Keresés

Részletes keresés

2024 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 13094

Egy sima kezeletlen alumínium lemez. Nem fogom dobálni, csak hogy ha fogdosság vagy egy-egyszer lejti valaki, vagy kicsit hozzáütődik valamihez, akkor ne kopjon le egyből...a részletek meg nem nagyon fontosak ,mert egy sima felület az egész...

Előzmény: rezgaras (13093)
rezgaras Creative Commons License 2011.12.14 0 0 13093

Az a kérdés, milyen fém, mennyire kell kopásállónak lenni és mennyire kell a felületi részleteket megôrizni. (jó vastag festékben van nagyon kopásálló, de szegecseket, panelokat ne keress utána :-((

 

Azért érdekes, mert pl. a hagyományos makettek és pl. a vasútmodellek között az a különbség, hogy az elôbbieket nem nagyon fogdossák, míg az utóbbiaknál az "üzemhez" hozzátartozik, hogy rendszeresen meg kell fogni.

 

Előzmény: 2024 (13092)
2024 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 13092

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne, hogy fém felületre(egy fém lemez) mivel érdemes festeni, ami nem kopik le...csak kcsi felületet kéne befestenem, ha ez változtatna valamin:D

Előre is köszi a válaszokat...;)

HannibalSmith Creative Commons License 2011.11.27 0 0 13091

Szia!

 

Köszönöm ismét a választ, most már kezdem érteni, azaz egyáltalán nem, de biztosan úgy lesz jó, ahogy írod, úgyhogy alig várom hogy végre kipróbálhassam! :) Minden van itthon csak össze kell bányászni..

 

Festék téren az aszfalt festését értem, hogy ne a felületét kelljen festenem, mert akkor ha lekopik a festék, márpedig le fog, nem akarom, hogy előjöjjön más szín az aszfaltból.

 

A fű (mű)fű lesz, 1:18-ban nem szeretném rá festeni a talajra, a homok színét meg majd megoldom, előbb úgyis kikísérletezem én is a dolgot, rutin nélkül elsőre nem hinném, hogy sikerülne! Inkább más színű porokat (lisztet, őőőő borsot... :D) vagy.. érted. fogok majd a homokhoz keverni hogy az se legyen túl homogén..

 

Csak az aszfalttal vagyok még nagyon hadilábon.

Minden esetre nagyon köszönöm a leírásodat, sokat segítesz vele!

 

Hannibal

 

 

Előzmény: Uplink (13090)
Uplink Creative Commons License 2011.11.26 0 0 13090

Szia,

 

Lehet, hogy nem volt egyertelmu, amit irtam, nekifutok ismet.

 

Szoval, fogod es kialakitod a feluletet, ajanlom a stirodurt es nem a hungarocelt. Lehet vagni es nem hullik n+1 apro pici golyora.

Tobbfele vastagsagban lehet kapni.

Miutan elkeszult a felulet, celszeru valamilyen tomitoanyaggal atkenni es megvarni,amig megszarad. Ilyen lehet pl a mestertapasz vagy glett, kinek mi van otthon illetve konnyu beszerezni. Gipszet nem ajanlom, mert rohadt nehez es repedezhet is.

Felkented, megvarod, mig megszarad, esetleg csiszolgatsz rajta.

Ezutan elterited a homokot, celszeru ecsetet hasznalni hozza, szepen lehet alakitani, meg akar japankertet is :)

Miutan felkerult a homok, jon a viz+ragaszto kevereke. Kerdezted, hogy milyen Palma ragasztot kell, en Palma Fa Normal ragasztot hasznalok (feher tubusos) ez szintelen, mikor megkot.

HA nem akarna terulni a ragaszto, akkor kis szappanos vizzel meg kell spriccelni a homokot, ettol jobb lesz a tapadasa.

Miutan telibe kented finoman a ragasztoval a homokot kell varni par percet, lesz majd olyan hely, ahol osszegyulik a ragaszto, oda kell meg szorni homokot. HA mar sehol nem latsz roagaszto foltot, akkor elkezdheted a kereknyomok, stb kialakitasat. Itt is elofordulhat, hogy kell meg homokot szorni a diora, ezt latni fogod. (Ha elobukkan a ragaszto, akkor mindenkeppen)...

Ezutan mar mas dolgod nincs, csak az, hogy varjal, amig megszarad. 12-24 ora szobahomersekleten. Nem kell siettetni radiatorral, stb, mert megrepedezhet.

 

Festes.

Szerintem... :)

Tobbfele homokot lehet kapni, de tuti olyan szinut, amilyet te akarsz,nem fogsz kapni.

En lefestenem az alapot valamilyen sotetbarna olaj alapu festekkel majd ra a homok es utana modellfestekkel a kivant szineket ra. Persze ehhez kellene legecset mert tobb vekony reteget kellene felvinni, hogy tobbszinu legyen a terep...

Lehet pasztelkretaval is szinezni,de csak miutan felvittel valami alapszint...

Előzmény: HannibalSmith (13089)
HannibalSmith Creative Commons License 2011.11.25 0 0 13089

Szia! Köszönöm a válaszodat, sok hasznosat írtál.

Igen, füves és homokos lesz a talaj, amin aszfalt csíkok húzódnak majd összevissza..

 

A homokos részt nem teljesen értem, mert azt írod, leszórni a homokot, majd ragasztóval masszát gyúrni? Hogyan? Akkor nem jobb előbb a massza, majd azt leszórni/kenni?

Palma ragasztóból milyen ajánlasz? Ezer féle van és ami itthon van, az fa ragasztó és fehér és fehér is marad száradás után is.

 

Az aszfaltnál pedig inkább anyagában szeretném színezni a masszát, mert a későbbi alakítások / töredezések / kopás, akármi végett nem szeretném ha előjönne alóla a szürkés-barnás alapszín. Csak nem tudom, milyen festék ajánlott ehhez...

 

Összegyűjtök pár anyagot és nekilátok majd kísérletezni, de hogyha tudsz, légyszi pontosíts, mert ha sok pénzem lenne mindenfélét összevásárolni és kísérletezni, nem írtam volna ide, ugye :)

 

Köszönöm még egyszer!

 

Hannibal

Előzmény: Uplink (13088)
Uplink Creative Commons License 2011.11.24 0 0 13088

Szia,

 

Most mit is akarsz?

Fuves-homokos vagy aszfaltos feluletet...

 

Fuves-homokos felulethez tipp:

A legfinomabb szemcseju homok, ami a tuzepen fellelheto, ha jol tudom, akkor 0.1es. Ebbol kell par kilo, de az jo sokaig kitart.

A legragasztashoz viz+ palma ragaszto kevereke, ez azert jo, mert atlatszo, ha megszarad.

Homokot el kell szorni 1-3 mm vastagon a kivant formaban majd johet ra a ragaszto+viz kis feluleteken. Ha megkot, akkor kemeny lesz, ezert kereknyomot, csapast, stb celszeru akkor felvinni, amikor a homok+viz+ragaszto mar 1 massza. 

Varni kell vele kb 24 orat, addigra a homok ismet a regi szine lesz, mert a viztol kicsit besotetedik, es jol meg is kot. HA nem tetszik a szin, akkor ezt mar lehet festeni barmivel, leginkabb attol fugg, hogy milyen kornyezetbe kerul a dio. Pl sivatagi diorama eseteben ugye sargas, mig egy europai diorama eseten barna lesz a fold.

Fu: Irany egy modellbolt, ahol modellvasuthoz arulnak muvufet. NEM TABLASAT, hanem szoroanyagot. Ebbol letezik sokfele szinben es arban is, ez total szubjektiv, ki melyiket szereti. Persze itt is figyelemmel kell lenni a dio temara, mert egy elhagyott repteri beton lapjai kozott burjanzo gaz is mas, meg pl egy vasuti toltes oldalan levo gaz is mas...

A lenyeg, hogy van szoroanyagos, ezt hasonloan a homokhoz, kell felvinni, csak itt eloszor a kivant teruletre kell a ragaszto+viz kevereket felvinni es utana lehet szorni. A legjobbak a sztatikus fuvek, ezeknel el lehet erni, hogy tenyleg felfele alljanak.

 

Aszfalt:

Itt is van olcso megoldas. 

Kiejolod az ut helyet es 1:18ban kb 8-10mm magas patkat csinalsz vegig. 

Ezt vagy kiontod folyekony gipsszel vagy finom szemcses padloburkololap ragasztoval. Ha ismeros felujit vagy epitkezik, akkor kell kerni egy kis zsacskoval az is eleg sokra eleg. Miutan megszaradt, akkor lehet kaparni bele uthibakat, katyut, stb valamint tetszes szerinti szinre festeni, guminyomot felvinni...

 

 

Előzmény: HannibalSmith (13087)
HannibalSmith Creative Commons License 2011.11.24 0 0 13087

Sziasztok!

 

Makett terepépítésben jártas segítséget keresek!

 

Füves-homokos-aszfaltos terepet szeretnék készíteni, 1:18 méretarányban, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

Főleg az érdekelne, milyen anyagot ajánlotok ennek felhasználására, én semmiképpen sem papír vagy előre gyártott műanyag vagy egyéb hajlítható és vékony de szabható anyagra gondoltam, hanem öntésre de ebben semmilyen tapasztalatom sincs.

 

Köszönettel várom a segítő hozzászólásokat!

 

Hannibal

olizsoli Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13086

Sziasztok! Eladnám 120mm (1/16)-es II.világháborús német és amerikai figuráimat!

Van ami még dobozában van,van után gyártott,van elkezdett,összerakott festett,festetlen.Kb.15 db.-ról van szó! Itthon már alig beszerezhető ritkaságok is vannak!

Dragon,Tamiya,Resination,Verlinden...

Árak:2000-4000Ft.ig /db! Egyben és darabonként is elvihető!Személyesen vagy postai úton(+postaköltség)! olizsoli@t-online.hu

Pusztai CSaba Creative Commons License 2011.10.29 0 0 13085

Sziasztok!

Van egy eladó 1:24-es '69 Dodge Charger R/T General Lee-m.

Ajtók és a motorháztrző nyitható. Hibátlan állapotban, doboza nincsen.

 

 

Árajánlatokat e-mailben várok.

 

pusztaicsabi@citromail.hu

 

Postán is küldöm ajánlottan előre utalás után!

 

Pusztai CSaba Creative Commons License 2011.10.24 0 0 13084

Sziasztok!

Van 10db eladó 1:18-as Maisto motorom.

Mindegyik vadonatúj, bontattlan.

 

 

A következő típúsok vannak:

BMW F-650-GS

Yamaha V-Max

Triumph Tiger

Suzuki GSX 1300 R Hayabusha

Honda CBR1000

Ducati 1000R Monster

Kawasaki ZX-12R Ninja

Yamaha TDM 850

Yamaha YZF R7

KTM 525 SX

 

Egyben 5000,Ft-ért vihető!!!

Csak egyben!!!

 

Posta megoldható előre utalással

 

Simonartz Creative Commons License 2011.10.09 0 0 13083

Sziasztok! Elindult a webshopunk: http://olomkatona.com/shop/ és a facebook csoportunk is: http://www.facebook.com/pages/olomkatonacom/144543352309003 .
Jövő héten indítunk egy facebookos nyereményjátékot is, szóval érdemes figyelni minket ;)

 

Simonartz Creative Commons License 2011.09.28 0 0 13082

Sziasztok! Kézzel festett ólomkatonák és terepasztalfigurák készítésével és forgalmazásával folalkozunk.A hétvége folyamán elszeretnénk indítani a webshopunkat. Az oldalunk címe: www.olomkatona.com


Tegnap indult az első nyereményjátunk twitteren, ahol ezt az 1:72-es Gábor Áron rézágyút sorsoljuk ki tüzérestűl az első 30 követőnk között.

 
Itt lehet követni: http://twitter.com/#!/olomkatonak

 

H-7 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 13081

Hali!

 

SZITI lefolyótisztító! Több mint 20 éve makettezek. Az elronott festést ezzel maratjuk le. Műanyagot nem bántja, a fetéket viszont jól tönkreteszi, a maradékot rossz fogkefével szedem le.

 

Egy edény, bele víz, a maratandó autó,vagy bármi,aztán a lefolyótisztító. Annyit öntesz bele a SZITBŐL, hogy jól és intenzíven pezsegjen. Vigyázz,nyitott ablaknál végezd a gőze és maga az így keletkezett folydék erősen maróhatású, tehát óvatosan!!!!!!!!! Ennél jobb módszer nincs.

Előzmény: Törölt nick (13080)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.19 0 0 13080

Köszi mindenkinek!

Előzmény: rezgaras (13079)
rezgaras Creative Commons License 2011.09.19 0 0 13079

Én elôször alkohollal (spiritusz) próbálnám meg. Sok festék lejön már spirituszban is és az biztos nem árt a müanyagnak. A fékolaj általában nem árt, de hallottam már esetekrôl, amikor a felületi részleteket eltüntette. A lúg lehet hasonló: nem magát a müanyagot támadja meg, de kioldhatja a benne lévô lágyítót és ezzel tönkreteheti a felületet. Az általam ismert összes festéklemaró (Kormofág és a modernebb gélek) mind azonnal szétmarják a müanyagot (a hôre lágyulókat).

 

Előzmény: Törölt nick (13078)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 13077

Nem tudom mi ez a filc, amit emlegetsz, az en idomben meg nem volt ilyen. :)

 

Hát igen,még az én koromban sem volt ismert. Anno 13-15 éve az én Tomcat-emis panelezés nélkül készült.

 

Igazság szerint egyetlen panelezett gépem van, egy magyar 29-es, amit legutóbb csináltam (úgy 8 éve), azt én is az általad ismertetett módon készítettem. 


Előzmény: Törölt nick (13072)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 13076

Hangsúlyoznám, hogy én nem próbáltam, de: egy másik, általam is látogatott Vasútmodell építés topikban olvastam, hogy a mozdonykasznikról a festéket fékolajjal maratják le. Szerintem érdeklődj utána ebben a topikban, biztos tudnak segíteni:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9130964

 

Előzmény: Törölt nick (13074)
exminolta Creative Commons License 2011.09.18 0 0 13075

Sziasztok,

 

nem tudom jó helyre írom-e, de ha valaki tudna segíteni azt megköszönném:

merre lehetne mostanában kapni műgyantából másolt figurákat? (Pegaso,Verlinden stb, 54 és 120 mm-esek érdekelnének)

 

Előre is köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.17 0 0 13074

Sziasztok! Vettem egy használlt modellt (Revell márkájú lehet) és egy-két helyen be van kenve kék festékkel, ami nekem nem igazán tetszik. Mivel lehetne leszedni, hogy ne maradjon nyoma, csak az alap szürke műanyag szín? Köszi!

Cyberworld Creative Commons License 2011.09.16 0 0 13073

Eladó jópár makett, 1/35 harcjárművek és figurák, köztük ritkaságok is. Átvétel személyesen Szombathelyen vagy Uraiújfaluban, vagy postai úton. Postaköltséget a vevő állja. Érdeklődni: lwcolors@freemail.hu
A lista PDF-ben
www.albatros.extra.hu/models.pdf

F Gábor Creative Commons License 2011.08.18 0 0 13071

Sziasztok !

 

Eladó 2db. 1/24-es új modellek (dobozban) Pesten személyesen vagy vidékre is postával (olcsón).  Audi A4-es 2.500 & Bmw 330i 3.000 .

 

 

Bővebb képeket még szívesen prezentálok mailban.

 

welly24@totalcar.hu vagy (aug.20-tól) újra üzemel *20 828 26 35.

 

További szép, estét ! :)

D.A.C.I. Creative Commons License 2011.08.18 0 0 13070

Sziasztok!

 

Eladó, a képeken látható Ites gyártmányú Csehszlovák autópálya a 80'-as évekből!!!

 

Eredeti, bár kissé viseltes külső borítású dobozában, korához képest kitűnő, működő képes állapotban!

 

A doboz tartalma:

 

- 2 db versenyautó

 

- 2 db gázkar (joystick)

 

- pályaelemek (szalagkorlát, pálya dőléséhez tartók, stb.)

 

- ovál pálya

 

Elsősorban gyűjtőknek ajánlom, mivel ilyet ma már nem sűrűn találni, 25-30 év után nem sok maradhatott fenn, főleg ilyen állapotban!

 

Ára: 20.000 Ft

 

Postázni tudom az egész ország területére, illetve személyesen is átvehető Kazincbarcikán (Miskolctól 25 km)! 

 

Érdeklődni itt, vagy a kdavid850522@freemail.hu címen lehet.

 

 


microdimension Creative Commons License 2011.08.17 0 0 13069

Sziasztok.

 

KERESEK 1/18-ban BMW E30 M3-as modelleket. (Autoart, Minichamps)

 

DTM, utcai, Art Car verziókat.

 

Priviben lécci, köszönöm.

 

üdv.

adam-85 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 13068

Köszi, be is szereztem Tamiya maszkolót + panelező filcet...

 

Kérdés: a panelező filces vonalrajzolást mikor kell megejteni? Festés után? Azt hogy kezelitek, ha ahol ráteszed a filcet, ott pöttyben erősebb a szín, mint a vonal több részénél?

 

+ Még egy kérdés: egy F-14-est rakok össze, fehér+szürke alapszínek lesznek rajta. A szakirodalom (Az én légierőm) nem ejt sok szót arról, hogy mikor v nem szükséges alapozó festést készíteni, mikor melyik szín alkalmas erre...Tudtok adni iránymutatást?

Előzmény: vlevi70 (13063)
F Gábor Creative Commons License 2011.08.04 0 0 13067

Sziasztok !

 

Eladó: vadonatúj spray, tartalma: 400 ml-es, szín: ezüst (metál), használható: fémre és egyes műanyagokra,... modellekre - makettekre,..... stb. Teljesen originált, sosem volt használva,... ez mondjuk látszik is rajta. nem rég vásárolt (igazolás: számlával).

 

Tulajdonképen, ismerős adta ,de nekem fölösleges ezért adom el, picit kevesebbért mint amennyibe került, 1290 helyett 1000-ért, eredeti árát blokkal is tudom igazolni.

 

Aki szeretne, képeket tudok e-mailben prezentálni, csak jelezze! Bp-en személyesen,.. vagy vidékre is postázom (olcsón).

 

Itt érdeklődj: welly24@totalcar.hu vagy 06/20 828 26 35.

Pusztai CSaba Creative Commons License 2011.08.04 0 0 13066

Sziasztok!

Van egy eladó Maisto 1:18 BMW 325i Cabrio-m, Matt fekete színben, módosított kerekekkel és üléssekkel.

 

 

Ár: 4000,Ft.

 

06/20-245-5226.        vagy          pusztaicsabi@citromail.hu.

 

Uplink Creative Commons License 2011.07.28 0 0 13065

Lehet, hogy nem volt ertheto, amit irtam, nekifutok meg 1x.

A Replikanal, ami a Moriczon (korter) van, nem lehet parkolni.

A Kek Kobranal (jatekmakettcentrum) pedig van sajat parkolo...

 

Az a srac, aki evekig vitte a makett reszleget atment a Bygmodellhez, azota nem igazan kezelik profin a makettes dolgokat. :(

Előzmény: vlevi70 (13062)
jakoa Creative Commons License 2011.07.27 0 0 13064

Kedves kollégánk ékezetek nélkül írt, ez okozta a félreértést.

Parkolni a "Körtéren" nem lehet. Gondolom, hogy a Replicára vonatkozik.

Gyáli úton már jó ideje nincs Tamiya maszkoló. A Gunzeból is vannak "kifogyott" festékek.

Előzmény: vlevi70 (13062)
vlevi70 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 13063

Mégvalami, megamakettnél "akció" van, pikpakpontos átvétel esetén nincs postaköltség. Vidékieknek nem utolsó szempont.

 

 

Előzmény: vlevi70 (13062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!