Amikor én kisgyerek voltam - persze nem lány, hanem fiú mégis-sokszor hallottam felnőttektől azt a jelzős szót, hogy hajas baba. Nem volt furcsa, természetes volt.
Most furcsa mégis, mert valamikortól kezdve már voltak hajas babák. Korábban talán nem. Nyilván. Újdonság lehetett akkoriban.
Tök véletlenül botlottam egy ilyen - amúgy kínai - gépbe, azért ugrott be. De az az oldalt kiálló bevezető rész nagyon jellegzetes. Nagyon nem egy hétköznapi célgép.
Amikor megláttam, majdnem azt poénkodtam a Dolly felirat alapján, hogy nyilvánvalóan játékbabák varrására használták, de ilyennel stoppolták össze a Frankensteint is. Csak aztán fáradt voltam a vicceskedéshez, mert egész nap könyvespolcokat (mit könyvespolcokat: könyvesfalat) bütyköltem.
Gyanúsan hasonló - csak már jócskán letisztultabb - kinézettel futottam bele egy mai modern célgépbe, ami játékbabák hajának befűzésére szolgáló "speciális varrógép" volt.
"Én már kezdtem kedvet veszíteni, hogy érdemes-e nekem ezt csinálnom. Mármint ismereteket megosztani itt, ebben a topicban. Rájöttem, nem érdemes."
Pedig törekvésed nagyon dicséretes,egy hétköznapi pl.-val magyarázol egy fizikai jelenséget,gondolod mindenkitudta a beföttesüveg elvi alapelvét Otto von Guerickemár 1654 benn fogalmaztameg,bizonyitotta..
Szóval ,aki akar, profitál ismeretedböl ,tehát hasznos a közösség számára...
Na jó! Legyen úgy, ahogyan a sors kívánja. Nyaky Z. úr ne tegyen be képeket a saját tárgyairól, (mert ő nem olyan) én pedig végre csinálhatom azt, ami érdekel is.
Nézd! Én egyértelműsítettem már, hogy nem egy nicknéven szerepelek az Index fórumán. Erre jogom van. Ha úgy gondolod, hogy nincs, akkor intézkedj, ahol gondolod. Azonban Nyaky Z. barátunk több évtizede is meglévő tárgyairól mégis jó lenne látni képeket. Mivel én tudok betenni érdekes tárgyakról képeket, Nyaky Z. úr is megengedhetné magának.
Csak mondom, hogy az általad felrakott dolgok nagy részét ismerem, vagy volt/van nekem. Egyszerűen visszaélés lenne, ha lecsapnám őket. És ez tizensok éve így van.