Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1329

Innentől kezdve nehéz a gazdpolt és a politikát szétválasztani

 

Ezt hogy a csudában érted? Gazdpol=gazdaságpolitika. Hogyan képzeled a szétválasztását? A beszólásaid alapján úgy látom, hogy gazdaságpolitika alatt te gazdaságtant értesz. Valami nagy zavar van a fejedben, Geo. 

Előzmény: Törölt nick (1328)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 1326
Sziasztok!
Először is elnézést szeretnék kérni a nem teljesen témába vágó hozzászólásért. Másodéves pszichológia szakos hallgató vagyok az ELTE-n, s egy általam végzett kutatáshoz szeretném a segítségeteket kérni. A kutatás témája: a hazai politikai pártok megítélése. Egy kérdőív kitöltésére szeretnélek kérni Titeket, ami nagyjából 10percet vesz igénybe, s csak kattintgatni kell. Az adatokat csak összesítve elemzem, s mivel teljesen névtelen, így az adatok nem visszakereshetőek. Jelenleg 190 embertől érkeztek eredmények, a kutatás azonban elég nagy, mivel egy országos tanulmányi versenyre szeretnék pályázni, így minden kitöltés óriási segítség. A kérdőív ezen a linken érhető el:
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHJ4bXpwMXl0OGRaRmp0Tkt4YXozcVE6MQ
Nagyon köszönöm Mindenki segítségét!
Köszönettel: Pankász Szandra
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1324

Nem érted?

Nem fogjuk tudni teljesíteni a Konvergencia Program követelményeit, mert a globális GDP csökkenni fog. Ránk nézve ez katasztrófa lesz.

Ha viszont az EU hozzánk rohamosan hanyatlik, és ezért lennénk euróképesek, az még rosszabb, mert akkor az Európa Unió szétesik, mielőtt mi beléphetnénk. Az EU hozzánk sorvadása ne legyen, ez lenne az igazi katasztrófa.

Semiképp sem léphetünk be az euro-övezetbe 2020 előtt.

Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1322

2014-re nem lesz eurónk.

Nem azért mert ez rajtunk múlik, hanem a világgazdasági folyamatok sajnos feltehetőleg igen rosszul alakulnak majd. A mostani időszaki kisebb globális növekedésnek nincs mélyebb oka, most csak a cégek tartalékainak piacra jutása okozza az emelkedést. 1929 után is így történt, az első válságot 1930-ban kisebb emelkedést követte, de ezután 1931-33 között még mélyebb visszesés következett be az elsőnél. De nem ez a fő érvem, mert ez csak buta statisztika lenne. A fő érvek a Római Klub globális értékelésén alapul.

Előzmény: Törölt nick (1321)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1320

Megnyugtatlak, az MSZP programjában minden benne van, ami Vértes cikkében szerepel. Kiváncsi vagyok, találsz-e valamilyen eltérőséget.

Vértes olyan frázisokat puffogtatott, ami mindenkinek a könyökén jön ki. Az igazi  problémákba viszont nem akart bele menni. Nem azt mondom, hogy nem tudott volna, csak nem akart. Ez nem a közös osztó volt, hanem semmi, azaz nulla.

Téged hibáztatlak, hogy ilyeneket idézel, nem pedig Vértes gyávaságát.

Előzmény: Törölt nick (1319)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1318
Amit felsoroltál minden párt gazdaságpolitikai programjában benne van, még a Jobbikéban is. Olvasd csak el őket. Ezért mondtam, hogy Vértes cikke értéktelen hablaty. Egyes koncepciók ott kezdődnek, ahol Vértes cikke véget ér.
Előzmény: Törölt nick (1317)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1316

Ne haragudj, de ilyen hablatyoktól kímélj meg engem.

 Ez az egyetlen értelmes mondat benne:

 

"Az államnak valóban segítenie kell új munkahelyek létrejöttét, de ezt leginkább azzal tudja megtenni, ha folytatja a foglalkoztatást terhelő adók csökkentését. "

 

Ha egy kicsit gondolkozol, akkor belátod, hogy a foglalkoztatást csökkentő adók jobban segítik a kkv-k fejlődését, mint a multikat, hiszen a multik hozzáadott értékében sokkal kisebb a munkaerő költségei, mint a kkv-knál. Tehát itt Vértes is a kkv-kat támogatná.

 

Remélem Vértes Andrást is felháborítja a mai hír:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/07/22_milliardos_magyar_tamogatas_a_mercedesnek/

 

Nemcsak a Mercedes, hanem több cég is kapott "munkahelyteremtő" támogatást. Ha a cikkben leosztod az összegeket, akkor egy új munkahelyre 10-50 millió(!!!) forint jut.

Hát.... hogyha ezt az 50 millió forintot egy kkv kapná, egészen biztosan egynél több munkahelyet létesítene belőle. Ellenérvként felhozzák, hogy  csak fele nyereséget termel átlagosan egy kkv, mint egy multi. De!  A kkv szinte a teljes nyereségét itt költi el!!(vagy beruház, vagy pedig fogyaszt). A multi viszont a tapasztalatok szerint szinte minden nyereségét kiviszi külföldre. Tehát az sem ellenérv, hogy a támogatásból a multi többet termel.

 

Ha jóindulatú akarok lnni Bajnai felé, akkor azt mondom, hogy szerencsétlen ember nem tehetett mást, mert a rég megkötött szerződések alapján ki kellett fizetni a támogatásokat a multiknak. Csak attól tartok kissé naív vagyok. 

Előzmény: Törölt nick (1313)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1314

Lehetséges, hogy elnéztem, másik Papp Józsefet szedtem ki a googliből.

 

Mondd Geo, te teljesen vitaképtelen vagy?

Ne vágj vissza egy másik idézettel, hanem próbálj a felvetéseimre a saját véleményeddel válaszolni. És lehetőleg ne olyanokat, hogy "agybajod a neoliberalizmus".

Senki nem vitatkozik veled, mert nem érdemes, vedd már észre magad!

Előzmény: Törölt nick (1313)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1312

Itt egy cikk arról, hogy léteznék még becsületes MSZP képviselők is. Valószínűleg ők fognak leválni a választás után Gyurcsány neoliberális MSZP-jéről. Gyurcsány neoliberálisai pedig egyesülni fognak a parlamentből kmaradt MDF-SZDSZ-el, és megalapítják a hamvába fúlt Olajágat, amit titokban immár két éve nevelgettek maguknak. Gyurcsány most az MSZP szavazók becsapásával csupán képviselői helyeket gyűjt a majdani Olajfához, amely kemény, kegyetlen neoliberális párt lesz, Bokros elvi vezetésével.

 

A cikk hosszú, kivonatoltam, érdemes elolvasni egy MSZP képviselő írását a "limasszoli fiúkról."

 

Papp József, a Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének docense

 

"A Magyarországon elterjedt gyakorlat szerint a pénzügyi kormányzat csúcspozíciói és a Big Four tanácsadó cégek szakértői állásai között szabad az átjárás . Két volt pénzügyminiszter és az Apeh volt alelnöke jelenleg is valamelyik adótanácsadó partnere, a bársonyszék  mostani tulajdonosa, akárcsak az MNB elnöke pedig az egyik első embere volt korábban. Ezek a cégek elsősorban nagy nemzetközi vállalatok számára végeznek adótanácsadást, valamint segítik a beruházói adókedvezmények megszerzését. Tevékenységük másik részét a magyarországi nagyvállalatok offshore ügyeinek intézése képezi. A Figyelő szerint egyetlen ciprusi címen – a CY-3030, Limassol, Chrysanthou Mylona 3. alatt – 293 magyar vállalat tulajdonosának van a székhelye. Ez a cím ad otthont a Deloitte-csoport helyi képviseletének is.

A posztok között átjáróknak adótanácsadóként adót, a pénzügyi kormányzat tagjaként pedig adórendszert kellene optimalizálniuk. Adótanácsadóként a bonyolult és átláthatatlan adórendszerből élnek. Érdekük fűződik a magas adókulcsok fennmaradásához, mert adókedvezményt csak magas adókból lehet adni, offshore tranzakciókat csak magas adóterhelésű országokban működő vállalatok számára érdemes megszervezni

 

Az egyik ex-pénzügyminiszter azt találta mondani egy tévéműsorban, hogy a magyar vállalkozók nulla adót szeretnének fizetni. Ezt egyrészt visszatetsző olyantól hallani, aki egyébként adóoptimalizálásból él, másrészt pedig egyáltalán nem igaz.

 

Ha a multinacionális vállalat minden adót megfizet, akkor a jövedelméből (GDP-jéből) az adóterhelés 35%ot tesz ki. Ha a tipikus magyar tulajdonú vállalkozás is mindent megfizetett volna a tavaly júliusig érvényes adókulcsok szerint, akkor a terhelése 60 százalék körül alakult volna. Pontosan ezért kényszerül csalni, mert egyébként nem maradna profitja. Az adócsalással azonban leviszi terhelését a méltányosnak érzett 40% alá.

Ráadásul a multik tényleges terhelése is alacsonyabb, mivel a nagy exportőrök a nálunk előállított hozzáadott érték után nem itt fizetnek áfát és a kivitt profit sem nálunk osztalékadó-köteles, a társasági adóban pedig kedvezményeket élveznek – csak így hajlandóak ide jönni.

A multik azonban csak ötszázezer embert foglalkoztatnak, a kkv-szektor pedig 2,7 milliót, akik közül egymilliónyian még mindig minimálbéren vannak bejelentve.

 

A hazai kkv-szektor csalásra kényszerítettségét az elviselhetetlen adókon túl a környező  országokhoz képest jóval magasabb hitelkamatok és energiaárak is fokozzák. Az állami megrendelések végső teljesítői, az alvállalkozók alvállalkozói olyan nyomott árakon jutnak csak munkához, hogy azt csalás nélkül képtelenség teljesíteni. Miközben a közbeszerzések  szakértők szerint legalább 25%-kal túlárazottak. Ez a korrupciós haszon természetesen  limasszoli segítség nélkül nem realizálható."

 

 

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2010/04/07/limasszoli_fiuk/
Előzmény: Törölt nick (1311)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1309
Segítek. Lányi Andrásról mi a véleményed?
Előzmény: Törölt nick (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1308
Csak kritizálod Szili Katalint, de még mindig nem írtál le helyette egyetlen szocdem nevét sem, akit te jobbnak tartasz nála.
woodfa Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1306

Bizony nálla van a kassza kulcs. Legalábbis az Apró klánnál és a háttérben lévő 8-9 embernél.

Itt most nem csupán egy kormánymány váltás, hanem egy gazdasági hatalom váltás is lessz.

Gondolj bele, mekkora potenciával rendelkeznek ezek.

Csintalant mint az MSZP második emberét, (Horn kedvencét) ki tudták csinálni a cégével eggyütt mikor be akart furakodni az ő érdekszféráikba.

Gyurcsánynál van most is a legnagyobb pénzű MSZP-s alapítvány.

Amennyiben a holdudvar nem tud visszamenni a szokásos ejtőernyös állami, haveri cégekhez és így megszünik az apanázs, azonnal szűkül a "holdudvar".

Márpedig a FIDESZ mindent meg fog tenni, hogy ne tudjanak be/vissza szivárogni az állami hivatalokba, fő képpen a központi államigazgatásba.

Ezt a hibát már elkövették 90-ben és 98-ban is.

Meg lett az eredménye.

Előzmény: Törölt nick (1305)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1305

Igazad van, szakadni fog az MSZP a választások után. A javarésze abbahagyja a politizálást, mert nem kerül be a parlamentbe, másrészt nem lehet majd finanszírozni őket a pártkasszából. Arra kiváncsi lennék, mennyi pénzt tartalékolnak a választás utánra. Akié a pártkassza, azé a lesz a párt. Gyurcsány idejében rátette a kezét a pártkasszára... Nem olyan habókos ember ez, mint amilyennek láttatja magát.

 

Az igazi szocdemek valószínűleg Szili Katalin vezetésével válnak majd le, kb a választás után egy évvel. Ez persze Szilitől függ, vállalja-e ezt a szerepet. Szili nézetei egyébként igen közel állnak az LMP-hez, ami a társadalompolitikát illeti. Nem a környezetvédelemre gondolok, mert ebben Szili álláspontját nem ismerem eléggé. Viszont hallottam Szilitől, hogy az európai országok szociális piacgazdasági modelljét ideje lenne átvennünk, és a neolib modell multik támogatását el kellene már hagynunk. Ez tipikus LMP nézőpont.

 

 

 

 

Előzmény: woodfa (1302)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1303

Nem neveztél meg senkit.

Még egyszer kérem, írd le ide, milyen politikusokat tartasz igazi szociáldemokratáknak Magyarországon.

Elegendő lenne, ha csak neveket írnál. Talán beletrafálnánk, hogy kik válnak majd le a Gyucsánytól. :) Mert biztosnak látszik az MSZP választási listája alapján, hogy Gyucsány fogja uralni az MSZP-t a választás után, tehát a jobbérzésűek le fognak válni tőle.

Előzmény: Törölt nick (1301)
woodfa Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1302

Az LMP-nek igen határozott véleménye van az MSZP-ről és az SZDSZ-röl is.

Nem véletlen, hogy az MSZP mindent meg tett 9o-ben a történelmi szocdem párt eltörléséért. (vajon miér a Kapoly jegeli a párt nevet)

Az MSZMP mindent megg tett, hogy elhitesse európával a világgal, hogy ők igaz, hogy jogutódai az MSZMP-nek de azért ők szocdemek.

A szociális piacgazdaság hirdetése azért volt érdekük, hogy az 49-ben államosított magánvagyonokat, prosperálo cégeket privatizácio címén ingyen saját magánvagyonukká tehessék. Ez érdekelte őket. Gazdasági majd politikai hatalom át/visszavétel.

Ja, hogy sok volt a fóka. Ennek egyenes következménye a korrupció.

Én is azt saccolom, hogy min. két táborra szakad az MSZP.

Ez 3-6 hónapon belül kiderül.

Egyértelmű, hogy ez a szavazása büntetésről szol.

Nem kell itt más indokot keresni. 

 

Előzmény: Törölt nick (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.27 0 0 1300
Mondj most te olyanokat, akik megfelelnek a szociáldemokrata szellemiségnek.
Előzmény: Törölt nick (1299)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.27 0 0 1298

Hogyan érted ezt?

Megint előjött a pökhendi, foghegyről ítélkező Geo. Így nem édemes diskurálni, abbahagyom a vitát veled, semmit nem változtál.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1297)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.27 0 0 1296
Nem vagyok már finnyás. Nálam az LMP is megfelel egy baloldali pártnak.
Előzmény: Törölt nick (1295)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.27 0 0 1294

Az MSZP-t elsősorban a korrupciójáért küldjük el. Teljesen felesleges gazdaságpoliikáól beszélnie. Majd ha alakul egy új szociáldmokrata párt, teljesen új emberekkel, és néhány hiteles régi emberrel (Szili Katalin, Gazsó Ferenc stb), ők majd kidolgozhatnak egy szocdem gazdaságpolitikát, amit esetleg érdemesnek tartunk megvitatni.

Az idei választás a korrupció kiirtásáról szól, büntetünk, hogy a továbbiakban minden párt jobban meggondolja, ha lopni akar.

Előzmény: Törölt nick (1290)
woodfa Creative Commons License 2010.03.27 0 0 1293

Te aztán tényleg egy tejbefult vagy.

Irkélj csak magadban.

Előzmény: Törölt nick (1292)
woodfa Creative Commons License 2010.03.27 0 0 1291

Megértem, hogy védeni akarod a védhetetlent.

Nézzük majd meg április, szeptember, december végén.

Az ország számára valószinűleg ez az utolsó alkalom, hogy elvégezze azt ami 9o-ben almaradt.

Előzmény: Törölt nick (1288)
marvin00 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1289
"Én abban bízom, hogy viszonylag jelentős, meghatározó marad benne a "szociális piacgazdaságot" elfogadó rész"

Pontosítsunk. Az elmúlt 4-8 évben a bűnszervezet rész dominált az MSZP-ben.

A választások után nyilván ma született bárányok lesznek a Hagyókból.
Előzmény: Törölt nick (1285)
woodfa Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1287

Veled ellentétben én eggyik pártot sem fogadom el minden kritka nélkül.

Szükség lenne az összefogásra de nem a pártok, hanem az ország miatt.

Az, hogy te miről mit gondolsz, számomra nem mérvadó.

Előzmény: woodfa (1286)
woodfa Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1286

Tudsz rolla, hogy ápriliban választás lessz ?

Úgy viselkedsz minha a következő 4 évben is az MSZP lenne a program adó kormány.

Jelenleg csak az MSZP-seket érdekli az MSZP programja.

Volt 8 évük, hogy megcsinálják vagy legalábbis elkezdjék.

Mit tettek a szociális piacgazdaságért ?

Majd meglátjuk, hogy az év végére hány kis MSZP lessz.

Előzmény: Törölt nick (1285)
woodfa Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1284

Így igaz.

 

Persze, hogy jut mind a két oldalra(ha itt lehet igazán jobb-bal oldalról beszélni, mármint ideológiai alapon) primitiv, tudatlan. (ez csak egyre nő)

Csak azt tudnám, hogy ez a sok "hozzáértő" hol volt 89 elött.

De főleg az első 9o-es választáson.

Be kéne látni, fogalmuk sem volt a demokrácia gyakorlati alkalmazásáról.

Előzmény: marvin00 (1283)
marvin00 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1283
"a 3 milliós táborból legalább 1 millió primitív hülye"

szvsz a választók 90%-nak nem sok köze van a valós dolgokhoz, a média úgy manipulálja őket, ahogy akarja.
Előzmény: Törölt nick (1280)
woodfa Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1282

Gyurcsány, Mesterházi megmondta, hogy hogyan fognak viselkedni a parlamentben.

Ennél jobbra nem is lehet számítani.Legyenek kritikusak, az a dolga az ellenzéknek.

Csakhogy most a gazdasági hatalom a (pénz) tét.

Miért nem írod le te, hogy hogyan fog viselkedi az MSZP. Ird le,majd megnézzük jövö áprilisban.

Előzmény: Törölt nick (1278)
woodfa Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1281

Már egy párszor leírtam, hogy én az MSZP-t nem tartom baloldalinak.

Pláne nem a Szanyit. Egy mindenhez, azaz semmihez nem értő politikai kalandor.

Nem tudom, hogy mire gondolsz a kőzélettel kapsolatban.

Az látszik, hogy az elmult 8 év szereplői nagyon szeretnék, hogy a választok is olyan mértékű amnéziában szenvednének mint ők.

Előzmény: Törölt nick (1279)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1280

Igen, populista faszságok is jönnek a Fidesztől.

Nézd a 3 milliós táborból legalább 1 millió primitív hülye, és őket is etetni kell.

Ugyanezt csinálja Gyurcsány, neki az MSZP hülyéit osztották ki, nyerje meg.

Előzmény: Törölt nick (1279)
marvin00 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 1277
Ehhez mit szólsz?

Az MSZP elhatárolódik a gázáremeléstől - fejeket követelnek

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=130613

Röhejes, nem?
Előzmény: Törölt nick (1275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!