Keresés

Részletes keresés

Serial Slut Creative Commons License 2025.03.29 -2 1 961786

"Nem hitt a szülők és a gyerekek közötti szeretetben. […] Hogy miért bomlik meg egy anya elméje, ha elveszíti a gyerekét, azzal magyarázta, hogy iszonyú igazságtalan, ha megfosztanak a vagyontárgyadtól, amibe erődön felül feccöltél."

Előzmény: Serial Slut (961785)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.29 -2 1 961785

Azért nehéz eldönteni, mi ez, mert keveri benne a valóságot a fikcióval,  sok minden egyetlen guglizással ellenőrizhető. A neveknél is így van: van, aki a rendes polgári nevén szerepel benne, valaki kezdőbetűvel, más meg álnevet kapott. Ez a következetlenség biztos, hogy végigkíséri a könyvet, a történet maga is ilyen lehet.

Előzmény: Törölt nick (961775)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.29 -2 1 961784

"Végigolvastam 426 oldalt és nem túlzok, nagyjából három mondatnál éreztem azt, hogy sorsközösségem van – fiatal nőként, íróként, Y-generációsként, emberként, lánygyermekként stb. – Kemény Lilivel. Az az arrogancia, amivel a Nem oldalain találkoztam, egyszerre visszataszító és komikus. Olvasás közben végig éreztem „Ági” lihegését a fülemben: „Nagyon jól tudod, Lili, ha rászarnál a papírra, az is jobb lenne, mint ezeké.” – idézi anyját a szerző a 46. oldalon. Ez volt az a mondat, amikor eldöntöttem, hogy a könyvtől, elolvasása után, megválok."

Előzmény: Serial Slut (961782)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.29 -2 1 961783

Jó ez az írás.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961776)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.29 -2 1 961782

Inkább utóbbira gyanakszom egyébként. Szerintem ez a könyv egy nagy kamu, de hát épp ezért beszélnek róla már 1 éve.

Előzmény: Peter_Cs (961777)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.29 -2 2 961781

Azt nem állítja, hogy a pszichomami tudott a belepisilésről.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961774)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2025.03.29 -3 1 961780

Vagy - ami a legkézenfekvőbb - tényleg ilyen nárci, és komolyan gondolja.

Lásd a rusonyt, ő is szentül hiszi, hogy minden úgy történt, ahogy előadja.

Simán képesek egy teljes alternatív univerzumot felépíteni, és abban élni...

Törölt nick Creative Commons License 2025.03.29 -3 2 961779

Most nehézkes a blogot frissíteni, mert szerelik a gépem, telefonról szerencsétlenkedem.

Hogy a búbánatos Maci nem képes venni neki 150-200 ezerért egy új laptopot...

Peter_Cs Creative Commons License 2025.03.29 -2 1 961778

Maguk a sztorik emlékeztetnek a Monty Pythonosok The Four Yorkshiremen című jelenetére

Eredeti: https://www.youtube.com/watch?v=VKHFZBUTA4k

Magyarítva: https://www.youtube.com/watch?v=VqyLZfZHbgU

Peter_Cs Creative Commons License 2025.03.29 -1 0 961777

Amiket idéztetek itten belőle, azok alapján ez vagy egy önéletírásba csomagolt szatíra, vagy egy kimódolt médiahack.

pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.29 -3 1 961776

aszem a mama volt/van a "menedzser"

Irodalmi vonalon (…) találkoztunk (…) a Kemény-Szirmay családdal, Kemény István, Szirmay Ágnes és Kemény Zsófi képviseletében (Kemény Lilitől állítólag mind félnek, mert ő teszi legmagasabbra a művészi mércét – de valószínűleg nem ezért hiányzott az eseményről). [Megtudtuk, hogy] a Kemény család egymás között passzolgatja a készülő szépirodalmi műveket az építő jellegű kritika reményében.”

Fellélegeztem, hogy legalább én nem járultam hozzá itthon ehhez a megalapozatlannak tűnő, olykor felháborító, máskor végtelenül nevetséges családi kultuszépítéshez. És amire átrágtam magam a 426 oldalas önéletrajzi regényen, amit Kemény Lili írt, és amiről az irodalmi szakma – és nem csak – hónapok óta beszél,

https://uh.ro/miert-nem-kellene-tobbet-senki-fizessen-kemeny-lili-uj-koteteert/

Törölt nick Creative Commons License 2025.03.29 -4 3 961775

Azért elgondolkodtató, hogy ebből az egészből mennyi az igazság, és vajon tényleg ő írta-e, vagy van a háttérben egy menedzser, aki az egész brandet gondosan felépítette, és még díjat is intézett neki. Te is nyugodtan írhatnál egy könyvet, hogy háromévesen már anyanyelvi szinten beszéltél és írtál szanszkritul, és apukád addig nem engedett lefeküdni, amíg fejből fel nem mondtad az egész Kalevala eposzt finn nyelven. Anyukád pedig csak akkor adott vacsorát, ha előtte komponáltál egy szonátát. Ja, és éjjelente negyvenszer masztiztál, mert ilyen lázadó voltál.   

Előzmény: Serial Slut (961771)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.29 -3 2 961774

"Belepisiltem a vízbe, amibe utána anyám is belefürdött."

namármost azt, hogy belepisált a vízbe, az teljesen hihető

az, hogy utána a mama ugyanabban a fürdővízbe ült volna, az már kevésbé egy 21. századi hochértelmiségi családban

a középkorban volt ilyen, de ott a gyerek utolsónaka és nem elsőnek fürdött abban az egy dézsa vízben :)

Előzmény: Serial Slut (961744)
koszlott trollseprű Creative Commons License 2025.03.29 -3 5 961773

Fog ő még kilencven kilósan kavicsokat festegetni, arról értekezve, hogy az életet-ételeket élvezni kell, különben is a Mackó úr szereti, ha a partnere egy kilencven kilós, rosszul kiolvasztott tepertő egy dús idomú vénusz. Reggel rácsap a picsájára, este még remeg.

Egy hónapon belül nem tudja követni, számon tartani mikor mit hazudott elvi szinten, lásd szegínyözvegy VS. sikeres, gazdag író nő, bambuszbiciklis környezetvédő fujjfujjautó VS. húszéves füstokádó Volvoval hurcoltatás.

Most éppen a kisállat tartással gondolja cukiskodni, ekkora egy balfaszt nem hordott még a föld a hátán.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961726)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2025.03.28 -3 0 961772

Tudom. Az már egy másik gondolat volt.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961770)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.28 -3 3 961771

Ja, azt nem is mondtam, hogy az anyja olyan szinten irányítani akarta, hogy még a maszturbálásáról is be kellett számolnia neki.

Meg az volt a napo program pszichoanyuval, hogy a lány ült a kádban, a mama meg vele szemben a szennyeskosáron, és el kellett neki mesélnie az egész napját. Órákon át. Onnan származik, amit korábban beidéztem, hogy belepisilt a vízbe, amiben aztán az anyja is megfürdött.

Ennyire beteg a sztori.

Előzmény: Serial Slut (961769)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.28 -3 1 961770

most igazságtalan voltál, Lilóka sose zsenizte a gyerekét

Előzmény: Abszolút Igazság (961768)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.28 -3 4 961769

Itt a csajjal szemben nagyon durvák vannak, pl. az anyja megmondja neki, hogy már TÍZ éves kora előtt adjon ki verseskötetet, mert arra mindenki felfigyel, aztán ezt megemeli 18 évre, ha már nem jött össze. Vagy hogy azért ment filmrendező szakra, pedig színházi rendező akart volna lenni, mert az anyja szerint a filrendező a csúcs. Irányította az egész életét, nyomta, elvárt, aztán meg korholta és elfordult, amikor épp nem hozta a csaj, amit a pszichomami elvárt. A pasijától is meg akart szabadulni, mert őt okolta a lány "alulteljesítéséért".

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961767)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2025.03.28 -4 3 961768

Igen, ez olyan tipikus nárciszos vonás, hogy anyuka zseninek ajnározza a gyereket, minden valós ok nélkül. Hol is láttunk ilyet, hol is.... :-)

Mert az is az ő vsodálatosságát mutatja,hogy zseniket szült, ellentétben mások 'tufa' gyerekeivel.

Még jó, hogy mi itt már kiismertük a rusonyt és a bolondlilókát, egyből átlátjuk ezeket a nárci dolgokat.

Előzmény: Serial Slut (961766)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.28 -3 2 961767

akkor nekem mákom volt, mert engem egy kis ütődöttnek tartottak, aztán rácsodálkoztak, hogy mégse annyira :)

de legalább nem voltak komolyabb nyomasztó elvárások, hálistennek

Előzmény: Serial Slut (961764)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.28 -2 2 961766

Nem derül ki, hogy az anyjának volt-e oka feltételezni, hogy a gyereke zseni, de nem is ez a lényeg, hiszen a pszichomami már a gyerek 2 napos (!) korában megmondja, hogy az ő lánya a világ legokosabb gyereke az orvosok szerint is. Már 2 napos korától kezdve gyártotta ezeket a téveszmés sztorikat, és azt is leírja a csaj, hogy minden olyan véleményre mocsokcunamival reagált, ami szerint a gyerek nem is akkora zseni, esetleg csak átlagos.

Mondom, echte rusony.

Előzmény: Abszolút Igazság (961762)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.28 -2 2 961765

Bocsi, több az elütés benne, mert siettem - de remélem, azért így is érthető, mit akartam makogni. :)

Előzmény: Serial Slut (961764)
Serial Slut Creative Commons License 2025.03.28 -2 4 961764

Nem, itt egyértelmű a regényben, hogy az őrült anyját gúnyolja. Az anyja echte rusony, nárcisztikus pszichopata, aki nem szeret vagy tisztel senkit, csak az számít neki, kire tud piócaként ráakaszkodni (ez először az apjuk, aztán az író, aztán a húg), és hogy a születése első napjától nevelte belé ezt a téveszmés nárcizmust (aztán, amikor írói válságba kerül, eldobja az anyja, mint a használt zsepit, és onnantól a húg lesz a kedvenc gyerek, mert ő meg befut).

Ez abból is kiderül, hogy úgy folytatja: "aztán hetedikben, amikor már mindenki utált..." Szóval itt velünk egyet nevet, hogy nyilván emiatt csak egy elviselhetetlen görcs lett belőle (pont, mint a harvardiból).

A téveszmés rusony a főszereplővel azonosítja magát, ő ezeket a sorozat szó szerint veszi, ahogy a saját zsenialitásában is kitartóan hisz, nem pedig az pszicho anyában ismer magára, ami meg amúgy a valóság.

Érdekesség, hogy Lili anyja a valóságban is két féltéglával veri most a mellyét, hogy az ő zseni gyereke micsoda zseniális könyvet írt, értitek, amiben az anyjáról egyetlen jó szó sem esik, csak bemutatja, mekkora manipulatív pszicho a mami. Nem fogja fel, számára ez bók, ahogy a rusony is büszke a jellemére.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961760)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.28 -3 3 961763

hát azt nem tudom, hogy tényleg az volt-e, mindenesetre nem aprózza el magát redditen, threadsen, faszbukon, instán, és letett több értékelhető dolgot az asztalra, ez tény, akármi is a vélményed róluk

gyébként most drekt rákerestem pár rgényrészletre, amennyire meg tudom ítélni, tud írni, jól bánik a nyelvvel

Előzmény: Abszolút Igazság (961762)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2025.03.28 -3 3 961762

Szóval, ő tényleg csodagyerek volt, és mégis csak egy nárci ön-lengést tudott csak megírni.

Nem csoda, hogy a teszkógazdaságos csodagyerek nem is képes megírni a regényét...

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (961760)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2025.03.28 -3 1 961761

Egyértelműen a svéd, annak van egy olyan vicces hangsúlyozása, ahogy felhúzzák a szavak végét.

De ez csak ilyen felszínes benyomás, egyik nyelvet sem ismerem jobban.

Előzmény: Peter_Cs (961759)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.28 -3 4 961760

most nem azért, de több körrel ráver pengagy őnagyságára... DDDDDDDDDDD

A gyerekpszichológus, akihez egyszer elvittek megnézetni, szociopata vagyok-e, csak annyit derített ki, hogy géniusz vagyok, amit addig is tudtunk. Nemhiába olvasta föl nekem anyám egynapos koromtól az Iliászt! Előbb tudtam megmondani egy giccsről, hogy giccs, mint mások kiejteni az első szavukat. Apa Velázquez- és Bruegel-tablókon játszott velem „mutass két kutyát a képen”-t. Anyám átragasztotta rám a generatív nyelvtan iránti lelkesedését, kedvtelésből hosszú mondatokat ábrázoltunk ágrajzon; a többiek még szótagolva olvastak, mikor én már kéjesen rántottam le a leplet a rejtett kopuláról. Tízéves koromig inkább bekakiltam, mint hogy megszakítsam a foglalatosságot, amiben éppen el voltam merülve.

Előzmény: Serial Slut (961756)
Peter_Cs Creative Commons License 2025.03.28 -1 0 961759

Ezek a nyelvek beszélői közül a skandinávok értik meg egymást a mindennapi kommunikációban. A három nyelv irodalmi normái között kisebbek a különbségek, mint az adott nyelven belül a nyelvjárások között; az északnyugati dán a norvéghoz áll közelebb, a délsvéd a dánhoz, a dalarnai norvég pedig a svédhez közeli.

Melyik  jön be neked ebből a háromból?

Előzmény: Abszolút Igazság (961748)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2025.03.28 -3 0 961758

DDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (961757)
Törölt nick Creative Commons License 2025.03.28 -1 0 961757

Dracarys.

Előzmény: Serial Slut (961756)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!