Lenne egy kérdésem.Van egy 99-es g astra-m X14XE,motorkóddal.KB 3 hete generátort cseréltünk,mert tönkre ment.Viszont amit most tapasztalok az nem nagyon tetszik.Igen megnőtt a fogyasztása a kocsinak.Ugye 50 literes tankja van.Én a hónap elején teli tankoltam,eddig mentem vele 370 kilométert,és az óra szerint már igen kevés a benzinem.Kiszámoltam és 13 litert eszik meg 100 kilométeren.Ez rendkívül sok.Tavaly nyáron akár elmentem vele 700 kilométert is,télen pedig 650 kilométert.Ugye a télen más viszonyok között autózunk mint nyáron.Ez a fogyasztás nagyon bosszantó.Beszéltem már egy két szerelővel,de sajnos igen sok oka lehet ennek a hibának.Ha valaki tapasztalt már ilyen hibát akkor írja le legyen szives.
Márkaszervízben Tech2-es célműszerrel letiltják az AGR szelepet, és így nem vezérli a motorvezérlő. Tisztítás evidens, a pergetés meg azt jelenti hogy 2-3ban járunk a városban emelt fordulaton vagy elmegyünk gyakrabban hosszabb útra és élvezzük, hogy kiég a trutyi a rendszerből.
Az autó rángatott, trafócsere után jött az EGR szelep, amely megtisztítás után kb. 3/4 évet szépen elment, majd jött újabb tisztítás, kb. 1/2 évig megint jó volt az autó, most újból rángat. Levakítottuk, de sajnos nem jött be a dolog, mert a rángatás most megint előjött.
Véleménytek szerint vegyek új EGR szelepet, vagy használtat, esetleg tisztítsam meg megint, és imádkozzak, hogy bírja valameddig?
Lenne egy kérdésem. F Astra-m van c14nz, és már elég rég óta direkt szűrő volt rajta. Most visszaraktam a rendes légszűrőt, és nem emlékszem rá, hogy a légszűrőházon levő szelepet hova is kell bekötni. Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Szerintem vidd el egy olyan helyre ahol autodiagnosztikával kezdenek és élőadatokon nézik, hogy mi történik, ha állítanak pl az előtöltésen.
Amiben tudunk segítünk, de aki olyan szerelő hogy állít valamin a talán reményében az nem tud hibát keresni, mert nincs elég infója a motorban lejátszódó folyamatokról.
Ez a csörög, sebaj, majd bekopik hozzáállás ma már csak a dunaújvárosi vasműben van elnézve, de ott még mindíg szocializmus van...
kissé elfogult vagyok, így én is az elsőre szavaznék. Messziről nem néz ki rosszul, persze nem mind arany ami fénylik. Mondjuk a jobb oldali lámpa az nem fénylik, mondhatnám matt, de lehet a fotó hibája.
Nekem vegyesben kb. 9,5 a benzin fogyi, gázzal 12 környéke, sok autópályával, haladósan... Mondjuk nem automata váltós.
250e felett járok most, kéregeti az olajat. Előtte 2.5 V6 volt, az is kéregette, de nem durván.
Ami mindenképpen kellene, sok extra, talán tetőablak, ha nagy motoros benzines akkor meg gázos legyen. Kényelmesen lehessen 5 emberrel nyaralni menni, vagy maszekoláshoz beférjen a sok szerszám hátra.
Mire kellene figyelni vásárláskor? Főbb tipushibák, melyik motorkód hogyan viselkedik, esetleg olajzabáló-e, stb...
-NGK gyertyák lettek beleépítve. (ettől pontosabbat nem tudok róluk, régebben sokat kísérleteztünk a gyertyákkal bosch, stb de igazán és tartósan az NGK vált be), nem tudom hogy ez a gyárilag ajánlott -e.
-fehéres szürke füst jön amikor önindítózzuk.
-többszöri (2x ráizzítok utána indítok) izzításra sem indul.
viszont másodszori önindítózás után egy jó 10 másodperc után indul, de ilyenkor a gázt kicsit nyomni kell nem lehet rögtön elvenni mert akkor kicsit bedadog.
viszont egy 15 másodperc után el lehet venni a gázt akkor szépen van alapjárat és onnét minden ok, nem füstöl feketén sem kéken.
és amikor mentem vele, a nagy dombon is simán felment 4-be , a motorjavítás előtt 2-ben sem nagyon ment fel.
Annyi, hogy az összesűrített levegő felmelegedjen annyira, hogy meggyújtsa az üzemanyagot.... Szóval ezt így nem lehet megmondani, erősen fordulatszám függő. A gyárban nem az indítóval forgatják a motort amikor meghatározzák a megfelelő értéket, ezért aztán nem is adják meg pontosan. Azt mondják, valahol 18.5-34.5bar között......
Hogy jelen esetben mi a bánata a motorodnak, azt nehéz megmondani, de ha ennyi a végnyomás, és az előtöltés helyesen van beállítva, valamint megfelelően* működik az izzítás, annak indulnia kell, ha üzemanyagot is kap. Természetesen a megfelelő indítási fordulatszám esetén. (miután azt sem tudjuk, hogy a végnyomás mérése, milyen motor állapotban történt! ?? )
* remélhetően a belevaló és nem a ~3napig működő gagyi gyertyák lettek beépítve. ?
Indításkor milyen színű füst jön a kipufogón???? (mármint amikor nem indul)
Az elsö még 1991-be volt egy Opel Ascona dizel amivel igy jártunk,mi is elöször végig játszotuk,adagoló,hengerfej,ha már lent van akkor gyürüzük meg nem volt olyan nagy a kopás,hidegen vagy nem indult,vagy félórás közelharc után nagy nehezen,aztán melegen úgy indult csak ránéztek a kulcsra:)) Utolsó nekifutásba már más választás nem volt levetük az öninditót,és mikor szétlet szedve derült ki,hogy a perselyek kivoltak kopva,és a fogaskerekek megvoltak szorulva,aztán akkora áramfelvétele volt,hogy az adagolón lévő leálitó mágnesnek kevés volt az áram nem nyitott ki. De nem csak Opel volt ilyen egy Corandó is annál is mindent cseréltek a szervizbe,adagolót,izzitó elektronikát,ha olyan kedve volt indult de legtöbször nem akart.Behuzásra-tolásra indult,annál külön adtunk az adagolónak másik kocsirol áramot mikor forgatuk abba a pillanatba indult,de ha saját aksin volt annyira kis áramot kapott az adagoló, a mágnes szelep nem kapott elég áramot.
Nem akarok nagyon bele szólni,de 10-böl 8-nál jártam úgy már mindent cseréltek (sok mindent feleslegesen) márkaszervizböl,gépmunka után is adagolót javitotak,csak egy alkatrészre senki nem gondolt.Opelokba elöszeretetel alkalmazták az átételes öninditókat,elméletileg úgy volt hallható jól forgatja a motort,de nem igazán érte el az inditási fordulatot,csak sok tekeréssel,érte el mint a lendkerekes autók.Nagyon sokszor ezeknél az autóknál másfél,kétmétert löktünk,és beindultak.Volt olyan is amit gépmunka után olyan kompresszió volt mint amit leirtál,aztán öninditó javitás után felment 26-28 bar végnyomásra. Kikopnak a perselyek,és a müanyag kerekek szorulnak benne.
igen dizel, elnézést hogy elfelejtettem ideírni (szőke nő vagyok! :-)
1992.12. havi, motorkódot nem tudok, mert nincs most itt az autó és így a forgalmi sem amiből kinézhetném.
elvittem pécsen a kis-dizel kft-hez, mert az eredeti szerelőm így adta vissza motorfelújítás után hogy nagyon nehezen indul, és csak annyit tett hozzá hogy jártassam az autót úgy 200 km-t utánna vigyem vissza hozzá akkor majd előtöltést fog állítani az agadolón és akkor jó lesz. (na ez nekem nem volt túl meggyőző)
ezek után kis-dizelnél, mondtam keressék meg az okát hogy nehezen indul az autó.
első lépések egyikeként kompressziót mértek (nem voltam ott , nem tudom hogy padlógáznál mérték-e vagy hogy hogy)
ők mondták hogy 22-24 bar a mért, és minimum 25 nek kellene lenni de 28 az optimális.. ezzel én nemigen tudok mit ellenkezni ők a szakemberek erről hétfőn kiadnak egy számlát amire rá is írják.
mennyi az optimális kompresszió ?
közben felhívtam a gépészt aki csinálta a motor felújítását, (nagyon jó híre van a városban , tökéletes munkára törekszik mindig) aki azt mondta hogy nem nála van a hiba oka, ő jól megcsinálta
gépészhez a szerelőm vitte a motort, nem én. (tehát az ő felelőssége nem az enyém)
gépész azt mondta még hogy esetleg kitámaszthat valamelyik vagy az összes hidrotőke és attól lehet a gond.
ezzel nekem laikusnak csak az a gondom hogy hosszas tekerés és tekerés , után amikor elindul a motor (egyszercsk váratlanul elindul, egyenletes gyorsan teker végig) akkor szépen jár, nem dadog. és melegen utána már pöcre indul.
kis-dizelesek azt mondták, ahhoz hogy tovább tudjanak lépni le kell bontani a motort (minimum hengerfej levétele, és akkor ugye jönnek az új tömítések egyéb költségek)
így mivel garanciába az eredeti szerelőm meg kell csinálja, visszamegy az autó inkább őhozzá. de mivel visszaadta így hogy nagyon nehezen indul, hogy remélhetném hogy most rá fog jönni a hibára...
amúgy ha az elején mondta volna hogy szét van kopva a motor bele sem kezdünk az egészbe, (kerregett a motor és nem volt benne erő) de mivel először találgatott hogy ez vezérműtengely kopás azt megcsinálta (másikat raktunk bele) himbákat is cserélt azt mondta hidrotőkék jók motor ezután is kerregett, aztán azt mondta adagoló van oda fel lett újítva az is, még mindig nem volt jo a motor aztán izzítógyertyákat cserélt akkor már benne volt sok pénzünk, mire elvitte valahova ahol megállapították hogy szét van kopva a motor, akkor már nem volt más választás mint folytatni mivel sok pénz már benne volt:(((
<egyébként jóindulatú a szerelő, nem szándékosan b*szott ki velem , hanem hozzá nem értésből pedig már 50 feletti a pasas nem kezdő..>
Ha ezt rejtvénynek szántad, akkor annyit már sikerült megfejtenem, hogy diesel motorról beszélsz. :-// Miből gondolod, hogy van élő ember az indexen, aki tudná, hogy milyen motor van az autódban????
teljes motorfelújításon esett át, meg lett fúrva a motor stb..
adagoló fel lett újítva, új vezérműtengely, új himbák.
mindezek után nehezen indul, ma elvittem egy másik szervizbe ahol kompressziót mértek 22 és 24 bar körülit mondtak.
mitől lehet hogy alacsony a kompresszió, ilyen előzmények után.???
jelenleg ott tartok hogy hétfőn viszem vissza a szerelőhöz, garanciába, de bizalmam megrendült benne, hogy esetleg nem jól lett összerakva vagy nemtudom..
szerintetek mi okozhat ilyet?
jah és ha elindult a motor szépen jár, nem dadog, mennek rendesen a hengerek nem füstöl..
Van köze a kipugáznak is hozzá, de azokat a komponenseket amiket ez érint, nem mérik a vizsgálat alkalmával.
Azért kapott piros helyett kéket, mert az 1996-tól gyártott autók a nemzetközi előírások alapján magasabb kategóriába tartoznak, de ezt a hazai bürokrácia leszarta, és megszokásból a régi besorolást írták a forgalmikba kb 2006-ig.Ennek a jelentősége a 2010-es változásnál került felszínre.
Egy X16SZR motorkódú F Astrával lenne némi problémám. 2 éve beszereltettem a gépbe a gázt, azóta a hűtővízszintet nem néztem a kiegyenlítő tartályban. 3 napja hol van fűtés benne hol nincs, és a reduktor is lefagy, hiába üzem meleg a motor. Persze a tartály üres. Szóval ma vennék fagyállót és feltölteném a tartályt. A kérdésem annyi lenne, hogy elég feltölteni és majd lelégteleníti magát vagy légteleníteni kell? Ha igen akkor hogyan csináljam?
Mert 2010. 01. 01.-én megváltozott az egész rendszer. (addig kettő fajta, sárga és zöld matrica volt, onnantól négy) Ráadásul volt egy halom rosszul kiadott besorolás is, ami a régi rendszerben mindegy volt, de az újban már nem. Ezeket próbálják még most is helyrehozni.
Amióta 5 °C alatt vagyunk, pláne amióta mínuszok vannak hidegen ezt játsszuk 1-2 percig, aztán minden beáll, bár az alapjárat picit (100 fordulatot) ingadozik lefelé. Check lámpa nem világít soha, víz nem fogy, olaj nem fogy, nem füstöl, nem fullad, jól fogyaszt, néha 2.-ban kicsit torpan, de semmi megfogható hibát nem produkál.Néha sztem megáll az egyik henger a többit látod a videón. Következő indulásoknál semmi, de ha áll fél napot a hidegben akkor megint prüszköl. Valami tömítetlenségre gyanakszom...de én nem vagyok szaki! Ha valaki találkozott ilyennel, megköszönöm a segítségét.
A márkakereskedőt érdemes megkeresni, ahol az autót eladták. Náluk megvannak az ilyen jellegű adatok (immo kód, rádiókód, stb.), és ha igazolod, hogy jogos tulajdonod a masina, akkor elkészítik az új kulcsot, stb.
Sziasztok! Opel Astra G-hez szeretnék beszerezni még egy távirányítós kulcsot. Mi a menete? Van benne immo chip is, vagy csak az elektronikát kell tanítani? Hol érdemes nézelődni ez ügyben? Előre is köszönöm
szia nem tudom megoldódott e a problémád de én 2 évig jártam úgy az autómmal hogy elvolt rakva a vezérlése egy fogat igy vettem, most cseréltettem rajta vizpúmpát és vezérlést ég és föld az autó viselkedése a fö tengelynél volt elrakva a vezérlés egy fogat
Szervusztok! A segítségeteket szeretném kérni! Van egy 2008.-as G astrám, és sajnos ki kell cserélnem az első lökhárító vasat. Azt szeretném kérdezni, mennyire egyszerü levenni ehez az első lökhárítót. A segítségeteket előre is köszönöm.
Hello tudja vki f Astrában hol van az ablaktörlő előtét ellenállás?Az ment el és csak a legmagasabb fokozatban töröl.Viszont azt tudom hogy 100 ft-s tétel elvileg.
A leirt számok bármilyen adalékolt olajnak a hideg türö képeségét,és a meleg türő képeségét jelöli, 0W- az -40fokon való dermedését jelenti,a második szám az a 100C fokon való szivatyúzhatóságát.
Vásároltunk egy 1997-es Opel Astra F 1,6 16V típusú személygépkocsit. Eddig Opel kocsink nem volt ezért keresek Budapesten, megbízható szerelőt aki kézbe venné a kocsit és amit szükséges azt cserélje ki, javítsa.
Eddigi problémák:
Rádió nem megy, megnyomom a bekapcsoló gombot ami elkezd világítani, de hang nincs.
A vezető oldali ülést cserélni kell, az oldal támasz eléggé gyenge már.
Illetve természetesen a kötelezőket szeretném megnézetni.
Engem mondjuk pont nem érdekel,hogy ki milyen olajat rak a kocsijába.Felőlem Botondot is tehet bele,hiszen az is jó valamibe.Nyilván nem fogok olyan olajat keresgetni,ami 2001-ben jó volt A Z motorkódú Opelba.Minden második olaj Dexos2-es akkor minek keresgéljek mást?Már nem is nagyon van olyan amire GM-LL... van írva.
"... mire ..." Ahol ACEA A3, B3, API SL/CF, SAE 10W-40 a követelmény. És a tulajdonos/karbantartó nem akar/tud/képes korszerűbb/drágább motorolajat használni.
Meg annyit a kis Corsarol, hogy jaro motornal levettem az olajbetolto tetjet. Lathato fustot, gazt, kopkodo olajat az ellenorzes utan nem lattam. Adtam nagyobb gazt, es akkor sem valtozott semmi. Gondolom ez azert jo jel:) A szomszedunkban lattam egy elado valo 82-es 1.2S-es,5 ajtos, zold szinu Opel Kadett csodat. A tulaj rokona gondolkodik a tavaszi eladason, mert nagyon sok autojuk van. Mire lehet szamitani egy ilyen veteran verdanal? Nyugisan vezetve varos/orszaguti fogyasztas (80-90 km/h)
Tudom, hogy az orbitális szemellenződ úgy sem engedi felfognod, de megrögzötten azt szajkózod, hogy az Opel pl. 2000-ben olyan motorokat gyártott, amihez majd csak 2010-ben lesz megfelelő olajminősítés. Sőt, hogy még nagyobb legyen a marhaság, ez olyan szabványt vált fel, ami szintén nem volt előírás 2000-ben. Hogy egyszerűen fejezzem ki magam, ez egy ordas nagy faszság!
Persze értem én, manapság marha nagy divat mellet döngetve a más farkával verni a csalánt, hiszen a hozzá nemértők jelentős tábora áhítattal tekint "nagyságodra".
Plusz kíváncsi lennék, hogy a csudában voltak képesek ezek a motorok 400-500ezerkm-t megtenni jelentős javítások nélkül az általad kötelezőnek aposztrofált olajakat sosem látva??
A válasszal ne törd magad, azt nem fogom látni, mert rányomok a fejléced negyedik gombjára, aminek a hasznosságát most értettem meg.
"... minimál követelmény ..." Tárgyi tévedés. A Z motorkódú motorok gyártáskori követelménye GM-LL-A-025, GM-LL-B-025. Ezt váltotta fel 2010-e modellévtől a GM Dexos2. Ez az aktuális gyártóművi olajkövetelmény.
A GM Dexos 2 szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 szabványokkal, tehát mindenütt használható, ahol ezeknek a korábbi szabványoknak megfelelő olajok vannak előírva.
Ha GM 10W-40-es az olaj akkor jó a régebbi Opelokba.A C-s meg a X-es motorkódúba.A Z motorkódúba kell 0W vagy 5W-s.De majd jön Mantec és megmondja,ő jobban ért hozzá.
Amennyiben az az olaj megfelel az API SJ / ACEA A3 követelményeknek és legalább félszintetikus, akkor megfelel. Ez a minősítés annak a motornak a hazai éghajlati viszonyok mellett a minimál követelménye.
Köszönöm a segítő szándékot! Elnézést kérek de lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan az olajat illetően! A GM alatt én a gyári Opel olajat értettem, gyári olajat kapott az elmúlt néhány évben. Az is tény, hogy az előző tulaj sem kímélte nagyon a gépet (mint utólag megtudtam) és hát nálam is előfordult, hogy a pálca aljáig lefogyott az olaj. Ha meleg a motor, akkor sokkal hangosabban csattog mint hidegen, indítás után. Napközben ajánlották még a motor tisztítását és az olajhoz adagolandó hidrotőke (javító?) fogyadékot. Mégegyszer köszönöm a segítséget és ha lenne még ötlet, azt is szívesen veszem. Üdv.
Nekem lenne egy problémám és szeretném ebben a segítségeteket kérni. Van egy 2.2dti c vectrám,ami hidegben tökéletesen izzít és pöcre indul. De ha megállok vele és egy kis idő múlva beszállok az autóba,akkor nagyon nehezen akar beindulni. Tudnátok nekem segíteni,mi lehet a baj? Előre is köszönöm..
Nekem Z12XE a motorom. en ilyen olajat toltogetek bele,(foton)mert sajna mindig folyik. Ez jo bele? opel corsa C.Voltam az opel szalonba,ott mondtak,hogy kellene egy olajszurohaz tomites es elso fotengelyszimering+agyresz csere. de meg nem javitattam meg:((
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy vettem én balfék egy D corsát aminek szerintem kukára volt törve az eleje..és most nincs benne esőszenzor se automatikus fényszóró Bekapcsolás, a tetőkárpiton van egy kis vágás ahol gondolom menne valami vezeték a sötétedő tükörhöz. És a világítás kapcsolón sincs jele.ja persze kodlampa. ?.szerintetek vissza lehet építeni. De vezetéket nem találtam az a oszlopban
Segítséget szeretnék kérni mert tanácstalan vagyok, hogy mivel kezdjem az autó javítását. Van egy 2005-ös, 1.4-es, G Astrám Z14XEP motorkóddal, 130 ezer km-rel, GM 10-40-es olajjal. Hibája, hogy sok olajat fogyaszt és hangos a motor, "csattogós" hangja van - többen kérdezték, hogy dízel-e az autó... Előre is köszönöm a segítséget!
Még annyi jutott eszembe, hogy a gyertyákat vedd ki először, ha kormosak, akkor a túl dús keverék lehet gyanús, természetesen, ha a motor nem elhasználódott.
Ha szép világosbarnák a gyertyák, akkor én az üzemanyag hiányára gondolnék, természetesen második körben lehet ezer más dolog is.
A lamdaszondát meg nem kell ész nélkül cserélni, egy egyszerű multiméterrel meg kell mérni, ha jól emlékszem, 0,8Vnak kell lennie a mért értéknek, amit járó motornál és megfelelő kipufogógáz összetételnél mérni kell. Kérdezz utána, hogy a pontos típushoz milyen érték tartozik!?
Alapjárati motor, vákumcsöveket nálad is érdemes lenne megnyomkodni a repedések végett.
Visszaolvasod amit írtam, nekem a fojtószelepházon volt egy repedezett cső, ami az üzemanyagnyomásszabályzóhoz ment, ugyanezeket a hibákat produkálta a kocsi.
A corsaval is volt ilyen problémám, ott az AC összekötőcsöve hasadt fel, és nem lehetett észrevenni, mert a benzinben elég lágy volt, és összehegedt. AC-t is érdemes megnézni, mert lehet, hogy halódik.
Lehúzod az injektorfejről az üzemanyagcsövet és megnézed, hogy van e nyomás.
Valaki biztosan megsúgja, hogy mekkorának kell lennie, nekem 0,8bar volt, de írták, hogy az újabbakon 2,5 körül van.
Az auto "original" kulfoldi:) Itt nincs beiirva motorkod. Te lenyegesen jobban jartal a Corsaval mint en. Koszi a tippeket. Ha enyhul kicsit a hideg es a szel, megnezem a burkolat alatti dolgokat. Egyenlore igy is megy az auto, max neha kikapom az akksit belole feltolteni. 162k-t mutatott az oraja amikor megvettem. A szamlalo szep egyenes vonalban mutatta a szamokat. Trukkozes, tekeres jele nem volt lathato. Ebben a regioban nem divat kis autoval nagyon sok kilometert menni. Arra veszik a nagyobb kat. gepkocsikat. Most 210k kornyeken jarunk az autoval. Szerintem jobb a helyzet mint feltetelezzuk. Barmikor elmernek vele indulni akar Afrikaba is. XD Parszor csinaltam 4-5k-as utakat vele. A szalszakadt gumin kivul szepen teljesitette a tavot. Inkabb bosszanto, hogy mindig kell bele valamit venni. Azert rendes, mert altalaban hazai palyan kezd nyugos lenni nem utkozben cseszik ki velem. A csoveket is at fogom nezni. Lehet itt megy el nemi teljesitmeny, es ugye a 45 menesnel nagyon szamit ha par darab elmegy kozuluk nyaralni. A legjobb lenne venni egy donort, csak sajna nincs lehetosegem itt tarolni, es Mo-n sem.
Van tippetek mi az oka a corsa x10xe alapjárat egyenetlen járása + terheletlenül rángatásnak? Az egr-t már levakoltam. A bontóban cserélgettem jó pár légtömegmérőt, lambda szondát. Lehet, azok se voltak jók? Bármelyik, előbb említett három alkatrész fajtánál is a lehúzott csatinál se volt változás.
Nem teljesen világos, ha magyar forgalmi van hozzá, akkor van motorszám, annak az eleje a motorkód. Ha a a kocsi is külföldön van, akkor nem tudom, de nem is annyira lényeg.
Én 12évesen vettem az A corsát, a szelepfedelet, légszűrőházat leszámítva ugyanaz.
22 évesen lett eladva, ez idő alatt egyszer néztem bele a hűtőbe, sose töltöttem utána, vezérmű cserénél fel lett töltve, és semmi nem fogyott belőle.
Ezt a rozsdát nem magyarázza az utcai tárolás, és szerintem a pára sem, de ha külföld, akkor nem ismerem a körülményeket.
A generátorcsapágyak be vannak nyomva kenőanyaggal, én nehezen tudom elképzelni, hogy a párától megrohadnának.
A vezérműszíj burkolata alá kell nézni, azért a biztonság kedvéért és ilyet kell keresni, a gyanús foltal.
Nem akarlak elkeseríteni, de hiába vetted nem alsó árkategóriába, nem tudom, hány km-el az órában, a leírtak alapján ez egy széthajtott autónak tűnik.
Szintén rövidtávok, 1,5km, 10-30 perc pihenő majd vissza, 4 sebességes váltó, 7l-es fogyasztás városban. És lomhának nem mondható, legalábbis a 960kg-os tömeggel, a C-t nem tudom, milyen nehéz.
A 10 év alatt alkatrészre nem költöttem 100e Ft
Féktárcsa, fékbetét, gyújtókábel, vezérmű szett, kézifékbovden , kuplungbovden, egy külső féltengelycsukló. 22 éves autóra nem sok, a karosszériára ment rá 120e mert már ment volna bontóba, de én is rászaladtam az átverős eladóra, ezért meg kellett csináltatnom még két évre.
Szerintem méressél kompressziót a hengerekben, az sokat elárul, meg ha járó motornál nívópálcánál, és olajbetöltőnél sapka nélkül erős kipufogógáz szag van, és erősen füstöl, akkor már a végét járja valószínűleg. Ezt te is meg tudod nézni otthon, de a bontóst is megkérheted, hogy néze meg, hogy mi a sok meg kevés kartergáz!?
De lehet, hogy csak hasonlóan hozzám egy 300ft-os vákuumcső szivat a magas fogyasztással, meg a lomhasággal.
Nézz át minden csövet, nyomkodd meg őket, látsz e repedéseket rajta?
A generátor viszont tuti csapágyas, nem tudom, megéri e csapágaztatni, ha nem tudod magad megcsinálni, akkor a bontóba ráfizetéssel cseréltesd be, ha lehet.
Mivel "gazdasagi menekultkent" most kulfoldon elek, a feltetelek, szabalyok, javittatasi koltsegek teljesen masok mint Mo-on.
A forgalmiban nincs bejegyezve motorszam, motorkod. Ismerek egy opel bontost, es a heten talan el birok jutni hozzajuk.
Az elviselhetetlen nyirkos, nedves, esos klima miatt rozsdasodhat ennyire. Nyilvan auto es auto kozott akad kulonbseg. Az enyem sajna rozsdas. Valamint szabadban all a kocsi es nagyon rovid utakra van hasznalva. A vipumpa elkepzelhetoen szivaroghat, bar szemre nem csopog sehol. Hutofolyadek szaga nem erzodik ugyan az utasterben menet kozben, de ettol meg szivaroghat. Egy ilyen idos autonal nem tudom mennyire normalis fel evente 1 liter hutofolyadek utantoltese. Kb. 1.5 eve jart Mo-on a verda vizsga elotti felkeszitesre. Nehez olyan szerelot talalni aki becsuletes, megfizetheto aron dolgozik, az auto mellett lehet allni szereles kozben, tovabba gondosan at bir nezni mindent az auton. Pl. lat egy kezdodo rozsdas ekszijtarcsat es mar elore figyelmezteti a tulajt a csere szuksegessegerol. (ha tudsz/tudtok ilyen szerelorol Bp.tol max 100 km tavolsagig, priviben kernem az elerhetosegeit XD) Vezerlest csereltek rajta 1.5 eve. Markas szijak kerultek az autoba. Azota keveset futott. Talan evi 8000-10000 km. A szerelok mindig rohannak, tulterheltek, stresszesek.
Ha beadja a kulcsot, megy szepen a bontoba, es veszek egy Toyotat :) Erre az autora mar ra kellett koltenem a kocsi teljes vetelarat, pedig nem az also arsavban talalhato hirdetesekbol valasztottam. Az auto nincs hajtva, vigyazva van ra, es ennek dacara....... Birom amikor "olcson fenntarthato autonak" kialtanak ki egy ilyen kis Corsat. A fogyasztasa telen varosban, rovid utaknal eleg sok: 8.5-9 liter, csereben nem megy, lusta mint a dog :)
Regen egy diesel AX-et hajottam. Annak a szemet is kinyomtam. Szinte alig kellett rakolteni valamit.
A motorkód a forgalmiban lévő motorszám eleje, nekem A corsa volt, nagyon hasonló motorral, C12NZ motorkóddal.
Ami látszik az utolsó képen!
Az ékszíjad nem a nagyobb akkumulátortól szakadt el, azzal semmi gond, azt simán fel tudja tölteni.
A generátorod ékszíj tárcsája tiszta rozsda, és mint mondtad, nem tudod kézzel megforgatni, ami annyit jelent, hogy a csapágyak korrodáltak, és beálltak. Csapágycsere, vagy bontott generátor.
Ami jelenleg nagyobb probléma az az, hogy mitől ilyen rozsdás, nekem 22 év után semmi rozsda nem volt rajta.
Valószínűleg a vízpumpád szimeringje ereszti a hűtőfolyadékot, ami azért veszélyes, mert a vízpumpa csapácsát is kinyírja, és ha az megáll, akkor mindent összetör a motorban, szelepeket, dugattyúk megsérülnek, hajtókarok.
Mikor volt vezérmű szett cserélve benne, elvileg 60000km után cserélni kellene?
Én ezt nem indítanám be, és nem vinném saját lábán szervizbe, mert bármikor beadhatja a kulcsot, és akkor százezres nagyságrend a javítás.
F Astrával van egy olyan problémám, hogy indításkor nagyon alacsony a fordulatszám, majd 1-2 gázfröccs után nagyon magas. Ez ilyenkor pár percig így is marad, sőt utazás közben is előfordul néha, ha mondjuk megállok piros lámpánál, nagyon magas fordulatszámon pörög a motor. Alapjárati motor most volt benn cserélve, ez nem oldotta meg a problémát. Tudja esetleg valaki, hogy mi okozhatja ezt?
Mi a motorkod? Jo lenne tudni. A forgalmibol nem derult ki. Ledlampaval vizsgalva a motort egyetlen azonositot nem talaltam rajta. Alaposan atneztem minden oldalon a lehetosegekhez kepest. Egyes helyeken rozsdas a kicsike, es talan oda volt beutve a motorkod amit mar az ido mulasa "atkodolt"
96-bol valo katalizatoros, es 1.2-es az tuti. Ami meg eszembe jutott a generatorrol a nagyobb akksi miatt fellepo hiba. Elvileg 55 A-es kraft jon/jott ki a gencsibol. Az akku amit vettem fel eve, egy 62 A-es. Valahogy elkerulte figyelmem az 55 A-es generator kisebb teljesitmenye. A regi "kicsi" akkuval viszont gyakran lemerult, mert rovid utakra hasznalom.
Egy autoalkatreszes webaruhazbol kimasolt motorkodok szerint mindenkeppen a masodik sorbol kene valogatni, a katalizatoros kodok kozul. Az elso sor kat. nelkuli motorkodot ir.
Sziasztok! 1eve vettem a 2004es opel corsa c-met:) az elozo tulajt nemtudom mit javitatott ..de nemis lenyeg... A kerdesem az lenne, hogy ideje lennem atnezetni? mit kerjek a szerelotol mit nezzen meg,ami fontos es ne o beszelje ram?! bocsi megint a hulye kerdesert,de toletek okosodok:)koszonom:) udv: Heni
Én arra irtam mielött komolyabban belemerülsz,és mint sokan a fél autót kicserélik otthon,mert a szomszéd ezt mondta ahaverja azt mondta nekik ugyan ez volt a hiba,és kicserélték jó lesz!!
De ezt már hobbybol is megcsinálhatod kocsma helyett:))
A problémám ,hogy darál a hátsó fékem fékezéskor szerintem mindkét oldalon,az autót is rázza rendesen üzemi és kéziféknél is. Szerelő cserélte a munkahengereket,dobokat,pofákat első körben.Már utána is ez volt a gond.Azt mondta,hogy vacak a pofa és kicserélte.Ezután is ez a helyzet áll fent.
Mi lehet a gond? Anyaghiba,vagy szerelőhiba? Köszi
Miért kezdtek olyat belemagyarázni abba, amit mondok, ami nincs benne??
Nyilvánvaló, hogy ha nem tudok jól körülhatárolható hiba okot találni, akkor nem fogok elrohanni a Cromaxba, és lesz, ami lesz alapon bevásárolni EGR szelepet, lamdaszondát, gyújtáshidat, főtengely jeladót.
Ésszerűen olvasok, és kérdezősködöm, tavaly augusztusban vettem használtan, nagyjából azóta informálódom és nézelődök rajta, meg alap dolgokat megcsináltam.
Olajcsere, olajszűrő, pollenszűrő, gyertyacsere, hátsó műanyag dobbetét beszerelés, váltózár beszerelés, amiket megcsináltam én , még fékbetéteket kell cserélnem, de az csak tavasszal.
Vezérmű szett lett cserélve, azt nem vállalom be itthon, mert a két év teljes garancia 60000Ft-ért nem alternatívája az összetört motornak.
De miért rohanjak minden szirszarral egyből 7-8e Ft-ért motordiagnosztikát csinálni, mielőtt az itthon elvégezhető ésszerű dolgokat nem jártam végig?
EGR, fojtószelepház, alapjárati motor kimosása petróleummal ráfért, mert volt vagy 2mm vastag lerakódás az alapjárati motoron, és a fojtószelep ház is elég sáros volt.
Alapjárat 1500-ra pörgetése teljesen elmúlt, közben előkerült a repedezett üzemanyag nyomásszabályozó vákuumcsöve, csere anyag volt itthon az elődből, ez a művelet a fojtószelepház, EGR kiszerelésével együtt négy órámba került.
Megszűnt az erőtlenség indulásnál, nem rángat a motor melegen alacsony fordulatokon gázadásra.
Szerintem a 13l-es fogyasztás is megoldódott, de ezt majd a következő tankolásnál meglátom.
Ha nem sikerül 8-9l alá mennie a mostani használati szokások mellett, akkor tényleg nincs más hátra, mint a szerviz.
De tényleg baromság ezt végijátszani? Ha ezt szervizbe viszem egyből, azt 20 alatt megúsztam volna?
Így meg 150mm cső, 2ld petróleum, 4 óra munka.
Ja és csak olvasni kell, hogy hogyan fizetnek ki szakszervizekben úgy százezreket, és a fórumban keseregnek azon, hogy két napig jó volt, de megint előjött. Mindenféle jeladó, lamdaszonda gyújtáshíd cserebere után, mert a szerviz is csak találgat. Lásd totálkár rejtett hiba bújj elő című cikkét. Tanulságos olvasmány volt nekem is.
Elszakadt az ékszíj, vagy csak csúszik, ha jár a motor?
A generátort szíj nélkül próbálod tekerni, és úgy nem megy, mert akkor beállt, ha rajta van a szíj, akkor a főtengelyt is forgatnád, az meg elég nehéz lenne kézzel.
Mi lenne, ha csinálnál fényképet és beraknád, hátha okosabbak lennénk?
Tudom nem ez a Corsa B reszleg, de valahova kellett irnom help ugyben. Oda ritkan erkeznek valaszok ahogy neztem. A legnagyobb Opeles forumba nem enged irni. " művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal."
Szoval egy 96-os, 1.2-es benzines Corsat B-t hajtok. Mar nem karbis valtozat. 22 nap piheno utan a repterrol megerkezven, inditas utan hatalmas fust tort elo a motorterbol. Azt hittem extra tuzijatekkal koszont az uj ev.
Sajnos szereloi tapasztalatok hianyaban a kovetkezoket tudom elmondani az autorol. A toltes lampa vilagit mint allat. Nana, hiszen az ekszij elfustolt viszont az auto konnyebben megy :) Ejjel a sotetben inditaskor szinte semmit nem lattam a motorterbol, de masnapra kiderult a turpissag. A kerdesem kovetkezo lenne: Amennyiben csak ekszijat kell cserelni, mit/miket kell lebontani hozza? Ugy neztem nagyon kicsi helyet hagytak a mernokok ilyen mukalatok elvegzesehez.
A generatort izombol megprobaltam elforgatni, de meg sem nyikkan. Mit kene neznem rajta? Kezzel el kene tudjam forditani? A szereles eleg nehezkes lesz. Csillaggarazs, minusz -2, -4 fok ahol lakom.
Nem hiba kiolvasást kell csinálni,hanem diagnosztikát!!!!
Amibe bene van a hibakód olvasás,élöadat megjelenités,értelmezés(normális helyen)
ahogy irták egy üzemanyag nyomást-szálitási menyiség mérés. Szerintem a feleslegesen ráköltött pénzek,idö nem ér neked meg egy normális diagnosztikát,te tudod.Lehet találni nem a sarki kocsmába aki csak hibakódot olvas értelmezni nem tudja,egy korsó sörért vagy kétezerért,az felejtös. De van aki ért is hozzá,és ki is megy lehet találni a neten is ha nem márkaszervizbe akarod vinni,kiszálásal,olyan 7000ft-ért amibe 1 óra munka is van számolva,és megvan hozzá a felszerelése tudása is.És akkor nem kéne mellé fogásokkal kinlódni.De mindenkinek szive joga mire költi a pénzét,és a szabad idejét:))
Igen, ebben igazad van, csak mielőtt a semmire kiadok pénzt egy hibakilovasásra, megteszem, amit itthon meg lehet próbálni. Ehhez információ, ha van hiba, az is, meg ha nincs az is.
EGR, folytószelepház, alapjárati motor kitakarítva, közben észrevettem, hogy az üzemanyag nyomásszabályzó vákumcsöve teljesen szét van repedezve, át is lyukadt a belső réteg is.
Szerintem végeredményében ez lehetett a felelős a magas fogyasztásért a rángatásért és a kormos gyertyákért, de most kicsit várni kell a fogyasztási adatokra.
Elkéne felejteni ezt a vakitást,hogy kilehet villogtatni.Ha van mit kivilogtatni akkor már nagyob gond van,számtalan esetbe nincs hiba kód,és mégse úgy müködik összeségébe a rendszer mint kéne,ilyenkor,élöadatbol lehet következtetni,és akkor is csak mérésekkel lehet megbizonyosodni.De ha van tárolt hiba kód amit kilehet villogtatni akkor is érdemes kimérni a hibás egységet,mielött beruházna drága pénzen,mert lehet,kábel gond,csatlakozó gond,vagy egy másik jeladó ugyan értéken belüli,de mégse jó értéket adó jele ami meg bolonditja a rendszert,ez is sok estbe csak élö adatból következtethetö.
Ha a 6-os lábat testeled (akár egy próbalámpán keresztül) és nem történik semmi a gyújtás ráadása után, (nem villog a MIL) akkor az az autó nem vilogtatható. (miután azt nem tudjuk, hogy mikori)
Miért akarnék villogni azzal, hogy gépészmérnök vagyok!?
Csak már azonnal felmegy a pumpám azoktól a homároktól, akik egy nem szerelő által feltett műszaki kérdésre rögtön azt a választ adják, hogy vigyed szerelőhöz!
Erre nem vagyok kíváncsi, azért, mert a számítógép előtt ülő elméleti főokos nem tudja elképzelni, hogy vannak olyan emberek, akik némi célirányos műszaki információ után meg tudnak oldani bonyolultabb feladatokat, még ha az nem is a szakmájuk.
Ezért írtam, hátha rájönnek, hogy nem cukrász vagyok, és talán össze tudok kötni leírás alapján két érintkezőt a diagnosztikai csatlakozóban!
Csak nem tudom, hogy minek kell történnie ezután, ha nincs hiba, mert ezt a fajtát nem ismerem, mert az előző autóm nem ilyen volt, azon már tudtam!
Ebből van elegem itt a fórumon, hogy olyan emberek adnak semmit sem érő tanácsot, akik a TV távirányítóban is szerelővel cseréltetik az elemet.
És nem rád írtam, mielőtt még magadra vennéd!
Az egyik ajánlott oldalt már bogarásztam, és találtam sok hasznos infót, köszönöm a tippet!
Kis segitség hogy könnyeben találd meg a Novoth Tibit,neki is több alap szakmája van,és tanult tovább http://novothauto.hu vanak fenz videoi,meg Totálkáros cikkei:))
De sorolhatnák még párat,ha hozzájuk fordulsz és nem úgy hogy te gépészmérnök vagy még segitenek is,de lehet találsz beirásokat a másik fórumokba.
Elnézést a villogtatásba nem segitek,mivel nem érdekelt,mert nem használtam 98-óta,azután már a Tech-1,Bosch KTS-et haszáltam vagy elég régen az Op-Com teszter,nem a csajna változatot:))
De ahogy félre érteted a dolgot,nem lehülyézni akartalak,hanem csak arra figyelmeztetni,nem kell lenézni az itt lévöket,és nem reklámozni,gépészmérnökséget:))
Azért irtam van itt a fórumba ha nem is az Opel-ba nagyon sok akinek megvan a BME járműgépészeti diplomája,vagy a Györi Szécsényi-böl,és elöször sokan szakmunkásként kezdték,onan tanultak tovább estin,levelezön mert rájötek annó a 80-as évek végén kevés a tudásuk már az akkor bejövö autókhoz,ha benne akarnak maradni a sorba,és fenn maradni nem elsülyedni.Magam példájábol tudom mikor olyan céghez kerültem bejöttek az akkor nyugatinak nevezett kocsik mennyivel volt másabb a Lada,Dácia,akkori Skoda szinthez képest.Mondtam tanulni kéne képezni sokan azt mondták minek azt mig élnek böven lessz a régi verdák aztán azok a szerelök vagy kikoptak,vagy gányolnak,vagy más területre mentek öregkorukra vagy semmi nincs.Én is túl vagyok a nyugdij korhatáron,és mégis érdekelnek az ujdonságok nem akarok lemaradni,csinálgatok dolgokat,azért a szkmába sokan ismernek.Ide leginkább csak olvasgatni néztem be,a Vag-Com,Autódiagnosztika,Autószerelömühely fórumokba vagyok:))
Nézd meg kicsit a http://injektor.hu oldalt,a Besze Sanyi is igy kezdte annó vagy ott van a novothauto név alatt i kollega neki is van a honlapja,ha idöd engedi nézegesd öket:
Meg lehet nézni a segítőkészséget, minden voltam, csak szép és jó nem, büdös népellenség, elveszem a munkát a cégektől, úgyis szar lesz, elb-majd.
Jó lett?
3 óra és ingyenben raktam be magamnak!:)
Tegnap eltört a laptopom töltőkábele a dugónál, lefejtettem a burkolatot, levágtam és visszaforrasztottam a dugót rá, és visszaraktam a burkolatot, a kis dudoron kívül látod, hogy le volt bontva!?
Tudom, hülye gyökér gépészmérnök vagyok, minden hülye elvégzi a főiskolát, ezért egy csomóan nem alacsonyodnak le odáig!:)
Tényleg nem lehetne, leakadni a másik képességeinek látatlanban történő fikázásáról, és arra válaszolni, amit kérdez, degradáló megjegyzések nélkül!?
Elnézést a beszólásért,de nem kéne reklámozni a GÉPÉSZ mérnök mivoltot!
Sajnos találkoztam pár hasonlóval,behozta a szervizbe a BMW-t,és adta hozzá a legépelt utasitást mit kell csinálni rajta.Nem irom le mind a 15 pontot csak az elsöt.
A FÁRADT OLAJAT LE KELL ENGEDNI,ÉS A FELTÖLTÉSI MENNYISÉGNEK MEGFELELÖ BENZINEL FELTÖLTENI AZ OLAJ TERET,BEINDITANI,ÉS ÚGY ÁTMOSNI AZ OLAJ JÁRATOKAT::))
Másik a régi idöbe felhivott minket egy ember,mennyiért veszünk ki két 6-os csavart mert nincs hozzá szerszáma?Mondtuk ha bejön ingyen kivesszük,nem tart sokáig ha nem olyan,hogy beletörik,mondta ingyen nem kéri,egy 100-ast adna rá, másnap jött a Zasztavával,thermosztát cserére,mondtuk mennyibe kerül,erre elkezdett hisztizni,mi azt mondtuk ingyen is kiveszük neki,és megegyeztünk egy 100-asba,ö megnézte a könyvbe azt két csavar tartja,ért hozzá mert gépész mérnök.Mondtuk neki ha ami körülötte van azt kiszedi,és utána feltölti,légteleniti,istenbizony ingyen cseréljük.
Másik két gépészmérnök Opel Kadet 1.6d cserélt vezérmüszijat,szerencsére csak 4db himbát törtek,mivel a dizeleknél a himbák nyak része könyitet volt ha valami gond van ne a motor sérüljön hanem csak a himba törjön.
Azzal együt van sok aki nem reklámozza autószerelö inasként kezdte,de végigjárta az iskolát és közlekedési mérnök lett vagy elektromérnök,és mégis szerel a mühelybe.
Akkor nagy bajban vagy, mert szorgalmasan írogatod a minden információ nélküli kritikáidat!
Ne haragudjál, de elegem van az ezekhez hasonló, hogyan nem fog sikerülni, meg hogyan nem lehet megoldani valamit stílusú hozzászólásokból!
Ha nem tudsz segíteni, vagy nem akarsz, akkor nem ez a te fórumod, ott a politikai topic, az a legjobb ilyen hozzáállás mellett!
Mivel nem vagyok autószerelő, és most cseréltem le az A Corsát, vannak újdonságok a G Astrában, és nem tudom pontosan pár dolog helyét, és pontos szerepét, ezért utána olvasok, kérdezek, és majd az előbbi járműhöz hasonlóan megtanulom.
Lehet, hogy az autószerelők pontos típusismerettel születnek!?
Szerintem egy gépészmérnöknek nem okoz problémát egy fojtószelepház kiszerelése, kitisztítása, és visszaszerelése, ezért meg is csináltam. Ja és az EGR szelepet is kitisztítottam, ez tényleg nehéz volt, ez két autószerelőt is igényelne, mert két csavar van benne!
És képzeld elmúlt a rángatás, igaz vakmerő módon kicseréltem egy olyan elrepedt vákuumcsövet is aminek fogalmam sincsen, hogy mi a szerepe, lehet, hogy gyárilag repedezettnek kell lennie!?
Bár lehet, hogy tényleg buta vagyok, mert nem úgy születtem, hogy tudnám, pontosan mit kellene villognia a hibajelző lámpának, összezárt 5-6-os érintkezőknél!?
Ha te értesz hozzá, akkor a kérdésemre adott válasszal többet segítettél volna, ha meg nem értesz hozzá, akkor ne tegyél megállapításokat úgy, hogy semmit nem tudsz a műszaki felkészültségemről!
Van egy 2000-ben újonnan vásárolt kombi F Astra a háznál. 1.4 benzin (talán 60LE), 230.000km-rel.
Motorikusan soha nem volt semmi gondunk vele, igazi igásló, hétköznapokban használjuk, de sajnos mostanra már elburjánzott rajta a korrózió, pedig garázsban volt tartva folyamatosan.
Nyilván nem kell bemutatni, a legtipikusabb helyeken ütötte fel a fejét; két hátsó sárvédő ív közepe, hátsó ajtón a rendszám fölötti műanyag elem tövében (csak jobb oldalt), üzemanyagbetöltő nyílás jobb oldala, illetve a jobb első sárfogók alatt, hozzáteszem pár éve már le is vettem a sárfogókat.
Nézegettem neten, 4-5-6.000ft-tól találtam már javítóelemeket.
Kérdésem: vajon mennyiből lenne javítható az említett 5 elem? S, akkor már gyanítom célszerű lenne egy teljes alsó váz és üregvédelem is.
A szerelő telefonos ötlete volt az aC pumpa ami a hátsó ülés alatt van szerinte (ez egy nagyon régi szerelőm, kicsit alkesz, de hirtelen csak őt értem el)
93-as F astra elszakadt az ékszíj, hazaértem töltés nélkül, de azóta nem indul hiába van fullra töltve az akksi.Szerelő szerint talán AC pumpa.Ebben egyáltalán hol van?Ideiglenesen van nálam nem igazán ismerem a típust.
Létezik, hogy 1.4-re is már tárcsaféket tettek hátra? Vagy utólag buherálta bele valaki?
2. Ha mondjuk sportfutóművet teszek be és/vagy kicserélem az első/hátsó fényszórókat tunningra (pl. Angel Eye) akkor kell valami külön engedély/vizsga/ bármi? Vagy ezek tök szabályosak és nem lehet gond ha megállít a rendőr.
Van egy 2006-os Opel Corsa C 1,3CDTi autóm aminek műszerfalán megjelent a kis világító villás kulcs.. G Astrámon van egy technika amivel otthon is kiolvasható a hibakód(gáz+fék pedált nyomva kell tartani és számolni kell a hiba lámpa villogását és egy táblázatból meg tudjuk a kód jelentését) Ennél az autónál ez sajnos nem működik, esetleg ezen mást kell nyomva tartani?
Családunkban van egy F Astra (C16NZ motor) 92-es vagy 93-as. Egy ideje alacsony fordulatról intenzíven gyorsítva rángat 1-2 másodpercig, és csak utánna indul meg. Nem mindíg kb. 10-ből 2,3-szor.
Tavaly rendbe lett szedve kicsit, rossz volt az alapjárati motor és a tengelyállás jeladó is így egy komplett bontott befecskendezőt cseréltem rajta. Ezzel is csinálja, szóval ezt kizárnám. Gyertyák, üzemanyagszűrő volt cserélve még.
Nem vagyok gyakori fórumlátogató, így csak most tudok válaszolni.
A csel annyi volt, hogy a második kiszerelve látható tartóelem csövéből kellett levágnom, hogy mélyebbre ülhessen a napellenzőbe, ezáltal közelebb kerül a túlsó tartó a helyéhez (picit nagyobb a Vectráé, mint az Astráé.)
Buék! Én is szívtam vele, bár nekem cali v6 van. Megtudtuk úgy oldani hogy előrebuktattuk a motort ès úgy kifért de ugye a cali az keresztmotoros az omega meg hosszmotoros. Biztos szopóroller a kiszedése de azért ne gyújtsd fel mert drága a benya! :)
Segítség kellene, 2.5 v6 omegából kellene kivenni a kormányművet. Már le van bontva, de sehogy nem fér ki a helyéről. Tud valaki valami trükköt, vagy csak motor kivétele után lehet hozzárférni? Bár akkor inkább felgyujtom.
Egyébként új korától kezdve az autó a váltásoknál teljesen rendszertelenül enyhén meghőkölt, mint amikor valaki túl gyorsan felengedi a kuplungot, rendkívül idegesítő volt éveken keresztül, az EGR kiiktatással ez is megoldódott. Sztem egy felesleges alkatrész (tudom környezetvédelem..), csak plusz hibalehetőség, én biztosan soha többet nem kötöm vissza. Persze ahány ház annyi szokás..
Ha kipucoltad volna az EGR szelephez menö csövet a kipufogótol,és az EGR-töl a szivósorig akkor nem lenne gondod még mindig.Legnagyob hiba az mikor csak az EGR-t tisztitják,vagy csak cserélik újra nem cserélik a csöveket vagy legalább tisztitanák mert ami oda lerakódik az tovább megy a szelephez!
Nekem is ugyanilyen gondom volt, először tisztítottam az EGR, utána jó volt még 1 évig. Aztán megint elkezdte, de akkor már a tisztítás sem segített. Úgyhogy egyszerűen lehúztam a csatlakozót és így járok vele 3 éve, semmi rángatózás, a motor ketyeg mint a svájci óra. A motorkontroll lámpa valóban világít, de ezt megszoktam. Ha ez utóbbi zavar, akkor valahogy le lehet vakolni is az EGR-t, de erről a hozzértők tudnak nyilatkozni, hogy hogy kell.
Szia, levettem a szelepet, de nem volt igazán koszos. Nem az lehet a gond, hogy nem akkor nyit amikor kellene? Mivel lehet kitisztítani? A dugattyút kell? Kösz! A Tekercsei nem öregedhettek el? 14 éves az autó és 204000 km van benne.
Sziasztok, Közben meg lett a hiba! Ha az EGR szelep csatlakozóját lehúzom, akkor nem rángat, de a motorhiba jelző lámpa természetesesen világit. Veszek egy új szelepet bele.
Sziasztok, Segitséget szeretnék kérni a következőben. Jelenség a következő, Opel Astra G X14XE motor, hibakód nincs csak rángatozás. Mikor gyorsitok minden rendben, de ha tartom a sebbeséget állandó értéken el kezd rángatozni a motor. legjobban 90-nél 5. sebbeségben csinálja. Olyan mintha útógyújtása lenne vagy kihagyna a gyújtás. Kis gázadásra megint elmúlik a rángás. Lamdaszoda most 2 éves, a gyertyák pár hónaposak, gyújtótrafó 1/2 éves. Minden alkatrész gyári új. Opel szervizben cserélték. Úgy egy éve elkezdett sokat enni, átlagban 7,8l/100 km 75% közúti 25% városi közlekedés mellett. Üzemanyag okozhat esetleg ilyen próblémát? Most MOL üzemanyaggal megy. Mi lehet a gond? Cseréljek esetleg megint gyertyákat? EGR szelep csinálhat ilyet? 204000km van az autóban 1999-s évjárat. Segitségeteket előre is köszönöm! Boldog Új Évet minden kedves fórumtársnak!
Meglett a hiba oka: az akksi alatt a vezetékköteg össze oxidálódott( valószínűleg az akksisav miatt) és ott zárnak rövidre a dolgok, mert ha csak hozzáérek már be is indúl a venti,,,,,,
Manuális klima,amikor bekapcsolod(benyomod a tekerőjét és az középen világítani kezd)Ezt csinálja persze anélkül hogy hozzáérnél a kapcsolóhoz. Beindúl a klima ventilláltor és világít a gomb. Akárhogyan nyomogatod vagy tekered akkorsem kapcsol le. Sőt múlt éjszaka leszívta az akksit is.
Szia! Koszonom szepen,tenyleg nemtudtam linkelni. Hat mit mondjak,eleg draga az a "kupak":(( Nem mertem vissza menni szolni,itthon vettem eszre. Biztos azt hittek nobol vagyok es ugyse figyelem mi van a kocsimon:( Azert koszi. Kellemes ,Boldog Karacsonyt!Heni
Üdv! Tudom hogy ez opeles fórum, de lenne egy fordos kérdésem; adott egy ford mondeo mk2 1.6. 1998 évjárat. Azt produkálja hogy gyújtás nélkül is megy a klima és nem lehet járó motornál sem lekapcsolni. Kérlek ha valakinek van valami ötlete az írjon. Köszönöm
Sziasztok! Keszen lett a kirobbant ablakuvegem:))) olcson megusztam:) de lett egy kis baki,elcsesztek a hatso ablaktorlokart,nemlehet vissza tenni. kerdesem az lenne,hogy valakinek nincs e ilyen elfekvoben? csatolok egy fotot, az anyosules felol,nyitott ajto...kellene olyan kis muanyag "butyok" is,mert azt meg sajna eltulajdonitottak szelvedoragasztas kozben:(( valaki tudna segiteni? koszonom szepen! Heni
Édesapámék most kaptak egy használt Opel Combot, 2007-es évjárat. Van benne gyári fejegység, de a kijelzőn mindig a Displaysafe felirat látszik.- Ezt hogy leeht eltüntetni onnan?
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy Opel Corsa C típusú autóm és eltűnik belőle a víz. A motorja 1.2 16V Z12XE motrokódú. Nem az egész víz,csak egy-egy deciliter és nincs semmi nyoma,se vízcsőnél se sehol. Lehet esetleg hengerfejes úgy,hogy semmi nyoma sincs? És persze amúgy jól működik,mert azon kívűl,hogy látszik,hogy kevesebb a víz semmi más nyom nincs. ??
Elnézést előre is a lerágott kutyacsont kérdésért. X16XEL olajfogyasztás... Úgy néz ki, hogy 1000 km alatt eltűnik a 0,8 liter olaj kb., semmi kékes füst nincs. 10W-40 mobil olaj van benne. Hallottam már mindenfélét, hogy rakjál bele 15W-40et, ne mobil hanem Castrol, GM olajat, Én ezekben nem hiszek. Kérdezném, hogy a szelepszár szimering csere után kinek, hogy javult a helyzet és kb. mennyit?
Ez a szélvédős Pesten van a 17.kerületben a Csabai úton,vagy lehet hogy az már Péceli út.Nekem az első szélvédőmet rakta be,de mikor letakarítottam belülről az üveget majdnem kitoltam a motorháztetőre.Úgy vittem vissza,hogy rakjon má rá ragasztót is.Aztán mikor kész lett valami furcsa érzésem volt.Félútról fordultam vissza az ablaktörlőkért.Kicsit szórakozott a fiú.Azóta nem küldök oda senkit :)
En se tudom mi tortenhetett:( nem jart akkor szerencsevel,meg johogy nem okozott balesetett. En most kutakodok uveg utan...ezekszerint jol meg kell nezzem,hogy kivel ragasztattom be. koszi
Nem derült ki.Ő arra tippelt,hogy valaki betörte,vagy ráesett egy ág a fáról.Nem volt körülötte semmiféle ág,ami betudta volna törni.A kapuk bevoltak zárva,így nem hiszem hogy betörték volna,van kamera is a telephelyen.A legszebb az egészbe,hogy vett bele másik szélvédőt a bontóba.Olyan jól berakta a szélvédős,hogy az M0-son elrepült.Még jó hogy nem ment senki utána.Úgyhogy most a 3. üveg van hátul:)
Ma reggelre meg nem indult a corsam..aksit toltottem... lenullazodott minden.... nem veletlen elektromossag alatt van az egesz kocsim,azert durrant volna ki tegnap az ablakom???? lehet hulyesegeket irok?!
Volna egy olyan problémám, hogy a kocsiban a rádió elhallgatott. Tegnap még szólt, ma már nem. A jelenség az, hogy rendben kapcsol, vezérli a CD tárat, minden funkció működik csak éppen hang nincs. Kivettem a helyéról, minden csatlakozás stabil, mozgatásra sem szólalnak meg a hangszórók. Van a hangszóróknak külön biztosítékuk? És ha igen mitől mehet ki, ha netán az a probléma? A rádióban lévő 10 A-os biztosíték rendben van. 6 hangszóróról van szó 2+2 az első ajtókban 2 a csomagtér ajtóban (Caravan)
Nem tudjátok véletlenül az Astra "J" 14XER (100 LE) váltójának az áttételezését? Túrom a netet egy ideje, de nem találom, az Opel weboldalán pedig főként a marketingesek élték ki magukat...
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy nem csak 1 dl a többlet. Ez csak akkor lehet, ha a blokk teljesen tiszta. Ha van már benne akár több akár kevesebb lerakódás, az már emeli a betöltött olaj szintjét. Ha sok a lerakódás, akkor a betöltött 4 L nagyon sok lehet. Az előző cserénél mennyi ment bele, mert abból kiindulva már kb. meg lehet mondani, hogy a mostani 4 L sok vagy kevés.
A neten található gyári adatok szerint 3.5L + 0.4L (új szűrő) a feltöltési mennyiség. Gondolom az adatok "tiszta" motornál értendők. Mondjuk nekem 3.5L-nél már maximum felett van a nívó pálcán a szint. Ennek annyira nem örülök, de remélem nem lesz gond a szimeringeknél.
Mitől lehet az, mi lehet a baj, hogy ha fékezek akkor mindig elejti a fordulatot, annyira, hogy már korrigál az ecu vissza alapjáratra. De érdekes, mert csak akkor csinálja ha kettőben motorfékezek és már kuplung benyom. Ha pl. 3000nél benyomom 5ikben a kuplungot, üresbe rakom és úgy fékezek akkor jó. X16XEL F Astra.
Közben kiderült, hogy befér az antenna. De mennyi lehet az átlagfogyasztása a Combo-nak?
Vagyis hogy járnék jobban, ha fizetek 1 km-ért 50 Ft-ot, vagy teletankkal elviszem és azzal hozom vissza? Kb 175 km-re kellene, az majdnem 9 ezer de abból vennék 20 liter gázolajat. Vagy nagyságrendileg ugyanott lennék így is, meg úgy is?
Opel astra f -nek(94,c14se) mitöl tud enyhe fékezésnél is blokkolni a jobb hátsó kereke? Ujjak a tárcsák, dobok, betétek, össze vannak csiszolva természetessen, szélek le vannak törve, hogy ne akadjon, és már km is van bennük. Új a munkahenger is. 20 Perce áltam keresztbe a busz elött, kicsit életveszéjes így.
Valaki tudna segíteni, hogy a vectrákban van-e szegénységjelző lámpa, vagy csak a mutatós műszer az irányadó? A leírásában említik mint extrát de nem teljesen értem, hogy minek kellene világítania ilyen esetben?
Sajnos nem tudom. Várj még egy kicsit,hátha van valaki aki igazi Opel fan és jobban keni a témát mint én. Én kicseréltem egy másik bontottra és jó lett. A lökhárító mögött volt ha jól emlékszem.
Azt szeretném kérdezni hogy a külső hőmérséklet jeladó hogy kéne bekötni?
én megtaláltam a kék és a kék-fehér vezetéket de amikor rádugom csak annyi történik hogy kb 5 másodpercre kiírja hogy - 37 fok, aztán el is tűnik, és nem is jön elő addig amíg újra le nem veszem majd vissza rakom a kábelt de ismét csak kis ideig mutatja a - 37 fokot.
ja és computerem van nem sima óra, mondjuk a computer sincs bekötve!
Fényező vagyok több lámpát políroztam már de azt mondom ha Pest i esetleg ÉÉrdi vagy még tudom csinálni de én inkább fel csiszolom és le lakkozom.a polirozással eltűnik az uv állóság. .....
Sziasztok van egy 2008 D Corsa -e 1.3 cdti valamiért el megy a turbó nyomás.teljesen független mindentől. Van mikor váltás után már nem megy.kicsereltem a vákuum pumpát.meg ágy szenzort ami a motor hátulján méri az átmenő levegőt de nem segített ..valakinek van valami ötlete mi lehet ??????Köszönet
sziasztok segítsetek!! van egy 1995 ös (c14se) f astrám ,olyan problémám van hogy ma elmentem négy utcával arrébb kiszáltam a kocsiból ,leállitottam és fél óra mulva amikor rá adtam a gyújtást akkor nem inditott...levettem a gyujtást és minden világitott tovább..kivettem a kulcsot akkor is világitott minden ,de akkor már villogott a check lámpa is!! levettem a sarut és ott áll az autó! Mit csináljak és szerintetek mi lehet a probléma??? ha a gyújtáskapcsoló szar akor lehet javitani??? (az aksi új és a z öninditó is jó)!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha beépítenék egy w1102-es számú fordulatszámmérős kilóméterórát a w1111 számú helyett, akkor mi lesz a különbség és milyen mértékű?
A trafót (elsietve) meg vettem, de nem javult a helyzet. Elvittük szerelőhöz, és a kezembe adta a komplett gyújtáselosztót, hogy az ment tönkre. Az lenne a kérdésem, hogy elég lehet-e magát a Hall jeladót cserélni, ami kb 20e Ft, vagy meg kell vennem az egész elosztót (nem a fedelet) ami 86e Ft? Magát a jeladót ki lehet mérni valahogy?
G astra hozzáértőkre lenne szükségem, akik meg tudják mondani, hogy normális-e a jelenség, vagy probléma - már amennyire a leírásból ez lehetséges!
Következő a dolog: Kopog a váltókar!
2esbe érezhető leginkább, és üresbe, többi fokozatba nem nagyon vettem észre. 2esbe is csak akkor érzem, ha nem nyomom a gázt. Kanyarba viszont jobban előjön, határozottabban kopog. Fogom a sebváltót, és mintha valaki meg-meg ütné, nem nagyon, mintha kalapáccsal kocogtatnák mondjuk. Kopogó hangot hallani, az viszont nem hangos, elég tompa, alig lehet hallani. Nem szabályos periódusú kopogás, éppen mikor koppan 1-2-t.
Van valami tipp, mi lehet a gond, szervíz jó lenne-e?
2005ös 1.4 twinport, láncos g astra Márkaszervizben szervízeltetve 10ezer km-enként, olajcseréket, szűrőket stb, megkapta mindig
Opel Corsa D 4 fokozatú automata váltóval van valakinek tapasztalata? Ajánlott, nem ajánlott? Jellemző rájuk az automatákról elterjedt meghibásodás, vagy itt már modern nyomatékváltókról van szó?
Mivel az olaj a karterba van össze gyűlve azt nézed a nivó pálcával,elsöbe lekéne venni megnézni mi van benne? Ha már a hozzá való pálca van,és azal nem jó mennyiséget mutat,vagy esetleg nincs átalakitva a karter,hogy kisebb legyen? Vagy nem igazán rá való,csak rá lett valahogy barkácsolva,ha már rossz nivó pálca volt hozzá.
A rossz nívópálca miatt 20000km-t mentem a max jelzés felett kb. fél literrel túltöltve, de közben mennyiségileg meg egy liter olajjal kevesebbel. (a lerakódás...?)
Sziasztok, 245e km-t futott C20NE mocim van és másfél literrel kevesebb motorolaj fér már csak bele, szerintetek hol lehet a legnagyobb a lerakódás, ezen egy deklipucolás még érdemben javíthat? Nemrég szelepfedéltömítést cseréltem, abban nem volt vészes a dzsuva, a kartergáz rézszűrője mindenestre látványosan megújult, hogy leoldottam belőle a feketeséget. Kocsi jól megy, jól fogyaszt, ez az olajszint szarság meg csak most esett le miért van, három éve járok úgy vele, hogy egy 80as évekbeli 1.6/1.8 blokk olajpálcájával vettem és nem tűnt fel...
Valószínűbb a jeladó, trafó hibánál az az egyetlen szikra sem lenne. De ki kell mérni..... A trafó 1-re kössél egy próbalámpát. Ha indítózáskor villog, akkor a jeladó rendben van.
Sziasztok! Astra F 1,4 8V gyújtás problémával küszködöm. Ahogy ráadom a gyújtást, egyetlen apró szikra, aztán semmi. Hogy tudom megállapítani, hogy a gyújtásmodul, vagy a trafó halt-e meg? Valaki járt már így? Előre is köszönöm!
A külseje mattul meg.Lejön róla a lakk.Fel lehet políroztatni.Kb.5 és 8 ezer Ft között van darabja.Beírod a keresőbe,hogy lámpapolírozás és bejön egy pár oldal.
H Astra-m műanyag fényszóró burkolata az évek folyamán bemattult, opálos lett, így a fényszóró fényáteresztő képessége is érezhetőem csökkent. Van valamilyen házi praktika, amivel a mattulás eltüntethető?
Illetve egyáltalán hogyan lehet leszedni ezt a burkolatot?
Sziasztok! Kerdesem lenne: Velemenyek errol a gumirol?: Vredestein szögezhető téligumik. Jok ezek? Opel corsa c-re szeretnem oket. es most tudok 4dbot 30ezerert, szerintetek megeri? vagy hagyjam a csudaba es vegyek rendes teli gumit?koszi. Heni
Nyugodtan használhatod a G Astra 15" felnijét és 15" gumit is a 195/65/15 pont a 205/55/16 váltó mérete.
A szélesség miatt ne aggódj, nézd meg a havas rally versenyeken is piskota gumik vannak és ez amúgy sem jelntős változtatás, a 4 X16 os felni és a 4x16-os gumi legalább 40-50 e Ft-al drágább lenne
Téligumi csere előtt állok, az autón 16 colos felnik vannak, és úgy okoskodok, hogy egy 15 colos felni+gumi az olcsóbb, mint egy 16 colos gumi (és így nem mellesleg évente kétszer megspórolom a gumicserék díjait is), szóval most 15 colos felniket akarok venni. Amit viszont nem tudok, hogy pontosan milyen paraméterű felnit vegyek. A jelenlegi felnin 205/55/R16 gumik vannak és ET37 jelzés (4 csavar, H Astra). A 15 colos gumi mérete 195/65/R15 lesz. Milyen paraméterű felnit kell keresnem? Köszönöm!
Illetve egy teoretikus kérdés a témában... tapadás szempontjából melyik a jobb, a 15 vagy a 16 colos téligumi?
Valamelyikőtök járt már úgy, hogy megcsináltattam az önindítót (rossz vollt a szabadonfutója) és egyúttal a szénkeféket is cserélték, aztán nagyon rövid idő után azt kezdte el csinálni, hogy tekeri, kattan egy nagyot, megáll az egész, aztán újra tekeri. Állítólag ebben van valami fék. Ilyenkor az kap be. Ha igen, vajon mitől, mert az én önindítómhoz csak úgy lehet hozzáférni, ha szétszedem a fél autót!
Tünet a következő. Melegen apró pici rángatások, rezonálások észlelhetőek az utastérben, a pici rángatásokat nyitott motorháztetőnél is lehet érezni, hallani. A fordulatszám mérő meg se moccan, nem folyamatos a rezgés, hanem a külső tükrön látszik, hogy picit rángat majd nem rángat, picit rángat majd nem rángat, s ezt egyenletesen teszi. Menet közben semmit nem veszek észre, indul rendesen, de nagyon idegesítő ez. x16xel F Astra...
Van valakinek tippje, ötlete, hogy miket nézzek át?
Nem tudom aktuális-e még, de nekem ilyen van, ha komolyan érdekel akkor keress meg és privátban segítek. Itt is leírhatom, de a saját véleményemmel sokan nem biztos hogy egyet fognak érteni. Szerintem az autó szót nem erre a járműre szoktuk használni. Bár könnyen javítható de amennyi már javítottam én lebeszélnélek róla.
szia.nem munkára kell,nagybátyám vett egy 2007-es combót azt szerelgetem.azzal tökéletesen működik az angol verzió, csak kíváncsiságból gondoltam hátha a magyarral is megy a kábel.amúgy eredeti vcds felhasználó vagyok azt napi szinten használom,arra nem sajnáltam a közel 200000 huf-ot. az op-comot meg jó ha egy év alatt egyszer használtam.köszi a választ.
Ha nagyon azt akarod használni,csak a hozzá adott lemezen lévö progival tudod több keveseb sikerrel használni.A régebbi tipusokhoz aminél még a10-pines csatlakozó van nagyon sok nem müködik.Azért tudom mert sokan megvették hozzá az átalakitó kábelt is,aztán azt hiték az nem jó,nekem eredeti van,azt dugtuk rá a kocsira a kinaihoz kapott átalakitóval az enyim az vitte gond nélkül.Nagyon sok rendszerhez azt irja ki NO ECU,nem találja a vezérlöt ezért nem is kommunikál vele. Mielött megveszed a saját kocsidhoz próbáld ki egyáltalán jó hozzá.Ha meg munkára kell akkor inkább áldozz rá és vedde meg az eredetit.
Segítséget szeretnék kérni. Keresek egy 2002 évjáratú, 2,2 TDI Opel Omegához vákuum rendszer rajzot. Valahol el lett kötve és most mindent csinál, csak normálisan nem jár.
Van esetleg Érd környékén valakinek d corsája 90le meg kellene néznem a motorterét mert az enyémet valaki össze kokányolta....és nem igazodok ki rajta..köszönettel
Téves diagnosztika miatt 2013. szeptemberben -Opel Zafira B gépkocsihoz feleslegesen- megvásárolt 1 db új elektromos gázpedált eladnám. Új ár cca 80ezert Ft, fele árban odaadnám.
Köszönöm és ha mondjuk vennék egy nagy kijelzőt és hozzá egy cd70 et beszerelném a kocsiba a csatik ugyanazok a kijelzőnél,vagy bővitenem kell valamivel??ja és gondolom a kormány vezérlő ugyan az azt nem kell bántani és menni fog?
Érdekelne hogy valaki kicserélte e már a gyári kis kijelzőt nagyobb esetleg navigációs board computerre????2008 D corsában..neten találtam kijelzőt 40 ezerért de nem merem megvenni csak akkor ha meg lehet csinálni...
köszi a tippeket a Corsa bajunkra, végül választottunk egy szervizt közelebb hozzánk és elkezdődött a hibafeltárás... Ha lesznek közhasznú tapasztalataim, megosztom persze!
Sajnos ő nem foglakozott a dologgal és addig használta az autót, amíg le nem szakadt a szelep. A motor nagyjából megúszta, de neki gepmunkával, azt hiszem 1 új dugóval, plusz pár szeleppel és új (gyári) vezérlés-szettel, stb-vel sem mászott bele a 3kilóba a számla...
remélem jó helyre írok: 5éves 60e km-es Corsa 1.4 benzines autónk időnként rángat, lefullad, elejti az alapjáratot is. EGR tisztítva, gyertyák cserélve, de nem változott. Egy diagnosztikán megállapították, hogy valószínűleg a kipufogó szelepek leragadnak és hogy ez tipikus opel betegség - ami egyébként általában sokkal több km után jön csak elő. Kaptunk javításra is árat, hengerfej le-szét-tisztít-síkol, mindezt 300e Ft-ért. Nem csináltatnám ezt és ennyiért ha nem muszáj, mert úgy érzem nem volt biztos a hibamegállapítás.
Tudtok ajánlani jó szervízt, szerelőt dél budapesten? ...vagy bárhol. :) Esetleg valakinek ilyen problémával tapasztalata?
Meg tudnátok nekem mondani, mi ez a kütyü? Egy C Corsában lóg elöl a hűtő mögött. Valószínűleg 2db-nak kellene lenni belőle, de a másik le van szakadva.(két egyforma vezeték van egymás mellett)
A külső hőmérséklet jeladó hol található, és hová csatlakozik be?(csak azért mert én nem találom, és ki szeretném deríteni hová csatlakozik, meg hogy egyáltalán benne van-e még valahol)
Elnézést,hogy nem irtam le az egész folyamatot:)))
Lehet hogy mivel szerelö szemmel néztem a dolgot nekem természetes a motor tisztitás azt jelenti,motor olajba adalék amivel járatva van,üzemanyag rendszerbe szintén adalék,a szivó torokba is van adalék spraj ami tisztitja a szelepeket,és a motor égésteret.Aztán leszedni az EGÉR szelepet,de nem csak azt,amiröl sokan elfelejdkeznek,a kipufogó csötöl menö csövet,és a szivó torokba menö csövet is ki kell tisztitani.Elég sokszor segitet már,igaz ha nem több százezer kilóméter van már benne:)) Mert akkor tényleg hengerfej bontás nélkül nem oldható meg.Ezért kéne normális diagot csinálni,nem csak hibatároló lekérdezést-törlést az nem diagnosztika,az csak utat mutat merre keresd,de élö adatbol lehet igazán látni,minek a következménye az a hiba kód,lehet nem is az az egység a hibás,amire hiba kódot ad.
Szervizbe csináltak normális diagnosztikát,vagy csak kicserélték a lambda szondát?
Igy látatlanba bármi lehet,pláne ha csak kis utakat mentek vele,és eszi az olajat is.
Legelöször egy normális motor diagnosztikát kéne csinálni,minimum kommpreszió mérést,nem csak hibakód olvsást,hanem élöadatokat nézni motor müködése közbe.
Ezekböl meglehet álapitani csak hengetfejet kellene felujitani,vagy tényleg komplet motorgenerál.
De lehet egy motortisztitás is elég lenne neki,mert az Ecotec motorok alapbol is szeretik enni az olajat,pláne a rövid utak miatt nem igazán tud tisztulni,és hiába hajtanád most már meg a lerakódott trutyi nem tisztulna ki.
Valamiért alacsony sebességről gyorsítva egyet kettőt dadogott a motor, gyertya csere után nem tapasztaltam a hibát, de most megint előjött, pár hete lett cserélve a gyertya.
Gyárilag nem, de épp most csinálta meg egy Omegás srác, B Vekiéből rakta be, ha dobsz egy mail címet átküldöm a leírást, hogy hogyan csinálta meg, mert nyomtam egy prt scrn-t. :) Nem egyszerű amúgy...
Mostanra sikerült autóközelbe érnem, úgyhogy ezt meg is tudom válaszolni: Nem cserés a két lámpa. A fixesnek a kiálló tartója az egyben van a test öntvénnyel, úgyhogy nem kitekerhető, hogy a motor bele mehessen.
A kormányos kérdésre viszont szívesen olvasnék valami választ valaki szakértőtől.
Amíg a kormánycserével csak elméletben játszom, addig a gyakorlatban valamit elkezdtem, de itt is jól jönne némi infó.
A project nem más, mint lámpacsere, fixest cserélnék motorosan állíthatósra. Maradok az eredeti CARELLO típusoknál.
A felső képen a fixes lámpatest látható, erről most nekem is csak fotó van kéznél. Az alsó képen a motoros, leszerelt állítómotorral.
A két búra kiköpött ugyan olyanok, a gyári GM címkén látok különbséget.
Felvetődött bennem a kérdés: A fixes lámpáról a manuális állító kiszerelhető a piros nyíllal jelölt heyen, vagy az ott egyben van?
Csak mert akkor annyiba telne egy elektromosítás, hogy azt kiszedem onnan, egy motort teszek a heyére és bekötöm? Vagy ez így túl egyszerű lenne, mert a két lámpa belül nem hasonló?
Remélem valaki rutinos tud nekem valami okosat mondani a témában.
Légzsákos kormány van az Astrában, én viszont elkényelmesedtem a kormányról távirányítható rádiós céges kocsitól - igaz, az egy Renault.
Egy biztos, ennek a kormánynak van multis változata. (Vectra és Omega néven fordul elő leggyakrabban)
Ami viszont elgondolkodtatott: Légzsák nélkül nagyon hasonlít az Astráéra. Vajon egy ilyenre felülhet az Astra légzsák, vagy a gombok útban lennének neki? Esetleg egyáltalán nem átszerelhető?
Nem akarok szőrszálhasogató sem lenni, csak próbálom megőrizni a gyári külsőt. Remélem valakinek van ilyen tapasztalata és tud nekem biztosat mondani.
Wartburgnál sokkal izgibb. Ha elektromos gyújtás van rajta, 10-ből egyszer fordítva indul be. Ezt alapvetően nem veszed észre, csak ha gyakorlott Wartburg hang elemző vagy. Ha zárva van a szabadonfutó, egyest kapcsolva azonnal letolathatod a mögötted parkoló autókat. Erre persze kiszállsz, megnézed mit tettél. Mire észbe kapsz, minden csavar ami a motorban van és forog szétcsavarodik, széthullik a vízpumpa, a generátor stb.
Ha már ilyen OFF lett a téma, én is indítottam már el hátrafelé 250-es MZ-t. Csak rögtönözve állítottam rá gyújtást, ami annyira holtpontra kerüt, hogy 'utógyújtás' lett - ettől a szótól a szakértők a falra másznak.
MZ-nél annyira nem is, Jawanál tényleg jóval könnyebb volt előálítani a jelenséget. Előbbinél még volt annyi könnyítés, hogy ha hátrafelé indult be, akkor nem volt töltés. A hibajelző lámpából lehetett sejteni, hogy gáz van.
Amúgy az Astra lassan életre kel. Kapott egy STP injekor tisztító adalékot, meg egy hosszabb távú kormolást és mit ha jobban viselkedne.
Csak mert a szerelő szerint kizárt, hogy félrerakta volna. Amúgy jó szakember, évek óta nincs rá panasz, szóval nem is vádoltam volna, de hát bárkinek becsusszanhat egy kis hiba.
Értelem szerűen "utó"gyújtást, de hátrafelé megtolva a normál gyújtással is beindul, csak gyenge lesz. Ezek a kétüteműek szimetrikus vezérlésűek, a forgásirányt csak az előgyújtás szabja meg. Anno a Velorex úgy ment hátrafelé, hogy fordítva kellett beindítani a motort......
Persze hogy el lehet szúrni a vezérlést......suzuki wagon r+ nál láttam olyat hogy nem rakták pontosan jelre és ezért gyengébb lett a motor és többet is kajázott,persze ezt nem szakszervíz követte el hanem egy hobby-barkács.
El lehet szúrni a vezérlést? Úgy értem, hogy akár ha csak egyel van odébb téve, akkor már kerepel, vagy el se indul, vagy belever a dugó egy szelepbe, nem?
Ha vezérlés és gyertya csere után ilyen módon megváltozott a motor, akkor én a vezérlés hibás összerakására, (főtengely szíjtárcsa!!! ) vagy nem megfelelő gyertyára gondolnék.
Szia! Én úgy tudom, hogy különböző keménységű fékbetétek vannak. A puha jobban kopik, de jobban is fékez, a kemény kevésbé kopik és kevésbé is fékez. A tiéd a puhábbak közül való lehet, ezért rakódik le hamarabb a fékbetét pora... Üdv
Szia, Ma voltam szervizben. Nem találtak semmi eltérést a számítógéppel. NGK gyertya volt benne, azt cserélték ki gyárira. Azt mondták, hogy az NGK nem jó.
Akkor élőadattal kell kezdeni. Ezek alapján bármi lehet, de így látatlanban lehet üzemanyagkör, gyújtásproblémák, így hibakód nélkül más ötletem nincs.
Nincs semmi hibajel. Minden tankolásnál számolok fogyasztást. Mindig ugyan annál a kútnál (LUKOIL) ugyan azon a kútfejen tankolok. Fél éve folyamatosan többet fogyaszt, de az itteni autószerelő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Tavaly ősszel még 6,8l/100km volt a fogyasztása most pedig 7,7-8l/100km. Én már a 6,8-t is sokallottam egy picit.
Általános autós kérdésem volna felétek, de amúgy egy F Astráról van szó:
Fehér felnidíszek vannak az autómon, amiket ha letisztítok, akkor néhány napnyi használat után feketévé tesz a fékpor. Ez általános dolog, vagy kezdenek lefutni a fékpofáim? Csak mert van ismerősöm, aki szintén fehér és világos felniken fut, de sosem koszolódik be neki.
Tanácsot szeretnék kérni 1999-es Opel Astra G típusú és X14XE motorszámú gépjárművel kapcsolatban. Kettő hiba jelentkezik nála. 1: 1l/100km -el többet fogyaszt üzemagyagból mint szokott, 2: Hosszabb állás után nem mindig indul el elsőre.
Én úgy érzem mintha gyengébb is lenne egy kicsit, alapjáraton van egy kartyogása, de gázadásra megszünik. 200.000km van az autóban.
Sziasztok autó eladás után feleslegessé vált az alábbi vadi új (saját dobozában vizsgálati papírjaival együtt) önindítóm; mely azonban se beépítve, se használva nem volt sohasem !
Ezen típusokkal és ezen belüli motorvariánsokhoz passzoló darab:
ASCONA C/CC, ASTRA F/CC/Caravan, CALIBRA A, FRONTERA A, KADETT E/CC/Cabriolet/Caravan/Gsi, OMEGA A/Caravan, OMEGA B, VECTRA A.
Érdeklődni emailben (marinati@freemail.hu) és telefonon (nulla6húszkettőnegyvenhárom-2638), ismertebb hírdetési oldalakon fenn van, de kérésre szívesen küldök róla képet! Ára:12eFt. Köszönöm.
A középkonzolon lévő kapcsolóval ha jól emlékszem fokozatokat, fokozatellenállásokat kapcsolsz és a ventinek meg az ellenállás túlsó vége adja a feszt. Ergo, ha kimegy a ventire a fesz, akkor a venti meghalt, de akkor semelyik fokozatban nem menne, ha csak az adott fokozat(ok) ellenállásai szálltak el, akkor meg ellenálláscsere.
Sziasztok!Segítség kéne.2004 c corsamon nem tudom elfordítani a gyujtáskapcsolóba a kulcsot.A kormányzár rajta van.Hogyan lehetne kiszedni a zárbetétet?(utána olvastam itt is de nem tudom rádió állásba se fordítani a kulcsot.Leszedtem a borítást de sokra nem mentem vele,szerintem nincs se beragadva se kint a zárbetét csak nem fordul el)
Más a csatlakozása... De V6ba kell? Érdemes először kivenni és utána megvenni, mert már láttam pár csodát v6oknál, hiába volt évjárat, másmilyen volt benne.
Tisztelt Fórumtársak! Obel Combo b (99-s évjáratú) járgányom van amiben tegnap meghibásodott az önindító. Reggeli indulásnál már kattogott kettőt, de aztán csak megpörgette a motort így sikerült beindítani. Délután viszont végleg cserben hagyott és csak a betolás segített... Tehát ennek kiszerelésében kérnék némi útmutatást, a villanyos részt meg tudom oldani... Legfőképp egy robbantott rajz kéne, hol is van benne ez a motor, felülről hozzá lehet-e férni, vagy csak alulról szerelhető-e ki?
Képeket néztem a neten a motorról. Két csavar tartja, nem tűnik nagyon bonyolultnak a kiszerelése. Aztán majd meglátjuk...
Igen. Visszarakáskor meg a tömítő gyűrűkre nagyon ügyelj, hogy rendesen a helyükön legyenek, s mikor kész próbáld ki, töltsd fel vízzel, zseblámpa és figyeld nem-e csöpög, ereszt, s csak ha minden okés akkor rakjál mindent vissza.
Sziasztok! Van egy 2005végi G Astrám, pár napja elég döcögős hepe hupás úton jártam vele, aztán meg kátyúhegyek. Mikor jöttem hazafele szólt a rádió de hallottam hátulról valami halk kopogást nyoszorgást, azt hittem, hogy csak a kavicsok az útról.. de mai napig nem szűnt meg. Találkozott már valaki ilyensfajta problémával, vagy van ötletetek hogy mi lehet az? Én sokmindenre gondolok, szilent, összekötők, fékbe valami,kipufogó tartó bakok..
Sziasztok! Új vagyok itt, és egy kis hozzáértői segítségre lenne szükségem. Ma szétszedtem a '93-as évjáratú 1.4i (c14nz) astrámat, mert vezérműtengelyes volt. Megkopott a 4. hengernél, és vele együtt a himbák is. Megvettem mindent, és nekiálltam szétszedni. De viszont nem figyeltem a jelöléseket, és mielőtt leemeltem volna a szelepházat a hengerfejről, úgy hagytam, és kerestem egy kis szakirodalmat. Minden szépen le van írva. De mivel én már a tengelyt elmozgattam, és a fogaskereket is leszedtem a helyéről, így nem tudom hogy akkor most elmozdulnak-e a dugattyúk. Vagy ha nem a jelnél van a főtengely, akkor azt hogy tunám máég egybe hozni, úgy hogy a jelek egyezzenek, és utána a felső holtpontra rakhassam az 1. henger dugóját. Előre is köszi, ha valaki tud írni!
Valamikor láttam egy táblázatot, ami elmagyarázta, hogy az F Astráknál a típustáblán melyik kód melyik gyártási helyet jelöli. Ez nincs meg itt valakinek?
Köszi az ötletet, gondolod érdemes kifűzni a dugókat reális esélye lehet annak hogy kaptak a gyűrűk? Pécsi vagyok, holnap szétszedetem a fejet és megtudom hány szelep és esetleg vezető kapott... üdv
Azt is jó volna megnézni,hogy a gyürük nem szorultak véletlen meg,ha már ekkora ütést kaptak a dugók.Nehogy mikor össze rakjátok akkor derül ki,hogy az is sérült.Egy karter tömitést megérne,hogy kifüzitek a dugókat.Másik dolog nem biztos,hogy bontott hengerfejel jól jársz,mert ha kopotak a szelepvezetök,meg a szelepek akkor azokat is cserélni kell többe kerül mintha ezt csinálják meg. Ha Pesti vagy esetleg tudok segiteni,dolgokba ha érdekel,fel is hivhatsz,ha gond van.
Köszönöm a választ, közben lekaptam a fejet, mert megfújtam komppresszorral és olyan szépen szuszogott zárt kipuff szelepnél a kipuffba hogy ihaj... 6 kipuff szelep, meg 3-4 szívó szelep nyoma benne van a dugóban... megnézem mennyi a szelepek darabja, lehet hogy olcsóbb egy bontott fejet felújítani... üdv
Sajnos rossz hir van,ha átugrik a vezérlés akkor elmenek a szelepek is,egy pár darab,ez atol is függ milyen fordulaton van a dolog.Ezért irja a szerviz manuál,vezérlés cserénél kell a vizpumpát,görgöt cserélni.Vizpumpa csapágy megvan kopva már megkapja az új szijat az jobban ráfeszit beterheli,nagyob lesz a kopás,és a golyós kosár eltörik.
Régen volt még a 8 szelepeseknél esély ha szakadt a szij,és a könyitet himba volt akkor az tört el nem a szelepek görbültek.
tanácsot szeretnék kérni, családban van egy G astra, Z16XE motorkóddal, és a legutóbbi vezérléscserénél nem cseréltek vízpumpát, ami most megadta magát, és összkócolódott a vezérlés. Jelre raktam, a 2 tengelyen a jelek vízszintesen összenéznek, a főtengely meg kb 5 óránál mutat a jelre. A motor megpöffen, kapkodja de nem indul el. Kérdésem, hogy ennél a motorrnál utol tudja érni a szelepeket a dugó? Mértem kompressziót és elég siralmas, de halottam (bár nem hiteles forrásból, ezért írtam ide a fórumra) olyant hogy nem tud összeakadni.
Megint lenne egy kérdésem hátha valaki látott már ilyet,U2107-71,U1512-00
Hiba kódok.Az elsőre azt írja Érvénytelen adatok a BCM ről(karosszeria vezérlő modul) el nem tudom képzelni mi lehet az de nem engedi törölni...
A másodikra azt írja Ismeretlen hiba..
A levegő hőmérséklet érzékelőnek a végén a kis kosárkában lévő fúróhegy szerű valaminek nem kellene mozognia? Úgy rémlik mintha valaha mozgott volna. De erre nem vennék mérget.
Kéne mérni üzemanyag nyomást,és szálitási mennyiséget,nem biztos ha áló helybe megvan a nyomás,üzemközbe elég a szálitott mennyiség.
Csinálni kéne kivezérlö módba egy diagot,hogy egyáltalán a vezérlö kinyitja a pillangó szelepet,élöadatba,megkéne nézni,gázadásra reagál a pillangószelep,ki irja a teszter hány fokra van nyitva,és mennyi a visszajelzö feszültség.
Tulajdonkéne egy élöadatot,és egy kivezérlö tesztet kéne csinálni,abbol lehet igazán megálapitani mi a gond,vagy merre keresd.Igy csak találgatás,és felesleges idö ráforditás van,esetleg anyagilag is a csereberélt alkatrészek sokba kerülnek.
sziasztok! Megőrjít a verdám. Opel meriva z16se 2003. Évjárat. P0170 kódot lökött. TÖRÖLTEM. Törlés előtt ment. Most beindul, de nem veszi a fordulatot. Befullad gázadásra. Sos! El˝zmény
Kicsit nehezenindul. Alapjárat jó. Hibakód nincs.
SZiasztok, azt szeretném kérdezni, hogy C14nz motorban lehet , e cserélni szelepvezetőt, és ha igen hol tudok olyat venni, mert még sehol nem találtam, reggel óta, köszi.
Calibra 2.5 V6 van neki. :) Viszont a benzin nyomásszabályzó csak 3.0 bar-os, szóval elméletileg nem kéne többnek lennie. Azért is indulhat nehezen, ha túl nagy a nyomás, túl sok benzint kap. Két srácnak is ez volt, rengeteg mindent megnéztünk, s végül az egyiknél a nyomás szabályzó volt, a másiknál meg, hogy 3.0 injektorok voltak a kocsiban, de a jelenség ugyanaz volt, nehezen indult, sokáig forgatta, s volt, hogy másodszorra indult be. Ettől függetlenül lehet más a baj, neki kell állni egyesével mindent átnézni, ahogy Te is tetted.
A szervodobbal Én is szívtam már, hogy falsch levegőt szívott, jó idő volt mire rájöttem, de csak akkor sikerült amikor már nyomtam a gázt és már akkor is sziszegett, szinte fütyült. :) Neked milyen Opel-ed van?
Én úgy emlékszem, hogy a szivattyút ahogy beleereszted az ülepítő csészébe, ott az ülepítő oldalán van az első visszacsapó szelep, egy mezei gumimembrán, olyan mint ami a szovjet gázálarcban is volt a honvédségnél... Anno amikor tankot cseréltem nekem ebben az ülepítőben volt egy fél festékboltra való festékmorzsa és persze a szelepet is megakasztotta... Nekem tankcsere után nem indult, akkor jöttem rá, hogy 5 liter kevés bele hogy felszívjon eleget. 10-el már fel tudta kapni és pöci röfi...
Én egy sima 1993-as 1,7D-t használtam céges autóként, az szerintem még nem 68 LE volt, hanem talán 60. Használtan, 220ekm-rel kaptam meg, az előző gazdája eléggé kitaposta szerintem. Annyi gondja volt, hogy ha hajtva volt 120 felett, akkor néhány ezer! kilométerenként kellett bele utántölteni olajat. Zömében országúton 100 km/h környékén használva 4,5 körül jártam vele, 5,2 volt a céges normája, de én mindig visszakaptam az üzemanyag pénzből. Egyszer megjártam vele a Debrecen-Budapest-Debrecen távot 80 km/h sebességgel az M3-on menve, volt benne egy kis Budapesti dugó (az Oktogonig kellett bemenjek), azzal együtt az egész úton 3,6 l/100 km lett a fogyasztás. Az autót 260ekm-rel adtam le. 2-3 évvel később felhívott egy kollegám, aki elmesélte, hogy utána ő kapta meg az autót, amit később megvásárolt 360ekm-rel, amikor a cég leselejtezte. Azt mondta akkor, hogy az autó még mindig problémamentesen üzemel több, mint 360ekm-rel. (amíg céges volt, 7500 km-enként olajcsere volt benne).
Utána 2000-ben egy vadonatúj Astra Classic 1,4-est kaptam, benzinest. Meglepő módon a benzines nekem sokkal rugalmasabbnak bizonyult, míg a dízel 55-60 alatt nem szerette az 5. fokozatot, a benzines már 45-től rángatástól mentesen ment. Ugyanazt a Debrecen-Budapest-Debrecen távot 80 km/h-val a benzines 4,6 l/100 km átlaggal teljesítette. Az autó a mai napig megvan, 6 éves korában megvettük. Most 232ekm van benne, soha semmi baja nem volt, csak a szervizalkatrészeket kapta (gyertya, szűrők, vezérműszíj + olajak és folyadékok). 150ekm-nél kapott új első fékbetéteket és féktárcsákat, valamint hátsó lengéscsillapítókat. A mai napig minden gömbfej, stb. gyári, a gyári hátsó fékbetétekben most 232ekm-nél a szerviz szerint még minimum 50ekm van!
A miénk most kerül új tulajdonoshoz családon belül, a légkondi hiánya miatt válunk meg tőle. Sajnálni fogom, mert ilyen megbízható autóm szerintem soha nem lesz többet. Ha találsz egy valóban megkímélt darabot, nem fogsz csalódni benne, bár ha benzinesetek nektek is van, akkor ezt szerintem tudod. Ingázásra én a benzinest is számításba venném, nekem amíg céges használatban volt, 190ekm átlagában (90% országút, 10% város) 5,5 l/100 km fogyasztással üzemelt.
Szia! Igen igazad van teljesen. Én ebben a Z14XEP motoros Combóban ajánlottam segítségem. Ezt szétboncoltam rendesen. Nem lettem Opel szakértő, de ezt a motort nagyon megismertem.
Szia! Nagyon sok embernek lehet hasonló baja az autójával. Ha rám hallgatsz az injektoroknál lévő mérőcsonkra ráteszel egy nyomásmérőt, 3.6 bar nyomás környékén kell lennie. Ha minden jó akkor a nyomásnak csak hosszú idő után kell elmennie. Még jó , hogy nem tettem belle 100e forintokat, alkatrészbe. Neked is ilyen motorod van? A jelenség a műszeren is látszik, nagyon nehezen épült fel a nyomás, és az is csak 1.9 bar ig tudott menni nálam, emiatt jöttek az égéskimaradás és a többi hiba, a sárgalámpa visszatérése. 409 fórumtárs kalauzolt el odáig, hogy erre rájöjjek. Próbából a motoron lévő összes kütyüt kicseréltem, már ott tartottam, hogy még az ECU t is meg kéne próbálni egy másik autójéval. De ez már nem kellett. Egy hajszál választott el, hogy szegény opelt megutáljam. Még egy problémája volt az autónak amire megint csak magam kellett hogy rájöjjek. Ingadozott az alapjárat, hol felmászott hol visszaállt aránylag normális értékre. A gyanú a féknél kezdődött, hónapról hónapra egyre gyengébb lett a rásegítés. Fékrásegítő vákuumdob műanyag csővét elszorítottam, és az alapjárati fordulatszám gyönyörüen beállt. A vákuumdob ripityára rohadt belülről, és fals levegőt szívott. Bontó 10000 ft csere, fék jó, alapjárat jó, sárga lámpa kicsit ritkábban jött elő, de az indulási hiba megmaradt. Tessék 20 forintos gumigyűrű miatt majdnem megutáltam. Ha van kérdésed most már én is tudok segíteni.
helo! Nekem is ezt csinálja a kocsim,első indításra sosem indúl csak másodikra. Vagy akkor ha orral lejtnek állok de akkor elsőre,megnézem én is ezt a gumigyűrüt asszem!
Olcsó alkatrészek, minden van bontóban fillérekért, szerintem bőven megéri. 500-ért már olyat kapsz, ami simán még 10 évig kiszolgál, utána meg OT miatt nem akarod majd eladni. Nem fogyaszt sokat, ismerős céges autóként használ egy ilyet, több éve csak benzin meg kötelezően cserélni kell a dolgokat a megadott km-nél. Ő 10 év alatt több mint 400000km-t tett bele, de semmi komoly baja még nem volt.
Szia! 95% ban jó lett az autó. Benzin nyomás 3.5-3.6 baron zizeg. Megy mint egy kis ördög, És tudod mi volt a baj? A tankfedél és a nyomásszabályzó között egy 20 Forintos O gyürű elkeményedett és eleresztette a nyomást. Most leállítás után nagyon de nagyon lassan ejti el a 3.6 bar t.Most Pöc röff indul. Ekkora szívást. Még jó, hogy nem cseréltem ECU-t. Lehet, hogy a 2 év alatt az önindítómban a bronzkefék már elkoptak ettől a rossz indulástól.
Szóval köszönöm Neked az ötleteket, nagyon elvittél a hiba közelébe. Gratulálok.
Ami még nem tetszik, hogy nagyon meleg a szivattyú és nagyon megfűti a tankban lévő benyát. Lehet, hogy a nyolc év alatt elfáradt.
A Corsánk (Corsa C 1,2/Z12XE/ Easytronic, 2003, 75ekm) furcsán indul. Az önindító tekerésére szinte rögtön beindul, de kb. 5 másodpercig óra szerint kb. 500-as fordulattal forog, rázkódik és majdnem leáll, de után felmegy a fordulatszám a normális értékre, és szépen jár. Ha leállítom, és újra beindítom, akkor már nem csinálja többé, normálisan indul és jár, de a következő nap reggelén újra "döcögve" indul. Valaki találkozott már hasonlóval, ha igen mi volt a hiba/megoldás?
Szia 409! Köszönöm. A leállítás pillanatában mennyi idő alatt kell hogy lemenjen a nyomás 0 barrra? 3 mp nálam. Na mindegy, szétbombázom a tankban lévő összes kütyüt mégegyszer, aztán meglátjuk. A pumpa aljában mivel nincs visszacsapó szelep így szerintem el kell, hogy eressze a nyomást, de lehet, hogy rosszul tudom. Üdv.
Mármint miben? A hiba egyértelműen megvan, javítani kell. Tápszivattyú, nyomásszabályozó, szűrő --- valamelyike. Hogy melyik azt kell "kitalálni". Meg kell mérni a pumpát a nyomásszabályozó kiiktatásával, ha nyom legalább 5-6bar-t akkor az jó. A nyomásnak szinte azonnal kell felépülnie.
Tanacsot szeretnek kerni, van egy 96 os opel tigram es sehogyan sem tudom begyujtani es a 85 os kodot irja ki. Ha valaki tud segiteni nagyon szepen megkoszonnen.
Csináltam egy műszert az ü.a nyomás méréshez. A mérőszelepen indításnál szép lassan felépül max. 1.9 bar nyomás. Egy erősebb gyorsításnál, vagy a klima + tompított bekapcsolásnál le tud menni 1.5 barra is. Tegnap írtad a 3.6-4.0 bar nyomást, ez a fele. És hidegen lassan épül fel az 1.8-1.9 bar. Várom a segítséged. Köszönöm.
Holnap leszedem mégegyszer a tankfedelet és belenézek ebbe a nyomásszabályzóba hátha látok benne valami koszt. Utána meg ráteszek valami 6 bárig mérő műszert és megnézem, hogy meg van e a 3.6-4.0 Bár közötti nyomás. Ha a koszra érzékeny ez a szabályzó szelep, akkor könnyen lehet, hogy emiatt vannak az indulási és a rossz égés hibakódjai.
Nagyon köszönöm, tényleg, emlékszem már rá. Akkor az lehet, hogy nem szabályoz megfelelően, illetve visszaengedi a benzint a tankba?! Mert úgy indúl az autóm, hogy önindítozok akár 10 másodpercig is, nem indúl be a motor, de a következő gyújtásadásnál, indítózásnál szinte egyből. Nagyon úgy érzem, hogy valahol itt lesz a problémám. Nagyon érdekes jelenség ahogy produkálja ezt a hibát. Szerinted hol kéne megmérnem az ü.a nyomást? Tank előremenő acélcsővön, vagy az injektor lefogató és osztóvezetékén van egy szelep, és azon? Köszi.
Amikor a tankban lévő előremenő cső szétmálott és kipukkant, kikellett vennem a műanyag házba épített szívattyút, ott a közelében nem láttam nyomásszabályzó szelepet. Ü.a színtmérővel találkoztam meg a szivattyú alján lévő szűrőzsákkal.
A tankzáró acéllemezen sem láttam semmit ami a szabályzó kinézetú lenne.
Szia! Ez szuper amilyen tanácsokat adtál, köszönöm. Ha a főtengely jeladó szakadt vagy zárlatos lenne azt észre venném? Érdemes lene esetleg a twinport szelep vákuumcsővét esetleg elszórítani egy próba menetre? Szeretnék még kérdezni Tőled. Üzemanyag nyomásszabályzó van e ebben az autóban és hol? Ugyan is amikor a küszöb alatti szűrőt cseréltem az szét volt esve belül, szétvágtam és megnéztem. Nem lehet, hogy a nyomásszabályzó vagy injektorok teli mentek kosszal? Válaszod előre is köszönöm.
Az égéskimaradás detektálása nem igényel külön hardvert, az csak szoftver kérdése. (EOBD előírás) A főtengely szöggyorsulásait figyeli a vezérlő a főtengelyhelyzetjeladó jelének felhasználásával és ebből tudja megállapítani az égéskimaradásokat. (ebből is látszik, hogy ez a rendszer nem képes gyújtás hibák megállapítására)
A P0170 minden bizonnyal a többi hiba következménye.
Az elöző AC-n mértünk üzemanyag nyomást és az 0.5bart nyomot, és akadozott a kosztol volt hogy elsem indult. Az új rendes nyomást produkál. Ezt elfeljettem hozzá írni.
Azt meg főleg nem értem, hogy mi az az egység vagy érzékelő ezen a motoron ami megtudja mondani, hogy melyik hengeren van égéskimaradás. Ez nekem magas.
Köszönöm válaszod! Rendben, legyen égéskimaradás. Az lehet üzemanyag szegénységéből adodó is. P1112- t légtömegmérő hibára írja. Tudom kéne egy kompressziót mérni. Az üzemanyagból egyszer tankoltam valami E85 ből kevert trutyit, onnan kezdődött a nem indulása az autónak, utána szétszedtem a tank tetejét, hogy a tankot kitakarítsam, és mit látok az előremenő cső szétmálott, tettem bele egy másik csővet, egy hónap múlva az is. Megette a szivattyú alján lévő műanyag szűrőt is a benzin, ezt is cseréltem, a küszöb alatti fémszűrőt is lecseréltem. Ü.a nyomást még nem ellenőriztem. Nem tudom mekkora nyomásnak kéne lennie. Olyan érzésem van mint ha mindig amikor leállítom a motort, visszafolyik a csőből az üzemanyag és ezért indúl nehezen. Vákuum problémám talán nincs, mert menet közben leállítom a motort akkor a fékrásegítő elég sokat engedi pumpálni még a féket, míg bekeményedik. Gyertyák jók. Várom a segítséged.
Nincs baj azzal a pumpa indulással, sok autónak így működik. Ne ezért indul nehezen.
Mint látható, a diagműszer nem javít autót, mégha a legendák erről is szólnak.
Ott vannak a hibakódok, ezeken kell elindulni. A P1112 kódott beíró hibát javítani, és ha nincs változás, akkor a P0300-asokat kideríteni. De! Még egyszer leírom (lehet érdemes lenne a topic fejlécébe is lassan vastagon, pirossal szedettel :-// ), A P0300/P030x hibakódok nem gyújtáskimaradást jelentenek!! Égéskimaradást jelent, (akkor is, ha a műszaki nyelvet nem értő fordító így fordította) ennek csak egyik oka lehet a gyújtás hiba!!! Megeshet, hogy az ismert szelepszorulásos hiba ez is. További diagnosztikára lesz szükség a hiba pontos felderítésére. Valószínűleg ehhez az op-com már kevés lesz.
Egyre inkább az látszik megint, hogy ez a fajta spórolás marha sokba kerül.
Cserélni azokat az alkatrészeket kell, amik rosszak. A találgatásos módszer igen ritkán jön be elsőre.
Mérjetek üzanyomást, menet közben is. Jobb lett volna a tápszivattyú csere előtt is ezzel kezdeni. Ha nem tartja az előírt nyomást (talán 0.8-1.0bar), akkor ellenőrizni a nyomásszabályozót. Ha ez jó, akkor sajna az új pumpa beteg. Amíg ez nem derül ki, nincs értelme tovább találgatni.
Jelenleg ott tart a dolog, hogy a tank elég koszos volt, a 2 év állás betett neki és a benzin oldotta le a koszt a tankról és dugulást okozott, probáltuk lánccal meg magasnyomású mosoval is kitakaritani, de inkább vettünk rá egy új tankot (26ezer) + benzinszűrő. Vettünk bele egy vadi új utángyártótt AC-t is (8ezer) (gyári BOSCH 50ezer lett volna, annyit sajnáltunk rá) , az üzemanyag rendszert teljessen kitakaritottuk oda vissza kompresszorral.
Vettem rá egy injektort is, a komputer -t szétszedtük átnézztük a csatlakozok megtisztitva! "minden tökéletes".
De viszont az autó új hibákat produkál: elindul megy ha óvatossan nyomom a gázt semmi hiba, ha egy kicsit jobban odalépek neki akkor elkezd ugrándozni és ha gondol egyet akkor le is áll (padlogáznál fullad a motor, alapjáraton jár)
Tanksapka nélkül is úgyan ezt csinálja.
Merre tovább? Esetleg probáljam meg vissza rakni rá a régi injektort? Vagy hol keressem még a hibát?
Bocsánat, még egy kérdés. Op com mal való kiolvasásnál, illetve bizonyos menüknél kér egy 4 jegyű kódot, ezt hol találom? Köszönöm szépen a segítséget.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy opel z14xep motorkódú motorom. 2005 ös évjárat. Negyon nehezen indul hidegben, néha melegben is. Az nem tetszik és sajnos nem is tudom, hogy amikor a gyújtást ráadom miért nem indul el az üzemanyag pumpa egy pár másodpercre sem. Lehet, hogy csak akkor kell a szivattyúnak elindulnia amikor motor fordulatot érez? De ez hülyeság. Az én autó m ezt teszi. Önindítózás közben kezdi csak el a pumpa tólni a benzint. Folyamatosan bevési magának a P1112 ill. a P0300, 301, vagy valamelyik gyújtáskimaradás kódját. Keresek egy szakértőt.
A segítségeteket,véleményeteket szeretném kérni két kérdésben...Az alany egy 2006-os ,benzines,1.8-as ,Opel Vectra C. Már a faceliftes új lökhárítós kiadás.... Azt csinálja,hogy indulás után kb. 10 perccel kigyullad az összes lámpa a műszerfalon,majd egy másodperc múlva teljesen elsötétül ,és a mutatók is elfekszenek. Ha kinyitom az ajtót,vagy a vészvillogót bekapcsolom (tehát impulzust adok neki) akkor teljesen magához tér...Utánna működik rendesen. -A másik kérdésem pedig. - Picit csörögni hallom az első futóművet....Amolyan "rugós csörgés" hangot ad...Egyenetlen,rögös útfelületen...Nem nagyon,csak picit de gondolom ez erősödni fog. Az olvastam,ezt típushiba..Régen a trabantom is így csörgött,csak az jobban...Melyik alkatrész a hibás??
A gugliba beírtam, hogy car300 kódolása,.......... és az első találat ezt adja:
A gyári rádió (CAR300) kódjának bevitele.
Vegyük le a gyújtást, ha esetleg bekapcsolva maradt a rádió (facelift-es gyártmányoknál már a kulcsot kell kiszedni a lekapcsoláshoz, nem elég a gyújtás levétele), kapcsoljuk ki. Nyomjuk az "AS" gombot, majd a másik kezünkkel kapcsoljuk be a rádiót a hangerőszabályzóval. Közben az "AS" gombot ne engedjük el, nyomjuk addig amíg csippanó hangot nem hallunk a hangszórókon, ezután jelenik meg négy vonal a kijelzőn. A kód számait az 1-es, 2-es, 3-as és 4-es gombok nyomogatásával vihetjük be a készülékbe. Addig kell nyomogatni, amíg a megfelelő szám meg nem jelenik az adott helyi értéken. Amint beírtuk a helyes kódot, ellenőrizzük át még egyszer. Ha helyesnek véljük a kódot, az "AS" gomb megnyomásával érvényesíthetjük a kódunkat. Addig nyomjuk, amíg nem csippannak a hangszórók. Hibás kód esetén a rádió letilt pár percig. Akárhányszor rossz kódot ütöttünk be, úgy hosszabbodik az idő, míg beírhatjuk a kódot ismét. Összesen 10 lehetőségünk van a kód megadására, ha egyszer sem sikerül, az eszköz teljesen letiltja magát.
Béreltem egy Opel Astra F -et, egy Blaupunkt CAR 300 rádió van benne és mikor bekapcsolom a rádiót SAFE kódot kér.
A kód megvan, a kérdés hogy hogy tudom beírni?
Úgy csináltam, hogy:
1. Gyujtást ráadtam
2. AS gombot nyomtam folyamatosan + POWER gombal ugye bekapcsoltam a rádiót.
3. Bekapcsolt, csippant egyet, majd kiírja h SAFE viszont nyomtam tovább (úgy tudom úgy kell) az AS-t, míg nem kéri a kódot, de nem kér semmilyen kódot, valamint kérdés, hogy a SAFE felirat eltünik és ott kéri a kódot vagy konkrétan hol fogom látni?
Mennénk Keszthelyre nyaralni, aztán 600km-en keresztül csöndbe lenni, nem egy nagy élmény :)
Hálás köszönetem mindenkinek, aki tud valamit a témához hozzászólni! :)
Sziasztok. Lehet hogy lerágott csont már... :) Z14XEP, láncos, 270 000 km. Hidegen alapjáraton ütemes kopogás hallható, mint egy dízelnél, motor jobb oldalánál, vagy hátul. Lánc elvileg a bal oldalon van, tehát nem gondolom hogy az lenne. Hidrotőkére gyanakszom. Kérdésem, hogy ha az, akkor azok egyenletesen kopnak, vagy elképzelhető, hogy 1-1 darab jobban kopik és annak van hangja? Volt már valakinek ilyen nyűgje? Olajat nem eszi, nem folyik sehol, nem füstöl stb.
Nos, nagy tolongás nem volt erre a kérdésre, így próbálok egy tippet. Próbaképpen ledugóznám az EVAP rendszer csövét a szívócsövön a tankolás előtt. Lehet, hogy azon keresztül jut benzin a szívócsőbe és túldúsul.
Nem csak a kollegamnak astraja van es kiderült neki is ez a baja es jol összevesztünk hogy melyik lesz az olcsobb a warti vagy az astra, amugy 60LE 1992 astra kiadas.
Sziasztok meg szeretnem kérdezni mennyibe kerül egy inditomotor fogaskoszoru csere? A jelenseg az hogy bizonyos helyzetben áll meg a motor az önindito csak pörög nem forgatja meg,utana sebessegben meghintaztatva ujra jo.(1.4 astra)
Mennyi az anyagköltseg es a munkadij,mert azt hallottam nem kis idő a szerelése...
Segitséget szeretnék kérni. Már írtam a saját topikjába is (Opel Corsa B)
Van egy 1994 -es Opel Corsa B 1.4i (c14nz) autónk.
A problémám ott kezdődik vele, hogy akárhányszor elmegyek vele tankolni, azaz tele tankolom, utána nem indul el, csak kb. 1 óra állás után vagy haza húzás után kis pihenővel, de utána el indul. Két tankolás között hiba nélkül müködik az autó.
Az autó 2 évig állt, utána kapott egy nagy szervízt, AC pumpa 2 hónapja lett cserélve, injektor 1 hónapja, benzin szűrő nagy szervíznél lett cserélve + a tankot is kitakaritottuk.
Mi lehet a hiba oka? Mit probáljunk még megnézzni rajta? Mit lehet vele kezdeni?
Segítség kellene 95-ös A veckihez: A klíma digitális benne de a visszajelzőről eltűnt minden. Háttérfény és a számjegyek, piktogrammok is. Melyik lehet annak a biztije, vagy hol kellene megbontanom a műszerfalat, hogy megnézhessem hátul, a csatiját? Így még a párát sem lehet leszedni reggel az ablakról és nagyon zavaró, hogy nyáron nem tudom a hűtést sem beindítani.
"A" gombot (ami a km.óra alatt van) nyomd meg,utána ad rá a gyujtást megjelenik kb:2-3ms ra az "INSP"felirat majd megjelenik "- - - - - " ekkor ved le a gyujtást,és enged fel a gombot!
Üdv meg szeretném kédezni hogy opel zafira 2002 es évjáratú, 101 LE-s auto hoz tudna valaki elmagyarázná hogy olajcsere után a olaj csere jelét hogyan kel a kulcsal ki ütni?