Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 89

Azt hiszem, elektronikaban a J&R  minosegben es arban is verhetetlen.  A new yorki boltjuk cime:  http://www.jr.com/templates/information/directions.te

Egyeb cuccok a legolcsobbak Chinatownban, a Canal Streeten, de oda kell figyelni, hogy az ember mit vesz es mennyiert. A markak tobbnyire hamisak.

Mar nem emlekszem a nevere es cimere, de van (legalabb) egy "replika" orakat arusito bolt is Manhattan-ben. Ezek az orak a legjobb markak engedelyezett masolatai, nem hamisitvanyok. Persze nem a  2o dollaros "arany Rolexek" , amikkel a Canal Street el van arasztva.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 88
lehetnek meglepetések, kimegy az ember messzebbre, aztán nem éri meg, pár dollárral olcsobb --vagy még az sem.

Long island-on is vannak olcsobb Mall-ok, és este is nyitva vannak, oda is ki lehet ugrani a bérlettel. AFAPK tudja melyik , kb fél ora a Manhattan-töl.

A kinai negyedtöl és ilyesmiktöl ovakodj. Annál már a magyarországi lehetöségek is jobbak.
Előzmény: atita004 (87)
atita004 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 87
Köszi! Néztem már én is, 62 mérföld dél-mahattantől... Nem kevés, ehhez már kocsit kéne bérelni. Azt hiszem 2 mallt kiválasztok, és ennyi, többre nem lesz időm, mert az első mégiscsak az, hogy a városban szétnézzek egy kicsit.
Előzmény: pego123 (86)
pego123 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 86

Hi,

Premium Outlet nincs közel, de nagyon jó, legyél vip tag, és akkor tudsz kupont nyomtatnia honlapról, és akkor kapsz egy további kedvezményekre jogosító füzetet.

Ha NYC, akkor a Ground Zero-nál a Century 21-t is ajánlom, meg persze az eddig elmondottakat...

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 84

Ja, ezek eleg jok, csak lefarad az ember, amig mindent vegigjar :) Saks iszonyat draga, es az outlet sem olcso annyira, de ott is vannak nagy akciok, amikor a mar leengedett aru termekbol meg levesznek 75%-ot, es akkor lehet $ 20-ert elhozni a 400 dollaros farmert. Mert ha csak ugy outlet ar, akkor 100.

A Nodsrtrom Rack (guglizd, biztos van NY kornyeken is) is hasonlo elven mukodik, de egy hangyanyival olcsobb, mint a Saks es igazabol nem lehet ugy bemenni, hogy en most vilagoskek szoknyat szeretnek venni, hanem, mint a "turkaloban", megakad az ember szeme a kasmirzakon, hogy hoho! micsoda kincs :) Ott veszem a legjobb cuccokat a gyerekeknek. Legutobb eredetileg 380 dollaros prom ruhat a lanyomnak 79-ert.

Ezek tenyleg szuper minosegu cuccok, de van egy csomo nem annyira finom, markas, de azert normalis ruhakat arulo uzlet, pl Kohls, es a Targetben is lehet klassz dolgokat kapni.

Ketto kozott pedig a nagyaruhazak, erdemes ott is korulnezni, vannak nagy leertekelesek, sot! kuponok az ujsagokban, Macy's, JCPenny, ilyenek.

Előzmény: atita004 (83)
atita004 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 83
Igazából a nymag.com-on keresgéltem eddig, de ott is rengeteg van, és így leírás alapján elég nehéz kitalálni, hogy hova érdemes benézni. Eddig 1 van, ami szimpatikusnak tűnik: http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7
Előzmény: Törölt nick (81)
atita004 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 82

:-))

NY-i spórolós anyukák jelentkezését várom!!

variable speed,

én is azt néztem, elvileg az a 25usd.

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 81

Tavalyi vendegeim utaztak az Ipodra, es megvettek a ny-i apple boltban, es en is jottem a costcoval, de nem volt ott se olcsobb, asszem fix ara van.

Ha a teenagerjeimnek vasarolok, Nordstrom Rack, Sacks outlet. Designer gatyak, polok, fillerekert. Virginiaban tudom a jo helyeket, NY-ban kene egy helyi sporolos anyuka. :)

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 80
a hetijegy kerül 20 dollárba, azzal meghatározott round trip lehetséges. Aki keveset használja pld. naponta egyszer annak ez éri meg.

Nektek az unlimited Metrocard kell, ami van egy hétre is.
Előzmény: atita004 (76)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 77
pontosabbat azok tudnának mondani, akik most is azon a környéken laknak. (pld AFPAK)
A Brodway - Time Square körül rengeteg elektronikai bolt van, ott olcsobb lehet az ipod.

A jegyekkel nem tiszta a dolog. A hetijegy round trip web.en 20 dollár, de az nem korlátlan. Ugyanigy a havijegy nem 40 dollár, nem értem hogyan irják ezt.

Előzmény: atita004 (76)
atita004 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 76

Hát, igazából a távolabbra mászkálás az idő rövidsége miatt valószínűleg kimarad. De Jerseybe tervezném azért, h átmegyünk.

Ezt a mta vs taxi dolgot még át kell gondolni... Jó lenne tudni kilométerdíjat, és akkor egy útvonaltervezővel már meg lehetne tippelni, kb mi mennyi. Ha jól láttam 25USD a korlátlan hetijegy, azért az tényleg nem olyan vészes (pláne nem lenne, ha ott dolgoznék...), szóval lehet, h megveszem azt + néha 1-1 taxi...

Vásárlás: elsősorban ruha és elektronikai cikk (iPod mindenképp). Valami tipp nagyon jól jönne!

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 75
én a kocsit az utolsó napra gondoltam, és azzal pld. át lehetne szaladni Jersey-be--vagy New York távolabbi részei-be is eljutni.
Nem emlitettem, de New York fölött ( Már a Harlem és a Bronx után) állati szép a vidék, a kisebb - nagyobb városkákban Mal-lok vannak és olcsobb a vásárlás is.
Mi pld. még az élelmiszert is ott vettük, arrafelé teljesen normális amerikai árak vannak.

Naná hogy szoba sem jöhet kocsival bemenni a belvárosba. A napi két utazást gondold át, annál sokkal több lesz. Feltétlenül egy olyan hetijegyet vegyetek, amivel naponta többször is lehet utazgatni.

Mellesleg ha nincs ilyen jegyed akkor rövid távokra sokszor jobban megéri taxival. Amig pld. odagyalogolsz egy megállohoz, lemész várod a vonatot, feljössz ismét gyaloglás és még 3-4 dollárba is került, addig a taxit leinted, pár utcát odébb visz és 6-10 dollárban kerül csak. A taxis megmondja mennyibe fog kerülni és az ora pontosan mutat, nincs csalás.

Mit akarsz venni?? Milyen természetü dolgok érdekelnek? Nekem van egy irányitó szám szerinti store listám, de tudni kell mit akarsz venni,
Előzmény: atita004 (74)
atita004 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 74

Köszi az infokat! Néztem már a honlapot, most végre megtaláltam a jegyárakat is. Ahogy nézem, úgy érné meg, ha min napi átlag 2-t mennénk. Szerintem az meglesz. Kocsit nem hiszem, h bérelnénk, mert a belvárosban szerintem úgyis csak küzködnénk vele, plusz nem tudom, odaát milyen a parkolási helyzet, de gyanítom nem az ideális.

Igazából már csak az kérdéses, hogy hol kéne vásárolni, jobb lenne tudni 2-3 tuti célpontot, mint hogy az ember csak úgy keresgéljen.

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 73
http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm

ez a Jolly Joker

itt aztán minden benne van, de a Manhattan-ra is van külön, részletes.
Az A un. "gyors" járat nem áll meg minden megállonál. Igy vigyázni kell, ha közelebb értek ahhoz ahol majd laktok, akkor elötte egy közös megálloban át kell szállni az azonos vonalon futó de minden megállonál megálló (én mindig ugy mondtam" helyi" ) járatra
Előzmény: atita004 (70)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 72
http://www.mta.info/mta/maps.htm

ezeket a térképeket a bejáratnál levö office-okban ( ott ahol könyörögni is lehet a visszamenéshez) ingyen adják, az elsö dolga az embernek hogy beszerzi.
Figyelem: a buszok is MTA, tehát ott a metronál a buszra is kell hogy adjanak. Mondom "kell hogy..." de jobbára ki vannak fogyva belöle, és a busz végállomosokon tarják inkább, de..........kötelezö a metroban is tartani.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 71
http://www.mta.info/mnr/

itt mindent megtalálsz, a hetijegy megéri, most látom hogy már 23 dollár -elövételben 20-ba kerül de rengeteg variácio van---érdemes ezt tanulmányozni.

Van olyan, hogy a heti csak 14 belépésre alkalmas--tehát napi egye oda -vissza , ez föleg annak éri mag aki melózni jár vele, de neked olyan kell ami korlátlan hetijegy naponta többszöri stb....

És az elöbbivel nem utazhatsz csak csatlakozoban, tehát egyszer és ha netán visszafelé használod, akkor ujat chargol és oda a napi két utazás.

A vonaljegyezés is megéri, de ahhoz meg kitünüen kell ismerni a járatokat, ha ugyanis télóvedésböl kijössz, nem mehetsz vissza. Persze vannak kivételek, oda lehet menni az irodába ( legtöbb helyen föállomásokan stb. van) és sirni, hogy nyissa ki az ajtót (direkt erre a célra van ilyen kis müvészbejáró) és kegyelemböl visszaenged. A kalauzok állati rendesek, többnyire feketék és "velünk" vannak.

Ha déli részen szálltok meg, az biza nem olcso, de megéri. Manhattan szive tehát a 34-ik utca, attol lejjebb a Lower Manhattan és felfelé egész a 100-ik utcáig a upper, mondjuk ott van vége a Cemtral Parknak is, affölé menni szépen mondva nem éri megy. Bár sem a Bronx sem a Harlem már nem olyan hirhedt mint hajdanán--csak hát oda fehér embernek nem tanácsos menni---kinézik

Web.-en is lehet jegyet venni, olcsobb

Én javasolnám neked, hogy béreljetek egy kocsit, amivel majd kimentek a reptérre és ott le is lehet adni. Akkor az nap a Brooklyn és JFK környéket is meg lehet nézni, nekem nagyon tetszik a Verrazano Narrow Bridge és környéke, a világ legnagyobb fesztávolságó hidja, technikai csoda-- még most is.

A reptérröl is van MTA, be lehet menni Manhattan-be, érdemes mindjárt ott megvenni a hetijegyet. Minden ut Romába vezet, nem lehet sokat tévedni, Manhattan. Nyomtassátok ki ebböl a web oldalbol a térképeket és lehet tanulmányozni, mielött elindultok.
atita004 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 70
Valószínűleg teljesen a déli végen fogunk megszállni, jelen állás szerint a William streeten (gyakorlatilag a Wall street mellett). A közlekedésen én is gondolkoztam már, hogy hogyan csináljuk, azért elég erős összeg lenne, ha mindenhova taxiznánk. Ezek szerint van olyan, h heti bérlet. (Mondjuk miért ne lenne...) Az kb mennyibe kerül? Itt is régiókra van oszva, mint pl Londonban?
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.09 0 0 69
a 34. utca Manhattan város központja. Ahogy minden ut Romába vezet, itt is minden ezzel hozható kapcsolatba. A PennStation a Central Station, Empire Stataes Buildig, ENSZ palota.
Érdemes a 34 utca közelében megszállni, akkor minden nap onnan indulhatsz programmokra. És hát a heti jegyet megvenni, buszra - metrora érvényes (Jersey-re nem, oda a PennStationbol egy oda vissza 4 dollár)

New York csodás 4-5 napig--leszámitva, hogy a Metro-ban oriási csalodások érnek, de a Metró elengedhetetlen. Az idö rovidésge miatt a taxi is egy jó lehetöség. Sokkal drágább ugyan, de pillanatok alatt oda visz ahová mondod--miközben a Subway-töl gyalogolni kell. le - fel mászkálni és hát várni a vonatokra (az ember elkeveredik, egy-két tévedés minimum belekalkulálható, még a gyakorlott newyorki is eltéved havonta egyszer, rossz irényba száll, rossz kocsira száll stb...)

A Metronál arra kell nagyon figyelni, nehogy a gyorsjáratra száljj, mert ha csak egy megállot akartál menni, akkor az kivisz 5 megállora, aztán kutyagolhatsz a másik oldalra és várhatod a minden megállonál megálló vonatot, nehogy ujra egy megállóval továbbra.
Előzmény: atita004 (68)
atita004 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 68

Köszi!

Gyűjtögetem az infokat, olvasgatok, aztán majd összeszedem, hogy mi lesz az a pár dolog, ami belefér az időbe.

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 67
kedves atita

az 5 nap biza kevés lejárni a hiresebb helyeket, és hát embere válogatja kit mi érdekel.
Én csak azt irnám ide, ami engem érdekelt, megfogott, örülök hogy láttam.
1.Central park, Opera, West....
2.30 street és környéke ENSZ palota, Central Station, Empire States B.
3.Lower Manhattan, Wall Street stb...Keneddy Park (ez utobbi most lett kész a WTC mögött a Yacht kikötö felé)
4.Time Square és a Central Park alatti Manhattan, Rockefeller Center, Carnegi Hall stb...
5.Ellis Island-Liberty

Vásárlásra mindenképpen kimennék Jersey-be. Gyors vasuttal, vagy akár buszokkal is érdemes átmenni. Tele van a tuloldal Mal-lokkal és sokkal olcsobbak.

De csak ott lenni is érdekes, minden látványos ami a Lower Manhattan.

Ezzel együtt rettenetes a földalattin utazni és koszos mocskos minden.

New York a legszebb távolbol, pld. az Ellis Islandrol
Előzmény: atita004 (66)
atita004 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 66

Sziasztok!

Ha minden jól megy, júliusban lesz egy hetem NY-ban. Igazából az idő rövidsége miatt szeretnék kicsit rákészülni két fronton: 1. látnivalók, 2. (magyar ember lévén... :-) ) vásárlás.

Az első témában nyilván van egy csomó kézenfekvő dolog (Statue of Liberty, NYSE, Empire State Building, stb.), de mik azok amik TÉNYLEG különlegesek? Mondjuk olyannak, aki járt már ott, úgy tenném fel a kérdést, hogy mi lenne az az 5-10 dolog, amit megnézne?

A második fele meg hát... Az öcsémék voltak kinn nyáron Chicagoban meg még pár helyen arrafelé, és megerősítette bennem azt, hogy kinn a legtöbb dolog lényegesen olcsóbb. Most nyilván nem a szolgáltatásokra gondolok, hanem első sorban ruha és kütyü fronton. Nem tudom, hogy tudna-e vki segíteni (aki mondjuk élt ott), hogy ezt merre érdemes kezdeni?

Köszi szépen!

Khill Creative Commons License 2008.04.22 0 0 65
Hali nos Manhettenben a broadway-nal, meg a Times square-nel vannak internet kavezok. Sztem probalkozz ott. Vagy a New York Public Library-ban.
Előzmény: ojoka (63)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 64
Radiotelefon?
Előzmény: ojoka (63)
ojoka Creative Commons License 2008.04.20 0 0 63
Sziasztok!

Itt tanulk new yorkban 3 honapig.
Szeretnem megkerdezni, hogy milyen lehetosegem van arra , hogy 3 honapig internethez jussak?A hostel szobamban wifi sajnos nincs, semmi jelet nem tudok fogni, szoval olyan lehetoseg kellene hogy fizetnek erte. Eddig a 5th avenuei apple store-ba szoktam jarni, de eleg faraszto hogy viszem a gepem vagy csak ott netezek.

Ha tudok valami lehetoseget akkor legyszives irjatok meg.

Koszonom elore
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 62

Jo utat, elvezni fogod!!!

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 61
Jól van jól....
Menek holnap szautra.
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 60

De mashogyan latod, milyen informaciora van szuksege egy par hetre-honapra idelatogatonak, mint egy eppen par hetre-honapra idelatogatott. Nem neked lecke, masnak latoszog.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.08 0 0 59
Kössz a leckét. Csak fel akartam hívni szives figyelnedet, hogy ott amerikaiaknak beszélsz amerikáról. Jómagam 35 éve eszem ennek a nagyszerü országnak a finom és sokféle kenyerét.
Good day.
Előzmény: Khill (58)
Khill Creative Commons License 2008.04.08 0 0 58

Nos csak hogy reagáljak arra, amit írtál. Én nem tartom magam idézlek "megélhetési hazaelhagyók", hanem egyszerűen egy régi álmomat teljesítettem.

Másrészt kérdeztek, amire válaszoltam. Ta azt gondolhatsz Manhattan-ről és egész New York-ról, sőt tovább megyek New York államról amit akarsz, nekem bejött. És visszamegyek még, sőt nyugatabbra is vágyom.

És még mielőtt mint a többi emigráns magyar anno "jóindulatulag" tenné a jobbnál jobb megjegyzéseket....megjegyzem én nem feljtek el magyarnak lenni, és nem írom le egyszerűen azokat, akik szerencsét akarnak próbálni amerikában....hanem azt mondom....tegye meg, tegye próbára magát...

Sőt még azt is mondom, hogy amerika, főleg New York, az nem kimondottan amerikai...hisz annyi de annyi nemzet van jelen a városokban.....de ez az egész országra igaz.....aki igazi amerikai, azok max az őslakosok, a többiek meg csak véletlenül lehorgonyoztak ezen a partszakaszon....oszt ennyi.....

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 57
Ne haragudj, hogy szölok, de itt leginkább amerikai "megélhetési hazaelhagyók" vagyunk, igy kicsit ismerjük a helyzetet.
Bár én az USA kzepén egy langyos skandináv "gettóban" élek, de egy rövid hétvégére, el el megyek NY-ba is.
3 nap elég.
Előzmény: Khill (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!