Keresés

Részletes keresés

muschong0 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 36

Kedves HibiGabi! Küldtem Neked mailt. Még négy érdeklődő kerestetik :) üdv addig is. M:

Előzmény: HibiGabi (35)
HibiGabi Creative Commons License 2011.09.29 0 0 35

Engem érdekel.

Előzmény: muschong0 (34)
muschong0 Creative Commons License 2011.09.28 0 0 34

Hopp, ez  mind nagyon jó és biztos használ, különösen a petróleum a résekbe :) :) :). DDDE.... nekem ezekre már nincs szükségem, ha hangya támad támadni ....  

 

Mivel nem az én tudásomból termett az ötlet, névvel írnám be, de csak ha érdeklődő akad :) kéretik érdeklődni :)

 

... hozzáteszem, hogy az interneten nincs fenn ez az egyszerű-nagyszerű megoldás. üdv M:

 

(holnap még benézek)

Előzmény: tmari28 (33)
tmari28 Creative Commons License 2011.09.28 0 0 33

HANGYÁK (373)

(elriasztás)

ˇ A hangyák nem jönnek be a lakásba, ha a bejárati ajtó köré és az ablakpárkányokra õrölt vagy összetört szegfûszeget szórunk, vagy a küszöböt és a párkányokat bekenjük ecettel, ill. terpentinnel. Nyáron a paradicsom szárával, a levendulavirággal és a diófalevéllel is távoltarthatjuk ezeket a hívatlan vendégeket.

ˇ A hangyákat kiûzhetjük a lakásból, ha cukorral keverve turbolyát vagy hamuzsírt szórunk a padlóra, majd másnap erõsen timsós meleg vízzel felmossuk. Fertõzött helyeken a mûveletet hetente, ill. havonta ajánlatos megismételni!

ˇ Ha sok a hangya a konyhában vagy a kamrában, helyezzünk ki néhány citromszeletet vagy penészes citromhéjat. Két-háromnaponként cseréljük õket. A hangyák biztosan eltûnnek!

ˇ A lakásban a hangyák ellen a legbiztonságosabb védekezés a tisztaság. A lakóhelyiségekben ne hagyjunk ételhulladékot, romlott gyümölcsöt, kenyérmorzsát, édességet, mert ezek odacsalogatják a hangyákat.

ˇ A kertben a hangyák tömeges megjelenését megelõzhetjük, ha levendulát, zsályát és izsópot ültetünk. Ha mégis megjelennek a hangyák, ez arra figyelmeztet, hogy a veteményesben vagy a fákon levéltetvek telepedtek meg. Amennyiben a levéltetveket kiirtjuk, a hangyák eltûnnek a kertbõl.

 

HANGYÁK (374)

(irtása)

ˇ Feleslegesen ne pusztítsuk a hangyákat! Csak akkor irtsuk, ha a lakásban vagy a kertben elszaporodtak. Az irtást mindig a fészek felkutatásával és elpusztításával kezdjük.

ˇ Ha megtaláltuk a fészket, öntsük le petróleummal vagy szalmiákszesszel. Jobb azonban azokba a résekbe, repedésekbe befecskendezni a szert, ahonnét a hangyák elõbújnak. A kertben a hangyabolyokat vízzel áztassuk szét, vagy fúrjunk bele lyukat és ezekbe öntsünk petróleumot vagy szénkéneget, a bolyt pedig tapossuk be.

ˇ Ha a lakásban sok a hangya, a padlót mossuk fel sós vagy timsós meleg vízzel. A repedésekbe öntsünk terpentint vagy petróleumot, esetleg szalmiákszeszt. Ha ezek után sem szûnik meg a baj, akkor meg kell keresni a fészket, akár még a padló felbontásának árán is.

ˇ Hatásos irtószert készíthetünk bóraxból (egy rész) és porcukorból (egy rész). A keveréket szórjuk a hangyajáratokra vagy a boly közelébe. Ennél egyszerûbb megoldás, ha mézes vagy cukros vízbe mártott szivacsokat teszünk ki a lakásba, és amikor a hangyák ellepték, összegyûjtjük, majd forró vízben kimossuk.

ˇ Ha lapos tányérban cukrozott sört teszünk ki a hangyák vonulási helyére, azok belemásznak és elpusztulnak. A hangyamaradványokat idõnként szûrjük le.

muschong0 Creative Commons License 2011.09.28 0 0 32

Hallottam egy tuti - abszolút egyszerű - módszert egy vegyészmérnök! ismerősömtől.... kb 1 éve. Azóta nincs gond a hangyákkal. Ha legalább öt érdeklődő akad, akkor beírom :) üdv M.

kisskeki Creative Commons License 2009.06.12 0 0 31
Én is olvastam a Pest-X nevű elektromagnetikus-Ultrahangos kütyüről. Használja valaki?? Tényleg működik?? Esetleg olcsóbb megoldás?
Előzmény: kiwancsi (30)
kiwancsi Creative Commons License 2008.06.30 0 0 30

 

Sziasztok!

 

Élesszük fel egy kicsit ezt a témát. Idén nálam invázió volt.

Eddig évente előjöttek, mérgelődtem, irtottam, visszahúzódtak. Biztos hogy a házban laknak, mert csak az emelet északi oldalán vannak, a fürdőt és egy (nem kis) szobát foglaltak el.

A Baumaxoson kívül mindent próbáltam(Bábolna közben megszünt)

 

Irtam levelet egy gázosítónak, nem hiszitek el mit válaszolt:

Idézet:

"Konkrét időtartamra nem tudunk hangyamentességet garantálni
(a hatástartam függ a hangya fajától, a fertőzöttség mértékétől, a fal
felületétől, a lakások kialakításától különös tekintettel a résekre vagy
fugahézagokra). Ha azonban a kezelés után 1 héttel nincs megelégedve az
eredménnyel, ingyenesen ismételjük a kezelést -más hatóanyaggal."

Idézet vége.

Egy hétre én is garantálom, ha mindent bevetek.

 

Olvastam ultrahangos-elektromágneses riasztóról.

Ez már érdekelne, mert elhiszem hogy kimegy a házból, csak azt nem tudom működik-e ez a dolog.

 

Szeretnék olyan emberrel beszélni, aki nem a kereskedő vagy gyártó haverja, és azt mondja kipróbálta, működik.

Acron Creative Commons License 2006.08.06 0 0 29
Sziasztook! =)
Flanell Creative Commons License 2006.06.18 0 0 28

Bóraxot gyógyszertárban lehet venni.

Nem értem ugyan, miért pont ott, én csak 1 hivatalos felhasználását ismerem: a rézzel való keményforrasztást.

Előzmény: kozak26 (27)
kozak26 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 27
Csatlakoznek az elottem szolohoz.
En annakidejen a kerben probaltam eluzni a hangyakat tobb kevesebb sikerrel, mikoris olvastam, hogy letezik egy olyan szer, amit a hangyak behordanak a bolyba, aztan mikor az inseges idokben rafanyarodnak, annyi is nekik.
Nem emlekszem, mi volt a mereg neve, de nemregiben megint lattam nalunk a kerteszetben.
Kb 4x4 cm-es muanyag dobozkak, rajta lyukakkal, es benne valami kremszeru anyag, egy csomagban 3 dobozka volt. Nem szorodik, nem csopog. Hivatalosan lakasba ajanljak. Az ara huzos volt, de gondolom ez nem zavar, ha meg akarsz toluk szabadulni.

A boraxot en is olvastam , de sehol sem tudtam vasarolni.
Bio modszerkent meg a fahejat is hasznaljak, ezt kiprobaltam egy-ket noveny tovenel, tenyleg nem szerettek. (igaz el sem pusztultak tole).

Kicsit babrasabb, es nem humanus modszer, ha "felig" kinyirsz egy parat, akkor a tobbi hangya szalad, hogy segitsen a bajbajutottakon. Nincs mas dolgod, mig varni, amig marad olyan, aki segitsegul johetne.

Kertben a masik megoldas a forrovizes zuhany volt, kiforditottam asoval a hangyabolyt, hogy minel tobb hangya keruljon a felszinre, es 2-3 liter forralt vizet ontottem rajuk. Ez lakasban annyira nem megvalosithato, pedig szerintem a legbiztosabb, es legbiobb modszer.
nyakashegyi Creative Commons License 2006.06.16 0 0 26

Nálam bevált egy baumaxos kis rózsaszín műanyagdobozban lévő méreg. Valszeg megetették vele a királynőt és akkor kész volt a kolónia. Ez tavaly volt, azóta semmi, csak a kertben, de ott rendesen. A gyümölcsfáim tele vannak velük.

Hallottam még a kávézaccot is, meg a krétaport is, hogy nem szeretik.

 

Előzmény: Törölt nick (23)
sjohn Creative Commons License 2006.06.13 0 0 25
Sziasztok!
Hangyák ellen a leghatásosabb és legtutibb fegyver a SÖR.
Mikor nálunk megjelennek , veszek a boltban egy üveg kőbányai világost/vigyázat az alkoholmentes nem jó!/ és egy befőttesüveg tetejébe annyit öntök ,hogy még egy kiskanál kristálycukor beleférjen ,és ezt lerakom oda ahol a kis dögök mászkálnak.
Odamennek ,jól berúgnak és belefulladnak .
Amikor már sok a kupakban a halott , akkor új adagot teszek ki.
Természetesen ha sok a hangya ,lehet egyszerre többet is kirakni.
Sok sikert!
komol Creative Commons License 2006.06.10 0 0 24

Mindenkinek!

Hangya ellen bórax és porcukor fele fele arányba összekeverve.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 23

Ha végignézed a listámat, abban van jópár normál irtószer, méreg is, aztán mégse használt egyik se. Persze ettől még ez a Bio izé sem biztos, hogy hatni fog. Még nem próbáltam.

Nem célom megölni a hangyákat, de egyelőre olyan anyagot nem találtam, ami elriasztja őket, vagy kiűzi a házból. Illetve a fújós vegyszerek ideig-óráig jók, de ez egy olyan házban mint az enyém nem sokat ér, mert itt sok a gerenda és a rés, emiatt végig kéne fújni az egész házat, amibe szerintem hamarabb pusztulnék bele én, mint a hangyák. :-) Ha már vegyszerezés kellene, akkor inkább hívnék  gázmestert, az begázosítja az egész házat, és mivel a gáz behatol a láthatatlan, elérhetetlen részekbe is, a létező összes rovart elpusztítja. De ez nekem már felér egy komplett vegyi támadással, amiből nem biztos, hogy valóban csak a rovarok húzzák majd a rövidebbet. Úgyhogy ezt a megoldást is lapoltam.

Egyébként ma valamivel kevesebben vannak.

Előzmény: Flanell (22)
Flanell Creative Commons License 2006.06.09 0 0 22

Én az ilyen bioizékben nem nagyon bízom. Az elnevezésbe azért teszik bele, hogy bio, hogy megmagyarázzák, miért olyan hatástalan: mert természetbarát (hangyabarát).

 

Azt hiszem, a porozószerekről még nem volt szó. Most a Domotox ugrik be. A télen nálam is sok hangya volt a lakásban, és ahol végigszórtam a fal mellett, ott nem jöttek fel, amíg nem lett felmosva. Azt nem állítom, hogy megdöglött akár 3 hangya is, de irtóznak tőle.

cserella Creative Commons License 2006.06.09 0 0 21
akkor biztos keverem valami kill izével! :o
Előzmény: Törölt nick (19)
procaliber Creative Commons License 2006.06.09 0 0 20

Egy ismerösöm anyukája szóda-bikarbonát szórt ki, nála ez is hatásos volt. 

(nem akarom elkiabálni, de nálam úgy tünik most a spray hatot) 

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 19

Nem kevered valamivel?

www.biokill.hu

Itt azt írja, hogy direkt kutyára is fújható, pl. kullancs elleni védelemre. Illetve hogy szagtalan. Bár még nem próbáltam, csak azt mondom amit olvastam róla :-)

Előzmény: cserella (18)
cserella Creative Commons License 2006.06.09 0 0 18
A kutyákat azér'ne engedd a biokillel fújt rész közelébe.egyébként ha jól emlékszem,nagyon büdös!
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 17

A citrom egyelőre csalódás. Ma reggel ellenőriztem a helyzetet. A hangyák ették a citromokat is, ott csücsültek rajta, ha nem is tömegével, de lakmároztak páran :-DD Ezt már nem hiszem el. :-)))

 

Ami eddig nálam bizonyosan nem ért semmit:

 

1. Chemotox hangyacsapda - egyetlen hangya sem ment bele 3 nap alatt, a csapdák kibontása nehézkes, szar minőség.

2. ProtectB kertihangyacsapda - kihelyezése veszélyes, a méreg kiszóródik, a hangyákat a csalétek egyáltalán nem érdekli

3. sürőpor+porcukor keverék - A hangyák kieszik belőle a porcukrot, ezrével kajálnak belőle napokig, de döglött hangya egy darab sincs, nem űzi el őket

4. Fokhagyma - konkrétan semmit nem ér

5. Mortein spray - befújás után hatásos kb. 2-3 napig, majd ismét vonulnak ezrével.

6. Citrom - még kérdéses. De eddig azt is inkább eszik, mint menekülnének tőle. :-))

 

Következő lesz a hipo. Ha nem válik be, van még az a Protect por. Utána már csak egyetlen fegyverem marad. Tegnap vettem egy BioKill nevű szert, ami állítólag nem olyan brutális méreg mint a többi és lebolmik a természetben. Ez nem spray, hanem ilyen pumpás akármi, olyan mint a növénypermetező. Lehet vele sugárban is spricelni, vagyis elvileg nem fröcsköli össze az egész lakást méreggel. Ez az elmélet. A gyakorlatról majd beszámolok. :-)

 

Ha ez sem válik be, akkor nem marad más, felszántom az egész kertet és addig túrok, amíg ki nem nyírom az összes létező hangyakirálynőt. :-))

Előzmény: cserella (15)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 16
És eddig miért nem mentek fel? A kis kb 1,5méter bokron voltak kb 1 évig. Csak miután ki lett vágva nem volt más fa  a közelben ezért rátelepdtek, Én nem láttam tetveket a fán.
Előzmény: kertészboy (14)
cserella Creative Commons License 2006.06.09 0 0 15
keverd vízzel felesbe . simán felmostam vele.
Előzmény: Törölt nick (12)
kertészboy Creative Commons License 2006.06.09 0 0 14
A hangyáid a levéltetvek miatt másznak a cseresznyefára. A levéltetvek ürüléke cukorban gazdag, amit imádnak a hangyák. A csápjaikkal még izgatják is a hangyák a tetveket, hogy azok még többet üritsenek.
Előzmény: Törölt nick (11)
Vajk Creative Commons License 2006.06.09 0 0 13
persze, hogy időszakos, mert kiirtani nem lehet őket úgysem.
Viszont a por megmonjda nekik, hova ne menjenek:)

Hallottátok, hogy találtak egy hangyakolóniát, ami Spanyolországból egészen valahova Balkánig ért?
Kb egy éve volt a hírekben, a részletekre nem emlékszem már, de földrészeket átívelő nagyságú volt.
Előzmény: cserella (10)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 12
Most citrompróba van :-) Ha nem válik be, próbálom a hipót. Bár az elg maró szagú tud lenni töményen. Vagy keverni kell vízzel?
Előzmény: cserella (10)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 11
A kertben volt egy kis bokor, tele volt fekete hangyával,nem ismerem őket. petéket is raktak le és mindig azok körül sürögtek-forogtak. 1évig, aztán kivágtuk a kis bokrot.nem kellenek ide ezek a hangyák. Persze,csak hogy ők nem igy gondolták. Másnap nézem a bokrot,ami ott lett hagyva a helyén, már csak egy pár hangya volt ott.végre...gondoltam. Aztán észrevettem,hogy ezek vonulnak el... Megyek utánuk és 1 nap alatt áttelepedtek a kb 15 méterre levő hatalmas cseresznyefára, de totál ellepték minden ágat! Ameddig csak felláttam,mindenhol hangya!! Nagyszerű,érik a cseresznye,köszi ebből igy nem eszek! A megoldás 2doboz rovarirtószer végig befújva,amit csak értem,a fára is felmásztam.
Előzmény: Törölt nick (9)
cserella Creative Commons License 2006.06.08 0 0 10
a por nálam csak időszakos megoldás.hipózni próbáltad ?nálam ez bent a házban működött
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 9

Kössz a tippet.

Mondjuk a BábolnaBio-t épp ma szidtam, mert a "világhírű" hangyacsapdájukat, amit a leírásuk és reklámjuk szerint állítólag szóródásmentesen, biztonságosan lehet kihelyezni, csak úgy lehetett felvágni egy ollóval???, hogy a méreg azonnal kiömlött belőle. Pedig felfelé tartottam a csapdát. Ha lefele tartom, az egész konyha úszott volna a méregben. :-( Ki is dobtam az egészet a fenébe. Bár ahogy írtad, egyébként sem az állatkínzás a célom, úgyhogy ezeket a csapdákat elfeljtem örökre. Úgysem érnek semmit. Előbb mérgeznek meg engem, mint a hangyát.

A port azért még megnézem, hátha az jobb lesz. :-)

 

Előzmény: Vajk (7)
cserella Creative Commons License 2006.06.08 0 0 8
Létezik a szer,csak feleakkora lett ,és 'mászórovarok ellen' van ráirva ( a hangya védett -EU)
Előzmény: Vajk (7)
Vajk Creative Commons License 2006.06.08 0 0 7
nálam a bábolna bio Protect nevű szere vált be, csak az a baj, hogy nem lehet kapni. Régebben fellelhető volt tesco, meg ilyen nagyobb helyeken, de most már csak gazdaboltban találtam meg, ezzel beszórom a fal tövét, ahol mászkálnak, aztán egy hónapra vagy többre eltűnnek. Amikor az új előőrsökmegjelennek, ismét egy porzás és kész.
Ahol én vettem: Bihari út köbányai végénél van egy gazdabolt.



Olyan helyen, ahol a szomszédtól jönnek át, ezzel a szerrel vissza lehet terelgetni őket a szomszéd környékére, mert baromira utálják.

A kis sokszögletű csapa az kamu, az olyna, mintha egyenként agyonnyomnád őket, de ezt a méreg átvállalja tőled, és semmi hatása nincs a boj életére.
Azonkívül hosszú agóniában halnak meg, még vgy negyed óráig összeviszsa mászkálnak, kavarognak, aztán összegörnyedve megdöglenek.Nem túl "humánus"+ semmi hatása.

Próbáld ki a port, de ahogy hallom, legalább 4-5 flakonra van szükséged:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!