Ezt a topikot azoknak a rutinos és kevésbé rutinos háziasszonyoknak és (amatőr) szakács uraknak nyitnám akik csakis a receptek és főzési technikák okán néznek be ide és szívesen osztják meg egymással a felvetődő kérdésekre az általuk a konyhájukban főzés közben megtapasztaltakat. Csak olyanokat várok akik nem isteníteni akarják a szóbanforgó termékeket, hanem csak egyszerűen főzni akarnak! :)
Kétféle hozzászólás kategóriát nem látnék szívesen: Értékesítési céllal érkezőket és az AMC és Zepter edények fikázóit. Erre már van topik ezért arra szeretném kérni az ilyesféle célzattal garázdálkodókat, hogy ezt itt most ne! :)
Próbált mér valaki zepter edényt leadni javításra? Készüljön fel aki erre vetemedik mert azt is megkérdezik, hogy miért használtad az edényt. Ennyi pénzért lehet, hogy vitrinben kellene tartanunk?
Itt a tél kell a kalória! Persze nagyon fiiiiinom is!
Székelykáposzta gyorsfőző fedővel
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg savanyú káposzta
1 kg bőrös malaccomb
20 dkg rizs
só,
késhegynyi őrölt bors,
késhegynyi őrölt kömény,
1 evőkanál őrölt paprika
2 db vöröshagyma
tejföl
2 evőkanál olaj
A vöröshagymát összeaprítjuk, az 5,8 literes főzőedényben 2 evőkanálnyi étolajon üvegesre pároljuk. A húst összekockázzuk, rátesszük a megpárolt hagymára és a hagymával együtt, a húst kifehéredésig pirítjuk. Rátesszük a fűszereket, és annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje. A rizst megmossuk, majd ráöntjük a hús tetejére. A káposztát, ha túl savanyú kétszer-háromszor vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, és rátesszük a hús és rizs tetejére. A gyorsfőző fedővel lezárjuk az edényt. Majd a jelzőpálca felemelkedése után 15 percig főzzük. Ekkor elzárjuk alatta a gázt, majd megvárjuk, hogy a jelzőpálca visszaessen, és levesszük a fedőt. Tálalás előtt összekeverjük. Aki szereti tejfölt is tehet rá.
1 doboz körszeletes ananász konzerv vagy 1 cm vastag héjas almakarikák
A tojások sárgáját a cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét felverjük habbá, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
A húsütő serpenyőbe(Zepter, vagy AMC mindegy) beleteszünk 5 evőkanál kristálycukrot, amit világos sárgára karamellizálunk. Levesszük a tűzről, és a karamellbe belerakjuk a lecsöpögtetett ananász karikákat, teljesen kibéleljük az edény alját. A kész masszát rátesszük a gyümölcs tetejére.
Az edényt feltesszük a legkisebb energiaforrásunk közepes hőmérsékletére, a fedőt rátesszük, és nem vesszük le addig, amíg a mutató elmegy a sárga-zöld határig. Ekkor levesszük a fedőt és kiöntjük belőle a párát, majd a fedőt visszatesszük az edényre. Innen ezt megismételjük kb. 2-3 percenként. Kb. 15 perc alatt kész a tortánk, akkor jó, amikor a tetején a tészta már nem ragad.
A kész tortát az edény széle mellett egy késsel körbevágjuk, majd egy tálcára kiborítjuk.
Sajnos nem. Így is áron alul adom a terméket (hiszen máshol egy 8999 euró!), hülye lennék még plusz 10-15 eurót kifizetni a vevő helyett! De ha személyesen eljön érte, akkor csak egy jelképes 5 eurós kezelési díjat számítok fel.
Csakhogy itt nem is erről volt szó, hanem inkább általános iskolai szintű ismeretekről... de én sem megyek bele, tolmács vagyok, nem fizika tanár, szóval tömören csak annyit, hogy szerintem nincs igazad és a te véleményed semmivel sem megalapozottabb, mint az enyém vagy bárki másé...
Ne haragudjatok, nem tudom itt mennyire szokás hirdetni, de sajnos annyira egyedi termékről van szó, h más hirdetésekben nem is tűnik fel senkinek, így bátorkodom ide is belinkelni.
Szóval volna egy eladó, totál új készletem. http://hardverapro.hu/apro/uj_zepter_vacsy_edenykeszlet_vakumos/hsz_1-50.html
Alku belefér, akit esetleg érdekel, elér telefonon is T-s három77-6641, vagy mail-ben; mark0827 kukac freemail pont hu