Iker sínbuszGanz-MÁVAG-Ikarus sínbusz személyszállító jármű kisforgalmú, kis tengelyterhelésű vasúti mellékvonalakra lett tervezve. A sínbusz ikerjármű, mely a Ganz-MÁVAG által gyártott futóműből és főkeretből, és az Ikarus által a főkeretre gyártott busz szekrényből áll. A jármű hajtott és nem hajtott részből áll, a két rész között félállandó kapcsolattal. A sínbusznak van egy három egységes változata, mely két hajtott és egy motor nélküli köztes részből áll. A sínbusz hajtásrendszerét a főkeret alá építették. A fekvő dízelmotor mindkét rész hajtott kerékpárját a kapcsolt végek alatt hidraulikus hajtásházon keresztül hajtja.. Kardántengelyes áthajtás a részek meghajtott kerékpárjai között van.Az utastér 2. osztályú, buszülésekkel van berendezve, de opcionálisan bármilyen más üléselrendezés is lehetséges. A belső részek kényszerszellőzésűek és légfűtöttek. A fűtést olajégős fűtőberendezés valósítja meg, mely a főkeret alá van szerelve. Az utastér légkondicionálóval is felszerelhető. A légkondicionálót a tetőre építjük, a nem motoros rész főkerete alá szerelt segédüzemi dízel áramfejlesztő látja el villamos energiával. A futóművek nem tartalmaznak kopó vagy elhasználódó alkatrészeket, és kiemelkedő futásjósággal rendelkeznek. A futómű kialakítása lehetővé teszi, hogy a kerékpárok beálljanak a pályaívekbe, így csökkentve a nyomkarimakopást. A villamos vezérlőrendszer lehetővé teszi több sínbusz együttes üzemét.A Ganz-MÁVAG-Ikarus sínbusz-rendszer sikeres bemutatón és tartóssági vizsgálaton ment keresztül, és a Maláj Vasút (KTM) különböző vonalain 1985-1986-ban, több, mint 180.000 km-t tett meg. "Forrás: rg7
Attól függ, hogy melyik században használod. Illetve a század melyik felében. Megtörténhetik, hogy a vasútas perron mellett tartányt lát. Szerintem egy szép mondat.
Én valami PFT-s Utasításban olvastam, hogy "átmenő ésmegelőző vágányokban", meg "egyéb fővágányokban" st.. Vagy valami hasolnó. Szvsz az átmenő melletti vágány a megelőző vágány.
Van (illetve lesz, de már lepróbálva: működik). Ugyanez igaz az sms-esre is.
A Központi Információ dolgozói (t.i. Call Center - CC) 2005.09.30-ig biztos Máv-os dolgozók lesznek, valszeg utána egy Kft. (talán a Keisys Kft.??) veszi át az addig alvó és emiatt el nem menekülő dolgozókat szerintem ezek az újjítások csak a Kft/Rt/Bt stb. idejében várható legkorábban... :(
Nnnna, lebuktam :) Miért nem jöttél oda? Isaszegen még 10 percet állt, Pécel-Isaszeg között bal vágányon felsővezetékesek dolgoztak, így megvárta a szembemenetet.