Keresés

Részletes keresés

snayper Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25039

Amiket mondtak abból úgy négy helyen voltak öszvisz. Ebből 3 külön szállás helyen. De körbe jártak mindent. Ahogy írtam semmit sem nélkülöztek... Az elmondottai alapján...

Előzmény: BúvárBenö (25038)
BúvárBenö Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25038

hát a 200e az jol hangzik,de mi 4 vagyunk  gondolom ök ketten?

mennyit utaztak ebből a rezsiből?Vagy fix helyen voltak?

Előzmény: snayper (25035)
COOP Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25037

Lécci ne fesd az ördögöt a falra:o)

Nem fogjuk lekésni és nem fog több hó esni!!!

Egyébként is nálunk esett tegnap a világ legtöbb hava:o(((

Előzmény: Tide_ (25029)
COOP Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25036

0-7-21 nap időbeosztással is felveheti, azonban ekkor 12 hó múlva egy emlékeztető védőoltás szükséges

Igy is fel lehet venni a Hepa A és B-t! oltást, ha sürgős!

Előzmény: Tawan (25024)
snayper Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25035

Mi végül úgy döntöttünk, hogy phuket-re megyünk.

A költségvetés engem is érdekelne. A jegy személyenként 190 oda vissza. Ez nagyon jó mert egyenesen phuketre vinne.

Nem lenne rossz, hogy ha véletlenül egyszerre mennénk.

Egyik munka társam aki volt már thaiföldön azt mondta, hogy ők 3 hétre kijöttek 200 ezer Ft-ból. Mármint ez az ott lét volt szállással együtt.  És nem nélkülöztek semmit.

Pénzügyileg ha valaki tud tanácsot adni nagyon örülnék neki.

Esetleg arról, hogy phuketen milyen parti bungalók vannak:D Minőség és ár tekintetében.

válaszotokat előre is köszönöm!

Előzmény: BúvárBenö (25033)
COOP Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25034

Soha nem cipelek télikabát, csak egy vékony naci + póló + felső. Lehet szabadidőruha is-de vékony.

A repcsin adnak takarót ha fázunk.

Én csak a parkolóban tudom  a kocsiban hagyni, mig a sofőr kiér velünk Ferihegyig kibírom.

Most is így lesz. Nem cipelem feleslegesen.

Előzmény: kocsang (25014)
BúvárBenö Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25033

mi si erre az idöszakra tervezünk,rögtön az iskola vége után.

Családilag vágnánk neki  itt a forumon olvasot elözményekböl tanulva.Bkk.kihagynánk az északi régioval együtt,csak szigeteznénk 3-4 hét-ig.Phuket-Phi-Koh sam.-koh phang....

De még nem sikerült egy körülbelüli számitást készitenem,hogy mennyiböl is lennék el mi családilag hetente bungis verzioval !? (2felnöt+2 gyerköc 12 éven aluliak)

Estleg valakinek van ebböl egy kis tapasztalata?

Más.

Rengeteg oldalt vissza olvastam itt a fórumon belül.

Azt kell hogy mondjam redkivül tetszik a fórumtársak egy máshoz való visszonyulása,segitő készsége,rugalmasága!!!!

Nem találkoztam mostanában ilyen jó  emberi légkörel mint itt!!(nincs szapulás,szidkozodás gáncsoskodás,és egyebek)

Csak rengeteg hasznos info!!!

Köszönet is érte minden eddigi hozzászolónak!

Előzmény: snayper (25031)
snayper Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25032

Szia, 

Mi Juli 10-én szeretnénk utazni. Az rossz idő rá? Mármint az az esős időszak lesz?

Előre is köszönöm a válaszod.

Előzmény: okinayab (25012)
snayper Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25031

Köszönöm a választ.

Mi puketre szeretnénk menni. A repülő jegy most már úgy néz ki hogy meg is lenne... :D lentebb van egy nagyon hasznos link:D

Előzmény: nettomazsola (25008)
BúvárBenö Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25030

Hát a nadrág-pulcsi verzio megfontolandó szeritem is.(gépen)Bár gondolom volt már olyan másnak is hogy meggyuladt a gépen lengébb öltözetben is!

Eltalálni adot utazásnál....na ez-az.

Előzmény: Tide_ (25029)
Tide_ Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25029
A mostani havazások miatt megfordult a fejemben, hogy mi van akkor, ha pont induláskor zárják le a repteret, vagy mondjuk késik a gép és nem érjük el a (kijevi) csatlakozást? Amúgy is f*sok az úttól, asszem ki kell magam ütni:) téli cuccot mi is itthon hagyjuj, de sztem a repülön azért nem árt a hosszú nadrág meg a pulcsi.
lilifee Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25028

Én úgy hallottam, hogy a bécsi reptéren van "télikabátmegőrző". Többször utaztunk már onnan,de még nem

kerestük és nem vettük igénybe. Tud valaki erről valamit?

Oltás: a megelőzés természetesen a legbiztonságosabb. Majom és kutyaharapást - utóbbinál itthon sem

lehet kivédeni,ha úgy adódik. Hepatitis A-B-t talán. Természetesen ha egy baleset történik, már késő.

Itthon Mo-on is nagyon sok Hepatitis B-vel fertőzött ember van, olyanok is,akik soha nem jártak külföldön,

szexuális úton v. vérrel fertőződtek. Nem hiába oltják már itthon is a 14 éves gyerekeket "B" ellen.

Tehát ezzel itthon is szembesülhetünk. Én nem vagyok oltásellenes, de ha minden egyes veszélyforrás ellen

oltatnánk, figyelembe véve az állandó ismétléseket pár évente, akkor szinte minden harmadik hónapban az

orvosnál ülnénk. Az 5 éves gyerekem oltási könyvében már 14 alkalom van bejegyezve, természetesen a kötelezőkkel

együtt, amelyek többnyire több betegség ellen is védenek. Ezeknek a kötelező oltásoknak egy részét a felnőtt

korosztály is megkapta még gyerekkorában, de nemrég olvastam,hogy be kellene adni már az "emlékeztetőt" is

ezekre. Ez ugye pedig már nem TB támogatott, csak a gyerekeket oltják... Mivel ezek ellen a legtöbb trópusi

országban még nem alakult ki az oltási rendszer, tulajdonképpen ezekkel is megfertőződhetnénk a többi

előforduló betegség vagy kór mellett. Akkor most megelőzhetjük a Hepatitist vagy a sárgalázat,mert oltatjuk

magunkat, de még mindig megkaphatjuk a diftériát,szamárköhögést,TBC-t stb-t amire már kaptunk oltást esetleg

gyermekkorunkban, de emlékeztetőt nem. És akkor még itt vannak a járványos agyvelő-agyhártya gyulladások,

kolera,stb. Mindent kivédeni és megelőzni oltásokkal egyszerűen lehetetlen.

Még egy utolsó gondolat: Mivel TBC ellen sem kaptunk újraoltást-legalábbis gondolom a többség- a tüdőszűrésen,

ahová nagyon sok ilyen beteg jár kezelésre szintén megkaphatjuk a betegséget.

Még egyszer mondom,nem vagyok oltás-ellenes és még felelőtlennek sem érzem magam,hogy nem oltattuk be

magunkat Hepatitis ellen.

Előzmény: Tawan (25025)
Tawan Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25027

Phuket nem annyira drága mint Samui ami 3855- 4200-4785 THB ami oda vissza 

7110.00 THB

Taxes & Fees 

Passenger Service Charge

400.00 THB

Total:

7510.00 THB

Az I oszt hálókocsi vonat - Busz -Hajó kb. 1500 THB csak oda

II. oszt alvós  _"_                                  1000 THB   -"-

Az utak pedig kitűnőek autópálya minőségűek.

Előzmény: szkati (25026)
szkati Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25026

Mi is " szüzek" vagyunk, csak már megpróbáltunk egy ideje informálódni. Mi február elején megyünk.

Szóval a fiunk szerint( aki nagy Taiföld-utazó) a kp. a legjobb, nincs levonás, csak hát figyelni kell rá( széf). USD a legjobb.

Mi a szállásfoglalást vegyesen csináljuk, tehát Bangkokba foglaltunk( hosszú út után senkinek sincs kedve szállást keresni) és onnan  5 nap után Phuketre megyünk. Phuketre is szeretnék foglalni, de a fennmaradó helyekre( Phi-Phi. Samui) már nem. Ami pedig a belföldi repjegyeket illeti, nem kell előre foglalni, mert Bangkokból naponta többször megy a szigetekre gép. Ami kora reggeli, vagy késő esti, az olcsóbb, a napközbeni pedig drágább. Ha az ember ügyes és hajlandó mondjuk egy reggel 7 órai géppel elmenni, akkor annak az ára akár még olcsóbb is lehet, mint a buszjegy ára ugyanoda. Úgyhogy szerintem repülő, hiszen az utak nem olyan jók.

Szigorúan oltani!!!!!( Hepatitis a+B)

Előzmény: tfari (25019)
Tawan Creative Commons License 2010.12.19 0 0 25025

2009 ben ingyenesen voltam (vízum is ingyen volt, úgy tudom aki Izraelben volt azt nem engedik be) Dubaiba szállással vacsorával reggelivel. A Taxi már másoknak is bevált, de vannak jelentkezők még a sivatagba is kivisznek oázishoz és persze a két torony... Én is A 380 -al voltam Bkk ig és vissza Dubai-Bécs 380 EUR volt szumma :)  40-42 C a hőmérséklet.

Minden melegebb ruhát CIPŐT IS!!!!! itthon kell hagyni és a reptérre visszakérni. 

Előzmény: ravaluf (25015)
Tawan Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25024

Dombornyomott USD vagy EUR alapú kártya biztos jó, levételenként 120B Kb amit levonnak. Vásárláskor pedig % -ot vonnak.

Nem hiszem hogy a reptéren a jobb a váltás. Bangkok Charlie oldalán mindig fenn van az árfolyam.

Fillérek a különbségek.

Nem érdemes szállást foglalni sehol.

Repülővel itthonról, ha ezt szeretnéd.

Én vonat- busz- hajóval mennék, mert Samuira "drága" a repcsi. A vonat este 7 kor indul Shurattaniba reggel 8 előtt ér, onnan busz a kikötöbe (tököléssel) de 13 ra Samuin vagy.  

Oltani, de már nincs időd, mert ismétléses ...

Előzmény: tfari (25019)
okinayab Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25023

Vagy 4x jártuk meg Ázsiát oltás nélkül,életben vagyunk még mindig,de az idei útunk előtt bevállaltuk a Hepa AB-t.Na,abba sem haltunk  bele.

Mindig télen indultunk,és sosem vittünk nagykabátot,sapkát,sálat.Most sem fogunk...

ravaluf Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25022

Rájuk gondolok:      

ravaluf Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25021

Szia,

ez szerintem nem százas, nagyon rövid idő, de ha van kedvetek befinanszírozni az Emirates oldalán megrendelhető UAE vízumot /44 USD / kopf / akkor mindenképpen taxiba dobnám magam, és kimennék megnézni a két Burj-ot, mert az este is élmény, és kajálnék valami finomat, ezzel hajnali kettőig, háromig végezhettek is. Én úgy foglaltam, hogy 1-én indulok, akkor éjjel kimegyek, booking.com-on foglaltam szállást, és a 01.02. éjféli BKK járattal érkezem 3-án reggel 8-ra BKK-ba. Visszafele meg egyszerűen beiktattam Hongkongot 3 napra. Lehet játszani ezzel az emirates weboldalán, ajánlom a Multi-City bookingot. Lehet pl. úgy Saigonba menni, hogy Kualaban vagy Singapore-ban nyomsz egy stopovert :)

Előzmény: tfari (25020)
tfari Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25020

ez a stopover engem is érdekel, mert ugyanúgy Bécsből megyünk BKK-ba Emiratesszel és közben este 11-től reggel 9-ig Dubaiban várunk az átszállásra. Nem tudom, ez az idő mire elegendő, ebben a napszakaszban (éjjel és hajnal), de ha van egy jó tipped, érdekel.

Előzmény: ravaluf (25015)
tfari Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25019

Kedves Fórumtársak!

Január elején utazom Thaiföldre, és szűz vagyok Thaiföld kapcsán, ezért néhány dologban tanácsot szeretnék kérni. A cél Bangkok, majd Koh Samui és egyéb szigetek:

- itthon használatos debit bankkártyával lehet-e kint boldogulni vagy mindenképpen készpénz vagy hitelkártya szükséges? Nagy mennyiségű készpénzt nem szívesen tartok magamnál a 3 hét alatt, ezért valamilyen praktikus megoldást keresnék erre. Ha kp, akkor USD vagy EUR? Azt hallottam, a reptéren lehet a legjobban váltani. Ez igaz?

- érdemes-e itthonról szállodást foglalni a neten bangkokba és samuira? Késő délután 6-kor szállok le Bangkokban.

- Bangkokból Samuira hogyan tudok lejutni a legegyszerűbben, illetve ezt itthonról foglaljam előre ha pl. repülővel szeretnék menni vagy elég Bangkokból? 3 estét töltenék Bangkokban, a többit Samuin és környékén.

- oltani vagy nem oltani?

A válaszokat előre is köszönettel:

T

falang Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25018
1. Van:-)
2. Én még a hosszú nadrágomat is itthon hagyom, nem csak a kabátom.
ujpestfc77 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25017

Sziasztok!

Bangkokban hol érdemes vásárolni(bevásárlóközpont vagy utcai árus),ahol jó minőségű,de olcsó ruhákat árulnak?Előre is köszi a válaszokat!

aagica Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25016

Az első kérdéseben nem nagyon látom a kérdést. :)

Amit tavaly a tévében láttál, az a h1n1 oltás propagandája volt, itt nem arra akartak rábeszélni, hogy azzal oltasd be magad.

Persze, hogy túl lehet élni oltás nélkül, meg lehet bekötött biztonsági öv nélkül autózni, hogy egyéb kézenfekvő példákat ne hozzak. :) Statisztikai valószínűsége nagyobb, hogy nem lesz bajod, de azért lehet is. Nem olyan nagy dolog az a hepatitisz oltás, érdemes beadatni.

ravaluf Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25015

Emirates Bécsből, Dubai és Hongkong stopover lehetőséggel (mi így megyünk, nem kötelező stopovert csinálni, de ha már ott van az ember...) 700 euro mindennel per kopf. Szerintem verhetetlen, már csak az A380 miatt is.

Előzmény: snayper (25007)
kocsang Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25014

Sziasztok,

lenne egy pár kérdésem:

1. van itt a fórumon azért valaki olyan, aki túlélt egy thaiföldi utazást oltás nélkül. Csak mert tavaly elég komoly médiahadjárat indult az oltások miatt (naponta közöltek egy-két halálesetet az ertéelen meg a csigatévén) és csodával határos módon mégis túléltem...

2. van-e valaki, aki magyarországi időjárás szerint télen indult és Ferihegyen ledobta a kísérő családtagjának a télikabátját? Mert nem nagyon szeretném végig hurcibálni két héten át a kabátot, kesztyűt, sapkát?:)

A házaspárnak én az egyptair.com-ot ajánlom!

Köszi a válaszokat!

Tawan Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25013

Leggazdaságosabb árban és időben az AROSVIT Bud- Kiev- Bkk.

H Sz P napokon megy. 8ó40--- 13ó --- 24ó,  Vissz Thai időben 05 Órakor indul,  Budapesten van 15 óra körül.  Van amikor a menetrend változik!!! a Hétfő és péntek jó szokott lenni.

Nagypihenésnél érdeklődjetek.

Nászutasoknak üzenem, jó utat.  Én Samuit választanám és kirándulni kisebb szigetre.

Ha tetszik, át lehet költözni.

okinayab Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25012

Mikor akarnál menni? Nyáron olcsób,sokkal.A téli repjegyeket mi már nyáron-ősszel vesszük.Mi Qatarral megyünk,és nem autózununk csak Ferihegyre.A jegy 165eFt volt szeptemberben.

Hogy milyen szigeteken voltunk? Ahogy olvasgatom,Samui,Phangan,Tao,Phuket,PhiPhi,Similán,Chang,Samet.Kood,Lipe,Lanta és sok más.

Mi érdekel?

Ja,Taón van cápa.Csak én láttam vagy 3-4-et,párom többet.Igaziak.Más is látta hogy vannak.

Előzmény: snayper (25005)
okinayab Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25011

Engem Balin megharapott egy genya majom.Nem a veszettségtől féltem,hanem az Aids-től.Szerencsére megúsztam.

Nem tudok belemenni a vitába az előtte vagy utána oltásról,mert laikus vagyok,én csak elhiszem,hogy előtte macerás és lehet hogy felesleges.

Előzmény: nettomazsola (25004)
BúvárBenö Creative Commons License 2010.12.18 0 0 25010

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!