Használtan vettem egy LG F12B8ND1 gépet, ami ott kipróbálásnál tök jól működött. Aztán lehet a szállításnál történt vele valami, mert most használtam volna először és észrevettem, hogy "ugrik" a dob ruhákkal, és üresen is. Addig hagytam csak menni, míg levideóztam. Méret miatt ide nem tudom csatolni, de feltöltöttem ide: https://app.filemail.com/d/bnsislmwjfnhmlj Szerintetek mi lehet a gond? Kézzel probléma nélkül, szépen forog a dob. Köszi, ha segítetetek.
Első körben a hőmérséklet kapcsolót kéne faggatni - az a kütyü, amit 1-6-ig tekergetsz. Elmegy belőle az éter, és random működik. Az oldalán van a száma, az alapján kapsz másikat... És igen. már linkelték a hűtős topikot - de ha nem jár erre egy fóisten, akkor itt is elfér...
Szal az lenne a kérdés, egy majdnem pont 10 éves, csak pluszos, faék egyszerű mechanikus vezérlésű Zanussi hűtő. A belerakott hőmérő szerint általában túl van melegedve (legalábbis tegnap délelőtt óta, akkor vettem észre, hogy valami nem kerek) de időnként, talán véletlenszerűen, bekapcsol, lehűt, aztán megint nem kapcsol be órákig.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget, pláne, hogy másik topicba írtam...
Egyszer írtam ide, segítettek is, amikor egy beejtett pénzérme kilyukasztotta az üstöt. Akkor leukoplaszttal "megflekkeltem", Sikaflex-szel tömítettem, azóta is jó. (Kopp-kopp!) Nos, szombaton hallottam a valódi barkácsot: kolléga csapágyat cserélt úgy, hogy kettévágta a műanyag üstöt, kicserélte a csapágyat (a 9 mm-es csapágygolyók egyszerűen ketté voltak törve), majd összeragasztotta (meg is pántolta), és a nálam már bevált Sikaflexszel tömítette. Egyelőre megy, és nem ereszt neki.
Senkinek nem ajánlanám a gorenje márkát, az én mosógépemben háromszor romlott el a motor amiből kétszer ki is cserélték - a harmadik alkalommal viszont már nem volt érvényes a garancia , így ment a mosógép a kukába.
Külön sokkoló volt megtudni hogy a motor egy olyan Askoll motor benne, ami olyan beko mosógépekben található amik a vételem idejében fele annyiba kerültek mint a gorenje
illetve egyszer akkorát ugrott centrifugáláskor az üst, hogy letörte magáról a szivattyút :(
Tehát tulajdonképpen úgy tudnám összefoglalni, hogy nettó négy évet bírt ki egy olyan kétszemélyes háztartásban ahol körülbelül heti két adag ruhát mosunk ki. Hatalmas csalódás
A programok közt egyórás, másfél órás volt a rövid, illetve egy 14 perces , semmirevalo gyors.
Ami még jobban sokkol hogy ez után egy Bosch gépet vettem ami jól működik - viszont a Gorenjehez képest iszonyú silány az anyaghasználata, lóg az ajtaja, behajlik a panel ahogy nyomod a gombot, mosószerfiok dettó vékony, nagyon elkeserítő. De legalább működik, MÉG 😂
Nekem ugyan nincs, de utat mutatok... Lehúzod a zárról a csatlakozót, és rámérsz, hogy a vezérlés kiadja e a feszóltséget a zárra. Ha igen, akkor zárcsere. Ha nem, akkor kiveszed a vezérlést, megkeresed az ajtózár körét, ellenőrzöd, hiba esetén javítás, vagy csere...
Sziasztok! Van egy öt éves Navon (Vestel) N7100AAA mosógépen, ami a legutóbbi mosásnál E01-es hibakódot írt ki. Van valakinek ehhez egy szerelési útmutatója? Azt tudom, hogy az ajtó zárórészével van valami, mert ott nem kattan.
A HOMEFORT márkájú elvileg Magyar gyártású mosógépekkel van tapasztalata valakinek? Kérnék szépen véleményeket.
Keskeny előltöltős mosógépet keresek (felültöltős NEM jöhet szóba), és most találtam rá erre. Általában kis mennyiségeket mosok (2-3 kg), heti 2, max 3 alkalommal szükség szerint. Egy egyszerű, lehetőleg hosszabb élettartmra tervezettek közül legyen, és ár-érték arányban jó gépet szeretnék. Mosson rendesen, külön is centrizzen, viszont ne csak sok-órás hanem rövidebb program is legyen rajta, de ne a csak átöblítésre jó 15 perces, hanem ami mos és öblít is rendesen.
Ahogy nézegettem ennek a Homefort-nak a neten talált leírásában, ez elvileg stimmel.
Homfortból 3 gép van, érdekes tulajdonság és hozzátartozó ár kombinációkkal.
Egyik sem inverteres.
A full analógban van gőz, a digitálisakban nincs. Utóbbiból a nagyobb kapacitású az olcsóbb… Érdekes… Hmmm…
A kérdés, hogy mennyire kell most, manapság ragaszkodni, hogy inverteres legyen? Az áramfogyasztásbeli különbség annyira nem érdekel, mert nem nagyüzemben mosok egymagamra. Engem elsősorban a tartósság, a most kifizetett ár érdekel, és az, hogy erre van 3 év garancia, szemben az ennél drágább más márkákra csak 2 év.
Még a Gorenjékre adnak 3 évet, és hasonló árban kapható hasonló tudású, annyi plusszal, hogy ilyen áron már inverteres is. Viszont ahogy olvastam a véleményeket, a Gorenjéken csak hosszú mosási programok vannak. Tapasztalat alapján ez igaz? Illetve a minőségére sokan írták, hogy a ma gyártottak már ócska-kategória. Asszem Made in PRC, tehát kínai. Kérdés, hogy milyen a ma gyártott Gorenjék minősége?
Tudom hogy elvileg lehet a túl soktól, de akárhogy variálom, a fekete ruhákon mindig ilyen, nem jövök rá mitől...nem rémlik hogy amikor megvettem a gépet ilyen lett volna, talán 4-5 éves lehet már.
Vettem egy új mosógépet.. Meg egyebeket is mondjuk, de sajnos egy azóta hirtelen elszivárgó outletből. Mindegy....lecke megvolt.
A mosógép problémája: szépen megy, de az ajtó alján szivárog a víz. A vízet szerintem nem a gumi mandzsetta engedi el, hanem beszivárog az ajtó szerkezetébe, és az ajtóból szivárog ki.
Ezt a problémát ismeritek vagy az valami egyedi szopás amit kiérdemeltem?
Néztem de nem volt evidens ránézésre hogy lej e az ajtót szétszedni.