A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ha gondolom veled személyeskednének, akkor azonnal szaladnál a jóistenhez is. Olvass bele, hogy mi megy a PH-n. Napi szinten megy az AVX lejáratása. Mivel oda nem írhatok semmit, így reagálni sem tudok semmire, de gondolom azt ami ott megy, azt totál természetesnek tartod, de csak addig, míg nem rólad szól.
Olvass bele, mekkora hisztit csaptak egy rossz méretben rendelt szűrőmagasító miatt. Napokig pocskondiázták a céget, közben meg a szerencsétlennek csak azzal kellett volna tisztában lennie, hogy a Gaggia szűrőkosár nem szabványos méretű. Annak nem 70mm a perem átmérője, hanem 68mm. Az a hihetetlen sok gaggia tulaj közül egyiknek sem jutott eszébe, hogy lehet nem a szűrőmagasítónak rossz a mérete. A shopban egyértelműen be volt írva a pontos méret: 70/58mm.
A legújabb: letörve érkezett egy tejkiöntő a vásárlóhoz.
Gondolom az lenne a normális reakció, hogy a fórum helyett ír a cégnek, de az túl egyszerű lenne. Minimum 20 Bialetti füle tört már le szállítás közben, de hát ez van. Küldünk helyette másikat. Ennyi.
Na, látod? Itt a gond..., a te reakciód remekül mutatja azt, miért is vált ilyenné ez a topik az utóbbi időben. Érdemben KV-s témához továbbra sem még véletlenül sem...kár, de hát, te tudod! Szép napot! :-)
Nem emlékszem, pontosan kik, de nem én voltam az egyetlen. Ha érdekel, majd visszaolvasol. Azt pedig senki sem gondolhatja komolyan, hogy ez a rengeteg hozzászólás csak önzetlenségből születik, azért, hogy ezt a fórumot feldobja. Ráadásul szerintem épp' az ellenkező hatást éri el: ilyen mennyiségben egyszerűen nyomasztó. Személyeskedésért meg neked sem kell a szomszédba menned, a látványos pálfordulásod előtt még az újdonsült jóbarátodnak is sokszor keményen beszóltál.
Egészen pontosan kik is, egészen pontosan hányan is? Bocs, de az mennyivel jobb szerinted, ha ez a topik csak a semmiből újra egyszerre(!) felbukkanó másod-harmad- x-edik nicknevek személyeskedéséből, trollkodásából áll? Ez azért elég szépen kiderült itt az elmúlt napokban. Amúgy pedig behalna a kávéológia? Na, te tulképpen akkor most mit szeretnél? Tedd pörgőssé újra ezt a topikot..., de KV-s témákkal, hsz-ekkel!
aki egy képről megállapítja egy kávé ízét, az maga chuck norris. az a helyzet, hogy teljesen értelmetlen itt "bizonyítani" bármit ilyen fotókkal, amikor A fórumer azt írja, hogy "finom gyümölcsös", az is értelmezhetetlen B fórumernek, ha amúgy nem ismeri a való életből A fórumer ízlését.
Az elejétől fogva azt próbáljuk jelezni, hogy senki sem kért arra, hogy akármilyen témákat is betegyél. Akár belinkeled ide az oldaladat, akár nem, bármi, amit írsz, arra szolgál, hogy a céged vélt vagy valós érdemeit kiemelje. És nem csak időnként jön egy-egy poszt, hanem ontod magadból, szinte megállás nélkül. Ez az, amiből nem kérünk, aki meg igen, az megtalálja a vonatkozó tartalmat a megfelelő fórumban.
A kávé isteni lett, pedig ez nem igazán mondható sötét pörkölésűnek. A kávé szemeke óriásiak, de a daráló megbírkózik vele. Crema is volt bőven. A pörkölés már nem annyira friss: november 29-es.
Odaraktam a naptáramat, nehogy valaki azt higyje, hogy régi képek.
Azt tudom mondani, hogy sokan örülnének ilyen kávának az irodákban, de még otthon is.
Ha ++-os volt, akkor az is jó autómatába. Van nekem is itthon egy autómatám. A mechanika folyamatosan kiszórta az örleményt. Egy huzalon kellett feljebb hajlítanom, azóta tökéletes. Ez egy dual bojleres masina és az örlő része is elég jó.
Isteni krémes kávékat tudok vele készíteni. Kifejezetten tesztelés céljából van itthon, hogy megnézzük melyik kávé jó autómatába is.
hát köszi az infót, ezért is jó az ilyen fórum, én magamtól eddig sehol se találtam erről infót hogy automatába milyen kávé lenne a jó de akkor ezek szerint a sötét pörkölés..
ezt az avx-et csak úgy kaptam Gold blend van a hátuljára írva meg az hogy francia pörkölés++.
(az előző meg talán jobb volt az asszem az 80/20as volt) van amikor olyat sikerül vele főzni mint ezek a most divatos kávék amiket kávézókba iszok hogy olyan csipkebogyós,gyümölcsös az utóiz, van amikor olyan kesernyés(mint amit a filteresbe főzök) és van hogy "teaszerű"
Már szét akartam szedni, de az időzítő tekerentyűnél elakadtam. Pedig benne vagyok az alátétezésben, pár hete egy Jura automatának javítottam fel az örlőjét.