Keresés

Részletes keresés

gsmcoder Creative Commons License 2008.12.17 0 0 737
Drábik, hogy a meglévő államkötvényt nyugodtan cseréljük forint pénzre, ez csak egy "átcímkézése" ugyan annak az eszköznek. Ha pedig likvidítás igénye van az államnak akkor nyomat magának, kamatmentesen, mivel infláció nem a kamat hiánya miatt lép fel, hanem a rosszul hasznosuló pénzforgalom gerjeszti (lásd gazdasági lufik, árualap növekedés nem követi a növekvő pénzmennyiséget). Az inflációt nem alapkamattal hanem pénzkivonással szabályoznák.
Előzmény: Zottjoghurt (735)
gsmcoder Creative Commons License 2008.12.17 0 0 736
a forint bedőlésére megkonstruált médiamarketnig, hogy szarassuk be a sok devizahitelest, hogy viszi a házukat, autójukat a válság egy átverés, manipuláció.

Magyarország még mindig exportból él és nem a belső fogyasztásból. Minél gyengébb a forint annál jobban pörög az export. előbb-utóbb beáll egy egyensúly. Az ingatlanok nem túlárazottak, az árverésből egész jól kijött volna az aki megszorul, és vehetett volna egy kisebb kecót. az autót meg egyszerűen visszaveszik. Így működik a piac. ezt beszari politikusainkank is tudnia kellene.

izland más szitu: netto importáló, belső fogyasztásból élt luxus szinten évtizedekre eladósodva.
Előzmény: A. K. Shirko (732)
Zottjoghurt Creative Commons License 2008.12.17 0 0 735
És Drábik erre mit mind? Összeszedett már valami érdekeset a forrásaiból? A mai állapot már 2001 körüli írásaiban is benne van. Soros is hasonlóról pampogott akkor.
Előzmény: gsmcoder (734)
gsmcoder Creative Commons License 2008.12.17 0 0 734
szerintem nem a dollárkamat mértéke miatt nincs hitelezés. Nyugodtan adhatná ingyen is a pénzt a FED. Elfogyott a fedezett arra, hogy egyáltalán visszafizethető lesz az akár ingyen hitel is (kockázat magas lett, amelyet most ingyen pénzzel akarnak 'elvakítani'). Túl nagy része megy el törlesztésre a gazdasági bevételeknek és nics már több equty amit fedezetnek bedobhatnának (ingatlan és a részvény és a commodity lufi kidurrant).

a gyógyír a meló és a törlesztés, megtakarítás Nincs több hitel, mert nincs több beárazható fedezet. A kerbankok szerintem FEDalapkamat + 10%os dollárkamaton mernének hitelezésbe fogni mert akkora a kockázat. De ez kirázna egy csomó szereplőt, csődhullám, stb. Külföldi tőkét kellene a kapitalizmus fellegvárába is bevinni, de az mivel a dollár államkötvény hozama negatív, nem megy.
Maradna a reprivatizációs feltőkésítés(csődeljárás után) , hasonlóan a mi kis k. európai átalakulásunkhoz. De pénze, megtakarítás már csak a nem demokratikus harmadik világnak van (arabok, oroszok, Kínaiak), na ettől meg félnek mint a tűztől.
Előzmény: gsmcoder (733)
gsmcoder Creative Commons License 2008.12.17 0 0 733
a 2. pontban leírtad a lényeget, hogy mit okozhat a 'piaci' alapon történő pénzkibocsájtás: Nem akar senki se előzőleg meglévő, megtakarított pénzt adni az állam adóságleveleiért. ezért az állam becsődöl.
De ha a megtakarítást a rendszeren belülről várjuk azzal nem teremtünk új pénzt (csak átpakoljuk a zsetonokat), új pénz nélkül pedig nincs gdp növekmény. A hiányt ugyan betömjük, de a fogyasztás ill. beruházásra fordítható likviditás nem bővül.

Ha pedig kívülről-külföldi befektetőktől (alapok), hitelezőktől (pl. IMF) várjuk az ellenértéket akkor pedig a hitelre nyújtott kamat elhagyja a rendszert, ezáltal állandó deficitre ítél. Habár a bővített likviditás teret ad a fogyasztás ill. beruházás ezáltal a GDP növekményre. Meg persze az inflációra is, mert a kívülről bepumpált likviditá sem hasznosul 100%-ban.

harmadik módszer ?



Előzmény: A. K. Shirko (732)
A. K. Shirko Creative Commons License 2008.12.17 0 0 732
Szerintem a helyzet ennél azért árnyaltabb

1. Korábban az FED 1.75 (?) -ről majd' 6%-ra emelte az alapkamatot. Tehát tettek a túl olcsó hitellehetőségek ellen.
A mostani visszavágás a recesszió elkerülését szolgálja, vagyis gazdaságösztönzés.
Ha tehetnénk mi is ezt csinálnánk, mint javasolják is egyesek.
2. Az MNB nem a drága hitelekért emelt alapkamatot, hanem a Forint árfolyamzuhanásának megállítására, és a pangó Állampapírpiac beindítására. Enélkül sajnos összeomlott volna a költségvetés. Ha jól tudom már azóta volt csökkentés és gyorsabban akarják visszavágni a kamatot mint korábban tervezték.
Előzmény: gsmcoder (731)
gsmcoder Creative Commons License 2008.12.16 0 0 731

Drábik kamatmentes pénze hamarosan valósággá válik a kapitalizmus mintaországában: FED alapkamat 0.25% !!

Nem kell a hiteleznek a tengeren túlon még gyakorlatilag ingyen pénzt se?

Azt mondják a válság oka a túl sok és olcsó hitel volt, erre a gyógyír a mégolcsóbb hitel, muhaha.

Aki pedig gyarmaton él mint pl. a magyarok, azok meg felnyomták 2 számjegyűre a kamatott szintén a túl felelőlet és bőkezű hitelezésre hivatkozva.

Előzmény: Zottjoghurt (730)
Zottjoghurt Creative Commons License 2008.12.13 0 0 730
Drábik forrás? http://rense.com/
Zg69 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 729
Én úgy gondolom nincsen itt semmilyen összeesküvés, legalább is nem olyan ahogyan azt be szokták állítani. Ezek a hatalmi csoportok akiknek nagy hatalmuk van (pl.: USA elnöke, FED, multinacionális vállalatok stb.) egy cél érdekében dolgoznak. Mégpedig az, hogy maximalizálják profitjukat és érvényesítsék érdekeiket. Nem kell nekik összeülniük és titokban megtárgyalni hogyan csesszenek ki az emberekkel. Persze van, hogy egymást támogatják, de ez sem összeesküvés, pl.: USA kormánya nem fog hozni olyan intézkedést, mondjuk környezetvédelem szempontjából amitől romlik az Exxon piaci helyzete. Mert sok ember munkanélkül maradhat, és minden ország a saját vállalatait védi.
A. K. Shirko Creative Commons License 2008.12.03 0 0 728
De igaz. Én is része vagyok egy világméretű összesküvésnek,
lepaktáltam már több munkáltatóval is köztük multival is, hogy a béremet és a tudomásomra kerülő üzleti s egyéb információkat titokként kezelem.
Előzmény: Törölt nick (727)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.02 0 0 727
A mindenkori elit végül is valamilyen szinten összeesküvéseket, többé kevésbé titkos paktumokat is alkot szinte mindig... Nemde?
Előzmény: A. K. Shirko (726)
A. K. Shirko Creative Commons License 2008.12.02 0 0 726
Az eddigi beírásaimból arra következtetsz?
Én összességében nem látom, hogy ezek a jelenségek összeesküvés eredményei lennének. Szerintem így működik.
Olvassatok MNB műhelytanulmányokat és árnyaltabb képet kaptok.

Egyébként az egész illuminátus körüli leírások közt is sok ellentmondás van.
Kennedyek egyesek szerint benne a csúcs 13-ban, mások (pl. Drábik) ellenük lépett fel.
Warburgok csomó helyen központi szerepet kapnak, 13-as listán nyomuk sincs.
Maga a mozgalom egyesek szerint 2000 éves, de olvastam olyat hogy 13 000 éve nyomorgatják az emberiséget. Egyébként 1776-ban csupa nagy szellem alapította.

Egyébként mi itt a polidilin jól elcsámcsogunk drábikon, a történelem/filosz/kennedy gyilkosság fórumon elég gyorsan (kb. 5-10 hozzászólás) elvetették a kennedys elméletét, ugyanis logikátlan és tárgyi tévedések vannak benne. Mondjuk a mi témánkban is van ellentmondás és sok ellenőrizhetetlen adat.

Azért hasznos volt számomra ez a téma, sokkal többet tudok a gazdaság és a pénz működéséről mint korábban, mivel sokat olvastam utánna, hogy ne csak hitetlenkedésből írjak. Most meg sok érdekeset olvastam a szabadkőművességről.


Előzmény: ultimustemporis (724)
gyerek93 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 725
itt vannak az előadásai: http://utolag.com/Drabik.htm

a "VAN-E ALTERNATÍVÁJA AZ UZSORACIVILIZÁCIÓNAK? " sorozat kimagaslóan jó és átfogó.

egyébként az öreg elvből nem párttag, viszont van egy szervezetük: Összefogás a Fennmaradásért http://www.fennmaradas.hu/
Előzmény: WebMester (722)
ultimustemporis Creative Commons License 2008.12.02 0 0 724
Ha mondjuk olaszokkal nevesitene, akkor mennyivel lenne masabb a mondanivaloja szamodra?
Előzmény: A. K. Shirko (716)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.02 0 0 723
Én speciel csak ezt olvastam. Belekukkantottam párba még, mikor a kezem ügyébe kerültek, de szerintem "kissé" bő lére ereszti az öreg.. :) Az összes könyve lényege beleférne egy könyvbe. De ez csak magánvélemény.

Nem tudom biztosan, de szerintem nem sorozat, hanem önálló könyvek, szerintem nem épülnek egymásra...

Saját honlapja, ha jól tudom nincs, de rengeteg írása, elődadása, interjúja van fenn a hálón...

pl: http://mek.oszk.hu/01500/01560/html/

"simán alapíthatna pártot"

Hát igen... De tartok tőle, jobb ha nem teszi ezt egyelőre... :)
Előzmény: WebMester (722)
WebMester Creative Commons License 2008.12.02 0 0 722
A könyvei mennyire épülnek egymásra?

Én először inkább a Pénz diktatúrája könyvét olvasnám el, ahhoz muszáj előtte más könyvét elolvasni?

Nincsen honlapja Drábik úrnak? Amennyire tud beszélni, meg amennyi mondanivalója van, simán alapíthatna pártot (de most komolyan).
Előzmény: Törölt nick (719)
Mirdad Creative Commons License 2008.12.02 0 0 721

 

  Ezt jó, hogy tisztáztad :) Köszi.

  Üdv!

 

Előzmény: gyerek93 (720)
gyerek93 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 720
szia!
én nem akarlak meggyőzni drábik igazáról, gondolom úgysem tudnálak, de ez a "zsidó téma" kicsit zavar.
úgy vetten észre, h általában kétféle ember találja meg folyton a zsidókat (miközben szó nem volt róluk):
-aki szereti mindenhol "tetten érni" az antiszemitizmust
-vagy aki szereti minden geciségben tetten érni a zsidókat

a lényeg: drábik által említett dinasztiák (rothschild, rockefeller ...) NEM zsidó dinasztiák. nem zsidó emberek. pont.
van saját vallásuk (az illuminátusság valamilyen szinten vallás is), leszarják a zsidókat, viszont nagyon szeretik - pl.a média által állandóan szajkózott "náciveszéllyel"- a zsidók szorgalmát és tehetségét a maguk oldalára és hamis ideáiknak szolgálatába állítani.

izrael úgy jöhetett létre, h a cionisták vágya a nemzeti otthonra találkozott a pénzkartell azon érdekével, amely szerint létre kell hozni egy helyőrség államot a közel-keleten, ahol ott az olaj. bővebben olvashatsz erről drábik valamelyik írásában, kitenném a linket, ha rá tudnék menni a honlapra.
Előzmény: A. K. Shirko (716)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.30 0 0 719
"egyébként ha elkezdeném olvasni, melyikkel érdemes kezdeni?"

Pillants a topik címére..! ;)
Előzmény: WebMester (715)
Zottjoghurt Creative Commons License 2008.11.30 0 0 718

Legjobban az tetszik, hogy az MNB részvénytársaság, tehát benne kellene lennie a cégjegyzékben. De nincs benne, mert hoztak egy törvényt, ami ezt nem teszi kötelezővé.:))

 

Előzmény: WebMester (713)
A. K. Shirko Creative Commons License 2008.11.30 0 0 716
Drábik tényleg leszögezi, de érdekes módon zsidó emberekkel nevesíti a dolgot.

Az általam látott ZeitGeist videó pedig tulajdonképpen egy Orwell 1984 átirat, csak Gerorge W. Bushra és néhány zsidó dinasztiára kihegyezve.
Megjegyzem, az 1984 elég jól megragadja a hatalom lényegét, de ez pont ellentétben van a világkormány gondolatával, hisz akkor kik lesznek az erős ellenségek?

Érdekes dolgot figyeltem meg:
Számos pénzügyi könyv elérhető (még drábik is) pl. a MEK elektronikus könyvtárban.
Ha ezeket olvasod a hitel, meg a bankok működése le van írva bennük, nincs ez titokban tartva. 1983.-as kiadású magyar könyvben sem vonnak le olyan súlyos következtetéseket, mint Drábikék, pedig mi akkor még egy másik rendszer más táborában voltunk, tehát nem dicsőitik a tőkés rendszert. Tehát ha ezeket a könyveket olvasod természetesnek érzed, hogy így működik. Ha Drábikot vagy a hasonló videókat látod felháborodsz! Miért? Mert olyan szóhasználat, ellenségkép képzés van benne, hogy ez a reakciód. Manipulálnak téged.
A zeigeist végén a világkormány is ilyen. Persze, hogy a globalizálódott, túlnépesedett és egyre kevesebb erőforrással rendelkező földgolyónkon előbb -utóbb világkormány lesz, ideálisabb mint marakodó országok versenye az erőforrásokért. Persze ezt is be lehet állítani úgy mint egy összeesküvés részét.
Bár mostanában kezd divat lenni Amerikát szidni, de én úgy gondolom, hogy a világpolitikájukat a népükért csinálják, és nem gonoszok. Nem látom olyan sötétnek a helyzetet, mint ezek az alternativ forrásink sugallják. Voltak sokkal elnyomóbb rendszerek már a világtörténelemben, és tulajdonképpen szerintem a világ azért egyre emberibb évszázadok mércéjével nézve.
Akinek meg nem tetszik a mostani fogyasztói társadalom a népbutító és reklámzabáltató médiájával, az megteheti, hogy keres/létrehoz egy neki megfelelő kommunát: http://magicafe.hu/news.php?nid=18

Ígérem most pár napig nem szólok hozzá, hogy ne uraljam a fórumot, különben is el kell költeni Rotschild nagybácsi által átutalt béremet:-)
Előzmény: gyerek93 (708)
WebMester Creative Commons License 2008.11.30 0 0 715
Huh hát én itt még nem tartok, nem olvastam még egy könyvét se (egyébként ha elkezdeném olvasni, melyikkel érdemes kezdeni?).

De engem az izgat most, amit már több helyen is olvastam, hogy miért van önállósága a központi bankoknak, miért nem a választópolgárok irányítják választott emberek által?
Előzmény: Törölt nick (714)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.30 0 0 714
Úgy tűnik, ám nem így van szerintem.

A legtöbb dolgot, hogy ellenőrzöd le?
Hogy jársz utána az Illuminátusok létezésének egyáltalán? Ők és a Szabadkőművesek (és egyéb ki tudja milyen titkos társaságok) titkos paktumainak az USA és Izraeli kormánnyal és titkos szervezetekkel, multikkal, pénzügyi elittel?
Hogy bizonyosodsz meg a Rotshildek, Warburgok, Rockefellerek és egyéb nagytőkések befolyásainak, titkos szerződéseinek, holdingjainak, trösztjeinek, oligarhiáiknak? Stb stb stb..

Sok állítása biztos, hogy igaz. Nagyon nagy disznóságok vannak. Van utánajárható, bizonyítható is bőven nyilván, de azt hiszem, a legsúlyosabb és legultimálisabb állításai zömmel ellenőrzihetetlenek, nem bizonyítottak és bajosan bizonyíthatóak. Pl tervezett történelem, és ezek az agy-manipulációs titkos módszerek.

Olyan dolgokba nyúlkál, amik ha léteznek is, valószínűleg a legmagasabb szintű titkosszolgálati módszerekkel védik azokat... "Halandó" soha nem szerezhet objektív bizonyítékot ezekről, vagy ha véletlenül (vagy nagyon ügyesen) sikerül is, akkor nagyon-nagyon halandó lesz... ;)
Előzmény: WebMester (713)
WebMester Creative Commons License 2008.11.30 0 0 713
Helló!

Én Google videón néztem pár videóját, és nagyon értelmes tűnik az öreg. Nekem úgy tűnik, hogy csak olyan dolgokat mond el, amit bárki leellenőrizhet, hogy igaz-e.

Azt tényleg érdekes volna megtudni, hogy a Magyar Állam mért nem gyakorol 100%-ban hatalmat a Magyar Nemzeti Bank felett, azaz miért van bármiféle önállósága az MNB-nek, miért nem az Országgyűlés, és ezzel a választópolgárok irányítják?
Zg69 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 712
Láttátok a Zeitgeist Addendumot?
ultimustemporis Creative Commons License 2008.11.30 0 0 711
A kompatibilitással egyetértek. Noha olvastam a könyvét, többé kevésbé egyetértek vele, de azért vannak szépszeri számmal hatásvadász részek, illetve ferdítések benne, ami megvan mondjuk egy Zeitgeist videóban is.
Előzmény: Törölt nick (709)
ultimustemporis Creative Commons License 2008.11.30 0 0 710
Zeitgeist addendum idézet? :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.30 0 0 709
Lenkei, Cenzúrázott Egészség c. könyvében felvázolt, összeesküvés elmélethez mit szóltok? Kompatibilis Drábik elméleteivel...
gyerek93 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 708
itt azért valamit helyre kell tenni.

"Nekem ez nem tetszik a Drábikban meg a ZeitGeistben, hogy a világban lévő szerintem "működési jelenségeket" próbálják úgy beállítani, mintha a zsidók és a számukra nem tetsző politikusok bűne lenne." -írod.

Drábik több előadásában egyértelműen leszögezi, h itt nem a zsidókról van szó, ez a "háttérhatalom" vegyes etnikumú társaság, és ők persze nagyon szeretik, ha lezsidózzák (nagyon sok iromány szerzője hegyezi ki erre ezt a témát-nagyizrael,zsidóherceg meg ilyen ostobaságok) őket, mert akkor egyből lesöpörhetik a számukra kellemetlen témát, mondván: "hogy ezek az antiszemiták mit ki nem találnak?!"
Előzmény: A. K. Shirko (704)
Zg69 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 707
A korszellem változott, de nagyon kiss arányban. Még mindig ugyanaz a korszellem uralkodik mint 2000 ével ezelőtt is.Gondolok it a vallások szerepére, a nemzetiségi megkülönböztetés szerepére és a pénz szerepére is. És persze, hogy a Rotshildek előtt is volt háború, mert az előtt is ugyanolyan korszellemben éltünk, és ugyanúgy nagy hatalommal voltak felruházva emberek, pl.: királyok. A zeitgeist nem egy zsidoság elleni kampány, teljesen az ellenkezője. A célja, hogy megtanuljunk mindenkire egyformán tekinteni, és hogy felismerjük a valódi kapcsolatunkat a természetünkel.
A baj a mai világban, nem a dús gazdag bankárok, vagy a korrupt politikusok és más profit orientált önző csoportok. Ők csak a tünetei.
A baj a rendszerben van, a társadalmunkban és annak intézményeiben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!