Keresés

Részletes keresés

USMarci Creative Commons License 2002.03.24 0 0 3625
Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, és lehet, hogy erről már volt is szó, de lenne egy kérdésem. A kisfiam, Marci 10 hónapos (http://www.embe.hu/marcilap), és mivel egyéves korában le szeretném szoktatni a szopizásról, és nem akarom, hogy két trauma érje egyszerre, ezért most elkezdeném leszoktatni a cumiról. Csak alvásokhoz használja a cumit, vagy ha nagyon fáradt, de ilyenkor viszont nagyon igényli. Van valakinek valami csodamódszere a viszonylag fájdalommentes leszoktatáshoz?

Előre is köszönöm!
Betti

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.23 0 0 3624
Hát igen, furák ezek a védőnénik és a köztük lévő különbségek.
Hiszen már eléggé elterjedt dolog, hogy hozzátáplálás a szopi után menjen, nehogy lemondás legyen a vége. Mármint ciciről való lemondás. Már nem is szokták javasolni - dehogynem, a váci védőnő is javasolta - hogy váltsunk ki szoptatást egyéb kajával.
Azért én örülök, hogy megoldottátok Kisjutka problémáját :o) ügyes vagy, hogy rájöttél, mi a bibi!!!
Blan
Előzmény: dalia (3623)
dalia Creative Commons License 2002.03.23 0 0 3623
igen, banánt szoktak alma után javasolni.
(nagyon ne lepődj meg a kis "banánkukacokon" a kakiban :)

szoptatásról átállóknak:
úgytünik megtaláltuk a megoldást. a fő probléma az volt, hogy hittem a védőnőnek és az éhes gyereknek kináltam a gyümölcspürét, amiko ő ugye tejet várt, és nem értette mit akarok azzal az izével, és csak feldühítettem vele. Átálltam arra, hogy szoptatás végelelé tolom az arcába a kanalat, vagy most már inkább a főzelékes cumisüveget, így sokkal barátságosabban fogadja, úgy tünik a kecskeméti alma/körte vegyes bejön neki. mennyiség még nem fogy, csak egy-két kanálnyi, de ez is haladás már...

d.

majahoney Creative Commons License 2002.03.23 0 0 3622
Sziasztok mindenkinek

Szerintem tuti, hogy a rossz álomtól sirdogálnak éjjel, főleg amióta a fiam beszélni is tud, éd álmában is veszekszik néha azzal, akivel napközben nem volt jóban, biztosra veszem.
Azért riadnak fel és sírnak, mert azt hiszik, hogy az álom is valóság, és hogy a rossz megtörténik velük tényleg.

Kaja ügyben kérdezném, hogy milyen gyümölcsöt lehet adni elsőként alma és még mi?A banán is szóba jöhet?

pongi Creative Commons License 2002.03.23 0 0 3621
Sziasztok!

Budapesten keresek (lehetőleg Békásmegyer - III.-ker. környékén valami tuti bababoltot.
Van ötletetek?

Köszike: pongi

Andimama Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3620
La Pass!

Nekem anyukám volt kiakadva azon, hogy 6 hónaposan még szopizik. Persze mert ő nem tudott minket olyan sokáig szoptatni, meg hát akkor más volt ez is.
Kingát 8 hónapos kora után szoktattam le a hajnali 1-2 órás szopiról, mert akkor már úgy döntöttem, hogy elég kell, hogy legyen neki a napközbeni étel/szopi. Könnyen le is mondott róla, viszont hajnali 5-6 felé még most is szopizik. Szerintem ő is már csak a megszokás kedvéért követelte, könnyebb volt így visszaaludnia.

Kinga is nagyon sokszor felsír éjszaka, de van, hogy 8-6-ig is csönd van. Én sem tudom sokszor mire vélni, mert csak sír és vetődik jobbra balra, ütődik a kiságyhoz és nem tudok vele mit csinálni.

Andi

Agallis Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3619
Sziasztok!

Jajjj ezek az okos rokonok, szomszédok! Ezen mi is átestünk. Julcsa 6 hónapig csak szopizott és forralt vizet kapott, és egyedül azért nem tudtak belémkötni, mert úgy hízott mint a malac. Havi 1+ kilókat és olyan hurkás volt, hogy csak na...de azért mindig megjegyezték, hogy a szomszéd gyereke már pörköltet eszik. Szvsz irigykednek, mert annak idején nem ez volt a trend, és kénytelenek voltak hónapokon át pempőt gyártani fáradságos munkával.Igaz gyes sem volt... Anyósom meg is jegyezte, hogy mennyivel egyszerűbb mellre csapni! a gyereket úton útfélen. Még azt is kifogásolta, hogy emiatt gyerekkel bárhová mehettem, nem volt gond a sterilizálással egyebekkel.

Mégvalami eszembe jutott, csak mivel nem látom a hozzászólásokat, nem tudom ki írta, hogy nem fogadja el a babája az új kaját.
Próbáld meg a főzibe mártott kisujjadról leszopogattatni az ételt, így hátha elfogadja, aztán már megszokja az ízét és jöhet a kanál is.

Agallis

zezse Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3618
La pass: én 8 hónaposan kezdtem el nem csak szoptatni, közbben a sogornőm gyereke már 4 hónaposan FASIRT-ot evett!!! állandóan ezt hallgattam... egyébként vegetáriánusok vagyunk, igy ebből külön balhé van hogy majd nem nő a gyerek...én sose mértem mert ugy tünt nőtt, de hozáteszem nagy súllyal született. Kitartás a kajával, olyan büszke vagyok a fiamra tegnap ő etetett kanállal engem!!!
Quizas. Láttam a széketeket a METRO-újságban tényleg hasonlit, remélem jó is..
Egyébként szerintetek miért sirnak fel éjszaka?? Rossz álom? Vagy mi??
quizas Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3617
Sziasztok!

Na, ma fél óra ébrenlét után elaludt a pluszszopi alatt, így együtt durmoltunk még 40 percet. Persze amikor már nem szopik, nem tudok majd így "csalni". Viszont nem csak én kelhetek föl hozzá!

Siggimam,
Száp kilátások! Van, amikor 4-kor hajnalodik... Na, akkorra elhagyjuk a szopit és amegy a nagyszülőkhöz!

La Pass,
Igen, nálunk is volt olyan okos rokon (egy percig sem szoptatott), aki 3 hónapos korrban fölháborodott, hogy még nem eszik semmi mást. Persze hidegen hagyott, Te is csak nevess rajta!

OFF
Andimama, megjött, hétvégén írok.
ON
quizas

la Passionata Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3616
Sziasztok!

Köszönöm a segitséget, most már valszeg nem fogok meglepődni és rémüldözni a pelustartalmakon! Már alig várom az áfonyát, erdei gyümit, sóskát, spenótot és társait!:)))
Ma is volt répa, de még nem találkoztam vele azóta, tehát jó úton haladunk.

zezse: Nem valami dijbirkózó a leányzó, hétfőn 6200 gr-ot mutatott. /igaz, 2200-ről kezdtünk/
A gond az volt, hogy egyre kevesebbeket hizott. 9 dkg/hét, majd a végén már csak 6. A doki néni mondta, hogy kezdjek el valami táplálót adni a babának. Pedig ő is a szoptatás mellett van. Én húztam egy darabig, s mint irtam, gyümit nem oly rég, a főzit pedig a héten kezdtük el, mikor betöltötte a 6 hónapot.Szopi után kinálom meg. Egyébként 3 hónapos kora óta éjszaka is szopizik, s nem is egyszer! Kevés lett volna neki amit kapott? Nem tudom, de tápit nem fogadott el /nem is bánom/, és azért csak-csak hizogatott valamennyit. Tegnap és ma elég rendesen evett a főziből, mégis felkelt enni éjszaka. Épp az imént szopizott.

Nektek nem voltak olyan rokonok, ismerősök, akárkik, akik kiakadtak azon, hogy csak anyatejet kap a csemete? Engem a világból ki tudtak azzal kergetni, mikor elkezdtek sápitozni, hogy éheztetem (!) a gyerekemet, mi az, hogy nem adok neki semmi rendes (!) kaját, holott már ennyi meg ennyi hónapos.Bezzeg az ő gyerekük már ilyenkor mindent evett. Próbáltam szépen elmagyarázni, hogyan is van ez, de nem sok sikerrel.Végül is nem érdekelt. Csak kiváncsiságképp kérdezem Tőletek.

Most, hogy leirtátok, be kell látnom, tényleg igaz az ébredés és világosodás összefüggés. Nekem először csak az tűnt fel, hogy én tudok egyre nehezebben ébredni.A Manó pedig virgonckodik hajnalok hajnalán. Van, mikor sikerül szopival visszaaltatnom. De a húzósabb az, mikor tényleg hajnali parádékat csinál.Teszem azt, éccaka 1-től 3-ig ő szórakozik,sikongat, játszana, stb. Volt már 3-5 között is. No, ez azért szerencsére nem mindennapos.
Szóval, kitartás!

la Pass.

Ancsurci Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3615
Sziasztok,
Ágibági :)
Moncaberta, valaki azt mondta nekem, hogy a Corában van 999Ft-ért ilyen "lábmelegitésre" szolgáló cipellő, de azért a hír nem 100%-os, én nem jártam corában mostanság.

Alvás: Gabó is ébred 6 körül, de teával visszaalszik, én is mindig elmondom neki, hogy még aludni kell, van hogy picit szipog, amikor visszateszem az ágyba, de általában még alszik 8-ig és akkor jókedvűen szokott ébredni. Ő is kétszer alszik - újra - délelőtt 1 órát, és ebéd után kicsivel még egyet és igy is nagyon álmos lesz estére. 8-kor alszik ő is, általában.
Ancs

zso70 Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3614
Dalia: hasonlókat tudok én is irni, amikor első este üvöltött, hogy kevés volt a kaja, gyorsan olvasztottam fagyasztott anyatejet, persze a 2 l hamar elfogyott:(. Kénytelen jött a tápszer, fujjjjj, olyat köpött, de sajnos rájött, hogy kénytelen meginni, mert más nincs. Kajából én is a sütötök-burgonyával kezdtem, valoban jó az ize, persze Ő is kiköpte, rájöttem, hoyg késhegynyit kell a szájába tenni, s azt elszopogatta, szó szerint, mert mai napig szopja a főzeléket is, banánt is, mindent.
sZóval, ez természetes, hogy kiköpi, türelem kell, s szerintem mindennap próbáld, ez nem erőltetés, hanem izleltetés, rá kell jönnie, hogy ezek is finomak, izletesek.Hosszu idő, de talán 3-4 nap után már rájön, hogy jééé, ismerős, izlik:).

La Pass: valoban sokszor olyan szinü a végtermék, mint ami bement. Az a tuti, amikor áfonyásat, erdei gyümiset eszik, annak van jó szine:)

Megfigyeltem, egy számomra érdekes dolgot, s ezt Bendeguznál nem láttam. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de kb. amióta fózeléket eszik, "kirázza hideg". nem feltétlenül evés közben, van, hogy játék, stb. közben. Tapasztaltatok hasonlót? miért van ez??

Siggimam Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3613
Sziasztok!

quizas!
Azt a 4 év alatt megfigyeltem, hogy ahogy egyre hamarabb világosodik, egyre hamarabb kelnek, szóval már csak októberig kell kibírnod:oo)))
DE, nálunk is az használt, mint Agallisnál. Én este előre bekészítettem a tápit a csőrösbe, hajnalban csak be a mikróba, és az alatt a fél perc alatt nem annyira ébredt fel, és mire beszürcsölte az egészet, általában elálmosodott. Sokat segített a cumi is (persze ha a Tied cumizik)

etetés: nálam a kisebbel az vált be, hogy megnevetettem, és mikor szélesre tátotta a száját, jól begyömtem az ételt. De szerencsém volt, elég hamar elfogadta a kanalat, bár én tejpéppel kezdtem, és az eléggé a fog(ínyé)re volt.

Gabeszka

Andimama Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3612
Quizas!

Kinga is egyre korábban kel, én 1/2 6-6 körül szoptatom és sokszor nem alszik vissza utána. De van, hogy 1/2 8 - 8-ig is alszik. Persze semmi rendszer nincs benne. Remélem ez is csak egy időszak, majd jön más is.

La Pass!

Azért olyan, mint ami bement, mert még nem tudja a szervezete, hogy mit kezdjen vele. Nálunk az alnapüré volt az első és én azon lepődtem meg, hogy a következő pelusban már ott is volt. Ahogy hozzászokik az anyatejcin kívüli más kajákhoz, egyre jobban fog hasznosulni a főzi, gyümi is.

OFF
Quizas, remélem most sikerül válaszolnom a leveledre.
ON

Andi

C.C.Viki Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3611
Sziasztok !

La Pass.,
Csak a színe volt dettó ugyanolyan, vagy még az üvegformát is megtartotta:-)))) Arra nem tudok kompetens választ adni, hogy ilyen esetben szívódik-e fel tápanyag a kajából. Azt talán vígaszt nyújt, hogy a mi Marcink amióta főzit eszik (kb. 4 hónapos korától), azóta is minidg érdekes látványt produkál nekünk a pelusba a különféle zöldségek után. A sárgarépa után még most is sárgarépás színű a kaki, a spenót, sóska maradványa feketés-zöld színekben pompázik a fehér pelusháttéren :-)) De bármi szines kaját is egyen (pl. paradicsomos tésztékat, stb. ) a színkombináció megjelenik a pelusban. Lényeg, hogy a szines "kakalkádot" produkáló picifiú fejlődésével nem volt semmi probléma. Aminek kellett, az biztosan felszívódott a kajából és hasznosult.
Fokozatosan proóbálkozz az új ételek bevezetésével, akkor más gond meg úgysem lesz. Persze tudom, hogy ezt teszed :-)

Csákó,
Viki

Előzmény: la Passionata (3599)
quizas Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3610
Zezse,
elfelejtettem válaszolni. Szóval igen, a mi ágyunkban játszik, ezért megyünk a nappaliba, hogy legalább az apja alhasson (hétvégén csere). Ha nem figyelek rá, hiszti, bingó! Azt szereti, ha velünk egy szinten van, de ha magasabban, az még jobb. Ha meg a padlóra fekszem, jön a hajhúzás.
quizas
Előzmény: zezse (3603)
quizas Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3609
Sziasztok!

Na, szép kis panoráma... Köszönöm a sok hozzászólást, ezek szerint nem vagyok egyedül.
Én is az óraátállításban reménykedem. Nálunk a tejmennyiséggel nem hiszem, hogy gond lenne (most próbálom a délutáni, 3. szopiról lebeszélni, a reggeli, esti és délelőtti marad még), ha nem akar kaját elfogadni szopi után.
A napi két alvással is kezdenek gondok lenni. Ma pl. 10:30-12:30 és 17:00-18:40-ig aludt (de csak mert fölkeltettük). Nemigen fog ma menni a korai fektetés, pedig affelé kellene tendálnunk, hogy húsvét után ne tízig legyen fönt.
Talán jobb a pacsirtáknak, én 11-8-ig tudok a legjobbat szunyálni.

quizas

amamsik Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3608
Sziasztok!

Ez a mi "problémánk" is!
A mi 8 hónaposunk is 6-kor kel (este 3/4 8 körül dől ki).
MInt a pontos idő, hatkor kíméletlenül ébreszt, pár percig van csak el a saját ágyában, aztán kajáért kiabál. És mivel már nem szopik, marad az, hogy kikelek az ágyból, tápszert készítek. A kisasszony persze erre sem alszik vissza, de addigra már úgyis fél 7 - 3/4 7 van, és én is felébredek, és keszülök munkába.
Dorci 9 után alszik el megint kb 1 órára, aztán csak délután 2 után, egy másik órára.
Szóval summa summárum, én hozzászoktam, alkalmazkodtam a gyerekhez (szerencsére én is koránkelő vagyok).
Sőt, örülök a nyugodt estéknek, hiszen 3/4 8-tól már békés csend van, és miénk az este a férjemmel.

zezse Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3607
Háát lányok, marad a pálinkás kenyér!!! :-))))
Agallis Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3606
Sziasztok!

Quizas: pont ezzel küzdöttünk mi is 1 éves kor körül, én akkor már csak este és reggel szoptattam.
Mikor már nagyon kiakadtam, anyukám tanácsát fogadtam meg, aki úgy csinálta velem anno, hogy 5-6 között kaptam egy üveg langyos tejet. ( tápi vagy babatej). És visszaaludt utána mindenki.
kb. 7-10 napig tartott amíg odáig jutottunk, hogy csak a keze ügyébe kellett rakni a csőröst és megkereste magától.(utólag egyértelművé vált számomra, hogy már nem volt elég a tej neki, pedig bőszen szopizott vagy 20 percig) A szoktatás alatt a férjem adta, hogy eszébe se jusson szopit várni, és 1000x suttogta neki, hogy idd meg szépen a tejecskédet, feküdj szépen le, mindenki alszik még, korán van aludj te is!!! A legjobb kifogni mikor félálomban van.
Ezzel együtt mostanában 7-kor kel(2éves),de másfél évesen pl. 8-1/2 9-ig aludt.

Agallis

Kriza Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3605
Szia,
enyém 9 hónapos is ennyit alszik éjjel és én is fel vagyok ezen háborodva!!! Régen Jakus fél 8-8h-ig aludt, de mostanság a kicsi 6-fél 7h-kor már fent van, és akkor már Jakus is felébred, aztán nyűgösek, nyavalygósak egész nap... :(((
Dömi hajnali 5h körül meg szokott ébredni, de ha megetetem, ha nem, legkésőbb fél 7h-kor felébred. Régen 6h-kor szopott és utána aludtak mindketten fél8-8h-ig - istenem, régi szép idők!!! Én már olyan nagyon álmos vagyok... próbálok délután aludni, pihenni, de akkor is.

Talán ha átállítják az órát, akkor ez a 6h 7h lesz... én ebben reménykedek. Más megoldást nem látok, én próbálkoztam mindenfélével, szoptatás-nem szoptatás-sirnihagyás, rábeszélés Jakusnál, semmi se megy mostanság.

egy álmos Kriza

Előzmény: quizas (3602)
zezse Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3604
Elég értelmeteln voltam, természetesen nem az uram kockázik a fejemen reggel hatkor.
zezse Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3603
La passionata: nem kekec, csak kérdés: miért kezdted el etetni, kevés már a tejed???Egyébként az egy éves gyerekből, néha a borsó, répa, kukorica összeállítás jelenik meg a pelusban de lehet hogy csak azért mert nem rágja össze.

Quiuzas: Nálunk is ez van, apa felkel( otthon dolgozik) pelenkacsere, és mivel nálunk matrac van, játszogat egy órát kb,( anya fején ütögessük a kockát stb..) majd visszefszik tankolni, és alszunk ugy 8-830 ig. Mi van ha nem figyelsz rá??? És nálatok játszik ? Hisztizni kezd? Háát, nálunk most du. nem hajlandó aludni, éss viszont 6-30 kor elfől auldni. ami szintén nem ok. Néha cserélhetünk gyereket, és akkor kialszod magad. Bár vigyázz az enyém szopik éjjel !!! :-)))
Szóval nincs okos tanácsom

quizas Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3602
Sziasztok!

Utólag is boldog szülinapot az egyéveseknek! Hamarosan mi is ünnepelhetjük, hetek kérdése. Hosszú majdnem egy év áll mögöttünk.

La Passionata,
Az enyém is a répát zabálta be, elsőre. Persze, hiszen édes. És először még nem emészti meg jól, de hamarosan egyre kevésbé lesz hasonló a bemeneti oldalhoz, bár a színe megmarad. Ja, és szorulást okozhat.

És most tanácskérés következik.
Ismét az alvással, illetve inkább az ébredéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Hátha Ti okosabbak vagytok. Mióta a csemete nem szopik éjjel (mert ha néha fölébred, az apja megy be hozzá), azóta egyre korábban kel. Nyolc és kilenc közt letesszük, és szinte mindig fönn van már hajnali hatkor. Éber, friss, eleven. Hiába fektetem magam mellé szopni, 20 perc múlva már nyekizik, hogy uncsi. Bepelenkázom, akkor jó, mert foglalkoznak vele. Beviszem a nappaliba, előveszek pár játékot, majd pár perc múlva fölsettenkedek a díványra - fix, hogy egy perc múlva ott áll és engem követel. Próbálok enni adni neki, hátha kevés volt a tej. Nem kell a kaja, ellenben az etetőszékből fölállva remekül elérhető a konyhaajtó kilincse, az leköti. DE ÉN ÁLMOS VAGYOK! Beviszem megint a nappaliba, de 20 perces sírás után magam mellé veszem a rekamiéra, ott végre megnyugszik, föláll, lepakolja az onnan elérhető polcokat, tépi az újságot. Kilenc után jót eszik, tízkor meg már álmos, és 1-2 órát alszik. Délután 3 körül is elalszik valamikor, úgy egy órát. Ha valamikor nem alszik, nagyon nyűgös, szóval kell még neki a két alvás nappal. De így meg én vagyok nyűgös. Nincs valami módszer arra, hogy rávegyük a gyereket, hogy többet aludjon éjszaka? Kénytelen leszek én is kilenckor lefeküdni, hogy ne legyek zombi egész nap ? Csak mikor végre elaltattam a babakocsiban kint sétálva, tudom fölhozni a lakásba és van némi időm, de ilyenkor csak lézengek, elaludni nem tudok. Házimunkát végezni se igazán, ha nagyon fáradt vagyok.
Segítsetek, mit tegyek?

quizas

moncaberta Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3601
Nekünk is Dr Leo cip?nk van, 5700 ft volt . Egyébként úgy tudom ez a márka az Elité, akárcsak a Siesta. A cipok trukkje az, hogy nem tesznek belülre betétet (tök egyenes , sima, kemény a talp) ,viszont a sarok belso fele magasabb, mint a külso, ezért kicsit kifelé billenti a bokáját, nem engedi befelé esni, így nem tud megsüllyedni a talpboltozat stb. A kemény talp pedig állítólag dolgoztatja a talpizmokat. A járáshoz szükséges ív benne van "gyárilag" a talpban. Másik boltjuk a Ráday utca 19-ben van. Nem tudom ez miért olcsóbb, mint a Siesta.

Az én gondom viszont az, hogy szobacipot keresek és mivel a lány még foleg mászik, nem akarok szandit (abban nem tudja a lábfejét lefeszíteni), hanem valami egyszeru bor vagy gumitalpu mokasszínt (csak hogy ne csússzon + nem fázzon). De 19 méretben egyszeruen nincs. Nem tudtok segíteni?

Cincoka Creative Commons License 2002.03.20 0 0 3600
Szerintem,ha ugy jön ki,ahogy bement,akkor még nem készült fel az emésztörendszere ...
Előzmény: la Passionata (3599)
la Passionata Creative Commons License 2002.03.20 0 0 3599
Sziasztok!

Egy kis megnyugtatást szeretnék kérni!:)
Kicsi Manóm hétfőn volt 6 hónapos, aznap próbálkoztam először főzivel. /Almát már kapott 1 pár napja, tetszett neki./ Krumplival kezdtem hétfőn, anyatejjel kutyultam, de nagyon nem ment a Kismaszatnak. Azt leirni nem lehet, milyen fejeket vágott hozzá!:))) Bement egy hangyányi, kijött 3X annyi. Nem erőltettem, krumpli lapozva egy pár napra. Másnap de. üveges gyümit adtam volna, du. pedig répát, de ugyanaz, mint a krumplival. Ezt csak dalianak emliteném, hogy türelem, majd csak megszeretik az új izeket!
Aztán mai napon meglepi: egyetlen magzatom betúrta a répát délben! Nekem ezek még új élmények, nem győztem gyönyörködni a csupa maszat kis arcában! /én nem is lettem nagyon répás...:)/
Ez idáig jó és szép, s ami miatt megijedtem: 4 óra hossza múlva a répa a pelusban volt! De tökre úgy nézett ki, mint ahogyan az üvegben volt.Ez teljesen normális??? Szivodott ebből fel egyáltalán valami? Azt tudtam, olvastam, hogy a cékla szinezi a vizeletet is és stb, de a répának ugyanúgy kell megérkezni, mint ahogyan bement???
Hááát, most lehet, hogy nagyon ostobának tartotok, hogy ilyenekkel zaklatódom itt, de eddig is nagyon sokat segitettek a hozzászólásaitok, s ilyenre nem emlékszem.
Előre is köszi!

la Pass.

Ágibági Creative Commons License 2002.03.20 0 0 3598
Sose tudni mitől hízik... ;o)
Előzmény: Ancsurci (3597)
Ancsurci Creative Commons License 2002.03.20 0 0 3597
Sziasztok!
Habszegfű, Gabónak is gyorsan jönnek a fogai már 5 van!, de a két metsző még nincs kint...
De a cipő ügyre akartam válaszolni: nekem is nagy problémám ez, főként a borsos árak miatt. Gabó elég stabilan áll, és kapaszkodva megy is, így végülis a Dózsa György úton voltunk egy orthopéd cipő boltban (Városligetnél), ahol a nő gondolkodás nélkül szandált ajánlott, felpróbálta a 18-ast, de mivel a 19-esben is stabilan állt végülis azt vettem. Ez Dr.Leó tipusú és 5400Ft volt. Ami még mindig nem olcsó, de nem is 8000... Persze ha elkezd járni, szerintem muszáj venni zártat is, mert ha esik, vagy kicsit hidegebb van a szandál kevés.
Mindenesetre ez egy elég jól megépített szandál. Direkt az első lépésekre találták ki...

Mit csinál az, akinek nincs kertje? A játszótéren is lehet homokoztatni a csöppségeket? Gabó mindent megeszik..a homokkal se tenne másként

Moncaberta, Zsuzsinak utólag is boldog szülinapot!!!!
Ancs

Előzmény: habszegfu (3581)
Gabus Creative Commons License 2002.03.20 0 0 3596
Látom résen voltál! Na azérám! :o))

Kivárom, amíg odáig züllenek, hogy 8-ig esetleg képviseltethetik magukat.
csütörtökön már én is szólóban.

---magántársalgás befejezve----

Előzmény: szinténzenész (3595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!