Nincs ilyen meghibásodás. A nem megfelelő összeállítás viszont csinál ilyet. Pl ha csak nagyméretű dolgok vannak, az hajlamos egygombócba összegabalyodni.
Létezik olyan mosógép meghibásodás ami azt okozza hogy nagy méretű textilek-konkrétan csipke és sötétítőfüggöny-olyan gyűrötten kerülnek ki belőle hogy még kivasalni sem lehet belőlük?
Ugyanazzal a mosógéppel már számtalanszor ki lettek mosva,ugyanazokkal a beállításokkal,30°C-on kímélő mosással,eddig minden rendben volt most meg már 2x megtörtént,legutóbb a csipkénél jóval vastagabb és más anyagú sötétítő függönnyel is.
A "mire spóroljunk" típusú kérdésre kérdéssel: Neked, mint szakembernek, mi a véleményed egy használt Mieléről? Nálunk tuti nem játszik, mert a nejem be nem engedne használt mosógépet a fürdőbe, de biztos vannak kevésbé háklis háziasszonyok. :-)
Hát a víz fogyasztás 8-10 m³ volt idáig. Attól is függ a gyerkőc mikor mennyire csapja tele a kádat. Hál istennek a vízre nincs ez a rezsi marhaság,hogy ennyi afelett meg annyi. A villanyt meg már akkor megb...am,amikor a kéményseprők leszedették a 3 éves beretta vízmelegitőt,mondván ez a kemény az 50 éves fégnek jó ennek meg nem. Szóval csak a bojler visz 160 kw-ot havonta. A tv az éjjel nappal megy nálam amikor itthon vagyok. Az asszony nem igen talál munkát igy ő is vereti a tvt. Van egy fogyasztásmérős hosszabítóm. Azzal szoktam méregetni a dolgokat. Az aeg 1.2 kw körül volt egy mosása. A tv nem fogyaszt sokat. 2 router egy laptop plusz a tv 50-60w körül mozog a pillanatnyi fogyasztás. Majd lemérem a kis hajdut is mennyi az annyi. Régen a bojler elött lazán benne voltunk a 210kw /hóban. Most a 270 környékén van a havi fogyasztás. Havi 300 nettóból egyedüli pénzekeresőként nehéz kijönni egy albérletben családdal. Mégnehezebb egy vadi új mosógépet venni amivel max 5 évre tervezhetek vissza olvasva,mert felette ajandék minden hónap.
Annyira nem mozgat,hogy sok vízzel mos. Legalább tiszta a ruha. Heti 2 mosás bár jönnek a hűvösek igy lesz az 3 is. Az aegen is csak 1 programot használtunk a 7kg-os pamut mosást 60 fokon időnyerővel 1:32 perces mosási idő.Néha a gyorsmosás is előkerült. Itt a 3A 1/2 program ketyeg egyenlőre. 60 fok kb. 70 perces idővel. A vízfogyasztás meg majd kiderül. Szívesen kifizetem azt a havi 1000ft pluszt,ha nyugodtan alhatok,hogy mikor mi megy tönkre. Nem tudom konkrétan hogy mennyi vizet használt az aeg és nem tudom mennyit használ az energomat. Ha heti 2 mosás meg néha plusz akkor számolhatok 10 mosással. Mosásonként 100 liter víz. Az 1m³./hónap. Itt az albérletben 540-et fizetek köbméterenként. De ha kevéssel is számoltam azért irtam 1000 forintot havonta. Ennyi pénzt baromságokra is elverek havonta. Egy biztos: pléd mosás nem lesz.🤣🤣
Az energomat családnak a rengeteg víz felhasználása a rákfenéje. Kb 3/5-re kell csökkenteni a vízmennyiséget, az nem megy a mosás rovására, és a számlákra is jó hatással van...
Remélem, még egy darabig tudok segíteni... :-)
( Bár már energomattal nem foglalkozom, de régebben még volt egy húsz darabos készlet, amit életben kellett tartanom...)
Rendben. Köszönöm a tanácsot. Amit vége az őrültek időszakának és végre lesz nyugalmam fordítok rá egy kis időt. Végül is az energomat egy hirtelen tűzoltásnak lett véve,mert a gyerek mellé kell a mosógép. Az asszony még egy nyamvadt bugyit se mosott kézzel 1 hét alatt a mosodába rohangálni meg elég nehézkes,főleg,hogy parkolót találni ott lehetetlen. Aztán az első mosás után eldöntöttem,hogy marad és amíg lehet életben tartom. Csak mostanában nap mint nap beüt valami szar. Minden nap mást és mást kell hirtelen megoldani. Az utóbbi 2 napot ismét azzal töltöttem,hogy 2017-től vissza olvastam a topicot. Látom nem vagyok egyedül ezzel a tengely lerohadással egyedül. Most vissza olvasva nincs olyan gép amire bátran gyüjtögetnék pénzt. Ez a kis hajdu viszont olyan fehérre mosta a gyerek szürke zokniját hogy csak lestem. Komolyan azt hittem higy szürke alapból. Illata is van a ruháknak és a szobának is azóta. Szóval amint lesz kapacitásom kicsit rendbe rakom.
Mercis olvtárs elötted le a kalappal,hogy ilyen kitartóan segítesz a népeknek sok sok éve. Isten tartsa meg ezt a jószokásodat. Még egyszer köszönöm a segítséged. 😉
A kerekek megvannak csak a külső gumi perem vagy mi szublimált róluk. Két kanyar mosás után nagy a boldogság. A gumiszőnyeg is teszi a dolgát. Még szokni kell,hogy ilyen alacsony. Hajnalban a budin nincs mihez dőlni. :)
Esetleg nézz rá új kerekeket, mert nekem azok a fém maradékok egy jól sikerült szambázásnál anno feltörték a vadi új padlócsempét a fürdőszobában. Akkor kellett mennie, pedig különben tényleg örök élet, s még két nap.
Na a teszt mosás tökéletesen hibamentesen végig futott. A centri indulásnál lendült egy nagyot,de a helyén maradt. Attól féltem legurul a gumiszönyegről amit kifejezetten neki vettem miközben hoztam haza. A kis kerekeiről már lerohadt a gumi vagy mi volt rajta mert csak a kis műanyag kerekek vannak meg. Látszik rajtuk némi pirosas gumi maradvány. A félelmem oka,hogy amikor pozicionáltam simán legurult a gumiszőnyegről. Remélem ez most kiszolgál jópár évet. A furdő viszont jó öblítő illatú lett hogy nyitva van a gép. Ezt idáig nem tapasztaltam mostanában mosasok után. Szerintem kifogom csinosítani. Kap új táblákat a kasztnit meg lefestem mivel sziterezőben melózom.
Vettem egy Hajdú Energomat 750-est. Most indítottam el. Egy idős nénié volt. A lánya szerint soha a büdös életbe nem volt centrizve vele,mert félt tőle,hogy ugrál. Mindíg külön centrifugába centrizet. Na majd most kiderül. Az,hogy energiazabáló másodlagos szempont. 4 év alatt 200 ezerbe voltak a mosógepek. Igaz használtak voltak mert a büdzsé nem engedi az új masinát. Az asszony bacik dolgozni menni csak a kifogás van. Ahigy olvasgattam itt a fórumot az új hiper szuper gépek sem bírják 10 évig. Ez fingom sincs hány éves lehet de 30 felett gondolom. 10 ezret megért nekem.
Ismerem a jelenséget, nálam egy zanussi távozott így végleg. Annyi különbséggel, hogy a csapágyházon nem látszottak tünetek, egyszerűen csak széttört osztjónapot. 7 éves körüli példány volt.
Vettem helyette egy candyt, azon a hétvégén a 120-130 közti árak helyett a mittoménmelyik webshopból 102E-ért lehetett venni (+ futár). Ennek pár hónapja.
Annyi biztos, hogy a zasszony ezt jobban szereti, csendesebb is meg a zanussin nem voltak azok az 59 perces programok amiket ezen leggyakrabban használ. Mondjuk ha lettek volna akkor valszín nem törik szét ilyen hamar a tengelycsonk se, mert annak szokása volt minden ürítés után felpörgetni a centrifugát a leggyakrabban használt programon, ez a mostani meg csak akkor pörget centrit a vége előtt ha a szokottnál koszosabb ruhákhoz egy hosszabb program van beállítva.
Ja, a leírásod alapján a most elhunyt gép volt már csapágyazva, méghozzá a jelek szerint úgy hajtották ki belőle a csapágyházat, hogy fúrtak bele 2 8-as menetet (a 6-os simán belemegy) annál fogva hajtották ki (én primitív szerszámot gyártottam hozzá zártszelvényből meg 2 db 10.9 6-os csavarból), majd megcsapágyazták házilag és visszahajtották.
Mivel ~110E-ből lett helyette hasonló paraméterekkel rendelkező gép (papíron sokkal többet is tud, van benne wifi meg ilyen szarok is) inkább nem bonyolódtam hosszadalmas bontott-anyag beszerzésekbe meg egésznapos szerelgetésekbe.
Kompromisszumként: vegyél egy használt (vagy bontásra szánt, hiányos) zanussit, elektroluxot, vagy aeg-et, és a mosóegységet kompletten tedd át ebbe... mindhárom tipus bele ugyanaz, csak a szoftver, és a dizájn más. Ha mázlid van, akkor nem szakad le megint a tengely...
Köszi a segítséget. Sajnálom ezt a gépet, mert szerettem nagyon. Sok hasznos funkció volt benne, ami egy kisgyerek mellett nagyon jól jött. Egy hasonló tudású gép pedig 200 felett van valószínű. Olvastam itt jópár évre visszamenőleg a hozzászólásokat, és elkeserítő a világ. Ahelyett, hogy 20-30 ezerből megjavíttassa az ember, inkább dobja ki és vegyen másikat. Tudom, a gyártók ebből élnek, de a fizetések nem igen engedik a 3-5 évente vegyél mindenből újat. Most ezt az asszonyra bízom, mert én télen belefáradtam az egy hónapos olvasgatásba, keresgélésbe. Köszi még egyszer.
Oldalra jön ki, de le kell venni a tetőkeretet is... Szerintem nincs értelme bármit is bíbelődni vele, gazdasági totálkár. Én legalábbis nem találkoztam olyan emberrel, aki százezerért felújít egy gépet, mikor ennyiért kap hasonló új gépet több év garanciával.
Januárban vettem egy AEG lavamat 7000 felültöltős mosógépet használtan. Fél év garanciát kaptam rá. Namár most a mai napon az asszony mosott épp mikor haza értem. A centri programnál járt éppen. Egyszercsak egy csattanás volt hallható és eléggé csörömpölve forgott tovább. Mentem és kikapcsoltam a masinát. Majd visszakapcsoltam a reteszelés kioldott kinyitottam és egy merő sár volt a teteje a gépnek belűről. Dobot forgatva semmi rendellenes hang. Kipakoltuk ruhák tiszták oké. Mondom tuti csapágyas és megbillegtetve a dobot igen nagyot kottyant. Oldalát lekapva látszott a rozsdás vízfolyás,de mi sose tapasztaltunk vizet főleg nem rozsdás vízcseppet sem alatta. Látszott hogy a csapágyház megolvadt a csavar belevolt rohadva. Látni a műanyag házon hogy menet lett fúrva két lyukba. Beleraktam két 6-os csavart mondván megindul-e. Megindult. Kompletten az egész csavarostul dobtengelyestül lazán kijött. Igen dobtengely törés. Semmi előjele nem volt. Csendben tette a dolgát. Imádtam mert nyitott fürdőajtónál lehetett mosni. Igaz centrinél azért volt 1200 as fordulaton egy kis morgó hangja,de mivel nem új gép mondom jóvan az úgy. Majd megcsapágyazom,ha nagyon csúnya hangja lesz. Ezt így elnézve már nem csapágyazom sehova. Az orcy plázában találtam komplett dobot 70 ezerért. Megéri megcsinálni ill megcsináltatni? Egy dobcserének nem merek neki állni. Azt se tudom felfelé vagy lefelé jön ki. Valaki tud nekem tanácsot adni? Köszi előre is.
Persze, de kapcsolóüzemű tápkimenetén is kell legyen egy puffer + hidegítő kondik, rf védelem. Általában 10-100u, 100n 10n azért szokott lenni. A proci táplába mellett közvetlen meg minimum egy 100n . Ezek mind lehetnek hibásak amik beterhelnek, akár random is.
Köszönöm, azért én ránézek arra a tápra meg úgy általában az egész panelre. Ilyeneknél jóval bonyibb dolgokat javítgatok néha "vakon", dokksi nélkül. Ha nem megszaladt az a 1,5V os és hazavágta a processzort, hanem csak "kóvályog" akkor talán javítható, ha máshogy nem egy külső táppanelt beépítve a régit meg ki iktatva belőle. De lehet egy félig zárlatos vagy kiszáradt elko vagy tantál csinálja a fesztivált, mert néha rángatja a tápot. Egy próbát megér. Köszönöm a fejtágítót, ha sikeres a műtét majd megosztom a megoldást.
Az egészben az a szép, hogyha megvizsgálsz egy 13 éves zanussit (vagy elektroluxot), akkor ugyanezeket látod... csak többtízezerrel volt olcsóbb akkoriban... :-)
Szóval a tied: valószínűleg táphibás a vezérlőpanel. Nem a fő, hanem a segéstáp, ami a 1.5 V-ot állírja elő a processzornak. Nehezen javítható, általában panelcsere a megoldás. Firmware csak gyári ezközökkel frissíthető a panelcsere után - szóval nagy valószínűséggel gazdasági totálkár...