A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Köszi! Valami hasonlót hallottam én is a kereskedőmtől. Bár ő azt mondta, ha olyan országba megyek, ahol ez működik, akkor automatikusan bekapcsol???? Szerintem ez hülyeség, annak lehet értelme, hogy szoftveresen ki van kapcsolva.
Én is nemrég vettem egy Passatot. Szeretttem volna én is ezt a funkciót, de nem lehetett választani az extralistán. A kereskedő azt mondta, a VW nem engedi Magyarországon ezt a fícsört, mert olyan szarok a táblák minősége, hogy téved, illetve nem ismeri fel rendesen. Ettől függetlenül - miután van kamera a kocsidban - szerintem szoftveresen be lehet kapcsolni.
Lehet, hogy nem ide illik, de nem találtam jobb fórumot a kérdésemnek.
Friss VW CC tulajdonos vagyok :), ami ráadásul egy igen jól felszerelt példány. Amikor rendeltem a kocsit arra vonatkozóan nem volt opció, hogy kérem-e a közlekedési tábla megjelenítést (Traffic Sign Display, TSD), így ezt úgy könyveltem el, mint alaptartozékot :( Mivel a kocsiban van sávtartó asszisztens (Lane Assist) adott a kamera, ami a TSD-hez kell. A navi (RNS 510) ugyan megjeleníti az adott útszakaszra vonatkozó sebességhatárokat, de ezt statikusan a saját adatbázisából teszi viszont a központi képernyőre nem tudom a TSD-t rávarázsolni. Az asszisztensek menüben nincs is TSD. Szerintem ez max szoftveres kérdés lehet, de mi?
Tanácsot kérnék most gyártásban levő Audi Q3 tolatókamera megoldásához. A mostani specifikáció tolató radar+ és már a gyártó nem vállalta a tolató kamerára módosítást. Szereltetett már valaki utólag tolató kamerát Q3 hoz?
Nekem RNS510-m van 5218-as SW verzióval, tudtommal már ebből is van újabb, de nem tudom mit fejlesztettek az új szoftveren. Állítólag előbb utóbb lesz magyar menü/hang is.
Nálam nincs multikormány így csak az RNS-n lévő hangvezérlés gombot tudom nyomkodni, részemről szeretek dumálgatni vele, csak nehéz kommunikációra bírni.
RNS-510 tulajoktól kérdezem, hogy a Ti rádiótok bekapcsoló gombja mennyire lötyög? Illetve a hangvezérlés gomb nálam néha működik néha nem, attól függően, hogy sikerül-e rendesen benyomnom.
Szerintem nem én nyomkodtam szét, már így kaptam használtan...
Eladó egy MDI adapter USB kábellel... (Tápkábel nincs, az benne van a swingben. Egy gyári 12 eft volt, azt kihagytam :) Házilag is könnyen, szinte ingyen készíthető..).
Az MDI vel MP3 WMA lejátszható a gyári fejegységről, ID3tag, filename stb kijelzéssel, könyvtár és dal léptetéssel... Teljesen jól működik, minősége kifogástalan, a hangja is hibátlan.
Nemrég vásároltam egy 2008as 8K A4-est! A kijelző kicsi és egyszínű (piros), így a navigációnál csak nyilakat mutat. Az lenne a kérdés, hogy milyen módon lehetne egyrészt a kijelzőt cserélni, másrészt rendes navigációra cserélni? Csinált valaki már ilyet?
Ezt látod én sem tudtam . Az enyém elvileg caravelle és comfortline . És szögletes Mfd van benne . Azt gondoltam csak a 2009 utániakban van lekerekített .
Annyit pontosítanék, hogy a faceliftes T5-nél csak a Multivan és az is a comfortline-tól fölfelé igényli a szögletes sarkú rádiót-navit-akármit, a többi verzióba (tgk, kombi, Caravelle, California, Multivan startline, Multivan bluemotion) már a személyautókhoz való a jó.
Az MFD2 dvd-s verziójától kezdve már mindegyik tudja . Bár az én véleményem az hogy egy kinai noném 7"-os gps naprakész igo 100szor megbízhatóbb mint az aránytalanul drága gyári navik aminek a frissítése is költséges hobby :) Míg kamionoztam itthon és kint , ezt használtam , ugyanakkor nekem is a gyári holmi a tuti .T5-ömbe most raktam egy MFD1-et mert így gurult ki a gyárból , csak behozatalnál valaki által kipottyant valahogy , és a volt tulaj csak egy RCD200-at rakatott be .Így most van egy felesleges 2din-es mp3 a polcon .Szóval a gyári az gyári !
Vettem egy 2005 ös évjáratú 2.5 touareget de sajnos a navigációhoz nincsen cd és ha lenne az nem teljes európa, tudnátok segíteni milyen fejegységet tehetnék bele ami tudja a teljes európát és kompatibilis a fedélzeti számítógéppel a segítségeteket előre is köszönöm.