Abbafejeztem a szolgáltató ipart, ezért nem írogatok a szakfórumokba sem, sajnálom.
De' mivel látom elektronikában jártas vagy, szereld ki a panelt, és mérd végig a kondikat, az indesitt-nek híresen szar a panelja, bár már a viccpúl is lezárkózott mellé! Ha a kondik jók, lehet még eeprom vagy bármi!
Ha a géped túl van a garanciás időn, minden nap egy ajándék! Ez van! :(
Indesit WITP 82 mosógépem azt kezdte csinálni pár napja, hogy indításkor először csak villogtatta az összes program jelző ledet. Azután elindult, kimosott. Következő alkalommal nem indult. Átdugtam a másik konnektorba, először működött, azután megint villogott és működött, aztán megint nem működött. Hosszabbítóval a szobai konnektorból próbálva megint ugyan ez a sorozat. A lakásban a többi fogyasztó rendesen működik. Mikró + porszívó egyszerre, Mikró + hajszárító is egyszerre. Lámpák nem villognak. Lehet a mosógép hibája a zavarszűrő kondi haldoklása? Kb.2-3 éve használtan vettük, nem tudni mennyi idős a gép.
A lányom AWG 910 D UA típusú mosógépe beadta az unalmast, a szerelő szerint minimum dobcsillag csere kell. Eddig csak Energomat mosógépet javítottam (azt sem sűrűn), ezzel
nincs tapasztalatom.
Tudna valaki segíteni leírással/videóval a szereléshez?
A habkő jó ötlet, én nem tudtam hirtelen mást kitalálni, egy plasztik kártya csíkra ráfogtam a finom papírt, és azzal csiszoltam meg a kommutátort.
Árkokat nem takarítottam, úgy láttam szemmel, nincsenek tele. A fogkefe is jó ötlet, gondoltam, hogy kikaparom valamivel a micákat (így hívják ugye?), de nem tettem.
Porszívókhoz nem értek, az nekem nagyon poros! :)))
A kommutátor-szegmenseket megpucoltad, de az árkokat is kitakarítottad? Régi fogkefével pucold, kemény eszközzel ne!
Majd kicsit be kell csiszolni az új keféket, mi habkövet szoktunk beszorítani a kész kefézett kommutátorhoz, majd megforgatjuk. A habkőpor becsiszolja a keféket, egyben pucolja a kommutátort.
Nem mosógép ugyan, de hátha tudsz segíteni (mint csónakos :-))
Philips Triathlon porszívónk meghalt szénkefe gyanús tünetekkel. sikerül szétszednem, valóban a kefék voltak elkopva, kaptam is bele a Carbosint-nél jó méretet, pici átalakítással a rugó végén bele is ment. Az a gondom, hogy szerintem kicsit jobban szikrázik, mint kellene, félek, hogy gyorsan újra elkopik. A kommutátort is megcsiszoltam picit. A kérdés az lenne, hogy van-e ott valami kondi, ami a kefék szikrázását csökkenti?
Van ott valami hasáb alakú, ha kell teszek fel képet.
ez azt csinalja, hogy 1400 as centrifugalas kozben idonkent leveri a vilanyora szekrenyben levo FI relet. mostanaban szinte mindig, es most mar ugy is, hogy vissza se lehet kapcsolni mert egybol leveri. sikerult nagy nehezen visszakapcsolnom, csinalt ketto rovid programot 1400 as centrivel,ezeket befejezte, majd vizpumpalas kozben ujra leverte. aztan ujra ugyanezt eljatszotta.tippek, esetleg otletek, miert csinalhatja?valaki talalkozott mar ilyen problemaval? talan a pumpa szarakodik mar? most kivancsisagbol lehuztam a futobetet betapjat hatha az a rossz..szivesen varok barmilyen segitseget, most eppen mos :)
Elemlámpával belenéztem a mosógép dobjánál. Az üst falában van egy LED lámpa. Amikor a dob fedél fel van nyitva, akkor úgy van pozícionálva, hogy a belső bordában levő diffúzor a LED lámpa előtt legyen.
Az AEG új felültöltős mosógépében van dobvilágítás. Az egyik belső bordába van beépítve. Hogy működik? Hogy kap áramellátást, illetve hogy kapcsolódik ki-be?
Végül vettünk egy új Whirlpool gépet, hogy ne kelljen a cuccot cipelni.
Úgy döntöttem, hogy mivel más baja nincs, megjevítom én, egy csapágycserével el kell bírjak.
Szét is szedtem, rettenet mi dzsuva volt benne. Érdekes, hogy a csapágyhibát nem éreztem addig, amíg a dob és a ház ki nem került a gépből...Megkapja a teljes pucolást, meg a csapágyazást, szimmeringet, aztán családi tartalék gép lesz :)
A gumiőrlemény nem az igazi, túl lágy és emiatt imbolyog rajta a mosógép.
Az Euronicsban láttam fehér kemény gumi talpakat, azt kellene inkább valahogy ráapplikálni az eredeti lábak fém szárára.
A mosógépre ráférne egy alapos tisztítás, kezdve a bemeneti vízszűrőtől a vízadagolón, mosószer adagolón, beömlő garaton át a dobig és a leeresztő rendszerig. Lerakódások, vízkő és fekete penész tömegével lehet a rendszerben. Ehhez szét kell szedni a gépet, mert a mindenféle mosógép tisztító szererek a mosószer adagoló előtti részeket sohasem érik el.
Sziasztok! Van egy alig 2 éves zanussi mosógépem,ami kb 1 hónapja centrifugálásnál valami örült csörgésbe kezdett...szétszedtem a szűrőjét,és tele volt szürke műanyagdarabokkal.....azóta csend volt... ma megint örült csörgés....ma is egy műanyagdarabot darabot szedtem ki - de most a dobon kívülről...megállapítottuk hogy ez nem egészséges dolog...,mi a fene lehet ez,ami törik szét benne...nyilván januárban szerelő,de addig is...Köszönöm ha válaszoltok :