Keresés

Részletes keresés

sue19 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 341
Ez pedig nagyon egyszerű, gyors kaja:

Csevapcsicsa

Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 50 dkg darált sertéshús, 2 egész tojás, só, bors, erős paprika.

A hozzávalókat összedolgozzuk, 5-6 cm-es kolbászkákat formálunk belőle. 2/3 hővel előmelegítjük az AMC Arondo grillező elemet az első piros jelzésig.
A kolbászkákat minden oldalukon ropogós pirosra sütjük.
sue19 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 340
Ezt próbáljátok ki, tényleg nagyon finom! A találkozón is készítettük szombaton, nagy sikere volt.


Óriás almás palacsinta

Hozzávalók:

- 5 dkg vaj,
- 1 nagy édes alma,
- 1,5 dl zsíros tej,
- 8 dkg liszt,
- 4 tojás,
- 3 ek. kristálycukor,
- ½ kiskanál vaníliakivonat,
- só,
- tetejére porcukor.

Az almákat meghámozzuk, szeleteljük. Egy keverőtálba beleteszünk két evőkanálnyi olvasztott vajat, a tejet, a lisztet, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és a sót, kézi mixerrel simára keverjük.
2/3 hővel előmelegítünk egy 3,5 l-es, 24 cm-es AMC sütőelemet az első piros jelzésig, beledobjuk a maradék vajat, beleszórjuk az ujjnyi vastag csíkokra vágott almaszeleteket, egyszer megforgatva puhára pároljuk.
A kevert tésztát ráöntjük az almára, az Atmosferát az edényre fordítjuk, 6-os fokozatra állítjuk és a tésztát addig sütjük, amíg meg nem duzzad és aranybarnára nem sül. A hőforrás az edény alatt közepes hőfokon legyen. Sütés közben az Atmosferát nyugodtan felemelhetjük és megnézhetjük, hol tart a sütés.
Szeletekre vágva, porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.


sue19 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 339
Remélem, válaszoltam, mert nem biztos, hogy be tudlak azonosítani... Sok levelet kaptam és igyekeztem mindenkinek írni.
Előzmény: p8r (337)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.11.18 0 0 338

Hát mi tudatosság nélkül is nagyon finomakat (és egészségeseket) tudunk főzni. :-)

 

A vákuumozás soha nem is érdekelt. Eleve az elképzelés, hogy 2-3 hetes cuccot egyek meg, elborzaszt.

 

Zauberstab: nem tud 10x többet, mint a rendes boltban kapható - széles választékban hozzáférhető - botmixerek.

(persze a marketinganyagjában nem ez van :-) )

BNV-n és egyéb ilyen vásárokban árulgatták régebben, de ott is kellett a paraszvatkító "zauberelés" az eladáshoz.

Előzmény: p8r (337)
p8r Creative Commons License 2008.11.18 0 0 337
Solingen, WMF és Berghoff van nekünk, Fisslert nem ismerem. Ezeknél nem látom azt az átgondolt rendszer-koncepciót és apró kényelmi megoldásokat (hőmérő, csipogó, tárolás, vákuum, fedő-alátét...), mint a Zepter és AMC esetében. Persze a torony lehetőségét szívesen cserélném inkább üvegfedőre...

Sue, írtam levelet, előre is köszönöm a meghívót.

Duna plázánál dolgozom, és jártam Zepter bemutatón, de a sok apró csúsztatás és agresszív marketing egyelőre elvette a kedvem a Zeptertől.

Otto, elektromos vákuum-ra is tudsz minőségi alternatívát? Mert én nem találtam... Zepter MixSy-nél viszont tényleg jobb az eredeti Unold Esge Zauberstab. Kapható ez Budapesten?
Előzmény: Otto Normalverbraucher (336)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.11.18 0 0 336
Anyagilag sokkal jobban jársz (minőségben pedit ugyanazt kapod), ha szétnézel a WMF, Fissler és hasonló német márkatermékek között.
Előzmény: p8r (333)
sue19 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 335
Írj egy emailt nekem (suepax@gmail.com), kapsz tőlem tájékoztatást az AMC-ről, nézd meg személyesen, aztán nyugodtan nézz meg más lehetőségeket is. Utána dönts.
Az AMC-ben szombaton lesz egy rendezvény. Meghívó kell rá, de küldök Neked, ha érdekel.
Előzmény: p8r (333)
sue19 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 334
Az AMC az eredeti. 1963-tól gyártják. A Zeptert 1986-tól, a többi másolatot pedig még későbbi időpontoktól.
Az AMC nemesacél (alfafém, melyet kizárólag az AMC használhat konyhatechnológiában). A többi rozsdamentes acél. (Általában az is sokkal jobb, mint a hagyományos.)
Árban az AMC és a Zepter között nincs jelentős különbség, de a többi utánzattal összehasonlítva viszont már lehet.
Hogy melyiket válaszd, az KIZÁRÓLAG a saját igényedtől függ. Legjobb, ha megnézed személyesen. Bp-i vagy? Mert akkor az AMC központjába meg tudlak hívni. A Zepterrel szemben lakom, ismerem is jól a termékeiket, de azért nem akarok róla nyilatkozni, mert én az AMC-nek dolgozom, tehát úgy érzem, nem lenne elfogulatlan a véleményem. (Más kérdés persze, hogy nem véletlenül dolgozom az AMC-nek és nem a Zepternek, annak ellenére, hogy az utóbbitól 5 percnyire, az előzőtől pedig 23 km-re lakom... Munka szempontjából ez nem lényegtelen. A vásárlás szempontjából teljesen az.) Szánj rá időt és nézd meg.



Előzmény: p8r (333)
p8r Creative Commons License 2008.11.14 0 0 333
Kedves fórumozók,

hol találok arra vonatkozó véleményeket, tényeket, hogy a Zepter vagy az AMC rendszert érdemesebb-e megvásárolni? Elsősorban a főzőedények és a vákuum tárolás érdekel. Köszönettel, p8r
sue19 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 332
Szerintem ez egyáltalán nem gond. Mindenki a saját világszemlélete szerint éli az életét. A saját értékrendje az, ami alapján eldönti, mi éri meg neki és mi nem. Ez a világ összes termékére vonatkozik. Az AMC - és végül is bármilyen termék - megvásárlása nem pénzkérdés, hanem kulturális kérdés. Ami valóban fontos nekünk, azt megszerezzük. Ami nem, azt akkor sem vesszük meg, ha hegyekben áll a pénzünk. Ez így van jól. Legfeljebb jellemző lehet, hogy mit tudunk a világ dolgaiból értékelni és mit nem...
Az AMC - és más, korát megelőző termék - esetében az a gond, hogy van "edényképünk." Közismert dologról van szó, aminek általános, az adott korszaknak megfelelő értéke van. Az ettől eltérőt nehezen fogadjuk be, mert valójában nem értjük, miről szól. Lefordítva, ha csupán edénynek fogjuk fel a korábbi tapasztalataink szerint, akkor sohasem fogjuk az árát reálisnak találni.
De ez így van bármilyen közhasználatú termék esetében. Egy hirtelen meggazdagodott, volt kolléganőm mesélte, hogy a hirtelen jött pénze ellenére is még sokáig a piacon vásárolta a ruháit, mert iszonyú drágának tartotta a szalonok kínálatát. Egyszer, egy ismerőse beszélte rá, hogy egy rendezvényre vegyen magának kosztümöt egy belvárosi butikban. Olyan jópofán mesélte el, hogy még a víz is kiverte, mikor az árakat meglátta, de amikor bement a próbafülkébe, és fölvette a cuccot, amit a butikos nő összekészített neki, egyszerűen képtelen volt a tükör elől elmozdulni! Azt hitték a butikban, hogy rosszul lett... Utána már boldogan hagyott ott több százezer forintot - végül is megengedhette magának -, mert amit vett, lényegesen több volt, mint egy gönc a többi közül. Csak ehhez ki kellett próbálnia, hogy ezt megértse.
Tudod, én figyelem a vásárlóinkat - de akár visszagondolhatok arra is, amikor én megvettem az első készletemet. Nagyon kevés az, aki a vásárlás előtt ne sokallná az árat. Viszont amikor elkezdi használni, szinte kivétel nélkül mindenki tovább vásárol! Még az is, aki nagy készlettel kezdi, mert akkor már akar a gyerekeinek, a szüleinek, magának pedig luxus termékekkel egészíti ki az alapot. Ez az oka annak, hogy az AMC nem nyomul.
Ha Te úgy gondolod, hogy Neked nem éri meg, ne vedd meg. Azért van a világon mindenből sokféle, hogy mindenki a saját ízlésének és igényének megfelelőhöz juthasson.






Előzmény: Seameny (327)
Sylvice Creative Commons License 2008.11.10 0 0 331
Rizses hús

A megfelelő AMC edényt közepes hőfokon az első piros jelig melegítem. Lepirítom benne a húskockákat, hozzáadok felkockázott hagymát, megszórom pirospaprikával, teszek bele kockára vágott 1/2 paradicsomot, kisebb zöldpaprikát, sárgarépát, sózom, borsozom, dobok bele 1 babérlevelet, beleszórom a megmosott rizst, felöntöm a annyi vízzel, ami a rizs térfogatának kétszerese. " Dél állásig" hagyom rajta a sima fedőt, majd ráteszem a gyorsfőzőfedőt, turbó fokozaton 10 percig főzöm, majd lekapcsolom a hőforrást. Ha a fedő "kienged" villával átkeverem, salátával tálalom. Szerintem a paradicsomsaláta illik leginkább hozzá.

Jó étvágyat!
Előzmény: sue19 (330)
sue19 Creative Commons License 2008.11.09 0 0 330
Nem emlékszem rá, hogy a Dubarry karajt fölraktam-e már? Most eszembe jutott, mert a napokban ezt főztük. Fölrakom, hátha valakinek megtetszik.

Sertéskaraj Dubarry módra


2/3 erősségű hővel, az első piros vonalig felmelegített AMC edényről (24 cm-es) levesszük a fedőt és a kiklopfolt karajszeletek mindkét oldalát átsütjük benne. A szeleteket a fedőre szedjük ki és ott fűszerezzük tengerisóval, őrölt borssal és kevés őrölt köménnyel. Az edény alját hajszálvékony szalonna csíkokkal rakjuk le, és erre helyezzük vissza a karajszeleteket szépen egymás mellé. Az egészet átkenjük egy vékony réteg tejföllel és ezután helyezünk minden karajszelet közepére egy-egy kupac karfiolrózsát, melyeket nagyon kevés bio ételízesítővel szórunk meg. Az egészet leöntjük besamel mártással, és először a sima fedőt rátéve, az edényt délállásig melegítjük, ekkor kicseréljük a fedőt gyorsfőzőfedőre és 10 percet hagyjuk a Soft üzemmódban eltölteni. Ha fölnyitottuk az edényt, ételünkre még sajtot is reszelhetünk, amit pedig ha atmoszférával rápirítjuk, még fenségesebb..
Burgonya püré illik hozzá legjobban.
Besamel mártás: Hozzávalók: ahány dkg vaj, annyi dl tej, kevés liszt, tengerisó és szerecsendió. Elkészítés: Az AMC edényt 1/3 erősségű hővel melegítjük és beletesszük a vajat és felforrósítjuk (vigyázzunk meg ne égjen), hozzáadjuk a lisztet, és kifehéredésig sütjük. Ekkor felengedjük a tejjel és péppé főzzük, majd miután a fűszereket beletettük lefedjük, és kikapcsoljuk alatta a hőforrást, és 8-10 percig forraljuk.




Előzmény: Tereza (316)
sue19 Creative Commons License 2008.11.09 0 0 329
Rég jártam erre, most a klubozgatok az iwiwen. De tervezem az újabb receptek összeírását, csak külön akarom válogatni a diétás recepteket, hogy akinek olyan kell, vagy fogyózni akar, akkor könnyebb legyen. Szerintem gyertek a klubba, mert most nagyon kevés időm van az egyetem miatt, nem fogok tudni mindenhová fölrakni recepteket.
Előzmény: Tereza (289)
sue19 Creative Commons License 2008.11.09 0 0 328
A klubok között találod meg, Recept klub, csak AMC rajongóknak!
Előzmény: gyfricy (291)
Seameny Creative Commons License 2008.10.21 0 0 327
Köszi, remélem így lesz!
Az az igazság, hogy néhány brosúrát is osztogattak, amiből láttam egy lapot egyik ismerősömnél. Elolvastam, és elmentem direkt kérni egy teljeset, hogy a feleségemnek megmutassam, mert nagyon tetszett a technológia, az egészséges főzőcske lehetősége.
Viszont utána már gyanús volt, hogy a honlapon nincsenek árak, így utánaérdeklőtdtem, és akkor szembesültem vele, hogy 200-300e ft-os szettekről van szó.
Ez alapján biztos nem fogok még egy kávéskanalat sem venni, pedig akár az egész szettet megengedhetném magunknak (emiatt is kértem teljes brosúrát), de azért ez sztem irreálisan magas ár, akármilyen jó is a termék és egészséges.
Előzmény: Sylvice (324)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.21 0 0 326

Akkor miért kellett kiemelni, hogy zsírmentes????

VAgy akkor mire jó az egész cucc???

Nehogy már egy jó csülköt ne lehessen akármilyen más edényben külön zsír nélkül elkészíteni...!

Vagy akármilyen recept jöhet ide? MErt ezzel az erővel átvonulhatnátok a konyha-trükkök vagy mit főzzünk holnap topikba is...

Előzmény: Sylvice (325)
Sylvice Creative Commons License 2008.10.21 0 0 325
1.A topic nem a szuper egészséges, szuper zsírmentes kajákról szól, ha még nem vetted volna észre.
2. A hagyományos elkészítési módhoz képest viszont így egészségesebb és nem tartalmaz hozzáadott zsírt.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (321)
Sylvice Creative Commons License 2008.10.21 0 0 324
Nyugodj meg. Ha az AMC-sek azt mondták nyertél, az az ajándék a tied. Ha nem akarsz kóstolót tartani, nem kötelező, és kiszállítási díjat sem kell fizetned.
Előzmény: Seameny (320)
Degec007 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 323
dehogy :D
Előzmény: Seameny (320)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.21 0 0 322
Csak nehogy kifizettessék veled a "kiszállítási költséget" (potom párszázezer forint).... :-DDDDD
Előzmény: Seameny (320)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.21 0 0 321

Nem irigylem én senkitől az ízesebb falatokat. Sőt.... :-)

 

Csak nagyon kikönyökölt a szuperegészséges-hűdezsírmentes receptből már maga a csülök is, de még megfejelve baconnel aztán végképp.... :-D

Előzmény: Sylvice (319)
Seameny Creative Commons License 2008.10.21 0 0 320
Minap megállítottak az AMC-sek egy bolt előtt, tippeljem meg egy edény súlyát.
Ma hívtak hogy nyertem és személyesen hoznák el a nyereményt.

Csak nem akarnak nálam főzőbemutatót tartani???
Sylvice Creative Commons License 2008.10.21 0 0 319
A baconszalonnát előtte megpirítom, ezáltal kisül belőle a fölösleges zsír.
Amúgy nem csak azok főznek AMC-ben akik diétáznak.
És néha még az " Update-guru" Schobert Norbi is elcsábul egy kis cupákos sertés körömre. Hisz az élet nem csak lemondásokból áll. És az aki alapvetően egészségesen táplálkozik néha "vétkezhet"
Előzmény: Otto Normalverbraucher (317)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.20 0 0 318

kiegészítés:

http://www.dietinfo.hu/article.php?article_id=920

 

magas zsírtartalmú sertés-, marhahús (pl. csülök, dagadó), tepertő

Előzmény: Otto Normalverbraucher (317)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.20 0 0 317

Bár megfogadtam, hogy többet nem írok ide, de ezt nem lehet kihagyni... :-DDD

 

Nagyon ízletes és könnyen emészthető a zsírtalan sütés miatt.

...

20 dkg . baconszalonna

 

 

LOL! és mégegyszer LOL :-DDDDDDD

Előzmény: Sylvice (315)
Tereza Creative Commons License 2008.10.20 0 0 316

VÉGRE RECEPTEK, Hurrá!

 

Számomra érdekesnek hangzik, mert én a szárazbabhoz nem szoktam rakni paradicsomot és z.paprikát és füst.húson kívül más húst se. Ne érts fére, ez nem akar kritika lenni - ezek szerint a te recepted színesebb, köszönet érte. Továbbra is írjál, ha van még tarsolyodban több recept.

Előzmény: Sylvice (314)
Sylvice Creative Commons License 2008.10.19 0 0 315
Ízletesen és egészségesen" sertéscsülök AMC-vel.
Hozzávalók:
1 sertés hátsócsülök
2-3 vöröshagyma,
só, bors,
5 dkg. vaj,
petrezselyemzöld,
1 kg-nyi burgonya,
20 dkg . baconszalonna (vagy valamilyen füstölt húsos szalonna)


A hátsó csülköt szárazara törölgetem, bevagdalom.
Az oválsütőt az első piros jelzésig melegítem.Ezután megpirítom az egézben hagyott, de bevagdosott csülök minden oldalát.Ha jól átpirult, fűszerezem sóval, borssal.(én kicsit idegenkedek a sokféle fűszertől, ezeket használom inkább. Ezek hozzák ki igazán a sülthús ízét) Egy egész vöröshagymát dobok mellé, a vágásokba is tehetünk szeletelt hagymát.Egy dl.vizet adok hozzá, s ráteszem a fedőt. Először déli állásig, majd csökkentett hőforrással további piros jelig sütöm a húst.Nem árt lassan 1-1,5 óráig sütni.Hasábburgonyát pirítok vajon, ( a sütőedényt felmelegítem, majd beleteszem a vajat,petrezselyemzöldet is, s megforgatom benne szárazra törölt burgonyát ), azt is ugyanúgy megfűszerezem,s lefedem, lassan párolom. Mikor kész a hús,s a burgonya, akkor ráteszem a kész burgonyát a húsra, s együtt is sütöm-párolom.
Baconszalonnát pirítok külön AMC serpenyőben, a hús vágataiba helyezem.Így "díszítem".
Oválsütőben tálalom.
Nagyon ízletes és könnyen emészthető a zsírtalan sütés miatt.
Hihetetlen, mennyire kihozza a hús igazi ízét az edény, s az is hihetelen,hogy épp annyi zsíradék van a húsban, amennyi szükséges ahhoz, hogy a szervezteünkben a vitaminok felszívódjanak.

Előzmény: gyfricy (313)
Sylvice Creative Commons License 2008.10.19 0 0 314
Babgulyás AMC módra.( 4személyre)
Vagyünk 12 kg füstölt tarját (egy kicsit beáztatva főzés előtt), 1/2 kg. sertéslapockát, s néhány karajcsontot. 1nagy fej vöröshagyma,2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyem, zellergumó és zellerzöld,1 gerezd fokhagyma, só, bors, delikát.
Kb. 30 dkg. szárazbab (a sárga színű), amit néhány órára beáztatok.

A húsokat felkockázom, a hagymát apróra szeletelem, a zöldségeket is felkockázom.
Az edényt az első piros jelzésig felmelegítem, s beleteszem az előtte szárazra törölgetett húsokat.Fakanállal a szokásos módon pirítgatom, majad belekeverem a hagymát, zöldparikát, paradicsomot, fokhagymát. Kevergetés után, megszórom pirospaprikával, majd beleforgatom a zöldségeket. Ráteszem a beáztatott babot (a vizet előtte leöntöm róla!). Felengedem vízzel, megízesítem sóval, borssal, delikáttal.Lezárom a secuval. Először softon, majd turbón legyen az edény optimális hőfoka.Ezután elzárom a hőforrást, s hagyom magától kiengedni a fedőt. (addig főz) Miután levettem a fedőt, jól megkavarom a levest.
Jó étvágyat hozzá!
Előzmény: gyfricy (313)
gyfricy Creative Commons License 2008.10.18 0 0 313

Azt szokták mondani, hogy a jó bornak nem kell cégér. Vagy így van, vagy nem, ezt mindenki meg tudja ítélni. Azt viszont nem kell megmagyaráznom, hogy ha én nem lépek be a klubba, akkor nem fogok tagsági kártyát kapni, így nem leszek ott a tagdíjfizetési listán. Ha nincs szükségem önreklámozásra nem fogok olyan szövetségek soraiba beállni, amik nemtagadottan a reklámok miatt keringenek a földnek nevezett roncshalmaz éterében anyagaikkal!

Egyébként, vagy te már olyan idős, hogy emlékezhess a nagy és nevezetes "z" előtti időkre? Amikor még nem volt mindenki számára elérhető az internet és nem tudták hülyíteni az elmémket! Nem tudhatom, hiszen nem léptem be abba a klubba, akik mindig, mindent látnak előre és hátra 50-50 évet, így nincs ott a nevem azok között, akik nélkül ez az oldal nem jöhetett volna létre, vagyis a támogatók között!?!?

 

Recepteket Kérünk!

Előzmény: csikoss (310)
gyfricy Creative Commons License 2008.10.18 0 0 312

Az a probléma, hogy nem csak a receptek miatt jöttél ide, hanem bújtatott formában próbáltad isteniteni a "z"-t a másikkal szemben, tetted mindezt úgy, hogy nem is ismered a másik rendszert! Ezen állításomat azóta is vállalom, hiszen kitűnik a megnyílvánulásaidból, amit közkincsé tettél! Az AMC edényről nem lehet lecsavarni a "termokontrol"-t, mert neki nincs olyan, hanem AMC Visiotherm, AMC Audiotherm-je van, ami természetesen lecsavarható! Egyébbként kiváncsi lennék, hogy 1982-ben hogyan kellett letekerni a "termokontrol" gombot a "z" edényekről? Hát nyílván sehogy, hiszen nem létezett ilyen márka. A másik viszont igen, létezett, mégha nem volt lecsavarható bizgentyűje és edényfüle!

A topikot látogathatod, hiszen a recepteket itt tudod közkincsé tenni, ha valóban ezen szándék vezérelne, de ne tegyél olyan tudatlan kijelentéseket, ami a marketing irányába tolja el a hozzászólásaidat! Azt még nem értem, hogyha "z" kereskedő vagy, minek akartál segíteni "a"-nak? Vagyis értem, de látom mögötte a szándékot és azt már nem szeretem! Ha receptekkel jössz, akkor azt szeretni fogjuk! Itt senkinek nem kellene reklámozni a saját maga által istenített rendszereket, főleg nem üzleti célból, de ezt már lentebb is leírtam!

 

A jobbnál jobb recepteket viszont továbbra is várjuk, függetlenül attól, hogy "a"-ra, vagy "z"-re írták! Én nem vagyok kereskedő, nem is főzök, de fogyasztója vagyok ezekben az edényekben elkészített ételeknek és meg kell, hogy mondjam, nagyon ízlenek! Ezért járok ide, hogy gyűjtsem a recepteket, de a tudatlansága egyes embereknek fáj és nem is fogom szó mélkük hagyni ezeket!

Előzmény: csikoss (309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!