Olyan topicot szeretnék ezzel összehozni,ahol mindenféle régiség szóba jöhet.akár az őskortól a komunista rendszerig...Ha valakinek othonában olyan régiség hever amiről fogalma sincs,hogy mi lehet,akkor itt ha közli akkor mi beazonosithatnánk stb...De ha csak valaki dicsekedni szertne ereklyéivel az bátran itt megteheti..Az öskövületen át a numizmatikán keresztül minden szóba jöhet ami antiknak számit..
Egy nagyon régi hozzászólásodat láttam Herendi jelzés témában, de talán most is tudsz segíteni. (Persze mástól is szívesen fogadok segítséget! :) ) Költözés miatt meg kell válnunk sok régi tárgytól, pár napja kezdtem feltölteni dolgokat vaterára, és egy kis vázára meglepően sok licit érkezett (még az árverésen kívül is próbáltak megkeresni). Akkor néztem meg jobban, mit is hirdetek, és gyanús, hogy Herendi. Szívesen fogadnék szakértő véleményt, jól gondolom-e.
Keresem ezt a típusú csészét, mert a gyerek vigasztalhatatlan, amióta az asszony eltörte.
Ez egy nagyobb méretű csésze, 8 cm magas, 11 cm átmérőjű. A többi csíkos variánssal ellentétben ennél középen fut a sötétkék festés és csak az egyik oldalán van fül.
Kiváló anyagminőségű, kovácsolt szuronyacélból készült, Gerlach szabászati olló.
Kb. 80 éves, de tökéletesen használható, bármilyen otthoni munkához is, amihez olló kell. A pengék minősége és kialakítása miatt durvább anyagú szövetek vágására is alkalmas, erre a fogók (szemek) formája is rásegít.
Méret: 8" (kb. 21 cm)
Súly: kb. 25 dkg
A koronás minőségjelet akkoriban, 1940 körül, még komolyan vették (ma már csak logó, sajnos).
Jellemző a nívójára, hogy Amerikában is többre értékelik ezeket a régi, főképp a hadigazdálkodás időszakában készült Gerlach ollókat, mint a korabeli solingeni társaikat. Példa:
Kedves mindenki! Szeretnék segítséget kérni! Találtam egy pár darab étkészlet maradványt. Szeretnék többet megtudni róluk mert örökség része volt és nem volt szívem kidobni mivel érdekes módon elvolt "rejtve". Szeretném tudni érhet e valamit érdemes e vele foglalkozni. Olyan mintha sosem használták volna őket és mintha nem lettek volna befejezve a gyártásúk során. Szeretném meg tudni hogy ezüst vagy alpakka. Jelölés csak egy van bennük. Egy körbe lévő magasabb nagy "P" és egy jóval alacsonyabb "M" betű. A képeket csatolom. Segítséget előre is köszönöm.
egyébként a Reers W. János is Johannes W. Reers, csak a 16-18 századokban szokás volt a (hely)neveket "magyarítani". Ennek értelmében, ha keresel a neten, mondjuk könyvészeti dolgokat, akkor ne Ultrajectumot keress, és ne Norinbergát (Nürnberg), Augispergát (Augsburg) vagy Magyarbródot (Uherski Brod), mert úgy nem találsz semmit.
sziasztok, eléggé kimerito a web bongészés, információkat keresnék a Károli szent biblia-rol, 1765 ben Hollandiában adta ki Ultrajectumban Reers W. János.