusztam:) de lett egy kis baki,elcsesztek a hatso ablaktorlokart,nemlehet vissza tenni. kerdesem az lenne,hogy valakinek nincs e ilyen elfekvoben? csatolok egy fotot, az anyosules felol,nyitott ajto...kellene olyan kis muanyag "butyok" is,mert azt meg sajna eltulajdonitottak szelvedoragasztas kozben:(( valaki tudna segiteni? koszonom szepen! Heni

Ordenary Creative Commons License 2013.12.19 0 0 64757

Szigetelőszalaggal...

Szuvenyir nyihaha nye kukucska protku.....

Előzmény: totti001 (64756)
totti001 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 64756

Sziasztok!

Édesapámék most kaptak egy használt Opel Combot, 2007-es évjárat. Van benne gyári fejegység, de a kijelzőn mindig a Displaysafe felirat látszik.- Ezt hogy leeht eltüntetni onnan?

Köszi

Infomaker Creative Commons License 2013.12.17 0 0 64755

Nézz rá, 5km után fogd meg a hűtőt amikor megállsz, ha langyos, miközben hideg a víz, akkor sz.r

Előzmény: BeeTm (64754)
BeeTm Creative Commons License 2013.12.17 0 0 64754

Sziasztok!

Opel Combo C 2007-es 5.személyes évjárathoz keresek csomagtér rolót!

Illetve a másik kérdésem,hogy az 1.3 Cdti másnál is lassan melegszik ilyenkor,vagy csak nálam rossz a termosztát?

kb 30km múlva megy fel 80 fokra a vizhőfok.

Üdv és köszi!

hegyilama Creative Commons License 2013.12.16 0 0 64753

Szia!

Szia!

Az olajfogyasztás nálam sem okozott kékes füstöt, talán csak nagyon erőteljes kigyorsításnál.

Nyáron vettem az autót és októberig semmi gond nem volt, amint bejött a hidegebb idő (0-8 Celsius), reggelente 

sokat kellett indítózni, nehezen indult.

Akkor hengerfej le, síkba lett maratva, szelepszár szimering csere és gyűrűzés.

Azóta (2009) (kb. 70000 km) semmi gond vele, mostanában eszik már meg két olajcsere között kb. 2-2,5 L olajat.

15W-40-et ne rakj bele semmiképpen, mert a hidrotőkék nem fogják szeretni. A "vastagabb" olaj nem biztos, hogy 

maradéktalanul át tud jutni a mikro furatokon.

Én az elején Castrol Magnetec-et használtam, annál volt egy kis hidrotőke zaj, utánna átálltam az Opel olajra 

és az a kis zaj is megszünt.

Remélem tudtam segíteni.

Láma

Előzmény: Laliiii (64750)
Nikolaj Luminescu Creative Commons License 2013.12.16 0 0 64752
Bundy1984 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 64751

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy Opel Corsa C típusú autóm és eltűnik belőle a víz. A motorja 1.2 16V Z12XE motrokódú. Nem az egész víz,csak egy-egy deciliter és nincs semmi nyoma,se vízcsőnél se sehol. Lehet esetleg hengerfejes úgy,hogy semmi nyoma sincs? És persze amúgy jól működik,mert azon kívűl,hogy látszik,hogy kevesebb a víz semmi más nyom nincs. ??

Laliiii Creative Commons License 2013.12.15 0 0 64750

Sziasztok,

Elnézést előre is a lerágott kutyacsont kérdésért.  X16XEL olajfogyasztás...   Úgy néz ki, hogy 1000 km alatt eltűnik a 0,8 liter olaj kb., semmi kékes füst nincs. 10W-40 mobil olaj van benne. Hallottam már mindenfélét, hogy rakjál bele 15W-40et, ne mobil hanem Castrol, GM olajat, Én ezekben nem hiszek. Kérdezném, hogy a szelepszár szimering csere után kinek, hogy javult a helyzet és kb. mennyit?

Köszi. 

lazsoma Creative Commons License 2013.12.15 0 0 64749

Szép estét minden olvasónak !

Végre sikerült beszereznem az okositáshoz a szükséges alkatrészeket.

Ma délelőtt volt egy kis időm bevezetékelni, és bekötni.

És "  LŐN VILÁGOSSÁG "

Lehet hogy  még a sima sofita izokat kellene kicserélnem ?

henna35 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 64748

Nem semmi.. Pestre nemfogom vinni...Csabai vagyok:)

Előzmény: B.GY (64746)
409 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 64747

Üveg. Előfordul az ilyen minden behatás nélkül is. Feszültség van az üvegben, addig bírta.

Előzmény: B.GY (64744)
B.GY Creative Commons License 2013.12.14 0 0 64746

Ez a szélvédős Pesten van a 17.kerületben a Csabai úton,vagy lehet hogy az már Péceli út.Nekem az első szélvédőmet rakta be,de mikor letakarítottam belülről az üveget majdnem kitoltam a motorháztetőre.Úgy vittem vissza,hogy rakjon má rá ragasztót is.Aztán mikor kész lett valami furcsa érzésem volt.Félútról fordultam vissza az ablaktörlőkért.Kicsit szórakozott a fiú.Azóta nem küldök oda senkit :)

Előzmény: henna35 (64745)
henna35 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 64745

En se tudom mi tortenhetett:( nem jart akkor szerencsevel,meg johogy nem okozott balesetett. En most kutakodok uveg utan...ezekszerint jol meg kell nezzem,hogy kivel ragasztattom be. koszi

Előzmény: B.GY (64744)
B.GY Creative Commons License 2013.12.14 0 0 64744

Nem derült ki.Ő arra tippelt,hogy valaki betörte,vagy ráesett egy ág a fáról.Nem volt körülötte semmiféle ág,ami betudta volna törni.A kapuk bevoltak zárva,így nem hiszem hogy betörték volna,van kamera is a telephelyen.A legszebb az egészbe,hogy vett bele másik szélvédőt a bontóba.Olyan jól berakta a szélvédős,hogy az M0-son elrepült.Még jó hogy nem ment senki utána.Úgyhogy most a 3. üveg van hátul:)

Előzmény: henna35 (64742)
henna35 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 64743

Ma reggelre meg nem indult a corsam..aksit toltottem... lenullazodott minden.... nem veletlen elektromossag alatt van az egesz kocsim,azert durrant volna ki tegnap az ablakom???? lehet hulyesegeket irok?!

henna35 Creative Commons License 2013.12.13 0 0 64742

Kideritettek mitol? Nekem ez olyan hihetetlen. Pentek 13 van:((

Előzmény: B.GY (64741)
B.GY Creative Commons License 2013.12.13 0 0 64741

A kollégám A vectrájának is berobbant a hátsó szélvédője,csak úgy állásában a melóhelyen.

Előzmény: henna35 (64740)
henna35 Creative Commons License 2013.12.13 0 0 64740

Sziasztok! Ma minden ok nelkul,egy bolti parkoloba,mig vasaroltam,kidurrant az opel corsam hatso szelvedoje:(( jart mar igy valaki?

Artid Creative Commons License 2013.12.12 0 0 64739

Sziasztok,

Van egy kis problémám. C Corsámban sajna teljesen elment a világítás a fűtés-hűtés vezérlő panelról.

Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehetne szétszedni, megcsinálni?

Köszönöm.

Gizmo82 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 64738

Sziasztok!

G Astra diselben hol található a motorvezérlő? Y20dtl...

Köszi

AteszX16SZR Creative Commons License 2013.12.09 0 0 64737

Sziasztok!

Volna egy olyan problémám, hogy a kocsiban a rádió elhallgatott. Tegnap még szólt, ma már nem. A jelenség az, hogy rendben kapcsol, vezérli a CD tárat, minden funkció működik csak éppen hang nincs. Kivettem a helyéról, minden csatlakozás stabil, mozgatásra sem szólalnak meg a hangszórók. Van a hangszóróknak külön biztosítékuk? És ha igen mitől mehet ki, ha netán az a probléma? A rádióban lévő 10 A-os biztosíték rendben van. 6 hangszóróról van szó 2+2 az első ajtókban 2 a csomagtér ajtóban (Caravan)

A válaszokat előre is köszönöm!

Nick_X14XE Creative Commons License 2013.12.08 0 0 64736
Előzmény: mauzi (64734)
no_holy_shit Creative Commons License 2013.12.07 0 0 64735

vagy szivd le

Előzmény: czapu (64728)
mauzi Creative Commons License 2013.12.07 0 0 64734

Sziasztok,

Nem tudjátok véletlenül az Astra "J" 14XER (100 LE) váltójának az áttételezését? Túrom a netet egy ideje, de nem találom, az Opel weboldalán pedig főként a marketingesek élték ki magukat...

Előre is kösz!

AteszX16SZR Creative Commons License 2013.12.05 0 0 64733

Bocs, a "kevés" nem lehet.

Előzmény: AteszX16SZR (64732)
AteszX16SZR Creative Commons License 2013.12.05 0 0 64732

Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy nem csak 1 dl a többlet. Ez csak akkor lehet, ha a blokk teljesen tiszta. Ha van már benne akár több akár kevesebb lerakódás, az már emeli a betöltött olaj szintjét. Ha sok a lerakódás, akkor a betöltött 4 L nagyon sok lehet. Az előző cserénél mennyi ment bele, mert abból kiindulva már kb. meg lehet mondani, hogy a mostani 4 L sok vagy kevés.

Előzmény: czapu (64731)
czapu Creative Commons License 2013.12.05 0 0 64731

Szűrőt is cseréltem és a max felett van a szint.

Én is remélem, hogy nem csinál semmi gondot.

Bízok benne, hogy az az 1 dl. amivel több van benne, nem sokat számít.

Előzmény: AteszX16SZR (64730)
AteszX16SZR Creative Commons License 2013.12.05 0 0 64730

A neten található gyári adatok szerint 3.5L + 0.4L (új szűrő) a feltöltési mennyiség. Gondolom az adatok "tiszta" motornál értendők.  Mondjuk nekem 3.5L-nél már maximum felett van a nívó pálcán a szint. Ennek annyira nem örülök, de remélem nem lesz gond a szimeringeknél.

Előzmény: czapu (64729)
czapu Creative Commons License 2013.12.05 0 0 64729

engedjek le....

Előzmény: czapu (64728)
czapu Creative Commons License 2013.12.05 0 0 64728

Üdv.

x16szr motorba sikerült 4l. olajat önteni.

Engedlek le, vagy elviseli?

Köszi.

hegyilama Creative Commons License 2013.12.02 0 0 64727

Ui: A pollenszűrő alatt van.

Előzmény: hegyilama (64726)
hegyilama Creative Commons License 2013.12.02 0 0 64726

Szia!

Motorháztető felnyit.

A szélvédő alatt lévő műanyag burkolat leszed.

Alatta található az utastéri levegőszűrő (pollenszűrő).

Amelett menetirány szerinti bal oldalon találod az előtét ellenállást.

A kiszereléséhez szükséged lesz torx fejekre.

Remélem sikerül kicserélned.

Láma

Előzmény: leone (64725)
leone Creative Commons License 2013.12.02 0 0 64725

Sziasztok!

1990 es F Astrában keresem a fűtőmotor előtét ellenállását.

Van esetleg leírás, hogy miként kell kicserélni?

Csak a 4. fokozatban megy.

Laliiii Creative Commons License 2013.12.01 0 0 64724

Mitől lehet az, mi lehet a baj, hogy ha fékezek akkor mindig elejti a fordulatot, annyira, hogy már korrigál az ecu vissza alapjáratra. De érdekes, mert csak akkor csinálja ha kettőben motorfékezek és már kuplung benyom. Ha pl. 3000nél benyomom 5ikben a kuplungot, üresbe rakom és úgy fékezek akkor jó. X16XEL F Astra. 

409 Creative Commons License 2013.11.30 0 0 64723

Nem közös, echte fiat motor.  Olyan mint manapság az összes CR diesel. Elöbb-utóbb megdöglik.  :-/

Előzmény: Infomaker (64722)
Infomaker Creative Commons License 2013.11.29 0 0 64722

még egyet engedjetek meg:

C corsa 1.3 CDTi-ről mit tudni, mennyit bír élettartamra? Azt tudom,  hogy Fiattal közös talán?

Infomaker Creative Commons License 2013.11.29 0 0 64721

Szevasztok!

Gondolkozom egy G Astraán, 1.7 TD Isuzu motorral... ha jól tudom, megbízható cucc, de:

mennyit fogyaszt mondjuk 90-100nál?

sokat járok így, le lehet vele menni 4.5 literre vagy az csak álom?

az más kérdés, hogy mennyire hihetők a futásteljesítmények ennél... van ennél a motortípusnál valami bukta lehetőség? 

mondjuk kettős tömegű lendkerék, ha van benne, turbó, vagy injektorok, stb?

Atomantiii Creative Commons License 2013.11.29 0 0 64720

Közben kiderült, hogy befér az antenna. De mennyi lehet az átlagfogyasztása a Combo-nak?

Vagyis hogy járnék jobban, ha fizetek 1 km-ért 50 Ft-ot, vagy teletankkal elviszem és azzal hozom vissza? Kb 175 km-re kellene, az majdnem 9 ezer de abból vennék 20 liter gázolajat. Vagy nagyságrendileg ugyanott lennék így is, meg úgy is?

ha4nz Creative Commons License 2013.11.29 0 0 64719

mail ment!

Előzmény: Gizmo82 (64713)
409 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 64718

A gumi fékcsövek karosszéria felőli végén vannak. (amennyiben nem kombiról van szó, mert annak terhelésfüggő szabályozója van)

Előzmény: dkl325 (64717)
dkl325 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 64717

??

Az mi az, mert nem láttam ilyesmit benne, mikor fetrengtem alatta, vagy mikor cseréltem a betéteket

Előzmény: 409 (64716)
409 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 64716

Talán megdöglött a féknyomáshatároló patron. Cseréljétek fel a két oldalit egymással, ha próbálni akarjátok.

Előzmény: dkl325 (64715)
dkl325 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 64715

Sziasztok!

Opel astra f -nek(94,c14se) mitöl tud enyhe fékezésnél is blokkolni a jobb hátsó kereke? Ujjak a tárcsák, dobok, betétek, össze vannak csiszolva természetessen, szélek le vannak törve, hogy ne akadjon, és már km is van bennük. Új a munkahenger is. 20 Perce áltam keresztbe a busz elött, kicsit életveszéjes így.

Atomantiii Creative Commons License 2013.11.27 0 0 64714

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy az Opel Combo B szériának mekkora a pontos rakodótere?

Beleférne-e egy kb 140x130 cm-es parabola antenna?

Gizmo82 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 64713

gasparzoltam.82@gmail.com

Előzmény: ha4nz (64711)
ha4nz Creative Commons License 2013.11.25 0 0 64712

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni, hogy a vectrákban van-e szegénységjelző lámpa, vagy csak a mutatós műszer az irányadó? A leírásában említik mint extrát de nem teljesen értem, hogy minek kellene világítania ilyen esetben?

ha4nz Creative Commons License 2013.11.25 0 0 64711

Szia!

Hátsó elektromos ablak+hangszórós kábelköteg kellene belőle, de lehet hogy a komplett hátsó ajtókból az el ablak+kárpit is.

Keress meg és leírnám a pontos listát.

Előzmény: Gizmo82 (64708)
karnor Creative Commons License 2013.11.24 0 0 64710

működő külső hőmérséklet érzékelő??

az lehet érdekelne

Qkorica Creative Commons License 2013.11.24 0 0 64709

Írj egy levelet.

Gizmo82 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 64708

Üdv!

Vette egy Törött Astra G Dieselt alkatrésznek.

Nekem a motor kellett belőle.

Szóval a többi fölös.

Az aútó elég jól el van látva kényelmi dolgokkal 2003 as kiadású .

GYÁRI Navi,Telefon,cd tár.

6xlégzsák

digit klíma

4x el ablak.

Esetleg érdekelnek ezek a dolgok valakit?

ricker.hu Creative Commons License 2013.11.23 0 0 64707

Sajnos nem tudom. Várj még egy kicsit,hátha van valaki aki igazi Opel fan és jobban keni a témát mint én. Én kicseréltem egy másik bontottra és jó lett. A lökhárító mögött volt ha jól emlékszem.

Előzmény: karnor (64706)
karnor Creative Commons License 2013.11.23 0 0 64706

és hogy tudom megnézni hogy jó e az érzékelő?

karnor Creative Commons License 2013.11.23 0 0 64705

ujjonan vettem úgyhogy elvileg jónak kéne lennie!!

ricker.hu Creative Commons License 2013.11.23 0 0 64704

Jó az érzékelő? Ha hibás akkor szokta ezt írni. Én astrával jártam így.

Előzmény: karnor (64703)
karnor Creative Commons License 2013.11.23 0 0 64703

Hello!

Azt szeretném kérdezni hogy a külső hőmérséklet jeladó hogy kéne bekötni?

én megtaláltam a kék és a kék-fehér vezetéket de amikor rádugom csak annyi történik hogy kb 5 másodpercre kiírja hogy - 37 fok,  aztán el is tűnik, és nem is jön elő addig amíg újra le nem veszem majd vissza rakom a kábelt de ismét csak kis ideig mutatja a - 37 fokot.

ja és computerem van nem sima óra, mondjuk a computer sincs bekötve!

válaszokat köszönöm

ricker.hu Creative Commons License 2013.11.22 0 0 64702

Szép estét mindenkinek! 

Nincs véletlenül elfekvő alkatrésze valakinek a képen szereplő Opel Olympiához?

Kérem e-mailban jelezzétek.

Kellemes hét végét.

János

lazsoma Creative Commons License 2013.11.22 0 0 64701

Szép estét ZsoZol B. Good!

Én is gondolkodom rajta.Azt szertném kérdezni hogy mi volt az emlitett okoskodásod ?

" Szerencsére kis okoskodással ezen is lehetett segíteni :) ,,

Szertném én is megcsinálni .

Előzmény: ZsoZol B. Good (63911)
BoFe24 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 64700

Csoki! Valaki meg tudná mondani, hogy tudom kivenni Vectra B-ből a digitális klíma kontrollert, hogy izzót cseréljek benne?

lacikap910 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 64699

Fényező vagyok több lámpát políroztam már de azt mondom ha Pest i esetleg ÉÉrdi vagy még tudom csinálni de én inkább fel csiszolom és le lakkozom.a polirozással eltűnik az uv állóság. .....

Előzmény: logi22 (64678)
lacikap910 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 64698

Sziasztok van egy 2008 D Corsa -e 1.3 cdti valamiért el megy a turbó nyomás.teljesen független mindentől. Van mikor váltás után már nem megy.kicsereltem a vákuum pumpát.meg ágy szenzort ami a motor hátulján méri az átmenő levegőt de nem segített ..valakinek van valami ötlete mi lehet ??????Köszönet

Rónyai Creative Commons License 2013.11.20 0 0 64697

sziasztok segítsetek!! van egy 1995 ös  (c14se) f astrám ,olyan problémám van hogy ma elmentem négy utcával arrébb kiszáltam a kocsiból ,leállitottam és fél óra mulva amikor rá adtam a gyújtást akkor nem inditott...levettem a gyujtást és minden világitott tovább..kivettem a kulcsot akkor is világitott minden ,de akkor már villogott a check lámpa is!! levettem a sarut és ott áll az autó! Mit csináljak és szerintetek mi lehet a probléma??? ha a gyújtáskapcsoló szar akor lehet javitani??? (az aksi új és a z öninditó is jó)!

409 Creative Commons License 2013.11.17 0 0 64696

A w szám azt jelenti, hogy mennyit fordul a spirál kilométerenként.

Előzmény: Vpeti1991 (64695)
Vpeti1991 Creative Commons License 2013.11.17 0 0 64695

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha beépítenék egy w1102-es számú fordulatszámmérős kilóméterórát a w1111 számú helyett, akkor mi lesz a különbség és milyen mértékű?

409 Creative Commons License 2013.11.17 0 0 64694

Ezt qva nehéz megmondani, ha nem árulod el az évjáratot, motorkódot, osztófej típust.

:-//

Előzmény: S8 Daisy (64693)
S8 Daisy Creative Commons License 2013.11.17 0 0 64693

Szia!

Köszi válaszod!

A trafót (elsietve) meg vettem, de nem javult a helyzet. Elvittük szerelőhöz, és a kezembe adta a komplett gyújtáselosztót, hogy az ment tönkre. Az lenne a kérdésem, hogy elég lehet-e magát a Hall jeladót cserélni, ami kb 20e Ft, vagy meg kell vennem az egész elosztót (nem a fedelet) ami 86e Ft? Magát a jeladót ki lehet mérni valahogy?

Előzmény: 409 (64684)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 64692

Üdv!

G astra hozzáértőkre lenne szükségem, akik meg tudják mondani, hogy normális-e a jelenség, vagy probléma - már amennyire a leírásból ez lehetséges!

Következő a dolog: Kopog a váltókar!

2esbe érezhető leginkább, és üresbe, többi fokozatba nem nagyon vettem észre. 2esbe is csak akkor érzem, ha nem nyomom a gázt. Kanyarba viszont jobban előjön, határozottabban kopog. Fogom a sebváltót, és mintha valaki meg-meg ütné, nem nagyon, mintha kalapáccsal kocogtatnák mondjuk. Kopogó hangot hallani, az viszont nem hangos, elég tompa, alig lehet hallani. Nem szabályos periódusú kopogás, éppen mikor koppan 1-2-t.

Van valami tipp, mi lehet a gond, szervíz jó lenne-e?

2005ös 1.4 twinport, láncos g astra
Márkaszervizben szervízeltetve 10ezer km-enként, olajcseréket, szűrőket stb, megkapta mindig

Köszi!

ha4nz Creative Commons License 2013.11.17 0 0 64691

Lehet hogy rosszul emlékszem, de azon nincsen fék.

Előzmény: Kawa ZZR400 (64664)
ishootraw Creative Commons License 2013.11.16 0 0 64690

Sziasztok!

Opel Corsa D 4 fokozatú automata váltóval van valakinek tapasztalata?  Ajánlott, nem ajánlott? Jellemző rájuk az automatákról elterjedt meghibásodás, vagy itt már modern nyomatékváltókról van szó?

kolcsar Creative Commons License 2013.11.15 0 0 64689

Mivel az olaj a karterba van össze gyűlve azt nézed a nivó pálcával,elsöbe lekéne venni megnézni mi van benne? Ha már a hozzá való pálca van,és azal nem jó mennyiséget mutat,vagy esetleg nincs átalakitva a karter,hogy kisebb legyen? Vagy nem igazán rá való,csak rá lett valahogy barkácsolva,ha már rossz nivó pálca volt hozzá.

Előzmény: jocjoc (64688)
jocjoc Creative Commons License 2013.11.15 0 0 64688

A rossz nívópálca miatt 20000km-t mentem a max jelzés felett kb. fél literrel túltöltve, de közben mennyiségileg meg egy liter olajjal kevesebbel. (a lerakódás...?)

Előzmény: jocjoc (64687)
jocjoc Creative Commons License 2013.11.15 0 0 64687

Sziasztok, 245e km-t futott C20NE mocim van és másfél literrel kevesebb motorolaj fér már csak bele, szerintetek hol lehet a legnagyobb a lerakódás, ezen egy deklipucolás még érdemben javíthat? Nemrég szelepfedéltömítést cseréltem, abban nem volt vészes a dzsuva, a kartergáz rézszűrője mindenestre látványosan megújult, hogy leoldottam belőle a feketeséget. Kocsi jól megy, jól fogyaszt, ez az olajszint szarság meg csak most esett le miért van, három éve járok úgy vele, hogy egy 80as évekbeli 1.6/1.8 blokk olajpálcájával vettem és nem tűnt fel...

B.GY Creative Commons License 2013.11.14 0 0 64686

Ja ez a lámpa meg H astrába nem nagyon passzol :)

Előzmény: Qkorica (64681)
B.GY Creative Commons License 2013.11.14 0 0 64685

Inkább a gyári polírozása,mint ez a tajvani ótvar.Ha sikerül is beszerelni úgy,hogy normálisan álljon,akkor össze-vissza fog világítani.

409 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 64684

Valószínűbb a jeladó, trafó hibánál az az egyetlen szikra sem lenne. De ki kell mérni..... A trafó 1-re kössél egy próbalámpát. Ha indítózáskor villog, akkor a jeladó rendben van.

Előzmény: S8 Daisy (64682)
409 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 64683

Volt már Depo lámpád???    :-///

S8 Daisy Creative Commons License 2013.11.14 0 0 64682

Sziasztok! Astra F 1,4 8V gyújtás problémával küszködöm. Ahogy ráadom a gyújtást, egyetlen apró szikra, aztán semmi. Hogy tudom megállapítani, hogy a gyújtásmodul, vagy a trafó halt-e meg? Valaki járt már így? Előre is köszönöm!

Qkorica Creative Commons License 2013.11.14 0 0 64681
Előzmény: B.GY (64680)
B.GY Creative Commons License 2013.11.13 0 0 64680

A külseje mattul meg.Lejön róla a lakk.Fel lehet políroztatni.Kb.5 és 8 ezer Ft között van darabja.Beírod a keresőbe,hogy lámpapolírozás és bejön egy pár oldal.

Előzmény: logi22 (64679)
logi22 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 64679

Illetve ilyenkor a belseje vagy a külseje mattul, vagy mindkettő? Mert ha csak a külseje, akkor le sem kell szedni.. gondolom..

Előzmény: logi22 (64678)
logi22 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 64678

Sziasztok,

H Astra-m műanyag fényszóró burkolata az évek folyamán bemattult, opálos lett, így a fényszóró fényáteresztő képessége is érezhetőem csökkent. Van valamilyen házi praktika, amivel a mattulás eltüntethető?

Illetve egyáltalán hogyan lehet leszedni ezt a burkolatot?

henna35 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 64677

Sziasztok! Kerdesem lenne: Velemenyek errol a gumirol?: Vredestein szögezhető téligumik. Jok ezek? Opel corsa c-re szeretnem oket. es most tudok 4dbot 30ezerert, szerintetek megeri? vagy hagyjam a csudaba es vegyek rendes teli gumit?koszi. Heni

astra csávó Creative Commons License 2013.11.12 0 0 64676

Hali.Eladó sürgössen egy Astra hátsó kipufogódob és első fékbetét.mind a kettő vadi uj!!!! Sűrgös.Ár megegyezés alapján.Tel:06209506802

409 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 64675

"A helyzet jelzönek és  hátsó lámpálnak nincs szerintem.."

Még nem láttam olyan autót aminek ne lett volna külön-külön biztosítva a két oldal (vagy keresztbe). Emlékeim szerint ez előírás.

Papírforma szerint a 8-as (bal oldal) és a 23-as (jobb oldal) biztosíték.

( Legalábbis, ha jól dekódoltam az autót, mert az, hogy "régi" bármit is jelenthet. :-// )

Előzmény: dlaci64 (64674)
dlaci64 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 64674

Köszönöm .mert hol keressem???

Csak a refinek és a tompitottnak van külön jobb és bal biztije.

A helyzet jelzönek és  hátsó lámpálnak nincs szerintem..

Előzmény: 409 (64673)
409 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 64673

"Nem találtam külön biztositékot a jobb ill bal oldalra-mi lehet az oka???"

??? Talán az, hogy rossz helyen kerested.

Előzmény: dlaci64 (64672)
dlaci64 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 64672

Sziasztok

1,4 es régi Tigrám van,segitséget kérnék

Érdeklődnék,hogy hátsó sárvédő javitóivet tud-e vki szerezni,ill esetleg pesten karos szériást aki már javitott ilyet.

Elvileg nincs hozzá javitóiv,de én már láttam Tigrát amin új volt a heggesztés.

Ill más téma-jobb oldali első hátsó helyzetjelzőm nem ég  és és tápot sem kap..

Nem találtam külön biztositékot a jobb ill bal oldalra-mi lehet az oka???

Előre is köszönettel Laci

balabmw Creative Commons License 2013.11.07 0 0 64671

Komfort index modul OPEL Astra G és társaiba.

Állítható az egy érintésre történő villantások száma.

Egyszerű,4 vezetékes bekötés,kis méret.

5000Ft.

Mail cimem publikus..

Laliiii Creative Commons License 2013.11.07 0 0 64670

Sziasztok,

Tipp, ötletek, trükk hogyan jön le könnyen a hátsó abses agyról a féktartó lemez?

http://m.cdn.blog.hu/na/napivuki/image/Opel/Van%20itt/IMG_5705.JPG

Köszönöm.

peklit Creative Commons License 2013.11.05 0 0 64669

Heló !

Megesküdni nem merek de fel kell próbálni, hogy a fékalkatrészek elférnek-e mögötte.

Én egy B Merivára rakattam ami gyárilag 16" ET 37-es (a márka szervíz ajánlatával )

egy B Zafira                         gyári     15" ET 35-ös lemez felnit és működik (3.tél)

Üdv. T.

Előzmény: logi22 (64667)
AteszX16SZR Creative Commons License 2013.11.04 0 0 64668

Szia!

Itt http://www.auto.pasztoy.hu/

és itt http://www.weltgumi.hu/valtomeret_szamologep.html

vannak átszámítási táblázatok.

Előzmény: logi22 (64667)
logi22 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 64667

Köszi! Pl. az ET35 jelzésű felni jó nekem?

Előzmény: peklit (64666)
peklit Creative Commons License 2013.11.04 0 0 64666

Heló!

Nyugodtan használhatod a G Astra 15" felnijét és 15" gumit is a 195/65/15 pont a 205/55/16 váltó mérete.

A szélesség miatt ne aggódj, nézd meg a havas rally versenyeken is piskota gumik vannak és ez amúgy sem jelntős változtatás, a 4 X16 os felni és a 4x16-os gumi legalább 40-50 e Ft-al drágább lenne

Üdv:T.

Előzmény: logi22 (64665)
logi22 Creative Commons License 2013.11.03 0 0 64665

Téligumi csere előtt állok, az autón 16 colos felnik vannak, és úgy okoskodok, hogy egy 15 colos felni+gumi az olcsóbb, mint egy 16 colos gumi (és így nem mellesleg évente kétszer megspórolom a gumicserék díjait is), szóval most 15 colos felniket akarok venni. Amit viszont nem tudok, hogy pontosan milyen paraméterű felnit vegyek. A jelenlegi felnin 205/55/R16 gumik vannak és ET37 jelzés (4 csavar, H Astra). A 15 colos gumi mérete 195/65/R15 lesz. Milyen paraméterű felnit kell keresnem? Köszönöm!

Illetve egy teoretikus kérdés a témában... tapadás szempontjából melyik a jobb, a 15 vagy a 16 colos téligumi?

Kawa ZZR400 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 64664

Calibra C20LET motorral

Előzmény: ha4nz (64663)
ha4nz Creative Commons License 2013.11.02 0 0 64663

Elárulhatnád az autó tipusát, hátha könnyebb szülés lesz...

Előzmény: Kawa ZZR400 (64661)
409 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64662

"Állítólag ebben van valami fék."

Olyat még nem láttam. Legalábbis olyat ami a leírtakat képes lenne okozni.

Előzmény: Kawa ZZR400 (64660)
Kawa ZZR400 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64661

És a nevemmel ellentétben nem motor, hanem Opelről van szó.

Előzmény: Kawa ZZR400 (64660)
Kawa ZZR400 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64660

Szervusztok!

Valamelyikőtök járt már úgy, hogy megcsináltattam az önindítót (rossz vollt a szabadonfutója) és egyúttal a szénkeféket is cserélték, aztán nagyon rövid idő után azt kezdte el csinálni, hogy tekeri, kattan egy nagyot, megáll az egész, aztán újra tekeri. Állítólag ebben van valami fék. Ilyenkor az kap be. Ha igen, vajon mitől, mert az én önindítómhoz csak úgy lehet hozzáférni, ha szétszedem a fél autót!

Qkorica Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64659

Előbb a tárcsákat írtam csak, a betétek:

Bölk?             8386 Ft/szett

TRW?           11433 Ft/szett

BOSH?          12378 Ft/szett

Előzmény: Qkorica (64658)
Qkorica Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64658

Bölk?             8886 Ft/szett

TRW?           28230 Ft/szett

BOSH?          28789 Ft/szett

Brembo?      30289 Ft/szett

Ezek mind standard-ek, csak a tárcsákat nem túl praktikus ár alapján venni, hanem a gyártó szerint kéne vásárolni.

Bízd inkább szakemberre, a fék nem játék.....

Előzmény: Rigokun1985 (64656)
Rigokun1985 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64657

Helo, koszi a valaszodat.

14000 Ft. osszesen a ket elso fektarcsa+fekbetetek?

Előzmény: vendo (64653)
Rigokun1985 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64656

Helo, standard, Opel fek, elol tarcsa, hatul dob. Semmi extra, gyari standard.

Előzmény: Qkorica (64654)
Laliiii Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64655

Hii,

Tünet a következő. Melegen apró pici rángatások, rezonálások észlelhetőek az utastérben, a pici rángatásokat nyitott motorháztetőnél is lehet érezni, hallani. A fordulatszám mérő meg se moccan, nem folyamatos a rezgés, hanem a külső tükrön látszik, hogy picit rángat majd nem rángat, picit rángat majd nem rángat, s ezt egyenletesen teszi. Menet közben semmit nem veszek észre, indul rendesen, de nagyon idegesítő ez. x16xel F Astra...

Van valakinek tippje, ötlete, hogy miket nézzek át?

Qkorica Creative Commons License 2013.11.01 0 0 64654

Milyen fékrendszer van az autódon?

Előzmény: Rigokun1985 (64652)
vendo Creative Commons License 2013.10.31 0 0 64653

Szia!
Legolcsóbb alkatrészt 14 000.- forintért találtam. Persze minőségtől és márkától függően lehet sokkal több is... A munkadíj is változó...

Előzmény: Rigokun1985 (64652)
Rigokun1985 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 64652

Sziazstok kedves forum tagok,

az lenne a kerdesem, hogy, 2003-as Opel Astra G 1.4  lepcsos hatu , elso ket fektarcsa+fekbetet csereje, szerintetek 47000 Ft. -ert sok?

Ennyiert cserelne ki a szervizem.

Elore is koszonom a valaszokat, velemenyeket.

Udv.

Mate

ha4nz Creative Commons License 2013.10.31 0 0 64651

Nem tudom aktuális-e még, de nekem ilyen van, ha komolyan érdekel akkor keress meg és privátban segítek. Itt is leírhatom, de a saját véleményemmel sokan nem biztos hogy egyet fognak érteni. Szerintem az autó szót nem erre a járműre szoktuk használni. Bár könnyen javítható de amennyi már javítottam én lebeszélnélek róla.

Előzmény: juve60 (64643)
fourmotion Creative Commons License 2013.10.21 0 0 64650

szia.nem munkára kell,nagybátyám vett egy 2007-es combót azt szerelgetem.azzal tökéletesen működik az angol verzió, csak kíváncsiságból gondoltam hátha a magyarral is megy a kábel.amúgy eredeti vcds felhasználó vagyok azt napi szinten használom,arra nem sajnáltam a közel 200000 huf-ot.  az op-comot meg jó ha egy év alatt egyszer használtam.köszi a választ.

Előzmény: kolcsar (64649)
kolcsar Creative Commons License 2013.10.21 0 0 64649

Ha nagyon azt akarod használni,csak a hozzá adott lemezen lévö progival tudod több keveseb sikerrel használni.A régebbi tipusokhoz aminél még a10-pines csatlakozó van nagyon sok nem müködik.Azért tudom mert sokan megvették hozzá az átalakitó kábelt is,aztán azt hiték az nem jó,nekem eredeti van,azt dugtuk rá a kocsira a kinaihoz kapott átalakitóval az enyim az vitte gond nélkül.Nagyon sok rendszerhez azt irja ki NO ECU,nem találja a vezérlöt ezért nem is kommunikál vele. Mielött megveszed a saját kocsidhoz próbáld ki egyáltalán jó hozzá.Ha meg munkára kell akkor inkább áldozz rá és vedde meg az eredetit.

Előzmény: fourmotion (64647)
lazsoma Creative Commons License 2013.10.20 0 0 64648

Szép estét minden forum olvasónak!

Most találtam erre a fórumra !

Nekem van egy Astra F  Classsic 1,4  lépcsőshátum.

Érdeklődnék hogy sajnos az ELSŐ teleszkopok / Patronok / cserére kerülnek .

MELYIK MÁRKÁT érdemes venni ?

Toronycsapágyat is kell-e most cserélni ha már szét van szedve ?

Tudna valaki segiteni ?

További szép estét és sok balesetmentes kilométert mionden olvasónak.

fourmotion Creative Commons License 2013.10.19 0 0 64647

Sziasztok.érdeklődnék,hogy kinai op-com 1.45 használható-e magyar programmal vagy tönkre teszi? köszi.

c500 2 Creative Commons License 2013.10.18 0 0 64646
ha elég lenne nem kérdezném.turbo adagolo már lecserélve
Előzmény: 409 (64645)
409 Creative Commons License 2013.10.18 0 0 64645

IFA-t, az jó nagy....... :-P   Kamrás motorba nem kell nagyobb csúcs. Legalábbis ahhoz amit az a motor kibír, elég nagy a gyári is.

Előzmény: c500 2 (64644)
c500 2 Creative Commons License 2013.10.18 0 0 64644
F astra isuzu dieselbe tudja-e valaki milyen típusu porlaszto csucsot lehet tenni ami nagyobb a gyárinál
juve60 Creative Commons License 2013.10.16 0 0 64643

üdv

OPEL ASTRA G Caravan 1.4 16V Classic II Optima

ilyen kocsit nézegetek

motorkod Z 14 XEP

mire figyeljek vásárláskor ???? milyen rejtett hibák lehetnek , stb

thx

Süni A6 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 64642

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Keresek egy 2002 évjáratú, 2,2 TDI Opel Omegához vákuum rendszer rajzot. Valahol el lett kötve és most mindent csinál, csak normálisan nem jár.

Segítségeteket előre is köszönöm

Tamás

lacikap910 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 64641

Van esetleg Érd környékén valakinek d corsája 90le meg kellene néznem a motorterét mert az enyémet valaki össze kokányolta....és nem igazodok ki rajta..köszönettel 

kolcsar Creative Commons License 2013.10.12 0 0 64640

Különbözetet az fizeti aki csinálta a téves diagnosztikát??:))

Előzmény: Zoltán Lelkes (64639)
Zoltán Lelkes Creative Commons License 2013.10.12 0 0 64639

Téves diagnosztika miatt 2013. szeptemberben -Opel Zafira B gépkocsihoz feleslegesen- megvásárolt 1 db új elektromos gázpedált eladnám. Új ár cca 80ezert Ft, fele árban odaadnám.

lelkes.zoltan@gmail.com

Nick_X14XE Creative Commons License 2013.10.11 0 0 64638

Ja meg egy pár apróság kell még, pl. GPS antenna.

Előzmény: Nick_X14XE (64637)
Nick_X14XE Creative Commons License 2013.10.11 0 0 64637

Egy haver csinált ilyen átalakítást zafira b-ben.

A kijelző csatija úgy rémlik hogy más, de az biztos hogy a navi képét is oda kell vezetni egy koax-szerű kábellel.

A kormányvezérlő biztos hogy ugyanaz, nem kell bántani.

Előzmény: lacikap910 (64636)
lacikap910 Creative Commons License 2013.10.11 0 0 64636

Köszönöm és ha mondjuk vennék egy nagy kijelzőt és hozzá egy cd70 et beszerelném a kocsiba a csatik ugyanazok a kijelzőnél,vagy bővitenem kell valamivel??ja és gondolom a kormány vezérlő ugyan az azt nem kell bántani és menni fog?

Előzmény: Nick_X14XE (64635)
Nick_X14XE Creative Commons License 2013.10.11 0 0 64635

A kijelző kevés lesz, a navis fejegység is kellene.

Előzmény: lacikap910 (64634)
lacikap910 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 64634

Sziasztok

Érdekelne hogy valaki kicserélte e már a gyári kis kijelzőt nagyobb esetleg navigációs board computerre????2008 D corsában..neten találtam kijelzőt 40 ezerért de nem merem megvenni csak akkor ha meg lehet csinálni...

enterlaci Creative Commons License 2013.10.09 0 0 64633

Hi,

köszi a tippeket a Corsa bajunkra, végül választottunk egy szervizt közelebb hozzánk és elkezdődött a hibafeltárás... Ha lesznek közhasznú tapasztalataim, megosztom persze!

Hali

bandika_75 Creative Commons License 2013.10.08 0 0 64632

Sziasztok.

Opel Corsa D-hez keresek jobbos-balos övfeszítőt légzsák nélkül.

Valakinek esetleg?

Illetve honnan szerezhetnék,

Köszönöm.

Mendoza Creative Commons License 2013.10.02 0 0 64631

köszi.

Előzmény: peklit (64624)
Mendoza Creative Commons License 2013.10.02 0 0 64630

hello,

http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/10/23/szikra_nafta_szufla_rendben/

A Corsa a kollégám (volt) autója a cikkben.

Sajnos ő nem foglakozott a dologgal és addig használta az autót, amíg le nem szakadt a szelep. A motor nagyjából megúszta, de neki gepmunkával, azt hiszem 1 új dugóval, plusz pár szeleppel és új (gyári) vezérlés-szettel, stb-vel sem mászott bele a 3kilóba a számla...

Üdv,

tibi

Előzmény: enterlaci (64625)
A.G.S. Creative Commons License 2013.10.02 0 0 64629

Üdv!

Omega A szedán bal hátsó ajtót keresek, lehetőleg rozsda nélkül

e-mail-em publikus...

x25xe Creative Commons License 2013.10.01 0 0 64628

neked is őt ajánlom

Előzmény: Leon_eGT (64622)
x25xe Creative Commons License 2013.10.01 0 0 64627

Lantos Zsolt, Bp. 19. kerület Üllői út. Opel gyorsszervíz ,opel specialista

Előzmény: enterlaci (64625)
astra csávó Creative Commons License 2013.10.01 0 0 64626

Hello.

SKY márkás.

Előzmény: Qkorica (64594)
enterlaci Creative Commons License 2013.10.01 0 0 64625

Sziasztok,

remélem jó helyre írok: 5éves 60e km-es Corsa 1.4 benzines autónk időnként rángat, lefullad, elejti az alapjáratot is. EGR tisztítva, gyertyák cserélve, de nem változott. Egy diagnosztikán megállapították, hogy valószínűleg a kipufogó szelepek leragadnak és hogy ez tipikus opel betegség - ami egyébként általában sokkal több km után jön csak elő. Kaptunk javításra is árat, hengerfej le-szét-tisztít-síkol, mindezt 300e Ft-ért. Nem csináltatnám ezt és ennyiért ha nem muszáj, mert úgy érzem nem volt biztos a hibamegállapítás.

Tudtok ajánlani jó szervízt, szerelőt dél budapesten? ...vagy bárhol. :) Esetleg valakinek ilyen problémával tapasztalata?

Köszönöm!

peklit Creative Commons License 2013.10.01 0 0 64624

Heló!

Ha központizáras akkor igen.

T.

Előzmény: Mendoza (64623)
Mendoza Creative Commons License 2013.09.30 0 0 64623

Sziasztok.

remélem jó helyre írok... :)

Ismerősömnek G Astrája van és a felesége elhagyta a tanksapkát (kúton felejtette).

Próbált utángyártottat venni, de nem talált, valamint azt hallotta, hogy nincs is hozzá univerzális.

Kérdésem, hogy bármelyik G astra tanksapkának passzolnia kéne rá?

Mert akkor bontóból gondolom lehetne hozzá szerezni...

köszi,

tibi

Leon_eGT Creative Commons License 2013.09.29 0 0 64622

Sziasztok,

Astra H dieselhez jól értő szerelőt tudnátok ajánlani?

Előre is köszönöm!

vendo Creative Commons License 2013.09.28 0 0 64621

Sziasztok! 
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet e javítani a kormánykereket, ha a vázán elforog a gumi. 
Vagy csak a csere a megoldás? 
Köszönöm!

no_holy_shit Creative Commons License 2013.09.28 0 0 64620

szerintem a problema, hogy mashova fokuszalt a kamero

Előzmény: kacagógerle (64619)
kacagógerle Creative Commons License 2013.09.28 0 0 64619

Tudom, csak úgy látom ez a topik mozgalmasabb mint a c corsa, hátha látott már valaki ilyet, de úgy látszik tényleg a kép életlen.

Lefotózom a hétvégén makro móddal.:-)

Előzmény: no_holy_shit (64618)
no_holy_shit Creative Commons License 2013.09.28 0 0 64618

még mindig életlen a kép!!

Előzmény: kacagógerle (64617)
kacagógerle Creative Commons License 2013.09.28 0 0 64617

Sziasztok!

Meg tudnátok nekem mondani, mi ez a kütyü? Egy C Corsában lóg elöl a hűtő mögött. Valószínűleg 2db-nak kellene lenni belőle, de a másik le van szakadva.(két egyforma vezeték van egymás mellett)

A külső hőmérséklet jeladó hol található, és hová csatlakozik be?(csak azért mert én nem találom, és ki szeretném deríteni hová csatlakozik, meg hogy egyáltalán benne van-e még valahol)

Köszi!

409 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 64616

Tipp: valószínűleg nem jön ki belőle a levegő az erre a célra alkalmazott csövön/szelepen.

Előzmény: Törölt nick (64612)
kolcsar Creative Commons License 2013.09.26 0 0 64615

Elnézést,hogy nem irtam le az egész folyamatot:)))

Lehet hogy mivel szerelö szemmel néztem a dolgot nekem természetes a motor tisztitás azt jelenti,motor olajba adalék amivel járatva van,üzemanyag rendszerbe szintén adalék,a szivó torokba is van adalék spraj ami tisztitja a szelepeket,és a motor égésteret.Aztán leszedni az EGÉR szelepet,de nem csak azt,amiröl sokan elfelejdkeznek,a kipufogó csötöl menö csövet,és a szivó torokba menö csövet is ki kell tisztitani.Elég sokszor segitet már,igaz ha nem több százezer kilóméter van már benne:)) Mert akkor tényleg hengerfej bontás nélkül nem oldható meg.Ezért kéne normális diagot csinálni,nem csak hibatároló lekérdezést-törlést az nem diagnosztika,az csak utat mutat merre keresd,de élö adatbol lehet igazán látni,minek a következménye az a hiba kód,lehet nem is az az egység a hibás,amire hiba kódot ad.

Előzmény: Qkorica (64614)
Qkorica Creative Commons License 2013.09.26 0 0 64614

+ EGR szelep tisztítás

Előzmény: kolcsar (64611)
Qkorica Creative Commons License 2013.09.26 0 0 64613

"Elkoszolódott" a tankhoz vezető bezincső.....

Előzmény: Törölt nick (64612)
kolcsar Creative Commons License 2013.09.25 0 0 64611

Szervizbe csináltak normális diagnosztikát,vagy csak kicserélték a lambda szondát?

Igy látatlanba bármi lehet,pláne ha csak kis utakat mentek vele,és eszi az olajat is.

Legelöször egy normális motor diagnosztikát kéne csinálni,minimum kommpreszió mérést,nem csak hibakód olvsást,hanem élöadatokat nézni motor müködése közbe.

Ezekböl meglehet álapitani csak hengetfejet kellene felujitani,vagy tényleg komplet motorgenerál.

De lehet egy motortisztitás is elég lenne neki,mert az Ecotec motorok alapbol is szeretik enni az olajat,pláne a rövid utak miatt nem igazán tud tisztulni,és hiába hajtanád most már meg a lerakódott trutyi nem tisztulna ki.

Előzmény: PvD (64610)
PvD Creative Commons License 2013.09.25 0 0 64610

Sziasztok,

van egy 1.4-es 16V (Ecotec) F Astránk és egy ideje világít a motorhiba jelzés a műszerfalon.

Most volt műszakin is, és mondták hogy nagyon magas a CO a kipufogógázban.

Amúgy kicsit eszi is az olajat a gép, de nem durván :)

Elvittük szervízbe, lambda szondát kicserélték, meg nullázták a "kompjútert".

Ezután a szervíz után Kb 50-60 km után megint kivillant a motorhiba lámpa.

Általában ha megyünk a kocsival, akkor 10-15km után már világít.

A fogyasztás is kicsit magasnak tűnik, igaz legtöbbször csak rövid távokon (10-15 km) járunk, nincs kihajtva rendesen.

Van esetleg ötletetek, hogy mit érdemes megnézetni/javíttatni?

Olajevés megoldására a szelepszárszimmering cserét javasolta egyik ismerősöm.

Szeretnék előtte tájékozódni, hogy nehogy egy komplett motorgenerálba belevigyen a szerelő :D (sajnos nem ismerem túlságosan, csak úgy ajánlották)

Köszi előre is :)

masterflash Creative Commons License 2013.09.24 0 0 64609

Sziasztok!

Valamiért alacsony sebességről gyorsítva egyet kettőt dadogott a motor, gyertya csere után nem tapasztaltam a hibát, de most megint előjött, pár hete lett cserélve a gyertya.

Ez mitől lehet?

Talán mint ha melegebb motornál jobban csinálná!?

Laliiii Creative Commons License 2013.09.21 0 0 64608

Eladó V6 fém szelepfedél.
Érdeklődni email vagy pü.

http://racing-bazar.hu/alkatresz/motor/opel_vectra_b_2.5_v6_fem_szelepfedel_homokszorva

Laliiii Creative Commons License 2013.09.21 0 0 64607

4 darab 175/65 R14 téli gumit keresek.

Köszönöm.

Laliiii Creative Commons License 2013.09.21 0 0 64606

Illetve tessék itt a kép. :)

Előzmény: Laliiii (64605)
Laliiii Creative Commons License 2013.09.21 0 0 64605

Gyárilag nem, de épp most csinálta meg egy Omegás srác, B Vekiéből rakta be, ha dobsz egy mail címet átküldöm a leírást, hogy hogyan csinálta meg, mert nyomtam egy prt scrn-t. :) Nem egyszerű amúgy...

Előzmény: ZsoZol B. Good (64600)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.21 0 0 64604

Mostanra sikerült autóközelbe érnem, úgyhogy ezt meg is tudom válaszolni: Nem cserés a két lámpa.
A fixesnek a kiálló tartója az egyben van a test öntvénnyel, úgyhogy nem kitekerhető, hogy a motor bele mehessen.

A kormányos kérdésre viszont szívesen olvasnék valami választ valaki szakértőtől.

Előzmény: ZsoZol B. Good (64603)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.18 0 0 64603

Amíg a kormánycserével csak elméletben játszom, addig a gyakorlatban valamit elkezdtem, de itt is jól jönne némi infó.

A project nem más, mint lámpacsere, fixest cserélnék motorosan állíthatósra.
Maradok az eredeti CARELLO típusoknál.

A felső képen a fixes lámpatest látható, erről most nekem is csak fotó van kéznél.
Az alsó képen a motoros, leszerelt állítómotorral.

A két búra kiköpött ugyan olyanok, a gyári GM címkén látok különbséget.

Felvetődött bennem a kérdés: A fixes lámpáról a manuális állító kiszerelhető a piros nyíllal jelölt heyen, vagy az ott egyben van?

Csak mert akkor annyiba telne egy elektromosítás, hogy azt kiszedem onnan, egy motort teszek a heyére és bekötöm?
Vagy ez így túl egyszerű lenne, mert a két lámpa belül nem hasonló?

Remélem valaki rutinos tud nekem valami okosat mondani a témában.

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.18 0 0 64602

Hajajj... az nem jó hír.

Légzsákos kormány van az Astrában, én viszont elkényelmesedtem a kormányról távirányítható rádiós céges kocsitól - igaz, az egy Renault.

Egy biztos, ennek a kormánynak van multis változata.
(Vectra és Omega néven fordul elő leggyakrabban)

Ami viszont elgondolkodtatott: Légzsák nélkül nagyon hasonlít az Astráéra.
Vajon egy ilyenre felülhet az Astra légzsák, vagy a gombok útban lennének neki? Esetleg egyáltalán nem átszerelhető?

Nem akarok szőrszálhasogató sem lenni, csak próbálom megőrizni a gyári külsőt.
Remélem valakinek van ilyen tapasztalata és tud nekem biztosat mondani.

Előzmény: ha4nz (64601)
ha4nz Creative Commons License 2013.09.17 0 0 64601

Szerintem nem, de legalábbis nálunk anno voltak gombok, de elég kókánynak tűnt...

Előzmény: ZsoZol B. Good (64600)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.17 0 0 64600

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ennek a fajta kormánynak létezett-e multi változata?

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.17 0 0 64599

Ezek szerint rutinos vagy a témában :)

Előzmény: dkl325 (64598)
dkl325 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 64598

Wartburgnál sokkal izgibb. Ha elektromos gyújtás van rajta, 10-ből egyszer fordítva indul be. Ezt alapvetően nem veszed észre, csak ha gyakorlott Wartburg hang elemző vagy. Ha zárva van a szabadonfutó, egyest kapcsolva azonnal letolathatod a mögötted parkoló autókat. Erre persze kiszállsz, megnézed mit tettél. Mire észbe kapsz, minden csavar ami a motorban van és forog szétcsavarodik, széthullik a vízpumpa, a generátor stb.

Így utólag vicces.

Előzmény: ZsoZol B. Good (64597)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.15 0 0 64597

Ha már ilyen OFF lett a téma, én is indítottam már el hátrafelé 250-es MZ-t.
Csak rögtönözve állítottam rá gyújtást, ami annyira holtpontra kerüt, hogy 'utógyújtás' lett - ettől a szótól a szakértők a falra másznak.

MZ-nél annyira nem is, Jawanál tényleg jóval könnyebb volt előálítani a jelenséget.
Előbbinél még volt annyi könnyítés, hogy ha hátrafelé indult be, akkor nem volt töltés. A hibajelző lámpából lehetett sejteni, hogy gáz van.

Amúgy az Astra lassan életre kel.
Kapott egy STP injekor tisztító adalékot, meg egy hosszabb távú kormolást és mit ha jobban viselkedne.

Csak mert a szerelő szerint kizárt, hogy félrerakta volna. Amúgy jó szakember, évek óta nincs rá panasz, szóval nem is vádoltam volna, de hát bárkinek becsusszanhat egy kis hiba.

409 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 64596

Értelem szerűen "utó"gyújtást, de hátrafelé megtolva a normál gyújtással is beindul, csak gyenge lesz. Ezek a kétüteműek szimetrikus vezérlésűek, a forgásirányt csak az előgyújtás szabja meg. Anno a Velorex úgy ment hátrafelé, hogy fordítva kellett beindítani a motort......

Előzmény: ha4nz (64595)
ha4nz Creative Commons License 2013.09.15 0 0 64595

Ilyenkor mit állítanak be? Elő vagy utógyújtást, hogy hátrafele indul meg a főtengely?

Előzmény: x25xe (64592)
Qkorica Creative Commons License 2013.09.14 0 0 64594

Milyen fajta?

Előzmény: astra csávó (64593)
astra csávó Creative Commons License 2013.09.11 0 0 64593

Astra G-hez eladó első fékbetét vadi új,illetve hátsó kipufogódob szintén új.

tel:06 20 950 68 02

SŰRGŐS!!!!

Ár:megbeszélés tárgya

x25xe Creative Commons License 2013.09.09 0 0 64592

Hehe.....Én 350-es jawan alakítottam ilyet.Majd be fo..am amikor elindúltam hátrafelé!

Előzmény: ha4nz (64591)
ha4nz Creative Commons License 2013.09.09 0 0 64591

Én meg olyat láttam hogy az Mz-n olyan gyújtást állított a gyerek, hogy hátramenet is volt benne :D

x25xe Creative Commons License 2013.09.09 0 0 64590

Persze hogy el lehet szúrni a vezérlést......suzuki wagon r+ nál láttam olyat hogy  nem rakták pontosan jelre és ezért gyengébb lett a motor és többet is kajázott,persze ezt nem szakszervíz követte el hanem egy hobby-barkács.

Előzmény: ZsoZol B. Good (64586)
sanku Creative Commons License 2013.09.09 0 0 64589

Üdv!olyan kérdésem lenne hogy F Astrába melyik Opel ülést lehet előre belerakni?

G astráét esetleg?

ha4nz Creative Commons License 2013.09.07 0 0 64588

Nincsenek jól a jelek összerakva egymáshoz képest, vagy gyerty hőérték probléma. Én is ezt gondolnám.

409 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 64587

"...belever a dugó egy szelepbe, nem?"

Nem. Ennél a motornál semmiképpen.

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.06 0 0 64586

El lehet szúrni a vezérlést?
Úgy értem, hogy akár ha csak egyel van odébb téve, akkor már kerepel, vagy el se indul, vagy belever a dugó egy szelepbe, nem?

Előzmény: 409 (64585)
409 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 64585

Ha vezérlés és gyertya csere után ilyen módon megváltozott a motor, akkor én a vezérlés hibás összerakására, (főtengely szíjtárcsa!!! ) vagy nem megfelelő gyertyára gondolnék.

Előzmény: ZsoZol B. Good (64584)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64584

Neked mi a véleményed a dologról?

Előzmény: 409 (64582)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64583

X16SZ még egy kicsit primitív ehhez, nem? :)

Előzmény: dkl325 (64581)
409 Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64582

Attól tarok, övig érő ősz szakálla lesz mire az bármit is újra tanul...  :-))

Előzmény: dkl325 (64581)
dkl325 Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64581

Nullázták a kompútert, és újra tanulja a vezetési szokásaidat.

Előzmény: ZsoZol B. Good (64580)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64580

Újabb kérdés: Szervizben volt az autó - Astra F  X16SZ

Amit kapott: Új gyertyák, új vezérlés (teljes), új ékszíj, új benzinszűrő, meg persze szelepfedél tömítés.

Érett a csere, mert már rángatott, meg alapjáraton dadogott a vas.
Most viszont mint ha nem venné úgy a lapot, mint eddig.

Ha kettesben léptem egy kövérebb gázt, akkor ugrott rendesen, most viszont csak a hangja jön.

Vissza kellett kapcsolnom 3ból 2be egy olyan emelkedőn, ahol eddig simán elment.

Valaki találkozott már ilyennel?
Valami be lett nézve, vagy csak várjak, míg "összeáll" ?

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64579

Értem, köszönöm a választ!

Előzmény: vendo (64578)
vendo Creative Commons License 2013.09.05 0 0 64578

Szia! 
Én úgy tudom, hogy különböző keménységű fékbetétek vannak. A puha jobban kopik, de jobban is fékez, a kemény kevésbé kopik és kevésbé is fékez. A tiéd a puhábbak közül való lehet, ezért rakódik le hamarabb a fékbetét pora...
Üdv 

Előzmény: ZsoZol B. Good (64572)
ha4nz Creative Commons License 2013.09.03 0 0 64577

Szívesen, de ha a gyertyacserétől oldódott meg, akkor az nem a gyertya gyártója, hanem a kopottsága miatt volt (lehetett) hibás.

Előzmény: szabi981 (64576)
szabi981 Creative Commons License 2013.09.03 0 0 64576

Szia, Ma voltam szervizben. Nem találtak semmi eltérést a számítógéppel. NGK gyertya volt benne, azt cserélték ki gyárira. Azt mondták, hogy az NGK nem jó.

Köszönöm a segítséget!

Szabolcs

Előzmény: ha4nz (64575)
ha4nz Creative Commons License 2013.09.01 0 0 64575

Akkor élőadattal kell kezdeni. Ezek alapján bármi lehet, de így látatlanban lehet üzemanyagkör, gyújtásproblémák, így hibakód nélkül más ötletem nincs.

Előzmény: szabi981 (64574)
szabi981 Creative Commons License 2013.08.31 0 0 64574

Szia,

Nincs semmi hibajel. Minden tankolásnál számolok fogyasztást. Mindig ugyan annál a kútnál (LUKOIL) ugyan azon a kútfejen tankolok. Fél éve folyamatosan többet fogyaszt, de az itteni autószerelő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Tavaly ősszel még 6,8l/100km volt a fogyasztása most pedig 7,7-8l/100km. Én már a 6,8-t is sokallottam egy picit.

Üdv: Szabolcs

Előzmény: ha4nz (64573)
ha4nz Creative Commons License 2013.08.31 0 0 64573

Van hibakód? 

Előzmény: szabi981 (64571)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.08.31 0 0 64572

Általános autós kérdésem volna felétek, de amúgy egy F Astráról van szó:

Fehér felnidíszek vannak az autómon, amiket ha letisztítok, akkor néhány napnyi használat után feketévé tesz a fékpor.
Ez általános dolog, vagy kezdenek lefutni a fékpofáim?
Csak mert van ismerősöm, aki szintén fehér és világos felniken fut, de sosem koszolódik be neki.

szabi981 Creative Commons License 2013.08.31 0 0 64571

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni 1999-es Opel Astra G típusú és X14XE motorszámú gépjárművel kapcsolatban. Kettő hiba jelentkezik nála. 1: 1l/100km -el többet fogyaszt üzemagyagból mint szokott, 2: Hosszabb állás után nem mindig indul el elsőre.

Én úgy érzem mintha gyengébb is lenne egy kicsit, alapjáraton van egy kartyogása, de gázadásra megszünik. 200.000km van az autóban.

Segitséget előre is köszönöm!

Köszönettel: Szabolcs

novothauto Creative Commons License 2013.08.29 0 0 64570

Előzmény: RAMIREZ025 (64553)
E547_GT Creative Commons License 2013.08.28 0 0 64569

Sziasztok autó eladás után feleslegessé vált az alábbi vadi új (saját dobozában vizsgálati papírjaival együtt) önindítóm; mely azonban se beépítve, se használva nem volt sohasem !

Ezen típusokkal és ezen belüli motorvariánsokhoz passzoló darab:

ASCONA C/CC, ASTRA F/CC/Caravan, CALIBRA A, FRONTERA A, KADETT E/CC/Cabriolet/Caravan/Gsi, OMEGA A/Caravan, OMEGA B, VECTRA A. 

E18NV, 20SEH, C20NEF, C20NE, C18XE, C20XE, C20LET, X20SE, C18NZ, C18NV, C18NT, 20NE, 18E, S18NV, 20XE, 20XEJ, 18SEH, E18NVR, C20NEJ, B204R.

Érdeklődni emailben (marinati@freemail.hu) és telefonon (nulla6húszkettőnegyvenhárom-2638), ismertebb hírdetési oldalakon fenn van, de kérésre szívesen küldök róla képet! Ára:12eFt. Köszönöm.

ha4nz Creative Commons License 2013.08.27 0 0 64568

Akkor pardon!

Előzmény: 409 (64567)
409 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 64567

Félreértetted! Nem a fűtés/szellőzés ventilátoráról beszélt.

Előzmény: ha4nz (64566)
ha4nz Creative Commons License 2013.08.27 0 0 64566

A középkonzolon lévő kapcsolóval ha jól emlékszem fokozatokat, fokozatellenállásokat kapcsolsz és a ventinek meg az ellenállás túlsó vége adja a feszt. Ergo, ha kimegy a ventire a fesz, akkor a venti meghalt, de akkor semelyik fokozatban nem menne, ha csak az adott fokozat(ok) ellenállásai szálltak el, akkor meg ellenálláscsere.

Előzmény: bgly (64548)
Only55 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 64565

Ha valaki autócsomagolásban gondolkodna kérdezzetek bátran :)

gadus Creative Commons License 2013.08.26 0 0 64564

Sziasztok!Segítség kéne.2004 c corsamon nem tudom elfordítani a gyujtáskapcsolóba a kulcsot.A kormányzár rajta van.Hogyan lehetne kiszedni a zárbetétet?(utána olvastam itt is de nem tudom rádió állásba se fordítani a kulcsot.Leszedtem a borítást de sokra nem mentem vele,szerintem nincs se beragadva se kint a zárbetét csak nem fordul el)

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.08.24 0 0 64563

Hmm-hmm.
Köszi a tippet, de ez olyan félsiker féle.

Egy csere lenne rendes megoldás, de még senki nem mondta, hogy ez egyáltalán végrehajtható-e.

Előzmény: Laliiii (64559)
x25xe Creative Commons License 2013.08.24 0 0 64562

Igen,vectra v6 95'ös évjárat....

Előzmény: Laliiii (64561)
Laliiii Creative Commons License 2013.08.23 0 0 64561

Más a csatlakozása... De V6ba kell? Érdemes először kivenni és utána megvenni, mert már láttam pár csodát v6oknál, hiába volt évjárat, másmilyen volt benne. 

Előzmény: x25xe (64560)
x25xe Creative Commons License 2013.08.23 0 0 64560

Csao!

Azt még megtudnád mondani hogy mi a külömbség a klímás és a nem klímás fűtőradiátor között?

Előzmény: Laliiii (64555)
Laliiii Creative Commons License 2013.08.23 0 0 64559
Előzmény: ZsoZol B. Good (64558)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.08.23 0 0 64558

Duda gomb lyukadás miatt valaki cserélt már kormánylégzsák burkolatot ilyenre?
Vannak tapasztalatok?
Esetleg valaki tudna instrukciókat adni?

(G Astra)

lzolee Creative Commons License 2013.08.23 0 0 64557

Tisztelt Fórumtársak! Obel Combo b (99-s évjáratú) járgányom van amiben tegnap meghibásodott az önindító. Reggeli indulásnál már kattogott kettőt, de aztán csak megpörgette a motort így sikerült beindítani. Délután viszont végleg cserben hagyott és csak a betolás segített... Tehát ennek kiszerelésében kérnék némi útmutatást, a villanyos részt meg tudom oldani... Legfőképp egy robbantott rajz kéne, hol is van benne ez a motor, felülről hozzá lehet-e férni, vagy csak alulról szerelhető-e ki?

Képeket néztem a neten a motorról. Két csavar tartja, nem tűnik nagyon bonyolultnak a kiszerelése. Aztán majd meglátjuk...

Köszönök előre is minden segítséget!

x25xe Creative Commons License 2013.08.22 0 0 64556

oké,vigyázok. Köszi a segítséget.

Előzmény: Laliiii (64555)
Laliiii Creative Commons License 2013.08.22 0 0 64555

Igen. Visszarakáskor meg a tömítő gyűrűkre nagyon ügyelj, hogy rendesen a helyükön legyenek, s mikor kész próbáld ki, töltsd fel vízzel, zseblámpa és figyeld nem-e csöpög, ereszt, s csak ha minden okés akkor rakjál mindent vissza. 

Előzmény: x25xe (64551)
Zolatan Creative Commons License 2013.08.22 0 0 64554

Sziasztok! Van egy 2005végi G Astrám, pár napja elég döcögős hepe hupás úton jártam vele, aztán meg kátyúhegyek. Mikor jöttem hazafele szólt a rádió de hallottam hátulról valami halk kopogást nyoszorgást, azt hittem, hogy csak a kavicsok az útról.. de mai napig nem szűnt meg. Találkozott már valaki ilyensfajta problémával, vagy van ötletetek hogy mi lehet az? Én sokmindenre gondolok, szilent, összekötők, fékbe valami,kipufogó tartó bakok..

RAMIREZ025 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 64553

Sziasztok! Új vagyok itt, és egy kis hozzáértői segítségre lenne szükségem. Ma szétszedtem a '93-as évjáratú 1.4i (c14nz) astrámat, mert vezérműtengelyes volt. Megkopott a 4. hengernél, és vele együtt a himbák is. Megvettem mindent, és nekiálltam szétszedni. De viszont nem figyeltem a jelöléseket, és mielőtt leemeltem volna a szelepházat a hengerfejről, úgy hagytam, és kerestem egy kis szakirodalmat. Minden szépen le van írva. De mivel én már a tengelyt elmozgattam, és a fogaskereket is leszedtem a helyéről, így nem tudom hogy akkor most elmozdulnak-e a dugattyúk. Vagy ha nem a jelnél van a főtengely, akkor azt hogy tunám máég egybe hozni, úgy hogy a jelek egyezzenek, és utána a felső holtpontra rakhassam az 1. henger dugóját.
Előre is köszi, ha valaki tud írni!

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.08.22 0 0 64552

Valamikor láttam egy táblázatot, ami elmagyarázta, hogy az F Astráknál a típustáblán melyik kód melyik gyártási helyet jelöli.
Ez nincs meg itt valakinek?

x25xe Creative Commons License 2013.08.22 0 0 64551

Gondolom akkor középkonzol kikap,utána pedig elég a műszerfal alsó részét szétszedni?

Előzmény: Laliiii (64550)
Laliiii Creative Commons License 2013.08.21 0 0 64550

Szar pöcsölös munka, de nem olyan vészes. Csak kicsi a hely bontani, s a szönyeg is könnyen vizes lesz. 

Előzmény: x25xe (64549)
x25xe Creative Commons License 2013.08.21 0 0 64549

Heló mindenkinek!

Valakinek van tapasztalata hogy A vectrában mennyire horror a fütőradiátor cseréje?Mit kell hozzá mindenképp bontani? Köszi.

bgly Creative Commons License 2013.08.21 0 0 64548

Hátha valaki tudja...

Kicsit öreg F astra 16 szelepes, 1,8-as motorral.

Észrevettem, hogy nem kapcsol a hűtés 2. fokozata, Hőgomba csere után már az 1. fokozat sem kapcsol be, nincs hűtés.

Ventillátor jó, biztosíték jó, az összes relé, amit megtaláltam jó.

(Az Etzold könyv szerint a relék a biztosíték tábla hátulján vannak)

Az ötleteket szívesen várom!

Bagoly

ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.08.21 0 0 64547

CsAk nem váltasz másik márkára?

Előzmény: CsA (64525)
cuccolós Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64546

Köszi az ötletet, gondolod érdemes kifűzni a dugókat reális esélye lehet annak hogy kaptak a gyűrűk? Pécsi vagyok, holnap szétszedetem a fejet és megtudom hány szelep és esetleg vezető kapott... üdv

Előzmény: kolcsar (64545)
kolcsar Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64545

Azt is jó volna megnézni,hogy a gyürük nem szorultak véletlen meg,ha már ekkora ütést kaptak a dugók.Nehogy mikor össze rakjátok akkor derül ki,hogy az is sérült.Egy karter tömitést megérne,hogy kifüzitek a dugókat.Másik dolog nem biztos,hogy bontott hengerfejel jól jársz,mert ha kopotak a szelepvezetök,meg a szelepek akkor azokat is cserélni kell többe kerül mintha ezt csinálják meg. Ha Pesti vagy esetleg tudok segiteni,dolgokba ha érdekel,fel is hivhatsz,ha gond van.

Előzmény: cuccolós (64544)
cuccolós Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64544

Köszönöm a választ, közben lekaptam a fejet, mert megfújtam komppresszorral és olyan szépen szuszogott zárt kipuff szelepnél a kipuffba hogy ihaj... 6 kipuff szelep, meg 3-4 szívó szelep nyoma benne van a dugóban... megnézem mennyi a szelepek darabja, lehet hogy olcsóbb egy bontott fejet felújítani... üdv

Előzmény: kolcsar (64543)
kolcsar Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64543

Sajnos rossz hir van,ha átugrik a vezérlés akkor elmenek a szelepek is,egy pár darab,ez atol is függ milyen fordulaton van a dolog.Ezért irja a szerviz manuál,vezérlés cserénél kell a vizpumpát,görgöt cserélni.Vizpumpa csapágy megvan kopva már megkapja az új szijat az jobban ráfeszit beterheli,nagyob lesz a kopás,és a golyós kosár eltörik.

Régen volt még a 8 szelepeseknél esély ha szakadt a szij,és a könyitet himba volt akkor az tört el nem a szelepek görbültek.

Előzmény: cuccolós (64542)
cuccolós Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64542

Sziasztok,

tanácsot szeretnék kérni, családban van egy G astra, Z16XE motorkóddal, és a legutóbbi vezérléscserénél nem cseréltek vízpumpát, ami most megadta magát, és összkócolódott a vezérlés. Jelre raktam, a 2 tengelyen a jelek vízszintesen összenéznek, a főtengely meg kb 5 óránál mutat a jelre. A motor megpöffen, kapkodja de nem indul el. Kérdésem, hogy ennél a motorrnál utol tudja érni a szelepeket a dugó? Mértem kompressziót és elég siralmas, de halottam (bár nem hiteles forrásból, ezért írtam ide a fórumra) olyant hogy nem tud összeakadni.

Előre is köszönöm: cuccolós

lacikap910 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64541
Elfelejtettem megírni Corsa d Z13dth 1.3 cdti
lacikap910 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 64540
Megint lenne egy kérdésem hátha valaki látott már ilyet,U2107-71,U1512-00
Hiba kódok.Az elsőre azt írja Érvénytelen adatok a BCM ről(karosszeria vezérlő modul) el nem tudom képzelni mi lehet az de nem engedi törölni...
A másodikra azt írja Ismeretlen hiba..
Meriva 1,6 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 64539

Előzmény: Meriva 1,6 (64538)
Meriva 1,6 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 64538

A levegő hőmérséklet érzékelőnek a végén a kis kosárkában lévő fúróhegy szerű valaminek nem kellene mozognia? Úgy rémlik mintha valaha mozgott volna. De erre nem vennék mérget.

kolcsar Creative Commons License 2013.08.19 0 0 64537

Kéne mérni üzemanyag nyomást,és szálitási mennyiséget,nem biztos ha áló helybe megvan a nyomás,üzemközbe elég a szálitott mennyiség.

Csinálni kéne kivezérlö módba egy diagot,hogy egyáltalán a vezérlö kinyitja a pillangó szelepet,élöadatba,megkéne nézni,gázadásra reagál a pillangószelep,ki irja a teszter hány fokra van nyitva,és mennyi a visszajelzö feszültség.

Tulajdonkéne egy élöadatot,és egy kivezérlö tesztet kéne csinálni,abbol lehet igazán megálapitani mi a gond,vagy merre keresd.Igy csak találgatás,és felesleges idö ráforditás van,esetleg anyagilag is a csereberélt alkatrészek sokba kerülnek.

Előzmény: Meriva 1,6 (64536)
Meriva 1,6 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 64536
köszi a választ. Pillangó nyit. Pumpa új. Légtömegmérő tisztítva. Hiba maradt. :( Más javallat? Lambdaszonda nem szívathat?
Előzmény: Koncsy (64535)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.18 0 0 64535

A pillangóra rá kéne nézni, hogy gázadásnál nyít e?

Előzmény: Meriva 1,6 (64533)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.18 0 0 64534

Szia! Szintén ü.a. nyomásmérés. Utána légtömeg mérő ellenörzés.

Előzmény: Meriva 1,6 (64533)
Meriva 1,6 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 64533
sziasztok! Megőrjít a verdám. Opel meriva z16se 2003. Évjárat. P0170 kódot lökött. TÖRÖLTEM. Törlés előtt ment. Most beindul, de nem veszi a fordulatot. Befullad gázadásra. Sos! El˝zmény
Kicsit nehezenindul. Alapjárat jó. Hibakód nincs.
Vpeti1991 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 64532

Köszi , a linket. 

Qkorica Creative Commons License 2013.08.18 0 0 64531

Próbáld meg szerdán, addig zárva vannak......

http://www.fekmester.hu/szelepek__tartozekai/szelepvezeto/opel/

Előzmény: Vpeti1991 (64530)
Vpeti1991 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 64530

SZiasztok, azt szeretném kérdezni, hogy C14nz motorban lehet , e cserélni szelepvezetőt, és ha igen hol tudok olyat venni, mert még sehol nem találtam, reggel óta, köszi.

Koncsy Creative Commons License 2013.08.17 0 0 64529

Szia! Opel Combo Tour 1.4    Z14XEP 2005 évjárat.

Előzmény: Laliiii (64528)
Laliiii Creative Commons License 2013.08.17 0 0 64528

Calibra 2.5 V6 van neki. :) Viszont a benzin nyomásszabályzó csak 3.0 bar-os, szóval elméletileg nem kéne többnek lennie. Azért is indulhat nehezen, ha túl nagy a nyomás, túl sok benzint kap. Két srácnak is ez volt, rengeteg mindent megnéztünk, s végül az egyiknél a nyomás szabályzó volt, a másiknál meg, hogy 3.0 injektorok voltak a kocsiban, de a jelenség ugyanaz volt, nehezen indult, sokáig forgatta, s volt, hogy másodszorra indult be. Ettől függetlenül lehet más a baj, neki kell állni egyesével mindent átnézni, ahogy Te is tetted.

A szervodobbal Én is szívtam már, hogy falsch levegőt szívott, jó idő volt mire rájöttem, de csak akkor sikerült amikor már nyomtam a gázt és már akkor is sziszegett, szinte fütyült. :) Neked milyen Opel-ed van? 

Előzmény: Koncsy (64521)
CsA Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64527

Illusztrációként itt van néhány kép róla, még 2000-ben készültek, egy hónappal azelőtt, hogy a benzinest átvettem. :-)

Előzmény: CsA (64525)
ha4nz Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64526

Koncsy!

Én úgy emlékszem, hogy a szivattyút ahogy beleereszted az ülepítő csészébe, ott az ülepítő oldalán van az első visszacsapó szelep, egy mezei gumimembrán, olyan mint ami a szovjet gázálarcban is volt a honvédségnél... Anno amikor tankot cseréltem nekem ebben az ülepítőben volt egy fél festékboltra való festékmorzsa és persze a szelepet is megakasztotta... Nekem tankcsere után nem indult, akkor jöttem rá, hogy 5 liter kevés bele hogy felszívjon eleget. 10-el már fel tudta kapni és pöci röfi...

CsA Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64525

Én egy sima 1993-as 1,7D-t használtam céges autóként, az szerintem még nem 68 LE volt, hanem talán 60. Használtan, 220ekm-rel kaptam meg, az előző gazdája eléggé kitaposta szerintem. Annyi gondja volt, hogy ha hajtva volt 120 felett, akkor néhány ezer! kilométerenként kellett bele utántölteni olajat. Zömében országúton 100 km/h környékén használva 4,5 körül jártam vele, 5,2 volt a céges normája, de én mindig visszakaptam az üzemanyag pénzből. Egyszer megjártam vele a Debrecen-Budapest-Debrecen távot 80 km/h sebességgel az M3-on menve, volt benne egy kis Budapesti dugó (az Oktogonig kellett bemenjek), azzal együtt az egész úton 3,6 l/100 km lett a fogyasztás. Az autót 260ekm-rel adtam le. 2-3 évvel később felhívott egy kollegám, aki elmesélte, hogy utána ő kapta meg az autót, amit később megvásárolt 360ekm-rel, amikor a cég leselejtezte. Azt mondta akkor, hogy az autó még mindig problémamentesen üzemel több, mint 360ekm-rel. (amíg céges volt, 7500 km-enként olajcsere volt benne).

Utána 2000-ben egy vadonatúj Astra Classic 1,4-est kaptam, benzinest. Meglepő módon a benzines nekem sokkal rugalmasabbnak bizonyult, míg a dízel 55-60 alatt nem szerette az 5. fokozatot, a benzines már 45-től rángatástól mentesen ment. Ugyanazt a Debrecen-Budapest-Debrecen távot 80 km/h-val a benzines 4,6 l/100 km átlaggal teljesítette. Az autó a mai napig megvan, 6 éves korában megvettük. Most 232ekm van benne, soha semmi baja nem volt, csak a szervizalkatrészeket kapta (gyertya, szűrők, vezérműszíj + olajak és folyadékok). 150ekm-nél kapott új első fékbetéteket és féktárcsákat, valamint hátsó lengéscsillapítókat. A mai napig minden gömbfej, stb. gyári, a gyári hátsó fékbetétekben most 232ekm-nél a szerviz szerint még minimum 50ekm van!

A miénk most kerül új tulajdonoshoz családon belül, a légkondi hiánya miatt válunk meg tőle. Sajnálni fogom, mert ilyen megbízható autóm szerintem soha nem lesz többet. Ha találsz egy valóban megkímélt darabot, nem fogsz csalódni benne, bár ha benzinesetek nektek is van, akkor ezt szerintem tudod. Ingázásra én a benzinest is számításba venném, nekem amíg céges használatban volt, 190ekm átlagában (90% országút, 10% város) 5,5 l/100 km fogyasztással üzemelt.

Üdv:

CsA

ha4nz Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64524

6 liter alatt van kb.

Előzmény: Infomaker (64515)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64523

Szia! Igen igazad van teljesen. Én ebben a Z14XEP motoros Combóban ajánlottam segítségem. Ezt szétboncoltam rendesen. Nem lettem Opel szakértő, de ezt a motort nagyon megismertem.

Üdv: K.Gy

Előzmény: 409 (64522)
409 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64522

"Ha van kérdésed most már én is tudok segíteni."

Kicsit még várj ezzel! :-)  Az övé egészen más motor. Más az üzanyomás szabályozása, más az értéke és másképpen kell mérni is.

Előzmény: Koncsy (64521)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64521

Szia! Nagyon sok embernek lehet hasonló baja az autójával. Ha rám hallgatsz az injektoroknál lévő mérőcsonkra ráteszel egy nyomásmérőt, 3.6 bar nyomás környékén kell lennie. Ha minden jó akkor a nyomásnak csak hosszú idő után kell elmennie. Még jó , hogy nem tettem belle 100e forintokat, alkatrészbe. Neked is ilyen motorod van? A jelenség a műszeren is látszik, nagyon nehezen épült fel a nyomás, és az is csak 1.9 bar ig tudott menni nálam, emiatt jöttek az égéskimaradás és a többi hiba, a sárgalámpa visszatérése. 409 fórumtárs kalauzolt el odáig, hogy erre rájöjjek. Próbából a motoron lévő összes kütyüt kicseréltem, már ott tartottam, hogy még az ECU t is meg kéne próbálni egy másik autójéval. De ez már nem kellett. Egy hajszál választott el, hogy szegény opelt megutáljam. Még egy problémája volt az autónak amire megint csak magam kellett hogy rájöjjek. Ingadozott az alapjárat, hol felmászott hol visszaállt aránylag normális értékre. A gyanú a féknél kezdődött, hónapról hónapra egyre gyengébb lett a rásegítés. Fékrásegítő vákuumdob műanyag csővét elszorítottam, és az alapjárati fordulatszám gyönyörüen beállt. A vákuumdob ripityára rohadt belülről, és fals levegőt szívott. Bontó 10000 ft csere, fék jó, alapjárat jó, sárga lámpa kicsit ritkábban jött elő, de az indulási hiba megmaradt. Tessék 20 forintos gumigyűrű miatt majdnem megutáltam. Ha van kérdésed most már én is tudok segíteni.

Előzmény: x25xe (64516)
409 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64520

"Milyen gyűrűt akarsz megnézni?"

Már nem akarja, csak félreértett egy korábbi hsz-t.

Előzmény: Laliiii (64519)
Laliiii Creative Commons License 2013.08.16 0 0 64519

3.0 bar a nyomásszabályzó a benzinhídon. Milyen gyűrűt akarsz megnézni? 

Előzmény: x25xe (64518)
x25xe Creative Commons License 2013.08.15 0 0 64518

rendben, 2.5 v6 nak mennyi a nenzinnyomása ami normál?

Előzmény: 409 (64517)
409 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 64517

Gyanítom, hogy nem fogod megtalálni... inkább tegyél rá egy nyomásmérőt.

Előzmény: x25xe (64516)
x25xe Creative Commons License 2013.08.15 0 0 64516

helo! Nekem is ezt csinálja a kocsim,első indításra sosem indúl csak másodikra. Vagy akkor ha orral lejtnek állok de akkor elsőre,megnézem én is ezt a gumigyűrüt asszem!

Előzmény: Koncsy (64506)
Infomaker Creative Commons License 2013.08.15 0 0 64515

Mennyi lehet a fogyija, 4.5-5ből kijön?

Előzmény: ha4nz (64514)
ha4nz Creative Commons License 2013.08.15 0 0 64514

Olcsó alkatrészek, minden van bontóban fillérekért, szerintem bőven megéri. 500-ért már olyat kapsz, ami simán még 10 évig kiszolgál, utána meg OT miatt nem akarod majd eladni. Nem fogyaszt sokat, ismerős céges autóként használ egy ilyet, több éve csak benzin meg kötelezően cserélni kell a dolgokat a megadott km-nél. Ő 10 év alatt több mint 400000km-t tett bele, de semmi komoly baja még nem volt.  

Előzmény: Infomaker (64513)
Infomaker Creative Commons License 2013.08.15 0 0 64513

srácok, mit vegyek napi 40+40km bejárásra? 

Ezek a tizenéves F Astra 1.7 D 68 lovasok aszem Isuzu motorsak? mennyivel lehet ezekkel menni? 30vidék+10km Bp..

Vagy ilyet vennék, vagy egy 1.3 swiftet, az eljár 5.5--6 literrel.

Kényelem, biztonság témát hagyjuk, swiftem volt, Astrám most is van (benzines, az marad feleségemnek).

Kifejezetten ez az isuzu motor érdekelne, mennyire agyonüthetetlen, mennyit kajál (90nel max) ,stb.

ezekben min. 200ezer van már ha megveszek egyet, és évi 20ezret megyek.

Koncsy Creative Commons License 2013.08.14 0 0 64512

Köszönöm.

Előzmény: 409 (64511)
409 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 64511

Ha visszafolyás nélkül ennyi a maximum amit nyomni tud, akkor igen.

Előzmény: Koncsy (64510)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.14 0 0 64510

Szia! Pedíg ennyi. Akkor szerinted tegyek bele egy másikat? Teljes terhelésen is néztem max 3.2 bar ig ment le.

Előzmény: 409 (64508)
ZsoZol B. Good Creative Commons License 2013.08.14 0 0 64509

Szevasztok!

Azt valaki meg tudja nekem mondani, hogy az F Astra sedanoknál mitől függött, hogy kaptak-e gyárilag hátsó szárnyat (féklámpást, vagy simát)?

Felszereltség? Motor? Évjárat? Vagy totál véletlenszerű?

409 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 64508

Az kevés. Teljes terhelésen  valószínűleg nem fogja tudni tartani a nyomást.

Előzmény: Koncsy (64507)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64507

Még valami észrevétel a szivattyúval kapcsolatban. Hogy amikor elszorítom a visszatérő csővet, akkor max 3.8 bar a nyomás.

Előzmény: 409 (64503)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64506

Szia! 95% ban jó lett az autó. Benzin nyomás 3.5-3.6 baron zizeg. Megy mint egy kis ördög, És tudod mi volt a baj? A tankfedél és a nyomásszabályzó között  egy 20 Forintos O gyürű elkeményedett és eleresztette a nyomást. Most leállítás után nagyon de nagyon lassan ejti el a 3.6 bar t.Most Pöc röff indul. Ekkora szívást. Még jó, hogy nem cseréltem ECU-t. Lehet, hogy a 2 év alatt az önindítómban a bronzkefék már elkoptak ettől a rossz indulástól.

Szóval köszönöm Neked az ötleteket, nagyon elvittél a hiba közelébe. Gratulálok.

Ami még nem tetszik, hogy nagyon meleg a szivattyú és nagyon megfűti a tankban lévő benyát. Lehet, hogy a nyolc év alatt elfáradt.

Előzmény: 409 (64503)
CsA Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64505

A Corsánk (Corsa C 1,2/Z12XE/ Easytronic, 2003, 75ekm) furcsán indul. Az önindító tekerésére szinte rögtön beindul, de kb. 5 másodpercig óra szerint kb. 500-as fordulattal forog, rázkódik és majdnem leáll, de után felmegy a fordulatszám a normális értékre, és szépen jár. Ha leállítom, és újra beindítom, akkor már nem csinálja többé, normálisan indul és jár, de a következő nap reggelén újra "döcögve" indul. Valaki találkozott már hasonlóval, ha igen mi volt a hiba/megoldás?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv:

CsA

garage68 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64504

Udv mindenkinek

A hall erzekelo nem csinalhassa veletlenul

409 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64503

"A leállítás pillanatában mennyi idő alatt kell hogy lemenjen a nyomás 0 barrra?"

Azt nem tudom, ilyen nincs megadva, emlékeim szerint úgy 10perc alatt eshet 1bart arról, amire a leállításkor beáll.

"A pumpa aljában mivel nincs visszacsapó szelep így szerintem el kell, hogy eressze a nyomást, de lehet, hogy rosszul tudom."

A pumpában, ha nem is az aljában, de van visszacsapó, A nyomásszbályazó, is egy visszacsapószelep.

"Opelben nincs ü.a. nyomás szelep?"

Nem tudom, hogy mit értesz ez alatt.

Előzmény: Koncsy (64500)
409 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64502

Vitathatatlanul igazad is volna akkor, ha Motronic Mx.x.x vezérlőről lenne szó. Csak most qvára másról beszélünk ám!!!!  :-/

Előzmény: Qkorica (64499)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64501

Szia 409! Ebben az Opelben nincs ü.a. nyomás szelep?

Előzmény: 409 (64497)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64500

Szia 409! Köszönöm. A leállítás pillanatában mennyi idő alatt kell hogy lemenjen a nyomás 0 barrra? 3 mp nálam. Na mindegy, szétbombázom a tankban lévő összes kütyüt mégegyszer, aztán meglátjuk. A pumpa aljában mivel nincs visszacsapó szelep így szerintem el kell, hogy eressze a nyomást, de lehet, hogy rosszul tudom. Üdv.

Előzmény: 409 (64497)
Qkorica Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64499

Csaxólok, hogy az Opelnél:

143 Immobiliser – nincs / rossz jel

144 Immobiliser – nincs jel

145 Immobiliser – rossz jel

Előzmény: 409 (64498)
409 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64498

Immobilizer hiba.  (próbáld meg a másik kulcsával)

Előzmény: garage68 (64495)
409 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64497

"Várom a segítséged."

Mármint miben? A hiba egyértelműen megvan, javítani kell.  Tápszivattyú, nyomásszabályozó, szűrő --- valamelyike. Hogy melyik azt kell "kitalálni". Meg kell mérni a pumpát a nyomásszabályozó kiiktatásával, ha nyom legalább 5-6bar-t akkor az jó. A nyomásnak szinte azonnal kell felépülnie.

Előzmény: Koncsy (64494)
Qkorica Creative Commons License 2013.08.13 0 0 64496

Ezt próbáltad már?

http://www.grillgyujto.hu/

Előzmény: garage68 (64495)
garage68 Creative Commons License 2013.08.12 0 0 64495

Sziasztok

Tanacsot szeretnek kerni, van egy 96 os opel tigram es sehogyan sem tudom begyujtani es a 85 os kodot irja ki. Ha valaki tud segiteni nagyon szepen megkoszonnen.

Koncsy Creative Commons License 2013.08.12 0 0 64494

Szia! Szép estét!

Csináltam egy műszert az ü.a nyomás méréshez. A mérőszelepen indításnál szép lassan felépül max. 1.9 bar nyomás. Egy erősebb gyorsításnál, vagy a klima + tompított bekapcsolásnál le tud menni 1.5 barra is. Tegnap írtad a 3.6-4.0 bar nyomást, ez a fele. És hidegen lassan épül fel az 1.8-1.9 bar. Várom a segítséged. Köszönöm.

Előzmény: 409 (64489)
ha4nz Creative Commons License 2013.08.12 0 0 64493

Sziasztok!

Ha valaki szerelt már hyundait akkor legyen kedves segítsen a minibuszok topicban!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9115081

Előre is köszönöm, kedves opelos cartársak!

Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64492

Köszönöm segítséged. Reggel korán kell kelnem, így most elbúcsúzom. Jó éjt Neked.

Jelentkezem a fejleményekről.

Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64491

Ha magasabb a nyomás akkor is lehet indítási problémám?

Előzmény: Koncsy (64490)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64490

Holnap leszedem mégegyszer a tankfedelet és belenézek ebbe a nyomásszabályzóba hátha látok benne valami koszt. Utána meg ráteszek valami 6 bárig mérő műszert és megnézem, hogy meg van e a 3.6-4.0 Bár közötti nyomás. Ha a koszra érzékeny ez a szabályzó szelep, akkor könnyen lehet, hogy emiatt vannak az indulási és a rossz égés hibakódjai.

409 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64489

".... vagy az injektor lefogató és osztóvezetékén van egy szelep, és azon? "

Igen, ott, ha már pont ezért tették azt oda.

Előzmény: Koncsy (64488)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64488

Nagyon köszönöm, tényleg, emlékszem már rá. Akkor az lehet, hogy nem szabályoz megfelelően, illetve visszaengedi a benzint a tankba?! Mert úgy indúl az autóm, hogy önindítozok akár 10 másodpercig is, nem indúl be a motor, de a következő gyújtásadásnál, indítózásnál szinte egyből. Nagyon úgy érzem, hogy valahol itt lesz a problémám. Nagyon érdekes jelenség ahogy produkálja ezt a hibát. Szerinted hol kéne megmérnem az ü.a nyomást? Tank előremenő acélcsővön, vagy az injektor lefogató és osztóvezetékén van egy szelep, és azon?  Köszi.

Előzmény: 409 (64487)
409 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64487

Előzmény: Koncsy (64485)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64486

Szia! Nem fárasztalak a problémámmal?

Előzmény: 409 (64484)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64485

Köszi!

Amikor a tankban lévő előremenő cső szétmálott és kipukkant, kikellett vennem a műanyag házba épített szívattyút, ott a közelében nem láttam nyomásszabályzó szelepet. Ü.a színtmérővel találkoztam meg a szivattyú alján lévő szűrőzsákkal.

A tankzáró acéllemezen sem láttam semmit ami a szabályzó kinézetú lenne.

Nem tudom, hogy a tankban hol keressem.

Üdv.

Előzmény: 409 (64484)
409 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64484

"Ha a főtengely jeladó szakadt vagy zárlatos lenne azt észre venném?"

Feltétlenül. Mivel be sem indulna.

"Érdemes lene esetleg a twinport szelep vákuumcsővét esetleg elszórítani egy próba menetre?"

Nem tudom, hogy mire jutnál ezzel a próbával, de ennél "okosabb" az a rendszer, most is kiszúrta, hogy valami elromlott.

"Üzemanyag nyomásszabályzó van e ebben az autóban és hol?"

Persze hogy van, minden befecskendezős rendszer alap követelménye. Ennek az autónak a tankban van.

"Nem lehet, hogy a nyomásszabályzó vagy injektorok teli mentek kosszal?"

Mivel ez egycsöves rendszer, ami átmegy a szűrőn, az csak a befecskendezőkön keresztül tud távozni. Tehát, megeshet.

Előzmény: Koncsy (64483)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64483

Szia! Ez szuper amilyen tanácsokat adtál, köszönöm. Ha a főtengely jeladó szakadt vagy zárlatos lenne azt észre venném? Érdemes lene esetleg a twinport szelep vákuumcsővét esetleg elszórítani egy próba menetre? Szeretnék még kérdezni Tőled. Üzemanyag nyomásszabályzó van e ebben az autóban és hol? Ugyan is amikor a küszöb alatti szűrőt cseréltem az szét volt esve belül, szétvágtam és megnéztem. Nem lehet, hogy a nyomásszabályzó vagy injektorok teli mentek kosszal? Válaszod előre is köszönöm.

Előzmény: 409 (64482)
409 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64482

A Combóban 3.6-4.0bar.

Igen a twinport szelepről szól.

Az égéskimaradás detektálása nem igényel külön hardvert, az csak szoftver kérdése. (EOBD előírás) A főtengely szöggyorsulásait figyeli a vezérlő a főtengelyhelyzetjeladó jelének felhasználásával és ebből tudja megállapítani az égéskimaradásokat. (ebből is látszik, hogy ez a rendszer nem képes gyújtás hibák megállapítására)

A P0170 minden bizonnyal a többi hiba következménye.

Előzmény: Koncsy (64477)
Petya201986 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64481

Az elöző AC-n mértünk üzemanyag nyomást és az 0.5bart nyomot, és akadozott a kosztol volt hogy elsem indult.
Az új rendes nyomást produkál.
Ezt elfeljettem hozzá írni.

Előzmény: 409 (64473)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64480

Azt meg főleg nem értem, hogy mi az az egység vagy érzékelő ezen a motoron ami megtudja mondani, hogy melyik hengeren van égéskimaradás. Ez nekem magas.

Előzmény: 409 (64476)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64479

Ja és akkor még két sor a P0300, 0301 égéskimaradás

Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64478

P1112 Op commal port Deactivation Solenoid valve Actuation Error

P0170 Fuel Trim Malfunction ( Bank 1)

Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64477

Opel Combo Tour Z14XEP . Twinport hiba? Már mint  áramlásterelő hiba?

409 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64476

"P1112- t légtömegmérő hibára írja."

???? Valamit elnéztél! Ez a szívócső áramlásterelő szelepeiről szól.  (intake manifold air flap)

Az üza nyomás 3.6-4.0bar. De ehhez nem ártana tudni, hogy miben van ez a motor...

Előzmény: Koncsy (64475)
Koncsy Creative Commons License 2013.08.11 0 0 64475

Köszönöm válaszod! Rendben, legyen égéskimaradás. Az lehet üzemanyag szegénységéből adodó is. P1112- t légtömegmérő hibára írja. Tudom kéne egy kompressziót mérni. Az üzemanyagból egyszer tankoltam valami E85 ből kevert trutyit, onnan kezdődött a nem indulása az autónak, utána szétszedtem a tank tetejét, hogy a tankot kitakarítsam, és mit látok az előremenő cső szétmálott, tettem bele egy másik csővet, egy hónap múlva az is. Megette a szivattyú alján lévő műanyag szűrőt is a benzin, ezt is cseréltem, a küszöb alatti fémszűrőt is lecseréltem. Ü.a nyomást még nem ellenőriztem. Nem tudom mekkora nyomásnak kéne lennie. Olyan érzésem van mint ha mindig amikor leállítom a motort, visszafolyik a csőből az üzemanyag és ezért indúl nehezen. Vákuum problémám talán nincs, mert menet közben leállítom a motort akkor a fékrásegítő elég sokat engedi pumpálni még a féket, míg bekeményedik. Gyertyák jók.  Várom a segítséged.

Előzmény: 409 (64474)
409 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64474

Nincs baj azzal a pumpa indulással, sok autónak így működik. Ne ezért indul nehezen.

Mint látható, a diagműszer nem javít autót, mégha a legendák erről is szólnak.

Ott vannak a hibakódok, ezeken kell elindulni. A P1112 kódott beíró hibát javítani, és ha nincs változás, akkor a P0300-asokat kideríteni. De! Még egyszer leírom (lehet érdemes lenne a topic fejlécébe is lassan vastagon, pirossal szedettel :-// ), A P0300/P030x hibakódok nem gyújtáskimaradást jelentenek!! Égéskimaradást jelent, (akkor is, ha a műszaki nyelvet nem értő fordító így fordította) ennek csak egyik oka lehet a gyújtás hiba!!! Megeshet, hogy az ismert szelepszorulásos hiba ez is. További diagnosztikára lesz szükség a hiba pontos felderítésére. Valószínűleg ehhez az op-com már kevés lesz.

Előzmény: Koncsy (64470)
409 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64473

Egyre inkább az látszik megint, hogy ez a fajta spórolás marha sokba kerül.

Cserélni azokat az alkatrészeket kell, amik rosszak. A találgatásos módszer igen ritkán jön be elsőre.

Mérjetek üzanyomást, menet közben is. Jobb lett volna a tápszivattyú csere előtt is ezzel kezdeni. Ha nem tartja az előírt nyomást (talán 0.8-1.0bar), akkor ellenőrizni a nyomásszabályozót. Ha ez jó, akkor sajna az új pumpa beteg. Amíg ez nem derül ki, nincs értelme tovább találgatni.

Előzmény: Petya201986 (64472)
Petya201986 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64472

Köszönöm a tippeket, 409 és peklit .

Jelenleg ott tart a dolog, hogy a tank elég koszos volt, a 2 év állás betett neki és a benzin oldotta le a koszt a tankról és dugulást okozott, probáltuk lánccal meg magasnyomású mosoval is kitakaritani, de inkább vettünk rá egy új tankot (26ezer) + benzinszűrő.
Vettünk bele egy vadi új utángyártótt AC-t is (8ezer) (gyári BOSCH 50ezer lett volna, annyit sajnáltunk rá) , az üzemanyag rendszert teljessen kitakaritottuk oda vissza kompresszorral.

Vettem rá egy injektort is, a komputer -t szétszedtük átnézztük a csatlakozok megtisztitva! "minden tökéletes".

De viszont az autó új hibákat produkál: elindul megy ha óvatossan nyomom a gázt semmi hiba, ha egy kicsit jobban odalépek neki akkor elkezd ugrándozni és ha gondol egyet akkor le is áll (padlogáznál fullad a motor, alapjáraton jár)

Tanksapka nélkül is úgyan ezt csinálja.

Merre tovább? Esetleg probáljam meg vissza rakni rá a régi injektort? Vagy hol keressem még a hibát?

Koncsy Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64471

Bocsánat, még egy kérdés. Op com mal való kiolvasásnál, illetve bizonyos menüknél kér egy 4 jegyű kódot, ezt hol találom? Köszönöm szépen a segítséget.

Koncsy Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64470

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy opel z14xep motorkódú motorom. 2005 ös évjárat. Negyon nehezen indul hidegben, néha melegben is. Az nem tetszik és sajnos nem is tudom, hogy amikor a gyújtást ráadom miért nem indul el az üzemanyag pumpa egy pár másodpercre sem. Lehet, hogy csak akkor kell a szivattyúnak elindulnia amikor motor fordulatot érez? De ez hülyeság. Az én autó m ezt teszi. Önindítózás közben kezdi csak el a pumpa tólni a benzint. Folyamatosan bevési magának a P1112 ill. a P0300, 301, vagy valamelyik gyújtáskimaradás kódját. Keresek egy szakértőt.

Előre is köszönöm.

Esöember... Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64469

Kedves Fórumozótársak.

A segítségeteket,véleményeteket szeretném kérni két kérdésben...Az alany egy 2006-os   ,benzines,1.8-as ,Opel Vectra C.  Már a faceliftes új lökhárítós kiadás....   Azt csinálja,hogy indulás után kb. 10 perccel kigyullad az összes lámpa a műszerfalon,majd egy másodperc múlva teljesen elsötétül ,és a mutatók is  elfekszenek. Ha kinyitom az ajtót,vagy a vészvillogót bekapcsolom (tehát impulzust adok neki)  akkor teljesen magához tér...Utánna működik rendesen.
-A másik kérdésem pedig. - Picit csörögni hallom az első futóművet....Amolyan "rugós csörgés" hangot ad...Egyenetlen,rögös  útfelületen...Nem nagyon,csak picit de gondolom ez erősödni fog. 
Az olvastam,ezt típushiba..Régen a trabantom is így csörgött,csak az jobban...Melyik alkatrész a hibás??

Segítségeteket előre is köszönöm!!

Doky1988 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64468

Problémám időközben megoldódott egy másik oldalon segítettek.

Doky1988 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64467

Na szal kipróbáltam de nem kér kódot, semmi visszaszámolás nincs.. ennyi jön be össz vissz:

SAFE 7 kép

Doky1988 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 64466

szia!

koszonom 409 ezt mar probaltam, es 7 safe -t ir...

ha esetleg akie volt tulaj, az elb.szta az osszes lehetoseget akkor vegleg kuka?:/

409 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 64465

A gugliba beírtam, hogy car300 kódolása,.......... és az első találat ezt adja:

A gyári rádió (CAR300) kódjának bevitele.

Vegyük le a gyújtást, ha esetleg bekapcsolva maradt a rádió (facelift-es gyártmányoknál már a kulcsot kell kiszedni a lekapcsoláshoz, nem elég a gyújtás levétele), kapcsoljuk ki.
Nyomjuk az "AS" gombot, majd a másik kezünkkel kapcsoljuk be a rádiót a hangerőszabályzóval. Közben az "AS" gombot ne engedjük el, nyomjuk addig amíg csippanó hangot nem hallunk a hangszórókon, ezután jelenik meg négy vonal a kijelzőn.
A kód számait az 1-es, 2-es, 3-as és 4-es gombok nyomogatásával vihetjük be a készülékbe. Addig kell nyomogatni, amíg a megfelelő szám meg nem jelenik az adott helyi értéken.
Amint beírtuk a helyes kódot, ellenőrizzük át még egyszer. Ha helyesnek véljük a kódot, az "AS" gomb megnyomásával érvényesíthetjük a kódunkat. Addig nyomjuk, amíg nem csippannak a hangszórók.
Hibás kód esetén a rádió letilt pár percig. Akárhányszor rossz kódot ütöttünk be, úgy hosszabbodik az idő, míg beírhatjuk a kódot ismét. Összesen 10 lehetőségünk van a kód megadására, ha egyszer sem sikerül, az eszköz teljesen letiltja magát.

Előzmény: Doky1988 (64464)
Doky1988 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 64464

Még annyi mikor ezt véghez viszem az jön be hogy "7 SAFE"

Doky1988 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 64463

Sziasztok!

Ti vagytok az utolsó reményem! :)

Béreltem egy Opel Astra F -et, egy Blaupunkt CAR 300 rádió van benne és mikor bekapcsolom a rádiót SAFE kódot kér.

A kód megvan, a kérdés hogy hogy tudom beírni?

Úgy csináltam, hogy:

1. Gyujtást ráadtam

2. AS gombot nyomtam folyamatosan + POWER gombal ugye bekapcsoltam a rádiót.

3. Bekapcsolt, csippant egyet, majd kiírja h SAFE viszont nyomtam tovább (úgy tudom úgy kell) az AS-t, míg nem kéri a kódot, de nem kér semmilyen kódot, valamint kérdés, hogy a SAFE felirat eltünik és ott kéri a kódot vagy konkrétan hol fogom látni?

Mennénk Keszthelyre nyaralni, aztán 600km-en keresztül csöndbe lenni, nem egy nagy élmény :)

Hálás köszönetem mindenkinek, aki tud valamit a témához hozzászólni! :)

peklit Creative Commons License 2013.08.09 0 0 64462

Heló!

Lehet hogy el van tömítődve az aktívszenes benzingőz tároló és a tank szellőztető rendszeren keresztül túldusult üzemanygot kap.

Tankolás után próbáld nyitott tanksapkával inditani na és a rendszert átmosni.

Üdv.:Tamás

Előzmény: Petya201986 (64452)
409 Creative Commons License 2013.08.08 0 0 64461

A logika szerint nem. Ez esetben nem kapcsolna össze a mágneskapcsoló és koszos maradna a motor /fogaskoszorú/ elfordítása után is...

Előzmény: bgly (64459)
409 Creative Commons License 2013.08.08 0 0 64460

A hidróknak nem szokásuk kollktíven tönkremenni, és legkevésbé a kopás a haláluk.

Előzmény: nemethgab_01 (64458)
bgly Creative Commons License 2013.08.08 0 0 64459

No és az nem lehet, hogy a bendix koszos, és nem csúszik eléggé előre,

Előzmény: Törölt nick (64453)
nemethgab_01 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 64458

Sziasztok. Lehet hogy lerágott csont már... :)  Z14XEP, láncos, 270 000 km. Hidegen alapjáraton ütemes kopogás hallható, mint egy dízelnél, motor jobb oldalánál, vagy hátul. Lánc elvileg a bal oldalon van, tehát nem gondolom hogy az lenne. Hidrotőkére gyanakszom. Kérdésem, hogy ha az, akkor azok egyenletesen kopnak, vagy elképzelhető, hogy 1-1 darab jobban kopik és annak van hangja?
Volt már valakinek ilyen nyűgje? Olajat nem eszi, nem folyik sehol, nem füstöl stb.

409 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 64457

Nos, nagy tolongás nem volt erre a kérdésre, így próbálok egy tippet. Próbaképpen ledugóznám az EVAP rendszer csövét a szívócsövön a tankolás előtt.  Lehet, hogy azon keresztül jut benzin a szívócsőbe és túldúsul.

Előzmény: Petya201986 (64452)
409 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 64456

Akkor az Astra lesz az olcsóbb.  Abból nem kell kivenni a váltót.  (~2munkaóra)

Előzmény: Törölt nick (64455)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 64455

Nem csak a kollegamnak astraja van es kiderült neki is ez a baja es jol összevesztünk hogy melyik lesz az olcsobb a warti vagy az astra, amugy 60LE 1992 astra kiadas.

409 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 64454

Hümm, tegnap még Wartburg volt. Reinkarnálódott?

Amúgy Astra 1.4 ből annyi fajta mint a tenger!!!

Előzmény: Törölt nick (64453)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 64453

Sziasztok meg szeretnem kérdezni mennyibe kerül egy inditomotor fogaskoszoru csere? A jelenseg az hogy bizonyos helyzetben áll meg a motor az önindito csak pörög nem forgatja meg,utana sebessegben meghintaztatva ujra jo.(1.4 astra)

Mennyi az anyagköltseg es a munkadij,mert azt hallottam nem kis idő a szerelése...

Petya201986 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 64452

Sziasztok.

Segitséget szeretnék kérni. Már írtam a saját topikjába is (Opel Corsa B)

Van egy 1994 -es Opel Corsa B 1.4i (c14nz) autónk.

A problémám ott kezdődik vele, hogy akárhányszor elmegyek vele tankolni, azaz tele tankolom, utána nem indul el, csak kb. 1 óra állás után vagy haza húzás után kis pihenővel, de utána el indul. Két tankolás között hiba nélkül müködik az autó.

Az autó 2 évig állt, utána kapott egy nagy szervízt, AC pumpa 2 hónapja lett cserélve, injektor 1 hónapja, benzin szűrő nagy szervíznél lett cserélve + a tankot is kitakaritottuk.

Mi lehet a hiba oka? Mit probáljunk még megnézzni rajta? Mit lehet vele kezdeni?

Válaszotokat elöre is köszönöm.

x25xe Creative Commons License 2013.07.25 0 0 64451

Üdv mindenkinek!

x25xe motorhoz  keresek főtengely jeladót,ha esetleg valakinek van elfekvőben az írjon,köszi

ha4nz Creative Commons License 2013.07.25 0 0 64450

Hali!

Segítség kellene 95-ös A veckihez: A klíma digitális benne de a visszajelzőről eltűnt minden. Háttérfény és a számjegyek, piktogrammok is. Melyik lehet annak a biztije, vagy hol kellene megbontanom a műszerfalat, hogy megnézhessem hátul, a csatiját? Így még a párát sem lehet leszedni reggel az ablakról és nagyon zavaró, hogy nyáron nem tudom a hűtést sem beindítani.

Előre is köszönöm!

kolcsar Creative Commons License 2013.07.21 0 0 64449

"A" gombot (ami a km.óra alatt van) nyomd meg,utána ad rá a gyujtást megjelenik kb:2-3ms ra az "INSP"felirat majd megjelenik "- - - - - " ekkor ved le a gyujtást,és enged fel a gombot!

Előzmény: Dávid Szarka (64448)
Dávid Szarka Creative Commons License 2013.07.21 0 0 64448

Üdv meg szeretném kédezni hogy opel zafira 2002 es évjáratú, 101 LE-s auto hoz tudna valaki elmagyarázná hogy olajcsere után a olaj csere jelét hogyan kel a kulcsal ki ütni?

Megköszönném

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!