Ezzel most olyan nagyot nem mondtál, mivel a norikumi eleve világosabb színezetű, mint a klasszikus dínári.
A norikuminál a hajszín az egészen szőkétől a sötétbarnáig terjedhet.
Egyébként az osztrákok között igen gyakoriak az átmeneti hajszínű emberek, akiknek a hajszíne valahol a teljesen szőke és a teljesen sötétbarna között van.
Kiel Ausztriában még Norikumiból is igen sokat látott, sőt arra is felfigyelt ott, hogy a Norikuminak két változata van: egy világosabb hajú és sötétebb hajú verzió is. Szerintem van benne valami.
A világos hajúhajú változatra jó példa mondjuk Vad Ninetta és Tenki Réka (egy kis Balti/Turáni hatással), a sötétebb változatra mondjuk Gyurcsány, Karl Markovics és Mucsi.
Szerintem a valódi fáli Magyarországon nagyon ritka, még a magyarországi németek között is.
A fáli típus elsősorban a germán népekhez köthető, de a germánságon belül is elsősorban Észak- és Közép-Németország, Hollandia, részben Anglia és a Skandináv-félsziget népességéhez, a délnémet nyelvterületen már jóval ritkább.
Pl. Ausztriában szerintem egyenesen ritka, nem sokkal gyakoribb, mint nálunk.
Ha hosszú fejű keveredik rövid fejűvel a végeredmény általában rövid fej. Ettől függetlenül lehet, hogy a borreby van túlsúlyba a hízékonyság is erre utal, de elég keskeny az orra és szokatlanul szögletes a feje.
Az ilyen sportolóknál a hormon túltengés is bezavarhat, ne adj isten szteroidok.
Alapvetően dinári mindkettő, de van egy kis mediterrán is bennük (Petridisz Hrisztosz: arcél, orrforma; Papadimitriu Athina: hosszabb agykoponya, kisebb arc).