Van egy ditec neos400 úszókapun. Mínusz 2 fok alatt a xel 2 infra folyamatosan belépést érzékel. Egy fotocella csere megoldaná? Vagy miért lehet, hogy hidegben nem nyit, nem zár, csak a led világít a fotocellán. Már utánahúzgáltam a sorkapcsokat, a fotocella tiszta, száraz.
Újonnan lett beszerelve egy Proteco Leader 5 szett garázskapuhoz.
A konfiguráció:
1 vezérlés* / motor
1 pár fotocella** / kapu
Nem én szereltem be, édesapám, de ő csinálta a nagykapuhoz is, és azzal évek óta semmi probléma, teljesen ugyanez a konfig, csak Leader 3 a motor.
A probléma a következő: Az egyik fotocella pár már bekötéskor, beprogramozás előtt eldobta magát, meghibásodott. Szétszereltük, és a rajtalévő egyik alkatrész*** kissé kormos, 'égett' volt.
A második pár ma reggel halt meg, a beszereléstől számítva ~4 nap után.
Elvileg 12-24V kellene legyen amit kiad, rákötöttünk egy szimpla 12V-os izzót a fotocella kimenetére tesztként, hibátlanul működött.
Multiméterrel kimértük, hát itt kissé érdekes.. 28-28,1V-ot mértünk mind a 3, különálló vezérlésnél. Ez nem tudom mennyire normális, de a nagykapunál is ennyi, és ott évek óta működik. Neten semmit nem találtam erről.
Amit még érdemes lehet megemlíteni, hogy mindkét fotocella párnál az adó oldal halt meg.
Van bárkinek bármi ötlete mégis mi lehet ez? Tényleg elképzelhető, hogy szimplán egyszerre 2 szett 'gyárihibás' fotocellát fogtunk ki?
Köszi előre is!
* Q80A
** GatePRO 180
*** YJ33, ha minden igaz akkor ez egy feszültségszabályozó SMD
ujra tudtam programozni az egyiket az eredeti 1-es csatornara, a masiknal viszont az 1-es csatorna nem mukodik, a 2-esre viszont ra tudtam tanitani. Szoval az egyiknek biztosan van baja. Vettem meg 2db-ot kozben, ezeket is felprogramoztam.
Remelem most egy darabig nem kell leterdelnem :-)
Szoval igen, valamiert nem tudtak visszakapni az ugro kodot, es szinkronizalatlan maradtak.
Minden esetre most a taviranyitokkal csak ezt a kaput nyitom, a masikra meg megmaradt a regi nyito.
hmm, egy dolog lehet meg, viszont nem ertem miert lenne gond. Tehat a taviranyito egyik csatornajat a Libra C -s rf vevoegysegre van tanitva az egyik kapunal, a masik csatornaja pedig a thalias kapura. Az elromlas elott kozvetlenul, amikor allt ki a felesegem veletlenul megnyomta a masik kapu nyitasat, majd nyitotta a Thaliasat, es becsukta mindkettot.. Amikor megjott, a thaliassal mar nem kommunikalt, de a librassal sem.
Es azt mivel magyarazod, hogy a regi, meg libra c-hez kapott 18 eves bft taviranyitoval meg megy es hibatlanul mukodik?
De igen, ha elall az eso akkor megprobalom feltanitani, legalabb rogton kiderul, h mar nem funkcional adokent.
Amit biztosan tudok, a legelso ket tonkremeno bft taviranyitok egyikenel, ha kivettem a nyakot belole es letesteltem az ujjaimmal valamelyik (mar nem emlekszem) sarkanal, akkor mukodott, ha a nyak ket szelet fogtam meg, vagy visszaraktam a muanyagba, akkor meg nem. Tehat mintha nem jol mukodott volna az RF erositese.
Szerintem vezérlés gond lehet nálad. Valamiért egy idő után a távirányító és vezérlés közötti rádiójel kódolásban hiba áll be. Ez pedig azt hozza magával, hogy a távirányító nem működik.
Nagyon kicsi esélyét látom annak, hogy mindig olyan távirányítót sikerül kifognod, amely csak ennyit bír.
Én azt csinálnám először, hogy törölném, majd újra feltanítanám a gyári távirányítókat. Ha ez nem segítene vagy csak időlegesen, akkor csinálnék a vezérlésen egy gyári visszaállítást és újra felprogramoznék mindent. Ha ezek után sem javul meg, akkor a vezérlés kuka.
nem jol csinalok??!! megnyomom rajta a gombot, ahogy szoktam, es fel ev utan nem nyitja a kaput! Vilagit pirosan, ha nyomom, az elem 12 volt felett boven, kozvetlen kozlerol sem mukodik.
tudtok valami megoldast ra, mert en mar ezt nem birom anyagilag.. Holnap megint megrendelek 2-ot beloluk, de ez mar a vege :-( 1 ev alatt tonkre fognak menni
Nem kell cserélni semmit, 4 vezetékkel (táp+1 csatorna) be kell kötni a vezérlésbe. 6 vezetékkel (2 csatorna) már 2 gombot is feltaníthatsz egy távirányítón, pl. 1. gomb - nyitás/csukás, 2. gomb - kiskapu (ahogy nézem a Thalia leírásában, ez a default, még programozni se kell hozzá).
Vagy rá kell jönni, hogy mi a baj a gyári távirányítókkal (nem az elem merül le állandóan?).
Mind a kettő támogat többféle fix és ugrókódos távirányítót is. Nem kell kicserélni semmit hozzá, ezeket a meglévő vezérlés nyitás és csukás nyomógombjaira szolgáló kapcsaira kell rákötni.
A vezérlésen meglévő gyári vevők általában csak a saját távirányítójukat ismerik.
Sziasztok, nem tudja valaki kozuletek, hogy miert mennek sorra tonkre a bft-mitto-2 taviranyitok? 4 ment tonkre 2 ev alatt nalam.. A mostani legujabb 4 honapot birt.
Nyomasra vilagit, de semmi nem tortenik, az egyiknel kezzel kiemelve a nyakot es letestelve kezben fogva meg mukodik. Nem letezik valami olcso kompatibilis kinai taviranyito helyette?
Amúgy meg látom a képen, hogy mintha fotocella is be lenne kötve (és a csoki mellett egy csupaszolt piros meg egy fehér vezeték gyanúsan rálóg a panelra), nem lehet, hogy az ad fals jelet? Azokat is meg lehet próbálni kikötni (rövidre zárni).