A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
hottop v gene? honnan? (mennyi volt a szállítás?) melyik modell és miért a mellett döntöttél? érdekelne egy összehasonlítás vkitől, akinek már mind2-vel volt dolga! (de psze akármilyen vélemény érdekel a témában! ;) ) köszönöm!
Mózes: "Van esélye annak, hogy fogyasztásra alkalmas kávét szüreteljen az ember egy ilyen cserjéről?"
A törökök, akiknél ugyebár jőval melegebb van minálunk, mostanában azon reménykednek, hogy esetleg a globális felmelegedéssel az ő legdélibb vidékeik is alkalmassá váénaik a kávétermesztésre....
Én semmi ilyesmit nem éreztem, amiről írsz. Szerintem itt senkinek nem fáj, ha a másiknak hamarabb lesz piros kocsija, hegyes orrú cipője, vagy nagymellű nője. Ez egy ilyen jóindulatú banda... :D
A másik, hogy a kávéért is fizetek, ugyan annyit mint bárki más, nem vagyok kivételes helyzetben.
Sajnálom, hogy sokak rossz véleménnyel vannak az illetőről, de nekem soha nem ártott semmivel, épp ellenkezőleg.
Hát, itt lenne két egymás után fűzött mondatod, amiben benne van a lényeg. :D
Mi is kértünk kintről árajánlatot, de az általam említett cég nem kért sokkal többet mint a kinti árak.
Ha rászámolod, hogy kintről csak zsákos kiszerelésben tudod picivel olcsóbban beszerezni akkor megint más a leányzó fekvése.
Min. 10 embernek kéne összefogni, hogy zsákos kiszerelésben max 4 féle zsáknyi kávét tudjatok berendelni, ami 1 évre vetítve elég unalmas kávézás. Kintről a postaköltség sem túl olcsó.
Összességében most ők a legjobbak szerintem a piacon, mert már akár 1 kg kávét is kérhetsz fajtánként ugyan azért az árért.
Nézz körül te is, és ha találsz még jobbat, akkor szólj!
Én sem tudom teljesen összerakni a képet és meglátni a párhuzamot az olcsó pörkölővel, mert láttam a zöldkávé árlistáját és ahhez képest amit nemrég találtatok roppant húzós, bár a kinti ilyen témájú webshopok áraihoz képest meg nem. Na mindegy, lényeg hogy megrendeltem a pörigépet kintről, zöldet meg veszek hozzá majd itthon és kezdődhet az ismerkedés a témával.
Üdv minden fórumozónak. Lassan megérett az idő és a kis brikka+kapszulás vonalról váltanék valami komolyabbra. Először a Gaggia Classic, esetleg egy Twin Baby-re esett a választás, de a feleségemnek jobban tetszett a New Baby Ivory színű változata, és mivel a belbecs a Classic és a New baby között ugyanaz, cappuccinot meg évente csak párat kell majd csinálni, így a Twin előnye is ködbe vész, hajlok rá, hogy engedjek :) Ezzel kapcsolatban kérdezném azoktól akik ismerik/használták a new babyt, hogy:
- azért ugye lehet vele rendes tejhabot készíteni?
- a tápkábel cserélhető-e házilag, vagy beépített (mivel ezt a színt magyarországon nem forgalmazzák, így vsz Angliából leszek kénytelen rendelni)
- mennyire bonyolult átállítani a simpláról duplára és fordítva (nem a kávétartó csere bonyolultsága érdekel, az nem hiszem, hogy bonyolult lenne, hanem az adagolt víz mennyiségének változtatását mennyire egyszerű beállítani)
A pörkölőmet és is egy ilyen sráctól vettem, aki onnan szerezte. Tavaly elvileg még jó árak voltak.
Volt néhány jó ötlete, kezdeményezése emberünknek, de mindezt pillanat alatt tönkre vágja egy-több levéllel, telefonhívással.
Nézd meg azokat az árakat most és hasomlítsad össze azzal, amit beírtam pár hete. Ugyan az a kávé, csak más tarifával és ez a nem mindegy a hozzám hasonló kishal számára.
A piacon az marad hosszú távon talpon, aki nem máról holnapra akar többszörös haszonnal jól járni, hanem a VEVŐt tekinti fontosnak, mint jövője zálogát.
Elnézést hogy beleszólok, de szerintem tévedésben vagytok. Egy másik fórumon olvastam, hogy a nevezett /pontosabban nem megnevezett csak sejthető :-)/ személy cége szinte önköltségi áron juttatott hozzá fórumosokat otthoni kávépörkölő gépekhez, ráadásul viszonylag sokhoz, ugyanis a hazai kávé kultúrát ezúton is szeretné támogatni, akár anyagi haszonszerzés nélküli akciókkal. Ezt írták többen is, akik pörkölőt vettek tőle, ha jól emlékszem talán a PH-en fórumozók közül voltak néhányan.
Különösképpen nem akarok beleszólni már ebbe, a tegnap kirobbant KV-zaccba, de, Gyerekek, nem vigyük már el a topikot ebbe az irányba! Ne a fórumozókat ugrasszuk össze, egy..., ismétlem: egyetlen személy, kereskedői megnyilvánulása okán (amely azért tükrözi persze magát a magánembert is)! Biztos fog a KVX-Sajtóközpont is kiadni egy hivatalos közleményt, cáfolatot..., várjuk meg azt, amíg a Sajtóközpontban egyezetnek a TASSZ-szal, a végleges nyilatkozat megfogalmazásáig. :))
Van aki gerinccel él, van aki meg csak létezik. Most nem írok nickeket. De gondoljanak bele, a qrv@ sem lehet sértő rájuk, hisz az is csak kitartott....
Bástya elvtárs is elégedetten fogja szürcsölni 10 év múlva Mo első ültetvényének nedüjét. :D
Letöröm a brazil santos árát, az AA-s magyar santossal, igaz a Mátra korlátai miatt az SHG minősítéssel gond lesz.
Mit nekem világválság és brazil aszály. :)
Nyitok majd egy élményparkot, ahol a látogatók kisétálhatnak az ültetvényre, át a pörköldébe és végül elfogyasztják a maguk által szüretelt, pörkölt és csapolt nedűt.
Várom a további ötleteket és befektetőket a tervhez! ;)