Üdvözlet az uraknak.Segítséget szeretnék kérni.Volt egy hirdetés az aprod.hu-n egy pk-i uazról,elvitték.Az eladóval beszéltem és aztmondta hogy tud még szerezni uazt,csak közben megszűnt ez a hírdetés és nincs meg az elérhetősége,nem találom,pedig a tudakozót is hívtam.A kérésem az lenne hogy ha valaki ismer Szekszárdon (azthiszem Novák László)nevü személyt aki uazokkal foglalkozik,az kérem segítsen a telefonszáma elérésében.Köszönöm.
hali.nekem is van 1 db konplett m 24 es volga motorom még autoban aki igérte nem jött érte ugyhogy még mindig elado .egy v 8 ast rakok be hejette azért lett elado.csabi 06 20 560 27 11
Sziasztok!Most lettem uaz 469 tulajdonos.A kérdésem az lenne ,hogy a tankok szét vannak menve a kocsin (rozsdás és horpadtak).Valami jó megoldást ,vagy helyettesítést nem tudtok ,mert hiába veszek új tankot ,szerintem nincs jó helyen a két kerék közt és amire használnám ismét behorpadna:)
Egy olcsó, otthon szerelhető, olcsó alkatrészekkel ellátott, strapabíró, univerzális terepjáró magyaroknak??? Mi abban az üzlet?
Inkább hozzák ezeket a semmirevaló díszpikápokat, meg a padkajárókat 10-enmilliókért. Ez kell nekünk.
Bár alig van fakitermelő az országban, aki nem UAZ-t használ a munkájához, és biztosan használnák szívesen a mai napig az erdészek, vadászok is. Sőt, az Elműsök, geodéták, stb. is.
dehát most nyugatra kell nyalni..
Marad a lassan 40-50 éves példányok bontása, meg a még itt-ott fellelhető kimerülőfélben lévő 30 éves raktárkészletek csemegézése, amivel a jelenlegi gépparkot próbálják/juk életben tartani. És mindezt nem úri hobbiból, hanem kényszerből, mert nincs egyszerűen alternatíva a leváltásukra. Egyenlőre semmivel nem helyettesíthetőek.
Egy olcsó, otthon szerelhető, olcsó alkatrészekkel ellátott, strapabíró, jól kihasználható univerzális terepjáró magyaroknak????
Ne viccelj!
Ide csak a flancos metál semmire se való bazi pikápokat hozzák, meg a padkajárókat. 10-enmillióért.
Nekünk meg marad a 40-50 éves technikák bontása, 30 éves raktárkészletek csemegézése.
Pedig a fakitermelők szinte kizárólag UAZ-t használnak. Erdészek, vadászok is biztos, hogy a mai napig is vennének új UAZ-t. Nem beszélve az Elmüről, meg a geodétákról, stb.
Heli, szerintem vedd ki a generátort. Akksi pozitívját kösd a vékony kékre, negatívat a házra. Elvileg így adsz neki gerjesztést.
Ezután fúró vagy akkus behajtóval megpörgeted, valaki meg ellenőrzi kontroll lámpával vagy multiméterrel, hogy van e töltés egyáltalán. Ha nincs töltés akkor(nem minden esetben) csak cserélni kell a feszszabályzót(ebben a szénkefe is benne van). Ezt egyben megkapod bármelyik autósboltban, csak vidd magaddal a generátor típusát. Évjárattól függően más és más.
Én szétkaptam teljesen, kapott új csapágyat illetve felszabályoztam a komutátor részt. Ha nem akarod szét szedni, akkor egy hegyes szerszámmal kapard ki a forgó rész érintkezői közül a beégett szénkefe maradványokat.
Ha ezek után sem megy akkor vagy szakadás vagy valami, innentől már nekem sajnos atomfizika... :) De multival ki lehet méricskélni, hogy szakadás vagy zárlat.
Urak. Hátha valakinak van valami jó ötlete. Hónapok óta szívok a karburátorral. Egytorkú, ablakos, faszán 2/3-ig üzemanyaggal. Az autó pöccre indul, szuper az alapjárat, szép hang és elég jól is megy. DE: rendszeresen bekormolja a gyertyákat 2-3 hetente pucolnom kell. Erőteljesebb dombon felfelé egyszer csak elfogy az üzemanyag, gurulás vissza. Kivéve ha felezővel megyek fel, akkor mindig felmegy, sosem fogy el az ereje.
Arra gondoltam kibelezem a karbit és teljes fúvoka szettet cserélek és meglátjuk. Valakinek hasonló tapasztalat?
Látod ezt mondtam neked a múltkor.Nekem sem sikerült.Se töltés se semmi.Megy amíg van póver az akksiba :)pedíg mennyit szenvedtem vele.Majd jövőre.Én már feladtam.
Szeva! Bekötöttem,de nem akarja az igazságot :( Te hogyan kötötted be a lámpát?Nekem a szaki úgy rajzolta,hogy sorbakötöm a gyujtásról jövő pozitívat és megy a vékony kékre.Fogtam és az izzó talpára kötöttem a gyujtásról jövőt az oldalára az izzónak pedig a kéket.De folyamat világít és nem tölt.A két vastag rózsaszínt meg mondta,hogy kössem össze,mert az ugyan az a két töltő szál. Van ötleted? Köszi előre is!
Dizelesíteni szeretném meglévő 452-es uazomat ehez kérnék segítséget
W123-as merciből 240D vagy 300D motorra gondoltam, a kérdésem az hogy kinek milyen tapasztalata van milyen átalakítások szükségesek a beépítéshez. Ha a gyári uaz váltó marad milyen közdarab szükséges, esetleg ehez rajzot vagy egy skiccet tud valaki mellékelni.
Előre is köszi a válaszokat illetve itt egy email ha valaki ide nem tud írni, dippin@freemail.hu
Köszönöm a segítséget,még annyit hogy ez akkor működik ha üresbe rakom a terepváltót és minnél nagyobb sebességbe rakom annál gyorsabban fog húzni,Vagy hogy van ez
Azt passzolom, nem tudom. Én azokat lengéscsillapítóshoz szoktam vinni. (Nem lustaságból hanem pl. ha a szára kopott akkor ő egyből esztergál bele másikat.)
Erről van szó. A terepváltó fedelét le kell szedni és oda meggy rá 4 hosszú csavarral. A meghajtófogaskereket lehet leengedni a terepváltóba és úgy hajt ki. Elbírja a gaz 66 csörlőt, erre van kitalálva, több készült belőle, egyre sem volt mág panasz, pedig fakitermelők használják nagy részét, már több mint 10 éve. Ez a darab új!
Engem érdekelne ezt hogyan tudom fel rakni a terepváltóra ,és hogyan tudok kapcsolni ha üresbe rakom a terepváltót akkor tudom használni ezt a plusz kiahjtást?
-"C" mögötti csati, az önindító behúzójára megy (12V-ot ad neki)
-"K" önindító 12V, akkor amikor a gyújtáskulcsot indítózás állásba fordítod.
-"K" mögötti csati, test
-"K3" az ellenállásos trafónak (vagy elektronikus gyújtásnál a kisebb ellenállásnak) ad 12V-ot de csak az indítózás idejére. -20-fok alatt nem kell bekötni.
Köszönöm "Mindropi" a választ! Ezzel a kapcsolási rajzzal, amit Te raktál fel már találkoztam korábban. Egy kis segítségert tudsz adni, hozzá? Nekem az önindítón 2 db "pólus" van. Az egyikre megy az akku "+" jele (ez a vastagabb). A másikra az indító reléjé (vékonyabb). De nekem a K3-as kivezetés elvileg nincs, akkor hogyan kössem szerinted? Kössem a vékonyabbra a gyújtáskapcsoló k3 jelzését? Valamint a gyújtótrafót hogyan kössem? az "1"-es jelzést és a "15"-öst? Jelzem megszakítós gyújtásom van. Válaszodat előre is köszi! Vagy azt a könyvet amiből fényképeztél, illetve annak fénymásolatát megvenném. Az is elég lenne, ha az elektromos részekről csinálnál fénymásolatot.
Hatalmas segítség kellene! Szopat a platós, de nagyon! Valaki tudna nekem adni, vagy leírni egy egyszerűsített bekötési vázlatot?! A kiindulási pont az indítórelé lenne. A test bekötése megvan! Viszont nem tudom, hogy a "K", a "b" és a "C" jeleket hova kellene kötnöm az önindítóra?! Ha jól tudom az indítórelé "K" jelzése menne a gyújtáskapcsoló "Tc" jelzésére. Viszont a gyújtáskapcsoló "K3" jelzését hova kell kötnöm? Szóval, ha valaki tudna mondani, vagy küldeni egy egyszerűsített kapcsolási rajzot, amivel betudnám indítani a szergejt, azt nagyon megköszönném. Sőt még egy fél tálca sört is küldenék! :)
Szeva! Jól írod emlékezetből is, de csak most olvastalak itt(hozzá teszem,h sajnos) közben megkérdeztem egy szakit ugyan ezt mondta.Egyik este összehergelem. Köszönöm szépen azért a hozzá szakértésed!!!
Üdv! Én vagyok igen! Gyere nyugodtan. Hétvégén itthon vagyok szerintem.Dobj egy sort ha jösz az emailemre. Nem kötöttem be még, nem értem rá, majd valamelik este.
nekem gaz69-em van, de szintén merci motor és generátor. A töltésvisszajelző lámpára kötsz egy pozitívat és onnan viszed a 1,5-es kékre, ezen keresztül kapja majd a gerjesztést. Ezt most emlékezetből írom, nemrég szívtam vele én is, ha időm engedi pontosítom, de próbáld ki így is.
Üdv Urak! Kicseréltem a platósomban a motort mercire.Újra vezetékeztem mindent,de a generátort nem tudom bekötni.Esetleg valaki tud segíteni? generátorról lejön 3 vezeték.Egy 1,5-es kék és két 2,5es rózsaszín(két rózsaszín között 13 v van, a pozitívot is ki tudom mérni,de nem tudom hogy kössem.(gondolom beépített feszszabályzós) Kék lehet a gerjesztése gondolom én. Sürgős volna,mert kéne mennie a vasnak nagyon már!
hali.van 1 db m 24 es volga motorom elado uj kuplung full konplett a motor gazella szivocsonk két torku karbi a legkisseb hengerfej is makxra sikolva stb.v8 ra cserélem ki azért lett elado.egyéb uaz alkatrészek eladok 06 20 560 27 11 uazos csabi
Hát asszem akkor felejtős lesz egy időre mert nekem ez elég hercehurcás.De ha volna valakinek egy gaz 69 terepváltóra kardánfék baráti áron arra vevő lennék mert az sürgős lenne.Mert ugye a kézifék bóvden oda megy rá gyárilag?Vagy nem?
De én tudom postázni is mert nem régiben találtam egy futár szolgálatot és azt mondták 7 tonnáig mindent elvisznek,Multkor uaz hidat adtam fel,meg 4 db laprugót és a címzett már másnap meg is kapta.
Rakom össze a platóst és szeretném pöpecre megcsinálni. Honnan lehet szerezni a leengedhető ablakokhoz tömítést ami ha a vizet nem is fogja meg nagyon, de legalább az üveg nem kocog a keretbe?
Üdv Urak! Ha valakit érdekel akkor van két eladó uaz mocim(nem duplaszívósoros) Az egyik egy felújított,átnézett moci.Teljesen felújított,még be nem épített kuplunggal.Új ACval(még a dobozában van)kinyomó,tárcs, fogaskoszorú......... ,És egy kiszerelt tökéletes állapotú motor.Ez utóbbi nem lett felújítva,mert tökéletesen üzemelt,csak kiszorította egy merci motor.A motorokon rajta van önindító,generátor,kuplung,minden.Vannak első,hátsó karos csillapítóim is(újak)Komplett 469 kasztni.Ülésekkel kutyaülésekkel,hidakkal,mindennel....,Első-hátsó hídjaim(szintén teljesen felújítva nem csak kihézagolva!!! Kúpcsapágyas fügőkkel!J.B tankok, kutyaülések,kasztielemek,alváz,keménytető....Van minden(felszámolom az "uaz bázisomat".ha valakit valami érdekel keressen itt: rande@citromail.hu Kösz,hogy végig olvastad!
Üdv. Látom ez a topic még él!! Akkor bepróbálkozom, olyan kérdésem lenne hogy, van valakinek tapasztalata mile mark marker SE1200 csörlővel kapcsolatban? Érdemes megvenni vagy gyenge? Tudom hogy nem épp uazzal kapcsolatos, de mégis azért szerintem jónéhány ember jártas a csörlők terén ebben a topicban! :) Köszönöm a segítséget! :)
Köszönöm a válaszodat...A 2.2 es MB motor is megeszi a 9-10 litert és ráadásul még gyenge is..:-)))
Ezért gondoltam egy ilyen konfigurációra...
Ha off-roadon megállja a helyét akkor nekem közúton meg néha egy kis kirándulás terepen valószínü hogy nem okoz gondot...
Csak még azt nem tudom ,hogy a forgalmiban az van hogy Diesel,nincs tipus....és még ráadásul 2000cm3 a 2.2 helyett..Holott a motor kód.: 615912 ..ami a 2200 cm3 merci motor..:-)) Lehet hogy a TDI is elbírná ezt a számot.????..:-))))))
A lemezfedeles TDI igen jól bírja, még ha hajtva is van. Személyautóban ezzel az összeállítással, nem hajtva beéri 4,5 literrel. Ez UAZban, szerintem, olyan 6-7 litert jelenthet. Ha beépíted, fontos, hogy legalább a gyári Intercooler rajta legyen, jól " szellőző " helyen. A " nagy " turbó mit jelent? Terepjáróban egy GT 20 kaliberű lehet, hogy nem lesz nyerő, mert magas fordulaton indul el. Inkább KKK K14,vagy valami hasonlóval építeném be, vagy nyomásvezérelt geometriával.
Szakirányú kérdésem lenne.Olvasom a fórumot és bizonytalan vagyok...
Van egy Gaz 69-em/Terepjáróm/ 2.2 MB /W115/ motorral Zuk 4-es váltóval..terepváltó...41/8 /5.12/ difi...Közúton elég gyengus,és lassú...2500-as fordulaton 60-65km/h... Szeretnék egy 80km/h utazót normális fordulaton..
Lenne egy lehetőségem csak nem tudom merjem e vállalni..!!!
VW 1.9TDI mot, mech adagoló,502 csúcs,nagy turbóval , BMW 5ös váltó...bővebb paramétert nem tudok,nem offroadra kell de ha van tartalék gondolom nem árt...
Ha még kicserélem a difit 37/8 /4,62/ ez a motor el kell hogy bírja gondolom..?? az öreg Merci motor még jobban elgyengülne..
He egy tuning motor nincs hajtva rendszeresen attól mi történik??..) és ...mennyit fogyaszt normál üzemmódban meg ha hajtva van az 1.9 tdi..??
(Az Alföldi Veterán Börze és a SzoJBaT közös rendezésében.)
2013. AUGUSZTUS 4.
SZOLNOK, Tiszaliget, Turisztikai és Szabadidő központ.
A 4. Szovjet Jármű Túratalálkozó záró napjaként kerül megrendezésre a Szoci Jármű Találkozó és Tájékozódási Verseny (Veterán, oldtimer és nosztalgia járművek részére!)
Nosztalgia vasárnapra várjuk a '60-as, '70-es, '80-as évek Magyarországi járműveit, tulajdonosait és az érdeklődőket!
Résztvevőknek, LÁTOGATÓKNAK INGYENES!
A tájékozódási versenyhez lehetőség van elő regisztrációra, de a helyszínen is lehetséges (a verseny ideje indulónkén kb. 60-90 perc, indítás 3 percenként).
Nevezés: egyéni és kollektív kategóriában.
Tájékozódási versenyre a regdíj: 1100 Ft járművenként.
Nyeremények a különböző kategóriákban!
Program tervezet:
7:30-9:00Folyamatos regisztráció a tájékozódási versenyre.
8:00-9:00A tájékozódási verseny folyamatos indítása.
Sziasztok! Ha valakinek átépítéshez szüksége lenne jó dízelmotorra, akkor nekem van egy 2,5ös opel omega TD motorom (BMW licenc). Kipróbálható, benn az autóba és nagyon kedvező lenne az ára is.
Sziasztok! Eladó egy jó 469-es ponyva, új vászon varratása véget. A tetején van egy kis lyuk de be lett varratva. (Ez nem mérethibás Ukrán ponyva ez még régi Magyar!)
Köszönöm a válaszokat! A híd és a rugók közé fogok betenni,így is úgy is új cuppántok kellenek mert + két lap lett berakva így nem elég hosszúak,na majd megírom a tapasztalatokat.
a platós alatt nem rugó nyolcas van hanem az ilyen rugópárnás de azt is lehet emelni le kel flexelni ezeknek a szegecseit és közé hegeszteni valamit, ez egyszerűbb kicsit mert a akkor nem kell új cuppánokat csinálni,de az is igaz h ha túl sokat emelsz akkor nagyot törik a kardán ez esetben lent kéne billenteni felfogatáson hali
szerintem elbír, attól függ hogy a rugónyolcasokat cseréled hosszabbra vagy a rugó és a híd közé pakkolsz be, ez utóbbi esetbe minimális ék alakút raknék be hogy a kardánkereszt ne álljon nagyon nagy szögben keresztbe. de tapasztalatom nincs.
Sziasztok! Ilyet még nem láttam :O a platósom jobb első féltengelyének mind2 végén a bordázat "ELCSAVARODOTT" szinte egy borda vastagságnyit!!! Holnap kifotózom
Segítséget kérnék.Lógnak a kerekeim az első hídon.Van másik hidam ami jó csak az 41 fogas difivel van.szeretném a hidat szétszedni annál a nagy golyónál(gondolom az a féltengely csukló) de nem tudom annyira rá van rohadva a csavar hogy már 2 kulcsot eltörtem rajta.Tippet kérnék hogy mivel lehet meglazítani.
A csehek biztos nem ugyanebben az únióban vannak... tsssssz. Szánalmas. Ebben is letérdeltünk, mint minden másban. Az engedményekből semmi nem vonatkozik ránk, de a szigorításokból még szorgalmikat is vállalunk önként, elsőként.
Kerestem neked egy vonóhorog műbizonylatot, de "természetesen" nem volt rajta kitöltve. Ezért lemértem, hátha tudsz vele valamit kezdeni. A gömb teteje a talajtól 440-mm.
Bakon van a kocsi (gumik lekerültek) és felmerült egy jó utánfutó lehetőség. De kéne tudni a kapcsolási magasságot. Valaki esetleg meg tudná mondani? Minden gyári, dobozos kaszni, "gyári" vonóhorog (nem a katonai vonószem).
Én irtam már korábban: Advesz-nél megkérdeztem a Hunter importot azt mondták hogy a motor Euro normája nem üti meg az EU szintet ezért nem lehet behozni. Oroszok meg leszarják mert Ázsiában 100x több autót eladnak, gond nélkül...
Ha rossz a lengéscsillapító akkor elkormányozhatja a pattogó, csillapítatlan kerék. De az nem jobbra balra, hanem vagy az egyik vagy a másik irányba teszi. Ezt megméretheted valamelyik vizsgasoron 1000-2000-forintért megcsinálják.
Nem tudok mit csinálni, menni akar a gép... :-)) Köszi a tippet. Még azt mondták hogy attól is lehet hogy gyakorlatilag mind a 4 karos lengéscsillapító halott az autón, vagyis nincs lengéscsillapítás.
Kormánymű témában kellene kis segítség. Az csinálja a gép, hogy 50-60km/h felett (különösen rossz úton) jobbra-balra rángat a kormány, úgy hogy meg sem bírom fogni. Tegnap állítottam a kormányművön, nagyon jó lett, az előírt 10-15 mm holtjátékkal, de a probléma továbbra is fenáll. Valakinek valami ötlet?
Annyira nem értek hozzá.Az a mutatós -/+ ami mutatja hogy tölt e vagy sem.Két csavarka van a hátulján,arra megy a vezeték.Gondolom a + a generátorra a - meg a test. Vagy nem?
Egy uaz töltésjelző műszert próbálok összehozni egy merci motorral.Valamiért nem sikerül.Semmi reakció,pedig új az óra.Valaki tudna segíteni mit hova kössek?
Szia!A problema szerintem az ac- nal lesz,mielott leallna,probaljeg kezzel ac-zni,es ha igy nem all le,akkor az ac-d nem nyom eleget!Kapd szet,hogy lasd a hibat!
Amugy mi a terved a dobozzal???
Vettem szerdán egy dobozos uazt volga motrosat,1 éve nem volt beindítva ma sikerült beindítani csak az a baj hogy járkörülbelül 1-2 percig és leáll utánna felpumpálom az AC-t megint jár ,Mitől lehet ez?
Leszeretném róla szedni a dobozt ti hogy javasolnátok honnét kezdjem el,kb menni idő leszedni?
Én pár hete kompresszorral 'kifujattam' simán kijött pedig meg volt szorulva. Csak arra kell figyelni ne repüljön el ha kifujatod, én egy vastag szivaccsal fogattam fel...
Ha egykörösről beszélünk, akkor 12es vagy 14es menetfúrót kapasd bele kb 10 fordulat hosszon, menetfúrót satuba befog és műanyag kalapáccsal lebirod kocogtatni róla az öntvényt.
Szia! Nekem van egy garnitúra 4db 215/90 R 15C Ya-192 mintás gyári vasfelnire szerelve, legkésőbb holnap teszek fel róla képeket, utána beszélünk róla.
Ő az igazság az , hogy igen az is igaz , hogy nem értek hozzá. De egy cseetegőre lenne és, ha lehet megpróbálom megcsinálni mert még mindig jobb mint a mostani állapot , hogy semmiféle fék nincs rajta. :D Amúgy forgalomban nem használjuk csak a ház körül szállításra.
Van egy tudomásom szerint , Uaz főfékmunkahengerem és rendbe szeretném hozni. Viszont nem igazán értem a működését legalábbis azon részét hogy , hogyan lessz a pedál mozgatásától olajnyomás. Mert a pedállal ugye egy dugattyút mozgatunk egy hengerben , mely a nyomás növekedésére szolgál , ami szétfeszíti a fékpofákat. Na de nekem ami van munka hengerem annak a
hengerén amiben a dugattyú mozog nincs semmifél nyilás vagy lyuk ,amin kersztül áramolni tudna a fék folyadék (legalábbis én seholsem találok) akkor ez az egész hogy működhet? Küldök egy képet is , hogy lássátok mivel van dolgom. Gondolom a hosszú kúpos végű rúd akar lenni a dugattyú. Ez bele is illik a hengerbe , de egyszerűen nem értem , hogy hogy működhet.Esetleg hiányzik valami alkatrész?
Hello!!
Az is lehet hogy meg van repedve a henger és ott folyik össze a viz és az olaj. Lehet hogy nem látni rajt az enyémen se lehetett mert hajszálrepedés volt rajt.
Köszönöm mindenkinek a segítségét, megoldódott a probléma... Tényleg eléggé koszos volt a fúvóka a csavar alatt.... nem rossz megoldás volt az oroszok részéről csavar alá tenni a fúvókát, mert a karburátort legalább nem kell leszedni... kicsavartam és egy dróttal (végén picit meggörbítve) gond nélkül ki lehetett szedni. 1000 hála mindenkinek. :) :) :)
Már megy gond nélkül terhelésnél és alajáraton is .... Már csak annyi a gond vele, hogy a víz összefolyik az olajjal... A hengerfejtömítés ki lett cserélve, de sajnos nem ott volt a gond, mert még mindig engedi bele. Kaptam egy pár tippet, hogy a hüvelynél van gumigyűrű és valószínű, hogy azzal lesz probléma... Hol szokta még beleengedni ? Meg a gumigyűrűk cseréje hogy a legcélszerűbb? Időben mennyi ideig tart ?
Szükségem lenne egy kapcsolási rajzra nagyon S.O.S.-be! Ugyanis az Advesz-tól vettem új kábelköteget, de nem igazán akar összeállni! VAn több kapcsolási rajzom, de egyik sem a hagyományos megszakítós rajz! Szóval egy, ilyen kellene nekem! Köszönöm!
Szia! Te mivel veszed ki a fúvókát miután kicsavartad? Nekem nem szokott kijönnii..kipiszkálni sem tudtam (nem is mágneses) így én sajnos a karbit is szétszedem :(
...esetleg ha hirtelen elveszzük a zárócsavart....a kiáramló benzin kihozná?????
sziasztok az uszohaz elején alul vann egy zárócsavar, ezt tekerd ku és a lyukjaba 3 4 centi melyen van egy fuvoka. azt vedd ki es pucold meg, valoszinuleg ez lesz a hibas mert itt elég erös a lerakodas. az orosz is rajöhetett erre es ezért valasztotta a zarocsavaros megoldast, mert igy nem kel szétberhelni az egesz karburatort. elég gyengén magyarazok de remélem erthetö volt es segitségedre lesz
A benzin vezetéket is végig nézném a helyedben, szürő dugulás ilyenek. Ha az alapjáratod jó és terhelésnél csinálja ezt vagy már melegen is? Gyertyapucolás, elosztó nincs-e beégve. Megszakítóhézagra tippelnék a leírtak alapján.
Új vagyok a fórumon, a segítségeteket kérném. Van egy platós uazom, benzines. A következő jelenséget produkálja: álló helyzetben indítást követően... alapjáraton jól megy.... fordulatot veszi pörög rendesen. Majd elindulásnál ( terhelésnél) fullad, dadog, durrog. A gyertyák és a gyújtókábel még 1 éves sincs... Mi lehet a baja...? Segítségeteket előre is köszönöm.
hali ne haragudj én nem láttam azt az e-mailt de egyébként most sem tom elolvasni egyiketsem mert baszakszik az a rohadt freemail.mivel kapcsolatban egyébként
Nekem is 5-ös váltóm van(de nem 123-as motorral) fogyasztásba is jelentős viszonylag sokat megyek országuton mivel mindenhova Uazzal járok.Gondolom neki is hasonló elgondolásból kellene ha vissza olvasol vagy megnézed a hozzászólásait(Barkas) ez derül ki
Ja, bocs, félreértettem!! :))
Az nem lesz kis munka!! De mért fontos annyira az 5 sebesség?
( nekem 525tfsi van a terepjáromba, de még felezőben se szoktam használni az 5.et.
Amúgy jók ezek a 123as mercik, bár volt hogy a sikló csapágyat feldolgozta a főtengelyre, de sikló csere után+ egy kis főtengely csiszolgatás után ment tovább:)
Bizony ám.Nagy szopás egy ilyent összehozni.Nekem a 461-es románba van 3000-es merci,azthittem megőszülök.Sőr még mindíg nem tökéletes pedíg én a saját váltójával raktam be.De már látom hogy megérte :).Nagy erő,kis fogyasztás!
Jah, én nem tudom hogy milyen erős a Barkas 5 sebességes, de biztos hogy bírni fogja a 3000 mercit? Mer azért nyomaték az nem kevés. Persze az is számít hogy hol, és mire használja.
Üdv. bocs hogy beleszólok, de nekem van eladó merci váltom, 3000 5hengeresen volt, csak a motort eladtam. 4+1sebességes. És csak egy közdarab kell a terepváltó és a váltó közzé! 15e ft ha érdekel!
ugí értettem,hogy merci vagy uaz váltót tegyél fel azt tudom ,hogy 5 hengeres merci motor.A merci váltó három rudazatos plusz rudazat beépítése szükséges és terepváltó variállás az uaz váltó az meg nagyon drága még kint is 200000 körül van és a kardánok hosszát át kell alakítani mind a két esetnél
Üdv, helló.! Van egy 525tds bmw motorom.Offroad célra uazba nagyon jó.A motor 2.5 tds 143le. 105kw.Nagyon szépen jár, nem fűstől nem eszi az olajat, erős nyomatékos motor. Uazba szépen elfér.Az ára.:130.000.Komplett csak be kell szerelni. Adagoló turbó, generátor,önindító,5+1 sebességes váltó....A váltó és az uaz terepváltó közzé csak 1 közbetét kell, és már mehet is.Ha érdekel: bmw525tds7@freemail.hu emailra írj.
Ha rám hallgatsz mindenképp trélerrel mert ki tudja hogy mennyit eszik.Ehet az többet is és te csak akkor fogod tudni ha már jócskán mentél vele.Pár perces próbaútnál nem derül ki.Nameg az ördög nem alszik,ha messziről hozod és lerobban félúton?Akkor megintcsak tréler.
Sziasztok. Szeretnék venni egy 469-es UAZ-t. Több kérdéssel fordulnék hozzátok. Ha mondjuk egyet okmányok nélkül árulnak (vegyük a legroszabb eset csak egy adásvételim lesz a kocsiról) van e lehetőségem arra, hogy lepapírozzam? Vagy esetleg milyen utat kell bejárnom egy lejárt okmányos autóval? Illetve ha már papírozásnál tartunk. Tegyük fel veszek egy rendszámos, érvényes műszakis autót, ami 5 személyre van vizsgáztatva. Ha én a csomagtartóba visszateszem a két gyári "pót ülést" előfordulhat az, hogy az új forgalmit már 7 személyre állítják ki? A negyedik meg a sokak álltal kérdezett fogyasztás. Már csak azért, mert a szebb állapotú uazok mind 150km- nél meszebb vannak. Az a kérdés, hogy melyik olcsóbb ha hazahozom talpon vagy esetleg keresek egy fuvarost aki tréleren elhozza. Amúgy egy 15 literes fogyasztással számolgattam. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Heló! Megcsináltattam a laprugókat,kapott 2 + lapot. Az a gondom,hogy a hátsókat nem birom összerakni,mert nem ér el a vége,oda ahol rögzítve van,most mindkettőnél csak az egyik befogatásnál bírtam összecsavarozni,talán terhelnem kellene a platót,hogy jobban kiegyenesedjen a rugó és akkor talán helyre megy,vagy van valami tippetek? Az eleje simán összement mivel ott a motor súlya is gondolom én ,vagy van valami trükkje?
Üdv! Parancsnoki uaz kaszni eladó a két első sárvédő hiányzik rolla,eredeti állapot. A motor is eladó és az első hid mind ez 70 ezer pénz ,dabas mellett hernádon.
Visszaolvastam kicsit.Valakinek irtad,hogy Balassagyarmat környékén laksz,Kicsit messzevan nekem a bakonyból.De mennyi lenne a 4 felni?Szélesítve is van?
Nem kell hozzá sem esztergályos, sem 2 garnitúra. Nekem van egy eladó garnitúra kifordított felni. De ha elhozod a te 4 felnid, megcsinálom azt is. Ha érdekel hívj fel! 06 30 582 3443
Nekem is meg volt forgatva amikor még uaz kerekek voltak alatta,csak 1 jó esztergályos kell hozzá.Én megvoltam vele elégedve oldaldőlésnél stabilabb és jobban is néz ki.
Szia! A komplett váltót nem kell levenni! Olaj (egy részének) leengedése után a 2 rudazatot kell leakasztani és talán 6 db csavar kiszedésével lejön a VÁLTÓFEDÉL. ÜRESBEN legyen amokor leveszed. Van amikor elkopik maga a tengely is, de ha nem akkor egy " O " gyürü csere is segít. Bár a leírtak alapján tengely ill. O gyűrű csere Ha csak egy kis olajszivárgás...
Sziasztok! Olyan gondom van az Uaz váltóval (platós), hogy sebességben is akkora lötyögése van a váltókarnak oldal irányba, mintha üresben lenne. Azt vettük észre, hogy a rudazat végén a váltónál, ahol belép a tengely a váltóba, az a tengely kalimpál össze-vissza. Azt mi vezeti meg? Egy persely? vagy szimmering? Le kell venni a fedelet vagy az egész váltót a cseréhez?
Csinálok fényképet, ha nem érthető. Szaknyelvet ne várjatok tőlem.... :) Esetleg robbantott ábrája van valakinek erről a részről?
Van nekem egy Gaz-69 alvázam. Jelenleg az udvar díszét képezi, de már nagyon bántja a szemem. Némi készpénzért elvihető! Maga az alváz semmirevaló, szétrohadt állapotban van, viszont van rajta komplett első-hátsó híd, kardánok, terepváltó, négy kerék, gépháztető, bal első sárvédő. Ha valaki lát benne fantáziát, emailben keressen meg egy ajánlattal.
Jártam már én is többször úgy hogy lenyomta a munkahenger végéről azt a lemezfedelet és szétugrott az egész , de végülis kicseréltem a fékpofákat és így nem kell annyira kint dolgoznia a hengernek hogy szétugorjon..., végülis azóta jó .
Keresek forgalomba helyezhető, vagy forgalomban lévő parancsnoki UAZ-t! AKi tud kérem küldjön egy mailt! "Esetleg" felújítás alatt álló platós Csepel 344-et is tudnék cserébe ajánlani!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek,szeretném rendbehozni a parancsnoki uazomat kellene hozzá pár motyó de nem tudom még hogy honnan és milyet vegyek.Elsőhídba kellene függő csap de milyen?perselyes,golyós,csapágyas szerintetek melyik a jobb?Elsőhídba kardán mind a két oldalra úgy tudom abból is van több fajta mi lenne a legjobb választás.Előre is köszönöm a segítséget
Szerintem 1 napba belefér ha vagytok egy páran,s van egy flasenzug amivel leemelitek a kasztnit!
Nem kis meló az tuti!
Elől ki kell kötni a kormányművet a pedálokat, váltó kart, terepváltó karokat, fékcsövet, benzincsövet, hűtőt érdemes kivenni, bowdenokat lekötni a motorról, villamosságokat lekötni a motorról(olaj,vízgomba,önindítóról,generátorról a vezetékeket...)!
Gondolom még nem volt levéve, így a kasztni csavarokat lesz a legnehezebb kiszedni, ha csak nem lánggal dolgoztok :) !
Üdv! Nem emlékszem sajna.Igen én vagyok az.Kell a hely úgyhogy eladok szinte mindent.Nem tudok még árat, hétvégén felrakom a cuccokat. Te hová valósi vagy?
Te vagy a Szalatnaki ugye?Ha igen egyszer beszéltünk anno.Aposommal jártunk nálad kb 2 hete,de nem volt otthon senki.Akartam kérdezni nem e tudsz komplett fasza uazt?Amúgy keménytető mennyi?
Lesz néhány eladó uaz cuccom.Pár nap míg hazaérek és teszek fel képeket is.::Uazra keménytető(nem gyári,de a ponyva vonalára készült) terepváltóra csavarozható közbetét, és rámegy bár milyen váltó(ezen merci volt)t váltóval eggyütt is eladó.Komplett kasztni,hidakkal,ponyvával,ülésekkel,eredeti rajta minden,minden műszere működött,motor nélkül(merci volt benne)küszöbök épek, rohadás minimális elsőkerékjárati belül.Sehol nem horpadt első osztályú felújításhoz is. Még egy kasztni(az már nem ennyire szép állapotú)alváz........... Új Ac,kuplungtárcsa,felújított szerkezet,zsír új karos lengés csillapítók(nem csak a könnyen beszerezhető hátsók,hanem elsők is) Új egykörös ff henger.... sok más is.Első, hátsó híd, teljesen az utolsó csavarig felújítva,függők kúpcsapágyasra cserélve benne,laprugókötegek,kardánok.....Egy felújított motor,új fogaskoszorúval,karbival, illetve egy másik motor ez nincsen felújítva.Egy platósból lett kivéve dieselesítés miatt, (szépen ketyeg,füstmentes,sosem volt nálam még szét szedve,3 év alatt 170 km-t ment) (((motor,hidak felújításáról képeim is vannak))) A motorok nem volga mocik! Pár nap és dobok fel linket,képeket majd ha valakit valami érdekel. rande@citromail.hu
Heló! Ezek nélkül unalmas lenne,ha simán megy minden,de hogy a híd eltörjön,nem tudom elképzelni,ott valami anyaghiba, lehetett,nemrég én is hasonlóan süllyedtem el tőzegben,mtz nagynehezen kihúzott,de azt hittem,hogy szétszakítja a gépet,a parancsnoki nem tudott redesen kapaszkodni,hogy nem bírta kihúzni?
Képzeljétek el tegnap hogy jártam Közelíteni voltam a pltós uazzzal,és amikor megpakoltuk 2 köbméterrel megyünk 300 métert és a híd eltört rugó meg afékdob között,az ismerősök azt mondák még ilyet nem láttak,ma mecsináltuk az erdőn erre fel a nam végén meg 2 km3-rel elakadtunk de úgy hogy a pató a sárba ült ,szerencsre kint volt a másik uazom,de az se bírta kihúzni ,lepakolni utánna fel,aráadás jönnénk haza,a nap végére a ráadás a parancsnokinak a gyújtása elment így húhattuk haza azt is
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :) Szerencsére a váltóval a kisebb baj esett csak meg. Tegnap megnézte a szerelő és 5 perc múlva már mentünk is. :) Az indítási füstfelhő sajnos azóta sem múlt el. Hidegen melegen csinálja indításkor, és utánna nem füstöl többet... A szerelő azt mondta, hogy a hengerfej nem volt nyomáspróbázva, és a műhely ahol csináltatta állítólag máskor is trehány munkát végzett, szóval lehet hogy a szelepvezetőket nem cserélték stb... A héten meglátogatjuk ezeket a kedves embereket...
Annyit érdemes róla tudni, hogy vinném a kasznit méhtelepre és csak útban lenne nekem. Azon kivül, egyben van, nincs kavicsfelverődés vagy egyéb sérülés. Ami baja van, az hogy a tetőn lévő vizelvezető átvan rohadva, helyenként csöpög rá a rozsdás viz meg talán olajos is valamitől és csikokban elszineződés van az üvegen, ami lesikálható.
Megvan a többi üveg is a fülkéről, kivéve a bal hátsó.
Amik most nekem hirtelen eszembejutottak és amolyan UAZ féle "betegségek":
Futómű:
Difi holtjáték elől és hátul, fuggőcsapszeg(kocsi eleje megemel, alul felül kerék megfog és ki be billent, ha nincs holtjáték, akkor elvileg a kerékcsapágyak is oké), kardán csúszka(keresztirányba megrángatod a kardánt csúszka alatt fogva), laprugók szeretnek törni, visszahajolni
Kormánymű:
Amikor megvan emelve a kocsi teljes eleje, jobra balra gyorsan kormány megforgat, van e hangja a kormányműnek(elég macerás egy csapágy csere, amennyiben a belső "persely" is elkopott), holtjáték, gömbfejek, összekötők ne érjenek bele sehova(difiházhoz elég közel van)
Motor:
Kompresszió(egyes hengerek közt max eltérés kb 2bar, egészséges olyan 9 - 10 és afölött van), olajnyomás, vizhőfok (termosztát nyit e, és akkor amikor kell nyitnia), olajba a hűtőfolyadékot keresd, hűtőfolyadékban az olajat(ún. vizes blokk, perselyek és blokk között tömitések vannak, de nem mindig tömitenek :)), töltés, füst hidegen és melegen
Ha nagyon kiváncsi vagy minden rendben van e próbaút után akkor lendkerékfedél le(3 csavar), olajfolyás van e motor vagy váltó felöl)
Váltó:
Szereti kidobálni a sebességeket terhelés alatt, ha valami szar.
Kaszni:
Ha parancsnoki akkor a keresztmerevitők (ahol az alvázhoz van csavarozva) szeretnek elrohadni és öszerogyni, 2 hátsó "zseb", B oszlopok merevsége, sarvédő dobok, ajtók alja és ablakkeretek alja szeret rohadni.
Nem vagyok UAZ-os de édesapámnak magmaradt egy 452-es UAZ uj szélvédője ha valakit érdekel 10000 ft -ért ELADÓ . A szélvédő Tiszaújvárosban található és a 06 20 3950138 -as telefonszámon lehet édesapámnál érdeklödni.
Új vagyok mind a fórumon, mind az UAZ érdeklődők között.
Nem rég vettem egy telket, aminek a biztos megközelítéséhez szükségem van terepjáróra. Szóba jött Niva és UAZ. Sajnos Nivát elfogadható állapotban és áron nem találtam, viszont ajánlottak parancsnoki UAZ-t, ami M-zárolt és szétbontott állapotban van (ha minden igaz, így tárolnak többet is). 2 hét alatt rakják össze, ez egy rádiós UAZ volt. Állítólag tökéletes állapotú. Megrendeltem és közeleg az átvétel napja.
Megköszönném, ha tudna valaki írni néhány fontos dolgot, hogy mit nézzek meg rajta?!
http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=786 ha ezt elolvasod ezek szerint behozható csak annyira nagy regadóval sujtják,hogy nem éri meg, még ha a 0 -ba sorolja akkor is de szerintem a 2,7-es injektoros motorral gyártott már nem a nullába sorolandó a dieselek közül pedig már van ami euró 4-es
Én ugy tudom hogy a motor nem felel meg az EU környezetvédelmi előírásainak ezért nem lehet behozni. Az a cseh honlap is halott, legalábbis fel éve az volt. Sajnos.. :(
Uj UAZ-t/hunter/ be lehet -e hozni magyarországra ,lepapirozva legalisan ,vagy nem,vagy nem éri meg,van e olyan cég aki esetleg foglalkozik értékesitéssel(2011-ben még nem volt)..
Én 1 hónapig jártam így, nekem 2-3 között ragadt be állandóan. Már rutinos voltam a végén váltókar ki, sebességek csavarhuzóval visszarendez, váltókar vissza aztán GO. De azért elegem lett belőle és valóban a váltókar vége volt megkopva. Kicseréltem az egész váltókart egy nem kopottra, azóta tünetmentes a parancsnoki.. :-)
Szia! Azt elfelejtettem, ha nem "természetes" állásban van a váltókar, azt okozhatja az is, hogy a váltókar vége gömbszerű, ha megkopik és a léptetővillák is kopottak akkor ki tud jönni a helyéről és nem tudsz vele váltani. Vedd le a váltókart és nézd meg hol áll. Csavarhúzóval próbáld meg visszarakni üresbe a beragadt sebességet, ha könnyen kijönn akkor jó a szinkrondobod és csak a kart kell visszaraknod és mehetsz tovább.
Szia! A váltó oldalán, van egy dekni, mit ha jól emlékszem 6 db 8-as csavar fog. Erre megy rá a váltókat, ebben van 3 db léptető villa, ami egy tengelyen van ezek állását a rudakon lévő hornyok szabályozzák, amikor berakod sebességbe, akkor a helyez állásban egy golyó rögziti ami a rúd hornyába illeszkedik. Ha ez megkopott és "túlváltasz", akkor a szinkrondob is túl megy és kiakad ezért sem tudod kivenni sebességből. Ez a kissebbik baj, de ha a szinkrongyűrű vagy a váltó adott tengelyének hézagolása megy el az komolyabb műtét sajnos. Ha a szerelőd szerint a léptető villád van oda miért nem cserélte le, nem aranyáron van és csak szopni lehet vele rendesen. Velem télen -10ben és 20cm-es hóban csínálta és nem volt műhely. Remélem segített.
Indítási kék füst általában szelepszár mellett lecseppenő olaj. Ez nem akkora gond, amig nem konstans a füst. Kis kék pöffenés egy kor felett kifejezetten elegáns :-).
A gázadásra jelentkező kék (vagy szürke) füst kicsit aggasztóbb, ez jelenthet gyűrű hengerfal problémát. De ezen felül lehet eldugult karterszellőző, rossz olaj is.
A "benzines" füstölés fekete vagy sötétszürke.
Ha nem fogy vészesen az olaj, nem hiszem hogy stresszelnék ilyen tünetek miatt.
A perselyek elvileg rendben vannak a szerelő szerint. Szét volt szedve elég rendesen, a tömítőgyűrűk jónak néztek ki. A hengerfej elvileg rendben van, de nem tudom, hogy nyomáspróbát csináltak-e.
A füst hideg motornál indításakor kék, aztán egy-két gázfröccs után eltűnik a füstölés, de hosszabb alapjáraton járatás után nagy gáznál kisebb füstöt lehet megint tapasztalni, bár az már világosabb színű. Meleg motor leállítása után 5-10 perc várakozás után idnításkor ismét látni a füstöt. A benzinszint is magasnak tűnik nekem (majdnem tele van az ellenőrzőablak), nem tudom produkálhatja-e ez a világosabb füstöt?
Az olajba talán már nem megy a víz, mert rendszeresen nézem azóta az olajat és egyenlőre úgy látom rendben van. A víz nem fogy, az olaj nem szürkül,nem "kávésodik", és a szelepdeknin sem jelent még meg a jellegzetes "takony". A víz is le volt engedve, és abban nem volt olaj.
De most egy pár napig nem fog az öreg parancsnoki mozogni megint, mert gondolt egyet és egy váltásnál beragadt negyedikbe - természetesen kilométerekre a garázstól... A váltó kb a rükvercv és a negyedik között áll, és a kar mozdíthatatlan. Felezővel hazavánszorogtam... Egyszer már csinált ilyet, akkor a szerelő - ha jól emlékszem - azt mondta, hogy a váltóban egy tolórúd hajlott el... de már lehet, hogy nem ezt mondta pontosan, a váltókhoz nagyon nem értek. :) Valakinek volt már hasonló? Remélem nagy szerelés nélkül megoldható a dolog, mert a szerelőig így biztosan nem tötyög el az öreg, ráadásul lehet hogy a beragadás és a járkálás együtt már károsítja a váltót...
valaki tudna segiteni hogy hány colos az uaz felni mert per pil nincs itt a gép de az adatra szükségem lenne mert egy lomisnál van jo terep gumi 15 colos felnire valo 20ezerért:) köszönöm a segitségeket elöre is
Már nem tudom, milyen gyártmány, eldobtam a csomagolást. UAZ kereskedőtől rendeltem, ránézésre olyan, mint az előző. Indulni úgy indul, mint amire azt mondjuk, pöcc-röff. A bezinszintet hol tudom megállapítani?
A segítségeteket kérem! Valakinek van tapasztalata, hogy a gyári 1 torkú karbi helyett mit érdemes beszerelni Uazba, gyári 2,5 motrba? Gondolok itt lada 1200 karbi vagy wartburg 1,3 karbira!
Akkor ott karburátor beállítási gond is van , mert ilyen jó időkben nem is igen kell a szívatót használni . Reggeli indításnál szoktam ráhúzni ,de aztán már nyomom is vissza.
Lehet hogy rosz a beállításod, vagy inkább alacsony a benzinszint.
A víz meg jó termosztátnál fel kell hogy mennyen legalább 60 fokra .Véletlen nem MTZ termosztátot raktál bele ?..mert a mostaniak nagyon szarok. Próbálj eredeti CCCP-t szerezni bele.
Gondolom, igen. Mert indítás után, ahogy melegszik a motor, úgy melegszik a hűtővíz is, és elindul az óra is. Azt kézzel is érzem, hogy kb. olyan meleg a víz, mint amit az óra is mutat. de kb. 40-fokig megy, és utána sehova, ha elindulok, menet közben sem megy tovább. Ha lassan megyek, vagy terepen, akkor sem. De az a fő baj, hogy még pár fokig kérné a szivatót.
Üdvözlet! Ha ilyen kétesélyes a termosztát én felmelegítek vizet (edényben, gázon) és mérés közben figyelem, hogy mikor kezd nyitni. Nem kizárt, hogy az új is korán nyit. Az autó hőmérője biztosan jól mér?
Platós 452-esem van, de egy kis gondom adódott vele. Nem rég vettem, és még most ismerem ki. A gondom: 40-45 foknál nem megy feljebb a víz akkor sem, ha a fűtést elzárom. Fűtés csapot, és a termosztátot kicseréltem (a régivel is így viselkedett). Így viszont még kéri a szivatót, mert szivató nélkül rángat, és durrog is. Ahogy melegszik a motor, a hűtővíz kering a hűtőben is, mert egyszerre melegszik a motorral. Úgy viselkedik, mintha a termosztát nem zárna le. No de a régi sem, és az új sem?
Kérdésem lenne, hogy Uaz 452 platóshoz szeretnék egy másik típusú karburátort felszerelni! Visszaolvasgattam, hogy valakinek a zsiguli 1200-es karburátor jött be, másnak pedig a wartburg 1.3-as karburátor! Egyelőre nem tudok dönteni, kevés számomra az info. Amit olvastam, abbó egy kicsit a wartburg karburátor választása mellett döntenék. Amire használom elsősorban, vadászat egy-két nehéz terep, semmi komolyabb. Akinek van tapasztalat az kérem ossza meg velem.
Ebbe a pofonba én is bele futottam. A hüvely alatti tömítés adta meg magát. Rendszert feltöltöd vízzel, olajteknőt leveszed és figyeled melyik hüvelynél csöppen a víz.
Nekem három olajcsere, hengerfejtömítés, stb után derült ki mi a baj.
Hüvelyek ki és aztán láttuk, hogy az előző "okos" valszín benne hagyta a vizet télen és az szépen szétnyomta a blokkot, mégpedig ott, ahol az a legvéknyabb... a hüvelyek között. Legalább 20-30 mini repedés volt rajta, de a fagyálló megtalálta őket... sajnos... ami a legfákóbb volt: a blokk ment a kukába :S
Ha abszolut nincs féked, annak valami triviális oka kell legyen (nem fűztél be egy stiftet, akad a rudazat valahol, elnyomódott a fékcső, kimaradt egy alkatrész valahonnan stb) De ha magad nem találod meg a hibát, kérj segítséget agy autószerelőtől. Nem szégyen, és ez mégiscsak a féked, pár ezrest meg kell érjen a biztonságod (meg másoké).
Érdeklődni szeretnék,hogy lehet féket varázsolni egy uazra?Nem levegős az tuti,a munkahengerek működnek,de mégsincs fék.Még azt szeretném kérdezni hogy mi az a minimális anyagvastagság ferodolban ami még elmegy a fékpofán hogy fogjon a fék?
A hengerfejet le kéne nyomáspróbázni, ha nem volt. A perselyek alatt is át szokott rohadni a blokk. Az leszerelt olajteknőnél hamar kiderül. Illetve a hengerperselyek túllógását is meg kéne mérjétek.
Bocsánat hogy eddig nem jelentkeztem, csak sok a munka, és gyűjtőm hogy mi kellene még!!Szóval csak 1 kardán karima kellene, az alatta lévő ,,tányérral" együtt!!És ha még lenne esetleg egy gaz 69-es terepváltó csörlőkihajtással akkor az is érdekelne.És külön külön ha írnál egy árat akkor megköszönném!!üdvözlettel.!
Sziasztok ! egy kis informáciot szeretnék kérni . uaz karbulátornak mi a megfelelö benzin szint ,mert nem akar jól működni a kis ablakon jóval feljebb van a szint .és egy jó álapotú öninditoja van e valakinek ? ,
Nem tudom az Uazon hogy van az öntvény, de volt olyan oldtimer blokkom, ahol az olajfurat szimplán összerohadt a víztérrel :-S. Ennél a blokknál egy olajjárat hüvelyezés volt a megoldás, az Uaznál blokkcsere egyszerűbb lenne.
Ha összefolyik az olaj, és a víz, az vagy hengerfej, vagy blokkrepedés. Ha el van repedve akár ez, akár az, produkálhat hasonló tüneteket, mint neked. Érdemes lenne darabokraszedni, és akkor látszik, hol a hiba.
Urak! Egy kérdésem lenne, hátha tapasztalt már valaki hasonlót. A motor engedte az olajba a vizet. Nem derült ki máig, hogy hol, de hengerfej felújítva, síkolva, tömítések cserélve. Alapjárat utáni erős gáznál füstölt és hidegintításkor is, emiatt a szerelő jobban belenézett. A gyűrűk elég gatyák voltak, azok is cserélve lettek. Megnézte a főtengelyt is, semmi különösebb kopást nem tapasztalt (bár az olajnyomás nem volt valami híres...), de ott is történt csapágycsere.
Tegnap hoztam haza két kör után ismét tapasztalom a füstölést... Bármi tanács esetleg? Eléggé el vagyok keseredve mert nem 2 filléres móka volt és a gond nem múlt el...
Nem. Felénk mindenki olyan hülye hogy megbízik a gépészmérnökök méretezett megoldásában. Örülök hogy felétek ezt a szintet mindenki IQ-ból hozza. Nem is értem iért tatunk ott ahol...
Nem győzködlek. Rólad úgy tűnik lepattan, mert hiszem mint látjuk: mindenki hülye csak Te nem. Sűrűn van olyan érzésed hogy mindenki szembe jön az autópályán?
Amit leírtam az azok kedvéért tettem akik olvassák a topikot esetleg.