Sziasztok mosogatogep vasarlas elott allunk, ez lenne az elso alkalom, nem tudjuk eldonteni hogy a 45 cm-es vagy a 60 cm-es a jobb ? velemenyeket varok azoktol akiknek van mar mosogatogepjuk hogy le cserelnek nagyobbra vagy epp forditva,koszonom!
Régen jártam erre, talán 5-6 éve. Akkor végül egy AEG ProClean FSLIENCEIM nevű gépet vettem, ami az akkori csúcsmodell zajszintjét hozta (39dB normál módban).
Jelentem, semmi baja, pont úgy működik, mint ahogyan az első héten.
Ez egy beépíthető, félig integrált típus, tehát az előlapján kívül van a kezelőfelület.
Az egyetlen hibája, hogy az oldallemeze berezonál, amikor az elején és a végén leszívja a vizet, ezt már kétszer kipárnáztam, de mindig kimozdul a polifoam, amit oda tömködök amatőr módon. Egyszer kellene csak jól megcsinálnom végre...
Az összképhez hozzá tartozik, hogy én szinte csak elöblített edényeket teszek bele. Először mindent a mosogatóba dobálok, mert úgy egyszerűbb és általában mindig van valami még a gépben, amit nem pakoltam el a szekrénybe (mindig is mondtam, hogy KÉT mosogatógép kell egy konyhába!). Szóval a mosogatóban rögtön beáztatom a cuccokat, és később onnan pakolok be a gépbe.
Így megúszom a gép pucolását, szűrők bizergálását. Ja, és szinte mindig rányomok a higiénikus öblítés opcióra, amivel az utolsó öblítést 65 fokos vízzel végzi el, így tutira nem lesz lerakódás a csövekben, szivattyúban, stb. És az edények is gyorsabban száradnak.
Néha persze előfordul, hogy vendégség van, olyankor egyből mennek be a cuccok a gépbe ahogy vannak, retkesen. A sok tányér miatt nem hagyok ki olyankor egy-egy tányérnyi helyet sem, hanem sűrűn állnak. Még nem volt olyan, hogy koszos maradt volna bármi is. Jó kis gép, nem tudom, az utódai milyenek.
Ilyen válaszra vártam :) Köszönöm szépen 😊 Nagyon utána szoktam nézni a vásárolt termékeknek és mivel első mosogatógép vásárlás lesz elbizonytalanodtam pöppet.
Hülyeségeket olvastál... Elég ritka, hogy szétesik, összeesik egy gép. Évtizedig elálldogál magában a gép anélkül, hogy atomrobbanás ellen lenne rögzítve. Mivel a beépíthető gépekben nincs orrabukás gátló ellensúly, így két csavarral rögzíted a munkapulthoz, az elegendő . Semmi más rögzítés nem szükséges. Pláne akkor, ha felfedezed, hogy a gép lábai állíthatók, amivel fel tudod nyomni a munkapulthoz...
Igen, ezt én is megtaláltam. De a beszerelésről nincs benne szó. A problémám az, hogy a rendelkezésre álló hely 1,5-2cm-rel szélesebb mint maga a gép. Egy véleményként olvastam a gépről, hogy elég gyenge a kerete a gépnek, de a hely miatt csak egy oldalát tudnám rögzíteni, és persze a tetejét a munkalaphoz. Nem szeretném ha akkor derülne ki, hogy nem lehet beszerelni a gépet mikor már itt van.
Sziasztok! Mosogatógép vásárlás előtt állok. Sajnos a munkapult egészen pontosan 84cm magasságban van, ezért a hagyományos szabadonálló 85ös gépek nem férnek be. Beépíthető masinákat nézegetek, és a Whirlpool márka az ami megfogott. Valakinek van tapasztalata a WhirlpoolWBC 3C26X típusú géppel? Próbáltam utána nézni a gépnek, sok infót nem találtam róla sajnos.
Hát kérlek ez "márka" (csak mint márkanév) valóban román és a S.C. NETWORK ONE DISTRIBUTION S.R.L - vagyis a román műszaki kereskedőcég saját, bejegyzett márkaneve.
Ez a román cég NEM GYÁRT az égvilágon semmit (csakúgy, mint ahogy a Media Markt, az Emag, az Alza, vagy az Euronics sem).
Kizárólag csak importálással, gyártatással és kereskedéssel foglalkozik.
A Heinner termékek kizárólag 2 ország gyártmányai amelyek - Kína és Törökország.
Egy szál román termék sincs a kínálatukban.
Romániában legalsó-kategóriás, olcsó termékeknek számítanak - bár ennek dacára - igen magas vásárló-elégedettségi indexet mutatnak.
Pl. a hús- és paradicsomdarálójuk kiemelkedően népszerű -mert vicces áron is teszik a dolgukat és nem romlékonyak.
Mosogatógép-szakmában Romániában ilyen a Beko - mert bár nulla a presztízsük - mégis arról híresek, hogy egyszerűen nem hajlandók elromlani :-)))
Üdv mindenkinek , és boldog , egészséges újesztendőt !. Sajnos a karácsonyi strapát nem viselte jól a HOTPOINT ARISTON LSFA+825 mosogatógépünk . Egyszer bedobta az F5 hibát , ami megszűnt a szűrőkosár tisztítása után .(lehet , semmi köze a tisztításnak ehhez ) . A 3-ik mosogatás után ismét jött az F5 hiba , ami stabilan beállt .A hibajelenség : bármely program indítása után a vizet betölti , és amikor elkezdené a mosási ciklust azonnal kidobja az F5 hibát , és kiszivattyúzza a vizet . A szivattyú addig megy , amíg ki nem kapcsolom a gépet .Tudna valaki jó ötletet adni a javításhoz ?
A dolog érdemi részéhez: A bejövő vezetéken van lyuk, amin be tud folyni a víz? (Nem a mosogatógép csövéről beszélek). Két éve az én mosogatógépemnél a leeresztéssel volt hasonló probléma. Aztán a lefolyó csövön az elzáró rész eltávolítása óta rendben működik.
1 hozzászólásRendezés: LegkedveltebbLegújabbLegrégebbiDavid PhilipA mosogato gépet csatlakoztattam a viznyomo csöhöz (toldocsovel) az agwa stop hoz.de inditásnál nem megy a gépbe viz.a mosogatogep uj.kiprobálva hozták.csak morog a szivattyu de viz nem megy a gépbe.mi lehet a hiba??? a mosogatpgép tipusa gorenje.Tetszik ˇ Válasz ˇ Törlés ˇ 4 órájaFacebook Hozzászólások modul
Ki lehet olvasni az üzemórát, vagy számítógéppel, de soknál bizonyos gombok megfelelő benyomásával is látható! És, ha kijön a szervizes, és kiderül, hogy többet használtad, mint amit ők megadtak, akkor ugrott a gari..... Egyébként ez döbbenet, hogy ezt meg lehet csinálni, és nem csak itthon....... Nesze neked fogyasztóvédelem......
"ha a mosógép ciklusszáma évente az 220 ciklust, a szárító és a mosogatógép ciklusszáma évente az 180 ciklust meghaladja,"
Tök mindegy, sőt inkább nagyon vicces. Teljesen lehetetlen megállapítani ezeket a számokat utólag. Ez csak valami elő-ijesztgetés, hátha emiatt kevesebbet használja valaki, és késik így a meghibásodás a garancián túlra.
Csak egy szánalmas rémisztgetés, szerintem. Semmi reális műszaki csekkolási lehetőség nincs mögötte.
Van ott még: "szoftver meghibásodásból, vírusokból, áramkimaradásból, bármely alkalmazás, illetve rendszerszoftver hibájából eredő károkra, közvetett veszteségre..."
Ezt próbálom értelmezni: A szoftver meghibásodása elsőre értelmezhetetlen. Másodikra is. Olyannal már találkoztam, hogy egy alkatrész meghibásodik, (épp ilyenek miatt van a garancia), de olyannal még sosem, amikor az egyébként hibátlan szoftver meghibásodik.
A másik szép ügyvédi teljesítmény, ami kizárja a rendszerszoftver hibájából eredő károkat. Ez kb. olyan, mintha kizárnák a hibás alkatrészek gépbe történő beépítéséből eredő károkat.
A vírus meg eleve nem jöhet szóba. Hacsak nem kommunikál a gép a külvilággal interneten, vagy máshogy hozzá nem férhető a szoftver a felhasználó számára.
"13. ha a mosógép ciklusszáma évente az 220 ciklust, a szárító és a mosogatógép ciklusszáma évente az 180 ciklust meghaladja,"
Ez azt jelenti, hogy nem lehet használni, csak kétnaponta egyszer, ha ennél többet mosogat valaki, akkor ugrott a kiterjesztett gari. Az nem derül ki viszont egyértelműen, hogy az alap gari esetén is ez érvényes, de valószínűleg igen, mert háztartási felhasználás céljára készült!
Nem halt ki, csak hülye kérdésekre nincs válasz...
Minden mosogatógép ajtaját kinyitva gőz távozik belőle - ha nem hagytál elég időt neki a szárításhoz, és melegen mosogattál. De nem kötelező kinyitni...
Hogy használtnál mik a buktatók? Minden - hibásat veszel, lágyítómű kakukk, tálca vacak, rozsdás, tömítésgondok a tálcánál, négyet mosogat, az ötödiknél megáll, stb.
Mosogatógépet szeretnék venni. Anyagi okokból elsősorban használtat. Mik azok a buktatók amiket nem sejthetek előre ? Azt gondolom, hogy takarékosság szempontjából kompromisszumot kell kötnöm...
Egy gép leírásában azt olvastam, hogy mosogatás után az azt ajtaját kinyitva gőz távozik a konyhába, ennek például nem örülnék, de ezek szerint nem minegyik ilyen. Honnan tudni mellyek ezek ?
Köszönöm a választ. A teljesen beépíthető alatt azt értem, hogy a frontjára a konyhabútor ajtó kerül, elölről nem is látszik, hogy mosogatógép van mögötte. A vezérlő panel emiatt általában az ajtó felső élén van elhelyezve.
Nekünk jövő hónapban lesz 3 éves a Beko DSS28020X gépünk. Teljesen elégedettek vagyunk vele! A teljes beépítésen nem tudom mit értesz? ennek az ajtó felső részén vannak a kezelőszervei és a kijelzője. A többit takarja a bútorlap. Én direkt ilyet és nem rejtettet akartam, mert látni akarom működés közben, hogy hol tart a program.