Egyszer utánaolvastam, néhány nem túl bonyolult feltételt teljesítve (nyomógomb, kutashívó, stb) lehet ilyet csinálni. Itt rágtam a helyi kutas fülét is, nem hitte el elsőre de utánajárva megerősítette.
Én Győrben találkoztam ilyen önkiszolgáló mol kúttal.
Annyi, hogy végig nyomni kell a gombot, tehát nem tudsz elmenni a kútoszlop mellől... és vissza kell rakni a pisztolyt a pisztolytartóba. Ha csak alá rakod a kis fülre, ahova amúgy szokták, akkor a kasszából visszaküldenek, de a helyére nem elég nehezen akar felakadni.
Menni kellett, keves volt benne, szoval most mol lett :)
De mi ez az uj modi, hogy tankolhatok magamnak?
Mindig ott rajzottak a kutasok, nem gyoztem elhajtani. Most egy se volt. bemegyek, mondom kene segitseg. Nem tud jonni, mert kasszazik. Mondom az jo, de lpg-t nem tankolhatok magamnak. Aszondja mar vagy fel eve de. ( lassan 8 eve nem volt gazos autom, nem kovettem annyira az esemenyeket, de itt sem olvastam senkitol)
Mol Move aplikációt letöltöd, akkor ingyenes a mosdó, illetve, ha eléred a Silver szintet, alapból jár -5 Ft benzin, gázolaj, lpg-re és -10 Ft a prémium benzinre és gázolajra..
Illetve több Mol kút is önkiszolgáló, így nem kell várogatni a kutast.
A 311 nagyon jó, amikor oda jártam nem adtak ekkora különbséget.
Tényleg a Bojtár utcai a legjobb, de a Mol is jó a -5 Ft, aplikációval, illetve Mol kúton sok helyen van Lpg, Bojtár utca meg csak 1 van.
De a Bojtár is trükközik kicsit, mert a Molt nézi.
Addig nem csökkent, amíg a Mol nem, és a 30 Ft különbség sincs meg mindig.
Illetve azt vettem észre, hogy a Mol pár Ft-tal olcsóbb Bp-en, mint vidéken, gondolom a fővárosban nagyobb a konkurencia, jobban figyelni kell az árra.
En is atalltam hibridre, de most vettem egy LPG-set :)
A bojtar utcai kut meg megvan, azt mondtak, hogy ok most a legolcsobbak. Nem hazudik, tobb mint 30ft-al van a mol alatt. Csak nem esik utba altalaban, 20km-t meg ne autozzak mar egy tankolasert :)
a szemétség a dologban hogy alattomos a dolog, főleg egyszerűbb autóknál. Van amelyik egész nagy hosszútávú trim értékig nem szól semmit, azaz simán lehet hogy zárt hurokban 25% pluszt adagol az ECU hogy rendben legyen a lambda érték (azaz a gáz 25%-al szegényebb mint kellene, ezt kompenzálja a benzines ECU). Majd kiérsz a pályára és 70% motorterhelés felett nyílt hurokra vált, olyankor nem kompenzál és szegénykeverékkel megy a motor. Erről semmit sem tudsz mert a lambdaszondát nem nézi.
hááát, talán a dacia-nál volt anno téma hogy beledobták az olasz rendszert de nem hangolták be a gyárban egyenként hanem valami átlagos beállítással szélnek eresztették őket.
Ezek az lpg-s cuccok pedig szórással készülnek, nem egy csúcskategóriás autóipari beszállító termékei, sajna kell azt nézegetni, hangolgatni az elején.
Az utólagosomat az első pár 10ekm alatt kellett piszkálni azóta viszont megy, beállt. Épp pár hete néztem pályás üzemben is diaggal kiváncsiságból, minden ok volt