Keresés

Részletes keresés

csipke.bogyo Creative Commons License 2008.07.01 0 0 26188

Köszönöm az előző választ.

Lenne még egy kérdésem.

Mivel utolsó menstr. máj 25., még nem voltam orvosnál, csak teszteltem pozitívat. Eddig minden rendben volt, ma reggel észleltem nagyon minimális enyhén barnás váladékot. Mivel jövő héten külföldi utazást tervezünk, csak utána akartam elmenni a nőgyógyászomhoz, amikor már talán szívhang is van. Helyesen teszem így, vagy menjek el még ezen a héten a halvány barna hüvelyi folyás miatt?

Köszönöm.

zsebi96 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26187
Kedves Györgyi!

Én 6 évig szedtem a Diane 35-öt, semmi problémám nem volt vele. Ez volt az első "fogamzásgátló", amitől normális lett a ciklusom, és pattanásaim sem voltak sem menzeszkor, sem előtte. A dokim ezt azzal magyarázta, hogy ez a gyógyszer igazából nem is fogamzásgátló, hanem valami bőrgyógyászati dilibogyó, csak fogamzásgátló hatása is van. Szóval én csak ajánlani tudom.

zsebi
Előzmény: Gyorgyi (26164)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26186
Kedves dobsika,

Első terhességem, 28 éves vagyok SPA (Bechterew kór)-s, ami a terhesség alatt teljesen tünetmentes.

40+6 napos vagyok 06.23-ra voltunk kiírva, de a baba várat magára. A lepény már 3-ad fokú, és a magzatvíz is kevesebb, de tiszta. A flow jó, ctg rendben, méhszájam 2-es. Fájásaim bár vannak, de még nem az igaziak...2 napja előtejem is van. A dokim még ma du-n kontrollra hívott ctg-re és ha ma éjjel nem indul be magától holnap reggel fél8-tól zselével fogja megindítani a szülést, uis. eléggé vizesedik már a lábam, bokám, kézfejem és egyre nehezebben is mozgok.

Kérdésem a következő, miben másabb a zselés indítás a rendes szüléstől? Van e vmi javaslatod számomra? Én is olvastam a gőzmozdonyos írásod a szülésről és nagyon szeretnék koncentráltan szülni, ha lehet term-s úton.


Mennyiben mas? Semennyiben.
Amugy teljesen egyetertek az orvosoddal, hogy 41. het utan meginditja, plane 3-ad foku lepennyel. Sok szerencset....

Gabor
-----------------------------------
Kedves Gyorgyi,

MIt tudtok a Diane-35-rol?

En semmit, mert USA-ban nincs. Ebben a forumban reszvevoktol tudom, hogy elegge gyakran hasznalt Magyarorszagon.

Gabor
-----------------------------------
Kedves Moka25,

32 év, 3. terhesség (2006 egészséges kisfiú, 2007 8. heti missed ab) 22. hete.
Kb. 2 hete kezdtem szenvedni az allergiától (erős szánanátha és enyhe asztma formájában) és az izomgörcsöktől is (vádli, comb). A gyakori, de rendszertelen keményedésekre egyébként is szedett magnézium (3x2 MagneB6, 470 mg Mg-laktát-dihidrát [=48 mg Mg]) mellé kálcium pezsgőtablettát kezdtem inni (2x1; 500 mg Ca), emellett mindkét tünet elviselhető, csak elkezdtem izgulni, nem lesz-e sok ennyi Ca, nem fog-e emiatt túl hamar elöregedni a lepény? Mennyit kéne szednem a fentiekből, hogy a babának se ártson, ne is keményedjek túl sokat és még lássak is a náthától?


Terhesseg alatt soha ne öngyógyszereld magad. Ha problemad van, jelentsd a nogyogyaszodnak, es hagyd hogy ő hatarozza meg a gyogyszereket amiket szedned kell es azoknak az adagjait.

Gabor
--------------------------------
Kedves zoldharisnya,

32 ev, 2. terhesseg (első 9. heten missed ab), a 26. hetben. Kenyes problemak adodtak: kijott az aranyerem (gondolom, csak ez lehet a vegbel koruli fajdalmas kituremkedes). Rostosan taplalkozom, mozgok, nem hiztam el, mindennnap van normalis allagu szekletem, sosem volt meg ilyen gondom, megis.

Mikor fog ez elmulni? Mivel kezelhetem? A nogyogyaszom fog felirni valamit? Buta kerdes: de elhetek-e ezzel szexualis eletet (huvelyi...)? Ha tudtok valami okosat, elore is koszonom, mert elegge fajdalmas. :-)


Elmulni akkor fog, amikor megszulted a gyereket. Az oka nem a szeklet, hanem a méh nyomja a venas halozatot. Gyogyszer amit Mikolt irt. Ha nincs benne hydrocortison, vegyel kulon es keverd hozza 1:1 aranyban. Szex okay.

Gabor
--------------------------------
Kedves roncsi75,

32 éves, 2 és fél éves kislány anyukája vagyok, és felelőtlenül strandoltam a hétvégén.Tesot tervezünk és első éles hónapunk volt (kislányom is elsőre összejött)

Csütörtökre várom, tehát pont 3 napom van a ciklusból hátra. A gondom pedig, hogy nagyon viszket, ég a hüvelybement és kevéske darabos folyás is van. Nincs színelváltozás, vagy szag, szóval gondolom ez a szokásos nyári gomba amit 1x vagy 2x nyaranta strandolás körül "összeszedek".

Orvosom szabin van a héten külföldön, és így nem tudok elmenni hozzá. A tanácsotokat szeretném kérni, hogy alkalmazhatom-e a canesten kombi-t (canesten kúp és canesten krém). Ma már használtam 1x a külső részeknél a krémet és átmenetileg enyhülést hozott, de azt sajnos már beljebb nem lehet használni és ártani sem szeretnék a magzatnak, ha megfogant.


Ne onkezeld a fertozest, mert nem lehetsz biztos benne hogy gombas.
Sokfele fertozes van ami ugyanolyan szimptomakat okozhat.
Amugy nem elek Mo-n, nem tudom hogy a Canestent lehet-e huvelyileg hasznalni.

Gabor
------------------------------
Kedves ut+kereső,

34 éves vagyok, kétszer szültem és egy vetélésem volt.
A Depo Provera injekcióval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Pár évvel ezelőtt már kaptam több mint egy évig, akkor semmi gondom nem volt vele, ezért most is kértem a nőgyógyászt, hogy ezt írja fel és adja be. Első három hónapban semmi panaszom nem volt, a következő injekció beadása viszont csúszott két hetet, mert a doki szabin volt, ez alatt az idő alatt változó intenzitással véreztem. Miután beadta az injekciót két hónapig nem volt vérzésem és semmi panaszom. A harmadik hónap megkezdésekor elkezdtem vérezni és azóta is vérezgetek változó intenzitással. Elmenetem a dokihoz, aki azt mondta, amig a hatóanyag nem ürül ki a szervezetemből, addig fogok vérezgetni. Azóta újabb egy hónap telt el, már kaphattam volna a következő injekciót. Az UH-on a méhnyálkahártya elvékonyodott, a doki szerint ettől vérezgetek. Kérdésem, hogy meddig fog ez tartani, illetve hogy kaphatnám-e ezek ellenére is a Depo Proverát, vagy inkább nézzek más után. A gyógyszerektől már első hónapban vérezgettem, de ugye azt abbahagyva el is múltak a tünetek.


Ez Depo-Proveranal akkor is elofordul neha, ha teljesen rendszeresen kapod.
Ha itt ott elkesel, akkor még inkabb. Ha jelentos tulsulyban vagy akkor még annal is inkabb. Nem tudsz mast tenni, mint hogy folytatod, de most mar pontosan 3 honaponkent. Vagy attersz tablettakra. Vagy ha mar ketszer szultes es nem akarsz gyereket a kovetkezo 3-5 even belul, spiralra.

Gabor
-------------------------------
Kedves ritigue,

4 (+2) hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon, és az orvos szerint a baba átlagban 23+3 -nak felel meg. Az lenne a kérdésem, hogy az normális-e, hogy egyszer a feje nő két hét alatt majdnem 1cm-t és a combcsontja, meg a hasa nem. Máskor meg a hastérfogat nő 22 mm-t és a feje szinte semmit?
Minden baba úgy fejlődik mint a mienk, hogy hol az egyik testrésze nő, hol a másik?
Az orvos szerint ez a lemaradás nem jelent semmit!


Nem a baba nő mashogy, az ultrahang pontatlan.

Gabor
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26185
felolem vicceskedhetsz, de terhesen nem artana szakorvos velemenyet kikerni allergia eseten, tekintettel arra, hogy a magzat jol-lete nagyban fugg a te allapotodtol.
Előzmény: Moka25 (26183)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26184
minden baba aranyosan fejlodik, az ultrahang az, ami nem centimeter. 2-3 het elteres barmelyik iranyba tokeletesen normalis es atlagos. az ultrahang korant sem olyan megbizhato, mint azt a laikus kepzelne, es ehhez meg hozzajon a vizsgalatot vegzo rutinja es a gep minosege. szoval ne foglalkozz vele.
Előzmény: ritique (26182)
Moka25 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26183
az allergiara es asztmara nem hasznal a kalcium
:DD Persze, tudom, az algopirin + nospa éhgyomorra meg nem használ a migrénre;))
Előzmény: Mikolt (26169)
ritique Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26182
Kedves Gábor és segítők!

24 (+2) hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon, és az orvos szerint a baba átlagban 23+3 -nak felel meg. Az lenne a kérdésem, hogy az normális-e, hogy egyszer a feje nő két hét alatt majdnem 1cm-t és a combcsontja, meg a hasa nem. Máskor meg a hastérfogat nő 22 mm-t és a feje szinte semmit?
Minden baba úgy fejlődik mint a mienk, hogy hol az egyik testrésze nő, hol a másik?
Az orvos szerint ez a lemaradás nem jelent semmit!

Köszönettel

Rita
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26181
na hat ha az extra ovatos tajekoztaton is az van, hogy hasznald, akkor hasznald:)
Előzmény: roncsi75 (26179)
Kyrandia Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26180
Köszi, én egyébként úgy gondoltam, péntekig várok, ha semmi, akkor elmegyek a dokihoz.

(˝oszinten nem hiszem, hogy ott baba van, ahol elobb kimutatta a teszt, aztan masodszor is, aztan meg nem.˝
Ez nem én voltam, 1* teszteltem a 36. napon, az volt negatív. )
Előzmény: Mikolt (26158)
roncsi75 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26179

Orvosom külföldön, már próbáltam hívni, de sajnos sikertelenül. A betegtájékoztatón az van, hogy kezelőorvos javaslatára applikátor nélkül alkalmazható.... Azt hiszem ennél jobban soha nem vártam,hogy megjöjjön.

Előzmény: Mikolt (26174)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26178

minel idosebb es minel tulsulyosabb valaki, annal tobb macera van a fogamzasgatlassal.

 

a huvelygyuru is jo megoldas lehet. de mindenkeppen le kellene fogynod.

Előzmény: út+kereső (26177)
út+kereső Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26177
Kedves Mikolt!

Köszi a választ, már csak az a kérdésem, hogy szerinted mire számítsak, meddig fog ez tartani?
Valóban túlsúlyos vagyok, de mikor több mint egy évig kaptam a Depo Proverát, akkor is az voltam, mégsem voltak mellékhatások. Hogy is van ez?

A spiráltól nagyon idegenkedek, így az szóba sem jöhet, javasolta még a doki a meddővé tételt, de az még korai szerintem, bár már nem szeretnék gyereket, de lehet hogy pár év múlva másképp gondolom. Egyéb ötlet esetleg a gyógyszeren kívül?

Előre is köszi a választ.

Annamari
Előzmény: Mikolt (26176)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26176

ez a verezgetes a Depo-Provera egyik mellekhatasa. lehet amugy kezdeni vele valamit esetlegesen osztrogen hozzaadasaval, de igazsag szerint ha ennyi bajom lenne vele, en inkabb hormontartalmu spiralra valtanek.

 

illetve: ha tulsulyod van, kezdjel neki lefogyni a normal sulyodra. ez minden gyogyszer adagolasanal fontos.

Előzmény: út+kereső (26175)
út+kereső Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26175
Kedves Gábor és segítők!

34 éves vagyok, kétszer szültem és egy vetélésem volt.
A Depo Provera injekcióval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Pár évvel ezelőtt már kaptam több mint egy évig, akkor semmi gondom nem volt vele, ezért most is kértem a nőgyógyászt, hogy ezt írja fel és adja be. Első három hónapban semmi panaszom nem volt, a következő injekció beadása viszont csúszott két hetet, mert a doki szabin volt, ez alatt az idő alatt változó intenzitással véreztem. Miután beadta az injekciót két hónapig nem volt vérzésem és semmi panaszom. A harmadik hónap megkezdésekor elkezdtem vérezni és azóta is vérezgetek változó intenzitással. Elmenetem a dokihoz, aki azt mondta, amig a hatóanyag nem ürül ki a szervezetemből, addig fogok vérezgetni. Azóta újabb egy hónap telt el, már kaphattam volna a következő injekciót. Az UH-on a méhnyálkahártya elvékonyodott, a doki szerint ettől vérezgetek. Kérdésem, hogy meddig fog ez tartani, illetve hogy kaphatnám-e ezek ellenére is a Depo Proverát, vagy inkább nézzek más után. A gyógyszerektől már első hónapban vérezgettem, de ugye azt abbahagyva el is múltak a tünetek.

Előre is köszönöm a segítséget.

Annamari
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26174
mi van rairva a tajekoztatojara? hasznalhato terhesen? ha igen, hasznald, ha nem, hivd fel a nogyogyaszodat, es kerdezd meg, hogy mit hasznalhatsz.
Előzmény: roncsi75 (26173)
roncsi75 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26173

Kedves Gábor és segítők!

 

32 éves, 2 és fél éves kislány anyukája vagyok, és felelőtlenül strandoltam a hétvégén.Tesot tervezünk és első éles hónapunk volt (kislányom is elsőre összejött)

Csütörtökre várom, tehát pont 3 napom van a ciklusból hátra. A gondom pedig, hogy nagyon viszket, ég a hüvelybement és kevéske darabos folyás is van. Nincs színelváltozás, vagy szag, szóval gondolom ez a szokásos nyári gomba amit 1x vagy 2x nyaranta strandolás körül "összeszedek".

Orvosom szabin van a héten külföldön, és így nem tudok elmenni hozzá. A tanácsotokat szeretném kérni, hogy alkalmazhatom-e a canesten kombi-t (canesten kúp és canesten krém). Ma már használtam 1x a külső részeknél a krémet és átmenetileg enyhülést hozott, de azt sajnos már beljebb nem lehet használni és ártani sem szeretnék a magzatnak, ha megfogant.

 

Előre is köszönöm a segítő választ!

Üdvözlettel

roni

Felicitász Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26172
Körömvirágos aranyér kenőcs is jó, és folytasd az eddigi életmódodat. Orvos még ha nem is jr fel semmit, jó ha tud róla.
Előzmény: zoldharisnya (26170)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26171
szexualis eletet elhetsz, huvelyit. Mastu-S kremet tudsz ra venni recept nelkul a patikaban, sokat segit. es mindenkeppen szolj rola a nogyogyasznak a kovetkezo vizitnel.
Előzmény: zoldharisnya (26170)
zoldharisnya Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26170
Kedves Gabor, Kedves Mikolt es mas segitok!

32 ev, 2. terhesseg (első 9. heten missed ab), a 26. hetben. Kenyes problemak adodtak: kijott az aranyerem (gondolom, csak ez lehet a vegbel koruli fajdalmas kituremkedes). Rostosan taplalkozom, mozgok, nem hiztam el, mindennnap van normalis allagu szekletem, sosem volt meg ilyen gondom, megis.

Mikor fog ez elmulni? Mivel kezelhetem? A nogyogyaszom fog felirni valamit? Buta kerdes: de elhetek-e ezzel szexualis eletet (huvelyi...)? Ha tudtok valami okosat, elore is koszonom, mert elegge fajdalmas. :-)

Z.
Mikolt Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26169
ennyitol nem lesz baja a lepenyednek, de az allergiara es asztmara nem hasznal a kalcium, jo otlet lenne szakorvostol tanacsot kerni.
Előzmény: Moka25 (26168)
Moka25 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26168
Kedves Gábor és Segítők,

32 év, 3. terhesség (2006 egészséges kisfiú, 2007 8. heti missed ab) 22. hete.
Kb. 2 hete kezdtem szenvedni az allergiától (erős szánanátha és enyhe asztma formájában) és az izomgörcsöktől is (vádli, comb). A gyakori, de rendszertelen keményedésekre egyébként is szedett magnézium (3x2 MagneB6, 470 mg Mg-laktát-dihidrát [=48 mg Mg]) mellé kálcium pezsgőtablettát kezdtem inni (2x1; 500 mg Ca), emellett mindkét tünet elviselhető, csak elkezdtem izgulni, nem lesz-e sok ennyi Ca, nem fog-e emiatt túl hamar elöregedni a lepény? Mennyit kéne szednem a fentiekből, hogy a babának se ártson, ne is keményedjek túl sokat és még lássak is a náthától?
Előre is köszi a választ, üdv,
Móka
Mikolt Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26167

annyiban, hogy nem magatol indul el a szules:)

 

amugy az inditasnak mindig az a kockazata, hogy gyakrabban torkollik csaszarba, de elore semmi ok feltetelezni, hogy nem tudod majd megszulni.

Előzmény: dobsika (26162)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26166
ez egy olyan gyogyszer, ami nagyszeruen kezeli az aknes bort. en siman beszednem. ha az unokahugodnak ketsegei vannak, kerdezze meg a nogyogyaszat.
Előzmény: Gyorgyi (26164)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26165

mondjuk attol, hogy a progeszteron meg fent van, a petezsak meg siman felszivodott, vagy felszivodofelben van. nem feltetlenul az a veteles, hogy elont a ver es a gorcs.

 

nyilvanvaloan jo lenne tudni, hogy mi a helyzet, de sajnos ezt csak az ido elorehaladtaval lehet megtudni, nincs mas modszer. maximum az, hogy ketszer egymas utan egymastol 2 nap tavolsagra vert vesznek, es nezik a verben a hcg szintet, hogy emelkedik, vagy csokken.

Előzmény: Edina25 (26163)
Gyorgyi Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26164

Kedves Gabor es Segitok!

 

MIt tudtok a Diane-35-rol? Ez az unokahugom kerdese. Az orvos felirta neki bo"r problemakra, de eleg rosszakat hallott rola (pl. hogy Nemetorszagban betiltottak.)

 

Koszi.

Edina25 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26163
Mikolt

Köszi a válaszodat, de ha korai vetélésről lehetett szó akkor mért nem jön meg??????
Semmi mensire utaló jelet nem érzek, bár nem várom, hogy megjöjönn de jó lenne tudni, most már ,hogy "hányadán" állok:) Egyébként mérem a hőmet is, még mindig 36.8. Ciklus első felében 36.4-36.6 között mozgott!! Ha kibirom akkor csak szerdán tesztelek!! Szerinted két negativ teszt után még reménykedhetünk!! Méhszájam fent van, alig elérhető:)
dobsika Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26162

Kedves Gábor!

 

Első terhességem, 28 éves vagyok SPA (Bechterew kór)-s, ami a terhesség alatt teljesen tünetmentes.

 

40+6 napos vagyok 06.23-ra voltunk kiírva, de  a baba várat magára. A lepény már 3-ad fokú, és a magzatvíz is kevesebb, de tiszta. A flow jó, ctg rendben, méhszájam 2-es. Fájásaim bár vannak, de még nem az igaziak...2 napja előtejem is van. A dokim még ma du-n kontrollra hívott ctg-re és ha ma éjjel nem indul be magától holnap reggel fél8-tól zselével fogja megindítani a szülést, uis. eléggé vizesedik már  a lábam, bokám, kézfejem és egyre nehezebben is mozgok.

 

Kérdésem  a következő, miben másabb a zselés indítás a rendes szüléstől? Van e vmi javaslatod számomra? Én is olvastam a gőzmozdonyos írásod a szülésről és nagyon szeretnék koncentráltan szülni, ha lehet term-s úton.

 

Köszönöm a segítséged -eddig is a 9 hónap alatt már sokat segítettél-. Üdv:Dobsika

Mikolt Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26161

olvasd el mindig a topicleirast, mielott bekapcsolodsz egy topicba. ez itt nem beszelgetes, hanem kerdezz-felelek. ugyanennek a topicnak a beszelgetos verzioja, ahol barki elmondja a tapasztalatait itt van a szomszedban:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9101205

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (26160)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26160

Szia kedves Mikolt!

 

  OK! Kérésedet tiszteletben tartom:
üdv:

Zsuzsanna-Cecilia

 

// különben itt is "beszélgettek"!!! //

Előzmény: Mikolt (26159)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.29 0 0 26159
ezekkel a tanacsokkal a beszelgetos topicban legyszives.
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (26156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!