Keresés

Részletes keresés

Arrive'd-Erci Creative Commons License 2011.08.20 0 0 4105

Sziasztok!

 

Ne haragudjatok, hogy kérdésemmel zavarok, de szeretném megtudni, hogy a BPST (I, II, III, IV) mit is akar jelenteni egy zárójelentésben. Fordítanom kell egy magyar zárójelentést, és egyszerüen sehol nem találok a neten értelmes választ rá.

Ennyi van a papíron:

"BPST II-ben syst. zörej" és "ritmusos, BPST II-ben syst. zörej"

 

Fontos lenne tudnom, mert hollandra kell fordítanom, és mivel orvoshoz kerül a fordítás tovább, nem szeretnék hülyeséget írni.

 

Az már eléggé egyértelmünek tünik, hogy nem nemzetközi jelölés... sajnos.

 

Elöre is köszönöm a segítségeteket!

 

További szép napot!

TádéMazsi Creative Commons License 2011.08.19 0 0 4104

Kedves VSD!

 

Igen, ASD II ( jelentős b-j.shunt ), kis PDA ( Bota vezeték is nyitva maradt, bár azt mondták, hogy az tűszúrásnyi volt.

Emellett szerepelt a pulmonális hypertónia diagnózisként.

Állítólag 10 éve nem láttak ilyet, vagyis a mi esetünket.

A 07.25-ei kontroll szerint ASD zárás és PDA ligatura történt, a műtét után hullámzó értéken lehetett pulmonális nyomást kalkulálni, amely átmeneti csökkenés után magasabb értéken maradt, és erre kapunk komplex gyógyszeres kezelést ( Tensiomin, blocalcin ).

Műtét előtt azt mondták, h a jobb szívfele kétszerese a bal szívfelének, és a műtéttől várják a nyomás rendeződését, vmint, h a szívfelek egyenlítődnek, ami meg is történt.Csak ez a pulmonális nyomás megmaradt.Szeptemberben megyünk szívkatéterezésre a nyomásértékek pontos meghatározása miatt.

 

Hát, egyenlőre ennyi, amit így nagy gyorsan írni tudok.

Tudod, kedves VSD én nem akartam az interneten utána olvasni a dolgoknak, mert véleményem szerint aki nem orvos, az csak még jobban felidegesítheti magát , mert nem feltétlen azt olvassa, ami éppen az ő esetükre vonatkozik.Párom viszont folyton azt olvasta, és hát nem éppen kedvező dolgokat a ph-s betegekről.Én mindig bízok abban, h a gyógyszerek segítenek a törpének...

 

Egyszóval ez a mi esetünk, véleményed szerint miképp alakulhat a dolog, egyáltalán lehet e előre kalkulálni, vagy csak a reményem marad:)!?

 

 

 

Előzmény: VSD (4103)
VSD Creative Commons License 2011.08.17 0 0 4103

Kedves TádéMazsi!

 

Biztos, hogy pitvari sövényhiány miatt műtötték a kisfiadat?

 

Kérlek, tegezve írj!

 

VSD

Előzmény: TádéMazsi (4097)
VSD Creative Commons License 2011.08.17 0 0 4102

Kedves MARTINKA 77!

 

Jobbulást kívánok Martinnak, Nektek pedig erőt a gyógyulásig!

 

Üdv: VSD

Előzmény: MARTINKA 77 (4100)
mangyal4 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 4101

Kedves Martinka 77!

 

Folytamatosan nyomon követem Martinka sorsának alakulását, meg korábban azt hiszem e-mail-eztünk is vagy Veled vagy a Férjeddel. Nagyon szorítok/szorítunk Nektek Hódmezővásárhelyről egész kis sorstársakból álló csapat. Kérlek ha lesz erőd tájékoztass minket Martinka állapotáról. Sok erőt, kitartást kívánok Nektek! Veletek vagyunk!

Előzmény: MARTINKA 77 (4100)
MARTINKA 77 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 4100

Helló!Sajnos csak rossz híreim vannak Martin jelenleg gépen van 38.5 a láza holnap reggel átszállítják a GOKIba de ha valami baj lesz akkor még az éjjel folyamán.Bár nem ismerek személyesen senkit mégis azt kérem tőletek szorítsatok nei nekünk hogy felépüljön ebből a krizis állapotból.

MARTINKA 77 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 4099

Helló!Sajnos az öröm nem sokáig tartott Martin ma hajnalban korházba kellet vinni mert rosszul lett.Lesápadt szaporán vette a levegőt és teljesen elhagyta magát,nem tudom mi történt csak sejtem hogy esetleg valami gyulladás áll a hátérbe ha többet tudok írok .

Brigi06 Creative Commons License 2011.08.12 0 0 4098

Kedves Martinka77!

 

Nagyon örülök, hogy otthon vagytok. Gondolom, nagy volt az öröm. Minden jót kívánok Nektek a továbbiakban is.

 

Brigi

Előzmény: MARTINKA 77 (4092)
TádéMazsi Creative Commons License 2011.08.12 0 0 4097

Kedves VSD!

 

Régóta olvasgatom a fórumot, és látom, h sokmindenkinek hasznos tanácsokkal szolgálsz.Remélem nekem is tudsz segíteni!Kisfiamat pitvari sövényhiánnyal műtötték jún.16-án ( MArtinnal együtt voltunk bent a GOKI-ban ).Születése óta tudtuk, h van pitvari sövényhiányunk, úgy 6-7 mm-es!Folyamatosan jártunk kontrollra, ahol mindig megnyugtattak minket.Viszont a májusi kontrollon már a szíve jelentősen megnagyobbodott, valamint pulmonális hypertóniát láttak: 4m/s.Két hét múlva a Gokiba kerültünk, ahol 1 hét múlva meg is műtötték.Mondanom sem kell nagyon megijjedtünk, mert azt mondták az orvosok, h nagyon ritkán látnak ilyen esetet, hogy az első életévben ekkora legyen a nyomásérték egy lyuk miatt.Műtét után a nyomások leestek, és egészen egy hétig normálisnak látták.Egy hét után újra mértek 4m/s-t, és azóta is csak aggódunk.A júliusi kontrollon még mindig emelkedettnek látta a doktornő.Jelenleg Tensiomin-t, blocalcin vérnyomáscsökkentőket szedünk.Kérdésem az, h bízhatunk e abban, hogy a gyógyszeres kezeléstől lentebb mennek az értéker, h a tüdőerek nem lesznek szűkek, a nyomások rendeződnek? Én hiszek a kisfiamban, akin semmi nyomát nem lehet annak látni, h vérnyomásproblámái lennének.Ugye, nem visszafordíthatatlan ez a folyamat?

Válaszát előre is közsönöm...

Tomi anya

TádéMazsi Creative Commons License 2011.08.12 0 0 4096

Kedves Martinka77!

 

 

Örülünk, hogy Martin hazaérkezett, további jobbulást nektek!:)

 

Előzmény: MARTINKA 77 (4092)
VSD Creative Commons License 2011.08.12 0 0 4095

Kedves MARTINKA 77!

 

Örömmel olvastam, hogy jól van a kisfiad. Remélem, tovább fog erősödni és nem lesz vele gond a későbbiekben. Vitaminokat és immunrendszer erősítőket temészetesen lehet adni a gyerekeknek ilyen szívműtét után is, csak azt javaslom, hogy mielőtt bármit is beadsz, beszéld meg a kezelőorvossal, aki az esetleges többi  gyógyszerét elrendelte, hogy lehet-e együtt szedni ezeket.

Martinka fényképét láttam ezen a fórumon (Te küldted), nagyon aranyos kisfiúnak látszik.

További javulást Nektek! Örülök, hogy segíthettem.

 

VSD

 

Előzmény: MARTINKA 77 (4092)
Nati anyu Creative Commons License 2011.08.11 0 0 4094

Szia Peti anyu:))))!Rendben vagyunk,lehetne jobb is,de ha így marad is nagyon jo,csak rosszabb ne legyen!már én is aggodtam,irtam neked,de nen irtál vissza:(((!!!Remélem jól vagytok!sok puszi

Előzmény: Peti Anyu (4091)
MARTINKA 77 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 4093

A goki dolgozoinak!Hálás szívvel köszönöm mindenkinek aki a kisfiamnak a felépülésében részt vett.Minden tiszteletem az önöké.

MARTINKA 77 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 4092

Kedves VSD!Örömmel közlöm hogy hétfön haza jöt a kisfiam bár nekem még sok dolog új vele kapcsolatba.Ami régen normális volt a légzésénél azt most tudtam meg hogy rossz volt.Az a kedves imerősöd műtötte a kicsit aki válaszolt nekem de sajnos csak a napokban tudtam megnézni a postafiokom de nagyon köszönöm az infot.Most pénteken reggel megyünk a kardiologiára a CRP érték fügvénye az hogy mi lesz a továbbiakban ha ez nem lesz jó akkor sajnos be kell feküdnie.Jelenleg tensiomim reggel este 1/4 és délben 1/2tabletta valamint furosemide és kálium a kötelező gyógyszerei.nem tudom lehet e adni imun erősítőt és vitamint vagy vérképzőt ha tudnál tanácsot adni azt megköszönöm.Esetleg te is találkoztál Martinkával?NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK MINDENT.

Előzmény: VSD (4079)
Peti Anyu Creative Commons License 2011.08.10 0 0 4091

Szia Nati anyu ! Jól vagytok? Aggódok. Puszi Peti anyu

Előzmény: Nati anyu (4054)
littlezorro Creative Commons License 2011.08.07 0 0 4090

Szia Kata!

 

Képzeld el, hogy pénteken délután hívtak fel, hogy elmarad a hétfői kórházi időpontunk, mivel újszülött kisgyerekeket kell megoperálni sürgősen. Gondolhatod, hogy mennyire ki voltam akadva, bőgtem egy sort, mivel már nagyon rákészültem illetve hála az istenek Kata is egészséges. Na mindegy nem tudok mit csinálni azt ígérte a doktornő, hogy kedden hívjam fel, hátha tudnak valamilyen új időpontot adni.

Szerintem jobb, hogy ilyen kis korban megcsinálják a katéterezést. Nálunk Kata 6 éves és két évvel ezelőtt még sokkal jobban viselte a vizsgálatokat, meg nem félt. Most ha beszélünk róla nagyon meg van ijedve. Talán a te kisfiad még nem tudja felfogni, hogy mi is történik vele, s így majd könnyebben el is fogja felejteni.

Majd kedden jelentkezem, hogy mikor lesz az új időpontunk.

 

Szia

Kati

gengsztermama Creative Commons License 2011.08.06 0 0 4089

Petimnek most, 4 évesen fedezték fel, hogy nincs rendesen záródva a botallo-vezetéke. Ha nem hall meg a háziorvos egy kis szívzörejt, nem is jönnek rá...

Igazából nem okoz semmi problémát nála ez a dolog, de azt mondták, jobb most elintézni, mint idősebb korában. Hát nem is tudom...jobban örülnék, ha nagyobb lenne, könnyebben meg tudnám vele beszélni ezt a kórház - nem lehetek mellette éjszakánként dolgot. De muszáj most menni, tehát várjuk a telefont :-)

 

Hétfőn szorítunk!

 

Kata

Előzmény: littlezorro (4088)
littlezorro Creative Commons License 2011.08.04 0 0 4088

Szia Kata!

 

Köszönjük szépen ránk fér, hogy sokan gondolnak ránk.

Egyépként nektek miért kell a katéterezés? Nekünk pitvari sövénhiányunk van, s úgy volt nekünk is katéteres módon zárják be, csak sajnos rossz helyen van illetve elég nagy a lyuk.

Üdv

Kati

Előzmény: gengsztermama (4087)
gengsztermama Creative Commons License 2011.08.04 0 0 4087

SZia Kati!

 

Köszönöm a gyors választ! Hát akkor nincs mit tenni, várni kell...

Nem is tudom, mit kívánjak nektek hétfőre, jószerencsét, kitartást, vagy minden jót -- mi mindenesetre szorítani fogunk :-)

 

Kata

Előzmény: littlezorro (4086)
littlezorro Creative Commons License 2011.08.03 0 0 4086

Szia Kata!

 

Mi májusban voltunk kislányommal nyeletéses ultrahangon, s akkor nekünk is azt mondták, hogy felkerültünk a 6 hónapos várólistára a műtét miatt.

Én is kb. úgy számoltam, hogy akár november is lehet, de július elején hívtak fel, hogy augusztus 1-jén mehetünk a műtétre.

Mi is pont befizettük a nyaralást, mely aug. 2-ig tartott, úgyhogy nagyon rendesek voltak és aug. 8-ára, azaz most hétfőre kaptuk az új időpontot.

Sajnos én úgy tudom, hogy erről a várólistáról nincs semmilyen előrejelzés, hanem egyszercsak felhívnak.

Hát röviden ennyi.

 

Üdv.

Kati

Előzmény: gengsztermama (4085)
gengsztermama Creative Commons License 2011.08.03 0 0 4085

SZiasztok!

 

Szeretném a tapasztaltaktól megkérdezni, hogyan zajlik ez a várólistás várakozás. Mi áprilisban voltunk a Gokiban, akkor az mondták, hogy felvesznek a katéteres listára, kb. 6 hónap. Tudom, hogy az október-novembert jelent, de nem lehet valahol érdeklődni, hogy hol tartunk a listán? Kellene már terveznem az őszi programokat és munkákat, nem tudom, mit tudok elvállalni és mit nem. Van esetleg rá esély, hogy egy körülbelüli időpontot mondjanak?

Előre is köszönöm és minden babócának gyógyulást kívánok!

 

Kata

VSD Creative Commons License 2011.08.02 0 0 4084

Kedves katikaje!

 

A szívfejlődési rendellenességek tekintetében én még nem hallottam erről.

 

VSD

Előzmény: katikaje (4083)
katikaje Creative Commons License 2011.08.01 0 0 4083

Sziasztok!

 

Szeretnék kérdezni tőletek valamit.Lehet hogy hülyeség ,de nem találok róla semmit!

Az azonos vércsoportú szülők gyerekeinek valószínübb a születési fejlődési rendellenessége?

Kedves Mindenki?Kedves Vsd?Mit gondoltok?

zewasoftis Creative Commons License 2011.08.01 0 0 4082

Szia!

Amikor írtam, siettem, és most látom, hogy félreérthető, amit írtam. Természetesen nem "csak" annyit tettek, hogy az izomköteget megszüntették, hanem teljes egészében sikeresen korrigálták a Fallot tetralógiás "együttest"... Bocs, ha félreérthető voltam... Persze, írj privátban, ha gondolod.

Z.

Előzmény: atika17 (4077)
zewasoftis Creative Commons License 2011.08.01 0 0 4081

Szia!

 

Szerintem félreérthetően írtam: a kisfiunkat a GOKIban tökéletesen megműtötték, a legjobb kezekben volt és van, de a pulmonális billentyűvel egyelőre nincs mit kezdenünk/kezdeniük, majd ahogy nő a manó, akkor dől el, mit kell tenni. A Fallot tetralógiát Németországban sem műtötték volna jobban, anno felvettük a kapcsolatot dr. Prodán Zsolttal, és ő is azt mondta, teljsen felesleges, mert a GOKI orvosgárdája profi - és így is van.

 

Köszi,

Z.

 

 

Előzmény: marika3241 (4078)
Bera82 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 4080

Kedves Anna!

 

Köszönöm szépen az információt! Mindenképp igyekszem én is betartani a minimum 6 órát.

Remélem jól vagytok!?

 

Üdvözlettel:

 

Betty

VSD Creative Commons License 2011.07.31 0 0 4079

Kedves MARTINKA 77!

 

Örülök, hogy Martin már jól van. Beszéltem a GOKI-s ismerősömmel és azt mondta, hogy küldött Neked e-mailt még akkor, amikor Martinnal bajok voltak a műtét után. Remélem, tudtál nála érdeklődni a gyerek állapotáról!

Bízzunk benne, hogy most már hamarosan haza tudtok menni.

 

VSD

Előzmény: MARTINKA 77 (4074)
marika3241 Creative Commons License 2011.07.30 0 0 4078

Kedves  Zevasoftis!!Nemetorszagban mutottek a gyerekemet,nem probalnad meg ott?Ha gondolod kuld el az orvosnak a gyerek leleteit emailban es valaszaban megmondja mit tehet.Ha erdekel kuldom az email cimet.Minden jot.

Előzmény: atika17 (4077)
atika17 Creative Commons License 2011.07.30 0 0 4077

Kedves Zevasoftis!!

Köszönöm,hogy irtál.Privátban tudnék Neked irni?

Üdv:Anita!

Előzmény: zewasoftis (4076)
zewasoftis Creative Commons License 2011.07.30 0 0 4076

Szia!

Az én kisfiamnak Fallot tetralógiája volt, és ezen belül is van tüdőverőér szűkület. Annyit csináltak vele, hogy a tüdőverőérre feszülő izomköteget lefejtették. A pulmonális billentyűje még mindig nem az igazi, de várunk.

Z.

Előzmény: atika17 (4075)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!