Keresés

Részletes keresés

Kovács szaki Creative Commons License 2010.06.08 0 0 231
A polentát eredetileg kb 40 percig kell fözni állandó kevergetés mellett rézedényben. Az elöfözött polentát azoknak találták ki, akiknek ez az idö túl hosszú. Szerintem a por alakban kapható elöfözött polenta (csak 8 percig kell kevergetni) még úgy-ahogy elviselhetö ízü.  Persze nem lehet a hagyományos módon elkészítetettel egy lapon említeni. Amit viszont szerintem messzire el kell kerülni, az a teljesen készre elöfözött polenta müanyag zacskóba vákumolva. Semmi íze nincs, hacsak a müanyag ízt nem tekintjük annak.
Előzmény: Óvakodj a törpétől! (230)
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.06.06 0 0 230
Előfőzött?

Miért, hát amúgy mennyi idő alatt fő meg a kukoricagríz?

Igaz, hogy amióta előfőzött rizst is lehet kapni... pfuj. :((
Előzmény: tommaso75 (229)
tommaso75 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 229

SALVE azaz üdv mindenkinek!

 

Köszönöm a segitséget Polenta ügyben...

Azt a felfedezést tettem utobbi Olaszországi útjaim során hogy minden bevásárló helyen lehet előfőzött polentát kapni...

Így ezzel már nem kell bajlódni...

Előzmény: H_G (225)
Mad árka Creative Commons License 2010.05.10 0 0 228
(Klikkelj majd alul a "kép beszúrása" parancsra is, akkor fog megjelenni.)
Előzmény: lorand8 (227)
lorand8 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 227
Tud valaki segitteni Ennek a teszta vago gepnek a gyartojat megtalalni?  Koszi
lorand8 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 226
Tud valaki segitteni Ennek a teszta vago gepnek a gyartojat megtalalni?  Koszi
H_G Creative Commons License 2010.03.17 0 0 225
Polenta = puliszka.

Előzmény: tommaso75 (224)
tommaso75 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 224

Köszönöm a segítséget...

 

De most a    "Polenta"   ügyben szeretnék érdeklődni, mert a Paprika-tv-n futó Csiszár Jenő féle főzősműsorban láttam amikor köretnek főzik valamilyen húsos ételhez...

és olyan jóízűen ették hogy megkívántam én is, de sajna lemaradtam az elejéről ugyhogy pont a lényeget nem tudom   :(...

tudnátok ebben is segíteni???

Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.03.15 0 0 223
Csak a videjót nézve jut eszembe: egyesek tojást is szoktak bele tenni.

videjó
Előzmény: Óvakodj a törpétől! (222)
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.03.15 0 0 222
Körettel? :OOO

1. Szétfővő, sárgahéjú krumplit választ a közértben.
2. A krumplit héjában megfőz, még forrón meghámoz, krumplinyomón átnyom.
3. Áttört krumplit megsóz, vár, amíg kihűl.
4. Annyi lisztet gyúr bele, hogy a tészta már ne (nagyon) ragadjon, 15 percet pihentet.
5. A tésztából erősen lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodor, fölvagdos, ügyel, hogy össze ne ragadjon, lisztez.
6. Az olaszok a núdlikat az ujjukkal egyik oldalon benyomják, hogy kis gödröcske képződjék bennük, miközben egy villára nyomják rá, hogy a másik oldala szép bordázott legyen. Kellő kézügyesség hiányában villával kicsit meglapogat, hogy bordázott legyen.
7. Kifőz, ha följön a víz tetejére, szűrőkanállal leszed, (nem leönt, mint a pasztát, mert összeragad!!!!).
8. Mártással tálal.
Előzmény: tommaso75 (221)
tommaso75 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 221

Helló mindenkinek!!

Tudnátok nekem segíteni "Gnocchi" készítése ügyben?

Már az alapoktól nem tudom...

ja és milyen körettel lehet tálalni?...

köszöntem...

Mad árka Creative Commons License 2010.02.21 0 0 220
Sziasztok! Néhány hete egy tényleg fenséges görög ebédben volt részem, s úgy döntöttem, innentől ha törik, ha szakad, muszáj elmélyedni az efféle ételekben. Találtam is egy könyvet indítónak, a címe: Görög kulinária.

Ismeritek, használtátok esetleg? Ha igen, milyen?

Ölég drága sajnos, úgyhogy mielőtt megvenném, igyekszem érdeklődni.
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.02.19 0 0 219
Propone in tv ricetta per cucinare i gatti

Megvan ez valakinek? Érdekelne ;)
Zitka Creative Commons License 2010.02.12 0 0 218

Ma vettem nagyon jó áron Arborio rizst!

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=97635263&t=9003266

 

 

Előzmény: tommaso75 (207)
Zitka Creative Commons License 2010.02.06 0 0 217

HA figyeled az Aldi v. a Lidl akciós kínálatát, szokott lenni natúr piadina "lángos", mikor olasz hét van.

 

Otthon is el tudod készíteni, nem túl bonyolult. :-)

Előzmény: ryuichi (215)
tommaso75 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 216

Kedves Zitka!

Köszönöm a rizotto receptet, és mindenféleképpen el fogom készíteni...

Előzmény: Zitka (210)
ryuichi Creative Commons License 2010.02.06 0 0 215
óóó köszönöööm!! igen ez lenne az, hogy én mit összekerestem...:D pécsi vagyok, nemhiszem h feljutnék a közeljövőben óbudára, de végre tudom mit ettem:) kutatni fogok utána
Előzmény: Zitka (213)
Zitka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 214

Óbudán kipróbálhatod...

 

http://casapiadina.hu/

 

 

Zitka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 213

No itt van tekerve is. :-)

 

http://scucinando.blogspot.com/2009/03/rotoli-di-piadina-farciti.html

 

 

ez lenne az, amit keresel?

Előzmény: ryuichi (211)
Zitka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 212

Ez így már inkább a piadina-ra hajaz...

 

Ez nem velencei specialitás, inkább Emilia Romagna tartományban jellemző... Persze attól még árulhatták Velencében. :-)

 

E-R-ban inkább csak félbehajtják, nem tekerik fel.

 

http://www.triumphchepassione.com/piadina-romagnola.htm

 

Előzmény: ryuichi (211)
ryuichi Creative Commons License 2010.02.05 0 0 211
öhm most jutott eszembe , hogy inkább ilyen sonka szelet szerü hus volt benne, a saláta a hússal együtt fel volt tekerve, és maga a tekercs kb 15 centi hosszu volt.Igen sok helyen lehetett kapni:)
Előzmény: Zitka (209)
Zitka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 210

Tegnap az volt nálunk ebédre. .-)

Sáfrányos rizottó, pecorinoval. Nymmm.... :-)

 

Csakis a bűvös szakács leírása alapján, szigorúan azt követve.

 

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/05/11/recept_rizotto

Előzmény: tommaso75 (207)
Zitka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 209

Valami ilyen lehetett?

 

http://www.cuocazza.com/rotolo_di_carne.htm

 

 

Előzmény: ryuichi (208)
ryuichi Creative Commons License 2010.02.05 0 0 208
üdv!hátha itt tud vlki segíteni.Jópár éve ettem velencében egy tésztatekercset, benne hússal és salátával ,azaz úgy emlékszem...a tészta igen puha volt ,és kellemesen könnyű volt az étel ... sok helyen lehetett kapni..kétszer voltam velencében, mindkétszer jókat ettem belőle, de azóta se találtam nyomát mi lehetett ez az étel..:) vlmi tipp?
tommaso75 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 207

Sziasztok ...Üdv mindenkinek!

Tudna valamelyikötök finom rizotto receptet?

Úgy ennék...

Csilike77 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 206

Ciao Tommaso!

Lehet hogy már későn mondom,

de én is szoktam vadász barátainktól és galambtartó haveroktól kapni a galambokat (bár nekem megpucolva hozzák tehát a pucolást nem tudom neked leírni!)

 

A levest ugyanúgy lehet elkészíteni belőle mint a csirkehús-levest,

de én a mellehusát kicsontozom és egy edényben olajat, majorannával, sóval, borssal, kakiukkfűvel, fokhagymával kevert pácban 2-3órát pácoltam,

Majd forró serpenyőben csak a rajtalévő páclében 4-4 percig sütöttem mindkét oldalát.

Tálalni burgonyapűrével szoktam.

Jó étvágyat hozzá!

Előzmény: tommaso75 (205)
tommaso75 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 205

Köszönöm a segítségeket és a hasznos hozzászólásokat...

 

-de meg szeretném kérdezni hogy amikor a határőrök Olasz vadászokat fognak sok fagyasztott madárkával,

-akkor például a vadgalambból milyen finomságot csinállnak?

Mert egy (magyar) vadász barátomtól kaptam egy nagy zacskó vadgalambot és egyenlőre tanácstalan vagyok ez ügyből kifolyólag...

(már levettem a kabátjukat a tubikáknak és kívül-belöl megpucoltam őket...eddig jutottam vala)

köszönném a segitségeteket...

carbonara Creative Commons License 2010.01.27 0 0 204
Tehát : Milánóban nem liszttel kezdik a panírozást, csak tojás és prézli van rajta !
Előzmény: Zitka (203)
Zitka Creative Commons License 2010.01.27 0 0 203

Milánón ill. az északi részen kívül nem igazán jellemző a rántotthús. Az olaszok eleve nem keverik az ilyen jellegű húsokat semmi mással. Max. egy salátát esznek hozzá. Hiszen már előételként bepofoztak :-) előtte valami finom pastasciuttát.

 

A méltatlanul hanyagolt olasz konyha topikban is keresgélhetsz...

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9029155

 

 

Azt ugye tudod, hogy a milánói spagetti (vagy makaróni) magyar "specialitás"? :-)))))

Előzmény: tommaso75 (199)
Zitka Creative Commons License 2010.01.27 0 0 202

Nem csoda, hiszen a bécsi szelet Milánóból "származik".

 

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/10/30/rantott_hus

 

Radetzky marsallt az osztrák császár 1848-ban vezényelte Észak-Itáliába, hogy verjen le egy forradalmat. Augusztus 6-án meg is érkezett Milánóba. Egyik első helyzetjelentése fennmaradt az egyik levéltárban az utókor számára. Ebből való ez az idézet: „A milánói konyhának van egy igazi nagy különlegessége: borjúszelet tojásba forgatva, panírozva, vajban megsütve”. Radetzkynek, mikor hazatért, azonnal referálnia kellett a pontos receptről az udvarban, mert az ifjú Ferenc Józsefet erősen érdekelte – talán még jobban, mint a hadi helyzet. Ez legalábbis a legelterjedtebb legenda.

Előzmény: tommaso75 (199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!