Keresés

Részletes keresés

zytasu Creative Commons License 2019.08.22 0 0 4583

Kedves sanyooo!

A mosógép topikba is irtam, de kérlek téged is, hátha tudsz segiteni - eléggé szorult a  helyzetem és már nagyon idegesit.

ezt irtam:

"szervusztok!

kérdésem, kérésem lenne - egy idősebb nő, tele kérdéssel, kételyekkel és laposabb pénztárcával - kérlek, ehhez mérten adjatok választ, köszönöm.

Van 2 whirpool mosógépem,  egyszer sem voltak javitva, nagyon jól működtek eddig..

AWG-650  ---- nem centrifugáz

AWG 852-600 keskeny..--- utolsó mosásnál hangosan pattogott, majd fények jöttek vagy a konektorból v. a gép hátuljából..

Mi lehet a  baj? Érdemes-e a javitásukkal foglalkozni? Ha igen, tudtok-e Monor környékén egy megbizható és nem lehúzós szerelőt?

Uj gépet csak teljes övszoritással - talán - tudok venni, de félek  tőlük, hogy hamar tönkremennek..

Köszönöm a segitségeteket, tanácsotokat."

sanyooo1 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 4582

Ott NE!

Előzmény: macssessz (4581)
macssessz Creative Commons License 2019.08.20 0 0 4581

Köszönöm a válaszodat.

Ha cserélem a mosógépet, milyen márkát nézzek? Pláne, hogy a használt áruházakban fogok keresni.

Előzmény: sanyooo1 (4580)
sanyooo1 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 4580

Szia!

Abbafejeztem a szolgáltató ipart, ezért nem írogatok a szakfórumokba sem, sajnálom. 

De' mivel látom elektronikában jártas vagy, szereld ki a panelt, és mérd végig a kondikat, az indesitt-nek híresen szar a panelja, bár már a viccpúl is lezárkózott mellé! Ha a kondik jók, lehet még eeprom vagy bármi! 

Ha a géped túl van a garanciás időn, minden nap egy ajándék! Ez van! :(

Üdv! sanyooo

Előzmény: macssessz (4579)
macssessz Creative Commons License 2019.08.19 0 0 4579

Üdv kedves Sanyooo !

Indesit WITP 82 mosógépem azt kezdte csinálni pár napja, hogy indításkor először csak
villogtatta az összes program jelző ledet. Azután elindult, kimosott. Következő alkalommal
nem indult. Átdugtam a másik konnektorba, először működött, azután megint villogott és
működött, aztán megint nem működött. Hosszabbítóval a szobai konnektorból próbálva megint
ugyan ez a sorozat.
A lakásban a többi fogyasztó rendesen működik. Mikró + porszívó egyszerre, Mikró + hajszárító
is egyszerre. Lámpák nem villognak.
Lehet a mosógép hibája a zavarszűrő kondi haldoklása? Kb.2-3 éve használtan vettük, nem tudni
mennyi idős a gép.

Köszi előre is a segítséget.

Morgó54 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 4578

Sziasztok!

A lányom AWG 910 D UA típusú mosógépe beadta az unalmast, a szerelő szerint minimum dobcsillag csere kell. Eddig csak Energomat mosógépet javítottam (azt sem sűrűn), ezzel

nincs tapasztalatom.

Tudna valaki segíteni leírással/videóval a szereléshez? 

Teaway Creative Commons License 2018.07.29 0 0 4577

Itt próbáld ► mosógép topic

Előzmény: illike1960 (4576)
illike1960 Creative Commons License 2018.07.29 0 0 4576

Kedves Sanyooo !

Már nem először fordul elő, hogy kiírja: F6 hiba

Whirlpool AWT 7125/S mosógép.

Egyedül a centrifugálásnál nem írja ki, viszont ott is csak egyforma hangon búg.

Vajon mit kellene tenni, hogy beinduljon ?

Köszönöm szépen a választ !

Teaway Creative Commons License 2018.06.23 0 0 4575

Ja úgy könnyű, ha valakinek ezermester férje van :)

Előzmény: illike1960 (4574)
illike1960 Creative Commons License 2018.06.22 0 0 4574

Köszönöm szépen a segítséget !

Nem volt szűrő, de a férjem újból kivette a csövet

a csap végén, majd szigetelte, és elindult a gép.

Üdv. Ili

Előzmény: Teaway (4573)
Teaway Creative Commons License 2018.06.21 0 1 4573

Vízbefolyócső vízcsap felőli végén a szűrőt ki kell tisztítani.

Előzmény: illike1960 (4572)
illike1960 Creative Commons License 2018.06.21 0 0 4572

Sziasztok !

Kérdezni szeretnék mosógép ügyben !

Már nem először fordul elő, hogy kiírja: F6 hiba

Whirlpool AWT 7125/S mosógép.

Egyedül a vizet szívja.

Eddig mindig megoldódott magától, vagyis elmúlt.

Először a mososzertartó volt elmozdulva, másodszor

a férjem el tudta indítani. Most nem tudjuk, hogy mi

lehet az oka. Elképzelhető, hogy tegnap nem volt víz,

és amiatt ? Mert nem indul el, és viz sem megy bele.

Köszönöm a segítséget !

nakike Creative Commons License 2018.05.23 0 0 4571

Sziasztok!

Van eladó szénkefém mosógépmotorokhoz, ha valakit érdekel.

Mérete: 5x12,5x35 vagy 40,      400Ft/db

sanyooo1 Creative Commons License 2018.05.03 0 0 4570

Panelcsere.

Előzmény: Lazlob (4569)
Lazlob Creative Commons License 2018.05.02 0 0 4569

#e8 hibakód

Sziasztok!

Adva van egy Daewoo mosógép, e8 hibakóddal. Az alábbi bejegyzés alapján azt már tudjuk, hogy ez mit jelent.(https://elektrotanya.com/comment/39848#comment-39848)

Tudtok esetleg hozzá céget/szerelőt javasolni?

Előre is köszönöm!

sanyooo1 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 4568

Lehet hogy van én még nem láttam. :)

Előzmény: lapar (4567)
lapar Creative Commons License 2018.04.01 0 0 4567

Szóval akkor itt szikrázás-csökkentő kondi nem szok lenni?

(tudom, nem gyútás ez! :-))

Előzmény: sanyooo1 (4565)
lapar Creative Commons License 2018.04.01 0 0 4566

Igen, köszi!

Ha ihletem lesz, szétszedem mégegyszer.

A habkő jó ötlet, én nem tudtam hirtelen mást kitalálni, egy plasztik kártya csíkra ráfogtam a finom papírt, és azzal csiszoltam meg a kommutátort.

Árkokat nem takarítottam, úgy láttam szemmel, nincsenek tele. A fogkefe is jó ötlet, gondoltam, hogy kikaparom valamivel a micákat (így hívják ugye?), de nem tettem.

Előzmény: sanyooo1 (4565)
sanyooo1 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 4565

Szia!

Porszívókhoz nem értek, az nekem nagyon poros! :)))

A kommutátor-szegmenseket megpucoltad, de az árkokat is kitakarítottad? Régi fogkefével pucold, kemény eszközzel ne! 

Majd kicsit be kell csiszolni az új keféket, mi habkövet szoktunk beszorítani a kész kefézett kommutátorhoz, majd megforgatjuk. A habkőpor becsiszolja a keféket, egyben pucolja a kommutátort.

Segítettem? :)

Előzmény: lapar (4564)
lapar Creative Commons License 2018.04.01 0 0 4564

Szia Sanyooo!

Nem mosógép ugyan, de hátha tudsz segíteni (mint csónakos :-))

Philips Triathlon porszívónk meghalt szénkefe gyanús tünetekkel. sikerül szétszednem, valóban a kefék voltak elkopva, kaptam is bele a Carbosint-nél jó méretet, pici átalakítással a rugó végén bele is ment.
Az a gondom, hogy szerintem kicsit jobban szikrázik, mint kellene, félek, hogy gyorsan újra elkopik.
A kommutátort is megcsiszoltam picit.
A kérdés az lenne, hogy van-e ott valami kondi, ami a kefék szikrázását csökkenti?

Van ott valami hasáb alakú, ha kell teszek fel képet.

Teaway Creative Commons License 2018.03.26 0 0 4563

Ideiglenesen vételezz neki áramot egy másik konnektorból/másik helyiségből, hogy úgy mit csinál.

Előzmény: coldplay01 (4562)
coldplay01 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 4562

sziasztok.kellene egy kis segitseg :)

adva van egy LG F14B8TD  direct drive-os mosogep.

ez azt csinalja, hogy 1400 as centrifugalas kozben idonkent leveri a vilanyora szekrenyben levo FI relet. mostanaban szinte mindig, es most mar ugy is, hogy vissza se lehet kapcsolni mert egybol leveri. sikerult nagy nehezen visszakapcsolnom, csinalt ketto rovid programot 1400 as centrivel,ezeket befejezte, majd vizpumpalas kozben ujra leverte. aztan ujra ugyanezt eljatszotta.tippek, esetleg otletek, miert csinalhatja?valaki talalkozott mar ilyen problemaval? talan a pumpa szarakodik mar? most kivancsisagbol lehuztam a futobetet betapjat hatha az a rossz..szivesen varok barmilyen segitseget, most eppen mos :)

andfer Creative Commons License 2018.02.11 0 0 4561

Elemlámpával belenéztem a mosógép dobjánál. Az üst falában van egy LED lámpa. Amikor a dob fedél fel van nyitva, akkor úgy van pozícionálva, hogy a belső bordában levő diffúzor a LED lámpa előtt legyen.

Előzmény: andfer (4560)
andfer Creative Commons License 2018.02.10 0 0 4560

Az AEG új felültöltős mosógépében van dobvilágítás. Az egyik belső bordába van beépítve. Hogy működik? Hogy kap áramellátást, illetve hogy kapcsolódik ki-be?

kovipepe Creative Commons License 2018.01.28 0 0 4559

Végül vettünk egy új Whirlpool gépet, hogy ne kelljen a cuccot cipelni.

Úgy döntöttem, hogy mivel más baja nincs, megjevítom én, egy csapágycserével el kell bírjak.

Szét is szedtem, rettenet mi dzsuva volt benne.  Érdekes, hogy a csapágyhibát nem éreztem addig,  amíg a dob és a ház ki nem került a gépből...Megkapja a teljes pucolást, meg a csapágyazást, szimmeringet, aztán családi tartalék gép lesz :)

Köszönöm a tippeket mindenkinek!

yvs Creative Commons License 2018.01.09 0 0 4558

Ha a rázkódástól (vagy anyaghibától) megreped az egyik gumiláb, onnantól már billegni fog és elsétál.

Csapágyhiba okozhat kiegyensúlyozatlanságot? Esetleg fordítva, bár az eredmény a végén ugyanaz lesz.

Előzmény: sanyooo1 (4557)
sanyooo1 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 4557

Szia!

Csapágyas a gép, nem biztos, hogy érdemes javíttatni.

Előzmény: kovipepe (4555)
yvs Creative Commons License 2018.01.07 0 0 4556

A gumiőrlemény nem az igazi, túl lágy és emiatt imbolyog rajta a mosógép.

Az Euronicsban láttam fehér kemény gumi talpakat, azt kellene inkább valahogy ráapplikálni az eredeti lábak fém szárára.

A mosógépre ráférne egy alapos tisztítás, kezdve a bemeneti vízszűrőtől a vízadagolón, mosószer adagolón, beömlő garaton át a dobig és a leeresztő rendszerig. Lerakódások, vízkő és fekete penész tömegével lehet a rendszerben. Ehhez szét kell szedni a gépet, mert a mindenféle mosógép tisztító szererek a mosószer adagoló előtti részeket sohasem érik el.

Előzmény: kovipepe (4555)
kovipepe Creative Commons License 2018.01.06 0 0 4555

Sziasztok

LG 1068QD mosógép (7éves) egy ideje elkezdett erősen rázkódni, elsétál.

A lábakon lévő gumi eltöredezett, szétverte, így most azokat kitekerve egész seggel egy OBI-s 60x60cm gumiőrlemény csillapító lapon ül.

A 3db lengéscsillapítót már kicseréltem újakra, de így sem oldódott meg a probléma.

Mi okozhatja még a sétálást? (nem lett áthelyezve, ugyanott áll (mászkál) 7 éve.

Másik, párom mondja, hogy nem mos rendesen, szürke iszap, homok szerű anyag marad a ruhákon. Mi okozhatja, hol keressem a problémát? 

Köszönöm előre is!

Üdv: Pepe

palavi Creative Commons License 2017.12.30 0 0 4554

Sziasztok! Van egy alig 2 éves zanussi mosógépem,ami kb 1 hónapja centrifugálásnál valami örült csörgésbe kezdett...szétszedtem a szűrőjét,és tele volt szürke műanyagdarabokkal.....azóta csend volt... ma megint örült csörgés....ma is  egy műanyagdarabot darabot szedtem ki - de most a dobon kívülről...megállapítottuk hogy ez nem egészséges dolog...,mi  a fene lehet ez,ami törik szét benne...nyilván januárban szerelő,de addig is...Köszönöm ha válaszoltok :

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!